هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍ایده مقاومت
🖋ذهنیت جاافتادهای در بخشی از جامعه وجود دارد که مقاومت یک ایدهی سیاسی و حاکمیتی است و منافعی هم اگر دارد، برای افزایش اقتدار سیاسی حاکمیت است و بین زندگی خود و مقاومت رابطه و نسبتی نمیبینند.
🖋بخشی از مردم هم رابطه مقاومت با زندگی روزمره خود را متعارض میبینند، یعنی تصوّر میکنند هزینهی مقاومت در ازای تخریبِ زندگی آنها دارد پرداخت میشود.
🖋 راهبرد تبیینی برای تغییر این ذهنیت «گره زدن زندگی روزمره با ایده مقاومت» است.
🖋 از یک سو باید تبیین کرد که مقاومت در تجربه زندگی روزمره ما حضور دارد و از این طریق، باید کارآمدی مقاومت را در متن زندگی، برای مردم ملموس کرد.
🖋 از سوی دیگر با پل زدن از زندگی فردی به زندگی جمعی، باید تبیین کرد جمهوری اسلامی نیز با تکیه بر ایدهی مقاومت، هدفی فراتر از افزایش اقتدار سیاسی و ... مدّنظر دارد و آن عبارت است از «دستیابی مردم ایران به حیات طیّبه و زندگی گوارا».
🖋در مسیر پیوند زدن زندگی به مقاومت، بانوان پیشران هستند و ابزاری که از آن بهرهمند هستند و با تکیه بر آن میتوانند چنین کاری را به انجام برسانند «رهبری عواطف اجتماعی» است.
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍پنجم: مبارز انقلابی و مصلح
✅امام خامنهای مدظله العالی یک مبارز نستوه علیه استبداد پهلوی و استعمار بیگانگان در دوران قبل از انقلاب بوده است.
✅ یک انقلابی تمامعیار که اعتدال و میانهروی در عرصه سیاست را پیشه خود کرده و مدارا و تسامح را در میان دوستان انقلاب سر لوحه قرار داده است.
✅ درعینحال که در برابر دشمنان و استکبار با صلابت و اقتدار ایستاده است.
✅ ایشان یک مصلح و منادی بزرگ وحدت در میان مسلمانان است. تشکیل «دارالتقریب بین المذاهب الاسلامیه» برای نزدیکی مذاهب اسلامی در جهان اسلام و فتوی به ضرورت احترام به «صحابی پیامبر (ص) و همسر پیامبر(ص)» و دست رد به سینه افراطیون و تندروها حتی کسانی که بهنام شیعه بهدنبال اختلافافکنی هستند نمونهها و نشانههایی از این جلوه رهبری است.
✅امام خامنهای مدظله العالی را باید به جامعه بهخصوص جوانان معرفی کرد. ایشان از جمله رهبران بزرگ جهان در قرن بیستویکم است.
✅ رسانههای استکباری بعد از ارتحال امام خمینی رحمه الله علیه تصمیم به «بایکوت خبری امام خامنهای مدظله العالی » در دنیا گرفتند. تا صدا و تصویر و پیام ایشان به گوش جهانیان نرسد!
✅از سوی دیگر رسانههای داخلی از جمله رادیو و تلویزیون هم امام خامنهای مدظله العالی را عمدتاً به دیدارها، ملاقاتها و سخنرانیها معرفی کردهاند. درحالیکه ایشان مدیری جامع الاطراف، دارای منظومه و مکتب فکری مشخصی، مدیر و رهبری در میان مردم و با آنها و درد آشنا با توده مردم است کشور را از بحرانهای سخت عبور داده و مدیریت یک نخستوزیر (میرحسین موسوی) و چهار رییسجمهوری (هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی، محمود احمدینژاد، حسن روحانی) در نوع خود شاید یکی از دشوارترین نوع مدیریتها بوده است که ایشان به خوبی از پس آن برآمده است.
✅ آیتالله خامنهای مدظله العالی در ترویج و اشاعه تفکرها راه و آرمان امام خمینی (ره) با غیرت مثالزدنی وفادار است و صیانت میکند.
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
9.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍ایده مقاومت
🖋جامعه امروزِ ایران، وقتی کلمهی «مقاومت» را میشنود، عباراتی مانندِ:
✅«محور مقاومت»
✅«جبههی مقاومت»
✅«نیروهای مقاومت»
✅ «مقاومت فلسطین و لبنان و ...»
🖋 در ذهنیتش پدیدار میشود. در این برداشت، جمهوری اسلامی ایران در راستای اهداف سیاسی خود، دارد از گروههایی که به عنوان مقاومت شناخته میشوند، حمایت میکند.
🖋این برداشت سیاسی ـ نظامی و جغرافیایی از مفهوم مقاومت، برداشت غلطی نیست، امّا با عمق معنایی مقاومت فاصله دارد.
🖋 میتوان ادّعا کرد مفهوم مقاومت در ذهنیت جامعهی ایران ـ حتّی جامعهی متدیّن ـ بسط و تفصیل معنایی کافی را نیافته است.
🖋 برداشتهای نارسا و ناقص از مفهوم مقاومت موجب شده است پذیرش «ایدهی مقاومت» در ایران با چالشهای ذهنی رو به رو شود.
ادامه دارد...
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان
هدایت شده از بیسیمچی
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
8.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍ایده مقاومت
🖋یکی از برداشتهای ذهنی که در ذهنیت مردم ایران تهنشین شده، این است که «مقاومت یک ایدهی حاکمیتی و سیاسی است و با زندگی روزمرهی ما بینسبت است». این بینسبتی را در دو طیف اجتماعی میتوان مورد بررسی قرار داد.
🖋طیف متدیّنتر و انقلابیتر ایدهی سیاسی مقاومت را قبول دارد و با آن همراه است و چالشی با آن ندارد، امّا علیرغم پذیرش آن، ارتباط وثیقی بین زندگی روزمرهی خود با این این ایده احساس نمیکند.
🖋طیف دیگری هم در جامعه وجود دارد که از یک سو در کارآمدی الگوی سیاسی ـ نظامی مقاومت تردید داد، از سوی دیگر احساس میکند هزینهی این الگوی سیاسی ـ نظامی دارد به زندگی روزمرهی او تحمیل میشود.
🖋 به عبارت دیگر، تصوّر میشود تاوان مقاومت سیاسی ـ نظامی جمهوری اسلامی ایران، دارد از زندگیِ روزمره مردم ایران پرداخت میشود.
🖋در مواجهه با این ذهنیت، یک مسیر میتواند این باشد که مخاطبین نسبت به کارآمدی عملیِ ایدهی مقاومت در عرصهی سیاست، اقتصاد و فرهنگ جمهوری اسلامی آگاه شوند و این درک ایجاد شود که ایدهی مقاومت منافع ملّی مردم ایران را تامین مینماید.
🖋این راهبرد تبیینی در جای خود ثمربخش است و نباید از آن صرفنظر کرد، امّا چالش «بینسبتی ایدهی مقاومت با زندگی روزمره» را نمیتوان از این طریق حل کرد.
🖋 جامعهی ایران ـ چه طیفهای متدیّن و انقلابی و چه دیگر طیفها ـ باید ایدهی مقاومت را به صورتی محسوس و ملموس در متن زندگی خود ادراک نماید تا با آن همراه شود.
ادامه دارد
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
18.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا