بلاگرها
مفاهيم اساسي در خبرنويسي |روشني خبر: خبر باید ساده، روشن و بدون ابهام تنظیم شود. مهمترین دلیل ابهام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند ساعتی میشود که فیلمی در فضای مجازی منتشر شده که در آن ماموران شهرداری بندرعباس در حال تخریب خانه یک زن سرپرست خانوار هستند.
شهرداری بندرعباس درباره این ماجرا گفته است: منزل این خانم در زمینهای تصرفی ملی ساخته شده بود و ساخت و ساز آن غیر قانونی بوده است.
هر چند که این کار با حکم قانونی صورت گرفته، ولی شنیده ها حاکیست که این زن پس از تخریب اتاقش توسط شهرداری بندرعباس، دیروز اقدام به خودسوزی کرد. او اکنون با ۱۷ درصد سوختگی در بیمارستان بستری است.
البته گروهی از سوی شهرداری بندرعباس به علت
مشکلات پیش آمده از این خانم دلجویی کردند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
🔘 تاریخ انتشار: ۰۱:۰۵ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹
🔘 LINK_مشاهده فیلم
3️⃣4️⃣
بلاگرها
مفاهيم اساسي در خبرنويسي |روشني خبر: خبر باید ساده، روشن و بدون ابهام تنظیم شود. مهمترین دلیل ابهام
1.67M
1. مفاهيم اساسي در خبرنويسي |روشني خبر:
🔘 خبر باید ساده، روشن و بدون ابهام تنظیم شود. مهمترین دلیل ابهام در خبر، درك نادرست خبرنگار از موضوع خبر است كه این اشكال را با مطالعه و پرسش از منبع میتوان برطرف كرد.
🔘 نكته دیگر آنكه در خبرهای دارای اصطلاحات علمی، حقوقی، پزشكی، فنی و…، مطلب باید بهگونهای منتشر شود كه فهم مطلب برای همگان آسان باشد؛ همچنین این سادهنویسی به ارزش علمی خبر آسیبی وارد نیاورد. در این راه، همچنین داشتن یك رسمالخط واحد در خبرنویسی ضرورت دارد.
🔘 مثال: در حادثه تصادف يك اتوبوس مسافربري و يك خودرو سواري 14 نفر كشته و زخمي شدند. در اين مثال، معلوم نيست چند نفر كشته و چند نفر زخمي شدهاند.
مثال: در فیلم حادثه تخریب خانه اگر منتشر کننده فیلم قبل از انتشار درک درستی از موضوع اتفاق یا رویداد داشت، برای تهیه و انتشار آن اینگونه عمل نمیکرد. هرچند تولید کننده خبر، بدون داشتن علم خبرنگاری و از روی احساس با قرار دادن انگشت بر روی دکمه ظبط، اقدام به انتشار آن می کند.
3️⃣5️⃣
بلاگرها
1. مفاهيم اساسي در خبرنويسي |روشني خبر: 🔘 خبر باید ساده، روشن و بدون ابهام تنظیم شود. مهمترین دلیل
2. مفاهيم اساسي در خبرنويسي |درستي خبر:
صحت خبر، ارزش و اعتبار خبر است و در صورت نبود اطلاعات لازم و عدم صحت خبر، اعتماد میان مخاطب و رسانه از بین میرود. وجود تكذیبیه نشان از عدم دقت در این مفهوم اساسی دارد. اين موضوع در مواردی میتواند موجب مشكلات قانونی و حتي تعطيل شدن رسانه شود. از سوی دیگر درج مطالب فاقد صحت، اطمینان و مطالعه قبلی موجب بیاعتمادی و كاهش مخاطبان رسانه و رفتن آنان به سمت رسانههای دیگر است. بايد همواره اين نكته را آويزه گوشمان كنيم:
" هیچگاه درستی خبر نباید فدای سرعت انتشار آن شود "
نكته: گاهي پوشش و انعكاس نادرست خبر، سهوي است و بعضي اوقات عمدي. در دو حالت به اعتماد مخاطب به رسانه ضربه وارد ميشود ولي اگر مخاطب به دليل تكرار خبر اشتباه و يا ساير عوامل متوجه شود رسانه تعمدي در انتشار اخبار نادرست دارد، اعتمادش به رسانه بهطور كامل از بين ميرود.
مثال: بارها پيش آمده رسانهاي خبري را از روي يك سايت اشتباه ترجمه كرده و يا مطلب طنزي را به جاي يك مطلب واقعي منعكس كرده است. بعضي اوقات نيز يك رسانه به دليل مسايل سياسي و خط فكري خود، خبري را به دروغ منتشر ميكند.
رویترز یکی از بزرگترین رسانههای آنلاین دنیاست و در کتاب «صد برند معروف» یکی از آنهاست. در این کتاب نوشته شده که برند رویترز عبارت است از دقت، دقت و دقت.
یعنی رویترز در دنیا میفروشد چون برندش حس دقت را منتقل کرده است. رویترز میگوید دقت برای من از سرعت مهمتر است. این را یک هفتهنامه یا ماهنامه و روزنامه نمیگوید. یک خبرگزاری میگوید که دقت برای من از سرعت مهمتر است، یعنی جایی که مساله انتخاب ميان سرعت و دقت باشد، ترجیحم این است که سرعت را از دست بدهم و به دقت بپردازم.
اگر یک رسانه اشتباه کند اعتماد عموم را خیلی سریع از دست میدهد.
3️⃣6️⃣
بلاگرها
چند مثال از مفاهيم اساسي در خبرنويسي |درستي خبر 3️⃣7️⃣
3. مفاهيم اساسي در خبرنويسي |جامعیت خبر:
اطلاعات در خبر باید بهصورت جامع و كامل داده شود. دادن اطلاعات آرشیوی و اشاره به سابقه خبر و پاسخگویی به 6 عنصر خبری (كی، كجا، كه، چرا، چه و چگونه) در خبر ضرورت دارد. وقتي خبر ما كامل نباشد، مانند حالتي است كه ما عطش مخاطب را تحريك كردهايم، ولي در عين حال نتوانستهايم او را سيراب كنيم؛ طبيعي است كه مخاطب به دنبال منابع جديدي براي رفع عطش خبري خود ميشود.
مثال: وقتي رسانهاي اعلام ميكند فلان هواپيماي مسافربري نيم ساعت پيش سقوط كرد، مخاطب به دنبال اين است كه بداند كدام پرواز؟ در چه مسيري؟ كسي هم زنده مانده است؟ و ... ؛ بهويژه اينكه مخاطب در روز جاري آشنايي داشته باشد كه با هواپيما مسافرت كرده و يا ميخواهد پرواز كند.
3️⃣8️⃣
این عکسها سرکار خانم معزی گرفتند
از ایشان خواستیم ارزشهای خبری و عناصر خبری بیان کنند
▪️چرا عکس گرفتن؟
▪️چه چیزی می خواهند با این عکس ها بگویند؟
▪️برای چه کسی ( مخاطب ) عکس گرفتتند؟
▪️و کجا قرار است است این عکسها دیده شوند؟
▪️برای چه تعداد مخاطب؟
و پاسخ ایشان:
🔘 كه (چه كسى) دانش آموزان دیپلم و دانش آموختگان سطح ۲
🔘 كى (چه وقت) ساعت ۹ صبح روز یکشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳
🔘 كجا (در چه مكانى) مدرسه علمیه علمی_تخصصی آیت الله میرزا یوسف ایروانی (ره)
🔘 چه (چه موضوعى) برگزاری آزمون ورودی سطح ۲ و سطح ۳ حوزه های علمیه خواهران
🔘 چرا (به چه دليل) تحصیل در مدارس علمیه خواهران استان قم و شاگردی در مکتب امام صادق علیه السلام
🔘 چگونه (شرح واقعه) آزمون ورودی سطح ۲ و سطح ۳ حوزه های علمیه خواهران استان قم صبح امروز راس ساعت ۹ در محل مدرسه علمیه، علمی_تخصصی آیت الله میرزا یوسف ایروانی(ره) با حضور ۲۵۰ دانش آموز دیپلم و دانش آموخته سطح ۲ حوزه های علمیه جهت شاگردی در مکتب امام صادق علیه السلام حضور به هم رساندند.
3️⃣9️⃣
سوره ال عمران آیه 193 و 194.mp3
3.76M
سوره سوم قرآن مجید | ســــــوره آل عمــــــــــران آیه 193 و 194
▪️ ربَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ ﴿۱۹۳﴾
پروردگارا ما شنيديم كه دعوتگرى به ايمان فرا مى خواند كه به پروردگار خود ايمان آوريد پس ايمان آورديم پروردگارا گناهان ما را بيامرز و بديهاى ما را بزداى و ما را در زمره نيكان بميران (۱۹۳)
▪️ربَّنَا وَآتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَى رُسُلِكَ وَلَا تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ ﴿۱۹۴﴾
پروردگارا و آنچه را كه به وسيله فرستادگانت به ما وعده داده اى به ما عطا كن و ما را روز رستاخيز رسوا مگردان زيرا تو وعده ات را خلاف نمى كنى (۱۹۴)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک نکته بسیار مهمی در این خبرتصویری است
بگویید و جایزه یک کتاب به انتخاب خودتان تا مبلغ 150/000 تومان از خادمین موکب مردمی حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام هدیه بگیرید.
🔘 لطفا نظر خودتان را در لینک زیر بفرمایید
LINK_ مدرسه فیلمسازی با موبایل🔘
🔘مهلت پاسخگویی تا 10 روز
4️⃣3️⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسانه در انگلستان، _استعمار روباه پیر _ تاریخچه دیرینه دارد و در برنامهریزی شکلدهی به ایجاد ارزش کاذب و بروز رفتار جدید با استفاده از مدیرت افکار عمومی شهروندان یک کشور برای تغیر یک حاکمیت نقش بسیار مهمی در سیاست خارجه این کشور دارد و نمونه بارز آن در کودتای 28 مرداد سال 1332 است که منجر به سقوط نخست وزیر ایران محمدمصدق شد. و یا اتفاقات انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال 88 و بعد از آن اغتشاشات آبان 1401 به بهانه حمایت دروغین از زن ایرانی در حالیکه در همان سال آمار خشونت خانگی علیه زنان انگلیسی به روایت رسانههای دولتی انگلیس ۹۰۹ هزار و ۵۰۴ جرم به ثبت رسیده بود.
🔘LINK_خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
حال صفحه الکترونیکی سفارت بریتانیا در تهران ویدیویی از سایمون شرکلیف در آخرین روز حضور سفیر این کشور در تهران 5 مرداد 1403؛منتشر کرده که در آن او به معرفی مکانهای مختلف ساختمان سفارت میپردازد و درباره تحولاتی که در این مکان اتفاق افتاده توضیح میدهد. سایمون
اما سوال اینجاست: چرا
عموم مردم ایران مخصوصا تهرانیها علاقمند هستند بدانند داخل سفارت انگلیس چگونه است. پس یکبار دیگر رسانه انگلیسی یکبار باید نقش آفرینی کند. و این بار سفیر، خود وظیفه رسانه را در نقش یک راوی بر عهده میگیرد تا با استفاده از جذابیت آشنایی با محیط پیام خود را به مخاطب خود که اینبار در شگل یک گردشگری تصویری از داخل سفارت است منتقل کند. این همان کاری است که ماهیگیران با استفاده از غذای مورد علاقه برای صید ماهی استفاده می کنند
مجید مرادی|عکاس و فیلمساز|5 مرداد 1403
🔘اشتراک نظر در بلاگرها
🆔 LINK_Bloggers group
4️⃣4️⃣
سوره رعد آیه 28 تا 29 طوبی اصلی.mp3
1.84M
الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ﴿۲۸﴾
همان كسانى كه ايمان آورده اند و دلهايشان به ياد خدا آرام مى گيرد آگاه باش كه با ياد خدا دلها آرامش مى يابد (۲۸)
الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَى لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ ﴿۲۹﴾
كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده اند خوشا به حالشان و خوش سرانجامى دارند (۲۹)
🔘 مـــروری بر تــــدریس جلســــــه پنجــــــــم
جلســــه پنجــــــم | مفاهیم اساسی در خبر نویسی | 1.روشنی خبر
جلســــه پنجــــــم | ماجرای تخریب خانه زن سرپرست خانوار توسط شهرداری بندرعباس
جلســــه پنجــــــم | مفاهيم اساسي در خبرنويسي |روشني خبر
جلســــه پنجــــــم | مفاهيم اساسي در خبرنويسي |2. درستی خبـر
جلســــه پنجــــــم | مفاهيم اساسي در خبرنويسي |جامعیت خبــــــر
جلســــه پنجــــــم | تاثیر آشنایی با خبر در عکاسی خبر | نمونـه عکس
جلســــه پنجــــــم | تاثیر آشنایی با خبر در عکاسی خبر | توضیحات ضوتی
جلســــه پنجــــــم | تاثیر آشنایی با خبر در عکاسی خبر | آموزش فن بیــــان و گویندگی
جلســــه پنجــــــم | ابعاد استاندارد انواع محتوا در اینستاگرام
جلســــه پنجــــــم | مسابقه سواد رســــانهای
جلســــه پنجــــــم | تور گردشگری تصویری از داخل سفارت انگلیس به روایت سایمون شرکلیف در 4 مرداد 1403
🔘با افتخار در پیام رسان ایرانی ایتا هستیم
🔘 LINK_ گروه آزاداندیشی بلاگرها
4️⃣5️⃣
🔘تعریف تیتر خبر:
🔘اولین نماینده متن شما در اولین نگاه خواننده به مطلب است، که نقش قلاب را برای متن خبری شما بازی می کند تیتر باید آنچنان حرفه ای نوشته شود که بتواند خواننده را برای خواندن ادامه متن ترغیب کند. برخی از مهم ترین ویژگی های تیتر عبارتند از اینکه باید ساده و روان باشد استحکام داشته باشد صداقت در ان رعایت شود و مرتبط با متن خبر باشد تیتر با فونت درشت و پررنگ نوشته می شود. تیتر را می توان خلاصهی لید(پاراگراف اصلی) خبر نامید.
4️⃣6️⃣