﷽| عمل رئیس جمهور به توصیه شهید بهشتی
رفقا! دیگر شوخی برنمیدارد. اگر گروه، بهراستی اسلام را پایه، ایده و زیربنای فکر و عمل خودش میداند؛ کوشش شود این روحیه و در افراد تقویت شود. اینجاست که نقش عبادتها، نمازگزاردنهای روحدار، روزهگرفتنها، پاکی ورزیدنها، از گناه صرفنظرکردنها و تقویت اراده در برابر هر گناه، بسیار مؤثر به چشم میخورد. بنابراین نماز و نماز جماعت، باید جزء برنامه گروهها باشد.
هر وقت جلسه دارید، با هم نماز بخوانید. نگویید درس مقدم است. اگر وقت، وقت نماز است، نمازتان را بخوانید بعد بنشینید، بحث کنید. اهمیت بدهید به اینکه با هم در وضع زندگی شخصی و خانوادگیتان فکر کنید وگرنه صریحاً میگویم که این کار و این تلاش بهجایی نخواهد رسید. تلاش بیپایه است. به همین دلیل، نظر مشورتی دیگرِ مرکز اسلامی هامبورگ از نظر تشکیلاتی، این است که تقویت فضیلت و ایمان در اعضای انجمنها جزء برنامههای اساسی تلقی شود.
📚 سیدمحمد حسینی بهشتی، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، ص۱۰۴ / بیست و هفت جمله، ص۵۲
◽️تصویر: آخرین نماز شهید رئیسی در مسجد یک روستا در حوالی محل افتتاح سد قیزقلعهسی
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| شهید بهشتی:
رابطه ما طلبهها با مردم در یک جمله کوتاه خلاصه میشود: خدمت بیمنت به مردم بر اساس اسلام برای رضای خدا
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| "حسن روحانی" هم شاگرد "بهشتی" است!
#یادداشت_تحلیلی 👇
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| "حسن روحانی" هم شاگرد "بهشتی" است! #یادداشت_تحلیلی 👇 @beheshtium_ir
﷽| «حسن روحانی» هم شاگرد بهشتی بود!
از غلوها و ادعاها و بوق و کرناکردنهای بپرهیزیم. خطر دارد خطر. شاگرد بهشتی بودن برای هرکسی افتخار است. اما مزیت چی؟ اگر شاگرد خلف باشد چرا وگرنه نه!
آقای رئیسی از خودش کارنامهای دارد بس درخشان. نیاز به تشبیه و قیاسهای بیشمار و غلوآمیز ندارد. شائبهآور و شایعهساز است که او از خود هیچ ندارد و میخواهند او را به این و آن ببندند!
شاگرد بودن باید همراه باشد با الگوگیری عملی از استاد. آیا آقای رئیسی داشته است؟ بله! ما چند نمونه حداقلی سراغ داریم:
۱. مردمی بودن و خدمت بیمنت به آنها. ش*هید مظلوم میفرماید: "روحانی با متن مردم زندگی میکند و کار میکند. روحانی خود به خود یک نقش در جامعه دارد و آن خدمت بیمنت به مردم است." جاودانه تاریخ(گفتارها۳)، ص۴۸
۲. سکوت وحدتبخش: در خیلیها از جاها همچون بهشتی سکوت کرد. با اینکه میتوانست افشاگری کند.
۳. کار شبانهروزی بدون استراحت
۴. توجه به نماز آن هم به جماعت مخصوصا لابهلای جلسات مهم
۵. توجه ویژه به اصل امامت و امت
و همچنین اهمیت به نکات تشکیلاتی و قس علی هذا که در این مجمل نمیگنجد و نیاز به پژوهش بیشتر دارد. البته که ایشان نکات منفی هم داشتند و کسی منکر آن نیست. باید همچون بهشتی همهجانبه نگریست و چشمها را روی ضعفها نباید بست. بلکه باید از آنها فرصت ساخت.
در نتیجه چه خوب است او را به صورت مصداقی با اندیشههای بهشتی بسنجیم. نه شعاری و هردمبیلی! کاش همان شعار دادنها هم دلی باشد نه از شهید مظلوم مایه گذاشتن آنهم بدون هیچ منبع و سندی! هرکجا میگردی میبینی طرحی زدهاند با این جمله: "سرگذشت مقلدان خمینی چیزی جز ش*هادت نیست!" در صورتی که این سخن برای ایشان نیست. یا مینویسند: "انقلابی هزینه میدهد اما نه سیستم را هزینه خود میکند و نه به سیستم هزینه تحمیل میکند." جمله قشنگی است اما ما در هیچ کدام از آثار و گفتهها و نوشتههایشان ندیدیم. اگر شما یافتید به ما هم بگویید.
بهشتی شاگرد زیاد داشته است. بهطور مثال رئیسجمهور قبلی! حسن آقای روحانی. تازه ایشان عکس هم دارند! در تصویر مشخص است(دایره قرمز)
#یادداشت_تحلیلی
@beheshtium_ir
41.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽| زینتالسادات بهشتی(خواهر شهید بهشتی): آیتالله رئیسی همانند برادرم مظلوم بود
👆فیلم کامل مصاحبه
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| به قول معروف میگن گوشت میره روی دنبه، دنبه میره روی گوشت هی چاقتر و فربهتر میشه!
روند اقتصادی سرمایهداری جهانی عرصه و میدان عمل را بر افراد انسانها و بر گروههای کوچک انسانها تنگ میکند. به طوری که یک انسان میبینه تکون نمیتونه بخوره. راستش رو نگاه میکنه چیزی نمیبینه، طرف چپش رو نگاه میکنه چیزی نمیبینه. اما اجمالاً احساس میکنه حرکت هم نمیتونه بکنه.
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| بگذارید من به کارهای خودم برسم!
یک روز من وارد منزل دکتر مفتح شدم. آقای شیخ بهاءالدین محلاتی و دو پسرشان و اخویشان در منزل ایشان بودند و گفتند که ایشان اینجا هستند و میخواهند شما را ببینند. من حدود نیمساعتی به آنجا رفتم. وقتی وارد شدم گفتند صحبت از ریاست جمهوری بوده و ما گفتیم که باید تو باشی. تا من نشستم گفتم: نه؛ واقعش این است که من این را نمیپسندم، به آقای محلاتی نیز گفتهام که دیگری برای این کار انتخاب شود، اولی است و بگذارید من به کارهای خودم برسم. من مخصوصاً به نقشی که در غنای فرهنگی و اخلاقی و معنوی یک حرکت اسلامی به برعهده بگیرم، اهمیت میدادم. گفتم شاید در آن راه بتوانیم خدمتی بکنیم.
📚 بهشتی از زبان بهشتی، ج۲، صص۴۰۴-۴۰۵
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| آیا جمهوری اسلامی مدافع حقه؟ آیا جنگش جنگِ حق با باطله؟
فیلم کامل 👇
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| آیا جمهوری اسلامی مدافع حقه؟ آیا جنگش جنگِ حق با باطله؟ فیلم کامل 👇 #بهشتیم_تی_وی @beheshtium_
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| آیا جمهوری اسلامی مدافع حقه؟ آیا جنگش جنگِ حق با باطله؟
فیلم کامل
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
100.jpg
2.01M
﷽| شهید بهشتی:
الله اکبر یعنی من نه مرعوب چیزی میشوم و نه مجذوب چیزی.
📚بیست و هفت جمله، ص۷۳
#استوری #نماز_امام
@beheshtium_ir
﷽| از ریاست جمهوری گریزانم!
موضع من همواره در مورد مسئله ریاست جمهوری با خودم، یک موضع بوده که در خلوت و جلوت گفتهام و آن این است که به عنوان یک خواسته، علاقهای به آن ندارم و بلکه از آن گریزانم. یعنی واقعاً بعد از اینکه امام این را گفتند، احساس راحتی کردم. پس، به عنوان یک خواسته از آن گریزانم، شاید علت ناخودآگاه گریزم نیز از این مقامها، همین است که در طول زندگی دیدهام که این مسائل، آن عالیترین دستاورد زندگی بشر، یعنی فضیلتهای اخلاقیاش را به مخاطره میاندازد.
📚 بهشتی از زبان بهشتی، ج۲، ص۴۰۶
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| رئیسجمهور زن؟! #بهشتیم_تی_وی @beheshtium_ir
﷽| آيا زنان مىتوانند رئيسجمهور شوند؟
در اين كه خانمها مىتوانند رئيسجمهورى باشند يا خير، در ميان فقها، چه در ميان مراجع و چه در ميان فقيهان مجلس خبرگان [قانون اساسی]، نظر يكسانى وجود نداشت. عدهاى آن را منطبق با موازين اسلام مىدانستند و عدهاى نمىدانستند. قانون اساسى ناچار بود مطابق با رأى اكثريتِ دو سوم كل نمايندگان، كه تقريباً به صورت معدل نمايشگر رأى اكثريت دو سوم مردم ما باشند، تنظيم شود تا پشتوانه اسلامى و اعتقادى و دينى آن محكم باشد و چون رأى نياورد متن به صورتى تنظيم شد كه ان شاءالله در آينده اگر اين بينشى كه مىتواند گستردهتر شود حمايت دو سوم مردم را به دست آورَد، آن وقت راه براى اين منظور هموار شود.
دقت بفرماييد خواهران! شما مىدانيد كه عملاً و براى مدت طولانى، جامعه ما وقتى مىخواهد رأى بدهد و انتخاب بكند، به آن مرحلهاى كه خواهرى براى تصدى اين گونه سمتها فرصت و رأى كافى را به دست بياورد نمىرسد. اين مسألهاى است كه از نظر زمان با آن روبهرو خواهيم بود. اين بود كه اصل به اين صورت تنظيم شد. ابتدا اصل را طورى تنظيم كرده بودند كه صريحاً مىخواست بگويد از نظر اسلامى بانوان نمىتوانند رئيسجمهور شوند كه اين رأى نياورد، چون آراء مخالف حتى از فقهاى حاضر در جلسه زياد بود. بنابراين به اين صورت درآمد كه قانون اساسى به بن بست كشيده نشود ولى معلوم باشد كه اين مسأله در روند زمان بايد همچنان مورد توجه قرار بگيرد و همه خواهران و برادران به اين اهميت بدهيد كه قانون اساسى شما قانونى باشد كه لااقل از طرف دو سوم مردمتان مورد حمايت قرار گرفته باشد. اين خيلى مهمتر است.
اين مطلب را كمى توضيح مىدهم. سنت بيانگر قرآن است. سنّت باطل كننده قرآن نيست ولى بيانگر قرآن است.
در قرآن كريم آيهاى كه با صراحت امكان رياست جمهورى يك زن را نفى كند نداريم. به همين دليل برخى از صاحبنظران فقيه در مجلس هم اين مطلب را نمىپذيرفتند. چند روايت داريم كه مفاد آنها فرمانروايى و زمامدارى را از زن سلب مىكند. منتها اين روايات ضد قرآن نيست تا يكباره درباره آنها تصميم بگيرند و بگويند آنها را كنار بگذاريم. در قرآن اين مسأله نه نفى و نه اثبات مىشود، يعنى نه در قرآن آيهاى هست كه با صراحت و دلالت كافى بگويد كه زن نمىتواند زمامدار باشد و نه در قرآن آيهاى هست كه با صراحت بگويد زن مىتواند زمامدار باشد. اگر در قرآن آيه صريحى داشتيم كه مىگفت و تصريح مىكرد كه زن مىتواند زمامدار باشد، آنوقت احاديث از اعتبار مىافتاد. حديث مخالف قرآن اعتبارى ندارد. ولى وقتى درباره مسألهاى در قرآن با صراحت بحثى نمىشود آن وقت نوبت به روشنگرىِ سنّت مىرسد.
دقت بفرماييد! ما مىگوييم در جامعه زن و مرد وجود دارد. مسلّماً، و نه منحصراً، مرد مىتواند اين سمت را بپذيرد. براى پذيرش او نه در كتاب منعى هست و نه در سنت. به اين ترتيب قدر مسلم اين است كه مرد مىتواند اين كار را بكند. آنچه در آن سؤال هست اين است كه آيا زن مسلمان هم مىتواند رئيسجمهورى باشد يا خير؟ چرا اين سؤال وجود دارد؟ به دليل اين روايات. قرآن نفى كننده آن نيست. در قرآن نسبت به اين قسمت، نه راجع به مرد و نه راجع به زن، نصىّ وجود ندارد. درباره نفى زمامدارى مرد مطلبى نيست و بنابراين تكليف مرد روشن مىشود. اما راجع به زن، چون بعضى از روايات هست، يك سؤال و يك ابهام به وجود مىآيد كه بايد آن را فقيهانه روشن كرد نه با احساسات، كه ان شاءالله در آينده براى شوراى فقها مسأله حل مىشود. براى خود من دلايلى كه در روايات آورده مىشود كه زن نمىتواند زمامدار و رئيسجمهورى باشد كافى نيست و هيچ وقت هم كافى نبوده است. از ابتدا كه در اين مسأله به صورت بررسى اجتهادى تحقيق كردم دلايل برايم غير كافى بوده است. ولى تا اين نظر به صورت گسترده مورد قبول تحقيقىِ دو سوم آراء ملت و فقهاى ملت در نيايد و مورد قبول قرار نگيرد براى آن شتابزدگى نكنيد.
بنابراين عرض من اين است كه قانون اساسى فعلى آن قدرِ مسلّم را گفته است، يعنى رجال مذهبى مىتوانند زمامدار باشند و فعلاً راجع به زنان مسأله را مسكوت گذاشته تا وقتى كه زمينه فقاهتى گسترده آن به صورت روشن آماده شود. در آن موقع مىتوان اين را مطرح كرد و به تصويب رساند و به آن مرحله رسيد.
📚 سیدمحمد حسینی بهشتی، مبانی نظری قانون اساسی، صص۶۷-۶۸
@beheshtium_ir
﷽| امان از دست پدر و مادرهایی که نمیگذارند جوانها ساده ازدواج کنند!
امان از دست آن پدر و مادرهایی که نمیگذارند این جوانها، ساده بر اساس و رعایت شرط دین و ایمان و تقوی با یک لقمه نان که بتواند دربیاورند، با هم ازدواج کنند. چرا این همه شرایط ازدواج را سنگین میکنید؟ و جوانها و جامعه را به سمت فساد میبرید و تسلیم امواج فساد میکنید؟ نکنید پدرها و مادرها، برادرها و خواهرها سختگیری نکنید. یک جوان مسلمان با یک جوان مسلمان دیگر مؤمن باشند، با خدا باشند مرد هم عرضه یک لقمه نان و یک محل سکونت معمولی پهلوی قوم و خویشهایش یا پیش شما را داشته باشد، مراسم ازدواج ساده، علما را هم خبر کنید آنجا تشریف دارند، خیلی ساده برایتان صیغه ازدواج جاری میکنند، بنابراین، این حرف بسیار خوبی است و دفتر خانههای ازدواج هم باید منصف باشند. سطح خرج ازدواج را آنقدر بگیرند که مردم از عهدهاش بربیایند و شیرینی اینها هم یک مختصر آبنبات و خرما هم میشود.
📚 سید محمد حسینی بهشتی، جاودانه تاریخ (گفتارها)، صص۲۶۲-۲۶۳
🌹سالگرد ازدواج امام علی علیهالسلام و حضرت زهرا سلاماللهعلیها مبارکها باد
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| آنقدر کار در جامعه هست که میشود انجام داد بدون اینکه سمتی، منصبی، حُکمی، ابلاغی در کار باشد.
📚سیدمحمد حسینی بهشتی، جاودانۀ تاریخ (گفتارها۲)، ص۲۵ / تشکیلات بهشتی، ص۴۶۶
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| جنگ با توقعات!
فرض کنید که انسان، از راه تبلیغات سالم به مقامی رسید؛ اولِ توقعات است. جنگ با توقعات، جنگ دشواری است و من در طول زندگی، این جنگ را بسیار تجربه کردهام؛ چون معمولاً در طول زندگی دستم به یک جایی میرسیدهاست. حدود بیستوهفت هشت سال است که معمولاً مسئولیتهایی داشتهام که میتوانستهام بر اساس آنها چیزی را بدهم یا چیزی را ندهم؛ سابقۀ این مسئولیتها در زندگی من طولانی است. درست از موقعی که رسماً مسئولیت داشتهام ۲۵ سال میگذرد؛ قبل از آن هم مسئولیتهایی غیررسمی داشتهام. من همیشه در این جهت در مشکل به سر بردهام. از قوم و خویش و زن و همسرِ انسان گرفته که همسایۀ ما فلان چیز را میخواهد به او بده تا قوم و خویشها، تا دوستان و رفقا، تا آنها که کمک کردهاند که انسان احیاناً یک مقامی به دست آورد؛ دیگر آنکه اولش است. همه ارباب توقعاند و جنگ با این توقعات خیلی دشوار است. این است که من با آن حس ششم خود، بهطور کلی رغبتی به پذیرفتن مقام نشان نمیدهم.
📚 سخنرانیها و مصاحبههای آیتالله شهید دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی، ج۱، ص۳۷۴ / تشکیلات بهشتی، ص۳۹۹
@beheshtium_ir
﷽| تخصص بهای درجه دو است. بهای درجه یک را به مکتب میدهیم
در یک جامعهای که قرار بر این است که اقتصاد خوب باشد، کشاورزی و صنعت پیشرفت کند، آموزشوپرورش رشد کند بهعنوان یک فن، هنر رشد کند، جلو برود، اما توی خط مکتب، همه توی خط مکتب -یعنی چه خط مکتب؟ یعنی همه بهعنوان وسیله، خط مکتب را باز کنیم؛ یعنی چه؟ یعنی بهعنوان وسیله برای آمادهتر بودن زمینه که انسان درجهت ارزشهای الهی حرکت کند- آدم [باید] اسیر این نیازمندیهای اولیه نباشد. از اسارت طبیعت و نیازهای طبیعی آزاد بشود؛ پرواز کند در ملکوت اعلی! در یکچنین جامعهای نمیتوان بهای اول را به تخصص داد. تخصص بها دارد و بهای درجه دو. بهای درجه یک را، یعنی بخش اصلی را به مکتب میدهیم. تا میخواهیم برویم مدیر کارخانه انتخاب کنیم، مهندس مسئول ماشینآلات کارخانه انتخاب کنیم، اول میپرسیم عرقخور نیست؟ زنباز نیست؟ قمارباز نیست؟ دروغگو نیست؟ فرعونصفت نیست؟ متکبر نیست؟ مردمآزار نیست؟ انساندوست است؟ پاکچشم است؟ نماز میخواند؟ دلش با خدا هست؟ وقتی به کارخانه میآید کارگرها از دیدن او به یاد خدا میافتند؟ اول اینها را میپرسیم. اگر گفتند خوب است، میگوییم کاردانیاش چطور است؟ این کار را بلد است؟ سرش میشود؟ از این ماشینآلات اطلاع خوب دارد؟ سابقۀ کار دارد؟ تجربه دارد؟ زرنگ و پرکار هست؟ اینها را هم میپرسیم. اگر نتیجه مثبت بود، او را دعوت میکنیم. اصلاً طرز انتخاب عوض میشود.
📚 سخنرانیهای شهید مظلوم آیتالله بهشتی، ص۶۰ / تشکیلات بهشتی، ص۲۰۹
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| تخصص بهای درجه دو است. بهای درجه یک را به مکتب میدهیم در یک جامعهای که قرار بر این است که اقتص
بحث رابطه بین تخصص و تقوا بحثی است طولانی و مهم که در یکی دو تا جمله و پاراگراف نمیتوان خلاصه کرد. در کتاب #تشکیلات_بهشتی در فصل بایدهای تشکیلات از صفحات ۲۰۳ تا ۲۲۲ به آن پرداخته شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| شناساندن چهرههای عوضی، در هر موضعی و در هر سنگر و در هرجا و در هر نقش که هستند، از هر نوع افشاگریِ مؤثر خودداری نکنید. بشناسید و بشناسانید چهرههای عوضی را.
📚سید محمد حسینی بهشتی، شناخت از دیدگاه قرآن، ص۵۴ / تشکیلات بهشتی، ص۴۵۲
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| به شادی غدیر دل ها را شاد کنیم😍
به یاد شهید بهشتی
شام پیتزا داریم برای نیازمندان محله و حاشیه شهر🍕🥤
سهم شما در این پویش: هر پیتزا با نوشابه: ۶۲ هزار تومان
🔻جهت دریافت شماره کارت پی وی پیام بدهید
@beheshtium_admin
💢پیوست فرهنگی: برچسبهای روی کارتون پیتزا:
۱. عکس شهید بهشتی
۲. کیوآرکد دانلود کلیپ «شیعه علی نیستید!»
۳. اطلاعرسانی قرعه کشی کتب شهید بهشتی🎁
@beheshtium_ir