eitaa logo
محسن وافی | به شو
1.7هزار دنبال‌کننده
657 عکس
655 ویدیو
11 فایل
🔴تلاشمون اینه که بتونیم «حال خوب داشتن» رو آموزش بدیم👌 🌹آموزش بهترشدن در مسائلی چون👇 🙋 حال خودت 👩‍❤️‍👨 رابطه با همسرت 👶 تربیت فرزندت 🎬و درنتیجه: حال خوبت از زندگی با آدما ارتباط با استاد وافی: @Moshaver_vafi
مشاهده در ایتا
دانلود
برخی از پاسخ‌های شما بزرگواران👆👆 ▪️بریم سراغ جوابی جامع و دقیق؟😊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅قبل از هر پاسخی، لطفا این گیف کوتاه رو با دقت و تا آخر ببینید..👆👌 مدت زمان: کمتر از ۳ دقیقه🕙 🔺بخش عمده‌ای از پاسخ همین‌جاست😎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. از سَر صُبح ،خُدایا شکرت..🤲 شده زیبا هَمه دنیا، شُکرت..🤲 هر چه دادی و ندادی خیرست..👌 شوکتت باقی و مانا شُکرت..🤲 صبح جمعه‌تون بخیر☀️ 🌼برای ظهور منجی عالم، دعا کنیم🌹 @behsho . ‎‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
. ▪️فرزند بیشتر، آری یا نه؟🤔 👈لطفا بدون تعصب بخوانید👉 با نام خدا صحبتم رو بدون هیچ آیه و روایتی شروع می‌کنم تا این تصور ایجاد نشه که قراره تنها از لحاظ اعتقادی بحثی رو ارائه بدم! اگه ما تربیت رو دارای ابعاد مختلف شناختی، عاطفی و رفتاری بدونیم، باید بگم در اکثر زندگی‌ها، هر سه بُعد تربیت با بالا رفتن تعداد فرزندان، تقویت میشه! [البته فاصله مناسب(بین ۲ تا ۴ سال) در کیفیت این اتفاق خیلی موثر هست]👌 🔺لطفا خوب دقت کنید: وقتی تعداد فرزندان بالا می‌ره، استعدادها زمینه ابراز پیدا می‌کنن.. دعواها، بخشش‌ها.. مهربونی‌ها، عصبانیت‌ها.. دفاع‌ها، هجمه‌ها.. رقابت‌ها، همکاری‌ها.. ابراز وجود‌ها، همدلی‌ها.. شادی‌ها، غم‌ها.. ترس‌ها، دلداری‌ها.. و صدها گزینه دیگه که در شکل‌گیری شخصیت فرزندانمون موثر و لازمه، زمانی با کیفیت بهتر ایجاد می‌شن که تعامل‌های مختلف و متعددی پیش روی فرزندمون باشه!👨‍👩‍👧‍👦 ❌این رو غیرممکن نمیدونم که در خوانواده‌های کم فرزند، تربیت خوبی شکل بگیره، ولی قطعا کیفیت و عمق و گستردگی شخصیتی همون فرزندان، در صورت بالا رفتن تعدادشون، دوچندان خواهد شد!❌ ادامه دارد..👇 @behsho .
. 👈این رو غیرممکن نمیدونم که در خوانواده‌های کم فرزند، تربیت خوب شکل بگیره، ولی قطعاً کیفیت و عمق و گستردگی شخصیتی همون فرزندان، در صورت بالا رفتن تعدادشون، دوچندان خواهد شد!☺️ ⬅️می‌تونم با خیال راحت بگم، با وجود تمام شلوغی و به هم ریختگی خانه و بالا رفتن مشغله، تربیت یک فرزند و دو فرزند، به مراتب سخت‌تر از تربیت چهار فرزند و پنج فرزنده! می‌پرسید چرا؟🤔 جواب اینه که: 🔺پدر و مادری که یک فرزند دارن، باید تمام وقت اون فرزند رو پر کنن..🕰 🔺پدر و مادری که دو فرزند دارن، باید نصف وقت فرزندشون رو پر کنن، چرا؟ چون نصف دیگه وقتشون با خودشون مدیریت میشه.. 🔺و به همین نسبت در سه فرزندی تغییرات اتفاق میافته..⏰ 🔋تا جایی که در چهارفرزند و پنج فرزند و بیشتر، گاهی اوقات فرزندان فرصتی برای ورود پدر و مادر در بازی‌ها و کارهاشون نمیدن!!⛔️ ⚠️نکته جالب اینکه: پدر و مادر در مسیر تربیت خودشون که آموزش‌ها، توصیه‌ها، تشویق‌ها، تنبیه‌ها، تذکر‌ها، نظارت‌ها و کنترل‌ها رو به دنبال داره، بازو و کمک کار پیدا می‌کنند..💪 می‌پرسید کی؟؟!! همون فرزندانِ پر تعداد!👦🧒👧👶 همون بچه‌هایی که وقتی کنار هم هستند، ویژگی‌های شخصیتی همدیگه رو بالانس می‌کنن و هم معلم همدیگه هستن و هم ناظم و هم مدیر!👀 ✅ و این اثبات همون ادعاست که تربیت فرزندان بیشتر، راحت تره!!👌😊 ▪️ادامه دارد...👇 @behsho .
😉می‌دونید تو همین حرکت، چند تا گزینه تربیتی آموزش داده می‌شد؟😄👆
. 💡پس در نتیجه 💎هم ابراز استعدادها 💎هم تقویت شاخصه‌های شخصیتی 💎و هم نظارت و کنترل و آموزش در خانه‌های پُر فرزند(شما بخونید خوش فرزند😉)، بهتر اتفاق میافته و مسیر تربیت به مراتب هموارتره.. بگذریم از این همه سفارش‌های دینی و اعتقادی که خلاصه می‌شه در بالا رفتن برکت در زندگی🍎 ▪️برکتی که به خوبی با اومدن فرزند اول، درک کردیم.. با فرزند دوم هم زندگی‌مون بهتر شد! ولی دیگه به فرزند سوم و چهارم و پنجم، فکر نمی‌کنیم!!😮‍💨 عجب!!🧐 آخه چرا؟🤔 مگه خدا تو یکی و دوتا فرزند، بزرگی خودش رو بهت نشون نداد؟؟✔️ پس چرا یهو کم آوردی؟؟😐 چرا قفل کردی؟؟🤐 چرا ایمانت به بزرگی و مهربونی خدا رو فراموش کردی؟🤔 ادامه بده..🤗 خدایی که خرج همین یکی و دوتا رو بهت داد، روزی سومی و چهارمی و پنجمی و... رو هم بهت میده..👌 بهش اعتماد کن، که هر کس به خدا اعتماد کرد و با خدا معامله کرد، پشیمون نشد و ضرر نکرد!😌 🔺به همین دلیل بود که فرمودند: كُلَّما كَثُرَ الْعِيالُ كَثُرَ الرِّزْقُ، هر کس خانواده‌اش بزرگتر شد، رزقش بیشتر خواهد شد👌👏👏 @behsho .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🔺عالم کودکی..👆😅 عالمی دارد کودکی..👶 خواسته ناخواسته کارهایی می‌کردیم که می‌دانستیم درست نیست؛ ولی پدر و مادرمان را چنان مهربان و با گذشت می‌دانستیم که چندان نگران عاقبتش نبودیم..🤗 فوقش یک اخم.. یک دعوا.. و در نهایت یک پس‌گردنی..😏 و فردا، روز از نو و روزی از نو..😎 ▪️خدایا.. تو از هر پدر و مادری مهربان‌تری..❤️ کوتاهی‌هایم.. بدی‌هایم.. اشتباهاتم.. نافرمانی‌هایم.. و بی‌معرفتی‌هایم را ببخش.. من آغوشی به بزرگی و مهربانی تو نمیشناسم..🌹 در آغوشم بکش..🤲 @behsho .
. ⬅ یک راه حل طلایی👌 کودکان این دوره و زمونه، دوست دارن احساس کنن که استقلال دارن. پس به این خواسته‌ و میلشون احترام بذارید تا حس لجبازی اونا رو تحریک نکنید!🥶 می‌پرسید چطوری؟🤔 خیلی راحته! 😇 فقط کافیه در مواقعی که انتخاب درستی ندارن، بدون هیچ واکنش منفی یا حساسیت بر انگیزی، به جای رد کردن کامل خواسته‌شون، اونا رو بین دو گزینه قرار بدید و پیشنهادی رو مطرح کنید که با فکر و ذهن و سلیقه و میل اونا همراه باشه! 💢مثلا وقتی که پیش از غذا درخواست شکلات کاکائویی می‌کنه و شما این رو براش مضر می‌دونید، گزینه‌ای رو بهش پیشنهاد بدید که هم براش جذابه و هم بی ضرر؛ مثلا لواشک خونگی! حالا اگه باز هم به خواسته خودش اصرار و پا فشاری کرد، پیشنهاد شکلاتِ بعد غذا یا لواشکِ قبل غذا رو بدید که اگر شکلات رو انتخاب کرد، شرط بعد غذا رو هم در نظر بگیره! 😊به هر حال کل سختی تربیت همین دست‌ورزی‌هاییه که باید باشه تا خمیر وجودی بچه‌ها به خوبی شکل بگیره! 🔺و شک نکنید که بدترین برخورد، مخالفت صریح و ایجاد رابطه‌ای لجبازانه است! @behsho .
. 👆یکی از اقوام هستن.. حدود ۲ ساله که ازدواج کردن باهاش شوخی دارم..😜 برای همین با لحن شوخی، ولی کاملا جدی حرفم رو بهش زدم..😏 آخه من چی بگم؟ وقتی که خود خدا تو قرآنش با صراحت می‌فرماید: وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ.. فرزندان خود را از بیم تنگ‌دستی نکشید، ما شما و آنان را روزی می‌رسانیم!! من چی بگم وقتی آقا امام کاظم علیه‌السلام، با صراحت به این امر دستور دادن👇 💠آقا امام کاظم(علیه‌السلام) به فردی که چند سال به خاطر فقر و نداری از بچه‌دار شدن خودداری کرده بود، فرمودند: اُطلُبِ الوَلَدَ؛ فَإِنَّ اللّهَ عزّوجلّ یَرزُقُهُم؛ طلب فرزند کن(بچه دار شو!) که خداوند روزی آنها را می‌رساند..🌹 باباجون.. می‌رسونه.. نگران نباش.. بهش اعتماد کن..👌❤️ @behsho .
مهمترین شرط اثربخشی تنبیه.mp3
4.31M
. ما هم می‌تونیم فرزندمون رو تنبیه کنیم؟ مشکلی نیست؟ @behsho .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ الْمَلِكِ الْقُدُّوسِ الْعَزِيزِ الْحَكِيمِ؛ هر چه در آسمانها و زمین است همه به تسبیح و ستایش خدا که پادشاهی منزّه و پاک و مقتدر و حکیم است، مشغولند.. @behsho .
. 🔺مهدیانه.. شب گر رخ مهتاب نبیند سخت است لب تشنه اگر آب نبیند سخت است ما نوکر و ارباب شما، مهدی جان نوکر رخ ارباب نبیند سخت است..😓 @behsho .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. 🔺ببینید.. ▪️دوست دارید بچه‌هاتون چطور باشن؟ 🤔دلسوز یا بی رحم؟ 🤔با‌معرفت یا خائن؟ 🤔درستکار یا دزد؟ 🤔سخاوتمند یا خسیس؟؟ یک کلام: 🤔مرد یا نامرد؟🤔 خیلی جاها کلیدش، دست خود ماست!🔑 🔺خود ما که سبک زندگی و مدل رفتارمون باید برای بچه‌هامون الگو باشه! 🔺خود ما که سرچشمه افکار و عقائد بچه‌هامون هستیم! ⬅️ آهای مربی..مادر،، پدر: 👈خودتو دست کم نگیر!!👉 @behsho .
. 1⃣ 💢 تو انعطاف پذیری خوبی داری! 💢 چقدر ایده‌های جالبی داری!! 💢 واقعا تحلیل‌های جالب و دقیقی داری! 💢 خیلی خوب می‌تونی همدلی کنی! آفرین! 🤔سوال: چند بار تا حالا دیدید که در خانه یا مدرسه، والدین و مربیان این 👆جملات رو به فرزندان و شاگرداشون بگن؟؟🤔 یا اینکه بر عکس! تا دلتون بخاد شکوه‌ها و شکایت‌ها داریم از بی نظمی و بی مسئولیتی و درس نخوندن و... .
. 2⃣ 😕متاسفانه.. متاسفانه تصور غالب ما اینه که فرزند یا شاگردمون باید در دو سطح ریاضیات و یا حفظیات استعداد داشته باشه، تا بتونیم از او تعریف و تمجید کنیم!!😐 ⬅در حالی که "باکینگهام و کلیفتون" (عصب شناس معروف امریکایی) پس از پژوهشی مفصل؛ از کشف 34 نوع توانمندی مختلف در افراد، خبر دادن! 🔺ادامه دارد.. @behsho .
. 3⃣ ♨ جالب اینکه: برای این 34 نوع توانمندی دو قانون وجود داره: ✔هیچ کس نیست که در همه این 34 توانایی فوق‌العاده باشه! ✔هیچ انسان نرمالی در کره زمین وجود نداره که 5 تا از این 34 توانایی رو نداشته باشه! 👌جالبه نه؟! دوست دارید با این 34 توانمندی و آینده مطلوب پیش‌روشون آشنا بشید؟ با ما همراه باشید..🤗 🔺ادامه دارد.. @behsho .