🔰مردی از جنس مردم
🔸«نفوذ عظیم امام خمینی بر روی یک ملت، نفوذی بیسابقه و بینظیر (است) که از هفتاد سال پیش به این طرف در تاریخ ایران، همانند نداشته است.» این تعبیری است که از مهندس مهدی بازرگان در وصف رابطه امام(ره) و امت ثبت شده است.
🔹حضرت امام خمینی(ره) هنگام ورود به کشور در بهشت زهرای تهران در جوار شهدای انقلاب و هزاران استقبالکننده، قدرت مردمی خود را به رخ رژیم کشیدند و با همین پشتوانه رژیمی را سرنگون کردند که مستظهر به حمایت قدرتهای بزرگ جهانی بود. پیوند امام(ره) و مردم پیوندی صوری و فرمالیته و برخاسته از عوامفریبی و موجسواری بر احساسات مردم نبود؛ بلکه پیوندی عمیق بود که از مبانی فکری و جهانبینی توحیدی او برخاسته بود.
🔸مردمسالار بودن تفکر حضرت امام(ره) را میتوان در ابعاد گوناگون نظرات و تصمیمات ایشان مشاهده کرد. به واقع، هم سبک زندگی امام سبکی مردمی و مشابه با مردم کوچه و بازار بود و هم مرام ایشان در امر حکومت، مرامی مردمسالارانه بود و هم کلام و باورهایشان بر اعتباربخشی و اعتماد به مردم شکل گرفته بود. امام از میان مردم برخاسته بودند و مانند آنان میاندیشیدند و رفتار میکردند و به تمامی معنای کلمه «مردی از جنس مردم بود» و به همین دلیل بود که این باور و تعلق به ملت یکسویه نماند و مردم نیز امام(ره) را با همه وجود هم باور کردند و به او تعلق یافتند و حاصل این رابطه دوسویه همان چیزی است که در بسیاری از نظامهای دموکرات جهان نمیتوان نمونه آن را یافت!
🔹حضرت امام(ره) در آستانه شکلگیری مجلس خبرگان قانون اساسی با صراحت اعلام میدارند، اعضای این مجلس تنها وکیل ملت بوده و قانون تدوین شده باید به تأیید ملت برسد؛ چرا که «میزان رأی ملت است، ملت یک وقت خودش رأی میدهد، این اساس، یک وقت یک عدهای را تعیین میکند که آنها رأی بدهند، آن در مرتبه دوم صحیح است، والا مرتبه اول، حق مال خود ملت است.» (25/3/1358)
🔸در جریان انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی نیز بار دیگر شاهد تعابیر ناب و اظهارات مردمسالارانه حضرت امام(ره) هستیم که به صراحت بر اعتبار رأی اکثریت مردم تأکید کرده و ولایتی را در عرصه سیاسی برای ملت نمیپذیرند. ایشان در دیدار با نمایندگان منتخب مردم در مجلس خبرگان با صراحت خطاب به آنان میگویند: «اکثریت هر چه گفتند آرای ایشان معتبر است، ولو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما ولی آنها نیستید که بگویید که این به ضرر شماست ما نمیخواهیم بکنیم. شما وکیل آنها هستید؛ ولی آنها نیستید. بر طبق آن طوری که خود ملت مسیرش هست.»(27/5/1358)
🔹این تعابیر به خوبی جایگاه رفیع مردم را در اندیشه حضرت امام(ره) نشان میدهد و حکایت از آن دارد که رأی نخبگان برتر از رأی ملت نیست و در نهایت این مردم هستند که باید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند!
✍🏻مهدی سعیدی
#امامخمینی💚
#چهاردهخرداد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 من مطمئنم که شما رای نیاوردهای!
🔹 من شنبه پس از انتخابات به دیدن میرحسین موسوی رفتم و به او گفتم ممکن است تخلفی در انتخابات صورت گرفته باشد اما تقلبی که رای تو را عوض کرده باشد، اتفاق نیفتاده است. من مطمئنم که شما رای نیاوردهای.
🔸 ارتباط و ارادت من به رهبر انقلاب به سال ۱۳۳۷ بر می گردد که ایشان به منزل پدری ما آمد.
✍🏻 اظهارات خاتمی در جمع تعدادی از دانشجویان / سال 1391
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 داغ بی تسلی
▫️سیدمرتضی آوینی
▪️قسمت اول
داغهای همه تاریخ را ما به یکباره دیدیم، چرا که ما امت آخرالزمانیم، و خمینی، این ماه بنی هاشم، میراثدار همه صاحبان عهد بود در شب یلدای تاریخ. در عصر ادبار عقل و فلک زدگی بشر،در زمانه غربت حق، در عصری که دیگر هیچ پیا مبری مبعوث نمی شد و هیچ منذری نمی آمد خمینی میراث دار همه انبیا و اسباط ایشان بود و داغ او بر دل ما ، داغ همه اعصار ، داغی بی تسلی.
ما را این گمان نبود هرگز که بی او بمانیم. آخر او آیتی بود که«ثقلین» را در وجود خود معنا می کرد، همه «ماتَرَک رسول الله» را، و ما می دانستیم که زمین و زمان می گردند تا انسان هایی چون او، هر هزار سال یکی، پای به دنیای گذارند. آخر آدم هایی چون او، قطب سنگ آسیاب افلاکند،مصداق حدیث «لو لاک» اند و غایت الغایات وجود……و حق است اگر با رفتن زمین از رفتن باز ماند آسمان نیز ،خورشید سرد شود و ماه بشکافد و دریا ها طغیان کنند و باران خون از آسمان ببارد و مومنین از شدت ماتم دق مرگ شوند، و اگر نبود آن حجت غایب، تو بدان، بی تردید که همان میشد .
ما را این گمان نبود که بعد از او بمانیم، اما او رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین، در این پهنه بی منتهایی که عقل راه به جایی نمی برد. دریاها و زمین و آسمان و ماه و خورشید بر جای ما ندند تا مقصود خمینی«ره» محقق شود، آن سان که بعد از رحلت آخرین فرستاده خدا نیز دور فلک بر جای ماند تا حقیقت وجود او را در جهان تحقق بخشد. آخر انسان هایی چون او که یک فرد نیستند ،یک امت اند و یک تاریخ.
کوران روز حشر در اینجا نیز کورند_ که :” من کان هذه اعمی فهو فی الاخراعمی” _ ونمی بینند. آنان از کجا بدانند که کدام امر عظیم واقع شده است؟
نه آنگاه که امام آمد و نه امروز که رفتند است. اگرنه، این ولی خدا برای آنان حجتی میشد تا صدق قصص انبیا را باور کنند و چون سحره فرعون دربرابر این انقلاب به سجده درآیند که ” امنابرب موسی و هرون ” اگر نه، این ولی خدا برای انان حجتی میشد تا زهد وعدالت علی را باور کنند، حلم حسن را وشجاعت حسین را و…… و این ولی خدا برای آنان حجتی میشد تا عظمت حق را و همه صفات خدا یی را در وجودش بنگرد و انسان را، همچون خورشیدی که نورش از ازلیت تا به ابدیت را فرا گرفته است.
داغ های همه تاریخ را ما به یکباره دیدهایم. یک بار دیگر این رسول اکرم است که در دنیا رفته است، یک بار دیگر این علی است که به شهادت رسیده است، یک بار دیگر این فاطمه است وحسن است وحسین است که ما را داغدار کرده اند، یک بار دیگر این مهدی است که در حجاب غیبت رفته است.
دست ما اگر به نخل بلند وجود او نمی رسد، دست خمینی که میرسید. او آمد تا معنای «انتظار» را به این امت بیا موزد، در آینه وجود خود که اسوه مصادیق منتظران بود، و اکنون دیگر دور افلاک را مرادی نیست جز آنکه منتظر مهدی باشد.
ادامه دارد ...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 داغ بی تسلی
▫️سیدمرتضی آوینی
▪️قسمت دوم
امام «ره» به ما آموخت که «انتظار در مبارزه است» و این بزرگترین پیام او بود، و پس از او، اگر باز هم امیدی ما را زنده میدارد همین است که برای ظهور آخرین حجت حق مبارزه کنیم. امام «ره» ما را آموخت که « عرفان را با مبارزه جمع کنیم»و خود بهترین شاهد بود که بر این مدعا که عرفان عین مبارزه است، و از این پس دیگر چه داعیه ای میماند برای آنان که عرفان را به مثابه امری کاملآ شخصی بهانه واماندگی خویش می گر فتند؟ او کتاب و سنت را در وجود خویش تفسیر کرد و مجهولات شریعت و طریقت رابا مفتاح مبارک حیات خویش گشود و ما می دانستیم که جهاد اصغر شرط لازم جهاد اکبر است و اولیای مقرب خدا در تمام طول تاریخ همواره بر همین شیوه زیسته اند.
دیگر چه داعیه ای می ماند برای آنان که حکم برظاهر اشعار عرفانی می راندند و با چشمی ظاهربین چهره افیونی خویش را در آینه صیافی وجود عرفا می دیدند و حتی این اواخر ،دیگر افعال و اقوال منصور حلاج را هم با عقل کج اندیش ماتریالیسم دیالکتیک معنا می کردند و حافظ را شرابخواره و زنبازه ای از سلک خویش می گرفتند؟
آیا ندیدند او را که از این سوی پنجه ارباب جور انداخته بود و از آن سوی «سجاده به می رنگین» داشته بود و «دلق مرتع را گرو جامی شراب مرد افکن» نهاده بود؟ آیا ندیدند که در «خلوت ان کار دیگر کردن» و «صراحی پنهان کشیدن » یعنی چه؟ مگر این مردترین مردان میدان مبارزه و زاهدترین زُهاد زمانه نبود که دم از خال لب چشم بیمار و می و میخانه بتکده و رند می آلود خرقه پیر خراباتی میزد ؟
امام رفت و زمین ماند و ما نیز بر زمین ماندیم. با داغ جراحتی سخت بر دل و باری سنگین بر دوش . امام رفت تا بار تکلیف ما برگرده عقل و اختیارمان بار شود و همان سان که سنت لا یتغیر خلقت بوده است، چرخه بلیات ما را نیز به میدان کشد و آزموده شویم و این آیت ربانی درست درآید که ” لنبلونکم حتی نعلم الجاهد منکم و الصابرین”.
اکنون ،این ماییم و امانت او . دست بیعت از آستین اخلاص برآریم و در کف فرزند و برادرش و تلمیذ مدرسه اش بگذاریم که اگر بعد از رحلت رسول الله ظهر حکومت اسلام به غروب خونین شهادت حسین بن علی و «شب بی قمر غیبت » انجامید ، این بار امام فرصت یافت تا وثیقه حکومت را به معتمدین خویش بسپارد و این خود نشانه ای است بر این بار بشارت که خداوند اراده کرده است تا حزب الله و مستضعفین را به امامت و وراثت زمین برساند.
در یکی دیگر از مقالههای این کتاب با عنوان «فراق یار نه آن می کند که بتوان گفت» شهید آوینی نوشته است: کوچههای جماران همراز کوچه های مدینه گشته اند بعد از ارتحال رسول. آنان که پای دارند هروله می کنند تا خود را به خانه ای برسانند مطاف ملائک حافظ تو بوده است و هر صبح و شام میهمان سفره ای که از بهشت بهر تو نزول می یافت، خانه ای که همنوازی تسبیحات تو هر صبح و شام نور می خورد و نور می آشامد و در عطر روح اللهی تو شناور بود. آنان که پای دارند هروله می کنند، اما انان که پا در راه عشق تو باخته اند چه کنند؟ جانا، رحم آور! اینجا عالم ظاهر است و ظاهر حجاب باطن. چه کنیم؟
ستون های حسینیه ی جماران رازداران اُستُن حنانه اند اما بر حال ما می گریند، بر حال آن دلباختگانی که بی تو دیگر جانشان جز باری سنگین بر گرده ی فراق نیست. ستون ها می نالند. ذرات چوب و آهن و خاک، هر چه هست، می نالند. آنجا که تو می نشستی، اریکه حکومت عشق بر جان های مشتاقان، خالی مانده است.
گریه کن تا آن بغض گلوگیر بشکند و اشک هایت پیش باز قدم های یار روند، در کوچه باغ های ملکوت. طراوت آن جنات از اشک های من و توست ، اما دل هایمان آرام نمی گیرد. کاش این غم، اشک می شد و فرو می ریخت و این ابرهای تنگ نشسته، آسمان سینه هامان را به خورشید وا می گذاشتند. کاش قلب مرا قربانی می گرفتند تا این گرد ماتم از شهر برخیزد و رسول الله به مدینه باز گردد.
جانا! سخن از فراق توست، که در فراق جز حدیث فراق نه در دل میگذرد و نه بر لب می آید. با ما بگو که باید کرد که جان مانده است و ای عزیزتر از جان ، تو رفته ای؟ ما جان و سر را می خواستیم تا بر سر پیمانی نهیم که با تو بسته بودیم. حال بازگو که با این سر پر درد و جان پریشان چه کنیم؟ اما فراق آمدنی است، دیر یا زود، و این بیت الاحزان مهبطی است در هجران، تا بسوزی و از آتش فراق ققنوسی برآید با بال های آتشین ، که تو را بر بال های خویش از سدره المنتهی نیز بگذارند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
💢 دنیای بیخمینی❤️🩹😔
🔹"ساعت ۲۲:۲۰ ، روز ۱۳ خردادماه ۱۳۶۸
انا لله و انا الیه راجعون
روح بلند پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان جهان، حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست."
◾️شنیدهام سخنی خوش که پیر کنعان گفت
فراق یار نه آن میکند که بتوان گفت
◾️نشان یار سفرکرده از که پرسم باز
که هر چه گفت برید صبا پریشان گفت
◾️من و مقام رضا بعد از این و شکر و شکیب
که دل به درد تو خو کرد و ترک درمان گفت
#حکیم_انقلاب❤️
#دردانه_زمان💙
#امام_خامنهای❤️🩹
#حجاب_معاصرت
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰من دخالتی نمیکنم!
🔹«قدرت» میل به بسط و مداخله و دستدرازی دارد و قانون تلاشی است برای مهار آن. بنابراین، قانونگرایی و تعهد صندلی قدرت به قانون یکی از مختصات حکمرانی مطلوب به شمار میآید. حضرت امام(ره) از جمله شخصیتهای ممتازی هستند که در زمان رژیم دستنشانده پهلوی در همان حال که در جایگاه رهبر اپوزیسیون و براندازان قرار گرفتهاند تا آنجایی که ممکن است خود را پایبند به رعایت قانون میدانند. ایشان حتی در دوران تبعید نیز خود را به رعایت قانون کشورهای میزبان ملزم کردهاند.
🔸امام(ره) در مقام رهبر جامعه اسلامی، از آنجا که خود را به رعایت قانون ملزم میدانستند، در بسیاری از امور که مستقیم به ایشان مربوط نبود، به هیچ وجه دخالت نمیکردند. گاه بین مسئولی اختلافاتی پیش میآمد که حضرت امام(ره) از ورود به این مسائل در گام اول پرهیز میکردند و ترجیح میدادند مسائل از طریق گفتوگوی افراد حل و فصل شود. شهید بزرگوار محمدعلی رجایی نقل میکند: «در قضیه اختلاف بر سر تعیین بعضی از وزرا [که بین شهید رجایی نخستوزیر با بنیصدر رئیسجمهور وقت اختلاف بود] برادرانمان آقایان موسویاردبیلی و مهدویکنی اطلاع دادند که خدمت امام رفتهاند و درباره وزرایی که من انتخاب کردم، خدمت امام گفتهاند. امام فرمودهاند: من دخالت نمیکنم، بروید با هم بنشینید و به تفاهم برسید.»
🔹در اوایل سال 1367 که کار شورای بازنگری قانون اساسی آغاز شده بود، مرحوم آیتالله مشکینی که رئیس این شورا بودند، سؤالی از امام(ره) درباره متمم قانون اساسی پرسیدند. امام(ره) در جواب ایشان نوشتند: «پس از عرض سلام خواسته بودید نظرم را در مورد متمم قانون اساسی بیان کنم. هرگونه آقایان صلاح دانستند عمل کنند، من دخالتی نمیکنم.»
🔸امام(ره) حتی در حوزههای نظامی و امنیتی نیز مادامی که مسئولان کارها را به درستی تدبیر کرده و به اعلام نظر مستقیم و صریح ایشان نیازی نبود، در امور دخالت نکرده و تدبیر را به مسئولان امر میسپردند؛ از جمله وقتی آقای هاشمیرفسنجانی بر اساس حکم امام(ره) جانشینی فرماندهی کل قوا را به عهده داشتند، بعضی از دانشجویان و طلاب از چگونگی رفتنشان به جبهه و جمع بین درس و جبهه و تعیین اولویت هر یک از امام سؤال میکردند، سؤال را که به عرض ایشان رساندم، فرمودند: «بگویید از آقای هاشمی سؤال کنند.»
🔹امام(ره) بر روی استقلال مسئولان و تقسیم کار قانونی تأکید داشتند، لذا خود نیز در امور ایشان دخالت نمیکردند و به مرزهای قانونی ترسیم شده پایبند بودند. میرحسینموسوی، نخستوزیر دوران دفاع مقدس تأکید دارد که امام(ره) از دخالت در وظایف دستگاهها ابا داشته و همین روش موجب پختگی و رشد دستگاهها و دولت شد.
🔸حضرت امام(ره) تلاش داشتند تا در مواقعی که قوانین کشور شامل حال ایشان میشد، پیشگام رعایت و عمل به قانون باشند. برای نمونه، مرحوم آیتالله موسویاردبیلی نقل میکرد: «وقتی قرار شد طبق قانون اساسی مسئولان صورت دارایی خود را بدهند، اول کسی که صورت دارایی خود و متعلقان خود را داد، امام بود و تمام موجودیش را نوشت.»
✍🏻مهدی سعیدی
#امامخمینی
#چهاردهخرداد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه رواج آزادی غربی و اباحی گری، استقلال این سرزمین را نشانه رفته است!
#مکتب_خمینی 💚
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰اگر تخلفی از من هم سر زند، مهیای مؤاخذهام
🔹اگر بخواهیم ویژگی عینی دیگری برای دیکتاتورها برشماریم، بدون شک «انتقادناپذیری» میتواند شاخص مناسبی باشد. معمولاً دیکتاتورها چندان تمایلی برای شنیدن سخن دیگران ندارند، به ویژه آنگاه که این سخن از جنس انتقاد باشد. بنابراین، دهانها بسته و سرکوب میشوند! باور حضرت امام(ره) باور دیگری بود. ایشان اعتقاد داشتند: «نباید ماها گمان کنیم که هرچه میگوییم و میکنیم کسی را حق اشکال نیست. اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است برای رشد انسانها.»
🔸در این میان، جملاتی تاریخی از حضرت امام(ره) ثبت شده است که حضرت امام(ره) با صراحت خود را نقدپذیر و پاسخگو در برابر ملت دانسته و جایگاه ممتاز حقیقی و حقوقی برای خود قائل نمیشوند. از جمله میتوان به این تعبیر ماندگار در منشور روحانیت اشاره کرد که فرمودند: «خدا میداند که شخصاً برای خود ذرهای مصونیت و حق و امتیاز قائل نیستم. اگر تخلفی از من هم سر زند، مهیای مؤاخذهام.»
🔹«محسن رفیقدوست» در شرح این کلام امام(ره) به حادثهای اشاره میکند: «اینکه امام میگویند آماده مؤاخذهام، در عمل هم آن را نشان دادند؛ زمان جنگ یک نفر به دادگستری رفت و از امام شکایت کرد که طول کشیدن جنگ کار امام است و بچهام شهید شده. موضوع را پیگیری کرد و پرونده تشکیل داد. امام به آقای موسویاردبیلی، رئیس وقت قوه قضائیه، میفرمایند چون حضور من در دادگاه تبعاتی دارد و باعث اذیت مردم میشود، شما به نمایندگی از طرف من به دادگاه بروید و پاسخگو باشید. ایشان هم در دادگاه حاضر میشود و با دلیل و مدرک از امام دفاع میکند.»
🔸امام(ره) نه تنها خود با سعهصدر به استقبال انتقادات میرفت، بلکه دیگر مسئولان کشور را نیز به تحمل انتقادات توصیه میکرد. برای نمونه، در نامهای خطاب به علیاکبر ولایتی، وزیر وقت امور خارجه، مینویسند: «شما و دوستانمان در وزارت امور خارجه باید تحمل انتقاد را، چه حق و چه ناحق، داشته باشیم.»
🔹تواضع و فروتنی امام(ره) هیچگاه اجازه ندادند که در مسیر نهضت از خود سخنی به میان آورند و همواره خویشتن را یک خدمتگزار معرفی میکردند و میفرمودند: «اگر به من بگویند خدمتگزار، بهتر از این است که بگویند رهبر. رهبری مطرح نیست، خدمتگزاری مطرح است. اسلام، ما را موظف کرده که خدمت بکنیم. خدمتگزاری مطرح است.»
🔸در زندگی خصوصی امام(ره) نیز تواضع موج میزند. «حاج عیسی جعفری» خادم منزل امام(ره) که سالها با ایشان محشور بوده است. در جواب این سؤال خبرنگار که «آیا موردی پیش آمد که امام خمینی(ره) با شما برخورد تند کند؟» میگوید: «امام هیچگاه من را دعوا نکردند. امام میگفت خدایا من را با حاج عیسی محشور کن. چنین آدمی با تواضعی چطور ممکن بود من را دعوا کند! حتی امام چایی خودش را خودش درست میکرد؛ اما وقتی میهمان برای ایشان میآمد؛ من برای آنها چایی میبردم.»
✍🏻مهدی سعیدی
#امامخمینی
#چهاردهخرداد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 پیشنهاد خاتمی به عنوان نامزد اصلاح طلبان در انتخابات 1376
عیسی کلانتری که چندین دوره سابقه وزارت کشاورزی و البته رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست را در کارنامه خود دارد از روزهایی میگوید که اصلاحطلبان دنبال گزینه نهایی خود برای ورود به انتخابات ۱۳۷۶ بودند.
او گفت: «آبان سال ۱۳۷۵ بود، روز شنبهای بود که برای آقای هاشمی یادداشت نوشتم که اگر اجازه بدهید جلسه شورای اقتصاد را برای انجام مطالعهای نباشم، ایشان هم موافقت کردند، در مسیر خانه ناگهان دیدم یک ماشین برای من بوق میزند، نگاه که کردم دیدم که آقای خاتمی در آن ماشین بود.»
کلانتری ادامه داد: «فردای آن روز، آقای کروبی آمد پیش من و گفت که برای انتخابات ریاست جمهوری کسی را نداریم و باید برویم مهندس موسوی را برای ورود به انتخابات قانع کنیم. من گفتم که ماه گذشته که آقای موسوی از سفر مطالعاتی مالزی برگشته بود ما با ایشان صحبت کردیم و گفت اصلاً درباره ریاست جمهوری صحبت نکنید، آقای موسوی تحت هیچ شرایطی حاضر نبود وارد انتخابات شود. اما آقای کروبی اصرار داشت، گفت ما هیچکس را نداریم و عصبانی شد، آقای کروبی هم زود عصبانی میشد.»
عضو سابق کابینه آیتالله هاشمی رفسنجانی بیان کرد: «واقعیت اینکه من دیر کرده بودم و میخواستم به جلسه دولت برسم، به آقای کروبی هم نمیتوانستم بگویم من میخواهم به جلسه دولت برسم، بی احترامی به ایشان میشد، برای همین یکدفعه یا دیدار دیروز با آقای خاتمی افتادم و به آقای کروبی گفتم چرا کسی را ندارید، آقای خاتمی را دارید، سیدی به این خوشگلی و دانایی و خوشفکری دارید. یکدفعه انگار آقای کروبی را برق گرفت، و زودتر از من رفت.»
کلانتری گفت: «صبحها کمیسیون اقتصادی دولت بود و من عضو آن بودم، صبح که میخواستم بروم، از دفتر گفتند که آقای خاتمی دو سه بار تماس گرفته است، به آقای خاتمی زنگ زدم، ایشان شروع کرد به فحش دادن(با خنده)، گفت دیشب من را بیچاره کردی، ۲۰۰ نفر ریختن خانه من تا صبح نخوابیدم، به خاتمی گفتم دیروز خواستم کاری کنم که آقای کروبی از دفتر تشریف ببرند تا من به جلسه دولت برسم یاد شما افتادم، اسم شما را گفتم و آقای گروبی هم گرفت.»
کلانتری درباره رای دادن در دوم خرداد ۱۳۷۶ گفت: «روز انتخابات نمیدانستم به چه کسی رای بدهم، چون واقعا با هر دو نفر (خاتمی - ناطق) رفیق بودم و الان هم هستم، سر صندوق به تصمیم نهایی رسیدم و به آقای ناطق رای دادم، آن هم به خاطر سابقه کاری بود که در مجلس با ایشان داشتم، این را به آقای خاتمی هم گفتم، گفتند منکه از تو سوال نکردم به چهکسی رای دادی.»
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰خمینی دیگر
🔹هر انقلابی میتواند در معرض انحراف و انحطاط قرار گیرد و مسیر حرکت خود به سمت اهداف را گم کند. میتواند از آرمانها فاصله بگیرد و یا آنها را فراموش کرده و به نوع آموخته به استحاله و ارتجاع شود. یکی از نقاط کلیدی که میتواند سرآغاز این سقوط شود، مرگ بنیانگذار است. اتفاقی که بسیاری از انقلابهای جان را در مسیر فروپاشی قرار داده است.
🔸14 خرداد 1368 روز سخت این انقلاب بود، آنگاه که بنیانگذار از میان ملت پرکشیده بود! بر جای او یکی از شاگردان خمینی نشسته بود که به ظاهر بیش از دیگران شباهت به ایشان داشت، اما در وادی عمل میبایست این قرابت و نزدیکی را آشکار نماید! گذر زمان اما نشان داد که خامنهای خمینی دیگری بوده و این انتخاب، انتخابی باشکوه و بدون خطا بوده است.
🔹در طول این سالها خط امام با تدبیر امام خامنهای به پیش رفت و حتی فراتر از آن ابعاد گفتمانی آن بسط و تعالی یافت. حوادث و رخدادهای پیش آمده، فرصتی فراهم آورد تا ابعاد جدیدتری از گفتمان حضرت امام(ره) توسط شاگردشان ظهور و بسط یابد که پیش از آن به صورت مجمل مطرح گردیده بود. نظریه تمدن اسلامی، نظریه مردمسالاری دینی، جنبش نرمافزاری، تقویت ساخت درونی، اقتصاد مقاومتی، ایده الگوی اسلامیـ ایرانی پیشرفت، راهبرد دشمنشناسی و ... نمونههایی از ایدهپردازیهایی است که توسط حکیم فرزانه انقلاب اسلامی مطرح گردیده و گفتمان انقلاب اسلامی را به پیش برده است.
🔸در حوزه عمل امام خامنهای حرکت نظام اسلامی در مسیر پیشرفت و تمدنسازی را با وجود همه موانع عملی و نظری پیش برده است. جمهوری اسلامی در میانه راه دهه پنجم از جهت توانایی، اقتدار و توسعهیافتگی، قابل مقایسه با جمهوری اسلامی در پایان دهه اول نیست! این تفاوت را میتوان در آمارهای مختلفی مشاهده نمود که توسط مراکز رسمی بینالمللی انتشار یافته و ایران را به عنوان یکی از قدرتهای بزرگ منطقهای معرفی کرده که در عرصههای مختلفی از جایگاه ممتاز جهانی برخوردار است.
🔹او امروز منادی وحدت و انسجام و حفظ یکپارچگی ایران اسلامی است. او به مثابه دیدهبانی تیزچشم، همه راهبردها و طراحیهای دشمن را شناسایی کرده و انقلاب و ملت را در برابر آن هوشیار میکند و اجازه نفوذ و ضربه زدن به دشمن را نمیدهد. او چون حضرت روحالله(ره) شجاع است و بصیر! و خود را مستظهر به نصرت الهی و یاری مؤمنین میبیند، لذا ترسی از دشمن ندارد و آنقدر به داشتههای این ملت باور دارد که کلامش رنگ و بوی «ایمان» و «امید» میدهد! این ملت با تبعیت از «خامنهای» به همه آرمانهای «خمینی» خواهد رسید.
✍🏻مهدی سعیدی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 جواب هدیه را با هدیه می دهند
💢متن نامه و پاسخ درخواست برادر یک شهید:
بسمه تعالی
خدمت پدر عزیز و بزرگوار و مهربان
بعد از عرض سلام و ارادت و اخلاص رسم است بزرگتر به کوچک تر هدیه می دهد و همچنین رسم- است جواب هدیه را با هدیه می دهند حال این فرزند کوچک شما به طمع آنکه از پدر بزرگوار خود هدیه دریافت دارد هدیه ای ناقابل خدمت پدر عزیز خود فرستاده است انشاا... مورد قبول واقع شود اگر میل آن پدر مهربان بر آن قرار گرفت که فرزند کوچک خود را مورد مرحمت و تفقد قرار دهند لطف فرموده عبای کهنه ای از خویش را که سالها با آن نماز گذارده اید، مرحمت فرمائید تا انشاء الله حقیر نیز با آن سالها نماز بگذارم شاید به حرمت آن عبای مقدس، نماز ما هم مقبول درگاه ذات اقدس احدیت قرار گیرد. انشاء الله.
علیرضا آقاخانی 2/12/64
فرزند کوچک شما برادر شهید امیرحسین آقاخانی
زاهدان- جام جم- بلوک 36- طبقه دوم- پلاک 3
💢تاریخ 11/12/64
بسمه تعالی
جناب آقای علیرضا آقاخانی، دام توفیقه
نامۀ شما و هدیۀ ارزشمندتان خدمت امام مدّ ظلّه العالی رسید و در مورد در خواستی که کرده بودید حضرت امام فرمودند من عبائی که نماز بسیار در آن خوانده باشم ندارم ولی این پارچه ای را که برای شما فرستاده اند، فرمودند «من در آن زیاد نماز خوانده ام» و ما نیز آنرا جهت شما ارسال داشتیم. انشاء الله موفق باشید.
سید هاشم رسولی محلاتی
11/12/64
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰مجری راست افراطی ترامپیست اخراجی فاکس نیوز: تروریست های اوکراین سد را منفجر کردند تا به روسیه ضربه بزنند
تاکر کارلسون در اولین برنامه توئیتری اش: اگه این کار [نابود کردن سد] عمدی بود، یک تاکتیک نظامی نبود، یک اقدام تروریستی بود. سوال اینه که چه کسی این کا رو انجام داد؟ خوب بیایید ببینیم. سد کیکووکا در واقع روسی بود و توسط دولت روسیه ساخته شد. در حال حاضر هم در قلمرو تحت کنترل روسیه قرار داره. مخزن این سد، آب کریمه رو تامین میکنه که در ۲۴۰ سال گذشته، خانه ناوگان [نظامی] روسیه در دریای سیاه بوده. منفجر کردن سد ممکنه برای اوکراین بد باشه اما بیشتر از اوکراین، به روسیه آسیب میزنه و دقیقاً به همین دلیل دولت اوکراین به فکر نابودی اون افتاده بود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 اقامه دین؛ فلسفه حکومت اسلامی
«اَلَّذينَ اِن مَکَّنّهُم فِي الاَرضِ اَقامُوا الصّلوةَ وَ ءاتَوُا الزَّکوةَ وَ اَمَروا بِالمَعروفِ وَ نَهَوا عَنِ المُنکَر».(حج: 41)
يعني انتظاري که خداي متعال از متمکّنين در ارض دارد، اينها است که اوّلش «اَقامُوا الصّلوة» بعد «وَ ءاتَوُا الزَّکوةَ وَ اَمَروا بِالمَعروفِ وَ نَهَوا عَنِ المُنکَرِ وَ للهِ عاقِبَةُ الاُمور» [است].
اينجور نيست که اگر ما به قسط توجّه ميکنيم، حق داشته باشيم که از اقامهي صلات و اهمّيت دادن به صلات يا به زکات يا به امر به معروف و نهي از منکر غفلت کنيم، بلکه «اَنِ اعبُدُوا اللهَ وَ اجتَنِبُوا الطّاغوت» (نحل: 36) - که چندين بار اين لفظ و اين مضمون در قرآن تکرار شده - نشان ميدهد که اصلاً خداي متعال پيغمبران را فرستاد براي توحيد، براي اجتناب از طاغوت، براي عبوديت خداوند؛ اساس کار اين است.
يا وصيتي که خداي متعال در آن آيهي شريفهي سورهي شوري، به نوح و به ابراهيم و به موسي و به بقيه کرده است: اَن اَقيمُوا الدّين؛ (شورا: 13) آنکه مورد نظر است، اقامهي دين است؛ يعني همهي دين را بايد اقامه کرد؛
وَ لاتَتَفَرَّقوا فيهِ کَبُرَ عَلَي المُشرِکينَ ماتَدعوهُم اِلَيهِ اللهُ يجتَبي اِلَيهِ مَن يشآءُ وَ يهدي اِلَيهِ مَن ينيب؛ يعني همهي دين - همهي اجزا و همهي ارکان دين - مورد توجّه است،
و معارض اصلي هم در مقابل اين حرکت و اين رويکرد - يعني اقامهي دين بتمامه، بجميع اجزائه، بکلّه - عبارتند از قلدرهاي عالم، مستکبران عالم؛ کَبُرَ عَلَي المُشرِکينَ ما تَدعوهُم اِلَيه؛ (شورا: 13) آنچه تو به آن دعوت ميکني، براي مشرکين[گران است]؛
يا در آيهي شريفه در اوّل سورهي مبارکهي احزاب؛ ياَيهَاالنَّبِي اتَّقِ اللهَ وَ لا تُطِعِ الکفِرينَ و المنِفقينَ اِنَّ اللهَ کانَ عَليمًا حَکيمًا؛ (احزاب: 1) يعني هم عليم است خداي متعال که احاطهي علمي دارد به تمام اجزا و ذرّات عالم و سازوکار زندگي ذرّات، و هم حکيم است؛ با حکمت، راه تو را در اين مجموعه مشخّص کرده و بايد دنبال کني.
وَ اتَّبِع ما يوحي اِلَيکَ مِن رَبِّکَ اِنَّ اللهَ کانَ بِما تَعمَلونَ خَبيرًا وَ تَوَکَّل عَلَي اللهِ و کَفي بِاللهِ وَکيلًا؛ (احزاب: 2-3) در مقابلهي با اين حرکت تو، دشمني وجود خواهد داشت. بنابراين [قضيه] اين است.
#حکیم_انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 اديان الهي نيامدهاند که فقط در اذهان باقي بمانند؛
بايد در واقعيت زندگي تحقّق پيدا کنند.
#حکیم_انقلاب 94.6.12
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حافظ خبر نداشت جهان وقف مرتضی است
از کیسه ی خلیفه سمرقند داده است
#غدیر
#عیدالله_الاکبر
#عید_ولایت
#حکومت_اسلامی
#حب_علی💚
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
SedayeEnghelab-YaddashtSiasi1097.mp3
6.36M
📢#صدای_انقلاب شماره۷۲۱
💠یادداشت سیاسی
💠ارمغان مردان میدان برای مردان دیپلماسی
✍مهدی سعیدی
🎙خردادماه سال 1361 بود که پس از فتح خرمشهر، بحث جدیدی میان فرماندهان نظامی و صاحبنظران و دستاندرکاران اداره جنگ شکل گرفت که در مواجهه با دشمن متجاوز بعثی چه راهبردی را باید در پیش گیریم؟ آیا میتوان در تداوم آزادسازیهای سرزمینی برای تنبیه متجاوز به خاک عراق نیز وارد شد و دشمن را تا خاک خودش دنبال کرد؟ و در نهایت این سؤال راهبردی که چگونه میتوان به جنگ پایان داد و آن را به صلحی پایدار تبدیل کرد؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰رسالت نخبگان
✍️مهدی سعیدی
📝این روزها پریشاندلان و آشفتهخاطرانی به عنوان بخشی از فعالان سیاسی کشور در حال تزریق یأس و ناامیدی در جامعهاند که خود دچار آشفتگی ذهنی و بنبست عملی در ارائه نسخه درمانی برای دردهای کشورند! تردیدهای نشسته بر جانشان آنها را فرسنگها از آرمانهای انقلاب این ملت دور ساخته است! ارزشها و هنجارهای آنان دستخوش دگردیسی و بازاندیشی شده است و نام و یاد خط امام، اصلاحطلبی و... تنها عنوانی بیمسما را برای آنها یدک میکشد!
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰انسجام تشکیلاتی و انتخابات مطلوب
✍️مهدی سعیدی
📝اما در این میان نکتهای که جا دارد به همه جریانهای سیاسی یادآوری کرد، نیاز این روزهای کشور و انقلاب اسلامی به تلاش برای شکلدادن به رقابتی سیاسی در تراز دهه پنجم انقلاب اسلامی است؛ رقابتی که در چارچوب قانون اساسی کشور تعریف شده و برآمده از آموزههای اسلامیـ ایرانی و رهنمودهای بنیانگذار انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب بوده و منافع ملی کشور را که با تحقق «انتخابات مطلوب» ممکن خواهد بود، تأمین کند.
🔗متن کامل را بخوانید
📥 پی دی اف این شماره را از قسمت سنجاق شده دریافت کنید
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj