فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انتظار سبز...
🔹 استاد حائری پور
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
پیامبر اکرم (ص) :
چه بسیار شهوتی که ساعتی بیش نپاید،
اما اندوهی طولانی در پی آرد
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
🔸پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻درباره ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، چه استدلال عقلی یا آیات و روایاتی وجود دارد؟
✅ محیط و اجتماع و تعامل با دیگران، در حرکت آدمی تأثیر گذار است. تأثیر مطلوب و کامل، زمانی است که جامعه به گونه ای اداره شود تا محیط رشد فراهم آید و این، زمانی است که مدیر جامعه، فردی آگاه به نیاز های انسان و دانا به راه رسیدن به تکامل باشد؛ فردی باشد که قانون الهی را _ که بهترین مقررات برای یک جامعه است _ به خوبی دانسته، به درستی عمل کند. این مهم، فقط در توان فردی معصوم از خطا و مؤیّد به علم الهی است که در قالب امام و انسان کامل معرفی می شود. همان گونه که از دید عقل، لطف الهی ایجاب می کند خدا راهنمایانی بفرستد تا راه را نشان دهند همان گونه این لطف می طلبد راهبرانی را برگزیند تا جامعه را به نحو مطلوب، آماده رشد افراد بشری کنند. حال اگر شرایط به گونه ای شد که مردم، آماده پذیرش و گردن نهادن به امامت و زعامت حجت حق، به صورت ظاهری شده، خواهان سپردن رهبری جامعه به فردی الهی شدند که در سایه مدیریت او، محیط سالم اجتماعی فراهم شود، عقل می گوید لطف خدا می طلبد که این نعمت را به بشریت ارزانی کند. لطف نیز از خدا، جدا و منفک نیست؛ پس عقل، نیاز به ظهور حجت حق را درک می کند.
از طرفی، فطرت و نهاد آدمی، به آرامش و درست زندگی کردن تمایل دارد. عدالت طلبی، میل به خوبی و بی زاری از بدی، در وجود آدمی نهفته است. فطرت آدمی، الهی است و آنچه در درون آن نهادینه شده، مطابق با هدف خلقت و متناسب با وجود او است. این مسأله در چارچوب دین کاملاً نمایان و هویدا است. به هر حال، میل و نیاز انسان به عدالت و کشش درونی او به سوی خوبی ها، ایجاب می کند که برای رسیدن به آن، هرچه مورد نیاز است، بطلبد. طبیعی است اجرای عدالت، مجری عادل لازم دارد؛ پس مجری عادل و دوران عدالت، خواست و آرزوی درونی آدمی است.
نیز اعتقاد به ظهور منجی و مصلح، امری است که همه ادیان آن را نوید داده اند.این حیث اعتقاد به منجی و ظهور را «حیث نقل» می گویند. قرآن کریم، کتاب آسمانی ما مسلمانان و فرمایش های گهربار وجود مقدس پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم و امامان معصوم علیهم السلام سرشار از وعده ها و بشارت های ظهور است؛ به گونه ای که ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف مورد اجماع مسلمانان بوده، کتاب هایی در این زمینه به رشته تحریر درآمده است. نزد اهل سنت و شیعه و در طول قرون، شعرا، شعر ها سروده اند و حتی عده ای، ادعای مهدویت کرده اند.
آیات درباره امام مهدی علیه السلام و ظهور او، فراوان است که زوایای مختلف این پدیده بزرگ را به تصویر کشیده است. در برخی کتب، بیش از دویست و پنجاه آیه، در باره حضرت جمع آوری شده است؛ مانند جلد هفتم از کتاب معجم احادیث امام مهدی علیه السلام .
معروف ترین آیات که به روشنی به ظهور دولت حق امام زمان علیه السلام اشاره دارد، عبارت است از:
«و لقد کتبنا فی الزبور من بعد الذکر أن الأرض یرثها عبادی الصالحون».(1)
«وعد الله الذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الأرض …».(2)
«هو الذی أرسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله…».(3)
«و نرید أن نمن علی الذین استضعفوا فی الارض…».(4)
ظاهر این آیات، به روشنی، دلالت دارد بر اینکه خداوند، خلافت و وراثت زمین را به بندگان مؤمن و صالح خود وعده داده است و او، تخلّف در وعده نمی کند: «ان الله لایخلف المیعاد؛ به درستی که خدا، خلف وعده نمی کند».(5)
روایات نیز در این باره، بسیار زیاد است؛ به همین دلیل، شیعه و سنی تواتر روایات درباره حضرت مهدی علیه السلام را ادعا کرده اند. معروف ترین آن ها، فرمایش نبی گرامی، حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم است که فرمود:
مهدی، از فرزندان من است و جهان را پر از عدل و داد می کند، همان گونه که از ظلم و ستم پر شده است.(6)
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شرایط ظهور
مردم باید امادگی پذیرش حکومت اسلامی را داشته باشند...
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
پیامبر اکرم (ص) :
هر کس از حرام دوری کند ، خداوند به جای آن
عبادتی که او را شاد کند نصیب او می گرداند.
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
🔸پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻حضور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف میان مردم و امرار معاش آن حضرت چگونه است؟
✅ تحقیقات نشان می دهد پدیده غیبت امام زمان علیه السلام و چگونگی حضور و کیفیت امرار معاش آن بزرگوار، امری خارق العاده وغریب نیست؛ هر چند برای دیگران قابل مطالعه و بررسی نباشد؛ چرا که این اقتضا، ویژگی غیبت است. البته در باره معاش آن بزرگوار می توان گفت: ایشان امام حاضر و زنده است و با بدن جسمانی زندگی می کند و طبیعی است دارای زندگی عادی و مادی مانند سایر انسان ها می باشند؛ زیرا بدن مادی، نیاز های مادی متناسب خود را می طلبد و بر این اساس است که خداوند به پیامبرش فرمود: «قل إنما أنا بشر مثلکم؛ بگو: من بشری همچون شما هستم».(1) امام مهدی علیه السلام نیز چنین است.
درباره حضور آن بزرگوار میان مردم، باید گفت: اینکه حضرت میان مردم حضور دارد، مستند روایات است. از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
چگونه این امت انکار می کنند که خدای تعالی با حجتش همان کند که با یوسف علیه السلام کرد که برادرانش او را دیدند؛ ولی نشناختند. او [قائم علیه السلام ] در بازارهایشان راه می رود و بر بساط آن ها گام می نهد؛ اما آن ها [هر چند او را می بینند] او را نمی شناسند.(1)
همچنین امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید:
سوگند به پرودرگار علی! حجت خدا، میان مردم هست و در راه ها [کوچه و بازار] گام برمی دارد، به خانه های آن ها سر می زند و در شرق و غرب زمین رفت و آمد می کند. گفتار مردم را می شنود و بر ایشان سلام می کندو می بیند؛ لکن تا وقت معین و وعده الهی شناخته نمی شود.(2)
به ویژه که امام زمان علیه السلام رهبر و مقتدای مردم بوده، سرپرستی امور آنان را به عهده دارد؛ از این رو، بسیار طبیعی است که میان مردم و دوستان خود برود و ضمن سرکشی، به نیاز ها و حاجت هایشان رسیدگی کند.
البته باز هم اشاره می کنیم کیفیت این حضور و نحوه امرار معاش حضرت برای ما روشن نیست.
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ای کسانی که ایمان آوردید هر کسی از شما از دین برگردد ، خداوند در آینده قومی را جایگزین شما خواهد کرد...
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
امیرالمومنین علیه السلام:
نادان را جز در حال زیاده روی یا کوتاهی کردن نمی بینی...
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
🔸پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻 آیا ممکن است امام زمان علیه السلام را در شکل و قیافه شخص دیگری ببینیم؟
✅امام زمان علیه السلام از احوال مسلمانان و شیعیان اطلاع داشته، هر زمان مصلحت بداند، با آنان ارتباط برقرار می کند. آن حضرت در این باره فرموده است:
انا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم و لولا ذلک لنزل بکم اللأواء و اصطلمکم الأعداء؛
ما در رسیدگی به احوال شما کوتاهی نکرده، یاد شما را از خاطر نبرده ایم. اگر جز این بود، دشواری ها و مصیبت ها بر شما فرود می آمد و دشمنان شما را ریشه کن می کردند.(1)
این ارتباط برای هدایت شیعیان، می تواند به دو صورت انجام گیرد:
1. هدایت ظاهری
منظور از این هدایت، این است که انسان در خواب یا بیداری موفق به زیارت و تشرف به محضر حضرت ولی عصر شود؛ هر چند ممکن است این ارتباط در قالب مکاشفه و یا رؤیای صادق تحقق یابد که گاه برای شخص وگاه برای جامعه اتفاق می افتد.
شایان ذکر است که اصل این موضوع، به صورت کلی قابل پذیرش و اثبات است؛ اما جزئیات آن پس از بررسی و دقت در صحت آن، قابل التزام است. ارتباط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به اراده و اجازه
امام عصر علیه السلام است، نه به خواست افرادی که موفق به ملاقات و دیدار می شوند؛ مانند دیدار محمد بن عیسی بحرینی که موجب نجات شیعیان بحرین از طرح توطئه دشمنان برای نابودی آنان شد.(1) توجه ویژه حضرت، به علما به عنوان نایبان عام و دستگیری خاص از آن ها به دلیل سرپرستی شیعه در عصر غیبت است؛ لذا در طول غیبت کبرا، ملاقات های متعددی از بزرگان در تاریخ به ثبت رسیده است.
2. هدایت باطنی
منظور از هدایت باطنی این است که فرد به صورت آشکار راهنمایی نمی شود؛ اما از آنجا که کار ویژه امام، هدایت مردم است وحجت خداوند متعال درمقام رهایی جامعه از جهل و گمراهی است، طالب حقیقت و سالک شریعت به شکلی از سوی امام هدایت می شود. این اتفاق به صورت های گوناگون مشاهده می شود؛ گاه در صورت الهام قلبی، گاه حادث شدن برخی رویدادها و ا تفاقات که به ظاهر تصادفی است؛ اما با این هدایت بی ارتبا ط نیست و راه را برای انسان نیازمند به هدایت روشن می کند، گاه رو به رو شدن با برخی بندگان صالح خدا وگاه شکلی دیگر به خود می گیرد. شایان ذکر است که در همه این موارد، قرائن و شواهد مطمئنی دال بر صحت و تائید این ارتباط به منظور اعتماد به آن ها لازم است.
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آینده نگری باید در ما زنده شود...
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
پیامبر اکرم (ص) :
جوانمردی در سفر عبارت است از ؛ از بخشیدن زاد و توشه (به همراهان) و خوش اخلاقی و شوخی کردن ، به شرط آن که معصیت خدا نباشد.
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻 حضرت مهدی علیه السلام چگونه شیعیان را در مشکلاتشان هدایت و راهنمایی می کند؟
✅ امام زمان علیه السلام از احوال مسلمانان و شیعیان اطلاع داشته، هر زمان مصلحت بداند، با آنان ارتباط برقرار می کند. آن حضرت در این باره فرموده است:
انا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم و لولا ذلک لنزل بکم اللأواء و اصطلمکم الأعداء؛
ما در رسیدگی به احوال شما کوتاهی نکرده، یاد شما را از خاطر نبرده ایم. اگر جز این بود، دشواری ها و مصیبت ها بر شما فرود می آمد و دشمنان شما را ریشه کن می کردند.
این ارتباط برای هدایت شیعیان، می تواند به دو صورت انجام گیرد:
1. هدایت ظاهری
منظور از این هدایت، این است که انسان در خواب یا بیداری موفق به زیارت و تشرف به محضر حضرت ولی عصر شود؛ هر چند ممکن است این ارتباط در قالب مکاشفه و یا رؤیای صادق تحقق یابد که گاه برای شخص وگاه برای جامعه اتفاق می افتد.
شایان ذکر است که اصل این موضوع، به صورت کلی قابل پذیرش و اثبات است؛ اما جزئیات آن پس از بررسی و دقت در صحت آن، قابل التزام است. ارتباط با امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به اراده و اجازه امام عصر علیه السلام است، نه به خواست افرادی که موفق به ملاقات و دیدار می شوند؛ مانند دیدار محمد بن عیسی بحرینی که موجب نجات شیعیان بحرین از طرح توطئه دشمنان برای نابودی آنان شد. توجه ویژه حضرت، به علما به عنوان نایبان عام و دستگیری خاص از آن ها به دلیل سرپرستی شیعه در عصر غیبت است؛ لذا در طول غیبت کبرا، ملاقات های متعددی از بزرگان در تاریخ به ثبت رسیده است.
2. هدایت باطنی
منظور از هدایت باطنی این است که فرد به صورت آشکار راهنمایی نمی شود؛ اما از آنجا که کار ویژه امام، هدایت مردم است وحجت خداوند متعال درمقام رهایی جامعه از جهل و گمراهی است، طالب حقیقت و سالک شریعت به شکلی از سوی امام هدایت می شود. این اتفاق به صورت های گوناگون مشاهده می شود؛ گاه در صورت الهام قلبی، گاه حادث شدن برخی رویدادها و ا تفاقات که به ظاهر تصادفی است؛ اما با این هدایت بی ارتبا ط نیست و راه را برای انسان نیازمند به هدایت روشن می کند، گاه رو به رو شدن با برخی بندگان صالح خدا وگاه شکلی دیگر به خود می گیرد. شایان ذکر است که در همه این موارد، قرائن و شواهد مطمئنی دال بر صحت و تائید این ارتباط به منظور اعتماد به آن ها لازم است.
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شرایط ظهور ؛
وجود یاوران پای کار ، خوب و ...
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
امیرالمومنین علیه السلام:
آنکه تلاشش برای آخرت باشد
خداوند ، هم و غم دنیای او را بر طرف میسازد
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
🔸پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻 آیا شمشیر ذوالفقار، نزد حضرت مهدی علیه السلام است؟ لطفاً درباره آن توضیح دهید؟
✅ بررسی روایات نشان می دهد میراث نبوی و آنچه از آن حضرت به یادگار مانده است، در اختیار ائمه قرار می گیرد. امام باقر علیه السلام به جابر فرمود:
ای جابر! با مردی از نسل حسین، میان رکن و مقام بیعت می شود که همراه او سلاح رسول خدا و زره و شمشیر او است.(2)
درحدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است:
اگر کسی ادعا دارد شمشیر رسول خدا نزد او است، پس نشانه های آن را بگوید؛ ولی نمی تواند. و من نشانه های آن را به شما می گویم.(3)
امام رضا علیه السلام نیزدر تأیید این مطلب می فرماید:
از نشانه های امام معصوم علیه السلام در هر زمان آن است که «سلاح»، «زره»، «پرچم» و «شمشیر» رسول خدا باید نزد او باشد و اکنون همه نزد من است.
طبق روایات، این میراث هم اکنون نزد امام دوازدهم است.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
حضرت مهدی هنگام قیام، عمامه ام را بر سرمی نهد، زره ام را به تن کرده، شمشیرم، ذو الفقار را حمایل خواهدکرد.(1)
طبق نقلی، یعقوب سراج از امام صادق علیه السلام پرسید: «فرج شیعه چه زمانی می رسد»؟ امام علیه السلام فرمود:
.… از علامات فرج، خروج صاحب الامر از مدینه به سوی مکه همراه میراث رسول خدا است». پرسید: «میراث رسول خدا چیست»؟ فرمود: شمشیر، زره، عمامه و پرچم رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم . پس شمشیر را از نیام خارج ساخته، زره رسول خدا را می پوشد و از خدا اذن ظهور می خواهد….(2)
.«ذوالفقار» نام شمشیر مخصوص رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بوده است که بر اساس بعضی روایات، جبرئیل آن را آورد و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آن را به حضرت علی علیه السلام داد. سپس به امامان بعد و آن گاه به دست امام زمان علیه السلام رسید.
شمشیر ذو الفقار از طرف طول، خطی داشت که شبیه خط مهره های کمر شده بود … و حلقه آن از نقره بود. (3)
بر اساس این حدیث، وسط شمشیر از طرف طول خطی شبیه
3- «انما سمی سیف امیر المؤمنین ذوالفقار لانه کان فی وسطه خط فی طول فشبه بفقار الظهر ... و کانت حلقته فضه»
خط مهره های کمر انسان است؛ لذا به آن ذوالفقار گفته اند.
در حدیث دیگری از امام صادق درباره وجه تسمیه آن آمده است:
ذوالفقار به هر کس اصابت می کرد، از دنیا و آخرت و بهشت محروم می شد. (1)
بنابراین کیفیت این شمشیر همانند شمشیر معمولی است و آثار آن، متأثر از زننده آن است. گویی کنایه از این است که هر کس مقابل امام زمان قرار گیرد، از سعادت دنیا و آخرت محروم خواهد شد.
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بخشی از وصیت نامه فوق العاده زیبای شهید مصطفی ابراهیمی مجد
🌷بگذارید بعد از مرگم بدانند و بدانید
که همانطور که اساتید بزرگمان می گفتند
نوکر محال است، صاحبش را نبیند
.
من نیز صاحبم را
محبوبم را دیدار کردم
امّا افسوس که تا این لحظه
که این وصیت را می نویسم
دیدار مجدد او نصیبم نگشت
.
بدانید که امام زمانمان، حیّ و حاضر است
و او پشتیبان همه شیعیان می باشد
از یاد او غافل نگردید
#استوری
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
امیرالمومنین علیه السلام:
معاشرت، خصلت های پوشیده را آشکار می کند.
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari
🔸پرسش و پاسخ های مهدوی
🔻 چه اموری موجب جلب دعای حضرت در حق انسان می شود؟
✅ بررسی و مرور سیره اهل بیت علیهم السلام نشان می دهد آن بزرگواران همواره به جامعه -به ویژه شیعیان- عنایت داشته، ایشان را مورد دعای خویش قرار می دهند. عبد الله بن ابان زیّات از حضرت رضا دعا درخواست کرد. امام به او فرمود:(1) آیا [فکر می کنید] برای شما دعا نمی کنم؟» رهروان ولایت، همواره مشمول دعای امام هستند؛ هر چند برخی عوامل، موجب جلب بیشتر مودت و محبت امام و در نتیجه، افزایش دعا برای آنان می شود.
در اندیشه اسلامی امور ذیل در جلب توجه بیشتر حضرت مهدی علیه السلام و دعای ایشان مؤثر شناخته شده است:
1. توسل: امامان علیهم السلام هر کدام در عصر خود و امام عصر در این زمان، واسطه فیض الهی اند؛ از این رو توسل به آن بزرگوار، بهره ما را از برکات ایشان بیشتر خواهد کرد.
2. دعا و احسان کردن در حق حضرت: به حکم فطرت و عقل، هر انسانی شکر منعم را بر خود لازم می داند. از طرف دیگر، مسلّم است که در احسان و کرم به کریمان، از لطف و کرم بیشتری بهره مند می گردیم و هر چه طرف احسان ما کریم تر باشد، بهره ما از کرم او بیشتر خواهد بود.
محال است در حق حضرت دعا کنیم، برای سلامتی حضرتش صدقه بدهیم و...؛ امّا حضرت پاسخی ندهد یا همانند و هم اندازه احسان ما، کرم و لطف نماید. قطعاً کرم آن بزرگوار که قابل قیاس با کرم دیگران نیست، به مراتب بالاتر از احسان و کرم ما خواهد بود.
3. تهذیب نفس: تهذیب نفس بدون عمل به تکالیف شرعی به دست نمی آید. عمل به تکالیف است که موجبات خشنودی حضرت
را در پی دارد. کسی که باعث سرور یوسف زهرا علیها السلام شود از دعای خیر آن حضرت بی نصیب نخواهد ماند. حضرت در نامه ای به شیخ مفید می فرماید:
هر یک از شما [شیعیان] باید اعمالی انجام دهد که دوستی ما را به دنبال آورد و از اعمالی که باعث ناراحتی و نارضایتی ما می شود، دوری کند...
#پرسش_و_پاسخ_های_مهدوی
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 8 مورد از 10 تقطیع برنامه گامی به سوی ظهور
استاد شهبازیان
#کلیپ
@bonyadsari
🌷 هرصبـــــح یک حدیـــــث 🌷
امیرالمومنین علیه السلام:
عذر برادرت را بپذیر
و اگر عذری نداشت
برایش عذری بتراش
#حدیث
#عکس_نوشته
@bonyadsari