4_6007888420733453364.apk.apk
4.98M
🌷اپلیکیشن «گام دوم انقلاب»
اگه بیانیه مهم رهبری معظم انقلاب بعد از ۲۲بهمن رو نخوندید با این اپلیکیشن میتونید این بیانیه رو به صورت بخش بندی شده بخونید.
#گام_دوم_انقلاب
@beytonoor
📖📖 📖📖 📖📖 📖📖 📖📖
📇 #یک_آیه_یک_تفسیر
📖«و ان کنتم فی ریبٍ ممّا نزّلنا علی عبدنا فأتوا بسورةٍ من مثله و ادعوا شهداءکم من دون الله ان کنتم صادقین* فان تفعلوا و لن تفعلوا فاتّقوا النار التی وقودها الناس و الحجارة اعدّت للکافرین»
🔖 سوره بقره، آیات ۲۳ و ۲۴
✅خداوند تنها کسانی را برای دریافت وحی و انتقال آن به مردم انتخاب می کند که در هیچ یک از زمینه های وحی، از آن تخطّی نکنند و لذا #عصمت معصومین در ۳ مرحله است:
1⃣مرحله دریافت وحی و #ملاقات آن است یعنی معصوم وحی را نه تنها دریافت کرده که آنرا می بیند اما باقی مردم تنها به ملاقات #الفاظ می روند نه #حقیقت. «انّک لتلقی القران من لدن حکیمٍ علیم/نمل_۶»
2⃣مرحله حفظ و نگهداری وحی و #عدم_فراموشی آن است که از موارد دیگر عصمت است «سنقرئک فلا تنسی/اعلی_۶»
3⃣مرحله آخر که مرحله #ابلاغ و رساندن پیام است که باز هم مصون از اشتباه است «ما ینطق عن الهوی إن هو الّا وحیٌ یوحی/نجم_۳و۴»
✅در بحث تحدی به اخبار به غیب، آیه ۵۴ مائده نیز مورد بحث ماست که گوید اگر شمایی که به جنگ رفتید از جنگ و دین خدا روی برگردانید خداوند از #دین خود دست نمی کشد بلکه کسانی را که خدا را دوست داشته و خدا نیز آنها را دوست دارد را انتخاب کرده و برای مبارزه می آورد.
ویژگی این افراد جدید این است که نسبت به #مومنان خاضع و «ذلیل» و نسبت به #کافران «عزیز» و نفوذ ناپذیرند «من یرتدد منکم عن دینه فسوف یأتی الله بقومٍ یحبّهم و یحبّونه أذلةٍ علی المؤمنین أعزّةٍ علی الکافرین یجاهدون فی سبیل الله و لا یخافون لومة لائم»
🔰معیار این افراد که حبیب و محبوب خدا هستند این است که #تبعیت محض از رسول خدا دارند «قل ان کنتم تحبّون الله فاتّبعونی یحببکم الله/آل عمران_۳۱» پس محور #حب_الهی، وجود «رسول خدا» و پیروی از اوست. خداوند به این مبارزان گوید که به کشتن دشمنان نبالید زیرا شما نبودید که آنها را کشتید بلکه من شما را به جنگ آوردم و وسایل را آماده کردم تا دشمنان کشته شوند و به پیامبر نیز با تعارف بیشتر گوید آن تیری که تو پرتاب کردی را در اصل من پرتاب کردم. «و ما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی/انفال_۱۷» لذا فکر نکنید اگر شما از جنگیدن سر باز زدید دین خدا تنها می ماند!
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@beytonoor
zendegie emam Haadi-2.mp3
10.3M
#کتاب_صوتی "سیره پیشوایان"
امام هادی علیه السلام-2
@beytonoor
✅بار سنگين تكاليف، هنگامى بر تو سبك مىشود، كه...
🔶 #استاد_علی_صفایی_حائری👇
⭕️اگر مذهب را امر و نهى و بكن و نكنهاى خشك و زندگى سوز بدانى، كه نشاط و روح تو را به زندان مىافكند؛ ناچار در برابر آن مىايستى و از زير بارَش، شانه خالى مىكنى.
🌺اما اگر جهان قانونمند و رابطههاى پيچيده را باور كردى، آنوقت دقّت و حذر ، در تو زنده مىشود و تو در اين كوير مبهم و جنگل تاريك، به دنبال آشنا و بَلَد و آگاهى مىكردى، كه بهتو بگويد از كجا بيا، از كجا نرو؛ بكن و نكنها را انتظار مىكشى؛ چون پيچيدگى راه و حجم خطر و آشنايى جلودار را مىدانى و محبّت و رأفت او را ديدهاى و امامت و رسالت او را باور كردهاى.
🌸بار سنگين تكاليف، هنگامى بر تو سبك مىشود، كه تو خودت و جهان و آدمها و رابطهى پيچيدهى اينها را شناخته باشى؛ و به نارسايى غريزه و علم و عقل و وجدان خودت رسيده باشى.
📚 #نامه_های_بلوغ ، ص 114
@beytonoor
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
🌴 #نهج_البلاغه
هَا إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً ـ وَأَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى صَدْرِهِ ـ لَوْ أَصَبْتُ لَهُ حَمَلَةً! بَلَى أَصَبْتُ لَقِناً غَيْرَ مَأْمُون عَلَيْهِ، مُسْتَعْمِلاً آلَةَ الدِّينِ لِلدُّنْيَا، وَمُسْتَظْهِراً بِنِعَمِ اللَّهِ عَلَى عِبَادِهِ، وَ بِحُجَجِهِ عَلَى أَوْلِيَائِهِ; أَوْ مُنْقَاداً لِحَمَلَةِ الْحَقِّ، لاَ بَصِيرَةَ لَهُ فِي أَحْنَائِهِ، يَنْقَدِحُ الشَّکُّ فِي قَلْبِهِ لاَِوَّلِ عَارِض مِنْ شُبْهَة. أَلاَ لاَ ذَا وَ لاَ ذَاکَ! أَوْ مَنْهُوماً بِاللَّذَّةِ سَلِسَ الْقِيَادِ لِلشَّهْوَةِ، أَوْ مُغْرَماً بِالْجَمْعِ وَالاِدِّخَارِ، لَيْسَا مِنْ رُعَاةِ الدِّينِ فِي شَيْء، أَقْرَبُ شَيْء شَبَهاً بِهِمَا الاَْنْعَامُ السَّائِمَةُ! کَذَلِکَ يَمُوتُ الْعِلْمُ بِمَوْتِ حَامِلِيهِ.
✍ شرح و تفسير
🌺حاملان علم
امام(ع) در اين بخش از کلام حکمت آميزش بعد از ذکر اهميت علم و علما و برترى علم بر مال و ثروت مى فرمايد: «(بدان اى کميل) در اينجا علم فراوانى است ـ و با دست اشاره به سينه مبارکش کرد ـ »
سپس فرمود: «اى کاش افراد لايقى براى آن مى يافتم (تا به آنها تعليم دهم)»
امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن از چهار گروه نام مى برد که هيچ کدامشان شايسته حمل اين علوم الهى و اسرارآميز نيستند.
1⃣ در مورد گروه اول مى فرمايد: «آرى کسى را مى يابم که زود درک مى کند ولى (از نظر تقوا) قابل اطمينان و اعتماد نيست و دين را وسيله دنيا قرار مى دهد و از نعمت خدا بر ضد بندگانش استفاده مى کند و از دلائل الهى بر ضد اوليائش کمک مى گيرد»
«لَقِن» به معناى زيرک و باهوش است.
اين گروه همان عالمان بى تقوا هستند که از نظر علمى ممکن است مراحلى را طى کرده باشند; ولى از نظر تعهد و احساس مسئوليت الهى پايشان لنگ است. اينها همان عالمانى هستند که در دستگاه خلفاى جور و سلاطين ظالم توجيه گر اعمالشان بوده و دين خود را براى آبادى دنيايشان مى فروختند و تاريخ افرادى از اين قبيل را به خاطر دارد که حتى گاه براى حفظ موقعيتشان فتوا به ريختن خون بى گناهان مى دادند و اينها خطرناک ترين دشمنان اسلامند.
2⃣سپس درباره گروه دوم مى فرمايد: «يا کسى که مطيع حاملان حق است; اما چون بصيرتى به پيچ و خم هاى علم و شبهات ندارد با نخستين شبهه و ايراد، شک در دل او پيدا مى شود. آگاه باش (اى کميل!) نه اين به درد مى خورد و نه آن»
«اَحْناء» جمع «حِنْو» در اصل به هرچيزى گفته مى شود که پيچ و خمى داشته باشد سپس به معناى جوانب نيز آمده است (چرا که جوانب و اطراف اشيا غالباً انحنايى دارد).
اين گروه از يک نظر نقطه مقابل گروه اول اند; افرادى ضعيف الفکر و نادان و مغرور که در برابر شبهه افکنان کاملا آسيب پذير اند، ميدان را خالى کرده و گاه به آن ها مى پيوندند. خطر اين گروه براى جهان اسلام و جامعه بشرى نيز کم نيست. نمونه اين گروه جمعيت خوارج بودند; هنگامى که به توطئه و نيرنگ عمرو عاص قرآن بالاى نيزه ها رفت فورا ميدان را رها کردند و هنگامى که شبهه افکنى شعار «لا حُکْمَ إلاّ لِلّه» را سر داد در برابر على(عليه السلام) قيام کردند که چرا مسئله حکميت را پذيرفته اى و العياذ بالله نسبت کفر به آن حضرت دادند و امثال آنها در جامعه امروز ما نيز کم نيست.
3⃣حضرت درباره گروه سوم مى فرمايد: «يا کسى که اسير لذت است و در چنگال شهوات گرفتار آمده (و به همين دليل دين و ايمانش را در پاى لذات و شهواتش قربانى مى کند)»
«منهوم» به معناى شکم پرست و حريص است.
«سَلِسَ الْقِياد» به کسى گفته مى شود که به آسانى در برابر چيزى تسليم مى شود.
4⃣آن گاه به چهارمين گروه اشاره کرده مى فرمايد: «يا کسى که حريص به جمع مال و اندوختن آن است اين دو (اين گروه و گروه قبل) به هيچ وجه از دين داران نيستند و شبيه ترين موجودات به چهارپايانى هستند که براى چَرا رها شده اند»;
«مُغْرِم» کسى است که عاشق و دلباخته چيزى باشد.
«سائِمَة» حيوانى است که در چراگاه رها شود.
مى دانيم چهارپايان جز خور و خواب و شهوت چيزى را درک نمى کنند و بيچاره انسان، اشرف مخلوقات، آن قدر تنزل کند که همسوى با آن ها باشد يا دنبال عيش و نوش و شهوت است و يا مشغول جمع مال و ثروت.
🌺امام(عليه السلام) در پايان اين سخن مى فرمايد: «اين گونه علم با مرگ حاملانش مى ميرد»; (کَذَلِکَ يَمُوتُ الْعِلْمُ بِمَوْتِ حَامِلِيهِ).
زيرا هيچ يک از اين گروه چهارگانه شايسته آن نيستند که حامل علوم الهى باشند. به همين دليل عالمان واقعى از قرار دادن علوم در اختيارشان خوددارى مى کنند و ناچار علمشان را با خودشان به گور مى برند و با مرگ آن ها علم
هم مى ميرد.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
▪️ @beytonoor