🔰 «اشداء علی الکفار» به چه کسانی میگویند؟
🔹خدای متعال در سورهی سراسر حماسه و درس فتح، بعد از آنکه همهی آیات حماسه را بیان میکند، دربارهی اصحاب پیغمبر میفرماید «اشدّاء علی الکفّار رحماء بینهم»؛ اینها در مقابل کفّار - یعنی همان دشمنانی که صف بستهاند - شدیدند.
🔹مراد از کفّار، آن یهودی یا مسیحی نبود که زیر سایهی پیغمبر در مدینه زندگی میکرد. همان وقت بودند، مسیحیان و یهودیانی که داخل مدینه زندگی میکردند و پیغمبر و اصحابش با آنها روابط خوبی داشتند. آنها را «اشدّاء علی الکفّار» نمیگوید.
🔹«اشدّاء علی الکفّار» به کفاری میگوید که:
📌یا مثل کفّار قریش به طور دائم علیه اسلام و مدینهی اسلامی در حال تحرّکات نظامی بودند؛
📌یا مثل یهودیهای بنیقریظه و خیبر و بقیهی مناطق دائم کارشکنی میکردند - بروند این طرف و آن طرف سفر کنند، این گروه و آن گروه را علیه اسلام جمع کنند؛ لشکرکشی کنند، تحریک کنند، شایعه درست کنند -
📌و یا کسانی که در چهرهی مسلمان اما با دل و باطن کافر در داخل مدینه زندگی میکردند و دائم هم یا با کفّار دستهی اول و یا با کفّار دستهی دوم ارتباط داشتند. «اشدّاء علی الکفّار»، یعنی اشدّاء بر این سه دسته.(۳)
💢بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار دانشجویان و دانشآموزان و جانبازان ۱۳۷۹/۰۸/۱۱
🔹این کفّار کجا هستند؟
🔹هر غیر معتقد به اسلام کسی نیست که باید نسبت به او سختگیر بود و شدّت گرفت.
🔹قرآن میگوید: «لا ینهاکم اللَّه عن الّذین لم یقاتلوکم فی الدّین و لم یخرجوکم من دیارکم ان تبرّوهم و تقسطوا الیهم انّ اللَّه یحبّ المقسطین»؛(ممتحنه: 8)
🔹کسانی که با شما سر ستیزه ندارند و علیه شما توطئه نمیکنند و کمر به نابودی نسل و ملت شما نبستهاند، ولو از دین دیگری باشند، با آنها نیکی کنید و رفتار خوب داشته باشید؛
🔹کافری که با او باید شدید بود، این نیست.
🔹«انّما ینهاکم اللَّه عن الّذین قاتلوکم فی الدّین و اخرجوکم من دیارکم».(ممتحنه: 9)
🔹باید با کسانی شدید بود که با هویّت، اسلام، ملیّت، کشور، تمامیت ارضی، استقلال، شرف، عزّت، ناموس، سنّتها، فرهنگ و ارزشهای شما مبارزه میکنند.
💢 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار جوانان سیستان و بلوچستان ۱۳۸۱/۱۲/۰۶
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 تنها استثنای اتحاد و برادری چیست؟!
🔹اتحاد و برادری، فقط یک استثنا دارد. آن استثنا این است که با کسانی که در این حرکت صحیح، اخلال میکنند، بایستی با شدت برخورد کرد: «أشدّاء علیالکفّار».
🔹این شدّت، متعلّق به آنجاست؛
🔹اما در دایرهی ملت ایران، همهی قشرهای اجتماعی باید با این چشم، به یکدیگر و به هدفهای این نظام مقدّس و این کشور اسلامی و این نقطهی مورد امید مسلمانان دنیا، نگاه کنند.
🔹یعنی همه با هم، برادر و دوست و مهربان و دارای حقوقی در مقابل اراده و قانون الهی - که بر این کشور حاکم است - باشند.
💢بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار اقشار مختلف مردم ۱۳۷۵/۰۷/۱۸
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 توصیه #حکیم_انقلاب به آیت الله رئیسی: دولت باید مظهر وفاق باشد.
🔹 دولت باید مظهر #وفاق باشد.
🔹بعضی از این تغایرهای موهومی را که در بین مردم وجود دارد، بایستی با نگاه وفاقآمیز و نگاه ملاطفت به عموم مردم این توهّمات را تضعیف کرد.
🔹حالا ممکن است این نگاهها، این اختلاف نظرها بکلّی از بین نرود، لکن بایستی از تأثیرگذاری آنها در حرکت جامعه جلوگیری کرد.
💢بیانات در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، 12 مرداد 1400
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 معنا و مفهوم زیغ در قرآن چیست؟ سلب توفیقات الهی!
🔹واژهی دیگری که در قرآن است و آن هم بنده را گاهی خیلی تکان میدهد، مسألهی «زیغ» است که در سورهی مبارکهی آلعمران آمده است؛
🔹«ربّنا لاتزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا و هب لنا من لدنک رحمة انّک أنت الوهّاب»؛
🔹پروردگارا! دلهای ما را دچار زیغ مکن؛ یعنی برمگردان و منحرف نساز؛ از صراط حق، متمایل به ناحق نکن.
🔹این دعای بندگان خداست که در قرآن نقل میشود.
🔹در سورهی مبارکهی صف دربارهی بنیاسرائیل میفرماید:
🔹«و اذ قال موسی لقومه یا قوم لم تؤذوننی و قد تعلمون انّی رسولاللَّه الیکم فلمّا زاغوا ازاغ اللَّه قلوبهم».(صف: 5)
🔹کأنه در اینجا یک فعل و انفعال و یک عمل دوجانبه وجود دارد. یک قدمِ آن دست خود انسان است، اما نتایج و عواقبش از سوی خدای متعال است. «فلمّا زاغوا»؛ آنها قدم را کج گذاشتند و خود را به سراشیب زیغ دچار کردند؛ آنگاه «ازاغ اللَّه قلوبهم»؛ خدا هم آنها را منحرف و از این راه پرتاب کرد.
🔹پرتاب کردن خدا چیست؟ سلب توفیقات الهی.
🔹این در باب بنی اسرائیل است که البته فقط مخصوص بنی اسرائیل نیست. بنی اسرائیلی که فرعون را دیدند، حقّانیت موسی را فهمیدند و جلوِ چشم خود مشاهده کردند که چطور خدای متعال به وسیله بندهی برگزیدهاش - یعنی جناب موسی بنعمران - این حرکت عظیم را کرد؛ بنی اسرائیلی که دریا و لشکر فرعون و حوادث عجیب و غریب را به چشم خود دیدند، ولی به هواهای نفسانی و غفلت - همان نسیانی که گفته شد - تن دادند، به این وادی افتادند؛ «زاغوا».
🔹در همین آیه میفرماید: موسی به آنها گفت: «لم تؤذوننی»؛ چرا اینقدر مرا آزار می دهید؟ خدای متعال در سورهی احزاب میفرماید: «یا ایّها الّذین امنوا لا تکونوا کالّذین اذوا موسی فبرّأه اللَّه مما قالوا و کان عنداللَّه وجیها»؛ (احزاب: 69) مثل کسانی که موسی را آزار دادند - یعنی بنی اسرائیل - نباشید.
🔹این خطاب به من و شما هم هست.
🔹از طرف آنها، زیغ عبارت است از تن دادن به هوا و هوس و میل به مادّهگرایی و پول و شهوات جنسی و بقیهی چیزهایی که گرفتاریهای ماست. از طرف خدای متعال هم آنچه پیش میآید، سلب رحمت و توفیقات اوست که ما را منغمر( غرق شدن درلجّهی تباهی) میکند.
🔹هر حرکت غلطی که از ما سر بزند، هر اقدام ناصواب و غیر عادلانه و عمل ناشی از اغراض و اهواء نفسانیای که ما بکنیم، یک قدم ما را به اعماق لجّهی فساد و دوری از خدا نزدیکتر میکند؛ «ازاغ اللَّه قلوبهم». این لغزش، پی درپی میآید؛ به همین خاطر خطرناک است.
🔹نتیجهی لغزش این است که اوّل عمل انسان ناقص میشود؛ بعد اخلاقیّات و خُلقیّات در او متزلزل میگردد و تحت تأثیر قرار میگیرد و انسان صادقِ وفىِّ دارای احساس مسؤولیت، بتدریج به انسان مذبذب و بی وفایی که مسؤولیت سرش نمیشود، تبدیل میگردد و خُلقیّات او عوض میشود.
🔹در مرحلهی بعد هم اعتقادات انسان عوض میشود. همین فساد عملی که یک روز به چشم خیلی کوچک به آن نگاه کردیم، بتدریج هویّت ما را تغییر میدهد و اخلاق و اعتقاد ما را خراب میکند.
🔹آیهی شریفهی قرآن میفرماید: «فاعقبهم نفاقا فی قلوبهم الی یوم یلقونه بما اخلفوا اللَّه ما وعدوه»؛ (توبه: 77) یعنی خدای متعال جمعی را به خاطر خلف وعدهای که به خدا کردند، به نفاق دچار کرد.
🔹فرمول عملکرد خدا روی انسان، این است؛ یعنی در واقع به عملکرد خودِ ما برمیگردد. خودِ ما هستیم که با کار خود موجب میشویم که رحمت و توجّه الهی شامل حالمان نشود.
🔹وقتی رحمت الهی شامل حال ما نشد، به سمت فساد و تباهىِ بیشتر پیش میرویم.
🔹در دعا میخوانیم: «الّلهم انّی أسئلک موجبات رحمتک»؛ انسان از خدای متعال موجبات رحمت را میخواهد. وقتی که این موجبات در عمل انسان نباشد، طبعاً رحمت الهی نازل نمیشود. این هم زیغ است.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، 21 آذر 1380
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 معنای نسیان در قرآن چیست؟ و حاصل آن چه خواهد شد؟
🔹 معنای نسیان نفس این است که انسان از هویّت و هدف وجود و باطن و دل و روح خود غفلت کند و دچار فراموشی شود؛
🔹یعنی تسلیم جریان مادّىِ فاسدی شود که او را با خود میبرد تا به منجلاب و باتلاق برساند و برای انسان هیچ مقاومتی در مقابل حرکت بدی و فساد و شر وجود نداشته باشد.
🔹«فانسیهم انفسهم» یعنی انسان دچار لاابالیگری و وادادگی شود و اصلاً نداند که برای چه آمده است.
🔹مثل بچه، همهی عمر را گذراندن؛ چون معمولاً بچه به سرنوشت فکر نمیکند؛ برای او همین لحظه و آن، مهم است.
🔹بالاخره بعد از این شصت سال، هفتاد سال بناست بمیریم. بعد از آن، چه پیش میآید؟ آخر، هدف این زندگی چه بود؟ این آمدن و رفتن و ماندن، اصلاً برای چه بود؟ هیچ در اندیشهی این نیفتادن و فکر این را نکردن، بسیار خطرناک است.
🔹«اولئک هم الفاسقون»؛ (۱۰) اینها فاسقند.
🔹فسق به همین معناست؛ یعنی خارج شدن از چیزی بر اثر فساد و گندیدگی. وقتی پوست خرمای گندیده از آن جدا میشود، به آن فَسَقَ میگویند؛ «فِسْقْ» از اینجا گرفته شده است؛ یعنی بر اثر وادادگیها، آن عطر و آب و رنگ و عنصر ایمان از وجود انسان جدا شود.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، 21 آذر 1380
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 نقطه مقابل نسیان و زیغ چیست؟
🔹 نقطهی مقابل این آفتها، «ذکر» است؛
🔹نه فقط وِرد و اوراد و امثال اینها.
🔹اورادی که وجود دارد، یکی از وسایل ذکر است؛
🔹اما ذکر به معنای یاد خدا و یاد تکلیف و یاد نعمت الهی است؛
🔹«و اذکروا نعمة اللَّه علیکم اذ کنتم اعدائا فألّف بین قلوبکم فأصبحتم بنعمته اخوانا» (۱۷).
🔹اگر در قرآن ملاحظه کنید، در موارد متعدّدی به «یاد نعمت خدا» اشاره شده است.
🔹نعمت خدا، همهاش خورد و خوراک و امثال اینها نیست که به نظرمان کوچک بیاید - اگرچه آن هم کوچک نیست؛ خیلی مهمّ است -
🔹بلکه خدای متعال نعم عظیمی بر انسانها و از جمله بر ما دارد که باید به یاد آنها بیفتیم؛
🔹یاد تکلیف، یاد نعمت، یاد عهد و پیمان.
🔹همهی ما عهد و پیمان داریم؛ هم با خدا، هم با مردم. شما در مجلس، یک طور؛ شما در دولت، یک طور؛ شما به عنوان رئیس جمهور، یک طور؛ شما به عنوان رئیس قوّهی قضایّیه، یک طور؛ شما به عنوان مسؤول نیروهای مسلّح، یک طور؛ بنده خودم، یک طور.
🔹هر کدامِ ما با مردم و نظام، یک طور عهد و میثاق داریم. به یاد این عهد و میثاقمان باشیم و مواظب باشیم پیمانشکنی نکنیم و عهد خود را زیر پا نگذاریم.
🔹به یاد حساب الهی و قیامت هم باشیم. زندگی زودگذر است؛ مسؤولیت از آن زودگذرتر است.
🔹همهی ما در مقابل پروردگار حضور پیدا خواهیم کرد و باید جواب بدهیم. به یاد این هم باشیم.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، 21 آذر 1380
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 تلاش #حکیم_انقلاب برای ایجاد "وفاق" در دوران حاکمیت اصلاحات
🔹 به نظر من آنچه که امروز جزو مشکلات اساسی ماست، اختلافات بی مبنا و بی پایهای است که بین جمع علاقهمندان و کارکنان و خدمتگزاران نظام - جمع خودی ای که متعلّق به نظام است - وجود دارد. معنای خودی این است.
🔹حالا عدّهای از روی کجسلیقگی یا بدفهمی یا موذیگری، بحث خودی و غیرخودی را با جناح های کشور تطبیق میکنند که خیلی حرف بی ربطی است؛
🔹نه، همهی جناحهای انقلاب جزو مجموعهی خودىِ کشورند.
🔹این مجموعهی خودی باید با یکدیگر همراه و همدل باشند.
🔹البته معنایش این نیست که با هم اختلاف سلیقه نداشته باشند، با هم بحث طلبگی نکنند و با هم برخی از مناقشات را نداشته باشند؛
🔹اما تظاهر کردن به این مناقشات و عمده کردن چیز کوچکی که مناقشهانگیز است، چیز بسیار بدی است؛
▪️جلوِ رحمت الهی را میگیرد؛
▪️مردم را که باید به شما امید و اطمینان داشته باشند تا دنبال شما حرکت کنند و از شما حمایت نمایند، از شما دلسرد و مأیوس میکند
▪️و شاید از همه مهمتر - یا در ردیف مهمترینها - این است که شما را از کارتان باز میدارد.
🔹خیلی از کارهایی که به نظر نشدنی میآید، شدنی است؛ در صورتی که مسؤول، برای این کار متفرّغ باشد. این اختلافات و دعواها نمیگذارد شما متفرّغ باشید. وجود اینها در دولت، مجلس، قوّهی قضایّیه، داخل یک قوّه، بین دو قوّه، چیز بسیار بدی است.
🔹از جمله چیزهایی که بسیار بد است، اینگونه اختلافهاست. اینها را باید علاج کنید.
🔹البته الان بنده دوستانه و برادرانه عرض میکنم و واقعاً به عنوان نصیحت عرض میکنم که اینها را علاج کنید؛ اما اگر آدم ببیند همه میخواهند علاج کنند، ولی چند نفر نمیگذارند - چهار نفر اینجا، چهار نفر آنجا نمیگذارند - مجبوریم کسانی را که نمیگذارند #وفاق به وجود آید، بهگونهای علاج کنیم!
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار کارگزاران نظام، 21 آذر 1380
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مجلس باید سرجشمه وفاق ملی باشد
🔹مجلس شورای اسلامی میتواند سرچشمه و مظهر #وفاق ملی و آرامش و اعتماد عمومی، و یا خدای نخواسته منشاء دودستگی و تشویش و اضطراب دلها و فکرها شود.
🔹محسوسترین و نقدترین هدیهی نمایندگان محترم به مردمی که آنان را به مجلس فرستادهاند، آن است که با منش و گفتار خود، امید و نشاط و آرامش را بر فضای عمومی کشور حاکم سازند و گفتارها و نطقهای خود را همچون الگویی از رفتار سیاسی سالم و سرشار از سماحت و تحمل و انصاف، تنظیم کنند.
🦚 پیام #حکیم_انقلاب به مناسبت آغاز به کار ششمین دورهی مجلس شورای اسلامی، 6 خرداد 1379
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 «وفاق» حول چه چیزهایی باید شکل بگیرد؟!
🔹 وحدت مردم، اتّحاد قلبی مردم، اتّحاد روحی مردم، محبّت مردم، #وفاق مردم :
▪️حول نظام اسلامی،
▪️حول احکام مقدّسه اسلام،
▪️حول قانون اساسی - که قانون اساسی هم منطبق بر احکام اسلامی است -
▪️حول قوانین کشور - که لااقل اغلب آنها منطبق بر قوانین اسلامی است؛ اگر نگوییم همهاش منطبق است -
🔹«وحدت ملی» را تشکیل میدهد.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در خطبههای نماز جمعه تهران، 26 فروردین 1379
#جریان_شناسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 دلها باید با هم اُنس پیدا کند، #وفاق پیدا شود و جریانها به هم نزدیک شوند!
🔹 من این خاطره را میخواهم عرض کنم:
🔹در همان روزهای اوّل، دومِ بعد از انتخابات بود که جناب آقای خاتمی - رئیس جمهور عزیزمان - از من وقت ملاقات خواستند و آمدند با من ملاقات کردند.
🔹به ایشان گفتم من نمیدانم شما در این چند روز که گرفتار مسائل انتخابات بودهاید، فرصت کردهاید این رادیوها را گوش کنید یا نه؟ اما من گوش کردهام. این رادیوها اینطور وانمود میکنند که حرکت دوم خرداد، حرکتی بر ضدّ انقلاب، بر ضدّ امام و بر ضدّ اسلام بود! روشهای تبلیغات است؛ اینطور حرکت میکنند.
🔹من مایلم شما در همین اوّلین صحبتی که خواهید کرد، تو دهن اینها بزنید و نشان دهید که نه، قضیه اینطور نیست؛ راه، راه امام است؛ راه، راه انقلاب است.
🔹بعد از سه، چهار روز ایشان یک مصاحبهی مطبوعاتی داشتند. بعد که ایشان با من مجدّداً ملاقات کردند، گفتند من در حال آن مصاحبهی مطبوعاتی چیزهایی در ذهنم آماده کرده بودم که بگویم؛ اما همهاش از یادم رفت. تنها چیزی که به یادم بود، همان حرف شما بود که گفتید تو دهن اینها بزنید. ایشان در آن مصاحبه، تو دهن آنها زد.
🔹تا امروز هم بحمداللَّه رئیس جمهور، رئیس مجلس، رئیس قوّهی قضایّیه و مسؤولان کشور، موضع انقلاب، موضع امام، موضع اسلام و پایبندی به ارزشهای اسلامی را هر روز تکرار میکنند.
🔹 این مایهی افتخار است؛ این خودش یکی از وسایل وحدتبخش است. یکی از عواملی که میتواند در سطح کشور دلها را به هم نزدیک کند، همین است. این است که بنده مکرّر عرض میکنم دلها باید با هم اُنس پیدا کند، #وفاق پیدا شود و جریانها به هم نزدیک شوند.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در خطبههای نمازجمعه ۱۳۷۸/۰۹/۲۶
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰رهبر انقلاب در نخستین دیدار دولت چهاردهم:
🔹آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم. تعداد زیادی را هم نمیشناختم و نظری نداشتم.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰سیزده توصیه امروز رهبر انقلاب به دولت چهاردهم چه بود؟
✏️ رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در اولین دیدار رئیس جمهور و هیئت دولت چهاردهم توصیههایی را خطاب به دولتمردان بیان داشتند که سرفصلهای این موارد سیزدهگانه به شرح زیر منتشر میشود.
🔹۱. شکر الهی برای نعمت خدمت به مردم
🔸۲. شناسایی ظرفیتهای انسانی و طبیعی کشور؛ شرط کارآمدی کارگزاران
🔹۳. انتخاب همکاران با این خصوصیات: جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه
🔸۴. خردمندانه شدن حکمرانی در صورت رجوع به کارشناس
🔹۵. حضور در بین مردم و رفتن به سفر استانی
🔸۶. تهیه پیوست عدالت برای هر قانون و تصمیم مهم دولت
🔹۷. رعایت اولویتها در کارهای زیرساختی از جمله انرژی هستهای و کارهای فوری از جمله گرانی و تورم
🔸۸. حکمرانی قانونمند در فضای مجازی؛ دستیابی به فناوری و لایههای زیرساختی هوش مصنوعی
🔹۹. جدی گرفتن تولید ملی به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی
🔸۱۰. علاج پیری زودهنگام جمعیت کشور
🔹۱۱. نهراسیدن از مانع در کارها
🔸۱۲. امید نبستن به دشمن و منتظر موافقت دشمنان نماندن برای برنامهها
🔹۱۳. رسیدگی هر چه بیشتر به معنویت خود در دوران مسئولیت
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مجلس مظهر وفاق با دولت
🔹مجلس شورای اسلامی در مقایسه با مجالس امروز دنیا با فاصلهای بسیار زیاد یک مجلس نمونه است و در شرایط امروز کشور که عدهای حیات خود را در ایجاد تضاد و تشنج در جامعه میدانند، مجلس شورای اسلامی میتواند مظهر وحدت، التیام، هماهنگی، صداقت، #وفاق و برادری و مظهر همکاری با قوه مجریه و دولت باشد و این ویژگیها را به عنوان الگو در پیش چشم مردم نگهدارد.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس چهارم، 1377/3/9
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 وفاق؛ هدیه انقلاب اسلامی
🔹 در اسلام، وحدت یکپارچگی و همدلی است و بحمدالله انقلاب این هدیهی بزرگ را به ملت ایران داد و ملت ایران از این هدیهی بزرگ - هدیهی وحدت و #وفاق ملی - تا امروز بیشترین بهره را برده است.
🦚 بیانات #حکیم_انقلاب در اجتماع مردم قائن، 1378/6/8
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 همه حاضرین در انفجار ساختمان نخست وزیری
🔹جلسه شورای امنیت کشور، روزهای یکشنبه هر هفته با حضور مسئولان کشوری و لشکری در محل کار نخستوزیری تشکیل میشد.
🔹رجایی در طول دوره نخستوزیری و نیز چند جلسه پس از انتخابشدن به ریاستجمهوری از جمله جلسه هشت شهریور، ریاست جلسه را بر عهده داشت. قرار بود پس از جلسه هشت شهریور باهنر ریاست جلسه را بر عهده بگیرد.
🔹در این جلسه، رجایی رئیسجمهور، باهنر نخستوزیر، هوشنگ وحید دستجردی سرپرست شهربانی کشور، سیدموسی نامجو وزیر دفاع، اخیانی معاون ژاندارمری، مهدی کتیبه نماینده ستاد مشترک، محمدحسین سرورالدینی معاون وزیر کشور، خسرو تهرانی مسئول اطلاعات نخستوزیری، یوسف کلاهدوز قائممقام سپاه پاسداران، شرفخواه جانشین فرمانده نیروی زمینی، وصالی فرمانده عملیات نیروی زمینی، احمد وحیدی قائممقام واحد اطلاعات سپاه پاسداران، سرهنگ مجتبی وحیدی معاون هماهنگی ستاد مشترک، صفاپور فرمانده عملیات ستاد مشترک و نیز مسعود کشمیری جانشین دبیر شورای امنیت حضور داشتند.
🔹حدود نیم ساعت پس از آغاز جلسه، صدای انفجار شدیدی منطقه را لرزاند.
🔹طبق نظر کارشناسان، بمب از نوع خاص تخریبی آتشزا بود که از حدود دو پوند «تی.ان.تی» و مقداری منیزیم تشکیل و در یک کیف دستی یا ضبط صوت روی میز جاسازی شده بود،
🔹بر اثر این انفجار که تا ساعت ۲۴ همان شب هشت شهید و ۲۳ مجروح بر جای گذاشت، رجایی و باهنر به شهادت رسیدند.
🔹وحید دستجردی رئیس شهربانی نیز پس از مدتی به علت جراحات شدید شهید شد.
🔹سوختگی اجساد شهدای فاجعه به حدی بود که شناسایی را دشوار میکرد، به نحوی که خانواده رجایی و باهنر از روی علائمی که روی دندانهای هر یک از آن دو بود، آنان را شناسایی کردند.
🔹از آنجا که اثری از کشمیری پیدا نشد، خاکسترهای مکان نشستن او جمع شد و نام او در فهرست شهدا قرار گرفت.
🔹آقایان شرفخواه، وصالی، اخیانی، کتیبه، سرورالدینی و عدهای از کارکنان دفتر نخستوزیری هم بهسختی مجروح شدند. خسرو تهرانی و یوسف کلاهدوز جراحات مختصری داشتند، کلاهدوز یکماه بعد در ۷ مهر ۱۳۶۰ در سقوط هواپیمای ارتش به شهادت رسید.
🔹افزونبر آنان، سیدعبدالحسین دفتریان مدیرکل امور مالی نخستوزیری، به دلیل خفگی ناشی از دود جمعشده در آسانسور و نیز زن مسنی از عابران جلوی ساختمان نخستوزیری بر اثر پرتاب آوار به شهدا پیوستند.
#تاریخ_معاصر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰نیاز امروز جامعه به وفاق
🔹صلاح ذات البین که امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام در وصیّت مهم خود آن را بیان میکنند، فقط ائتلاف و اتّحاد ظاهری نیست که دو گروه و دو جماعت بر سر یک چیز، قراردادی ببندند و ائتلاف ظاهری تشکیل دهند؛ از این بالاتر است؛ یعنی فیمابین همدیگر، دلها با هم صاف شود؛ ذهنها نسبت به یکدیگر خوشبین شود و هیچگونه تعرّض و ایذایی از کسی و از جناحی به یک مجموعهی دیگر صورت نگیرد.
🔹در همین جمله، بعد از اینکه میفرمایند «و صلاح ذات بینکم»، به سخن پیغمبر اکرم استشهاد میکنند و میفرمایند: «فانّی سمعت جدّکما صلّیاللَّهعلیهوالهوسلّم یقول صلاح ذات البین افضل من عامّة الصّلاة و الصّیام»؛ یعنی فضیلت اصلاح ذات البین مردم - دلها را به هم نزدیک کردن و ذهنها را نسبت به هم خوشبین نمودن - از هر نماز و روزهای بیشتر است. اگر کسی نماز مستحبّی بخواند یا روزهی مستحبّی بگیرد، یا برود برای اصلاح ذات البین تلاش کند؛ دومی افضل است.
📌این هم از چیزهایی است که ما امروز به آن خیلی احتیاج داریم
#حکیم_انقلاب، ۱۳۸۱/۰۹/۰۱
#دولت_وفاق
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰حدیث قرطاس
🔹ابان بن ابیعیاش از سلیم نقل میکند: به اتفاق جمعی از شیعیان در خانه عبدالله بن عبّاس بودیم که یادی از رسول خدا (ص) و هنگام وفات آن حضرت شد که به این جهت ابنعبّاس به گریه افتاد و گفت:
🔹رسول خدا (ص) در روز دوشنبهای که جان به جانم آفرین تسلیم کرد در حالی که اهل بیتش و سی نفر از اصحابش نزد او حاضر بودند فرمود: برایم کتف (گوسفندی) بیاورید تا برایتان چیزی بنویسم که بعد از آن گمراه نشده و با هم اختلاف نکنید.
🔹در این حال بود که فرعون این امّت آنها را از این کار بازداشت و گفت: رسول خدا (ص) هذیان میگوید.😔
🔹این جا بود که حضرت غضبناک گردید و فرمود: شما را میبینم که در حالی که من هنوز زنده هستم و در میان شمایم با من مخالفت میکنید معلوم است که بعد از من چگونه خواهید بود. این بود که آوردن کتف به فراموشی سپرده شد.
🔹سلیم گفت: ابنعبّاس به من روی کرد و گفت: ای سلیم! اگر این سخن از آن شخص صادر نشده بود آن حضرت برای ما مطلبی نوشته بود که هیچ کس گمراه نمیشد و به اختلاف نمیافتاد.
🔹شخصی از حاضران گفت: شخصی که از این اقدام رسول خدا (ص) ممانعت نمود چه کسی بود؟ ابنعبّاس گفت: راهی برای افشاء این سرّ وجود ندارد. امّا چون بعد از رفتن دیگران با ابنعبّاس خلوت نمودم و از او در باره آن شخص سئوال نمودم گفت: آن شخص عمر بود. ومن به او گفتم: راست میگوئی چون از علی (ع) و سلمان و اباذر و مقداد شنیدم که آنها نیز میگفتند: آن شخص عمر بود.
🔹آنگاه ابنعبّاس گفت: ای سلیم! این راز را نزد کسی باز گو نکن مگر ابنکه به او اطمینان داشته باشی، چون دلهای مردم از محبت این دو نفر (ابوبکر و عمر) سیراب گشته همان طور که قلوب بنیاسرائیل از محبت گوساله و سامری سیراب گشته.
#تاریخ_اسلام
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 دومین دولت گذار
🔹شورای موقت ریاست جمهوری طی چهل و شش سال گذشته سه بار تشکیل جلسه اضطراری داده است.
🔹بار اول پس از رای اولین مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت سیاسی سید ابوالحسن بنیصدر و خلع او از ریاست جمهوری در ۳۱ خرداد ۱۳۶۰،
🔹بار دوم پس از ترور محمدعلی رجایی و حجت الاسلام محمدجواد باهنر دومین رئیسجمهور و نخستوزیر جمهوری اسلامی ایران در هشتم شهریور ۱۳۶۰
🔹بار سوم یک روز بعد از سقوط هلیکوپتر حامل حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ و شهادت او و هیات ۷ نفره همراهش.
🔹 با شهادت شهید رجایی و باهنر، شورای موقت ریاست جمهوری با حضور آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی و آیتالله موسوی اردبیلی برای دومین بار تشکیل جلسه داد و از بین سه گزینه پیشنهادی مشتمل بر محمدرضا مهدویکنی، محمد غرضی و سید علیاکبر پرورش، مهدویکنی در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۶۰ به عنوان کفیل نخستوزیر انتخاب شد و او مامور تشکیل کابینه موقت شد.
🔹مهدیکنی یک روز بعد کابینه خود را انتخاب و وزرای پیشنهادیش را به مجلس معرفی کرد. در کابینه او همه وزرا به جز وزرای کشور و راه مشابه کابینه شهید باهنر تعیین شد. او وزیر کشور را حجتالاسلام علیاکبر ناطق نوری و وزیر راه و ترابری را سید محمدهادی نژادحسینیان انتخاب کرد.
🔹کابینه دولت انتقالی حجت الاسلام مهدوی کنی متشکل از سید علیاکبر پرورش، عبدالمجید معادیخواه، حسین نمازی، میرحسین موسوی، حبیبالله عسگراولادی، هادی منافی، سید مرتضی نبوی، سید محمد اصغری، سید موسی نامجو، سید مصطفی هاشمیطبا، محمدعلی نجفی، سید محمد میرمحمدصادقی، محمد سلامتی، علیاکبر ناطقنوری، محمدشهاب گنابادی، سید محمد غرضی، حسن غفوریفرد و سید هادی نژادحسینیان در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۶۰ با ۱۷۰ رأی موافق، ۱۳ رأی ممتنع و ۴ رأی مخالف از اولین دوره مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت.
🔹دولت موقت مهدویکنی بعد از فراهم کردن بستر برگزاری سومین دوره انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب آیت الله سیدعلی خامنهای با کسب ۷۴.۲ درصد آرای واجدان شرایط به عنوان سومین رئیسجمهور ایران منصوب شد. سومین رئیسجمهور ایران نیز میرحسین موسوی را به عنوان نخستوزیر جدید، مامور تشکیل کابینه کرد.
🔹همزمان با ایشان، حسن غفوری فرد، سید علیاکبر پرورش و سیدرضا زوارهای خود را کاندیدا کردند.
🔹با مشخص شدن سومین رئیسجمهور ایران، کابینه موقت مهدویکنی در تاریخ هفتم آبان ۱۳۶۰ به کارش پایان داد.
#تاریخ_انقلاب
#دولت_گذار
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اهداف پیامبر از تشکیل نظام اسلامی
🔹نماهنگی از بیانات #حکیم_انقلاب در سال ۱۳۶۷ به مناسبت ۲۸ صفر، رحلت پیامبر اعظم (ص)🖤
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام من به مدینه به آستان رفیعش
به مسجد نبوی به لالههای بقیعش
#حاج_منصور
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 تعریف #وفاق چیست؟
✍️مهدی سعیدی
📝این روزها کلیدواژه «وفاق» به یکی از پربسامدترین واژههای سیاسی کشور بدل شده است. رئیسجمهور منتخب مردم با انتخاب عنوان «دولت وفاق» تلاش کرده است خود را فراتر از جناحبندیهای موسوم سیاسی کشور نشان دهد. تعبیر دولت وفاق مدنظر او البته مفهومی مبهم است که نیازمند تعریف ابعاد آن است، اما آنچه در قالب بستن اعضای کابینه ظهور پیدا کرد، استفاده از چهرههایی متفاوت از جناحهای سیاسی گوناگون کشور است. کابینهای که در آن افراد با گرایشهای سیاسی متفاوت در کنار هم قرار گرفتهاند تا بر مشکلات کشور فائق آیند.
🔹اما واژه وفاق، واژهای نیست که آقای پزشکیان مبدع آن در ادبیات سیاسی کشور بوده باشد و بارها این واژه و واژههای مشابه آن، همچون همدلی و وحدت و ... از سوی رهبر حکیم انقلاب اسلامی به کار گرفته شده است. معظمله در سخنرانیهای متعددی ابعادی از مفهوم وفاق را شرح دادهاند که این روزها میتواند مورد استفاده و استقبال دستاندرکاران و طراحان ایده دولت وفاق قرار گیرد.
🔹رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در طول سالیان متمادی تلاشهای مستمری را برای همدلی و وفاق میان همه ملت و جریانهای سیاسی و مسئولان کشوری دنبال کردهاند. در دوران دوم خرداد که با میدانداری رادیکالها، فضای دوقطبیسازی جامعه تشدید شده و برخی از تفرقهافکنان میداندار شده بودند، حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با کارگزاران نظام اسلامی فرمودند: «خیلی از کارهایی که به نظر نشدنی میآید، شدنی است؛ در صورتی که مسئول، برای این کار متفرّغ باشد. این اختلافات و دعواها نمیگذارد شما متفرّغ باشید. وجود اینها در دولت، مجلس، قوّه قضائیه، داخل یک قوّه، بین دو قوّه، چیز بسیار بدی است. از جمله چیزهایی که بسیار بد است، اینگونه اختلافهاست. اینها را باید علاج کنید. البته الان بنده دوستانه و برادرانه عرض میکنم و واقعاً به عنوان نصیحت عرض میکنم که اینها را علاج کنید؛ اما اگر آدم ببیند همه میخواهند علاج کنند، ولی چند نفر نمیگذارند - چهار نفر اینجا، چهار نفر آنجا نمیگذارند - مجبوریم کسانی را که نمیگذارند #وفاق به وجود آید، بهگونهای علاج کنیم!» (21/9/1380)
🔹دعوت رهبری منحصر به اصلاحطلبان نبوده است و معظمله بارها از اصولگرایان نیز طلب وفاق و همدلی کرده است که برجستهترین آنها در مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران که به آیتالله شهید رئیسی تعلق گرفت، است. معظمله در آن دیدار با صراحت اعلام داشتند: «دولت باید مظهر وفاق باشد. بعضی از این تغایرهای موهومی را که در بین مردم وجود دارد، بایستی با نگاه وفاقآمیز و نگاه ملاطفت به عموم مردم این توهّمات را تضعیف کرد. حالا ممکن است این نگاهها، این اختلاف نظرها بکلّی از بین نرود، لکن بایستی از تأثیرگذاری آنها در حرکت جامعه جلوگیری کرد.» (12/5/1400)
🔹«وفاق» مانند هر کلیدواژه دیگری نیازمند تعریف است و رئیس جمهور باید در این مسیر پیشگام باشد و اجازه ندهد دیگرانی به جای او در مقام تعریف قرار گیرند و آن را تحریف کنند. آقای پزشکیان که ارادت و تعلق خود را به رهبری و گفتمان او بارها ابراز داشته است، خوب است که در تعریف وفاق مدنظر خود نیز همین مسیر را طی کند و بر تفسیر رهبری از وفاق صحه بگذارد و همان مسیر را مبتنی بر همان اصول و چارچوب ادامه دهد که حاصل آن همدلی و وفاق واقعی در کشور خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰یک سوال در مورد عراقچی!؟
🔹حکیم انقلاب اسلامی در مورد مشورت رئیس جمهور با ایشان در مورد اعضای کابینه، اعلام نظر خود را 3 بخش کردند و فرمودند:
▪️آقای رئیسجمهور [هم] در این زمینه برای انتخاب وزیرانی که باید با ایشان همکاری کنند، خیلی پُرکار و باتلاش وارد شدند؛
با بنده هم مشورت کردند و من
1️⃣تعدادی از افرادی که میشناختم یا صلاحیّت آنها از طرق مورد وثوق به ما رسیده بود، اینها را #تأیید کردم،
2️⃣بعضیها را هم #تأکید کردم؛
3️⃣تعداد بیشتری را هم نمیشناختم، گفتم نظری نسبت به آنها ندارم.
▪️خب بحمدالله ایشان توانستند انتخاب را انجام بدهند و مجلس را هم قانع کنند و این موفّقیّت بزرگی بود و خدا را سپاس میگوییم.
🦚 سوال این است که آقای عراقچی
جزو آنهایی بودند که رهبری "تایید" شان کردند؟
یا جزو آنهایی که "تاکید" شان کردند؟
یا جزو آنهایی که نمی شناختند!!!!!
#جریان_شناسی
#سواد_رسانه
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 ضرورت تبیین مختصات وفاق
📌مهدی سعیدی
🔹با آغاز به کار مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، دور جدیدی از سیاستورزی در کشور آغاز شده است. پزشکیان تلاش کرد خود را فراتر از جناحبندیهای موسوم سیاسی کشور نشان بدهد و دولت خود را «دولت وفاق» بنامد. تعبیر دولت وفاق مدنظر او البته مفهومی مبهم است که نیازمند تعریف ابعاد آن است، اما آنچه در قالب بستن اعضای کابینه ظهور پیدا کرد، استفاده از چهرههایی متفاوت از جناحهای سیاسی مختلف کشور است. کابینهای که در آن همتی و ظفرقندی و عراقچی و صالحی امیری، در کنار مؤمنی و کاظمی و خطیب و علیآبادی قرار گرفتهاند تا بر مشکلات کشور فائق آیند.
🔹اما ملت ایران و ادبیات سیاسی کشور با مفهوم وفاق، غریبه و بیگانه نیست و بارها این واژه و واژههای مشابه آن همچون همدلی و وحدت از سوی حکیم انقلاب اسلامی به کار گرفته شده است. معظمله در سخنرانیهای متعددی ابعادی از مفهوم وفاق را شرح دادهاند که این روزها میتواند مورد استفاده و استقبال دستاندرکاران و طراحان ایده دولت وفاق قرار گیرد. ..
📌 متن کامل را اینجا بخوانید:
https://www.javanonline.ir/fa/news/1248245/
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 من با جرات مدعي هستم که ملت ايران و توده ميليوني آن در عصر حاضر، بهتر از ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و کوفه و عراق در عهد اميرالمومنين و حسين بن علي (صلوات الله و سلامه عليهما) ميباشند.
🦚 وصیتنامه #حضرت_روح_الله
#مردم_سالاری_دینی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 نگاه امام به مردم
📌#حکیم_انقلاب (2 آبان 1389) نقل می کند:
نگاه امام به ملت ايران با نگاه ديگران فرق داشت...
همان روز اگر ميخواستيم قضاوت بسياري از نخبگان علمي ديني و غير ديني و سياسي و غيره را دربارهي ملت ايران مشاهده كنيم، ميديدم قضاوتها قضاوتهاي عجيب و غريبي است.
بعضي اين ملت را باايمان نميدانستند،
بعضي داراي صداقت نميدانستند،
بعضي به نيرو و به وفاي آنها شك ميكردند - كه ما اينها را شنيديم، از خيليها شنيديم -
اما امام در سال ۱۳۴۱ در همين شهر قم، آن وقتي كه هنوز هيچ خبري از اين اجتماعات عظيم نبود، در همين مسجد اعظم گفت اگر ما به مردم فراخوان بدهيم، اين صحراي قم را از جمعيت پر ميكنند؛ لبيك ميگويند.
نگاه او به مردم، يك چنين نگاهي بود؛
مردم را شناخت. آن عنصر باارزشِ اكسيرگونهاي كه مسها را طلا ميكند،
اين را در جان و دل مردم كشف كرد و آن را به كار گرفت. لذا با اين موانع بزرگي كه در سر راه وجود داشت، انقلاب پيروز شد.
هيچ تحليلگري باور نميكرد كه اين اتفاق در اينجا بيفتد.
او تكيهي به خدا كرد، توكل به خدا كرد، وارد عمل شد، با دل مردم تماس برقرار كرد و مردم به صحنه آمدند و اين حركت عظيم اتفاق افتاد.
#مردم_سالاری_دینی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj