🌼 پرسش:
اگر آدم و حوا فريب نميخوردن ما انسانها در بهشت زندگي مي کرديم
🌼 پاسخ:
اولا: از سنتهای الهی آزمون انسان در زندگی دنیاست تا در پس آزمایش به مقام واقعی و زندگی لایق خود در قیامت برسد. در نتیجه اگر داستان بشر بدین شکل رقم نمیخورد ، صدها شکل دیگر برای آن متصور بود. برای خدا تهیّه و تنظیم مقدمات آن هیچ زحمتی نداشت. باز انسان بود و اختیار و حق انتخابش در برابر گزینههای درست یا نادرست پیشرو.
در نتیجه میشد حضرت آدم از آن درخت نخورد و شیطان از این تلاش ناامید گردد و یا باز شیطان با جلوه گری ها و ترفندهایش در برابر حضرت آدم ظاهر گردد و در دفعات بعد او را به لغزش بیندازد یا باز ناکام بماند و یا هر اتفاق دیگر ... .
اگر حضرت آدم در بهشت هم میماند باز او بود و اختیارش و آزمایش دیگری که در برابر او قرار داده میشد، مانند ما فرزندانش که در محیط و شرایط و موقعیتهایی کاملاً متفاوت با آزمونهای آسان و دشوار بیشماری که خداوند برای ما رقم میزند رو برو میشویم تا خود کدام گزینه را برگزینیم.
ثانیا: از مجموع آیات قرآن به دست میآید که فرایند خلقت و سکونت آدم در روی زمین به گونهای بوده که بالاخره به همین نتیجه منتهی میشد، حال این حوادث و رخدادها چرا و بر اساس چه حکمتی پیش آمد، شاید اسرار آن برای کسی به خوبی معلوم نباشد. تنها این نکته را میتوان گفت که آدم برای زندگی در روی زمین آفریده شده، در قرآن کریم آمده:
«إذ قال ربّک للملائکة إنّی جاعل فی الارض خلیفه؛(2)
«إذ قال ربّک للملائکة إنّی جاعل فی الارض خلیفه؛(2) هنگامی که پروردگارت به فرشتگان فرمود: روی زمین خلیفهای قرار میدهم». یعنی قبل از قرار گرفتن انسان در بهشت، این گفتگو ذکر شده است. پس انسان از ابتدا با هدف قرار گرفتن در زمین آفریده شد، ولی در آغاز خداوند او را در بهشت که یکی از باغهای سرسبز پرنعمت این جهان بود، ساکن ساخت، محیطی که در آن جا برای آدم هیچ گونه ناراحتی وجود نداشت. شاید علت جریان ، آن بوده که آدم با زندگی کردن روی زمین هیچ گونه آشنایی نداشت، و تحمل زحمتهای آن بدون مقدمه برای او مشکل بود، و از چگونگی کردار و رفتار در زمین باید اطلاعات بیش تری پیدا کند.
بنا بر این میبایست مدتی کوتاه تعلیمات لازم را در محیط بهشت ببیند و بداند زندگی روی زمین توأم با برنامهها و تکالیف و مسئولیتها است که انجام صحیح آن ها باعث سعادت و تکامل و بقای نعمت است و سرباز زدن از آن سبب رنج و ناراحتی، نیز بداند هرچند او آزاد آفریده شده، اما این آزادی به طور مطلق و نامحدود نیست که هرچه خواست انجام دهد.
او میبایست از پارهای از اشیای روی زمین چشم بپوشد، نیز لازم بود بداند چنان نیست که اگر خطا و لغزشی دامنگیرش شود، درهای سعادت برای همیشه روی او بسته میشود، بلکه میتواند بازگشت کند و پیمان ببندد که بر خلاف دستور خدا عملی انجام نخواهد داد تا دوباره به نعمتهای الهی باز گردد.
او در این محیط میبایست تا حدی پخته شود، دوست و دشمن خویش را بشناسد. چگونگی زندگی در زمین را یادگیرد. آری این خود یک سلسله تعلیمات لازم بود که میبایست فرا گیرد. با داشتن این آمادگی به روی زمین قدم بگذارد. این ها مطالبی بود که هم آدم و هم فرزندان او در زندگی آینده خود به آن احتیاج داشتند، بنا بر این شاید علت این که آدم در عین این که برای خلافت زمین آفریده شده بود، مدتی در بهشت درنگ میکند و دستورهایی به او داده شود، جنبة تمرین و آموزش داشته باشد. (3) پس نسل های بعد از آدم تاوان کار پدر بزرگش را نمی دهند، بلکه فرایند استقرار بشر در روی زمین این رقم خورده است.
پي نوشت ها :
1. آیت الله سبحانی، منشور جاوید، نشر موسسه امام صادق، قم، بی تا ، ج 5، ص 67.
2. بقره (2) آیه 30.
3. ناصر مکارم، تفسیر نمونه، نشر دار الکتب الاسلامیه، تهران 1379ش ، ج 1
https://eitaa.com/joinchat/2665152512Cd827af23d9
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
1_782862548.mp3
1.31M
📚داستانهای شگفت انگیز
🥀داستان دوازدهم
📌کتاب" داستانهای شگفت" شامل داستان اخلاقی و اعتقادی از شهید محراب آیت الله سید عبدالحسین دستغیب می باشد.
آیت الله دستغیب در مقدمه می فرمایند: چون هریک از این داستان ها موجب تقویت ایمان به غیب و رغبت قلوب به عالم اعلی و توجه به حضرت آفریدگار است آنها را ثبت کردم تا فرزندانم و سایر خوانندگان بهره مند شوند و خصوصا در شداید و مشکلات دچار یاس نشوند.
#صوتی
https://eitaa.com/joinchat/2665152512Cd827af23d9
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
ما در پيشگاه خداوند متعال و ولي بر حق او حضرت بقيةاللَّه- ارواحنا فداه- افتخار می کنیم به سربازاني در جبهه و در پشت جبهه كه شبها را در محراب عبادت و روزها را در مجاهدت در راه حق تعالي به سر ميبرند. من به شما خامنهاي عزيز، تبريك ميگويم كه در جبهه هاي نبرد با لباس سربازي و در پشت جبهه با لباس روحاني به اين ملت مظلوم خدمت نموده و از خداوند تعالي سلامت شما را براي ادامه خدمت به اسلام و مسلمين خواستارم. والسلام عليكم و رحمت اللَّه و بركاته. روح اللَّه الموسوي الخميني»
پیام حضرت امام خمینی به مناسبت ترور نافرجام حضرت آیت الله خامنه ای ۶ تیرماه ۱۳۶۰
@rkhanjani
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•°🌱
هم خوب باش
هــم مـنعـطـف!
#استاد_پناهیان
#دوڪلومـحرفـحسابـ👌🏻
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
🌼 پرسش:
شبهه:
چرا حضرت علي (ع) در نهج البلاغه فرمودند: «غيرت زن کفر است، ولي غيرت مرد از ايمان است؟»
🌼 پاسخ:
غیرت یکی از صفات و ویژگیهای طبیعی انسان است. هر کس به صورت غریزی و فطری از آن برخوردار است. غیرت عبارت است از تنفر طبیعی انسان از مشارکت دیگران در چیزی که محبوب او است.(1) وجود این صفت باعث آن میشود که آدمی از آنچه که دوست میدارد و یا وظیفه محافظت از آن بدو سپرده شده است، نگاهبانی نماید. در روایات اسلامی آمده است که خدای تعالی دارای صفت غیرت است . انسانهای غیور را دوست دارد. به دلیل وجود همین صفت بود که کارهای زشت را حرام نموده است.«قال الصادق(ع): ان الله غیور یحب کل غیور و من غیرته حرم الفواحش».(2)
غیرت بر دو قسم است:
1ـ غیرت در مورد دین و دینداری؛ 2ـ غیرت نسبت به ناموس.
غیرت درباره دینداری این است که انسان در برابر اهانت به دین و یا عمل نشدن به دستورهای دین دلسوزی کند. نسبت به آن بی اعتنا نباشد. برای حفظ ارزشهای اسلامی و رشد و گسترش آن در جامعه بشری کوشش نماید. امر به معروف و نهی از منکر را که از وظایف مهم اسلامی است، ترک نکند.
غیرت در مورد ناموس به این است که بر محافظت زن و دختر و خواهران خود بکوشد؛ از بیرون رفتن بی جهت آنان جلوگیری کند؛ از مناظر شهوت آلود منع کند؛ از پوشیدن لباس نازک و تن نما آنان را بر حذر دارد؛ آنان را از گفتگو با نامحرمان منع کند. همواره سفارش به تقوا و حفظ حجاب نماید، تا آبروی خانوادگی و اجتماعی آنان محفوظ بماند.
در فرهنگ اسلامی «کفر» دوگونه می باشد:
1- «کفر اعتقادی».
2- «کفر عملی».
منظور از «کفر»
در روایاتی مانند این حدیث «غیرت زن کفر است» کفر عملی می باشد که در مورد خاصی است، و آن مورد، جایی است که مرد بخواهد زن دیگری انتخاب کند. زن با غیرت(حسادتی) که می ورزد، موجب می شود حکم الهی مبنی بر جواز تعدد همسر را منکر شود. و همان طور که می دانیم، مرز موحد یا کافر بودن، پذیرش یا رد قانون الهی است.
شارح نهج البلاغه در تفسیر کلام حضرت گفته است:
این که مرد بر اساس غیرت خود از ناموسش مواظبت می کند و از نگاه نامحرم به او جلوگیری مینماید و غیرتش اجازه نمیدهد کسی به همسرش نگاه بد نماید و تجاوز نماید، یک اصل عقلی و واجب شرعی و وظیفه دینی خود را عمل کرده است، غیرت او از ایمان محسوب شده است. اما اگر زنی اجازه ندهد که شوهرش شریک دیگری در زندگی برای او پیدا کند و زنی دیگری داشته باشد ،این کار مخالف حکم قرآن است که تعدد زن را برای مرد جائز دانسته است. غیرت زن در واقع یک نوع نه گفتن به حکم قرآن است، از این رو کفر تلقی شده است.(3)
یکی دیگر از شارحان نهج البلاغه ضمن بحث مبسوط روایاتی از ائمه(ع) نقل کرده که منشأ غیرت زنان حسادت و کینهورزی است و کفر محسوب میشود.(4) روایت ناظر به موقعیت و مورد خاص است نه عام. مثلا اگر زنی غیرت بورزد و راضی نباشد که همسرش با زن نامحرم یا شوهرداری عمل نامشروع انجام دهد، نه تنها کفر نیست، بلکه ناشی از ایمان است. انتخاب زن دوم خیانت محسوب نمی شود، یا حداقل در تمام اَشکال آن خیانت نیست. فرض کنید که زن دوم با اجازه زن اول به همسری شوهرش در آید. این جا خیانتی صورت نگرفته است. پس مورد خیانت متفاوت با این موضوع است، حداقل در برخی موارد. غیرت صفتی است که مردها لازم است تحصیل کنند تا نسل ها حفظ شود. اما زنان بالفطره به حفظ نسل علاقه دارند. احتیاج به پاسبانی به نام غیرت ندارند.
جهت مطالعه بیشتر به این منابع مراجعه نمایید: مجموعه آثار شهید مطهری، ج19؛ بهشت خانواده از جواد مصطفوی؛ زن در آینه عرفان و زن در ِآینه جلال و جمال از جوادی آملی.
پینوشت :
1. مجمع البحرین، ج3، ص346، نشر دفتر فرهنگ اسلامی، 1367ش.
2. میزان الحکمه، حدیث 15263،نشر دارالحدیث، قم، 1407 ق.
3.مثیم بحرانی، شرح البلاغه، ج 21، ص 189، نشر المکتبه الاسلامیه، تهران، 1398ش.
4. محمدتقی تستری، بهج البلاغه فی شرح نهج البلاغه، ج 14، ص 300، نشر امیر کبیر تهران، 1376ش.
🔺🔸🔹
⇝ پرسمان اعتقادی
https://eitaa.com/joinchat/3397320738C0c4c71fad0
🔺فقط #بالینک به اشتراک بذارید👌
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐
࿐🌸❒○🌼○❒🌸࿐