♦️6 اصل حفظ تندرستی از دیدگاه طب ایرانی (6 اصل ضروری برای زندگی سالم)
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️بازدید مشترک کارشناسان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و بازرس اداره کار شهرستان کوهدشت از کارخانجات شن و ماسه
🔹در این بازدیدها اقدامات ذیل صورت پذیرفت:
پیگیری معاینات ادواری شاغلین
آموزش بیماری سیلیکوزیس و راهکارهای پیشگیری از این بیماری به شاغلین
آموزش استفاده از وسایل حفاظت فردی متناسب با شغل مربوطه
صدور اعلام نواقص و اخطاریه بهداشتی
تاکید بر بهسازی تاسیسات و تامین تسهیلات بهداشتی
تکمیل چک لیست وزارتی کار در معادن
@behdasht_lums
@Kuhdashthealth
♦️سلامت کارکنان در محیط کار
🔹قسمت اول:
نیروی کار، بازوی کارآمد و مولد هر کشور بوده و نظام مدیریتی از توانمندی های ذهنی، جسمی و روانی آنها برای برآوردن نیازهای توسعه و پیشرفت جامعه بهره می برد، به همین منظور حفظ سلامت شاغلین اهمیت ویژهای داشته و یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی محسوب می شود.
تامین محیط کار سالم در بخشهای اداری، سبب کاهش هزینه بیماری های ناشی از شرایط کار و عوامل زیان آور محیط کار، فراهم آوردن محیط کار ایمن و شاداب و نهایتا سلامت کارکنان، که شامل برخورداری فرد از آسایش کامل جسمی، روانی، معنوی و اجتماعی است بنابراین در سلامت کارکنان دولت نیز باید سعی شود، تمامی این ابعاد بررسی شوند.
نتایج مطالعات انجام شده بیانگر تاثیر مثبت سرمایهگذاری در امر سلامت شاغلین بر افزایش بهرهوری سازمانی و رشد اقتصادی است و این مساله، اولویت این موضوع را دو چندان میکند.
در حالی که در کشور برای کارگران در کارخانهها و مراکز صنعتی ارزیابی دورهای سلامت انجام میشود، ولی تاکنون در خصوص کارکنان دولت هنوز اقدامی در سطح ملی صورت نگرفته است.
کارکنان دولت علاوه بر مشکلات سلامت جسمی، روانی و اجتماعی مختص گروه سنی خود همچون سایر مشاغل بنا به اقتضای شغلی، در معرض عوامل مختلف زیان آور محیط کار (عوامل ارگونومیک، بیولوژیک، استرس های شغلی و..) قرار دارند.
بی شک مراقبت از سلامت این قشر زحمتکش نقش مهمی در بهینه سازی ارایه خدمات به آحاد جامعه، تکریم ارباب رجوع و افزایش کمی و کیفی برونداد سازمانی دارد.
♦️منبع: گروه مهندسی بهداشت حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
▪️سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) تسلیت باد.
▪️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
♦️برگزاری کمیته برون بخشی بیماری سل در شبکه بهداشت شهرستان بروجرد
🔹این کمیته در راستای ارتقای شاخص های مورد انتظار در برنامه مراقبت بیماری سل در شهرستان بروجرد و در جهت هماهنگی با سایر ادارات ذیربط با شرکت دکتر محمدرضا امانتچی رییس شبکه بهداشت و درمان و کارشناسان مسئول ستادی و همچنین نمایندگان ادارات ذیربط ( از جمله فرمانداری، هلال احمر، آموزش و پرورش، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی ( ره )، بیمارستان کوثر و نظام پزشکی شهرستان) بروجرد برگزار شد.
@behdasht_lums
♦️ برگزاری کلاس آموزش و نگهداشت تجهیزات پزشکی در مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان پلدختر
🔹به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت شهرستان پلدختر، کلاس آموزش و نگهداشت تجهیزات پزشکی موجود در مراکز خدمات جامع سلامت برای پرستاران و ماماها با تدریس احسان رضائینژاد کارشناس تجهیزات پزشکی برگزار شد.
🔸 این دوره با هدف ارتقاء مهارتهای فنی و عملیاتی پرستاران و ماماها در استفاده و نگهداشت صحیح تجهیزات پزشکی طراحی شده بود.
@behdasht_lums
@poledokhtar_behdasht
♦️برگزاری پویش «سلامتی را قدم بزن» در شهرستان دلفان
🔹به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت شهرستان دلفان، مراسم پیادهروی در راستای اجرای پویش «سلامتی را قدم بزن» ویژه تابستان ۱۴۰۳ با حضور کارکنان و داوطلبین سلامت شبکه بهداشت دلفان از محل ساختمان این شبکه به سمت پارک باباطاهر نورآباد برگزار شد.
🔸در پایان این مراسم به قید قرعه به ۳ نفر از شرکتکنندگان در این پویش جوایزی اهدا شد.
@behdasht_lums
♦️دانستنیهای بهداشت مواد غذایی
🔹چای کیسهای استفاده نکنید!
کیسههایی که برای تولید چای کیسهای یا سایر دمنوشها استفاده میشوند معمولاً از جنس پلاستیکهای food grade یا کاغذهای سلولزی هستند.
خیساندن یک کیسهی پلاستیکی در دمای دمآوری (۹۵ درجه سانتیگراد) تقریباً ۱۱.۶ میلیارد میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد نانوپلاستیک را در یک فنجان چای یا دمنوش آزاد میکند.
در تولید کاغذ چای کیسهای از مادهای بهنام اپیکلروهیدرین استفاده میشود تا کیسههای چای در حین تهیه دمنوش و چای از هم جدا نشوند. این ماده وقتی در آب جوش قرار بگیرد آزاد شده و وارد چای میشود. این ماده یا متابولیتهای آن پس از مصرف خوراکی جذب میشود و طی ۲ تا ۴ ساعت در اندام های مختلف توزیع میشود.
اگرچه این ماده شیمیایی مورد تایید FDA است، اما به عنوان یک سرطانزای احتمالی طبقهبندی میشود و اثرات مضر آن بر روی سلامت سیستم عصبی مرکزی و سیستم ایمنی، سرطان در اندامهای مختلف، باروری و همچنین اختلالات کروموزومی شناسایی شدهاست.
درصورتیکه همچنان بر مصرف چای یا دمنوشهای کیسهای اصرار دارید، برای کاهش اثرات مضر آن، قبل از مصرف کیسهی آن را آبکشی کنید و زمان دم کشیدن را به کمتر از دو دقیقه برسانید.
✍دکتر الهه عسکری_عضو هیأت علمی دانشگاه و متخصص بهداشت مواد غذایی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️سالروز آغاز امامت و ولایت گل سرسبد عالم هستی، حضرت مهدی موعود (عج) مبارک باد.
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums
صبح شنبه:
♦️برگزاری کارگروه پیشگیری از خودکشی با سموم و آفتکشها
کارگروه پیشگیری از خودکشی با سموم و آفتکشها در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان کارگروه پیشگیری از خودکشی با سموم و آفتکشها صبح شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ به ریاست دکتر مریم کوشکی و با حضور نماینده دستگاهها و نهادهای عضو کارگروه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
در این جلسه سه استراتژی مهم در دسترسی به هدف کاهش میزان فوت به دنبال خودکشی با سموم و دارو مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین اجرای استاندارهای ایمنی توزیع سموم و آفت کشها، ارتقای آگاهی کشاورزان و عموم مردم جامعه درخصوص نگهداری و چگونگی مصرف سموم و تقویت همکاری نهادهای نظارتی انتظامی و قضایی با مشارکت دستگاههای ذی ربط مورد بحث قرار گرفت.
✍📸سیده یاسمن موسوی
♦️روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان
@behdasht_lums