بشارت جوان
دخترها باید این معیار طلایی را همیشه در ذهن داشته باشند: راست آزمایی عشق و علاقه پسر با خواستگاری رس
هر پسری راهی غیر از این برود، نمی شود به احساس و عشقش اطمینان کرد. این را نیز بدانید که عاشق، در همه جای دنیا، فردی متعهد است؛ مطمئن باشید اگر پسری به دختری علاقه مند باشد، هر چه سریع تر از او خواستگاری می کند. اگر دختران به این معیار توجه کنند هیچ گاه دچار آسیب های روابط دختر و پسر نخواهند شد.
به نظرم یاد گرفتن این جملات و جرأت استفادشون تو زندگی خیلی ارزشمنده:
۱. بلد نیستم
۲. اطلاع ندارم
۳. به من ارتباطی نداره
۴. نه!
در فرهنگ جامعه ما پسران برای ازدواج پیشقدم میشوند اما دختران نیز مانند پسران حق انتخاب همسر را دارند. اما نکته اصلی این است که تبلیغات رسانههای داخلی و خارجی، باورهای ناموزنی را برای جوانان ما در زمینه ازدواج ایجاد کرده است. تقریبا تمامی سریالهای تلویزیونی با ماجرای پردردسر یک دختر و پسر آغاز میشود و با ازدواج این دو خاتمه مییابد. این موضوع این تفکر را در جوان نهادینه میکند که رابطه دختر و پسر لزوما منجر به ازدواج میشود بنا براین در برخورد با جنس مخالف تنها از این دید برخورد میکنند و متاسفانه این نوع دیدگاه برای دختران مخاطرات بیشتری به همراه دارد. از سوی دیگر سودجویان نیز پی به این مورد برده، به طوری که اغلب پسرانی که به دنبال گرفتن دوست دختر هستند با عنوان ازدواج پا پیش میگذارند و به دنبال درخواست ازدواج و به بهانه آشنایی بیشتر با دختران رابطه برقرار میکنند و البته بعد از مدتی دوستی که بستگی به صبر و حوصله دختر دارد به انحاء مختلف از خواستگاری سرباز میزنند.
يه زمانى فكر ميكردم
بدترين چيز تو اين دنيا، تنها موندنه.
اما اينطور نيست.
بدترين چيز اينه كه با آدمهايى باشى
كه بهت احساس تنها بودن ميدن ... !!
برای اینکه طرف مقابل به سؤالاتتان جواب کلیشهای یا خدای ناکرده دروغ ندهد و گفتگوی مؤثّری داشته باشید، سعی کنید:
1. گفت و گو پس از انجام خواستگاری رسمی و تحقیق و آگاهی از بعضی شرایط اولیه، انجام گیرد، نه در ابتدای آشنایی.
2. خونسرد بوده، با آمادگی قبلی و در فضایی آرام گفتگو کنید و از تحت فشار نبودن طرف مقابل اطمینان کسب نمایید.
3. برای موفقیت بیش تر، صادقانه به پرسش ها و مسائل مطرح شده پاسخ دهید تا از صفات اخلاقی و خصوصیات یکدیگر بیشتر آگاهی یابید.
4. اگر در موردی شک دارید که طرف مقابل صداقت داشته یا خیر، سؤالات خود را به گونههای مختلف بپرسید و جوابها را کنار یکدیگر قرار دهید تا هرگونه اشتباه و یا مخفیکاری آشکار گردد.
5. از میان سؤالاتی که در ادامه بدان اشاره خواهد شد، تنها سؤالاتی را بپرسید که برای شما اهمیت دارد نه مطالبی که به آن اعتقاد ندارید یا زیاد مطرح میشود؛ زیرا نه تنها به شما کمکی نمیکند، بلکه باعث سردرگمیتان میشود. همچنین سؤالاتی که دغدغه فکری شما نیست یا شما را غیر از آن چیزی که هستید نشان میدهد، نپرسید.
6. ابتکار عمل داشته و سعی کنید نسبت به هر چیزی که برایتان مبهم هست در همان جلسه سؤالاتی طرح کنید.
خوب بشنوید و زیبا بگویید: هنگام صحبت کردن فرد مورد نظر، سراپا گوش باشید و دقت لازم را به عمل آورید تا مطالب را بهتر به خاطر بسپارید. گاهی متناسب با صحبتهای وی با بیان «بله»، «عجب» و... عکسالعمل نشان دهید. خود نیز هنگام صحبت سعی کنید سنجیده حرف زده، از این شاخه به آن شاخه نپرید و هر حرفی را نزنید؛ زیرا حتّی لازم نیست هر راستی را نیز بگویید. اشتباهی که بعضی از دختران و پسران در جلسه گفتگوی خواستگاری مرتکب میشوند این است که همه گذشته خود که بعضاً همراه با رفتارها، صفات یا ارتباطات نادرستی بوده که اکنون از آن پشیمانند را به بهانه صداقت یا جلب اعتماد طرف مقابل، مطرح میکنند، حال آنکه این عمل در بسیاری موارد اثر عکس دارد و نتیجه منفی آن در همان زمان (با از بین بردن تمایل فرد به این ازدواج) یا در زندگی مشترک (به شکل سوءظن، مشاجرههای فراوان و طلاق)، دامنگیر طرفین خواهد شد.
بهتر است اوّلین جلسه زیاد طولانی نشود؛ زیرا ممکن است با غلبه احساسات و هیجانات نقاط تاریکی در ارتباط اولیه ایجاد شود و از نتیجهبخشی آن بکاهد. هیچ اشکالی ندارد که اگر فکر میکنید هنوز وقت لازم دارید تا طرف مقابل را بشناسید با هماهنگی و موافقت خانواده ها تعداد جلسات را اضافه نمایید و یا با اطلاع و نظارت خانوادهها ادامه مباحث را تلفنی پی بگیرید.