چرا حضرت زینب دوباره به شام بازگشت و همانجا وفات یافت؟با توجه به اینکه بدترین دوران زندگیشون رو طبق گفته امام سجاد در دوره اسارت در شام گذرانده بودند!
✅آنچه مسلم است حضرت زینب(سلام الله علیها) حدود یک سال و نیم بعد از حادثه جانسوز کربلا زنده بودند و در در 15 رجب سال 63 هجری قمری از دنیا رفت. در رابطه وضع زندگی آن حضرت بعد از حادثه کربلا و برگشت از اسارت و نیز چگونه رحلت و محل دفن حضرت زینب (س) اطلاعات دقیق و روشنی در دست نیست. در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد:
1ـ قبر حضرت در محلی به نام «راویه» در یک فرسخی دمشق میباشد، که الان به نام زینبیه معروف است. اینان بر این عقیدهاند که چون در مدینه قحطی و تنگدستی شدیدی به وجود آمد و عبدالله جعفر( شوهر حضرت زینب) هرچه داشت، به دیگران بذل و بخشش کرد و دیگر چیزی برای کمک و احسان به دیگران نداشت، ناراحت و در رنج بود که همراه زینب از مدینه به شام رفت و در آن جا درگذشت.
2ـ حضرت زینب در قاهره، پایتخت مصر، مدفون است. بقعه و بارگاه مجلّلی در همان جا به نام حضرت موجود است. اینان بر این باورند که چون حضرت زینب در مدینه مردم را علیه حکومت بنی امیه تحریک میکرد، یزید دستور داد که او را از مدینه تبعید نمایند. حضرت مصر را انتخاب کرد. حاکم مدینه او را همراه عدّه دیگری از زنان بنی هاشم به مصر فرستاد. وی همان جا از دنیا رفت.
3ـ حضرت در قبرستان بقیع در مدینه مدفون است. اینان معتقدند که حضرت پس از ورود به مدینه از شام، همراه اهل بیت در همان جا زندگی کرد. در سال 62 در مدینه درگذشت.
محققانی چون سید محسن امین (نویسنده اعیان الشیعه) و محلاتی (نویسنده ریاحین الشریعه) و علامه بیرجندی (نویسنده کبریت احمر) همین دیدگاه اخیر را پذیرفتهاند اما قبری که در شام است و معروف میباشد که متعلق به زینب کبری، دختر علی است، متعلق به ام کلثوم، همسر مسلم بن عقیل است که بعد از شهادت حضرت مسلم، با عبدالله جعفر ازدواج کرد یا مربوط به ام کلثوم صغرى یا یکی از زنان اهل بیت است که کنیه او ام کلثوم میباشد. اما کسی که در مصر است، زینب دختر یحیى نوه امام سجاد است، یا دختر حسن بن زید، از نوههای امام مجتبى
دکتر سید جعفر شهیدی، مینویسد:
«پایان زندگانی شیر زن کربلا روشن نیست. مسلّم است که زینب(س) پس ز بازگشت از شام، مدتی دراز زنده نبود، چنان که مشهور است سال شصت و دوم از هجرت به جوار حق رفته است. در کجا؟ مدینه؟ دمشق؟ قاهره؟ هر یک از نویسندگان سیره برای درستی رأی خود، دلیلی و یا دلیلهایی آورده است... این زیارتگاهها (شام و مصر) از مصادیق بیوتی است که نام خدا در آن ها به بزرگی یاد میشود و دوستداران اهل بیت یا خلوص نیّت فراوان، مراتب ارادت خود را به کسی که آن مزار به نام اوست، بیان میدارند و با پیغمبر خود و خانواده او تجدید عهد میکنند.
تفاوتی ندارد که سرانجام سفر زینب(س) عقیله بنی هاشم، به دمشق بوده یا مصر. تفاوتی ندارد که خورشید کجا غروب کرده است. آنچه اهمیت دارد، شعاع آن آفتاب روشنی بخش است که در طول زمان غروب نمیکند.به او سلام میفرستیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ و اینگونه #حاج_قاسم تکثیر شد:
🎥 شعار لبیک یا خامنهای در کشمیر در پی سوزاندن تصویر شهید سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
اعمال روز ۱۵ رجب
نیمه ماه رجب، روز مبارکی است و در آن چند عمل است؛
۱.غسل
۲.زیارت امام حسین(ع)، از ابن ابی نصر منقولست که گفت، سئوال کردم از حضرت امام رضا(ع) که در چه ماه، امام حسین را زیارت کنیم؟ فرمود: در نیمه رجب و نیمه شعبان.
۳.نماز سلمان، به این نحو که دورکعت نماز بگزارد و بعد از هردورکعت، سلام دهد و در هر رکعت، یک مرتبه «حمد»، سه مرتبه «توحید» و سه مرتبه «کافرون» بخواند و بعد از هر سلام، دستها را بلند کند و بگوید: «لا اله الّا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد یحیی و یمیت و هو حیّ لا یموت بیده الخیر و هو علی کلّ شیء قدیر».
سپس بگوید:«اللهمّ لا مانع لما اعطیت و لا معطی لما منعت و لا ینفع ذا الجدّ منک الجدّ». پس دستها را به روی خود بکشد.
۴.چهار رکعت نماز بخواند و بعد از سلام، دست خود را پهن کند و بگوید:«اَللّهُمَّ یا مُذِلَّ کُلِّ جَبّارٍ ؛ وَ یا مُعِزَّ الْمُؤْمِنینَ اَنْتَ کَهْفى حینَ تُعْیینِى الْمَذاهِبُ؛ وَ اَنْتَ بارِئُ خَلْقى رَحْمَهً بى وَ قَدْ کُنْتَ عَنْ خَلْقى غَنِیّاً وَ لَوْ لا رَحْمَتُکَ لَکُنْتُ مِنَ الْهالِکینَ وَ اَنْتَ مُؤَیِّدى بِالنَّصْرِ عَلى اَعْداَّئى وَ لَوْ لا نَصْرُکَ، اِیّاىَ لَکُنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحینَ یا مُرْسِلَ الرَّحْمَهِ مِنْ مَعادِنِها وَ مُنْشِئَ الْبَرَکَهِ مِنْ مَواضِعِها یا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ وَالرِّفْعَهِ فَاَوْلِیاَّؤُهُ بِعِزِّهِ یَتَعَزَّزُونَ وَ یا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوکُ نیرَ الْمَذَلَّهِ عَلى اَعْناقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَواتِهِ خاَّئِفُونَ اَسئَلُکَ بِکَیْنُونِیَّتِکَ الَّتِى اشْتَقَقْتَها مِنْ کِبْرِیاَّئِکَ وَ اَسئَلُکَ بِکِبْرِیاَّئِکَ الَّتِى اشْتَقَقْتَها مِنْ عِزَّتِکَ وَ اَسئَلُکَ بِعِزَّتِکَ الَّتِى اسْتَوَیْتَ بِها عَلى عَرْشِکَ فَخَلَقْتَ بِها جَمیعَ خَلْقِکَ فَهُمْ لَکَ مُذْعِنُونَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ اَهْلِ بَیْتِهِ». روایت شده است که هر کسی که غمى دارد اگر این دعا را بخواند خداوند او را از اندوه و غم آسایش بخشد
۵.عمل امّ داوود برای برآمدن حاجات، کشف کربات و دفع ظلم ظالمان:
http://www.erfan.ir/mafatih93/%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%88-%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%AF-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%81%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D8%AD-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%86%D8%B5%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86
منبع: مفاتیح الجنان
@rkhanjani
🔰جهاد تبیین و روایت حضرت زینبکبری(س)
🔺رهبرانقلاباسلامی: این بزرگوار[حضرتزینبکبری] جهاد تبیین را، جهاد روایت را راه انداخت. نگذاشت، فرصت نداد که روایت دشمن از حادثه غلبه پیدا کند. کاری کرد که روایت او بر افکار عمومی غلبه پیدا کند.
🏴 ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️انتقاد شدید حجتالاسلام و المسلمین عالی از مسئولان برگزاری جشنواره فیلم فجر و نظر دادن یکی از داوران درمورد ازدواج سفید!!
🔻 حجت الاسلام والمسلمین عالی: مسئولین ارشاد باید تو دهنش بزنند.
از این دولت انتظار برگزاری چنین جشنواره ای نداریم.
YEKNET.IR - shoor - vafat hazrat omebanin 1400 - banifatemeh.mp3
5.22M
⏯ #شور احساسی
🍃خاک پای زائراتم
🍃هر شب جمعه به یاد کربلاتم
سید مجید بنی فاطمه 🌸🌸
@rkhanjani
پرسیدم : بهترین راه تربیت کردن چیست؟
گفت : فرزند خودت را مثل فرزند همسایه بزرگ کن.
گفتم : چگونه؟
گفت : وقتی فرزند همسایه در خانه تو میهمان است به او احترام میگذاری،
حالش را میپرسی،
وقتی از مدرسه برگشت ابتدا سراغ کیف و نمرات او نمیروی،
در رابطه با نوع غذا نظرش را میپرسی،
درباره زمان خوابیدن با او مشورت میکنی،
نظر او را خیلی از مواقع جویا میشوی،
نزد او با همسرت دعوا نمیکنی،
بدان که فرزند تو و فرزند همسایه هردو در خانه تو میهمان هستند.
یکی چند روز و دیگری چند سال.
فقط کافی است بدانی احترام، احترام میآفریند نه احساس مالکیت.
- پروفسور حسابی -
بارون کربلا_۲۰۲۱_۱۲_۳۰_۱۹_۵۹_۲۲_۰۲۱.mp3
5.63M
مادرت میشه مهمون کربلا...
کربلایی محمد حسین پویانفر
#کربلا
🌼 پرسش:
علم امامان به چه صورت بوده آيا علم فراتر از علم انسان داشتند
🌼 پاسخ:
بله علم امام از علوم متداول انسان ها فرا تر و متفاوت است:
به طور کلی شیعه بر این اعتقاد است که این علم خدادادی و غیبی است و از راه تعقل و تفکر و تعلم عادی حاصل نمیشود؛ بلکه به شیوة غیبی و رمزی و از ناحیة پیامبر خاتم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به امام اول و توسط او به سایر امامان منتقل شده، یا آن که از طریق الهامات غیبی و الهی به دست میآید و یا از راه رؤیای صادق برای آنها حاصل میشود. این علم باید علمیمعصومانه و مصون از هر گونه خطا و اشتباه باشد تا بتواند حقیقت دین و پیام وحی را برای مردم تبیین و تفسیر نماید.
به اعتقاد علمای امامیه، امام نه تنها باید صاحب علم باشد بلکه میبایست نسبت به همه مردم اعلم باشد، بگونهای که در همه موارد و اموری که مردم جامعه اسلامیبرای عمل به شریعت و احکام الهی به آن نیازمندند، داناتر باشد؛ نسبت به همه معارف و دانشهایی که در هدایت و سعادت بشر و ارتقاء و تکامل آنها مورد نیاز است؛ آگاهتر از دیگران باشد.
قرآن نیز تصریح دارد که خدا به برخی از انسان ها علم ویژه ای عنایت می کند که از آن به علم غیب یاد می کنند:
از جمله: «دانای غیب اوست و هیچ کس را بر اسرار غیبش آگاه نمیسازد، مگر رسولانی که آنان را برگزیده» و «این از خبرهای غیب است که به تو وحی میفرستیم.»
آنچه از امثال این آیات به دست میآید این مطلب است که خداوند به هر یک از رسولان که بخواهد علوم غیبی میدهد که میتوان به عنوان یکی از مصادیق بارز این افراد
(بر اساس دومین آیه نقل شده) رسول خاتم(ص) را نام برد.
توجه به روایاتی که از حضرت صادق(ع) به دستمان رسیده موضع شفاف ایشان را در اثبات این گونه از علم بیان میدارد. به عنوان نمونه میتوان به این دست از روایات تصریح کرد: «هر گاه امام اراده کند که مطلبی را بداند، خداوند دانش آن را در اختیار او میگذارد.»
در یک تقسیمبندی کلی میتوان اموری را که به عنوان منبع علم امام در روایات نام برده شده به دو نوع تقسیم کرد: منابع مادی و منابع غیرمادی.
منظور از منابع مادی منابعی است که در روایات به شکلی که رساننده معنی جسم است بیان شده است. از جمله این منابع میتوان به این موارد در کلمات امام صادق (ع) اشاره کرد:
1- مصحف فاطمه(س) که بنا به گزارش امام صادق (ع) حجمیبه اندازه سه برابر قرآن دارد و مطالب آن کاملا با مطالب قرآن غیرمشترک است. (5)
2- جامعه، تعریفی که امام ششم شیعیان از این منبع علمیارائه داده اند، چنین است: صحیفهای است که هفتاد ذراع به اندازه ذراع رسول خدا (ص) طول دارد و در آن همه چیز از حلال و حرام و تمام آنچه بشر به آن نیاز دارد، موجود است. این صحیفه به املای پیامبر(ص) و کتابت امیرالمومنین علی(ع)است.(6)
3- جفر ابیض، این منبع شامل کتب آسمانی انبیای گذشته مانند زبور داود، تورات موسی، انجیل عیسی و صحف ابراهیم علیهم السلام است.(7)
4- صحیفه صغیره، این صحیفه متصل به شمشیر امیرالمومنین(ع) بوده و در بیانی رمزآلود گفته شده که دارای حروفی است که هر کدام از این حروف گشاینده هزار حرف دیگر است.
در مورد منابع غیرمادی علوم امام مطلب اسرارآمیزتر میشود، از جمله آنکه برای امام(ع) ستونی از نورکه به سوی آسمان کشیده شده، تصویر میشود که هرآنچه از دانستیها را که بخواهد در آن مشاهده میکند.
علاوه بر این در تعداد زیادی از روایات از خزانه علمیبرای خداوند نام برده شده و کلیدداران آن ائمه(ع) معرفی شدهاند.(10) بر اساس این روایات از آن جهت که خداوند دانای مطلق است، دسترسی به علوم او تنها در انحصار ائمه(ع) است و از آن جهت که علوم الهی نامحدود است، اتصال به این منبع نامحدود به اذن الهی علومینامحدود ( به جز مواردی که بر اساس برخی روایات استثناء شده است ) در دسترس امامان معصوم(ع) قرار میدهد.
از همین دست منابع غیرمادی میتوان به موارد دیگری نیز اشاره کرد که البته توضیح آن به محل خود واگذار میشود: به ارث بردن علوم رسول اکرم(ص) و امیرالمومنین(ع) و الهام و شنیدن از مامورین الهی.
امام صادق(ع) در موارد متعددی با تصریح به آیات قرآن بالاترین مراتب دانش را برای امام اثبات فرمودهاند، از جمله میتوان به این مورد اشاره کرد:
ایشان با قرائت آیهای تمامیعلوم را در اختیار امام(ع) دانستهاند، آیهای که امام صادق(ع) تلاوت کردند این آیه است: «هیچتر و خشکی وجود ندارد، مگر اینکه در کتابی آشکار ثبت است» و سپس فرمودند: «و این در علم ائمه است و آنان این مطالب را میدانند.»
مداحی آنلاین - از حال دلم کی باخبره - طاهری.mp3
6.96M
🌴شب زیارتی امام حسین(ع)
🍃از حال دلم کی باخبره
🍃حق دارم اگه خوابم نبره
🎤 #حسین_طاهری
⏯ #شور
🌷 #صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
🌷 #شب_جمعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊🌹🕊
سلام بر مولایے ڪہ
تنها نشان باقیمانده از دین
و حجّت هاے خداست.
سلام بر او ڪہ
گنجینہ علم الهے است...
بہ امید دیدن روز ظهور
روزے ڪہ دین و ایمان
جانے تازه میگیرد…
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
✋سلام بر قطب عالم امڪان☀️
🔴 تصحیح دعای ندبه توسط امام زمان (عج)
🔻تشرف علامه میرجهانی رضوان الله علیه در سرداب مطهر و تصحیح دعای ندبه!
ایشان فرمودند: شب جمعه ای، در حرم مطهر عسکریین سلام الله علیهما بسیار دعا کرده و زیارت و تشرف خدمت مولایم حضرت صاحب الامر روحی فداه را خواستار شدم، پس از خواندن نماز صبح به سرداب مقدس مشرف شدم و چون هنوز آفتاب نزده و هوا تاریک بود، شمعی در دست گرفته از پله های سرداب پایین میرفتم.
وقتی به عرصه سرداب رسیدم آنجا بدون چراغ روشن بود و آقای بزرگواری نزدیک صفه مخصوص نشسته و مشغول ذکر گفتن بودند، از جلوی ایشان گذشتم، سلام کردم و در جلوی صفّه ایستادم و زیارت آل یاسین را خواندم سپس همانجا ایستاده و نماز زیارت خواندم در حالیکه مقدم بر ایشان بودم؛ پس از نماز شروع به خواندن دعای ندبه کردم و چون رسیدم به جمله: و "عرجت بروحه" الی سمائک آن بزرگوار فرمودند: «این جمله از ما نرسیده»، بگویید:و "عرجت به" الی سمائک، سپس فرمودند: «در نماز تقدم بر امام معصوم جایز نیست.»
دعا را تمام کردم و ناگهان متوجه این آیات و بیانات شدم.
۱. روشن بودن سرداب بدون چراغ.
۲. اصلاح جمله ی دعای ندبه که گفتند از ما نرسیده!
۳. تذکر اینکه چرا در نماز بر امام مقدم شده ای!
فهمیدم به چه توفیقی دست یافتم و به درخواست خود رسیده ام؛ فورا سر از سجده برداشتم که دیدم سرداب تاریک است و هیچ کس در آنجا نیست.
📚 پرواز در ملکوت ص١٣۶
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شروط آمدن امام زمان عجل الله؟!
🎙 #استاد_عالی