﷽| از ریاست جمهوری گریزانم!
موضع من همواره در مورد مسئله ریاست جمهوری با خودم، یک موضع بوده که در خلوت و جلوت گفتهام و آن این است که به عنوان یک خواسته، علاقهای به آن ندارم و بلکه از آن گریزانم. یعنی واقعاً بعد از اینکه امام این را گفتند، احساس راحتی کردم. پس، به عنوان یک خواسته از آن گریزانم، شاید علت ناخودآگاه گریزم نیز از این مقامها، همین است که در طول زندگی دیدهام که این مسائل، آن عالیترین دستاورد زندگی بشر، یعنی فضیلتهای اخلاقیاش را به مخاطره میاندازد.
📚 بهشتی از زبان بهشتی، ج۲، ص۴۰۶
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| رئیسجمهور زن؟! #بهشتیم_تی_وی @beheshtium_ir
﷽| آيا زنان مىتوانند رئيسجمهور شوند؟
در اين كه خانمها مىتوانند رئيسجمهورى باشند يا خير، در ميان فقها، چه در ميان مراجع و چه در ميان فقيهان مجلس خبرگان [قانون اساسی]، نظر يكسانى وجود نداشت. عدهاى آن را منطبق با موازين اسلام مىدانستند و عدهاى نمىدانستند. قانون اساسى ناچار بود مطابق با رأى اكثريتِ دو سوم كل نمايندگان، كه تقريباً به صورت معدل نمايشگر رأى اكثريت دو سوم مردم ما باشند، تنظيم شود تا پشتوانه اسلامى و اعتقادى و دينى آن محكم باشد و چون رأى نياورد متن به صورتى تنظيم شد كه ان شاءالله در آينده اگر اين بينشى كه مىتواند گستردهتر شود حمايت دو سوم مردم را به دست آورَد، آن وقت راه براى اين منظور هموار شود.
دقت بفرماييد خواهران! شما مىدانيد كه عملاً و براى مدت طولانى، جامعه ما وقتى مىخواهد رأى بدهد و انتخاب بكند، به آن مرحلهاى كه خواهرى براى تصدى اين گونه سمتها فرصت و رأى كافى را به دست بياورد نمىرسد. اين مسألهاى است كه از نظر زمان با آن روبهرو خواهيم بود. اين بود كه اصل به اين صورت تنظيم شد. ابتدا اصل را طورى تنظيم كرده بودند كه صريحاً مىخواست بگويد از نظر اسلامى بانوان نمىتوانند رئيسجمهور شوند كه اين رأى نياورد، چون آراء مخالف حتى از فقهاى حاضر در جلسه زياد بود. بنابراين به اين صورت درآمد كه قانون اساسى به بن بست كشيده نشود ولى معلوم باشد كه اين مسأله در روند زمان بايد همچنان مورد توجه قرار بگيرد و همه خواهران و برادران به اين اهميت بدهيد كه قانون اساسى شما قانونى باشد كه لااقل از طرف دو سوم مردمتان مورد حمايت قرار گرفته باشد. اين خيلى مهمتر است.
اين مطلب را كمى توضيح مىدهم. سنت بيانگر قرآن است. سنّت باطل كننده قرآن نيست ولى بيانگر قرآن است.
در قرآن كريم آيهاى كه با صراحت امكان رياست جمهورى يك زن را نفى كند نداريم. به همين دليل برخى از صاحبنظران فقيه در مجلس هم اين مطلب را نمىپذيرفتند. چند روايت داريم كه مفاد آنها فرمانروايى و زمامدارى را از زن سلب مىكند. منتها اين روايات ضد قرآن نيست تا يكباره درباره آنها تصميم بگيرند و بگويند آنها را كنار بگذاريم. در قرآن اين مسأله نه نفى و نه اثبات مىشود، يعنى نه در قرآن آيهاى هست كه با صراحت و دلالت كافى بگويد كه زن نمىتواند زمامدار باشد و نه در قرآن آيهاى هست كه با صراحت بگويد زن مىتواند زمامدار باشد. اگر در قرآن آيه صريحى داشتيم كه مىگفت و تصريح مىكرد كه زن مىتواند زمامدار باشد، آنوقت احاديث از اعتبار مىافتاد. حديث مخالف قرآن اعتبارى ندارد. ولى وقتى درباره مسألهاى در قرآن با صراحت بحثى نمىشود آن وقت نوبت به روشنگرىِ سنّت مىرسد.
دقت بفرماييد! ما مىگوييم در جامعه زن و مرد وجود دارد. مسلّماً، و نه منحصراً، مرد مىتواند اين سمت را بپذيرد. براى پذيرش او نه در كتاب منعى هست و نه در سنت. به اين ترتيب قدر مسلم اين است كه مرد مىتواند اين كار را بكند. آنچه در آن سؤال هست اين است كه آيا زن مسلمان هم مىتواند رئيسجمهورى باشد يا خير؟ چرا اين سؤال وجود دارد؟ به دليل اين روايات. قرآن نفى كننده آن نيست. در قرآن نسبت به اين قسمت، نه راجع به مرد و نه راجع به زن، نصىّ وجود ندارد. درباره نفى زمامدارى مرد مطلبى نيست و بنابراين تكليف مرد روشن مىشود. اما راجع به زن، چون بعضى از روايات هست، يك سؤال و يك ابهام به وجود مىآيد كه بايد آن را فقيهانه روشن كرد نه با احساسات، كه ان شاءالله در آينده براى شوراى فقها مسأله حل مىشود. براى خود من دلايلى كه در روايات آورده مىشود كه زن نمىتواند زمامدار و رئيسجمهورى باشد كافى نيست و هيچ وقت هم كافى نبوده است. از ابتدا كه در اين مسأله به صورت بررسى اجتهادى تحقيق كردم دلايل برايم غير كافى بوده است. ولى تا اين نظر به صورت گسترده مورد قبول تحقيقىِ دو سوم آراء ملت و فقهاى ملت در نيايد و مورد قبول قرار نگيرد براى آن شتابزدگى نكنيد.
بنابراين عرض من اين است كه قانون اساسى فعلى آن قدرِ مسلّم را گفته است، يعنى رجال مذهبى مىتوانند زمامدار باشند و فعلاً راجع به زنان مسأله را مسكوت گذاشته تا وقتى كه زمينه فقاهتى گسترده آن به صورت روشن آماده شود. در آن موقع مىتوان اين را مطرح كرد و به تصويب رساند و به آن مرحله رسيد.
📚 سیدمحمد حسینی بهشتی، مبانی نظری قانون اساسی، صص۶۷-۶۸
@beheshtium_ir
﷽| امان از دست پدر و مادرهایی که نمیگذارند جوانها ساده ازدواج کنند!
امان از دست آن پدر و مادرهایی که نمیگذارند این جوانها، ساده بر اساس و رعایت شرط دین و ایمان و تقوی با یک لقمه نان که بتواند دربیاورند، با هم ازدواج کنند. چرا این همه شرایط ازدواج را سنگین میکنید؟ و جوانها و جامعه را به سمت فساد میبرید و تسلیم امواج فساد میکنید؟ نکنید پدرها و مادرها، برادرها و خواهرها سختگیری نکنید. یک جوان مسلمان با یک جوان مسلمان دیگر مؤمن باشند، با خدا باشند مرد هم عرضه یک لقمه نان و یک محل سکونت معمولی پهلوی قوم و خویشهایش یا پیش شما را داشته باشد، مراسم ازدواج ساده، علما را هم خبر کنید آنجا تشریف دارند، خیلی ساده برایتان صیغه ازدواج جاری میکنند، بنابراین، این حرف بسیار خوبی است و دفتر خانههای ازدواج هم باید منصف باشند. سطح خرج ازدواج را آنقدر بگیرند که مردم از عهدهاش بربیایند و شیرینی اینها هم یک مختصر آبنبات و خرما هم میشود.
📚 سید محمد حسینی بهشتی، جاودانه تاریخ (گفتارها)، صص۲۶۲-۲۶۳
🌹سالگرد ازدواج امام علی علیهالسلام و حضرت زهرا سلاماللهعلیها مبارکها باد
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| آنقدر کار در جامعه هست که میشود انجام داد بدون اینکه سمتی، منصبی، حُکمی، ابلاغی در کار باشد.
📚سیدمحمد حسینی بهشتی، جاودانۀ تاریخ (گفتارها۲)، ص۲۵ / تشکیلات بهشتی، ص۴۶۶
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| جنگ با توقعات!
فرض کنید که انسان، از راه تبلیغات سالم به مقامی رسید؛ اولِ توقعات است. جنگ با توقعات، جنگ دشواری است و من در طول زندگی، این جنگ را بسیار تجربه کردهام؛ چون معمولاً در طول زندگی دستم به یک جایی میرسیدهاست. حدود بیستوهفت هشت سال است که معمولاً مسئولیتهایی داشتهام که میتوانستهام بر اساس آنها چیزی را بدهم یا چیزی را ندهم؛ سابقۀ این مسئولیتها در زندگی من طولانی است. درست از موقعی که رسماً مسئولیت داشتهام ۲۵ سال میگذرد؛ قبل از آن هم مسئولیتهایی غیررسمی داشتهام. من همیشه در این جهت در مشکل به سر بردهام. از قوم و خویش و زن و همسرِ انسان گرفته که همسایۀ ما فلان چیز را میخواهد به او بده تا قوم و خویشها، تا دوستان و رفقا، تا آنها که کمک کردهاند که انسان احیاناً یک مقامی به دست آورد؛ دیگر آنکه اولش است. همه ارباب توقعاند و جنگ با این توقعات خیلی دشوار است. این است که من با آن حس ششم خود، بهطور کلی رغبتی به پذیرفتن مقام نشان نمیدهم.
📚 سخنرانیها و مصاحبههای آیتالله شهید دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی، ج۱، ص۳۷۴ / تشکیلات بهشتی، ص۳۹۹
@beheshtium_ir
﷽| تخصص بهای درجه دو است. بهای درجه یک را به مکتب میدهیم
در یک جامعهای که قرار بر این است که اقتصاد خوب باشد، کشاورزی و صنعت پیشرفت کند، آموزشوپرورش رشد کند بهعنوان یک فن، هنر رشد کند، جلو برود، اما توی خط مکتب، همه توی خط مکتب -یعنی چه خط مکتب؟ یعنی همه بهعنوان وسیله، خط مکتب را باز کنیم؛ یعنی چه؟ یعنی بهعنوان وسیله برای آمادهتر بودن زمینه که انسان درجهت ارزشهای الهی حرکت کند- آدم [باید] اسیر این نیازمندیهای اولیه نباشد. از اسارت طبیعت و نیازهای طبیعی آزاد بشود؛ پرواز کند در ملکوت اعلی! در یکچنین جامعهای نمیتوان بهای اول را به تخصص داد. تخصص بها دارد و بهای درجه دو. بهای درجه یک را، یعنی بخش اصلی را به مکتب میدهیم. تا میخواهیم برویم مدیر کارخانه انتخاب کنیم، مهندس مسئول ماشینآلات کارخانه انتخاب کنیم، اول میپرسیم عرقخور نیست؟ زنباز نیست؟ قمارباز نیست؟ دروغگو نیست؟ فرعونصفت نیست؟ متکبر نیست؟ مردمآزار نیست؟ انساندوست است؟ پاکچشم است؟ نماز میخواند؟ دلش با خدا هست؟ وقتی به کارخانه میآید کارگرها از دیدن او به یاد خدا میافتند؟ اول اینها را میپرسیم. اگر گفتند خوب است، میگوییم کاردانیاش چطور است؟ این کار را بلد است؟ سرش میشود؟ از این ماشینآلات اطلاع خوب دارد؟ سابقۀ کار دارد؟ تجربه دارد؟ زرنگ و پرکار هست؟ اینها را هم میپرسیم. اگر نتیجه مثبت بود، او را دعوت میکنیم. اصلاً طرز انتخاب عوض میشود.
📚 سخنرانیهای شهید مظلوم آیتالله بهشتی، ص۶۰ / تشکیلات بهشتی، ص۲۰۹
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| تخصص بهای درجه دو است. بهای درجه یک را به مکتب میدهیم در یک جامعهای که قرار بر این است که اقتص
بحث رابطه بین تخصص و تقوا بحثی است طولانی و مهم که در یکی دو تا جمله و پاراگراف نمیتوان خلاصه کرد. در کتاب #تشکیلات_بهشتی در فصل بایدهای تشکیلات از صفحات ۲۰۳ تا ۲۲۲ به آن پرداخته شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| شناساندن چهرههای عوضی، در هر موضعی و در هر سنگر و در هرجا و در هر نقش که هستند، از هر نوع افشاگریِ مؤثر خودداری نکنید. بشناسید و بشناسانید چهرههای عوضی را.
📚سید محمد حسینی بهشتی، شناخت از دیدگاه قرآن، ص۵۴ / تشکیلات بهشتی، ص۴۵۲
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| به شادی غدیر دل ها را شاد کنیم😍
به یاد شهید بهشتی
شام پیتزا داریم برای نیازمندان محله و حاشیه شهر🍕🥤
سهم شما در این پویش: هر پیتزا با نوشابه: ۶۲ هزار تومان
🔻جهت دریافت شماره کارت پی وی پیام بدهید
@beheshtium_admin
💢پیوست فرهنگی: برچسبهای روی کارتون پیتزا:
۱. عکس شهید بهشتی
۲. کیوآرکد دانلود کلیپ «شیعه علی نیستید!»
۳. اطلاعرسانی قرعه کشی کتب شهید بهشتی🎁
@beheshtium_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| اشخاص بهجای ارزشها!
یکی از مصیبتهای زمان ما این است که اشخاص دارند کمکم جانشین ارزشها میشوند. این خطرناک است. انقلاب ما انقلاب ارزشهاست.
من مکرر در رابطه با خودم و دوستانم عرض کردم که دوستان عزیز! مبادا ما را به جای ارزشها بنشانند! عکس مسئله صحیح است. "اعرف الحق تعرف اهله" تعلیم اسلام و تعلیم مولا این است. تو ارزشها را بشناس و اشخاص را با ارزشها بسنج. بحثها باید بر محور ارزشها باشد، حمایتها باید از ارزشها باشد، درودها باید بر ارزشها باشد.
📚سیدمحمد حسینی بهشتی، حزب جمهوری اسلامی(گفتارها، گفتگوها و نوشتارها)، ص۱۰۳ / تشکیلات بهشتی، ص۵۳۹
@beheshtium_ir
﷽| آقای بنیصدر دارای ارزشهایی بودند و هستند!
مبادا زبان و قلم ديگران نسبت به آقاى بنیصدر يا اشخاص اطراف ايشان بیمهار و بىتقوا بشود و آن وقت بگويند آقای بنیصدر ديگر هيچ كمال و ارزشی ندارد. نه خير، ايشان داراى كمالات و ارزشهایی بودند و هستند. داراى ضد ارزشهایی هم بودند و هستند و آنچه هست نتيجۀ جمعبندى آنهاست. اگر بیانصافى و بیعدالتى حتى در اين برخوردها به اخلاق ما رخنه كند، آن وقت ما هم به پاكى و طهارت و نورانيت اين اسلام ضربه زدهايم.
📚 سیدمحمد حسینی بهشتی، حزب جمهوري اسلامی(گفتارها، گفتگوها، نوشتارها)، ص۱۹۴
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| آقای بنیصدر دارای ارزشهایی بودند و هستند! مبادا زبان و قلم ديگران نسبت به آقاى بنیصدر يا اشخا
﷽| آقای بنیصدر دارای ارزشهایی بودند و هستند!
▫️مبادا زبان و قلم ديگران نسبت به آقاى بنیصدر يا اشخاص اطراف ايشان بیمهار و بىتقوا بشود و آن وقت بگويند آقای بنیصدر ديگر هيچ كمال و ارزشی ندارد. نه خير، ايشان داراى كمالات و ارزشهایی بودند و هستند. داراى ضدارزشهایی هم بودند و هستند و آنچه هست نتيجۀ جمعبندى آنهاست. اگر بیانصافى و بیعدالتى حتى در اين برخوردها به اخلاق ما رخنه كند، آن وقت ما هم به پاكى و طهارت و نورانيت اين اسلام ضربه زدهايم...
از آقاى بنیصدر بايد همانگونه انتقاد بشود كه فرض كنيد داريد از خودمان انتقاد میكنيد نه بيش از آن. در راهپيماییها و تظاهرات هم بايد همينطور باشد. تا آنجا كه در توان داريد در شعارهایي كه داده میشود، اظهار نظرهایی كه میشود، عكسهایی كه برداشته میشود و امثال اينها، كرامت اخلاق متعالى اسلامی بايد به چشم بخورد...
عقده خالى كردنها و كينهتوزیهاى بیمعنى نبايد باشد. ما نبايد در اين جريان بگذاريم چهرۀ پاك و نورانى اسلام و انقلاب اسلامى در دنيا لكهدار بشود. در همين داخل، ما نبايد بگذاريم كه فطرت پاك نسل جوان و نوجوان ما از مسلمانها و جريان مكتبى مشمئز شود كه اين چه اخلاقى است اين مكتبیها دارند...
بايد صداقت، صميمت، انصاف، برخوردِ حقطلبانه و حقپرستانه را با هر برادر، خواهر و هر جريانى رعايت كنيم. گاهى هم رويدادهایي پيش میآيد كه حتى بعضى از افراد ساخته شدۀ ما در برابر آنها عملها يا عكسالعملهایي شتابزده نشان میدهند كه با واجبات و وظايفى كه از نظر اخلاقى نسبت به حفظ منزلت و كرامت و ارزش يكديگر بر عهده داريم، منافات دارد.
📚حزب جمهوري اسلامی(گفتارها، گفتگوها، نوشتارها)، شهید بهشتی، صص۱۹۴-۱۹۶
@beheshtium_ir
شهید بهشتی | بهشتیُم
دوستان و رفقا
شده به اندازه یک پیتزا کمک کنید🙏
و دل یک نفر رو شاد کنید😍
جهت دریافت شماره کارت👇
@beheshtium_admin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| عذرخواهی شهید بهشتی از کیانوری!
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
﷽| تعداد ۷۶۸ نوشابه تهیه شد
یاری کنید تا پیتزاها هم به همین تعداد برسد🙏
هر مبلغی که دوست داشتید واریز کنید
دریافت شماره کارت👇
@beheshtium_admin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽| آیه قرآنی که اصلاح میخواست!
وظیفه ماست هر داستان جعلی و ساختگی و یا هر متن نامعتبری را به شهید بهشتی نسبت ندهیم.
چند وقتی است داستانی منتشر شده مبنی بر اینکه آقای کیانوری یا طبری آیه قرآنی را اشتباه خواندهاند و آقای بهشتی در برگهای درست آیه را مینویسند و از زیرمیز تحویل ایشان میدهند و ادامه ماجرا...
حال اصل قصه را خودتان ببینید. مستندِ مستند...
#بهشتیم_تی_وی
@beheshtium_ir
May 11
شهید بهشتی | بهشتیُم
﷽| پذیرای همه نوع انتقادهای شما هستیم🌹
🔻بنا به نقد و پیشنهاد شما تیتر فایل کیوآرکد برای پیوست فرهنگی را تغییر دادیم
#پیتزا #عید_غدیر
@beheshtium_ir