فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزهداران عزیز، روزههاتون قبول!
آیهی روز ششم #ماه_رمضان، یعنی آیه ۱۷۴ سوره نساء رو با هم بشنویم 🌿
#شنیدن_آیهها
#مسطورا
#فرصت_زندگی_با_آیهها
🌙 برای پیوستن به کانال مسطورا، اینجا کلیک کنید.
🍃🌹🍃
✅ بسته معرفتی روز #ششم
❤️@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توی تاریکی، بطریهای کنار سینک آشپزخونه رو همینطوری سر نکش که بد میبینی، از ما گفتن بود😂
🔹تبیین آیه روز ششم با نگاهی متفاوت
💠يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا
مردم! دلیلی بسیار روشن، یعنی قرآن، برایتان آمده است. بله، نور روشنگر قرآن را بر شما تاباندهایم.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🌷@besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻جلسۀ هفتم: آدرس اشتباه!
🔺موضوع: توحید در جهانبینی اسلام
♦️انگیزهسازی
آیۀ مورد بحث
ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوهُۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيلٞ 102
این است خدا، پروردگار شما. جز او معبودی نیست. آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید، و او کارساز هر چیز است». (سوره انعام، آیه102)
♦️به جزء جزء فرازهای این آیه نگاه کنید:
«ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ»؛ این است خدا.
«رَبُّكُمۡۖ»؛ پروردگار شما.
«لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ جز او معبودی نیست.
«خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ»؛ آفرینندۀ همه چیز است.
« فَٱعبدوهُۚ ۚ»؛ پس تنها او را بپرستید.
«وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ و او کارساز هر چیز است.
📚@besooynoor
✔️چرا در این آیه اینقدر بر معرفی خداوند و توحید اصرار شده است؟
✔️چرا مهم است که بندگان خدا بدانند که او پروردگارشان است و معبودی جز او نیست؟
✔️چه اهمیتی دارد که بدانیم خالق همه چیز در این عالم، خداست یا غیرخدا؟ هرکه میخواهد باشد؛ به من و شما چه ارتباطی دارد؟
✔️فهم، پذیرش و باور این جملات چه تاثیری در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد؟
✔️آیا گرهای از مشکلات ما برطرف میکند؟
📚برای پاسخ به این سؤالات به یکی از داستانهای قرآنی که در سوره مبارکه یوسف آمده، اشاره میکنم.
🔸خداوند تبارک و تعالی در بخشی از آیات این سوره به داستان زندانی شدن حضرت یوسف علیه السلام اشاره میکند و میفرماید:
وقتی حضرت یوسف علیه السلا به زندان افتاد، همراه او دو جوان دیگر از کاخ پادشاه مصر هم به زندان افتادند. آنها متوجه مقام و جایگاه حضرت یوسف ع شده و فهمیده بودند که ایشان انسان خاصی است؛ به همین دلیل برای تعبیر خوابی که دیده بودند، نزد ایشان آمدند و خواب خود را نقل کردند تا ایشان آن دو خواب را تعبیر کند.
حضرت یوسف ع قبل از اینکه خواب آنها را تعبیر کند، مقداری آنها و بقیه اهل زندان را نصیحت میکند و علت گرفتار شدن آنها در زندان را تبیین میکنند.
🔸درست است که حضرت یوسف علیه السلا در زندان همسلولی آنهاست، ولی علت زندانی شدن آنها با یکدیگر فرق دارد. حضرت یوسف علیه السلا با میل و رغبت خود برای فرار از گناه، زندان را انتخاب کرده بود؛ چنانکه قرآن میفرماید: قَالَ رَبِّ السجن أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدۡعُونَنِيٓ إِلیه ولی علت زندانی شدن آنها مشکلات دیگری بود که حضرت یوسف علیه السلام به آن اشاره مینمایند.
🔸در این بخش از آیات، حضرت یوسف علیه السلابر این مسئله تصریح دارند که هرچند من هم مثل شما درزندان هستم،
ولی من فردی موحدم و خودم و پدرانم از شرک بهدور بودهایم:وَاتَّبَعْتُ مِلَّةَ آبَائِي إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ مَا كَانَ لَنَا أَنْ نُشْرِكَ بِاللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ذَلِكَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ عَلَيْنَا؛ من از آيين پدرانم ابراهيم و اسحاق و يعقوب پيروى كردم. براى ما شايسته نبود چيزى را همتاى خدا قرار دهيم؛ اين از فضل خدا بر ماست.
🔸در آیه بعد تصریح میکند: درست است که شما یاران زندانی من هستید، ولی مشکل شما در این بلا و گرفتاری «شرک» و داشتن ارباب متفرق است:يَٰصَٰحِبَيِ ٱلسجن ءَأَرۡبَابٞ مُّتَفَرِّقُونَ خیر أَمِ ٱللَّهُ ٱلۡوَٰحِدُ القهار 39 مَا تعبدون مِن دُونِهِۦٓ إِلَّآ أَسمَآءٗ سَمَّيتمُوهَآ أَنتُمۡ وَءَابَآؤُكُم مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِهَا مِن سُلطانِ ٱلۡحُكمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعبدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَکثر ٱلنَّاسِ لَا یعلموننَ 40
🔺 اى دو يار زندانى من! آيا خدايان متعدد و پراكنده بهترند (مانند بتها، ستارگان و غيره) يا خداى يكتاى غالب و چيره (بر جهان هستى)؟! شما به جاى خداوند نمىپرستيد جز نامهايى (بىمحتوا) را كه شما و پدرانتان نامگذارى كردهايد و خدا بر (صلاحيت پرستش) آنها هيچ حجت و برهانى را نازل نكرده است. فرمان نافذ و حكومت (بر جهان هستى) جز از آن خدا نيست. دستور داده كه غير او را نپرستيد. آن است دين پابرجا و استوار، و لكن بيشتر مردم نمىدانند.
📚@besooynoor
🔸یکی از بزرگترین گناهان که سبب گرفتاری و بلاهای بسیاری برای انسان ها میشود، گناه شرک به خداوند است:
🌹وَإِذْ قَالَ لُقْمَـٰنُ لِٱبْنِهِۦ وَهُوَ يَعِظُهُۥ يَـٰبُنَىَّ لَا تُشْرِكْ بِٱللَّهِ ۖ إِنَّ ٱلشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌۭ ١٣ٞ»؛
🌹و [ياد كن] هنگامى كه لقمان به پسرش درحالىكه او را موعظه مىكرد، گفت: پسرم! به خدا شرك نورز؛ بىترديد شرك ستمى بزرگ است.
حضرت یوسف علیه السلام آنها را در زندان متوجه این مسئله میکند که شما میتوانید آزادی خود را از زندان ببینید، ولی شرک و کفر شما سبب شده تا طاغوتهای زمان بر شما مسلط شوند و به زنجیر و زندان بکشند. شما زير پرچم توحيد جمع نمىشويد و به دامن پرستش«اللَّه واحد قهار» پناه نمیبرید تا بتوانيد اين خودكامهگان ستمگر را به زیر بکشید و از چنگال آنها آزاد شوید.
🔸اين معبودهايى كه غير از خدا براى خود ساختهايد، چيزى جز يك مشت اسمهاى بىمسمّا كه شما و پدرانتان آنها را درست كردهايد، نيستند: «ما تعبدون من دونه إلا أسماءٗ سمیتموها أنتمۡ وءاباؤكم
🔸" اينها امورى است كه خداوند دليل و مدركى براى آن نازل نفرموده؛ بلكه ساخته و پرداخته مغزهاى ناتوان شماست: «مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِهَا مِن سلطان».
🔸بدانيد حكومت جز براى خدا نيست و به همين دليل شما نبايد در برابر اين بتها و طاغوتها و فراعنه سر تعظيم فرود آوريد: «إِنِ الحکم إِلَّا لِلَّهِ». و باز براى تأكيد بيشتر میافزاید: خداوند فرمان داده تا جز او را نپرستيد: «أَمَرَ أَلَّا تعبدووٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ».اين است آیين و دين پابرجا و مستقيم كه هيچگونه انحرافى در آن راه ندارد: «ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ».
🔸يعنى توحيد در تمام ابعادش، در عبادت، در حكومت در جامعه، در فرهنگ و در همه چيز، آیين مستقيم و پابرجاى الهى است.
🔸ولى چه مىتوان كرد که بيشتر مردم آگاهى ندارند و به خاطر اين ناآگاهى، در بيراهه هاى شرك سرگردان مىشوند و به حكومت غير «اللَّه» تن درمىدهند و چه زجرها و زندانها و بدبختیها كه از اين رهگذر دامنشان را مىگيرد: «وَلَٰكِنَّ أَکثر ٱلنَّاسِ لَا یعلمونَ»
🔸پس نگرشهای توحیدی زیربنای رهایی انسانها و جوامع بشری از یوق اسارت طاغوتهاست و این حرف بسیار اشتباهی است که گمان کنیم نگرشهای توحیدی برای ما نان و آب نمی شود! اتفاقاً نان و آب در همین نگرشهای توحیدی و مبارزه با شرک و کفر طاغوتهاست.
♦️آنکه خالق، مؤسس، مدیر، مدبر و همهکارۀ این جهان باعظمت است، «اللّه» جلّجلاله و عظیمالشأن است و دیگران کارگران او هستند.
🔸اگر این نکتۀ مهم را درست متوجه نشویم و اشتباه کنیم، توقعمان بهغلط از دیگران بالا میرود. سررشتۀ کار و امور زندگیمان را به غلط به دیگری میسپاریم؛ دیگری را به غلط پیروی میکنیم؛ لذا گاهی میبینیم که فردی در محیط کار دائماً اطراف مدیرعامل میگردد و چاپلوسی میکند. وقتی به او دربارۀ این عمل زشتش اعتراض میکنی، میگوید: فلانی! انگار حواست نیست! او مدیرعامل است. اما باید به او بگویی: نه عزیز من! آدرس اشتباهی به تو دادهاند؛ مدیرعامل عالم، خداست.
🔸مهم است که من و شما چه کسی را مؤسس و مدیر عالم بدانیم و به چه کسی به خاطر این منصب، احترام بگذاریم و از او پیروی کنیم و سررشتۀ امور زندگیمان را به او بسپاریم.
🔸به همین جهت مهم، خداوند این نکات اثرگذار در سبک زندگی را یکبهیک گوشزد میکند و در آیۀ مورد بحث امروز که آیۀ 102 سورۀ انعام است، میفرماید: «ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوه وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ این است خدا، پروردگار شما؛ جز او معبودی نیست؛ آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید و او کارساز هر چیز است.
📚@besooynoor
این نگاه توحیدی که همۀ امور دراختیار ذات مقدس اله است و همه باید در مقابل او خضوع کنند و سررشتۀ امور زندگیشان را به او بسپارند، اغلب در زندگی ما فراموش میشود.
♦️پرورش احساس
اهالی روستايی به دليل بیآبی تصميم گرفتند برای نزول باران، #نماز_استسقا بخوانند. نزد روحانی روستا رفتند و از او خواستند تا زمانی برای نماز باران مشخص نمايد. روحانی به آنها گفت: فلان روز و فلان ساعت، همۀ اهالی با پای برهنه در فلان نقطۀ بيرون از آبادی حاضر شوند تا نماز باران بخوانيم. وقتی روز معین فرا رسید و تمام اهالی آبادی برای دعا و نماز در ساعت و محل مقرر جمع شدند، روحانی روستا نگاهی به جمعيت كرد و توجه او به يك پسربچه جلب شد كه با چتر آمده بود. جمعيت را رها كرد و بهطرف خانه بازگشت. مردم متعجب دور او حلقه زدند كه پرسیدند: پس چرا نماز باران نمیخوانی؟! او به مردم گفت: «چون در ميان شما فقط اين پسربچه اعتقاد واقعی به خدا دارد و با توكل به او، به اينجا آمده» و به پسربچهای كه با چتر آمده بود، اشاره نمود.
این واقعیت زندگی خیلی از ماست. ما کمیت اعتقادمان به باریتعالی به عنوان مدیر، مدبر و مربی عالم هستی لنگ میزند.
📚@besooynoor
🔸بکربنصالح میگوید:«كَتَبْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنِّي اِجْتَنَبْتُ طَلَبَ اَلْوَلَدِ مُنْذُ خَمْسِ سِنِينَ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَهْلِي كَرِهَتْ ذَلِكَ وَ قَالَتْ إِنَّهُ يَشْتَدُّ عَلَيَّ تَرْبِيَتُهُمْ لِقِلَّةِ اَلشَّيْءِ فَمَا تَرَى فَكَتَبَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ إِلَيَّ اُطْلُبِ اَلْوَلَدَ فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَرْزُقُهُمْ»؛
در نامهای به امام کاظم؟علیه السلام نوشتم پنج سال است که از بچهدار شدن خودداری میکنم و همسرم بچهدارشدن را ناپسند میشمارد و میگوید: تربیت او به سبب فقر، دشوار است. نظر شما چیست؟ امام؟علیه السلام برای من نوشت: فرزند بیاورید که روزی او با خداوند است.
🔸چهبسا رزاق عالم، وسعت رزق من و شما را در تولد فرزندانی قرار داده است که ما از ترس روزی آنها و مخارجشان، نمیتوانیم وجودشان را حتی در ذهن خودمان تصور کنیم.
اما میخواهم بگویم: بزرگواران! این اشکالات به ایمان و توکل ما به خدا بازمیگردد و اینکه خدا را اله خود قرار ندادهایم؛ زیرا یکی از مواضعی که خداوند عالم در قرآن تضمین کرده که رزق بنده را میدهد، فرزندآوری است. این ترس بیمورد و این آدرس اشتباه و در نظر نگرفتن تنها رزاق عالم هستی، جامعه را گرفتار گناه قتل عمد میکند.
🔸امروزه متأسفانه آمار سقط جنین در جامعۀ ما روبهافزایش است. بر اساس مطالعات کشوری، بهطور میانگین سالانه بین ۳۵۰ تا ۵۳۰ هزار سقط در کشور انجام میشود و تقریباً یکسوم تولدها در کشور از دست میرود. از این تعداد، تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط با مجوز قانونی و از سوی پزشکی قانونی انجام میشود!
و یکی از دلایل اصلی این قتل ناجوانمردانه همین بحث امروز ماست.
اگر قرآن را زندگی کنیم
🔸خداوند در آیۀ 151 سورۀ انعام میفرماید:
وَلا تَقتُلوا أَولادَكُم مِن إِملاقٍ ۖ نَحنُ نَرزُقُكُم وَإِيّاهُم ۡۖ»؛ فرزندانتان را از بیم فقر نکشید، ما شما و آنها را روزی میدهیم.
قرآن کتاب بیان نشانیهای درست زندگی ماست.
«ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوهُۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ این است خدا، پروردگار شما، جز او معبودی نیست، آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید و او کارساز هر چیز است.
#فرزندآوری
🔺✋جهانبینی توحیدی
همانطور که مقام معظم رهبری در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» به این موضوع اشاره میکنند و میفرمایند:
🔺در جهانبینی اسلامی و توحیدی اسلام معتقد است این مجموعه که نامش جهان است، از بالا تا پایین، از موجودات ریز تا بزرگ و... همه و همه آفریده و وابستۀ یک قدرت عظیم است؛ یک قدرتی که ماورای همه از ظواهر است که ما برای این قدرت عظیم اسمی مینهیم که آن اسمش خداست، اسمش اللّه است.
🔺ایشان در تبیین آیۀ مورد بحث چنین بیان میکنند:
در قسمتی از آیه خدا میفرماید: «ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ خدا کیست؟ آن موجودی که «لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ هیچ معبودی بهجز او نیست. «اله» را معبود معنا کنید. «اله» یعنی هر آن موجودی که انسان در مقابل او بهصورت تقدیس، بهصورت تعظیم و تکریم، خضوع میکند؛ اختیار خودش را از دست میدهد؛
🔺سررشتۀ زندگیاش را به او میسپارد. آن کسانی که هوای نفس را سررشتهدار زندگی خود میکنند، الهشان هوای نفسشان است. آن کسانی که یک انسان سرکش و متجاوز را در امور زندگی خود، دستش را باز میگذارند، الهشان همان شیطان است. آن کسانی که به سنتها و عقیدههای پوچ بهطور بیقیدوشرط تسلیم میشوند، الهشان همان سنت و عقیدۀ پوچ است.
🔺«لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ هیچ معبودی به جز او نیست. یعنی چه نیست؟ یعنی در دنیا نیست؟ هزاران معبود بود در دنیا! سیصدوشصت تا در خودِ کعبه آویزان و قرار داده شده بود، سیصدوشصت عروسک! همینقدر هم عروسکهای جاندار در دنیا داشتند فرمانروایی میکردند.
🔺چطور الهی نیست؟! یعنی اله واقعی نیست؛ اله قانونی نیست؛ اله حقیقی نیست؛ یعنی اگر دیگر را غیر از اللّه به الوهیت، به آن معنایی که گفتیم، به معبودیت پذیرفتید، گناه کردید؛ برخلاف حق، عملی انجام دادید.
🔺همه در مقابل او بندگان و بردگانند. همه در مقابل او اسیر قدرتند. همه باید فرمان او را ببرند. هیچکس حق ندارد سرش را به پای دیگری بگذارد؛ همچنانی که هیچکس حق ندارد پایش را روی سر دیگری بگذارد.
🔺آن کسی که قرآن را زندگی میکند و آدرس اشتباهی نمیرود و میداند آن موجودی که باید در برابر آن خضوع کند و رشتۀ کار را به او بسپارد، طبق فرمودۀ آیه، اللّه است، چنین کسی «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل » را میبیند. آن وقت خدا وکیل کارها و امور زندگی او میشود.
✋جهانبینی توحیدی
همانطور که مقام معظم رهبری در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» به این موضوع اشاره میکنند و میفرمایند:
🔺در جهانبینی اسلامی و توحیدی اسلام معتقد است این مجموعه که نامش جهان است، از بالا تا پایین، از موجودات ریز تا بزرگ و... همه و همه آفریده و وابستۀ یک قدرت عظیم است؛ یک قدرتی که ماورای همه از ظواهر است که ما برای این قدرت عظیم اسمی مینهیم که آن اسمش خداست، اسمش اللّه است.
🔺ایشان در تبیین آیۀ مورد بحث چنین بیان میکنند:
در قسمتی از آیه خدا میفرماید: «ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ خدا کیست؟ آن موجودی که «لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ هیچ معبودی بهجز او نیست. «اله» را معبود معنا کنید. «اله» یعنی هر آن موجودی که انسان در مقابل او بهصورت تقدیس، بهصورت تعظیم و تکریم، خضوع میکند؛ اختیار خودش را از دست میدهد؛
🔺سررشتۀ زندگیاش را به او میسپارد. آن کسانی که هوای نفس را سررشتهدار زندگی خود میکنند، الهشان هوای نفسشان است. آن کسانی که یک انسان سرکش و متجاوز را در امور زندگی خود، دستش را باز میگذارند، الهشان همان شیطان است. آن کسانی که به سنتها و عقیدههای پوچ بهطور بیقیدوشرط تسلیم میشوند، الهشان همان سنت و عقیدۀ پوچ است.
🔺«لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ هیچ معبودی به جز او نیست. یعنی چه نیست؟ یعنی در دنیا نیست؟ هزاران معبود بود در دنیا! سیصدوشصت تا در خودِ کعبه آویزان و قرار داده شده بود، سیصدوشصت عروسک! همینقدر هم عروسکهای جاندار در دنیا داشتند فرمانروایی میکردند.
🔺چطور الهی نیست؟! یعنی اله واقعی نیست؛ اله قانونی نیست؛ اله حقیقی نیست؛ یعنی اگر دیگر را غیر از اللّه به الوهیت، به آن معنایی که گفتیم، به معبودیت پذیرفتید، گناه کردید؛ برخلاف حق، عملی انجام دادید.
🔺همه در مقابل او بندگان و بردگانند. همه در مقابل او اسیر قدرتند. همه باید فرمان او را ببرند. هیچکس حق ندارد سرش را به پای دیگری بگذارد؛ همچنانی که هیچکس حق ندارد پایش را روی سر دیگری بگذارد.
🔺آن کسی که قرآن را زندگی میکند و آدرس اشتباهی نمیرود و میداند آن موجودی که باید در برابر آن خضوع کند و رشتۀ کار را به او بسپارد، طبق فرمودۀ آیه، اللّه است، چنین کسی «وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل » را میبیند. آن وقت خدا وکیل کارها و امور زندگی او میشود.
این نگاه توحیدی که همۀ امور دراختیار ذات مقدس اله است و همه باید در مقابل او خضوع کنند و سررشتۀ امور زندگیشان را به او بسپارند، اغلب در زندگی ما فراموش میشود.
♦️پرورش احساس
اهالی روستايی به دليل بیآبی تصميم گرفتند برای نزول باران، #نماز_استسقا بخوانند. نزد روحانی روستا رفتند و از او خواستند تا زمانی برای نماز باران مشخص نمايد. روحانی به آنها گفت: فلان روز و فلان ساعت، همۀ اهالی با پای برهنه در فلان نقطۀ بيرون از آبادی حاضر شوند تا نماز باران بخوانيم. وقتی روز معین فرا رسید و تمام اهالی آبادی برای دعا و نماز در ساعت و محل مقرر جمع شدند، روحانی روستا نگاهی به جمعيت كرد و توجه او به يك پسربچه جلب شد كه با چتر آمده بود. جمعيت را رها كرد و بهطرف خانه بازگشت. مردم متعجب دور او حلقه زدند كه پرسیدند: پس چرا نماز باران نمیخوانی؟! او به مردم گفت: «چون در ميان شما فقط اين پسربچه اعتقاد واقعی به خدا دارد و با توكل به او، به اينجا آمده» و به پسربچهای كه با چتر آمده بود، اشاره نمود.
این واقعیت زندگی خیلی از ماست. ما کمیت اعتقادمان به باریتعالی به عنوان مدیر، مدبر و مربی عالم هستی لنگ میزند.
📚@besooynoor
♦️رفتارسازی
وقتی به برخی از زوجهای جوان میگویی: چندین سال از زمان ازدواج شما میگذرد؛ اگر مشکلی از نظر مسائل پزشکی ندارید، چرا فرزند نمیآورید؟ میگویند: حاجآقا! با این گرانی و مشکلات اقتصادی بچه را کجای دلمان بگذاریم؟! مثل اینکه از قیمت پوشک و شیرخشک خبر ندارید! مگر با این گرانی میشود بچهدار شد؟!
آدرس اشتباهی به شما دادهاند دوست من! دو دو تا چهارتای ما با دو دو تا چهار تای خدا فرق میکنه. قرار نیست تو روزی مخلوق پروردگار را تأمین کنی که داری چرتکه میاندازی و حساب و کتاب پول شیرخشک و پوشک و... میکنی؟ مگر خوراک و پوشاک و مسکن خودت و همسرت را تو مهیا میکنی که الآن برای هزینههای فرزندت به فکر فرو میروی؟
بله، پس آن کسی که از صبح تا غروب مشغول کار است تا یک لقمه نان حلال به دست آورد، کیست؟ منم.
🔸دیدی آدرس اشتباهی به تو دادهاند.
مرد حسابی! تو حتی اگر در عالم هستی وجود نداشتی، آن یک بشقاب پلو و خورشت امروز سحر که همسرت در خانۀ تو میل کرد، از طریق دیگری برای او تأمین میشد. من و تو چه کارۀ عالمیم در رزاقیت مخلوقات خدا؟!
🔸بکربنصالح میگوید:«كَتَبْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنِّي اِجْتَنَبْتُ طَلَبَ اَلْوَلَدِ مُنْذُ خَمْسِ سِنِينَ وَ ذَلِكَ أَنَّ أَهْلِي كَرِهَتْ ذَلِكَ وَ قَالَتْ إِنَّهُ يَشْتَدُّ عَلَيَّ تَرْبِيَتُهُمْ لِقِلَّةِ اَلشَّيْءِ فَمَا تَرَى فَكَتَبَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ إِلَيَّ اُطْلُبِ اَلْوَلَدَ فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَرْزُقُهُمْ»؛
در نامهای به امام کاظم؟علیه السلام نوشتم پنج سال است که از بچهدار شدن خودداری میکنم و همسرم بچهدارشدن را ناپسند میشمارد و میگوید: تربیت او به سبب فقر، دشوار است. نظر شما چیست؟ امام؟علیه السلام برای من نوشت: فرزند بیاورید که روزی او با خداوند است.
🔸چهبسا رزاق عالم، وسعت رزق من و شما را در تولد فرزندانی قرار داده است که ما از ترس روزی آنها و مخارجشان، نمیتوانیم وجودشان را حتی در ذهن خودمان تصور کنیم.
اما میخواهم بگویم: بزرگواران! این اشکالات به ایمان و توکل ما به خدا بازمیگردد و اینکه خدا را اله خود قرار ندادهایم؛ زیرا یکی از مواضعی که خداوند عالم در قرآن تضمین کرده که رزق بنده را میدهد، فرزندآوری است. این ترس بیمورد و این آدرس اشتباه و در نظر نگرفتن تنها رزاق عالم هستی، جامعه را گرفتار گناه قتل عمد میکند.
🔸امروزه متأسفانه آمار سقط جنین در جامعۀ ما روبهافزایش است. بر اساس مطالعات کشوری، بهطور میانگین سالانه بین ۳۵۰ تا ۵۳۰ هزار سقط در کشور انجام میشود و تقریباً یکسوم تولدها در کشور از دست میرود. از این تعداد، تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط با مجوز قانونی و از سوی پزشکی قانونی انجام میشود!
و یکی از دلایل اصلی این قتل ناجوانمردانه همین بحث امروز ماست.
اگر قرآن را زندگی کنیم
🔸خداوند در آیۀ 151 سورۀ انعام میفرماید:
وَلا تَقتُلوا أَولادَكُم مِن إِملاقٍ ۖ نَحنُ نَرزُقُكُم وَإِيّاهُم ۡۖ»؛ فرزندانتان را از بیم فقر نکشید، ما شما و آنها را روزی میدهیم.
قرآن کتاب بیان نشانیهای درست زندگی ماست.
«ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوهُۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ این است خدا، پروردگار شما، جز او معبودی نیست، آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید و او کارساز هر چیز است.
#فرزندآوری
🔺♦️رفتارسازی
وقتی به برخی از زوجهای جوان میگویی: چندین سال از زمان ازدواج شما میگذرد؛ اگر مشکلی از نظر مسائل پزشکی ندارید، چرا فرزند نمیآورید؟ میگویند: حاجآقا! با این گرانی و مشکلات اقتصادی بچه را کجای دلمان بگذاریم؟! مثل اینکه از قیمت پوشک و شیرخشک خبر ندارید! مگر با این گرانی میشود بچهدار شد؟!
آدرس اشتباهی به شما دادهاند دوست من! دو دو تا چهارتای ما با دو دو تا چهار تای خدا فرق میکنه. قرار نیست تو روزی مخلوق پروردگار را تأمین کنی که داری چرتکه میاندازی و حساب و کتاب پول شیرخشک و پوشک و... میکنی؟ مگر خوراک و پوشاک و مسکن خودت و همسرت را تو مهیا میکنی که الآن برای هزینههای فرزندت به فکر فرو میروی؟
بله، پس آن کسی که از صبح تا غروب مشغول کار است تا یک لقمه نان حلال به دست آورد، کیست؟ منم.
🔸دیدی آدرس اشتباهی به تو دادهاند.
مرد حسابی! تو حتی اگر در عالم هستی وجود نداشتی، آن یک بشقاب پلو و خورشت امروز سحر که همسرت در خانۀ تو میل کرد، از طریق دیگری برای او تأمین میشد. من و تو چه کارۀ عالمیم در رزاقیت مخلوقات خدا؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عروسکبازی مردهای گنده!!!!
#موشن_جذاب امروز رو از دست نده👌
آیه روز هفتم
💠ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ خَالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ ۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ وَكِيلٌ
بله، این است خدایی که صاحباختیار شماست. معبودی جز او نیست و او آفرینندۀ هر چیزی است. پس او را بپرستید؛ چون او همهکارۀ موجودات است.
🔵. سوال روز هفتم
🔰مسابقه زندگی با آیه ها
سوال روز هفتم
◀️ مفهوم واژه وکیل در آیه 102سوره انعام بر کدام گزینه ذیل صدق می کند؟
1-نگهبان و مراقب
2- کارساز
3- ناظر
4-همه موارد
گزینه صحیح را به سامانه ۳۰۰۰۱۳۸۸ ارسال فرمایید.
🍃🌹🍃
https://eitaa.com/besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
#طرح مسطورا
روز هشتم رمضان
♦️جلسۀ هشتم: توحیدی فراتر از ذهنها و اندیشهها
♦️موضوع: توحید و ایدئولوژی اسلامی
📚آیۀ مورد بحث:
🌹إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ .لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ .
🌹بگو: مسلماً نماز و عبادتم و زندگی کردن و مرگم برای خدا، پروردگار جهانیان است. او را شریکی نیست و به این [یگانهپرستی] مأمورم، و نخستین کسی هستم که [در این آیین] تسلیم [فرمانها و احکام] اویم.(سوره انعام، آیه 162و163)
«یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ، یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ، یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ، حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ»
🌹حلول سال نو و بهار پرطراوت را که نشانۀ قدرت لایزال الهی و تجدید حیات طبیعت است، به همۀ شما تبریک و تهنیت عرض میکنم و از درگاه خداوند متعال و سبحان، به حق همین قرآن، برای شما سالی سرشار از برکت و معنویت تمنا دارم. انشاءاللّه سال پیشِ رو سالی باشد که با هم و در کنار هم قرآن را زندگی کنیم.
📚https://eitaa.com/besooynoor
✋پرورش احساس
♦️رفتارهای توحیدی گاهی در حیطه عبادتهای فردی است، مثل اینکه انسان عبادتی را برای خدا انجام دهد؛ مثلا برای خدا نماز بخواند یا برای خدا مسجد و مدرسه بسازد.
✅مسجد بهلول
🔻داستان معروفی است دربارۀ بهلول كه مرد عاقلی بود، ولی خودش را به دیوانگی زده بود و در همان عالم دیوانگی سربهسر بزرگان میگذاشت و حقایق را در قالب شوخی و طنز به آنها میگفت (گفتهاند که قوم و خویش و پسرعموی هارون هم بوده است). نزد هارون میرفت و در همان عالم دیوانگی حرفهایی میزد كه هیچ عاقلی جرئت نمیكرد بگوید. یک وقتی از جایی میگذشت، دید كه دارند مسجدی میسازند. رفت و به بانیان مسجد گفت: چهكار میكنید؟ گفتند: مسجد میسازیم.
🔺گفت: مسجد برای چه میسازید؟ گفتند: مسجد را برای خدا میسازیم. پنهانی رفت و دستور داد تا تابلویی را روی سنگی درست كردند که روی آن نوشته شده بود «مسجد بهلول» و نیمهشب بدون اینکه كسی بفهمد آن را بر سردر مسجد نصب کرد. صبح فردا که مردم آمدند، دیدند بر سردر مسجد تازهساز نوشته شده: مسجد بهلول. خود صاحبكارها آمدند و دیدند و ناراحت و عصبانی شدند و تابلو را برداشتند و شکستند.
🔺بعد بهلول را گرفتند و كتكش زدند و گفتند: این چه كاری بود كه كردی؟! چرا نوشتی مسجد بهلول؟! گفت: چه عیبی داشت؟ گفتند: اینهمه پول خرج كردیم كه مسجد به نام تو باشد؟! گفت: برای كی خرج كردید؟ برای خدا خرج كردید یا برای مردم؟ اگر برای خدا خرج كردید كه خدا اشتباه نمیكند. اگر من نوشتم «مسجد بهلول» آیا خدا در حسنات من مینویسد؟ خدا در حسنات شما مینویسد؛ اما اگر برای مردم خرج كردید، پس چرا میگویید كه ما برای خدا مسجد ساختهایم؟! پس بر خودتان مطلب را مشتبه نكنید.
گاهی توحید در حیطه عبادتهای اجتماعی و سیاسی است؛ مثل این آیه که میفرماید: «إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحۡيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» این ناظر به تمام عرصههای زندگی بشر است؛ یعنی جاری شدن توحید در عرصه زندگی فردی و در عرصه زندگی اجتماعی و سیاسی.
🔻اگر نماز میخوانم «لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» فقط برای خداست.
اگر مسجد میسازم «لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» فقط برای خداست.
در عرصه سیاسی و اجتماعی هم باید تمام کنشگریهای ما «لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» باشد.
✔️برای توضیح این بخش، به بیانی از حضرت آقا تمسک میکنم.
رهبر معظم انقلاب در تبیین این بحث در کتاب «طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن» میفرماید:
تعهدی که توحید به فرد موحد یا به جامعۀ موحد میدهد، از حد فرمانهای شخصی و تکالیف فردی بالاتر است. تعهدی که توحید به یک جامعۀ موحد میدهد، شامل مهمترین، کلیترین، بزرگترین، اولیترین، اساسیترین مسائل یک جامعه است. مثل حکومت، مثل اقتصاد، مثل روابط بینالملل، مثل روابط افراد با یکدیگر، که اینها مهمترین حقوق اساسی است برای اداره و زندگی یک جامعه.
رفتارسازی عرصه توحید بسیار وسیعتر از اندیشه و ذهن انسان است. توحید فقط پاسخگویی به یک سری سؤالات اعتقادی نیست. با توجه به آیه «إنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ .لَا شَرِيكَ لَهُ وَبِذَلِكَ أُمِرْتُ وَأَنَا أَوَّلُ الْمُسْلِمِينَ .» اگر توحید مربوط به عرصه سیاست و اجتماع است، پس نمیتوانیم به حاکمیت غیر از امام معصوم در عصر حضور امام و غیر از ولیفقيه در عصر غیبت بر جامعه رضایت داشته باشیم.
📚https://eitaa.com/besooynoor
✍️مردم جامعۀ اسلامی بعد از رحلت پیامبر ص ، پیش از آنکه در مسئلۀ امامت و زعامت دچار اشتباه باشند، توحیدشان ناقص است. آنها اگر«إنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ را زندگی کرده بودند، نمیتوانستند با غیر ولی خدا برای حاکمیت جامعه بیعت کنند.
🔻در عصر غیبت امام معصوم علیه السلام نیز همینگونه است. بعضی گمان میکنند که مباحث مربوط به ولایت فقیه بدعتی از جانب امام خمینی؟رح؟ است. نه عزیز من! حاکمیت فقیه بر جامعه، ثمرۀ داشتن نگاه توحیدی است، نه ساختۀ ذهنی حاکمان جمهوری اسلامی. اینکه امام خمینی میفرماید:
🔺قضیۀ ولایت فقیه یک چیزی نیست که مجلس خبرگان ایجاد کرده باشد. ولایت فقیه یک چیزی است که خدای تبارک و تعالی درست کرده است. همان ولایت رسولاللّه؟ص؟ هست.
بر مبنای «إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحۡيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ» است؛ بر مبنای زندگی کردن قرآن است؛ بر مبنای رقم زدن یک جامعۀ توحیدی است؛ نه ساختۀ ذهنی امام خمینی.
🔻ما عبارت «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» را در سهسالگی بر زبان کودکانمان جاری میکنیم، ولی به آن بسنده نمیکنیم و به دنبال این هستیم که «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» از زبان، به ذهن و اندیشه، و از ذهن و اندیشه به قلب و باور جاری شود و از قلب و باور به رفتار و عمل ما در همه عرصههای زندگی فردی و اجتماعی سرایت یابد. ما به دنبال جاری کردن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» در عرصه اقتصاد هستیم؛ ما به دنبال جاری کردن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» در عرصه فرهنگ هستیم؛ ما به دنبال جاری کردن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» در عرصه روابط بینالملل هستیم ما دنبال جاری کردن «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» در تمام شئون زندگی بشر بر روی این کره خاکی هستیم.
🔺یکی از نتایج این توحید فراتر از ذهنها و انديشهها، حاکميت ولی خدا بر جامعه در عصر ظهور و غيبت امام معصوم؟ع؟ است.
هر کس قرآن را زندگی کند، توحیدی فراتر از ذهنها و اندیشهها دارد و اصل حاکمیت فقیه جامعالشرائط نیز بر مبنای همین توحید است؛ یعنی این سؤال که عدهای در ذهن خود و دیگران پرورش میدهند و دائماً به آن دامن میزنند که این اصل ولایت فقیه از کجا آمده؟ از ریشه سؤال باطلی است؛ چون جاری شدن توحید در تمام شئون زندگی بشر نیاز به تشکیل حاکمیت اسلام و در آینده نزدیک شکلگیری تمدن اسلامی دارد. پس در هر زمان و هر مکان شعار «مرگ بر اصل ولایت فقیه» را شنیدیم، بدانیم آنها دارند شعار «مرگ بر اصل توحید» را فریاد میزنند.
🔻«كشفالاسرار» اولین اثر مكتوبی است كه امام خمینی در آن، ولایت مطلقه فقیه را بررسیكردهاند. این كتاب، دو سال پس از سقوط رضاشاه و تبعید او به جزیرۀ موریس (1320ش) نوشته شده است. ایشان در این کتاب ضمن نفی مشروعیت همۀ حكومتهای غیراسلامی، حكومت آرمانی اسلامی و مصداق آن در عصر حاضر، یعنی «حكومت الهی اولیالامر» را ترسیم میكنند و میفرمایند:
🔺تنها حكومتی كه خود را حق میداند و با آغوش گشاده و چهرۀ باز آن را میپذیرد، حكومت خداست كه همۀ كارش حق و همۀ عالم و تمام ذرات وجود، حق خود اوست. به استحقاق او در هرچه تصرف كند، در مال خود تصرف كرده و از هركس هرچه بگیرد، مال خود را گرفته و هیچكس انكار این سخن را نتواند كرد؛ مگر آنكه به اختلال دماغ دچار باشد. اینجاست كه حال حكومتها همه معلوم میشود و رسمیت حكومت اسلامی اعلان میگردد.
✔️امام در نفی اولیالامری حكومت رضاخان، بهمعنای صحیحِ ِحاكم اولیالامر و ویژگیهای او میپردازند و میفرماید:
اولوالامر باید كسی باشد كه در تمام احكام، از اول امارتش تا آخر كارهایش یك كلمه برخلاف دستورات خدا و پیغمبر نگوید و عمل نكند و حكومت او همان حكومت الهی كه پیغمبر داشت، باشد. چنانچه از مقارن نمودن اطاعت این سه به هم معلوم شود كه از یك سرچشمه آب میخورند.
این نوع نگاه در حاکمیت از توحید سرچشمه میگیرد. از توحیدی فراتر از ذهنها و اندیشهها. قرآن را زندگی کنیم.
📚https://eitaa.com/besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 زندگی با آیهها
🔸قسمت هشتم (روز هشتم ماه مبارک رمضان)
🔻سطر هشتم ، توحید در زندگی
🔹قُلْ إِنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي وَمَحْيَايَ وَمَمَاتِي لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
آیه ۱۶۲ انعام
📚https://eitaa.com/besooynoor
#امام_زمان_عج_مناجات_سال_جدید
اى كاش كه زينت بهارش باشيم
در شادى و غم، هميشه يارش باشيم
اندازهی يکروز در اين #سال_جديد
آرامش قلب بى قرارش باشيم
🍃🌹🍃#امام_زمان_عج_مناجات_سال_جدید
اى كاش كه زينت بهارش باشيم
در شادى و غم، هميشه يارش باشيم
اندازهی يکروز در اين #سال_جديد
آرامش قلب بى قرارش باشيم
🍃🌹🍃https://eitaa.com/besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻جلسه نهم: اطاعت از روی حماقت!
🔺موضوع: عبادت انحصاری خدا
✔️آیه مورد بحث
🔻إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ فَٱدۡعُوهُمۡ فلیستجیبواْ لَكُمۡ إِن كُنتُمۡ صَٰدِقِينَ»
🔺یقیناً کسانی که به جای خدا میپرستید، بندگان و مملوکانی ناتوان چون شما هستند؛ پس اگر راستگویید آنان را بخوانید؛ پس هنگامی که بخوانید، باید شما را اجابت کنند. (سوره مبارکه اعراف آیه 194)
🌹بسم الله الرحمن الرحیم
🔻جلسه نهم: اطاعت از روی حماقت!
🔺موضوع: عبادت انحصاری خدا
✔️آیه مورد بحث
🔻إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ فَٱدۡعُوهُمۡ فلیستجیبواْ لَكُمۡ إِن كُنتُمۡ صَٰدِقِينَ»
🔺یقیناً کسانی که به جای خدا میپرستید، بندگان و مملوکانی ناتوان چون شما هستند؛ پس اگر راستگویید آنان را بخوانید؛ پس هنگامی که بخوانید، باید شما را اجابت کنند.
🌹https://eitaa.com/besooynoor
✋انگیزه سازی
🔻آیا تابهحال به این سؤالات فکر کردهاید که آیا امکان دارد شخصی مسلمان باشد، دیندار باشد، اعمال عبادیاش را کامل انجام دهد، اما خداوند او را عذاب کند؟!
میشود کسی اهل تقوا باشد، مراقبه داشته باشد و از محرمات الهی پروا کند، ولی مورد عذاب الهی قرار بگیرد؟
چه مسئلهای مورد غفلت یک فرد متدین قرار میگیرد که خداوند او را عذاب میکند؟
او که تقیدات دینی و مذهبی دارد، چه چیزی ندارد که همین نداشتن، او را لایق عذاب الهی میکند؟
👌روایتی که از امام باقر علیه السلام در کتاب شریف «کافی» آمده، هم به این سؤالات پاسخ داده و هم ادامه مباحث گذشته ماست و هم آیه مورد بحث ما را تبیین میکند:
«عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ»
خداى تبارك و تعالى فرموده است: هرآينه عذاب میكنم هر رعيتى را كه در اسلام «دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اَللَّهِ»
با پيروى از امام ستمگرى كه از جانب خدا نيست، ديندارى كند.
🔺«وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً»
اگرچه آن رعيت نسبت به اعمال خود نيكوكار و پرهيزگار باشد.
«وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اَللَّهِ»
و هرآينه عفو میکنم هر رعيتى كه در اسلام با پيروى از امام عادل، از جانب خدا ديندارى كند.
«وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً»
اگرچه آن رعيت نسبت به خود ستمگر و بدكردار باشد.
ادامه دارد
📚✋انگیزه سازی
🔻آیا تابهحال به این سؤالات فکر کردهاید که آیا امکان دارد شخصی مسلمان باشد، دیندار باشد، اعمال عبادیاش را کامل انجام دهد، اما خداوند او را عذاب کند؟!
میشود کسی اهل تقوا باشد، مراقبه داشته باشد و از محرمات الهی پروا کند، ولی مورد عذاب الهی قرار بگیرد؟
چه مسئلهای مورد غفلت یک فرد متدین قرار میگیرد که خداوند او را عذاب میکند؟
او که تقیدات دینی و مذهبی دارد، چه چیزی ندارد که همین نداشتن، او را لایق عذاب الهی میکند؟
👌روایتی که از امام باقر علیه السلام در کتاب شریف «کافی» آمده، هم به این سؤالات پاسخ داده و هم ادامه مباحث گذشته ماست و هم آیه مورد بحث ما را تبیین میکند:
«عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ»
خداى تبارك و تعالى فرموده است: هرآينه عذاب میكنم هر رعيتى را كه در اسلام «دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ جَائِرٍ لَيْسَ مِنَ اَللَّهِ»
با پيروى از امام ستمگرى كه از جانب خدا نيست، ديندارى كند.
🔺«وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَعْمَالِهَا بَرَّةً تَقِيَّةً»
اگرچه آن رعيت نسبت به اعمال خود نيكوكار و پرهيزگار باشد.
«وَ لَأَعْفُوَنَّ عَنْ كُلِّ رَعِيَّةٍ فِي اَلْإِسْلاَمِ دَانَتْ بِوَلاَيَةِ كُلِّ إِمَامٍ عَادِلٍ مِنَ اَللَّهِ»
و هرآينه عفو میکنم هر رعيتى كه در اسلام با پيروى از امام عادل، از جانب خدا ديندارى كند.
«وَ إِنْ كَانَتِ اَلرَّعِيَّةُ فِي أَنْفُسِهَا ظَالِمَةً مُسِيئَةً»
اگرچه آن رعيت نسبت به خود ستمگر و بدكردار باشد.
ادامه دارد
📚https://eitaa.com/besooynoor
🔺 این نوع نگاه توحیدی، نپذیرفتن ولایت و امامت غیرخدا و غیر ولی خدا میشود؟
ما میگوییم: بر مبنای توحید برگرفته از قرآن، در عصر غیبت امام معصوم، کسی غیر از ولیفقیه حق حکومت ندارد؛ چرا ؟
شاید بگویید: اینکه توحید باید در مسائل اجتماعی خودش را نشان دهد، میپذیریم، اما اینکه توحید را به مسئله حاکمیت در جامعه گره بزنیم را از کجا آوردهاید؟
میگوییم: از آیه 194 سوره مبارکه اعراف؛ آنجا که خداوند میفرماید:«إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالكُمۡۖ»؛ یقیناً کسانی که به جای خدا میپرستید، بندگان و مملوکانی ناتوان چون شما هستند.
🔻در «تفسیر نمونه» در ذیل آیه مورد بحث آمده است:
این آیه و آیه بعد همچنان بحثهای توحید و مبارزه با شرک را ادامه مىدهد و پرستش غیرخدا را عملى سفیهانه و دور از منطق و عقل معرفى مىنماید و... مىگوید: «آنهایى را که شما جز خدا مىخوانید (و عبادت مىکنید و از آنان یارى مىطلبید) بندگانى همچون خود شما هستند» « إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ ».
🔺بنابراین معنا ندارد که انسان در مقابل چیزى که مثل خود او محکوم قوانین طبیعت است، به سجده بیفتد و دست نیاز به سوى او دراز کند و مقدرات و سرنوشتش را در دست او بداند.
آیا تابهحال دیدهاید که گدایی برابر گدای دیگر سر خم کند؟! در مقابل گدایی دیگر خضوع کند؟ هرگز! مگر مضحکتر از این هم داریم؟ در نگاه قرآن کریم، عالَم گداخانه است و همه هرچه باشند و هرکه باشند، سرتا پا فقر و نیازند. بر این اساس، هرکس سراغ هرکس رفت، گویی گدایی سراغ گدای دیگر رفته باشد؛ لذا فرمود: «إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ»؛ جز خدا هرچه و هر که را بخوانید «عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ ۡۖ»؛ بندگانی هستند همچون خود شما؛ یعنی همچون شما نادار و نیازمندند.
🔻ما باید کسی را اطاعت کنیم و در مقابل کسی خضوع کنیم، ولایت و امامت و زعامت کسی را بپذیریم، اداره امور جامعه خود را به کسی بسپاریم، کسی باید اعلیحضرت ما باشد که یا خود، قدرت مطلق عالم است یا به این قدرت مطلق به گونهای اتصال دارد. اطاعت وتبعیت غیرالهی، در حقیقت حماقت است.
✅نظر مقام معظم رهبری در «کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی»
مقام معظم رهبری در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در این باره میفرماید:
بنابر اصل توحید، انسانها حق ندارند هیچکس و هیچچیز جز خدا را عبودیت و اطاعت کنند. اطاعتِ آن قدرتی که از سوی خدا و نمایندۀ خدا نباشد، اطاعت از آن مرکزی که آن مرکز، از مرکز قدرت پروردگار الهام نگرفته باشد، این در حد شرک است یا خود شرک است.
این مسئله مهم ذهنی نسل گذشته، امروز و آینده کشور ماست.
🔺بارها این جمله را از افراد و اقشار مختلف شنیدهایم که: چقدر زمان پهلوی خوب بود! هرکس که اهل دین و دیانت بود، تقیدات مذهبی خودش را داشت؛ مسجد میرفت؛ پای منبر مینشست؛ حجابش را رعایت میکرد؛ نذری اش را میداد و ... و هرکس هم تقیدی به این مسائل نداشت و اهل چیزهای دیگر بود، زندگی خودش را میکرد!
🔻این ادبیات و طرز تفکر به دلیل خطا در نگاه توحیدی است. باید «إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ را زندگی کرد. ما چون توحید را از حیطه ذهن و اندیشه، به مسائل فردی و مسائل کلان اجتماعی گسترش ندادهایم، نفهمیدیم اگر باتقواترین فرد عالم باشیم و به تعبیر روایت اول جلسه از زبان امام باقر ع «بَرَّةً تَقِيَّةً» باشیم، این دینداری که در سایه حکومت و امامت قدرت غیرالهی شکل گرفته، هر قدر هم کامل باشد «لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ» را از جانب پروردگار به دنبال خواهد داشت. خدا با این روش دینداری، متدین را عذاب میکند.
🔸در نگاه توحیدی قرآن که چند جلسه است درمورد آن بحث میکنیم، دینداری در کنار رهبری یک مجتهد که احکام الهی را در همه عرصهها برای ما مشخص میکند، با دینداری در حکومت پادشاهی متفاوت است و دومی راه به جایی نمیبرد.
↩️ادامه دارد
📚https://eitaa.com/besooynoor
✋اقناع اندیشه
🔻توحید را از حیطه ذهن و اندیشه و پاسخگویی به یک سؤال اعتقادی صرف، وسیعتر در نظر بگیریم و اثرگذاری این مسئله مهم اعتقادی را از مسائل فردی، به مسائل کلان اجتماعی تعمیم دهیم، نمیتوانیم در حاکمیت و زعامت فردی که از جانب خداوند نیست، دینداری کنیم؛ که اگر چنین کنیم، مورد عذاب پروردگار قرار میگیریم.
🔺 این نوع نگاه توحیدی، نپذیرفتن ولایت و امامت غیرخدا و غیر ولی خدا میشود؟
ما میگوییم: بر مبنای توحید برگرفته از قرآن، در عصر غیبت امام معصوم، کسی غیر از ولیفقیه حق حکومت ندارد؛ چرا ؟
شاید بگویید: اینکه توحید باید در مسائل اجتماعی خودش را نشان دهد، میپذیریم، اما اینکه توحید را به مسئله حاکمیت در جامعه گره بزنیم را از کجا آوردهاید؟
میگوییم: از آیه 194 سوره مبارکه اعراف؛ آنجا که خداوند میفرماید:«إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالكُمۡۖ»؛ یقیناً کسانی که به جای خدا میپرستید، بندگان و مملوکانی ناتوان چون شما هستند.
🔻در «تفسیر نمونه» در ذیل آیه مورد بحث آمده است:
این آیه و آیه بعد همچنان بحثهای توحید و مبارزه با شرک را ادامه مىدهد و پرستش غیرخدا را عملى سفیهانه و دور از منطق و عقل معرفى مىنماید و... مىگوید: «آنهایى را که شما جز خدا مىخوانید (و عبادت مىکنید و از آنان یارى مىطلبید) بندگانى همچون خود شما هستند» « إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ ».
🔺بنابراین معنا ندارد که انسان در مقابل چیزى که مثل خود او محکوم قوانین طبیعت است، به سجده بیفتد و دست نیاز به سوى او دراز کند و مقدرات و سرنوشتش را در دست او بداند.
آیا تابهحال دیدهاید که گدایی برابر گدای دیگر سر خم کند؟! در مقابل گدایی دیگر خضوع کند؟ هرگز! مگر مضحکتر از این هم داریم؟ در نگاه قرآن کریم، عالَم گداخانه است و همه هرچه باشند و هرکه باشند، سرتا پا فقر و نیازند. بر این اساس، هرکس سراغ هرکس رفت، گویی گدایی سراغ گدای دیگر رفته باشد؛ لذا فرمود: «إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ»؛ جز خدا هرچه و هر که را بخوانید «عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ ۡۖ»؛ بندگانی هستند همچون خود شما؛ یعنی همچون شما نادار و نیازمندند.
🔻ما باید کسی را اطاعت کنیم و در مقابل کسی خضوع کنیم، ولایت و امامت و زعامت کسی را بپذیریم، اداره امور جامعه خود را به کسی بسپاریم، کسی باید اعلیحضرت ما باشد که یا خود، قدرت مطلق عالم است یا به این قدرت مطلق به گونهای اتصال دارد. اطاعت وتبعیت غیرالهی، در حقیقت حماقت است.
✅نظر مقام معظم رهبری در «کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی»
مقام معظم رهبری در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» در این باره میفرماید:
بنابر اصل توحید، انسانها حق ندارند هیچکس و هیچچیز جز خدا را عبودیت و اطاعت کنند. اطاعتِ آن قدرتی که از سوی خدا و نمایندۀ خدا نباشد، اطاعت از آن مرکزی که آن مرکز، از مرکز قدرت پروردگار الهام نگرفته باشد، این در حد شرک است یا خود شرک است.
این مسئله مهم ذهنی نسل گذشته، امروز و آینده کشور ماست.
🔺بارها این جمله را از افراد و اقشار مختلف شنیدهایم که: چقدر زمان پهلوی خوب بود! هرکس که اهل دین و دیانت بود، تقیدات مذهبی خودش را داشت؛ مسجد میرفت؛ پای منبر مینشست؛ حجابش را رعایت میکرد؛ نذری اش را میداد و ... و هرکس هم تقیدی به این مسائل نداشت و اهل چیزهای دیگر بود، زندگی خودش را میکرد!
🔻این ادبیات و طرز تفکر به دلیل خطا در نگاه توحیدی است. باید «إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمثالُكُمۡۖ را زندگی کرد. ما چون توحید را از حیطه ذهن و اندیشه، به مسائل فردی و مسائل کلان اجتماعی گسترش ندادهایم، نفهمیدیم اگر باتقواترین فرد عالم باشیم و به تعبیر روایت اول جلسه از زبان امام باقر ع «بَرَّةً تَقِيَّةً» باشیم، این دینداری که در سایه حکومت و امامت قدرت غیرالهی شکل گرفته، هر قدر هم کامل باشد «لَأُعَذِّبَنَّ كُلَّ رَعِيَّةٍ» را از جانب پروردگار به دنبال خواهد داشت. خدا با این روش دینداری، متدین را عذاب میکند.
🔸در نگاه توحیدی قرآن که چند جلسه است درمورد آن بحث میکنیم، دینداری در کنار رهبری یک مجتهد که احکام الهی را در همه عرصهها برای ما مشخص میکند، با دینداری در حکومت پادشاهی متفاوت است و دومی راه به جایی نمیبرد.
↩️ادامه دارد
📚✋اقناع اندیشه
🔻توحید را از حیطه ذهن و اندیشه و پاسخگویی به یک سؤال اعتقادی صرف، وسیعتر در نظر بگیریم و اثرگذاری این مسئله مهم اعتقادی را از مسائل فردی، به مسائل کلان اجتماعی تعمیم دهیم، نمیتوانیم در حاکمیت و زعامت فردی که از جانب خداوند نیست، دینداری کنیم؛ که اگر چنین کنیم، مورد عذاب پروردگار قرار میگیریم.
✋رفتارسازی
🔺برای مقابله با فرهنگ طاغوت میبایست فرهنگ قرآنی در تمام لایههای اجتماعی زنده و پویا باشد آنکه موحدانه در پناه قرآن زندگی میکند توحید در نگاه چنین فردی فراتر از ذهنها و اندیشه هاست و در حساس ترین مسائل اجتماعی اثرگذار است .چنین کسی اطاعت و تبعیت از غیر خدا و ولی خدا را حماقت میداند لذا نمیتواند در سبک زندگی و تربیتی از نسخهای که قرآن را از زندگی اش حذف کرده تبعیت کند.
🔻قرآنی که رسولاللّه ص در مورد حافظان آن میفرماید:«حَمَلَةُ القُرْآنِ هُمُ المَحْفُوفونَ بِرَحمَةِ اللهِ، المُلَبِّسونَ نُورَ اللهِ، المُعَلِّمونَ کَلامَ اللهِ مَنْ عاداهُم فَقَدْ عادَی اللهَ و مَنْ والاهُم فَقَدْ والَی اللّهَ»؛ رحمت پروردگار مشمول حافظان قرآن میشود. آنان حافظان نور خدا و آموزگاران کلاماللّه هستند و دوستی با این افراد، دوستی با پروردگار خواهد بود.
🔺قرآنی که حفظ آن، مقام استجابت دعا را برای حافظش به ارمغان میآورد. رسول خدا ص در این مورد میفرمایند: «مَنْ جَمَعَ القُرآنَ فَإنَّ لَهُ عِنْدَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ دَعْوَةً مُسْتَجاتَةً إنْ شاءَ عَجَّلَها لَهُ فِی الدُّنیا و إنْ شاءَ إذْخَرَها لَهُ فِی الآخِرَة»؛ براي كسی كه قرآن را گرد آورَد(منظورحفظ قرآن است) نزد خدای متعال يك دعای مستجاب است؛ اگر (خدا) بخواهد در دنيا برايش مستجاب میكند و اگر بخواهد، برای آخرتش ذخيره مینمايد.
🔻این فرهنگ غنی و سبک زندگی اسلامی ماست. باید در جامعه اسلامی هدایت قرآنی و سبک زندگی اسلامی حاکم باشد؛ نه فرهنگ و سبک زندگی غربی! ما که از اول ماه مبارک رمضان قرارمان این بود که قرآن را زندگی کینم، باید اگر میتوانیم، خودمان و فرزندانمان را به حفظ این منبع نور الهی تشویق کنیم و اگر شرایط حفظ به هر علتی برایمان فراهم نبود، دستکم برای یادگیری قرائت صحیح قرآن توسط خود و فرزندانمان دغدغه داشته باشیم.
🔺این پسندیده نیست که شیعه حتی توانایی نداشته باشد آیات کلاماللّه مجید را از روی صفحات قرآن، صحیح و بدون غلط بخواند. امروز متأسفانه اینگونه است. بسیاری از جوانان امروز و کودکان دیروز به مراتب بالای علمی و دانشگاهی رسیدهاند، اما نمیتوانند کلام خدا را صحیح قرائت کنند.
امیدوارم روزی برسد که تعداد قاریان و حافظان قرآن کریم در این کشور امام زمان عج الله قابل شمارش نباشد.
↩️ادامه دارد
📚✋رفتارسازی
🔺برای مقابله با فرهنگ طاغوت میبایست فرهنگ قرآنی در تمام لایههای اجتماعی زنده و پویا باشد آنکه موحدانه در پناه قرآن زندگی میکند توحید در نگاه چنین فردی فراتر از ذهنها و اندیشه هاست و در حساس ترین مسائل اجتماعی اثرگذار است .چنین کسی اطاعت و تبعیت از غیر خدا و ولی خدا را حماقت میداند لذا نمیتواند در سبک زندگی و تربیتی از نسخهای که قرآن را از زندگی اش حذف کرده تبعیت کند.
🔻قرآنی که رسولاللّه ص در مورد حافظان آن میفرماید:«حَمَلَةُ القُرْآنِ هُمُ المَحْفُوفونَ بِرَحمَةِ اللهِ، المُلَبِّسونَ نُورَ اللهِ، المُعَلِّمونَ کَلامَ اللهِ مَنْ عاداهُم فَقَدْ عادَی اللهَ و مَنْ والاهُم فَقَدْ والَی اللّهَ»؛ رحمت پروردگار مشمول حافظان قرآن میشود. آنان حافظان نور خدا و آموزگاران کلاماللّه هستند و دوستی با این افراد، دوستی با پروردگار خواهد بود.
🔺قرآنی که حفظ آن، مقام استجابت دعا را برای حافظش به ارمغان میآورد. رسول خدا ص در این مورد میفرمایند: «مَنْ جَمَعَ القُرآنَ فَإنَّ لَهُ عِنْدَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ دَعْوَةً مُسْتَجاتَةً إنْ شاءَ عَجَّلَها لَهُ فِی الدُّنیا و إنْ شاءَ إذْخَرَها لَهُ فِی الآخِرَة»؛ براي كسی كه قرآن را گرد آورَد(منظورحفظ قرآن است) نزد خدای متعال يك دعای مستجاب است؛ اگر (خدا) بخواهد در دنيا برايش مستجاب میكند و اگر بخواهد، برای آخرتش ذخيره مینمايد.
🔻این فرهنگ غنی و سبک زندگی اسلامی ماست. باید در جامعه اسلامی هدایت قرآنی و سبک زندگی اسلامی حاکم باشد؛ نه فرهنگ و سبک زندگی غربی! ما که از اول ماه مبارک رمضان قرارمان این بود که قرآن را زندگی کینم، باید اگر میتوانیم، خودمان و فرزندانمان را به حفظ این منبع نور الهی تشویق کنیم و اگر شرایط حفظ به هر علتی برایمان فراهم نبود، دستکم برای یادگیری قرائت صحیح قرآن توسط خود و فرزندانمان دغدغه داشته باشیم.
🔺این پسندیده نیست که شیعه حتی توانایی نداشته باشد آیات کلاماللّه مجید را از روی صفحات قرآن، صحیح و بدون غلط بخواند. امروز متأسفانه اینگونه است. بسیاری از جوانان امروز و کودکان دیروز به مراتب بالای علمی و دانشگاهی رسیدهاند، اما نمیتوانند کلام خدا را صحیح قرائت کنند.
امیدوارم روزی برسد که تعداد قاریان و حافظان قرآن کریم در این کشور امام زمان عج الله قابل شمارش نباشد.
↩️ادامه دارد
📚https://eitaa.com/besooynoor