#اسید_سولفوریک:
👈 اسید سولفوریک مهمترین اکسی اسید #گوگرد با اسیدیته قوی است.
👈 واکنش آن با آب گرمازا است و به شدت خورنده و اکسید کننده آهن و فلزات است. بنابراین باید با احتیاط و رعایت نکات فنی لازم استفاده شود.
👈 اسید سولفوریک در کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد. برای اصلاح کنندگی خاک و همچنین در تولید بسیاری از نهاده های کشاورزی استفاده می شود.
👈 اسید سولفوریک به طور فزاینده ای برای بهبود کیفیت خاک های آهکی با pH قلیایی و بالا استفاده می شود. آهک را به گچ مفید و pH خاک را کاهش می دهد.
👈 عملکرد مثبت اصلی اسید سولفوریک در خاک، حل کردن کربنات ها و بی کربنات های کلسیم و منیزیم و جانشین کردن نمکهای کلسیم و منیزیم به جای نمک سدیم است.
👈 هنگامی که کربنات و بی کربنات تجزیه می شوند، اسید سولفوریک با مواد بی اثر بیشتری واکنش داده و مواد مغذی گیاهی مانند فسفر و آهن را آزاد می کند.
👈 کاهش pH خاک می تواند باعث تغییر در حلالیت بسیاری از عناصر و افزایش اثربخشی آنها در برابر گیاهان شود.
🍀🚜 #کشاورزی به رشد
@behroshd
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 شرایط استفاده از اسید #سولفوریک در باغات #پسته
آقای دکتر حسین #حکم_آبادی
🍀🚜 کشاورزی به رشد
@behroshd
غالبیت انتهایی در #پسته
یکی از ویژگی های مهم در رشد درختان پسته، تمایل به رشد مریستم انتهایی (جوانه انتهایی) سرشاخه ها به رشد عمودی و اصطلاحا غالبیت انتهایی است.
این ویژگی رشدی جوانه انتهایی به حدی است که چنانچه #هرس #سربرداری انجام نگیرد، مانع از رشد جوانه ها و شاخه های جانبی می شود و باعث افزایش تاج درخت و کاهش باردهی درخت می شود.
افزایش تاج درخت و رشد طولی بیش از حد سرشاخه ها، علاوه بر خارج کردن درخت از حالت باردهی، باعث کاهش بازدهی کنترل آفات به دلیل عدم دسترسی سم به سرشاخه ها و همچنین سخت شدن عملیات برداشت می شود.
🍀 توصیه می شود؛
نسبت به عملیات سربرداری و حذف جوانه انتهایی اقدام کنید، این عمل باعث تحریک رشد جوانه های جانبی و ایجاد شاخه های جانبی شده و به جای افزایش ارتفاع درخت، درخت رشد عرضی پیدا می کند و به عبارت ساده تر درخت تمکین به تولید میوه به جای رشد طولی می شود.
🌱 توجه داشته باشید در عملیات سربرداری که در زمستان باید انجام گیرد، یک نکته باید رعایت گردد و آن هم این است که، حداقل ۱ تا ۲ عدد جوانه رویشی زیر محلی که برش انجام می گیرد، وجود داشته باشد، اگر زیر جوانه انتهایی، بلافاصله جوانه زایشی داشتیم، از انجام هرس سربرداری خودداری کنید، چرا که جوانه زایشی که زیر محل برش قرار دارد بعد از تولید پسته آن سال، بدلیل اینکه هیچ اندام رویشی در راس ندارد، اصطلاحا شاخه کور شده و خشک می شود.
🍀🚜 #کشاورزی به رشد
@behroshd