#یادداشت
#ظهور
🔖 مسیر ظهور
📌. پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمودهاند:«إنّ لِقَتلِ الحُسینِ حَرارَةً فی قُلوبِ المُؤمِنینَ لا تَبرُدُ اَبَداً.»
شهادت امام حسین(علیهالسلام)، حرارتی در دل مؤمنین است که هرگز به سردی نمیگراید.(و هرگز از بین
نخواهد رفت).(جامعاحادیث الشیعه، ج ١٢ ،ص ٥٥٦). راز این سوز و گداز و عشق به حسین(علیه السلام)که محرمِ هرسال از سال قبل شدیدتر و پرشور و شعورتر میشود چیست؟
[۱]. «محرم»، ماه حزن و غم آلالله و مصائب سیدالشهدا(علیه السلام) و ماه مکتب امام حسین (علیه السلام) و اقامۂ عزا بر او است که دنیا و آخرتِ بشریت را آباد میکند و هر سال، حیات تازهای را در جامعه شیعی جاری میکند. این عزای حسینی سبب تطهیر قلوب میشود و حسین (علیه السلام) کشتی نجاتی است که وسیعتر است و سریعتر انسانها را به «حیات طیبه» میرساند. بنابراین، سوز و گداز این مصیبت عُظماء، چگونه میتواند سرد شود در حالیکه هنوز، منتقمِ خون آن، «حضرت بقیه الله الاعظم»(عجلالله تعالی) در پس پردۂ غیبت است و مومنین در رفع موانع ظهور، به اندازۂ این مصیبت اعظم، اقدامی نکردهاند. در حالیکه مقام معظم رهبری میفرمایند: «امام حسین(علیهالسّلام) برای اعلای کلمهی حق و برای نجات خلق، همهی داشتههای خود را به میدان آورد».(۶۰ آذر ۱۳۹۰).
[۲]. غم بزرگ غیبت به واسطه کوتاهیهای شیعیان در انجام وظیفه، در رفع موانع ظهور ایجاد شده است. برای رفع این سستی و رخوت در طول قرون متمادی توسط شیعیان، باید از حسینبن علی در عاشورا درس بگیریم. مقام معظم رهبری میفرمایند:«باید از حسینبنعلی درس آموخت؛ درس حسینبنعلی (علیهالصّلاةوالسّلام) به امّت اسلامی این است که برای حقّ، برای عدل، برای اقامۂ عدل، برای مقابلۂ با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد؛ در آن سطح و در آن مقیاس، کار من و شما نیست؛ امّا در سطوحی که با وضعیّت ما، با خُلقیّات ما، با عادات ما متناسب باشد، چرا باید یاد بگیریم».(۲۲خرداد۹۲). هرچند پس از انقلاب اسلامی به سرعت در جهت برپایی اسلام انقلابی و اقامۂ عدالت در حرکت هستیم؛ اما با اینحال برای رسیدن به این هدف والا خیلی فاصله داریم و باید برای جبران این کوتاهی با استغفار حقیقی و با مجاهدت و مبارزه با کفر و الحاد، راه ظهور را بر آن گوهر یکتای هستی باز کنند.
[۳]. بنابراین جامعه شیعی باید در اقامهی عزا در مسیر انتقام خون سیدالشهدا(علیه السلام) و زمینهسازی برای
ظهور و وفای به عهد حضرت ولیعصر(عجل الله تعالی) قرار گیرد تا تحرکات مومنین بر اساس ظهور رقم بخورد و از این موهبت الهی یعنی اقامه عزا، بهترین استفاده را بنماید. از سویی با ایجاد «روحیه مومنانه» و «تولید
عمل صالح» از این فرصت ناب و استثناییِ محرم و صفر، که ظرفیت عظیمی در «تعمیق معرفت توحیدی» و «تبیین اهداف امام حسین( علیه السلام)» و «کمک به مستضعفان جهان» و «رسوا نمودن جامعه کفر و نفاق» است، بهره گیرد وخود را آماده عصر ظهور نماید.
[۴]. از سویی دیگر با رفع موانع ظهور، که سبب غیبت آن امام عزیز شده است و موجبات پریشانی و غم و اندوه را برای امام ایجاد کرده است، ازدل امام غائب بزدایند؛ تا به فرمودۂ مقام معظم رهبری:«مأموریّت بزرگ حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) که عبارت است از «یَملَأُ اللَهُ بِهِ الاَرضَ قِسطاً وَ عَدلا»؛ مأموریّت بزرگ آن بزرگوار قسط و عدل است». (۲۱فروردین۹۹) انجام گیرد. بنابراین باید با آمادگیِ هرچه بیشترِ خود از لحاظ پیوندهای دینی و عاطفی با مومنین برای مبارزه با زورگویان عالم بتوانیم مسیر ظهور را برای منتقم خونِ خدا که ماموریت آن عزیز درهم شکستن طواغیت و فرعونهای زمان است، هموار کنیم تا پرچم توحید را در سراسر جهان برافراشته کند و به وسیله اقامه عدل، «عبودیت» و «بندگی» در عالم هستی به نحوه احسن جریان یابد.
به امید ظهور🌴🍃
✍ کبری خالقی
@besooyenour
#سلام_مولای_من
🍂ای آخرین سلالهی زهرا تبارها
ای وارث شکسته دلِ ذوالفقارها...
🍂بی تو چهار فصلِ دلِ من، خزانی است
چشم انتظارِ آمدنِ تو بهارها...
🍂آقا فدای شال عزای محرمت
چشم تو خون شده ز غمِ روزگارها...
#العجلمولایغریبم
🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾
سلام عزیزان🤚
صبحتون بخیر
امیدوارم حال دلتون خوب باشه
عزاداریهاتون قبول حق.
#ما_ملت_امام_حسینیم🏴
🤲الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج🌸
@besooyenour
هیئتدخترانسلیلةالزهرا.mp3
7.46M
🔉 زندگی سراسر «مبارزه» است.
تو فرصت زیادی برای «زینب» شدن نداری.
📆یک جلسه - شنبه (اول محرم) ۱۴۰۱٫۰۵٫۰۸
🕌 بیرجند، هیئت دختران سلیلةالزهرا
@besooyenour
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
صاحب عـــزاتـريــن عـــزادارهـــا بيا
تا بـر دلـــم نگاه ڪنــے اين دو مـــاه را
تا اندڪــے شبيه تو باشيم اين دو ماه
بر تــن نمـــوده ايــم لبـــاس سيـــاه را•💔🖐🏼
#أٻڹصاحبــــــــنا 🌿 🌙
#آجرڪاللهیاصاحبالزمان🏴
༻🖤༺🌷༻🖤༺
عرض سلام و ادب خدمت شما سروران گرامی🌺
⚫️و عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری وعزاداری آقا ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) و شهادت امام سجاد (علیه السلام) وارث نهضت عاشورا محضر مبارکتان.
@besooyenour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #استوری | زمینهسازی ظهور
🍃🌹🍃
🏴 امام خامنهای (مدظلهالعالی): اگر همه ما عاشورایی باشیم، زمینه ظهور ولی مطلق حق فراهم خواهد شد.
#روشنگری | #ثامن | #محرم
@besooyenour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 #ویدئو_کلیپ | نگاهی به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره تاریخ قیام عاشورا
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #محرم
@besooyenour
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🔊#پادکست| مکتب حسین، مکتب انسان سازی است...
🍃🌹🍃
🎙استاد شهيد مرتضی مطهری
#محرم | #روشنگری | #ثامن
@besooyenour
🇮🇷
🖼 #پوستر | دیدگاه صاحبنظران و اندیشمندان دنیا پیرامون امام حسین علیهالسلام و قیام آن حضرت
🍃🌹🍃
#روشنگری | #ثامن | #محرم
@besooyenour
▪️🇮🇷▪️🇮🇷▪️🇮🇷▪️
#یادداشت | اسلام سیاسی
🍃🍂🍃🍂
⭕️ گروهی همواره تبلیغ میکنند که مراسم عزاداری را به سیاست آلوده نکنید.
برخی از طرفداران این تفکر، شامل رسانههای معاند ،سکولار و همچنین فرقه شیعه انگلیسی هستند که با آگاهی و هدف روشن در تلاش برای تحریف حقیقتند.
🔸 اما گروهی دیگر از روی جهل و بیاطلاعی این مطالب انحرافی را تکرار میکنند،لذا روی حرف ما با این عزیزان است.
🔻 اسلام یک دین سیاسی است که تشکیل حکومت توسط پیامبر اسلام و انتخاب جانشین توسط ایشان از بارزترین شاخصههای آن است.
🔻مقام معظم رهبری هم میفرمایند واقعهی غدیر صرفا بحث سیادت علیبنابیطالب نیست بلکه یک امر کاملا سیاسی است، چرا که آنچه ضامن اجرای احکام اسلامی است،تشکیل حکومت اسلامی بر اساس احکام قرآن میباشد.که اگر واقعهی غدیر دچار انحراف نمیشد،حاکمیت اسلامی هم دچار انحراف و خیانت نمیشد که در نهایت به جنایت عظیم عاشورا ختم گردد.
🔻امام حسین (ع) هم در نامه خود به محمد حنفیه علت قیام و حرکت خود را احیای دین جد بزرگوارشان بیان مینمایند.لذا قیام ایشان نیز در ادامهی احیای حکومت اسلامی و امری کاملا سیاسی است.از همین منظر امام خمینی(ره) فرمودند:گریه ما بر اباعبدالله هم سیاسی است.پس برگزاری عزاداری حسینی یک امر احساسی و عاطفی نیست،گرچه عواطف و احساسات در آن نقش زیادی دارد.
✅ عاشورا بر پایهی عقل،حماسه وعاطفه استوار است،لذا انقلاب اسلامی به عنوان یک الگوی بزرگ در جهان، مولود همین اندیشه امام حسین(ع) است، به فرموده امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
✍مصطفی_علیجانزاده
ــــــــــــــــــــــــــــ
#جهادتبیین
#محرم
#امام_حسین ع
@besooyenour
🇮🇷
📝 #یادداشت | #ثامن_24
◀️ دلایل قیام امام حسین علیهالسلام
🔴 درمورد قیام سالار شهیدان این شبهه را مطرح مینمایند که در آن زمان اسلام و حاکم اسلامی در رأس قدرت بوده و مردم نیز به نماز، روزه، حجاب، حج، خمس و زکات در بالاترین سطح میپرداختند. پس چرا ایشان خود و خانواده را در معرض جنگی نابرابر قرار دادند؟!
انگیزههای قیام امام حسین علیهالسلام را به اختصار اینگونه میتوان برشمرد :
1⃣ بیعت خواهی یزید:
یزید به حاکم خود در مدینه نوشت: حسین، عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر را احضار نموده و از آنها بیعت بگیر و اگر بیعت نکردند آنها را گردن بزن و سرشان را برای من به شام بفرست. امام در جواب فرمود: هنگامیکه امت اسلامی به پیشوایی مثل یزید گرفتار گردد، باید فاتحه اسلام را خواند. و بدین جهت از بیعت با یزید امتناع ورزید.
2⃣ دعوت مردم کوفه از امام(ع) و اقامه حجت بر ایشان:
وظیفه امام این است که در صورت آماده بودن زمینه، در جامعه اسلامی حکومت اسلامی را تشکیل دهد و به حسب ظاهر چنین زمینهای آماده بود، چون مردم کوفه با ارسال حدود ۱۲ هزار نامه برای امام(ع) آمادگی خود را برای کمک به ایشان اعلان نمودند. لذا اگر امام اجابت نمیفرمود، چه بسا در برابر خدا و امت اسلامی و تاریخ مسئول بوده و مواخذه میگردید. خلافت و حکومت، حق مسلم آن حضرت بوده است، چنانکه فرمودند: به جانم قسم امام نیست مگر آن که به کتاب خدا عمل کند و به عدل و قسط رفتار نماید و برحسب قانون و حق مجازات کند و خود را در مسیر رضای خدا قرار دهد. و روشن است در آن زمان تنها کسی که بتواند همه این شرایط را به طور کامل رعایت نماید، خود امام حسین علیهالسلام بودهاند.
3⃣ اصلاح امت و مبارزه با فساد:
خود حضرت فرمود: انگیزهام از قیام، اصلاح امت جدم رسول خداست. و به عبارت دیگر یکی از علل قیام امام حسین(ع) زنده کردن ارزشهای اسلامی بوده است. ارزشهایی مانند وحدتاسلامی، آزادگی، اخلاقاسلامی و امربهمعروف و نهیازمنکر که حکومت اموی سعی کرد با نابودی این ارزشها پایههای حکومت خود را محکم سازد.
4⃣ پاسداری از اسلام و ترویج و گسترش آن در جامعه:
تبیین و توضیح معارف اسلام برای مردم، از اهداف قیام بزرگ اباعبدالله بود، چنانکه در زیارت اربعین امام حسین(ع) می خوانیم: (خدایا من شهادت میدهم که امام حسین) خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت را از جهالت و گمراهی نجات دهد.
5⃣ امتحان گسترده مسلمین:
بعضی از شیعیان پر ادعا و کم محتوا که آرزو میکردند ای کاش در رکاب علی(ع) با "ناکثین" و "قاسطین" و "مارقین" پیکار میکردند باید به امتحان فراخوانده میشدند و لذا قیام سیدالشهدا آزمونی برای همه آنها بود؛ امام(ع) در پاسخ کسی که عرضه داشت ایشان به کربلا نرود، فرمود : "اگر در مکان خود اقامت کنم پس این خلق بخت برگشته به چه چیز امتحان شود و به چه چیز آزموده گردد؟"
❇️ امام حسین(ع) برای زنده نگه داشتن اسلام ناب محمدی(ص)، جان خویش و یاران باوفایش را فدا کرده و اسارت خاندان نبوت را به جان میخرد. لذا امروز بر همگان #واجب است با تأسی از سرور آزادگان جهان، در اجرای امربهمعروف و نهی ازمنکر و جهاد تبیین به عنوان فریضهای قطعی و حتمی در جامعه همت گمارند.
✍ مصطفی علیجانزاده
#جهادتبیین | #محرم | #امام_حسین(ع)
@besooyenour
سلام امام خوبم ✋🌸
صاحب عزاترين عزادارها بيا
تا بر دلم نگاه کنے اين دو ماه را
تا اندڪے شبيه تو باشيم اين دو ماه
بر تن نموده ايم لباس سياه را
صبحت بخیر فرمانده
🍃🍃🌷🍃🍃🌷🍃🍃🌷🍃🍃
سلام رفقا جان
صبحتون بخیر
امیدارم حال دلتون خوب باشه
آخر هفته تون پر از آرامش
#ما_ملت_امام_حسینیم🏴
🤲الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج🌸
@besooyenour
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | شاخصههای رسانه حسینی
🍃🌹🍃
🔻تقارن ایام سوگواری حضرت اباعبداللهالحسین (ع) با روز خبرنگار در سال جاری یادآور ابعاد رسانهای نهضت عاشورا و مسئولیت فعالان رسانه در پیروی از مکتب و نورانی حسینی است. اینکه رسانه تراز نهضت حسینی دارای چه ویژگیهایی است و فعالان این عرصه چه مسئولیتی در سپهر رسانهای دارند، مجالی مستوفا میطلبد، اما در حوصله این نوشتار به برخی از مهمترین شاخصههای رسانه عاشورایی تراز نهضت حسینی پرداخته خواهد شد:
1⃣ مسئولیتشناسی: اساس نهضت حسینی به مسئولیتی است که امام در قبال وضعیت جامعه اسلامی آن روز احساس مینمود. رسانه حسینی به تأسی از سیره سیدالشهدا (ع) خود را در قبال آنچه در جامعه و دنیا میگذرد مسئول میداند و برای مواجهه منطقی و اثرگذار با چالشها برنامهریزی و اقدام میکند.
2⃣ انقلابیگری: نهضت امام حسین (ع) یک حرکت انقلابی بهمعنای اصیل کلمه بود و پیروان ایشان باید انقلابی باشند. انقلاب عاشورا در روز عاشورا پایان نیافت و اتفاقاً حضرت زینب کبری (س) پس از شهادت حضرت سیدالشهدا این راه را ادامه داد. رسانه حسینی نیز باید انقلابی باشد و از هرگونه محافظهکاری، جمود و ایستایی پرهیز کند.
3⃣ هدایتگری: چنانکه گفتهاند امام حسین (ع) مصباحالهدی است و امام هادی است که خداوند عزوجل میفرماید: «وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّه یهْدُونَ بِأَمْرِنَا». رسانه حسینی نیز وظیفه خود را هدایت ابنای بشر میداند و علاوه بر دنیا، برای عقبای آنان تکلیف دارد. رسانه عاشورایی نمیتواند با این توجیه که «ما مسئول بهشت بردن کسی نیستیم» چشم خود را بر انحرافات فرهنگی و اجتماعی ببندد و سکوت اختیار کند.
4⃣ امربهمعروف و نهیازمنکر: حضرت اباعبدالله (ع) فلسفه قیام خود را «امربهمعروف و نهیازمنکر» معرفی میکنند و اصولاً فلسفه اصلی رسانه حسینی نیز چنین است. مخاطب این امربهمعروف و نهیازمنکر هم مردماند هم مسئولان. ارشاد هرکدام رافع ارشاد به دیگری نیست. هم باید جامعه را مخاطب قرار داد و برای اصلاح آن تلاش کرد و هم مسئولان و مدیران را و راه و چاه را بدانها نشان داد. طبیعی است که اجرای این دو فریضه فراموششده مراتب و آدابی دارد که باید موردتوجه قرار گیرد.
5⃣ مبارزه با مستکبران: نوک اصلی پیکان مبارزه حضرت چه در طول قیام و حتی بعد از واقعه کربلا، در قبال مستکبران آن روز یعنی دستگاه فاسد اموی و یزید بود و الگوی نهضت حسینی، مقاومت در برابر نظام سلطه و مستکبران در هر زمان است. رسانه حسینی نیز در برابر استکبار و سلطهگران موضع دارد و مبارزه با آن را رسالت خود میداند. جنس مبارزه رسانه با نظام سلطه از سنخ و سیاق رسانهای است، ازاینرو رسانه عاشورایی، استکبار را بهخوبی میشناسد و به مخاطبان خود معرفی میکند و میشناساند؛ نقشههای شوم مستکبران را افشا میکند، نقاب از چهره عوامل و پادوهای نفوذی دشمن میاندازد و از مبارزه با استکبار شرمسار نیست.
✍️ محمدجواد اخوان
#روشنگری | #ثامن | #محرم
@besooyenour
🇮🇷
📝#یادداشت_کوتاه | در مذاکرات چه میخواهیم؟
🍃🌹🍃
🔻مذاکرات هستهای از چند روز گذشته وارد فاز جدیدی شده است و این موضوع باعث گردیده تا رسانهها و تریبونهای رسمی و غیررسمی طرفین به انتشار خبرها و تحلیلهای جتدهی شده در راستای اهداف خود بپردازند. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین اعلام کرد: «۵ دقیقه یا ۵ ثانیه با خط پایان فاصله داریم. مذاکرات بهویژه برای ایرانیها و آمریکاییها حساس است. نمیتوانم ضمانت کنم؛ اما برداشت موجود این است که گفتوگوها در مسیر درست پیش میرود».
🔸گزارههای تحلیلی:
1⃣ آنچه از سوی رسانهها، چه خوشبینانه و چه بدبینانه بهعنوان گام آخر مذاکرات مطرح میگردد، صرفاً جنبه رسانهای و روانی دارد. هرچند ایران از فرسایشی شدن توافق استقبال نمیکند ولی تا حصول نتیجه مدنظر خود، از مواضع اصولیاش کوتاه نخواهد آمد. لذا نکتهای که باید از سوی رسانههای انقلابی و جریان انقلابی مدنظر قرار گیرد، عدم پمپاژ خبرهای با پشت زمینه ناامیدکننده و یا ارسال خبرهایی است که موجب خوشحالی کاذب میگردد.
2⃣ در شرایط فعلی ایران درخواستهایی را بر روی میز دارد که یکی از موضوعات محوری، حذف هرگونه اهرم فشار علیه ایران در آینده است که نمونهای از آن بستن ادعاهای پادمانی علیه برنامه هستهای است. علت این خواسته هم مشخص است؛ چراکه بسته نشدن این موارد به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه میدهد هر از چند گاهی به بهانه ادعاهای طرفهای ثالث ازجمله رژیم صهیونیستی، سؤالات و ادعاهای تازهای علیه ایران باز کند و این کار آثاری سوء بر محیط داخلی و ریسک سرمایهگذاری در ایران خواهد گذاشت.
🔺نکته پایانی: این یک اصل اساسی است که برجام نقطه پایانی در مواجهه ایران با غرب نبوده و نیست و آنچه طرف مقابل مدنظر دارد، تخلیه قدرت ایران و گرفتن مؤلفههای قدرتساز جمهوری اسلامی است؛ لذا علاوه بر تیزبینی در مواجهه با دشمن، آنچه باید مدنظر قرار گیرد، متوازن کردن سیاست خارجی و دیپلماسی از یکسو و قویتر شدن پایههای اقتصادی از سوی دیگر است؛ چراکه از قدیمالایام گفتهاند برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی؛ که در نظام طبیعت ضعیف پامال است.
✍ یعقوب ربیعی
#روشنگری | #ثامن | #محرم
@besooyenour
══════════﷽❀ ⃟⃟ ⃟🇮🇷 ⃟✤
🔅🏴 ثامن ۲۴🏴🔅
🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊
نشست بصیرتی👇
🔰موضوع: مکتب حسینی؛مکتب انسان ساز،عزت واقتدار
زمان : ۱۴۰۱/۵/۲۰
🕓 ساعت : ۱۶
#نشست_بصیرتی
#جهاد_تبیین
#محرم_امام_حسین(ع)
#ثامن_24
@besooyenour
1.52M
══════════﷽❀ ⃟⃟ ⃟🇮🇷 ⃟✤
🔅🏴 ثامن ۲۴🏴🔅
🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊🔊
🔰موضوع: مکتب حسینی؛مکتب انسان ساز،عزت واقتدار
🎙سخنران:حجت الاسلام شیاسی
#نشست_بصیرتی
#جهاد_تبیین
#محرم_امام_حسین(ع)
#ثامن_24
@besooyenour
🌹▪️🌹▪️🌹▪️🌹▪️🌹
#سوال
🔴آیا عزاداری و سوگواری ریشهقرآنی دارد!؟
❇️جواب
✍️ در قرآن مجید آیات متعددی را میتوان یافت که حتی اگر تصریح به مشروعیت گریه و عزاداری نداشته باشند، اما میتوان از آنها استفاده کرد که موضوع عزاداری تحت عناوینی خاص میتواند مورد تأیید آیات قرآن باشد.
🔹 با این همه آیهای نیز در قرآن وجود دارد که صریحا بر گریه و ناراحتی یکی از انبیای الهی از فراق یکی از عزیزانش دلالت میکند و با توجه به عصمت انبیاء، میتوان اینگونه جمعبندی کرد که موضوع عزاداری، مسألهای امضا شده در قرآن است. در آیه ۸۴ سوره یوسف و در بیان حالت افسرده و رنجور حضرت یعقوب از فراق فرزندش حضرت یوسف (علیهما السلام) میخوانیم: «یا أَسَفَا عَلی یُوسُفَ وَ ابْیَضَّتْ عَیْنَاهُ مِنَ الْحُزْنِ فَهُوَ کَظِیمٌ»؛ ([حضرت یعقوب] گفت: وا اسفا بر یوسف! و چشمان او از اندوه سفید شد اما او خشم خود را فرو میبرد).
🔸 طبق مضمون این آیه حضرت یعقوب (علیه السلام) در فراق فرزندش دچار حزن و اندوه فراوانی گشت به طوری که سالیان درازی در غم یوسف اشک ریخت تا دیدگانش سفید شد و بینایی خود را از دست داد.
🔹 زمخشری روایت کرده است که حضرت یوسف (علیه السلام) از جبرئیل مدت اندوه و گریه پدر را جویا شد. پاسخ داد: هفتاد سال به طول انجامید و درباره پاداش گریه او سؤال کرد. پاسخ داد: گریه او پاداش برابر هفتاد شهید دارد.
🔸 طبق این آیه، اصل موضوع اظهار ناراحتی و گریه در فراق یک شخص عزیز امری مشروع و بلااشکال است.
#پرسش وپاسخ
#ثامن ۲۴
@besooyenour
🌹▪️🌹▪️🌹▪️🌹▪️🌹▪️