هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
اولین دانشکده جامع #هوش_مصنوعی کشور در قم راه اندازی شده و از مهرماه سال آینده دانشجو جذب می کند.
#سیدامیر_سخاوتیان استاد سطوح عالی حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اظهار داشت: در هوش مصنوعی ابعاد مختلفی وجود دارد که تنها یک بخش آن فنآوری است اما یک سهضلعی وجود دارد که از طبیعت الگو میگیریم و تبدیل به فنآوری و درنهایت هوش مصنوعی میشود که گاهی اوقات در فضای ربات و گاهی اوقات هم در فضای سایبورگ است.
وی بیان داشت: همین فضای فنآوری یک پیامدهای انسانی دارد که در بخش علوم انسانی باید موردبررسی قرار گیرد ، یک مجموعه مبانی وجود دارد که در فلسفه بررسی میشود و یا حتی ماهیت #انسان_سایبورگ هم در فلسفه مطرح میشود.
عضو هیئترئیسه انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه تصریح کرد: از طرفی همین هوش مصنوعی مباحث حقوقی دارد ازجمله حقوق دادهها، جرائم رباتها، حقوق مدنی و کیفری رباتها و امثال اینها که فضای آنها خالی است و همه اینها باید بررسی شود.
وی افزود: در اینجا مسئله روانشناسی، جامعهشناسی، مدیریت و اقتصاد هوش مصنوعی را هم داریم که باید موردبررسی قرار بگیرید.
سخاوتیان خاطرنشان کرد: در همین راستا برای اولین بار دانشکده هوش مصنوعی در قم با عنوان دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی در حال تأسیس است که به مباحث فلسفی ، اخلاقی، حقوقی، روانشناسی، تربیتی، مدیریتی، حکمرانی و آیندهپژوهی هوش مصنوعی میپردازد.
https://qomefarda.ir/39504
✅کانال رسمی سیدامیر سخاوتیان
https://eitaa.com/sekhavatian
پردازش ابری یکی از مهمترین ترندهای #تکنولوژی در دههی ۲۰۲۰ خواهد بود. با گسترش شبکههای پرسرعت این امکان فراهم خواهد شد که به جای سختافزارهای محلی، این سرویسهای ابری باشند که وظیفهی پردازش و اجرای اپلیکیشنها را به عهده بگیرند. در همین راستا، گیتلب (یک سکوی مهم برنامهنویسیِ متنباز) طی عقد یک قرارداد با IBM تلاش دارد که یک پلتفرم برنامهنویسیِ اپلیکیشنهای ابری را توسعه دهد. IBM وعده داده است که برای کمک به این همکاری از IBM Watson (هوش مصنوعی قدرتمندِ شرکتِ IBM) استفاده خواهد کرد تا فرآیند توسعهی نرمافزارها را تسریع کند. ورود این شرکتها به توسعهی سکوهای ابری شرایط را برای برنامهنویسان در این حوزهها بسیار سادهتر خواهد کرد و در همان حال، قدرتِ IBM در عصرِ ابری را افزایش خواهد داد.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
مسیر #تکنولوژی به سمت حذف کیبورد و موس است. دستورهای آوایی و یا حرکتی یکی از ترندهای مهمِ جایگزینیِ کیبورد و موس هستند که حتی امروزه نیز کاربرد فراوانی دارند. تا کنون مسئله این بود که طراحی نرمافزارهایی که بتوانند با فرمانهای صوتی کار کنند بسیار پیچیده و پرهزینه بود. شرکت سنسوری در هفتهی گذشته راهِ حلی را عرضه کرده است که با استفاده از آن به راحتی میتوان تشخیصهای گفتاری نسبتا پیچیده را در هر سختافزاری گنجاند و از آن استفاده کرد. طبعا با همهگیرشدنِ دستورهای صوتی دیگر نیازی به بسیاری از مشاغل (مثلا سفارشگیرندهی غذا در رستوران یا محاسبهکنندهی قیمت کالاها در یک فروشگاه) نخواهد بود.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
عمدهی ترندهای توسعهی هوش مصنوعی مبتنی بر محاسباتِ دیداری یا شنوایی بودهاند. ورودیهای حسی هوشهای مصنوعی نیز معمولا دوربینها و میکروفونها بودهاند. در نتیجه هوشهای مصنوعی معمولا با محیطِ پیرامونی خودشان به صورتِ بصری و شنوایی تعامل دارند. اما اگر یک ورودیِ لامسهای نیز برای هوشهای مصنوعی تعبیه کنیم چه؟ تحقیقات نشان داده است که در صورت وجودِ چنین ورودیای هوشهای مصنوعی «حرکتِ محیطی» را بسیار راحتتر درک و پیشبینی میکنند. قدرتِ لامسه به هوشهای مصنوعی اجازه میدهد که تصوری از وزن و جرم شی داشته باشند. این توانایی به خصوص در محاسبات پیچیدهی نظامی میتواند سرنوشتساز باشد؛ هر چند زندگی روزمره نیز به واسطهی توانایی لامسهی هوشهای مصنوعی متحول خواهد شد: فرض کنید که خانهی هوشمندِ شما بتواند همهی اشیاء داخل خودش را لمس کند.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
*"اندر حکایت زلزله ...!"*😭
✍ *زلزله تقریبا" ده ثانیه احساس شد...!*
*اما میلیونها نفر به خیابان ریختند.!*
*نیمهبرهنه، با دستخالی ، بدون سوئیچ ماشین، سند خانه، دسته چک و حتی مدارک شناسایی...!*
*میلیونها نفر همه آن چیزهایی که یک عمر برای داشتنشان جنگیدند، عرق ریختند یا خون دیگران را در شیشه کردند را بدون لحظهای درنگ رها کردند و فقط جان ناقابل را برداشتند و به خیابان زدند...!*
*میلیونها زن طلاهای عزیزشان، چکمههایی که روزها پاساژها را برای خریدنشان وجب کرده بودند، یخچالی که دوستش داشتند، دکوری که ده بار برای چه جور چیدنش با همسرشان جوری بحث کرده بودند انگار مهمترین اتفاق زندگی است، غذایی که برای پختنش از صبح زحمت کشیده بودند، همه را از یاد بردند و گریختند...!*
*میلیون ها نفر حتی یادشان رفت کی هستند؟!*
*تا دقایقی پدر و مادر و همسر و فرزند و معشوقه از یادشان رفت. همه آن چیزهایی که یک روز با اطمینان می گفتند امکان نداره یه ثانیه از یادم بره!*
*هیچکس به فکر این نبود که فلان لباس مارک، فلان کفش گران قیمتش را با خودش بردارد. یا حتی مدرک تحصیلی و حکم انتصاب به عنوان مدیر فلان جای مهم که برایش زیراب صدها نفر را زده بود، بدون وضو رفته بود صف اول نماز جماعت اداره، حاجیفلانی سفارشش کرده بود.!*
*میلیونها نفر فقط فرار کردند، از ترس فرو ریختن سقفی که برای خریدنش، برای اجاره کردنش، برای پرداخت قسطهایش روزها و شبها زحمت کشیده بودند.!*
*از ترس سقفی که بخشی از عمر و سلامتی شان را برای داشتنش حراج کرده بودند..!*
*آن چند دقیقه محشر بود...!*
*میزان شجاعت آدم ها، میزان عشق و وفاداریشان به خانواده، میزان ادعاهایشان حداقل به خودشان و اطرافیان شان ثابت شد...!*
*تلخ بود ، اما آن چند ثانیه را دوست دارم.!*
*برای اینکه هزاران بار در ذهنم با آن مواجه شده ام، اینکه تا دقیقه دیگر هیچکداممان ممکن است نباشیم. اینکه مرگ به اندازه زندگی واقعیت دارد.!*
*درس عبرتی بود برای ما که عبرت نمی گیریم...!*😭
*مایی که بعد از آرام شدن نسبی اوضاع، دوباره همان موجودی می شویم که بودیم..!*
😭 🤔
✅کانال رسمی سیدامیر سخاوتیان
https://eitaa.com/sekhavatian
🔷️بهره برداری از سامانه تشخیص چهره در ثبت احوال
🔹رییس سازمان ثبت احوال کشور:
🔹سامانه تشخیص چهره با حضور وزیر کشور رونمایی شد.
🔹سامانه تشخیص چهره امکان پردازش تصویر و تشخیص چهره به عنوان ورودی سامانه، از میان تصاویر موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور را فراهم می کند.
🌐 @stnews_iran
🔷️معرفی ChatBase؛ ساخت سریع چتبات به کمک هوش مصنوعی
🔹امروزه هوش مصنوعی در زمینههای مختلفی به کمک انسان آماده است و بسیاری از امور را برعهده دارد. چتباتها یکی از همین موارد هستند که میتوانند در سریعترین زمان ممکن، پاسخ سؤالات کاربران را فراهم سازند و به عصای دست کسبوکارها تبدیل شوند.
🔹در مطلب پیشرو به سراغ معرفی هوش مصنوعی ChatBase و بررسی امکانات و قابلیتهای آن میرویم؛ ابزاری که بهصورت تخصصی روی ساخت چتبات تمرکز دارد.
🌐 @stnews_iran
🔷️مدیرعامل مایکروسافت: اجازه نمیدهیم هوش مصنوعی، افسارگسیخته شود
🔹 ابزارهای هوش مصنوعی در کنار تمامی مزایایی که ارائه میدهند، باعث نگرانی عدهی قابلتوجهی از کاربران شدهاند. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، در مصاحبهی جدیدی تلاش کرد برخی از این نگرانیها را کاهش دهد. نادلا با وجود پذیرش ناقص بودن هوش مصنوعی، از انتشار عمومی ابزارهای مبتنیبر این فناوری دفاع کرد.
🔹 مدیرعامل مایکروسافت گفت: «تنها راه برای بینقصکردن فناوریهای جدید، انتشار آنها در بازار و دریافت بازخورد از انسانهای واقعی است. این فناوریها بهخصوص هوش مصنوعی باید از لحاظ شخصی و اجتماعی،با اولویتهای انسان هماهنگ شوند.»
🔹 ساتیا نادلا میگوید: «ما مکانیزمهای بسیار زیادی اعمال میکنیم تا جلوی تولید محتواهای مغرضانه و مضر را بگیریم»
🔹 مدیرعامل مایکروسافت گفت احتمال سرکش شدن هوش مصنوعی و دشمنی با انسان، غیرممکن نیست و مردم حق دارند که در این زمینه نگران باشند: «هوش مصنوعی افسارگسیخته در صورتی که رنگ حقیقت به خود بگیرد، مشکلی واقعی است»
🔹 مدیرعامل مایکروسافت: اجازه نمیدهیم هوش مصنوعی، افسارگسیخته شود.
🌐 @stnews_iran
هدایت شده از خبرگزاری علم و فناوری
🔷 رویداد نمایشگاهی مسئله محور
🔹 پیشنهادی ویژه برای :
فن آفرینان
شرکت های دانش بنیان
دانشجویان و فارغ التحصیلان جسور
«رویش نوآوری، اقتصاد دانش بنیان»
در حـــوزه صنایـــــع کشـــــاورزی، دامـــــداری،
طیــــــور، صنـــــایع تبــدیــــــلی و معــــــــادن
🕝زمان : 2 الی 5 اسفند ماه 1401
📍مکان: نمایشگاه بین المللی تهران
🌐 @stnews_iran
🔷️تولید حیوان مدل آزمایشگاهی تراریخته توسط پژوهشگاه رویان
🔹️پژوهشگاه رویان اعلام کرد حیوان مدل آزمایشگاهی تراریخته برای ارزیابی توده سلول های بتا ساخته شد.
stnews.ir/p=104914
🌐 @stnews_iran
هدایت شده از 🚨خبر فوری و مهم🚨
🔴زلزله احتمالی در تهران دو برابر زلزله ترکیه آسیب وارد میکند
🔹رییس مرکز پیشبینی زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله هشدار میدهد در تهران، جمعیت دو برابر وضعیت در معرض زلزله ترکیه است. بنابراین خطر زلزله و آسیبهای ناشی از آن در حالت مشابه در تهران، دو برابر آن چیزی است که در ترکیه مشاهده کردیم.
🔹به گفته «مهدی زارع» یک گسل فعال که از شمال تهران عبور میکند، در چند دهه اخیر زلزلهای نداشته و این نشان دهنده «نبود لرزهای» است. نبود لرزهای در مناطقی وجود دارد که مدتهاست زلزلهای در آن رخ نداده است.
🔹 یکی از همین وضعیتهای نبود لرزهای روی گسل آناتولی شرقی در ترکیه قرار داشت. وقتی زلزله ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ با بزرگی ۷.۸ در ترکیه رخ داد، در زلزله اول پهنه وسیعی در نزدیکی «قاضی آنتپ» خراب شد و در زلزله دوم، ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از کانون زلزله اول، خرابیهای بیشتری را پدید آورد./ایرنا