🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 6️⃣
📿صلوات ویژه در زیارت عاشورا
🔹صلوات درودی از سوی خدا بر پیامبر عزیز ما و اهل بیت گرامی ایشان است. مؤمنین و موحدین به عنوان ذکری کیمیا و بسیار ارزشمند از آن به منظور تقرب یافتن به ساحت ربوبی و اولیای حق بهره میبرند.
👌همانطوری که امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: با درود و صلوات به رحمت الهی دست پیدا می کنیم پس برای پیامبرتان زیاد صلوات بفرستید.
✨✨«اللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم».✨✨
📙در زیارت عاشورا علاوه بر ابلاغ سلامهای متعدد به امام حسین (ع) و اصحاب ایشان به ذکر صلوات بر محمد و آل محمد در دو موضع عنایت ویژه ای شده:
👈«عَلی لِسانِک وَ لِسانِ نَبِیکَ صلیَّ الله علیهِ و اله»
👈در موضع دوم «فى کُلِّ مَوْطِنٍ وَ مَوْقِفٍ وَقَفَ فیهِ نَبِیُّکَ صَلّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ»
✅اما علاوه بر صلوات بر همه ی اهل بیت که شامل امام حسین هم در این بخش میشود، در این زیارت صلواتی خاص بر امام حسین (ع) هم ابلاغ شده «بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ»🍁. ان شاءالله که بتوانیم دائما ذکر داشته باشیم آن هم ذکر صلوات بر محمد و آل محمد.
⚠️نکته بعدی در زیارت عاشورا امام حسین (ع) به اسم اباعبدالله معرفی شده، دلیل این نامگذاری امام را میتوانیم چند وجه تصور کنیم👇
💠برخی ها گفتند از آنجایی که آن حضرت فرزندی به نام عبدالله داشته ایشان را اباعبدالله می گویند.
💠برخی می گویند مراد از اطلاق این کنیه برای آن حضرت انتساب منشأ عبودیت در عالم به ایشان است. چرا که آن حضرت حق پدری بر گردن همه عبادالله و بندگان شایسته خدا دارد. زیرا بندگان واقعی خدا طریقت و عبودیت و معنای واقعی بندگی را از مکتب ایشان گرفتند.
🌟وقتی می خواهیم به قله عبودیت و بندگی برسیم امام حسین (ع) به عنوان یک الگوی انسان متعهد است. چنانچه همین تعبیر درباره پیامبر و حضرت علی هم وارد شده که «أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة» من و علی پدران معنوی این امت هستیم.🌟
💠برخی نیز گفتند از آنجایی که امام حسین (ع) در جریان روز عاشورا همه ی اقسام عبادات مالی و جانی واجب و مستحب را بجا آورد به ایشان کنیه اباعبدالله اطلاق میشود. «السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ»
🤲ان شاءالله که بتوانیم جزو ارادتمندان آقا اباعبدالله الحسین قرار بگیریم و بتوانیم در این ایام با خواندن زیارت عاشورا عرض تسلیتی داشته باشیم به ساحت نورانی آقا امام زمان (عج).
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۶
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 7️⃣
👈نکته دیگری که در زیارت عاشورا باید به آن توجه بکنیم کلمه «ثارَ اللَّهِ» هست.
🌀ثار از ثور به معنای خون است و در مورد خون به ناحق ریخته شده🍁 استعمال میشود. مورد دیگر اینکه استعمالش خونخواهی ولی دم و انتقام گیرنده خون می باشد.
📖که در این زیارت ثار اضافه به الله شده، به معنای اول دلالت دارد. برای اینکه خونی که در روز عاشورا بر زمین ریخته شده خون خدا بود🥀. بنابراین معنای دوم یعنی خونخواه این خون و اختیاردارش هم خود خداست و خود اسباب انتقام گیری از این خون را فراهم می کند ان شاءالله.
⤵️از جهتی دیگر امام حسین (ع) میدانست که در این قیام باید با خون خودش دین خدا را یاری بکند لذا از همان آغاز در خطبه های خروج از مکه تأکید میکرد 🔆می گفت هر کس حاضر است خون قلب خودش را در راه ما نثار بکند پس با ما همراه بشود.
✌️دو قطره در نزد خدا بسیار عزیز است:
🔻یکی قطره خون شهید
🔻و دیگری قطره اشکی است که از خوف خدا در نیمه های شب می آید.
📚با این نگاه در تاریخ دنیا خون های پاک فراوانی به زمین ریخته شده ولی کلمه «ثارَ اللَّهِ» فقط درباره سیدالشهدا و آقا امیرالمومنین استفاده شده. واقعا در میان آن همه تنها این دو خون بودند که خون عصمت و طهارت و مظلومانه به شهادت رسیدند.
👈نکته دیگری که در زیارت عاشورا وجود دارد کلمه «وَالْوِتْرَ الْمَوْتُورَ» است. وتر به معنای تنها و یگانه.💔 و موتور به معنای تنها رها شده است. برای «وَالْوِتْرَ الْمَوْتُورَ» دو معنا قابل تصور است:
💠یکی معنای منحصر به فرد است بی همتاست. چرا که حسین (ع) نهضت سربازان او و مصائب و آثار نهضت او واقعا همه یکتا و منحصر به فرد بود.
💠دیگر اینکه به معنای تنها و غریب و رها شده است. هم از سوی عوام رها شد امام غریب و تنها بود و هم از سوی خواص جامعه. که با توجه به غربت شدید امام حسین در زمان خودشان با کلمه ی موتور تناسب بیشتری دارد.
⁉️اما علت اینکه امام حسین با این لقب در زیارت عاشورا مورد خطاب قرار گرفته می توانیم چند نکته بگوییم👇
🔸نکته اول بیان شدت غربت امام حسین در زمان خودش است.
🔹دوم اینکه بیان تلاش شیطنت آمیز دشمنان اهل بیت برای پراکنده کردن مردم از اطراف سیدالشهدا بگونه ای که هیچ یار و یاوری😞 برای آن حضرت بجای نگذاشتند.
🔸نکته بعدی می توانیم بیان تکلیف پیروان آن حضرت در عصر حاضر و همه ی عصرها به این مکتب ظلم ستیزی امام حسین، و فرهنگ اصلاح گری ایشان نیز همچنان غریب است💔، فریاد «هَلْ مِنْ ناصِرٍ ..» حسین زمان یعنی حضرت ولی عصر (عج) همچنان از کربلای غربت به گوش می رسد😔 و یاورانی می طلبد که برای حمایت از دین و امام زمان خودشان لبیک باید بگویند.
🔹نکته بعدی می توانیم این را بگوییم این تعبیر اشاره به آن دارد از جمله علل اصلی شهادت امام حسین (ع) و حسین گونه ها در طول زمان تنها ماندن ایشان از سوی یاران رفاه طلب❌، دنیا پرست، بیوفا و مدعی هست. لذا این نگاه را میتوانیم از «وَالْوِتْرَ الْمَوْتُورَ» داشته باشیم.
⚠️ان شاءالله که تلاش کنیم هیچ وقت امام دوران خودمان را تنها نگذاریم و توجه داشته باشیم با اجتماع خودمان و اظهار ارادت می توانیم لبیک بگوییم به فرمان امام معصوم دوران خودمان.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۷
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 8️⃣
👌نکته دیگری که در زیارت عاشورا میتوانیم به آن اشاره کنیم بردن نام امام حسین (ع) است که 11 مرتبه در زیارت عاشورا به آن اشاره شده👇
💠«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی عِنْدَكَ وَجِيهاً بِالْحُسَينِ»
💠«هذا يَوْمٌ فَرِحَتْ بِهِ آلُ زِيادٍ وَ آلُ مَرْوانَ بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَيْه»
💠«اَللّهُمَّ الْعَنِ الْعِصابَةَ الَّتی جاهَدَتِ الْحُسَیْنَ..»
💠«اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ»
💠«اَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَهَ الْحُسَیْنِ..»
💠«وَ ثَبِّتْ لی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَکَ مَعَ الْحُسَیْنِ وَ اَصْحابِ الْحُسَیْنِ الَّذینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَیْنِ»
✅البته با احتساب صد لعن و صد سلام تکرار نام اباعبدالله به 506 مرتبه میرسد.
👈بخش دیگری از زیارت عاشورا که میتوانیم به آن اشاره کنیم علاوه بر نام مبارک امام حسین که آمده، کنیه های آن حضرت هم 6 مرحله در زیارت عاشورا به چشم می خورد که این موارد عبارتند از:
✨اباعَبْدِاللَّهِ - ابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ
ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ - ابْنَ سَیِّدِ الْوَصِیّینَ
ابْنَ فاطِمَةَ - ابْنَ ثارِهِ✨
✌️و در دو مورد هم لقب حضرت را میبینیم اشاره شده: «ثارَ اللَّهِ و الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ».
💢ان شاءالله با خواندن زیارت عاشورا و احترامی که به اباعبدالله داریم با بردن نامشان در جای جای این زیارت عاشورا و با احترامی که به نام و کنیه حضرت داریم و همچنین به لقب حضرت، این احترام ویژه را ما در طول زندگی خودمان با رفتارمان، با اعمالمان هم داشته باشیم.
👈در بخش دیگری از زیارت عاشورا شناسنامه شخصی امام اشاره شده:
-نام حضرت آمده حسین.
-لقب ثارالله.
-نام و لقب پدرشان امیرالمومنین علی (ع) سید الوصیین.
-نام مادرشان فاطمة الزهرا (س).
-مکان شهادتشان کربلا «فِی مَقَامِی هَذَا».
-زمان شهادتشان عاشورا «فی هذَا الْیَوْمِ».
🔸اینها کلیاتی هست از نام، کنیه
و القاب و همچنین شناسنامه شخصی امام حسین (ع) که در زیارت عاشورا به آن اشاره شده.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۸
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 9️⃣
📖امام حسین (ع) در زیارت عاشورا به عنوان باب الله، باب الرسول، باب الزهرا، باب امیرالمومنین، باب الحسن معرفی شده. یعنی اگر کسی بخواهد به خدا و اهل بیت تقرب پیدا بکند💐، نزدیکترین راه قرب و برقراری ارتباط او قبول سرپرستی و موالات سیدالشهدا (ع) و برائت از دشمنان ایشان می شود.
💠«یا اَباعَبْدِاللَّهِ اِنّی اَتَقَرَّبُ اِلی اللَّهِ وَ اِلی رَسُولِهِ وَ اِلی امیرِالْمُؤْمِنینَ وَ اِلی فاطِمَةَ وَ اِلَی الْحَسَنِ وَ اِلَیْکَ بِمُوالاتِکَ، وَ بِالْبَراءَهِ مِمَّنْ قاتَلَکَ وَ نَصَبَ لَکَ الْحَرْبَ»
👌در این عبارت از زیارت عاشورا نقش محوری برای امام حسین بیان شده و ایشان به عنوان کلید ارتباط با خدا و اهل بیت است. اگر کسی موفق به برقراری ارتباط کامل💞 با روح و مکتب نورانی سیدالشهدا بشود در حقیقت به خداوند و انوار مقدس خمسه طیبه تقرب جسته.
⚠️و لذا توجه به امام حسین عملا توجه توحید محوری، پیامبر محوری، امیرالمومنین محوری، زهرای مرضیه محوری و امام حسن مجتبی (ع) محوریست. و در یک کلام ✨امام حسین شاهراهی است که انسان می تواند از امام حسین توجه الهی خودش را در زندگی داشته باشد. اگر بتوانیم در سراسر زندگی امام حسین (ع) مطالعه📚 جدی داشته باشیم و او را در مسیر زندگی خودمان به عنوان چراغ راه هدایت بدانیم می توانیم در مسیر توحید قرار بگیریم.
✍️لذا توجه ویژه ای که در اینجا وجود دارد امام حسین (ع) کشتی نجات برای همه ی انسانهاست و مصباح الهدی ست. و با نورانیت نام اباعبدالله🌟 در زندگی خودمان این چراغ را می توانیم روشن داشته باشیم و در مسیر درستی قرار بگیریم.
🌤لذا هر روز با خواندن زیارت عاشورا میتوانیم این نورانیت اباعبدالله را در زندگی داشته باشیم و ان شاءالله که با تقربی که به اباعبدالله💕 داریم بتوانیم تقرب به خدا و رسول خدا و پدر بزرگوارشان امیرالمومنین و فاطمه زهرا (س) و امام حسن مجتبی (ع) داشته باشیم. یعنی اگر ما توجه به امام حسین داشته باشیم در آن مسیر به نحو احسن می توانیم گام برداریم.
🤲ان شاءالله که گام های مؤثر و خوبی را برداریم تا بتوانیم روح سیدالشهدا (ع) را در مسیر زندگی خودمان به عنوان یک الگوی مقاومت و یک شخصیتی که تقرب الهی را بدست آورده ما هم مثل امام حسین در زندگی خودمان داشته باشیم.
ان شاءالله که فرهنگ امام حسین را در زندگی خودمان عملی بکنیم و در مسیر آرمانهای امام حسین (ع) که همان اجرای عدالت، ظلم ستیزی، و توجه به خدا را به نحو احسن داشته باشیم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۹
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 🔟
💠نکته دیگری که در زیارت عاشورا به آن اشاره می شود توجه و سلام ویژه بر حضرت علی اکبر (ع) است.✨
👌حضرت علی اکبر شاخص ترین و با عظمت ترین سرباز بنی هاشم در نهضت عاشورا بود. کسی که در اخلاق و رفتار و سیره شبیه ترین شخصیت به پیامبر بزرگوار است.
✅حضرت علی اکبر (ع) در بزم عاشورائیان صاحب مقام بی بدیلی بود که در زیارت عاشورا با فرض آن صد سلام پایانی جمعا چهارصد و دو مرتبه مورد سلام و اهداء درود کسی که زیارت عاشورا را می خواند، قرار می گیرد✋💐 و در زیارت عاشورا که یک حدیث قدسی است، بیانگر یک منزلت رفیع برای حضرت علی اکبر در پیشگاه الهی و ائمه است.
📖در ابتدای زیارت عاشورا، آن حضرت در دو موضع در ضمن یاران حضرت سیدالشهداء مورد اشاره قرار می گیرد👇
💢در موضع اول می گوییم:
«اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ» که به حضرت علی اکبر در زمره ی همان ارواح آرمیده در جوار سیدالشهداء اشاره شده است.
💢در موضع دوم هنگامی که می گوییم: «عَلَیْکُمْ مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللَّهِ» حضرت علی اکبر در این عبارت نیز در ضمن جمیع شهدای دشت کربلا مورد اهداء سلام کسی که زیارت عاشورا می خواند قرار میگیرد.
🌀در انتهای زیارت عاشورا و در بخش صدسلام، زائر جمعا چهارصد مرتبه نسبت به آن حضرت ابلاغ سلام می کند👇
👈صد سلام با عبارت
«وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِكَ»
👈صد سلام در ضمن عبارت
«وَ عَلى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَيْنِ»
👈صد سلام در ضمن عبارت
«وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ »
👈و صد سلام در ضمن عبارت
«وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ».
🔰البته در بخش های دیگری از زیارت عاشورا به شهدای بنی هاشم و غیر بنی هاشم هم اشاره می شود که بسیار نکات زیبایی است📖 و این اشاره ی به نام شهدای بنی هاشم و شهدای غیر بنی هاشم نشان می دهد که اینها چقدر شخصیت های ممتازی بودند🎖 که نسبت به امام خودشان ارادت داشتند و در راه آرمان های امام خود ایستادگی و مقاومت کردند و امام خودشان را تنها نگذاشتند.
👥 همانطور که در طول تاریخ، جوانان، اهل بیت را یاری کردند و نام اهل بیت در تاریخ ماندگار شد و آنها توانستند در مقام یاری کننده ی امام خود قرار بگیرند.
👌ان شاءالله همانطوری که در روایات داریم که یاران امام زمان (عج) اکثرا جوان هستند و همان گونه که دعا می کنیم: «اللّٰهُمَّ اجْعَلْنِی مِنْ أَنْصارِهِ وَأَعْوانِهِ» ما هم تربیت نیرو کنیم، هم معاونتِ همراهی یارِ امام زمان را تربیت کنیم. همانگونه که جوانان عزیز ما در 🇮🇷هشت سال دفاع مقدس نائب امام را یاری کردند، مثل یاران اباعبدالله که در کربلا امام خود را یاری کردند، ان شاءالله در زمان ظهور حضرت، امام زمان خودمان را یاری بدهیم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۰
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🔰 👆👆👆👆👆👆
تا الان 10 جلسه از جلسات جرعه ای از زیارت عاشورا که تفسیری مهدوی از این زیارت مهم می باشد توسط استاد نصوری معاونت آموزش و پژوهش بنیاد مهدویت کشور و معاونت مرکز تخصصی مهدویت بارگزاری شد.
👈 کل این جلسات 50 جلسه می باشد و در اوایل ماه ربیع الاول ، بعد بارگزاری همه این 50 جلسه ، مسابقه ای از متن های این تفسیر برگزار می شود همراه با جوایز نقدی و غیرنقدی.
از همین الان متن ها را خوب بخوانید و خود را آماده کنید.
با تشکر
به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) استان مازندران، اولین جلسه ستاد گرامیداشت ایام اربعین حسینی و نهم ربیع الاول با حضور نماینده دستگاه های اجرایی و فرهنگی استان، هجدهم مرداد در دفتر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران برگزار شد.
آقای امینی معاونت بنیاد در ابتدای جلسه با اشاره به تجربه موفق تشکیل ستاد استانی جشن های نیمه شعبان سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به تجربه موفق ایجاد تشکیل ستاد مهدویت در استانداری مازندران ویژه جشن های نیمه شعبان و پای کار آمدن اکثر نهاد های اجرایی، این ستاد در سال جاری هم جهت بزرگداشت نهم ربیع الاول تشکیل خواهد شد.
در ادامه امینی خلاصه ای از برنامه های بنیاد از قبیل: تولید محتواهای مختلف ویژه اربعین حسینی و نهم ربیع الاول، اعزام مربیان و اساتید، مسابقات کتابخوانی و برنامه های مختلف خبر داد.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه نکات و پیشنهاداتی را ارایه کردند که برخی به صورت خلاصه به شرح زیر است:
آقای عمویی نماینده معاونت فرهنگی سپاه کربلا مازندران: با توجه به تجربه موفق جشن غدیر به صورت متمرکز در یک نقطه شهر، جشن نهم ربیع الاول هم به همین شکل برگزار شود و همچنین ظرفیت رسانه ای سپاه به ویژه استدیو در خدمت برنامه های بنیاد می باشد.
آقای مهدوی نماینده معاونت فرهنگی نیروی انتظامی استان مازندران: تمام ظرفیت نیروی انتظامی بویژه راهنمایی رانندگی جهت برگزاری مراسمات و پیاده روی در سطح شهر جهت کنترل ترافیک و همچنین استفاده از ظرفیت به وجود آمده به خاطر ورود مسافران به استان مازندران جهت نشر فرهنگ مهدویت، در اختیار بنیاد قرار دارد.
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 1️⃣1️⃣
👈نکته ی دیگری که در زیارت عاشورا میتوانیم به آن اشاره کنیم، ویژگی های یاران امام حسین است. زیارت عاشورا نه تنها معرفی و توصیف نامه ی📄 سیدالشهداء (ع) است بلکه توصیف نامه ی فشرده ای از یاران ایشان هم هست.
✅وقتی در زیارت عاشورا می خوانیم «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ..» یعنی داریم به یکی از اوصاف یاران اباعبدالله اشاره می کنیم و آن «ارواح» است.
🌀اطلاق روح بر یاران آن حضرت اشاره به نکته ی مهمی دارد و آن اینکه اصحاب ایشان به علت گذر از حصار و حجاب های مادی و عبور از حالات جسمانی و سربلند بیرون آمدن از امتحانات پی در پی به ارواحی آسمانی🔆 تبدیل شده اند و اطلاق ارواح به جای ابدان و اجساد به این خاطر است که جسم ایشان نیز متروح است. یعنی جسم آنها برخلاف انسان های عادی که ❌روحشان اسیر و محکوم جسمشان است، صفات روحانی کسب نموده است.
🌺به شهدای کربلا «ارواح» می گوییم چون می توانیم با توسل به آنها و ادامه ی راه عملی آنها از پرتو آنان روحانیت و معنویت بگیریم و روح و جان مرده را زنده بکنیم.
👈نکته ی مورد توجه دیگر در عبارت «اَصحابِ الحُسَین» است. از جمله القاب یاران باوفای امام حسین (ع) لقب «اَصحابِ الحُسَین» است. اصحاب در لغت به معنای ملازمان و همراهان امام است که در فرهنگ تشیّع ✨به یاران خاص، معتبر، امین و وفادار اهل بیت علیهم السلام که امتحانات خود را به شایستگی انجام داده اند، اطلاق می شود.✨
📚در تاریخ قبل هم داشته ایم که میگفتند اصحاب امیرالمؤمنین و در آینده خواهند گفت اصحاب المهدی (ع). بر این اساس در اصطلاح «اَصْحابِ الْحُسَيْن» ده ها بلکه صدها ویژگی خاص نهفته است که داشتن آن ویژگی ها یاران امام حسین را شـایسته مصاحبت💕 و همراهی آن حضرت کرده است.
👈نکته ی دیگر می توانیم به شهادت طلبانِ سخاوتمند در رکاب امام حسین (ع) اشاره کنیم. یکی از 🔐کلیدی ترین و والاترین صفات شایسته در مسیر توحید و ولایت، ماندن تا پای جان و رفتن تا پای دار و سر دادن به پای یار است که در زیارت عاشورا به این روحیه و صفات شهادت طلبی اشاره شده است:
🔹«الَّذینَ بَذَلُوا مُهَجَهُمْ دُونَ الْحُسَیْنِ عَلَیهِ السَّلام..» آنهایی که با شهادت طلبی خون قلب خود را به پای امام حسین و عملا به پای دین ریختند.
👈صفت بعدی مقام «عنداللهی»🌟 است، از دیگر صفات یاران امام حسین که میتوانیم به آن اشاره کنیم. مقام عنداللهی مقامی فراتر از تصور انسان های عادی است که در سجده ی پایانی زیارت عاشورا به این مقام عظمی اشاره شده است: «وَ ثَبِّتْ لِی قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَكَ مَعَ الْحُسَینِ وَ أَصْحَابِ الْحُسَین»🌸
👈مورد بعدی رسیدن به مقام بهره مندی از سلام الهی است. خداوند در قرآن بر مرسلین، بندگان برگزیده ی الهی، نوح، ابراهیم، موسی و هارون سلام و درود میفرستد و این مقام برای ایشان واقعا مقامی بس ارزنده و رفیع است.
📖در زیارت عاشورا که حدیثی قدسی است و از سوی پروردگار به شمار می آید، کسی که آن را می خواند سلام خدا را بر اصحاب امام حسین (ع) هدیه می کند و خطاب به آنها می گوید: «عَلَیکُم مِنّی جَمیعاً سَلامُ اللهِ..» که این مطلب بیانگر مقام و ⚜️منزلت والای شهدای کربلا در پیشگاه الهی است. البته در کنار این ویژگی ها در روایات اهل بیت به ویژگی های دیگری از اصحاب هم اشاره شده مثل وفادارترین، اهل مکاشفات عرفانی، دستیابی به مقام رضا، پایداری و استقـامت در راه هدف 🌸 و عملاً فدا شدن در رکاب امام.
👌ان شاءالله که بتوانیم ویژگی های یاران امام حسین (ع) را در زندگی خود به عنوان الگو داشته باشیم و با این ویژگی ها نسبت به امام زمان ارادت ویژه ای داشته باشیم و نشان بدهیم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۱
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 2️⃣1️⃣
🔹نکته دیگری که در زیارت عاشورا میتوانیم اشـاره کنیم القاب و اسماء پیامبر اکرم (ص)✨ هست که در زیارت عاشورا به آن اشاره شده.
👌خب می دانید سنگ بنای تمدن عظیم اسلامی به همت والای پیامبر اعظم (ص) بنا نهاده شده و به دنبال مجاهدت های واقعا خستگی ناپذیر آن حضرت به همراه یارانشان👥 و اصحابشان خاصه آقا امیرالمومنین (ع) و خدیجه کبری (س) فرهنگ توحید محوری را حضرت تثبیت کرده و اسلام را در جامعه پویا کرده و پیروان زیادی را به خودشان جذب کرده و ان شاءالله🌹 این حرکتی که خاتم الانبیاء ایجاد کرده توسط خاتم الاوصیاء به سرانجام خودش برسد و جامعه در مسیر توحید محوری قرار بگیرد.
📚در چند موضع از زیارت عاشورا از پیامبر بزرگوار به عنوان مؤسس این تمدن یاد شده و ضمن تجلیل از مقام شامخ آن حضرت، به ستمگران در حق پیامبر و اهل بیت علیهم السلام بارها و بارها لعن و نفرین شده.❌
🍁یعنی به نوعی در جریان عاشورا اگر گرفتاری ها، سختی ها و مسائل بدی نسبت به سیدالشهداء مردم اجرا کردند و هم امام حسین (ع)، هم یارانشان را مظلومانه به شهادت رساندن، 👈یعنی عملا در مقابل پروژه نبی اکرم ایستادند.
📜در مواضعی جریان واقعه عاشورا را وقتی ما نگاه می کنیم می بینیم امام حسین (ع) خودش را که معرفی می کند از نام پیامبر بزرگوار نام می برد. لذا خیلی مهم است این خاندان عصمت و طهارت را ما یک نگاه ویژه ای داشته باشیم. در زیارت عاشورا در چند موضع نام پیامبر و لقب ایشان اشاره شده:👇
💢«اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ» اشاره به مقام رسالت پیامبر شده.
💢« اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ..» ذکر نام پیامبر بزرگوار به همراه درخواست سبک زندگی، آن هم با محوریت نبوی و ولایی هست. یعنی جریان نبوت و امامت را به نحو احسن در نوع سبک زندگی فرد باید رعایت بکند.
💢«اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ
مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ..» ذکر نام پیامبر به همراه نفرین پایه گذاران ستم بر پیامبر و خاندانشان آمده است.
💢«اَنْ يَرْزُقَني طَلَبَ ثارِكَ مَعَ اِمام مَنْصُور مِنْ اَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّد صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ» یاد کردن از پیامبر و اینکه امام مهدی (ع) آن امامی که در زمانی ظهور می کند و جهان را پر از عدل و داد می کند از فرزندان پیامبر بزرگوار است.
🔆ان شاءالله که بتوانیم رهرو راه اهل بیت و خاصه پیامبر بزرگوار که زحمات زیادی برای دین و آیین ما و دستورات اسلامی ما کشیده باشیم و بتوانیم این حرکت را به عنوان زمینه سازان ظهور حضرت مهدی (ع) به دست امام زمان بسپاریم.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۲
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 3️⃣1️⃣
🍁بلای جان امام حسین (ع)، بلای جان من است.
👥انسانی که متأثر از فرهنگ امام حسین هست و امام حسین را به عنوان امام خودش پذیراست، آن انسان آزاده وقتی که بلایی به او می رسد قرن ها هم بگذرد، انسان های عاشق💕 بلای ایشان را بلای جان خودشان می دانند. اگر ذره ای به امام حسین در سرزمین کربلا و در دوران امامتشان صدماتی رسیده، مصائبی رسیده، انسان های عاشق اباعبدالله اینها را برای خودشان می دانند.
👌 خب امام حسین (ع) در ″سرزمین کربلا″ واقعا سنگ تمام گذاشته، هر چه داشت برای خدا آورده. لذا از جمله عناصر محوری در جریان عاشورا و حادثه کربلا، بلا و مصیبت و مصیبت پذیری و تجلی مکتب محنت پذیری از مسیر خدای تبارک و تعالی است.🔆
🗣لذا کسی که زیارت عاشورا
بخواند پس از ذکر عظمت مصیبت امام حسین و اصحاب امام حسین، او را مصیبت فراگیر برای همه ی شیعیان و داغ عمومی بر دلهای💔 همه ی دوستان آن حضرت می داند. «يا اباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ، وَجَلَّتْ وَعَظُمَتِ الْمُصيبَةُ بِكَ عَلَيْنا وَعَلى جَميعِ اهْلِ الْإِسْلامِ»
📖پس از آن کسی که زیارت عاشورا میخواند از خدای متعال اجر و پاداش صبر این مصیبت را مسئلت می کند. واقعا خیلی سخت است. دشمنان ما در جریان واقعه عاشورا حتی بد و بد انجام دادند. «اَنْ يُعْطِيَنی بِمُصابی بِكُمْ اَفْضَلَ ما يُعْطی مُصاباً بِمُصيبَتِهِ»
🔸و در پایان خدا را بر این توفیقی که شریک غم اولیای الهی خاصه شریک در غم اباعبدالله هستیم سپاس گفته و شکرگزاری می کنیم. «اَللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشَّاکِرینَ لَکَ عَلی مُصابِهِمْ؛ اَلْحَمْدُ للَّهِ عَلی عَظیمِ رَزِیَّتی»🥀
👌ان شاءالله که بتوانیم در مسیر آرمانهای امام حسین (ع) حرمت خون اباعبدالله را در طول تاریخ نگه بداریم و بتوانیم جزو عزاداران واقعی اباعبدالله باشیم. و با بلایی که بر امام حسین و مصیبتی که بر ایشان و یارانشان رخ داده به عنوان عزادار در این ایام ماه پرخیر و برکت محرم بتوانیم فرصت خوبی داشته باشیم و با عزاداری هایمان🏴 به مردم بفهمانیم این امام مظلوم ما و یاران مظلومشان چگونه در سرزمین کربلا شهید شدند،
✅ولی نام و یادشان ان شاءالله باقی خواهد بود و ان شاءالله این حرکت تا زمان ظهور حضرت شکل می گیرد و انتقام این جریان و مظلومیت توسط امام زمان (ع) گرفته خواهد شد.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۳
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 4️⃣1️⃣
⁉️چرا مصیبت امام حسین، مصیبت ماست..؟؟
🔹«وَ عَظُمَتِ المَصیِبَهُ بِکَ عَلَینَا وَ عَلَی جَمِیعِ أَهلِ الإِسلَام»
🔹و در جای دیگـر می خوانیم «أَنْ يُعْطِيَنِی بِمُصَابِی بِكُمْ»
✌️وقتی در دو موضع زیارت عاشورا مصیبت امام حسین (ع) را مصیبت خودمان میشماریم، وقتی به علت این اشتراک مصیبت نگاه می کنیم می توانیم به این محورها دست پیدا کنیم👇
👈1️⃣. امام حسین امام ما بوده و به عنوان فرزند امیرالمومنین (ع) و زهرای مرضیه (س) و عملا فرزند پیامبر بزرگوار بوده، او در دوران خودشان حجت خدا بود و الان به عنوان یک شخصیتی که مظلومانه به شهادت رسید. خُب این پدر معنوی ماست و غم پدر معنوی ما غم ماست 💔، لذا مصیبت امام حسین مصیبت ماست.
👈2️⃣. عشق و محبت به آن حضرت در سرشت ما نهاده شده و این انس درونی است که ما در مصیبت آن حضرت شریک هستیم. لذا شما می بینید در جریان مصیبت اباعبدالله وقتی ایام محرم هنوز فرا نرسیده همه تدارک🏴 می بینند برای این شخصیتی که همه عاشق او هستند، نسبت به اربابشان اظهار ارادت می کنند. هر طیفی، هر شخصی و حتی ادیان دیگر هم نسبت به امام حسین و مظلومیت امام حسین ناراحت😔 هستند.
👈3️⃣. امام حسین (ع) برای ما از جان عزیزتر و والاتر است. مصیبت عزیزتر از جان ما مصیبت ماست، فرزندان ما فطرتا علاقه دارند🧑🏻🧕🏻 به این امام عزیز و بزرگوارشان در طول تاریخ که برای اصلاح دین جدشان قیام کردند، مبادا در مسیری قرار بگیرند با بدعت ها و انحرافات پشت آرمانهای امام حسین قرار بگیرند. لذا از جانشان عزیزتر است و مصیبت ایشان را مصیبت خودشان میدانند.
👈4️⃣. امام حسین مظهر انسانیت بود، مظهر شرافت و آزادگی بود. مصیبت آن حضرت مصیبت بر انسانیت و مصیبت بر شرافت است و از آنجایی که همه ی ما انسان شریفی هستیم مصیبت آن حضرت را مصیبت خودمان می دانیم.
👈5️⃣. شیعیان با امامان خودشان در اصل خلقت نیز اتحاد وجودی دارند پس مصیبت امام حسین مصیبت ما نیز تلقی می شود.
📑وقتی نگاه می کنیم در همه ی امامان بعد از امام حسین، توجه ویژه ای به امام حسین دارند چون امام حسین ویژه برای خدا آمده، خدا هم ویژه برای امام حسین آمده، برای 👥 زائرین امام حسین، برای عزاداران امام حسین (ع). در طول تاریخ باید این حرکت را به نحو احسن جدی بگیریم تا در زمان ظهور امام زمان (ع) انتقام مظلومیت و انتقام غربت اباعبدالله الحسین و یارانشان از ستمگران ان شاءالله گرفته بشود. لذا مصیبت امام حسین مصیبت ماست.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۴
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 5️⃣1️⃣
🔸نکته ی دیگری که در زیارت عاشورا میتوانیم به آن اشاره کنیم عظمت مصیبت عاشورا بر آسمان و آسمانیان و حتی زمینیان است.🌍
❌شما ببینید که دشمن چقدر نسبت به امام حسین (ع) و یاران ایشان بد و بد انجام داد. یاران حضرت را مظلومانه به شهادت رساندند، یاران ایشان به خصوص بنی هاشم را در جلوی چشمان آقا امام حسین جوانشان، برادرشان، طفل شیر خواره ی ایشان را، یک به یک به شهادت رساندند.🥀
😔حتی خود اباعبدالله وقتی تک و تنها شد، محاصره اش کردند و این فرزند رسول خدا را مظلومانه به شهادت رساندند، بلکه بالاتر با اسب بر بدنش تاختند.😞 حتی لباس مندرسی را هم که بر تن کرده بود، آن را هم در آوردند و امام را برهنه کردند. به طمع انگشتری انگشت اباعبدالله را قطع کردند،😢 سرش را از بدن جدا و بدنش را در سرزمین کربلا رها کردند. سر شهیدان و سر اباعبدالله را به اسب آویزان کردند و از کربلا تا به کوفه و بعد تا به شام آوردند.
🍁اسارت هم خودش یک غم و اندوه بود. با زینب کبری سلام الله علیها، دختر امیرالمؤمنین علی(ع) و خاندان عصمت و طهارت به نحو بسیار بدی تا شام برخورد کردند.💔
☝️به همه ی اینها که نگاه می کنیم میبینیم که واقعا مصیبت بسیار بزرگی است که در زیارت عاشورا می خوانیم «..مَا أَعْظَمَهَا وَ أَعْظَمَ رَزِیَّتَهَا فِی الْإِسْلَامِ وَ فِی جَمِیعِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْض» واقعا عظمت و 💥سختی مصیبت های امام حسین (ع) در روز عاشورا نه تنها اهل زمین که اهل آسمان را هم داغدار و مصیبت زده کرده است.
💠چرا که سیدالشهداء امام انس و جن و مَلک و صاحب اختیار مُلک و ملکوت است. عزای او لباس ماتم بر قامت همه ی عوالم هستی می پوشاند🖤. لذا مراد از عظمت مصیبت در آسمان ها در زیارت عاشورا، همان مصیبت زدگی فرشتگانی است که به منظور یاری امام حسین (ع) در روز عاشورا به زمین نازل شدند، اما می گویند چون به ⚔️ یاری آن حضرت نرسیدند در عزای ایشان تا قیام امام زمان (عج) به سوگ می نشینند.
📚چقدر روایات متعددی در عظمت و مصیبت اباعبدالله الحسین (ع) و گریه ی بر ایشان داریم و مراد بزرگی که مصیبت امام حسین و 🕊جمع فرشتگان و مصیبت زدگی همه ی آنها را بر این مصیبت بزرگ می رساند، آن مظلومیت اباعبدالله و یاران ایشان است که در کربلا شهید شدند که نه در تاریخ🗓 و نه تا امروز این امر سابقهای نداشته است. لذا باید جدیت در مصیبت اباعبدالله (ع) داشته باشیم که همانگونه که زمینیان دارند، آسمانیان هم دارند.
👌ان شاءالله که جزو عزاداران اباعبدالله باشیم و بتوانیم این نگاهی را که امروزه به عنوان فرهنگ امام حسین (ع) داریم اجرا می کنیم، در جامعه ی مهدویّت و در آن دولت امام زمان✨ که از آرزوهای ماست: «اللّهُمَّ إِنّا نَرْغَبُ إِلَيْكَ فی دَوْلَة كَريمَة ...»✨ آن دولت بیاید و بتواند انتقام مظلومیت اباعبدالله حسین را از ستمگران بگیرد.
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۱۵
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@bonyadsari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سه هدف و برنامه امام زمان(عج) در زمان ظهور
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
#امام_زمان
#استاد_نصوری
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/3788111884C8df9e48f18
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
احتمال بداء در 5 علامت حتمی ظهور وجود دارد؟
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت مرکزتخصصی مهدویت کشور و معاونت فرهنگ ، آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) کشور)
#امام_زمان
#استاد_نصوری
🌀 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/3788111884C8df9e48f18
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🖼 💠 مجموعه نمايشگاهی "فرازهایی از صحیفه سجادیه"
🔺به مناسبت 25 محرم سالروز شهادت حضرت امام سجاد (عليه السلام)🔻
🔰 💡اين مجموعه نمايشگاهی حاوی 50 تابلو از فرازهای منقول از امام سجاد (عليه السلام) در صحیفه سجادیه میباشد.
💿 براي دريافت فايلهای JPG اين مجموعه در قالب فايل ZIP، لينك ذيل را كليك نماييد: 👇
🌐 http://farhangisite.ir/sites/farhangisite.ir/files/Aks/277/SahifeSajadiye.zip
🗂 📎براي دريافت فايل PDF اين مجموعه، لينك ذيل را كليك نماييد: 👇
🌐 http://farhangisite.ir/sites/farhangisite.ir/files/Aks/277/SahifeSajadiye.pdf
🌾 علاقمندان ميتوانند فايلهاي ارائه شده را به صورت رايگان دريافت نموده و در فضای مجازی باز نشر دهند.
🖨 🕌 📌 همچنين میتوانيد با تكثير و پرينت اين مجموعه در قالبهای A4 و A3 و 50 در 70 ؛ آنرا در محافل فرهنگی در معرض بازديد عموم قرار دهيد.
📞 🚚 فعالان فرهنگی كه مايلند اين مجموعه را به صورت پرينت شده و آماده نصب دريافت كنند نيز میتوانند با ادمين كانال ارتباط برقرار نموده و از هزينه و نحوه ارسال آن مطلع گردند. 👇
@farhangimoaseseAdmin
#احاديث #امام_سجاد عليه السلام
#صحیفه_سجادیه #نمايشگاه
🆔@TolidatFarhangi
🌐 کانال مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
🔰 هم اکنون
برگزاری کارگاه اصول پاسخ به شبهات توسط استاد احسان عبادی
💠 حوزه علمیه خواهران جویبار
@bonyadsari