جدایی خواص سیاسی و آینده نظام؟!
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شش پرسش چالشی پیرامون فتنه 88 / 5
با این روند، که برخی از شخصیتهای سیاسی و انقلابی از نظام جدا میشوند، آینده این نظام به کجا خواهد کشید؟
🔹انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی، وامدار هیچ مقام و شخصیتی نمیباشد. انقلاب اسلامی ریشه در تودههای ملّتی آگاه، انقلابی، دینباور، قهرمانپرور، ایثارگر و شهادتطلب دارد و دارای ایدئولوژی قوی و نیرومند اسلامی میباشد. بنابراین، همانگونه که تداوم دین حنیف اسلام و قوام آن به اشخاص و افراد نمیباشد، حیات ملّت ایران نیز به شخصیتهای ملی و رجال برجسته ایرانی بستگی ندارد؛ جاودانگی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به اسلام و ملّت ایران است. اقبال و ادبار افراد، اشخاص و چهرهها نمیتواند به این جاودانگی و بالندگی آسیب وارد کند.
🔸در صدر اسلام نیز دیدیم بسیاری از کسانی که به اسلام گرویده بودند، در روز امتحان و آزمون به علت #خواستههای_نفسانی و وسوسههای شیطانی، به بیراهه رفتند «ارتد الناس بعد النبی الا ثلاثة او اربعة» لیکن به رغم آن کژرویها و خیانتها و ضربههای سنگینی که از سوی آن جماعت وارد آمد، آیین مقدس اسلام به راه خود ادامه داد و پایدار و استوار پیش رفت و بیراههپوییها، قدرتطلبیها و بدعتگزاریهای گوناگون و رنگارنگ، نتوانست اسلام را از نورافشانی، ظلم و ظلمتستیزی و آزادی و عدالتآفرینی باز دارد و نور خدا را خاموش کند. ثانیاً به گفته شاعر:
آنجا که عقاب پر بریزد از پشه لاغری چه خیزد؟
🔹در جایی که افرادی همانند آقای منتظری و چهرههایی مانند بنیصدر و قطبزاده و گروههای ریشهداری چون #سازمان_منافقان، آن گاه که از نظام و انقلاب جدا شدند، جز رسوایی و بیآبرویی طرفی برنبستند و نتوانستند به نظـام آسیبی برسانند، مخالفخوانی چند مهره سوخته که عملکرد خودشان و رفتار ناهنجار اطرافیها، آقازادهها و نورچشمیهایشان آنان را در میان مردم بیآبرو کرده است، نه تنها برای انقلاب و نظام ضرر و زیانی به همراه ندارد، بلکه مایه استواری بیشتر نظام میشود.
منبع: انقلاب اسلامی؛ پرسشها و پاسخها، صص221-220
#فتنه88
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اعترافات اجباری یا اختیاری؟!/1
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شش پرسش چالشی پیرامون فتنه 88 / 6
آیا فشار و شکنجه زندانیان، آنان را به اعتراف در پشت تلویزیون وامیدارد یا خم رنگرزی در زندان قرار دارد که وقتی پای زندانی به آنجا میرسد فوراً رنگ میگیرد و از این رو به آن رو میشود؟
در زنــدان بیتردید خم رنگرزی نیست که زندانیان را رنگ کند و دگرگون سازد، لیکن عواملی در این تحول و دگرگونی نقش دارند که ما به برخی از آن اشاره میکنیم:
🔹1. خودباختگی
بیشتر عناصر روشنفكرمآب تا وقتی كه در جو قرار دارند، در جمع یاران و همكاران هستند و در محافل روشنفكری خودنمایی میكنند، خیلی ادعا دارند و رجز میخوانند و به اصطلاح «هل من مبارز» میطلبند لیكن به محض اینكه پایشان به زندان رسید بدون اینكه كوچکترین فشاری بر آنان وارد شود با 180 درجه چرخش، به سازش و كرنش روی میآورند و تسلیم میشوند.
با نگاهی گذرا به پرونده و پیشینه این قبیله در دوره ستمشاهی میبینیم، غالب روشنفكرهایی كه ادعای مبارزه داشتند، به محض اینكه به زندان گسیل میشدند بدون اینكه حتی یك سیلی بخورند، میبریدند و سر تسلیم فرود میآوردند...
🔸2. ارائه اسناد و مدارک غیر قابل انکار
آن گاه که متهم در زندان با اسناد و مدارک روشنی از جانب بازجو رو به رو میشود که عملکردهای ریز و درشت او را كه ضدنظام، ملّت و کشور انجام داده است، به نمایش میگذارد و خیانتهای او را برملا میکند، بیتردید خود را میبازد، تسلیم میشود و راه سازش و همکاری را در پیش میگیرد.
کسانی که در دوران #طاغوت و یا در این دوره چند صباحی را در زندان گذرانده باشند، میدانند بزرگترین ضربه روحی برای زندانی وقتی است که دریابد همه کارها و فعّالیّتهای سری و زیرزمینی او کشف شده و بازجو از رازهای ریز و درشت او باخبر است، که در آن لحظه به طور کلی از پا در میآید و اگر از ایمانی استوار برخوردار نباشد به اصطلاح معروف «به غلط کردن میافتد».
🔹3. شکسته شدن جو
بسیاری از کسانی که در صحنه سیاسی به مبارزه و رویارویی با نظام برمیخیزند، هدف مشخص و مقدسی ندارند و با تأثیرپذیری از موجی که در اطرافشان پدید میآید به جنب و جوش میآیند، جو گیر میشوند و همراه موج ایجاد شده حرکت میکنند، شعار میدهند، به کارهایی دست میزنند و ناخودآگاه به سمت و سوی نامشخصی حرکت میکنند. اما در زندان به دور از آن محیط کاذبی که در اطرافشان ایجاد شده بود، به خود میآیند، از خود میپرسند که چرا در زندانم؟ چه هدفی مرا به این بند کشانده است؟ میبیند که هدف برجستهای نداشته و درواقع، قربانی جنجال و تشویق و تعریف کسانی شده است که دور او را گرفته بودند و معلوم نیست روی چه انگیزهای برای او «به به، چه چه» میزدند و او را جلو میبردند. از این رو، متنبه و پشیمان میشود و زبان به عذرخواهی میگشاید و یک سلسله واقعیتها را بازگو میکند.
🔸4. فریب خوردگی
برخی از کسانی که در فعّالیّتهای سیاسی شرکت میکنند و یا به عملیاتی دست میزنند و ضد نظام کاری صورت میدهند، بر این باورند که به راستی در راه خدمت به ملّت، کشور و حتی انقلاب اسلامی گام برمیدارند و با جریانهایی که بر خلاف مصالح مردم و اسلام کار میکند، رویارویی و مبارزه میکنند. لیکن در زندان با دلایل و مدارکی رو به رو میشوند که در مییابند آلت دست شدهاند، فریب خوردهاند، باندهای مرموز و قدرتطلب آنان را برای پیشبرد اغراض خویش - نه مصالح مردم و اسلام و انقلاب - فریب داده و کورکورانه به دنبال خود کشاندهاند. از این رو، سخت به خشم میآیند و برای جبران گذشته به بیان یک سلسله حقایق میپردازند و از گذشتهها اظهار پشیمانی میکنند.
🔹5. ناامیدی و سرخوردگی
برخی از کسانی که #ضد_نظام جمهوری اسلامی به کاری دست زدهاند، بر این باور بودند که به زودی و با یک خروش و خیزش و سر و صدا، بر موج سوار میشوند و به قدرت میرسند و اصولاً برای اینکه از مقام و منصبی که به زودی برای عدهای فراهم میشود محروم نشوند، همرنگ جماعت شده و به موج پیوستهاند، لیکن یک باره چشم باز میکنند، میبینند به جای نشستن بر مسند قدرت در گوشه زندان نشسته و آب خنک میخورند، از این رو، ناامید و سرخورده میشوند و برای نجات خود به یک سلسله اعترافات دست میزنند. آنها نه مرد رزم بوده و نه حال و حوصله زندان و محرومیت اینگونهای داشتهاند، سوراخ دعا را گم کرده و سر از زندان در آوردهاند.
#فتنه88
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اعترافات اجباری یا اختیاری؟!/2
🔸6. آگاهی و بیداری
بحثهای علمی، منطقی و مستدلی که برخی از بازجویان دانا و با تجربه با متهم در زندان دنبال میکنند، گاهی در ایجاد تحول، دگرگونی و آگاهی زندانی نقش بسزایی دارد و زندانی اگر به بیماری عناد، غرضورزی، کینهتوزی و... دچار نباشد در برابر منطق و استدلال علمی، تسلیم میشود و عذاب وجدان از جفایی که با موضعگیریهای ناروای خود بر ملّت، کشور و انقلاب روا داشته است او را بر آن میدارد که با یک سلسله اعترافات و بازگو کردن حقایق، جبران مافات کند و آب رفته را به جوی باز آورد.
🔹7. تاکتیک و ترفند
برخی از متهمان که پس از زندانی شدن به مصاحبه تلویزیونی میپردازند، در راه رویارویی با انقلاب و نظـام جمهوری اسلامی مأموریتهایی دارند که میبینند اگر در زندان بمانند، آن مأموریتها از دست خواهد رفت و نقشهها نقش بر آب خواهد شد، از این رو، به شکل تاکتیکی به توبه میپردازند، از گفتار و رفتار گذشته اظهار پشیمانی میکنند تا کیفر سنگینی نبینند و هرچه زودتر آزاد شوند و بتوانند توطئههای براندازی و مأموریتهای شیطانی خود را دنبال کنند.
🔸برخی نیز در مفاسد اخلاقی کثیفی غوطهورند و پرونده سنگین و ننگینی در زمینه مسائل اخلاقی، مالی و... دارند و میکوشند با یک سلسله موضعگیریهای مردمی و مصاحبههای تلویزیونی از برملا شدن آن مفاسد و زشتکاریها پیشگیری کنند و سرشت زشت خود را کماکان پوشیده دارند.
🔹این عوامل و عوامل دیگری در مصاحبه تلویزیونی متهمان زندانی نقش اصولی و ریشهای دارد، اما آن چه در سؤال آمده است «فشار و شکنجه»! باید بدانید که هیچ نوع فشار و شکنجهای نمیتواند زندانی را اینگونه به نطق آورد و به سخنرانی و مصاحبه دامنهدار و گسترده تلویزیونی وادارد. فشار و شکنجه تنها میتواند او را ناگزیر سازد که در پشت تلویزیون به اظهار ندامت و پشیمانی بپردازد و درخواست عفو و بخشش کند که در این مصاحبههای تلویزیونی زندانیان، کمتر دیده شد.
منبع: انقلاب اسلامی؛ پرسشها و پاسخها، صص227-222
#فتنه88
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نفاق سبز.pdf
212.7K
نفاق سبز و نظریه دستکش مخملی در دستی آهنین
🔹انقلاب اسلامی در میان شگفتیهای جهانیان و به ویژه غرب به پیروزی رسید و با پایداری در برابر همه سختیها به بالندگی خود ادامه داد. ابرقدرتها برای جلوگیری از وقوع #انقلاب_اسلامی در ایران بسیار تلاش کردند ولی از آنجا که کوششهایشان به سرانجام نرسید، به این فکر افتادند که با کمک ایرانیان سرسپرده غرب، انقلاب را از مسیر اصلی منحرف کرده و نظام مورد نظر و دستنشانده خود را در ایران روی کار بیاورند. غربگرایان ایرانی از دو دهه گذشته تاکنون بیش از پیش این تئوری را دنبال می کنند.
🔸آنها با پیروی از روشهایی که پیش از این در دیگر نقاط جهان، بهویژه #اروپای_شرقی به پیروزی رسیده، در پی دستیابی به آرمانهای اربابان غربی خود هستند. برای رسیدن به این آرمان ، اعتراضات بدون خشونت ولی گسترده بیش از روشهای دیگر مورد توجه قرار گرفت که از آن به نامهای #انقلاب_مخملی یا #انقلاب_رنگی نیز یاد شده است. این مقاله در نظر دارد آشوبها یا به اصطلاح جنبشهای کاذب پس از انقلاب را بررسی کرده و پیشینه اینگونه حرکتها را در دیگر نقاط جهان واکاوی نماید...
📎ضمیمه: مقاله «نفاق سبز و نظریه دستکش مخملی در دستی آهنین»، دکتر مظفر نامدار، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره20، تابستان1388.
#فتنه88
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
43.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ریاست بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی: امروز دفاع از امام در حکم قاچاق است
آنچه در این مصاحبه خواهید دید:
🔻علل ناشناخته ماندن امام
🔻نقش مقام معظم رهبری در تبیین ابعاد شخصیتی امام خمینی
🔻تبیین نگاه امام نسبت به فعالیت بانوان
🔻مردم همان مردم دوران انقلاب هستند. برخی میگفتند مردم به بنبست رسیدند، امام فرمود شما به بنبست رسیدهاید.
🔻میدان مبارزه امروز، میدان مقاومت و راه مقاومت است.
🔻 ببینید مقام معظم رهبری چقدر برای مردم وقت صرف میکنند با آن مسئولیت سنگین و گرفتاریهایشان دائما با اقشار مختلف و گروههای مختلف [مردم] برنامه میگذارند و طرحهای سازنده میدهند اما متأسفانه با برنامههای ایشان تشریفاتی برخورد میشود. این خیانت است.
🔻بسیاری از طرحهایی که امام در کشف اسرار (سال1323) ارائه کرد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بهاجرا درآمد.
🔻امام روزی خطر رژیم صهیونیستی را در سال 1341 اعلام کرد که بسیاری از رجال سیاسی رژیم صهیونیستی را یک رژیم مترقی میدانستند./امام فلسطینیها را بهراه آورد.
🔻وقتی امام به جماران آمدند حتی اجازه رنگ زدن به دیوار حسینیه را هم ندادند. امام انقدر نسبت به این مسائل حساس بودند. چگونه روح امام از وضعیتی که امروز [از نظر تشریفات در حرم ایشان است] رنج و زجر نمیکشد؟!
فیلم کامل مصاحبه با حجتالاسلام و المسلمین سید حمید روحانی در آپارات:
https://www.aparat.com/v/wA0PR
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزارش ویژه خبرگزاری صدا و سیما قم از کتاب عمار انقلاب
🔹کتاب عمار انقلاب عنوان کتابی است که بعد از وفات آیتالله مصباح یزدی به چاپ رسید تا از خدمات و زحمات عمار انقلاب سخن بگوید. کتابی که تدوین آن سه سال بهطول انجامید و مجاهدتهای علمی و فرهنگی ایشان را در کنار اقدامات سیاسی و مبارزاتی ایشان نمایان کرد.
🔸این کتاب از تولد علامه مصباح یزدی تا پیروزی انقلاب اسلامی است یعنی بین سالهای 1313 تا 1357 و دارای هشت سرفصل است و با گذشت سه سال از عروج ملکوتی علامه مصباح یزدی به چاپ چهارم رسیده است. کتابی که مطالعه آن برای رسیدن به اندیشه و تفکرات آیتالله مصباح توصیه میشود.
راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
🏢قم:
چهارراه شهدا-بوستان کتاب
خیابان معلم-مجتمع ناشران-کتابفروشی انتشارات شهید کاظمی
ارسال پیام به:
@nasrollahabadi
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🗞فهرست گزیده منتشر شده از کتاب «عمار انقلاب» در روزنامه کیهان
بخش اول
بخش دوم
بخش سوم
بخش چهارم
بخش پنچم
بخش ششم
بخش هفتم
بخش هشتم
بخش نهم
بخش دهم
بخش یازدهم
بخش دوازدهم
بخش سیزدهم
بخش چهاردهم
بخش پانزدهم
بخش شانزدهم
بخش هفدهم
بخش هجدهم
بخش نوزدهم
بخش بیستم
بخش بیست و یکم
بخش بیست و دوم
بخش بیست و سوم
بخش بیست و چهارم
بخش بیست و پنجم
بخش بیست و ششم
بخش بیست و هفتم
بخش بیست و هشتم
بخش بیست و نهم
بخش سیام
بخش سی و یکم
بخش سی و دوم
بخش سی و سوم
بخش سی و چهارم
بخش سی و پنجم
بخش سی و ششم
بخش سی و هفتم
بخش سی و هشتم
بخش سی و نهم
بخش چهلم
بخش چهل و یکم
بخش چهل و دوم
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.3.17.pdf
1.53M
حضور فعال آیتالله مصباح در گروه سرّی 11 نفره
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش سی و نهم
🔹در میان انبوه اسناد مرتبط با #قیام_عشایر_جنوب، اعلامیه تاریخی مرحوم #حبیب الله_شهبازی از خانهای کوه مره سرخی فارس، جالب توجه است که در آن رسماً از امام(ره) پشتيبانى به عمل آمده بود. مبارزات عشایر در حمایت از نهضت امام(ره) و امتداد آن، به فرهنگ عامیانه عشایر تبدیل شده بود.
🔸توجه یک فاضل حوزوی در تراز آیت الله مصباح، به تحولات سیاسی دورترین نقاط ایران، نشانگر التفات ایشان به عمق راهبردی نهضت امام خمینی(ره) است.
🔹اشاره به «بحران بیسابقه» در «وضع داخلی و سیاست خارجی مملکت»، از نگاه کلان نگر آیت الله مصباح به اوضاع ایران در ابتدای دهه 1340 حکایت میکند.
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،17خرداد1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.3.20.pdf
1.79M
زمینه تأسیس جامعه مدرسین از فعالیتهای گروه 11 نفره
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهلم
آنگونه که ملاحظه شد، در روایت مقام معظم رهبری دقت نظر جالبی وجود دارد که اولاً بین مجموعههای مختلف که در دل حوزه علمیه قم شکل گرفت، خلط نشده است، ثانیاً به نقش آیت الله مصباح در گروه سری 11 نفره با تفصیل اشاره کردهاند. کتابت و دبیری جلسات و اختراع خط مختص خود برای نگارش صورت جلسات، دو موضوع مهم در این گزارش تاریخی است...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،20خرداد1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.3.22.pdf
2.07M
ذوالشهادتین امام(ره)
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهل و یکم
🔹...آیت الله مصباح...: «[امام خمینی] کتابهای فقهی داشتند که طلبهها دوست داشتند چاپ شود و استفاده کنند. آقای #مسعودی پیشنهاد کردند که بیاییم کتاب طهارت ایشان را چاپ کنیم.
🔸ظاهراً بانی آن، مرحوم آقای #پسندیده بودند. ایشان اقدام کردند که کتابهای امام چاپ شوند، چون خود امام که حاضر نبودند این کار را بکنند. من یک مقداری با تصحیح کتاب آشنایی داشتم. برای چاپ اقدام کردیم و تصحیح آن را هم بنده به عهده گرفتم. بعضی جاها نیاز بود که مطلب با خود ایشان در میان گذاشته شود، چون اشتباهی در نوشتن وجود داشت و یا نیاز به تغییر لفظی بود...
🔹از آنجا ارتباط نزدیک با ایشان برقرار شد. امام هم عنایت و لطف خاصی به بنده داشتند. در مواردی بنده افرادی را برای گرفتن اجازه در امور حسبیه، خدمتشان معرفی میکردم. به رغم اینکه ایشان برای صدور اجازه، مقید به دو شاهد بودند، اما در اینگونه موارد به بنده اکتفا میکردند و اجازه صادر میفرمودند. آقای مسعودی نقل میکرد که امام فرموده بودند که ایشان «ذوالشهادتین» است، در حالی که در مورد دیگران دو شاهد میخواستند.»
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،22خرداد1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.3.24.pdf
1.68M
پاسداری از سنگرهای ایدئولوژیک
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش چهل و دوم
...تکاپوی فکری و فرهنگی آیتالله مصباح در دوران مبارزه، از جهت مرزبانی عقیدتی و تقویت بعد فکری مبارزات حائز اهمیت است و مواردی مانند انتشار «نشریه انتقام» نیز گرچه در قالب قلم و اندیشه تجلی یافته و از این جهت، مصداقی از مبارزات نرم است اما حساسیتهای فوقالعاده ساواک و بازتاب آن در صفوف مبارزاتِ میدانی نشان میدهد که اقدامی کاملاً منحصر به فرد و مصداق بارز مبارزه حادّ سیاسی است...
🗞ضمیمه: روزنامه کیهان،24خرداد1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اعلام ارتداد جبهه ملی
🔻 #صحیفهخوانی | 25 خرداد
🔹...من نصیحت میکنم، این جمعیت متدین #نهضت_آزادی را، و آقای #رئیسجمهور را، الآن هم من نصیحت میکنم که آقا شماها دست بردارید از این سنگاندازی جلوی چرخ اسلام، دست بردارید از این تضعیف مجلس و تضعیف روحانیت و تضعیف ملت و تضعیف روحیه ملت و تضعیف روحیه ارتش. دست بردارید از این امور، و بیایید در میدان با برادران دیگرتان بنشینید؛ شما رئیس جمهور قانونی باشید؛ روی قوانین عمل کنید. شما وکلایی هستید در مجلس، محترمید، متدینید؛ جدا کنید حساب [خودتان] را از مرتدها. اینها مرتدند.
🔸«جبهه ملی» از امروز محکوم به ارتداد است. بله، «جبهه ملی» هم ممکن است بگویند که ما این اعلامیه را ندادهایم. اگر آمدند در رادیو امروز بعد از ظهر آمدند در رادیو اعلام کردند به اینکه این اطلاعیهای که حکم ضروری مسلمین، جمیعمسلمین، را «غیر انسانی» خوانده، این اطلاعیه از ما نبوده؛ اگر اینها اعلام کنند که از ما نبوده، از آنها هم ما میپذیریم...(25خرداد1360، صحیفه امام، ج14، صص463-462)
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
عدم صلاحیت حقوقدان غربزده برای دخالت در قانون اساسی
🔻 #صحیفهخوانی | 27 خرداد
...ما میخواهیم یک #مملکت_اسلامی درست کنیم، ما نمیخواهیم یک مملکت غربی درست کنیم. ما حقوقدان غربی لازم نداریم. اصلًا صلاحیت ندارد آن کسی که حقوق به معنای حقوقدانی غربی و غربزدگی دارد، او صلاحیت ندارد که در قانون اساسی ما دخالت بکند؛ و ما قانون اساسی #مسکو را که نمیخواهیم درست بکنیم؛ و یا قانون اساسی #امریکا را. ما میخواهیم قانون اساسیِ اسلام را درست کنیم. #اسلامشناس باید در اینجا دخالت داشته باشد. اسلامشناس روحانیون هستند، و بعضی از اشخاصی که در روحانیت داخل هستند، و لو از صنف دیگر، لکن اطلاعات اسلامی- سیاسی دارند. و ما همینها را میخواهیم تعیین کنیم. یعنی نه اینکه ما، ملت ما همینها را میخواهد...(27خرداد1358، صحیفه امام، ج8، ص191)
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزارش ویژه خبرگزاری صدا و سیما پیرامون دفتر پنجم از کتاب نهضت امام خمینی
🔹«نهضت امام خمینی» اولین کتاب تفصیلی در مورد تاریخ تحولات انقلاب اسلامی است که جلد اول آن در سال 1356 در لبنان چاپ شده است.
🔸این کتاب تنها اثری هست که قبل از انتشار مورد مطالعه امام خمینی قرار گرفته است
🔹پس از یازده سال پژوهش عمیق تاریخی جلد پنجم از مجموعه ارزشمند نهضت امام خمینی به چاپ رسید. این کتاب با محوریت حیات فکری و سیاسی علامه سیدمصطفی خمینی تدوین شده است
راههای تهیه کتاب:
🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6.
📞تلفن: 22579192_021
ارسال پیام به:
@nasrollahabadi
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
مقابله امام با توطئهها علیه قانون اساسی جمهوری اسلامی
🔻 #صحیفهخوانی | 28 خرداد
... مهم این اصول است، مهم #قانون_اساسی است. یک دسته الان افتادند تو دور که نه، مجلس اصلش باید یک مجلس مؤسسان باشد، چون در غرب مجلس مؤسسان بوده، آقایان هم میل دارند مجلس مؤسسان باشد، و اینها هم نه اینکه برای مجلس مؤسسان دلشان سوخته؛ اینها میخواهند مطلب را به تعویق بیندازند معطل بکنند بلکه آن ریشههای گندیدهای که دارند به هم متصل میشوند، قوه پیدا کنند بیایند اساس را از بین ببرند. الان ما باید همه همّمان را صرف این قضیه بکنیم... ( 28 خرداد 1358، صحیفه امام، ج8، ص200)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
18.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مدعیان دین داناتر از امام خمینی(ره)
🔹[برخی] مدعیان دین و متولیان اسلام که بیشتر در حوزهها هستند همیشه کارشان این بوده که بگویند از امام بیشتر و بهتر میفهمند و سعی کنند امام را بهیک نحو زیر سؤال ببرند...
چه کسانی مخالف حضور #زنان در عرصه سیاسی بودند؟!
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
حضرت امام جواد علیهالسلام؛ مظهر مبارزه با باطل
مقام معظم رهبری:
امام جواد علیهالسلام مظهر مبارزهی با باطل بود، او کوششگر برای حکومت الله بود. او برای خدا و قرآن مبارزه میکرد، او از قدرتها نمیترسید، او در حقیقت امام و الگو و پیشاهنگ این حرکتی بود که امروز ملت ایران همگی دست به دست آن را تعقیب میکند.۱۳۹۰/۰۳/۲۳
#امام_جواد
#شهادت_امام_جواد
به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴تبری علامه طباطبائی از آثار علی شریعتی
سالگرد فوت علی شریعتی
🔹حضرت آیت الله علامه آقای حاج سید محمد حسین طباطبایی دام ظله
با تقدیم سلام مفتخرا و محترما به عرض شامخ آن حضرت میرساند اخیرا در تهران شایع کردهاند نعوذ بالله حضرتعالی نوشته های #علی_شریعتی را تائید کرده و فرمودهاید کوچکترین ایرادی در آن دیده نشده است. استدعا دارم بذل توجهی فرموده برای روشن شدن حقایق و نجات عده ای از ضلالت، نوشتهای مرقوم بفرمائید.
🔹بسمه تعالی
این جانب نوشتههای دکتر شریعتی را هرگز تصدیق نکرده و چنین سخنی به احدی نگفتهام و نوع مطالب ایشان اشتباه و طبق مدارک دینی اسلامی غیر قابل قبول میباشد. محمد حسین طباطبایی
#علامه_طباطبائی
#شریعتی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📸اطلاعنگاشت: توهینهای شریعتی به علامه مجلسی و یک مقایسه
مقایسه دوران علامه مجلسی و روزگار علی شریعتی
🔻مقایسهای تطبیقی در پاسخ به توهینهای علی شریعتی علیه مرحوم علامه مجلسی
▫️علی شریعتی به دلیل همکاری علامه مجلسی با حکومت صفوی انتقادات توهینآمیزی را به ایشان روا داشت اما بررسی دوران علامه مجلسی و مقایسه آن با روزگار و عملکرد شریعتی نشان میدهد که این انتقادات بجا و صادقانه نبود.
◀️مقایسهای تاریخی بر اساس کتاب نهضت امام خمینی، دفتر سوم، نوشته حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
#علامه_مجلسی
#علی_شریعتی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
سالروز فوت علی شریعتی
بسم الله الرحمن الرحیم
و به نستعین
🔹نظر به اینکه مسائل مربوط به مرحوم #دکترعلی_شریعتی مدتی است موضوع جنجال و اتلاف وقت طبقات مختلف و موجب انصراف آنها از مسائل اساسی و حیاتی ما و وسیله بهرهبرداری افراد و دستگاههای مغرض گردیده است. اینجانبان تبادل نظر در این مسائل را ضرور دانستیم و در پی یک سلسله مذکرات به این نتیجه رسیدیم که تا حدود زیادی وحدت نظر داریم، و با توجه به اینکه بیشترین افرادی که دچار این سردرگمی و بیهوده کاری هستند از قشر حقیقت طلبند، وظیفه شرعی دانستیم عقائد و نظریات مشترک خود را در این زمینه، نخست به طور اجمال و سپس به طور تفصیل به اطلاع عموم، و به ویژه این قشر برسانیم باشد که وسیله خیری برای رهائی از این سردرگمی و بازگشت به وحدت و الفت میان مسلمانان گردد که این موجب رضای خدای متعال خواهد بود.
🔸آنچه درباره آن مرحوم شایع است یا مربوط است به جنبه گرایشهایش یا به استنباطها و اظهارنظرهایش در مسائل اسلامی که در آثار و نوشتههای او منعکس است. اینجانبان که علاوه برآشنایی به آثار و نوشتههای مشارالیه با شخص او فی الجمله معاشرت داشتیم، معتقدیم نسبتهائی از قبیل سنیگری و وهابیگری به او بیاساس است و او در هیچیک از مسائل اصولی اسلام از توحید گرفته تا نبوت و معاد و عدل و امامت گرایش غیراسلامی نداشته است ولی نظر به اینکه تحصیلات عالیه و فرهنگ او غربی بود هنوز فرصت و مجال کافی نیافته بود در معارف اسلامی مطالعه وافی داشته باشد تا آنجا که. گاهی از مسلمات قرآن و سنت و معارف و فقه اسلامی بیخبر میماند هرچند با کوشش زیاد به تدریج بر اطلاعات خود در این زمینه میافزود در مسائل اسلامی حتی در مسائل اصولی دچار اشتباهات فراوان گردیده که سکوت در برابر آنها ناروا ونوعی کتمان حقیقت و مشمول سخن خدا است که: ان الذین یکتمون ما انزلنا من البینات من بعد ما بینا للناس اولئک یلعنهم الله و یلعنهم اللاعنون
🔹از این رو با توجه به اقبال فراوان جوانان به کتب مشارالیه و اینکه خود او در اواخر عمر در اثر تذکرات متوالی افراد بیغرض و بالاتر رفتن سطح مطالعات خودش متوجه اشتباهات خود شد به یکی از نزدیکانش وکالت تام برای اصلاح آنها داد. اینجانبان بر آن شدیم به حول و قوه الهی ضمن احترام به شخصیت او و تقدیر از زحمات و خدماتش در سوق دادن نسل جوان به اسلام بدون مجامله و پرده پوشی و بدون اعتنا به احساسات طرفداران متعصب و یا دشمنان مغرض طی نشریاتی نظر خود را درباره مطالب مندرجات کتابهای ایشان بالصراحه اعلام داریم از خداوند متعال مدد میطلبیم و از همه افرادی که بیغرضانه نظریات مستدل خود را در اختیار ما قرار دهند و ما را در این راه یاری نمایند متشکر خواهیم شد. والسلام علی من التبع الهدی.
مرتضی مطهری
مهدی بازرگان
56.9.23
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شریعتی و پروژه شهیدسازی
🔹بعد از فوت دکتر علی شریعتی هواداران وی؛ بدون داشتن هر نوع مستند و علامت قتل ویا حتی گفتار شفاهی متخصصین؛ ادعای کشته شدن وی را بر سر زبانها انداختند و پروژه شهیدسازی توسط لیبرالمسلکها و البته؛ #مجاهدین_خلق پیگیری شد.
🔸اما آیا واقعا علی شریعتی کشته شد؟
◀️اسناد سخن میگویند
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
📚معرفی کوتاه کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ»
🔹بسیاری از کسانی که امروز به #ستایش_از_شریعتی برخاستهاند نه شریعتی را می شناسند و نه اندیشههای او را باور دارند، بلکه دنبال آنند که روش شریعتی در گفتگو با دستگاه جاسوسی رژیم شاه را برای نسل امروز و فردا الگو کنند تا قباحت و فضاحت ارتباط با #سازمانهای_جاسوسی از بین برود.(بخشی از مقدمه «شریعتی در دادگاه تاریخ»)
🔸کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ» بخشی از اندیشه و عملکرد آقای علی شریعتی را بر اساس اسناد قطعی تاریخی تبیین کرده است. این اثر در ابتدا فصلی از کتاب نهضت امام -دفتر سوم- را تشکیل میداد که در ادامه، همراه با اضافات در سال 97 به صورت مستقل تنظیم شد.
🔹کتاب 《شریعتی در دادگاه تاریخ》 در ابتدا ریشه #اسلام_منهای_روحانیت را که یکی از پایههای فکری آقای شریعتی بود بررسی میکند و نظرات گروههای مختلف را درباره آن بیان میکند و سپس به تبیین زندگی سیاسی-اجتماعی شریعتی و ارتباط او با ساواک بر اساس اسناد و مدارک میپردازد و در ادامه به نقد برخی نظرات شریعتی پرداخته و در پایان موضع امام در قبال شریعتی و پیامد های عملکرد شریعتی تبیین میکند.
#شریعتی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
نقد تشکیلاتی حوزویان به #شریعتی با راهنمایی #شهید_مطهری
🔹 گزیدهای از مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با مرحوم آیتالله ممدوحی
🔸 «مرحوم آقای مطهری وقتی آمد قم کتابهای شریعتی را بین ما و عدهای دیگر مثل آقای جوادی، آقای حسنزاده، آقای مصباح، آقای محمدی گیلانی تقسیم کرد. همه اینها کتابها را نقد کردند.
🔹شهید مطهری بنا بود نقدها را جمع بکند اما دیگر انقلاب شد و [تجمیع] نشد. کتابی که من نقد کردم حسین وارث آدم بود و «از کجا آغاز کنیم».» (مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با مرحوم آیتالله ممدوحی 1392/3/22)
#شریعتی
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
اذیت و آزار علامه طباطبائی توسط منافقان هوادار شریعتی
▫️[هواداران شریعتی] علامه را خیلی اذیت کردند. همین منافقها آن وقت بودند آمدند عکس #شریعتی را روی درب خانهاش نصب کردند. ایشان هم گوش نمیداد کار خودش را میکرد ولی علامه را خیلی اذیت کردند.(مصاحبه اختصاصی بنیاد تاریخپژوهی با مرحوم آیتالله ممدوحی 1392/3/22)
#شریعتی
🔊 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مقابله جدی مجتهد شهید با جریانات انحرافی
حاج آقا مصطفی در دوران زندگیش هیچگاه نسبت به هیچکس فریب نخورد حتی زمانی که مسئله #علی_شریعتی اوج گرفته بود و خیلیها را فریب داده بود ایشان مقابله کرد و به ماهیت شریعتی پی برد...
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
شریعتی؛ شبهات و انتقادات
تبری علامه طباطبائی از آثار علی شریعتی
📸اطلاعنگاشت: توهینهای شریعتی به علامه مجلسی و یک مقایسه
اطلاعیه مشترک شهید آیتالله مرتضی مطهری و مهدی بازرگان در مورد آثار دکتر علی شریعتی
🎥شریعتی و پروژه شهیدسازی
معرفی کوتاه کتاب «شریعتی در دادگاه تاریخ»
نقد تشکیلاتی حوزویان به شریعتی با راهنمایی شهید مطهری
اذیت و آزار علامه طباطبائی توسط منافقان هوادار شریعتی
🎥مقابله جدی مجتهد شهید با جریانات انحرافی
ماجرای اختلاف نظر آیتالله مصباح با شهید بهشتی پیرامون دکتر شریعتی چه بود؟/1
ماجرای اختلاف نظر آیتالله مصباح با شهید بهشتی پیرامون دکتر شریعتی چه بود؟/2
سنجش عملکرد آیتالله مصباح و شهید بهشتی با رویکرد امام/1
سنجش عملکرد آیتالله مصباح و شهید بهشتی با رویکرد امام/2
سنجش عملکرد آیتالله مصباح و شهید بهشتی با رویکرد امام/3
تبیینی از اختلاف رویکردهای روحانیان مبارز در نهضت امام خمینی رحمهالله /1
تبیینی از اختلاف رویکردهای روحانیان مبارز در نهضت امام خمینی رحمهالله /2
تبیینی از اختلاف رویکردهای روحانیان مبارز در نهضت امام خمینی رحمهالله /3
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
لزوم کسب استقلال برای پیشرفت کشور
🔻 #صحیفهخوانی | 30 خرداد
...الآن ما یک گرفتاری اصولی داریم که اگر این گرفتاری اصولی تمام نشود و نتوانیم به پیروزی در این گرفتاری برسیم، نه دیگر امید این است که #سیستان درست بشود و #بلوچستان درست بشود؛ و نه امید این است که #تهران و #قم و سایر جاها درست بشود. باز ممکن است خدای نخواسته به وجه بدتری برگردد به آن حالات سابق. و آن گرفتاری این است که اول ما باید اساس #استقلال مملکتمان را درست بکنیم که مملکت بشود مملکت ایران برای ما و کسی دیگر نتواند در آن تصرف کند. اگر ما کشور خودمان را استقلالش را تحصیل نکنیم و تضمین نکنیم، سایر چیزها درست نخواهد شد...(30خرداد1358، ج8، ص227)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ماجرای اختلاف نظر آیتالله مصباح با شهید بهشتی پیرامون دکتر شریعتی چه بود؟/1
بریدهای از کتاب «عمار انقلاب»
🔹ماجرای اختلاف #آیت الله_مصباح و #شهید_بهشتی بر سر موضوع شریعتی و آثار او با پیچیدگیهایی مواجه است که گاه نتیجهگیریهای ناصوابی را به دنبال داشته است. به عنوان نمونه برخی این قضیه را منجر به قطع رابطه آقای مصباح با مجموعه #مدرسه_حقانی و پیوستن به #مؤسسه_در_راه_حق و ایجاد تشکیلات فکری در آنجا میدانند.
🔸اگرچه با مطالعه خاطرات خود آقای مصباح که توسط نهادهای مختلف تدوین شده است در نگاه اول این قضیه به همین شکل مینمایاند و برخی همچون آقای #رسول_جعفریان شاید با همین مستندات، قضیه را اینگونه تفسیر کردهاند، اما واقعیت امر آن است که آیت الله مصباح از سال 1351 به مؤسسه در راه حق رفته و بخش آموزشی آن را پیریزی نموده است.
🔹این درحالی است که قدیمیترین موضعگیریهای جدی ایشان علیه #شریعتی را میتوان در سالهای 1353 و 1354 مشاهده کرد و حداقل بین این دو موضوع دو سال فاصله وجود دارد. بنابراین نمیتوان گفت که بر اثر اختلاف آقای مصباح و شهید بهشتی، با یکدیگر قطع رابطه کرده و آقای مصباح به مؤسسه در راه حق رفته است. آقای مصباح خود میگوید:
🔸 «من شخصاً از مقطعی حساسیتم نسبت به ایشان زیاد شد که جزوههای سخنرانیاش به نـام «دروس اسـلامشناسی» مـنتشر میشدند و در هر جزوهای یکی دو تا از سخنرانیهای ایشان در این موضوع درج میشد.» با توجه به اینکه، جزوههای اسلامشناسی آقای شریعتی در سال 1351، یک به یک منتشر میشد حال چگونه ممکن است دقیقاً همان سالی که این جزوهها تازه به انتشار میرسید، -و مسلماً با امکانات آن روز، با کمی تاخیر به دست آقای مصباح میرسید،- جلساتِ نقد آقای مصباح در حدی گسترش و شدت یابد که اختلاف او با شهید بهشتی به اوج رسیده و موجب ترک مدرسه حقانی و رفتن به مؤسسه در راه حق شود؟ مسلماً این روند، سیری چند ساله داشته است و همین دلیل بر آن است که پیوستن ایشان به مؤسسه در راه حق به جهت قطع رابطه با مدرسه حقانی نبوده است.
🔹به نظر میرسد اگر در بیانات و دغدغههای آیت الله مصباح، که توسط خودشان بیان شده، دقتی دوباره شود به این نتیجه رهنمون میشویم که ایشان به بحث تخصصی کردن علوم اسلامی، فراتر از یک مدرسه یا یک مؤسسه مینگریسته و به دنبال ایجاد یک مرکز بین المللی بود تا بتواند در سطح جهانی، زمینه فعالیت طلاب علوم دینی را فراهم سازد و روحانیونی کارآمد و آگاه به علوم روز تحویل دهد.(عمار انقلاب، صص430-429)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ماجرای اختلاف نظر آیتالله مصباح با شهید بهشتی پیرامون دکتر شریعتی چه بود؟/2
بریدهای از کتاب «عمار انقلاب»
🔹مرحوم آیتالله مصباح میگوید:
«من به فکر افتادم که اگر بشود یک واحد دیگری در کنار مدرسه [حقانی] تأسیس و از تجربیاتی که در آنجا به دست آمده برای گسترش این برنامهها استفاده بشود؛ ولی من خودم هیچ امکاناتی و موقعیت اجتماعی نداشتم، نه محیطی داشتم و نه کس دیگری که حرف من را بخواند. فقط همین، ایدهای در ذهن بود. تا اینکه مسئولین مؤسسه در راه حق و بیش از همه مدرسه آقای #خرازی دعوت کردند که در مؤسسه در راه حق بیایید تا یک نوع کارهای پژوهشی را شروع کنیم» یا در جایی دیگر میگوید: «این موجب شد که تدریجاً همکاری من با دوستان در مدرسه حقانی کمی ضعیف بشود من به دو دلیل به فکر ایجاد یک واحد آموزشی دیگر افتادم: یکی اینکه اصلاً از اول هم هدف بر این بود که ابتدا یک واحد فرهنگی به وجود بیاوریم و با تجربههایی که میاندوزیم تدریجاً آن را توسعه بدهیم تا به یک مدرسه منحصر نباشد. بعد توسعه بدهیم تا تدریجاً در حوزه این روش و این برنامه بیشتر گسترش پیدا کند. این از اول هم منظور بود...».
🔸با همین تصور، ایشان دعوت آیت الله خرازی در مؤسسه در راه حق را پذیرفت و آن را در راستای آرزوی دیرینه خود دید و شروع به برنامهریزی آموزشی در آن نهاد علمی نمود. این در حالی بود که آیت الله مصباح هنوز با شهید بهشتی اختلاف جدی پیدا نکرده بود؛ همگان تصریح دارند که اوج اختلاف شهید بهشتی و آقای مصباح در سال 1356 و بعد از فوت دکتر شریعتی اتفاق افتاد.
🔹شواهد و اسناد هم نشان میدهد که عملاً آقای مصباح در سال 1356 به شکل رسمی مدرسه حقانی را ترک کرده است.
🔸کما اینکه در ویژه نامه «حکیم جریان ساز ...» که در اسفند 1399 توسط مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی رحمهالله منتشر شده است نیز به این جمعبندی رسیدهاند که آیت الله مصباح از سال 1345 تا 1356 در مدرسه حقانی فعالیت داشتهاند.
🔹موضوع دیگر درباره اختلاف بین شهید بهشتی و آیت الله مصباح آن است که برخی این اختلاف را شاهدی بر تایید افکار دکتر شریعتی توسط شهید بهشتی میآورند. درحالی که باید توجه داشت که #شهید_بهشتی و همچنین #آیت الله_خامنهای و برخی دیگر، نه تنها افکار دکتر شریعتی را تایید نمیکردند بلکه آن را آمیخته به اشتباه میدانستند. #مهندس_بازرگان نیز در سال 1356 به همراه #شهید_مطهری بیانیهای را در نقد افکار شریعتی صادر کردند، البته مدتی بعد، به علت جوّ حاکم بر فضای جامعه، مهندس بازرگان بیانیهای مجدد صادر کرد، و در بیانیه تازه صادر شدهاش نیز، افکار شریعتی را تایید مطلق نکرد.
🔸شهید قدوسی نیز که با خواست شهید بهشتی، عذر آقای مصباح را از مدرسه حقانی خواسته بود، افکار شریعتی را انحرافی میدانست. بنابراین افرادی همچون شهید بهشتی یا آیت الله خامنهای در این زمینه با آقای مصباح هم رأی بودند که برداشتهای شریعتی از دین اشتباه است، آنچه که شهید بهشتی با آن مخالف بود نحوه بیان آقای مصباح در مجامع بود. شهید بهشتی معتقد بود اینگونه نباید دکتر شریعتی را مورد انتقاد قرار داد چرا که موجب دو دستگی و شکاف در جامعه میشود. البته، آیت الله مصباح -همانطوری که در مصاحبههایشان گفته است - بنا نداشته اند با انتقاد از افکار دکتر شریعتی موجب تنش در جامعه شود. به همین جهت در جلسات خود نامی از دکتر شریعتی نمیبرد. ایشان چه در جلسات سخنرانی در حوزه و چه در نقدهایی که بر آثار شریعتی نوشت، از او اسم نمی برد، چراکه معتقد بود اسم بردن از شخص موجب تنش میشود.
🔹بنابراین میتوان گفت که آقای مصباح، در نیت، قصد عامدانه بر ایجاد شکاف در جامعه آن روز را نداشت و از این جهت با آیت الله شهید بهشتی اختلافی نداشت. اگر چه برخی معتقدند که در عمل، کارهای ایشان به این امر منجر می شد.
🔸در هر صورت، دو نکته مهم در این بُرهه از زندگی آیت الله مصباح باید مورد توجه قرار گیرد:
اول این که پایهگذاری بخش آموزش مؤسسه در راه حق نه به خاطر مخالفتهای شهید بهشتی با آیت الله مصباح و محدود شدنِ فعالیتِ ایشان در آن مدرسه بود، بلکه به اندیشه فعالیت تخصصی فرامدرسهای آیت الله مصباح بر میگردد.
🔹دوم اینکه اختلاف شهید بهشتی با آیت الله مصباح، در پذیرش یا عدم پذیرش افکار شریعتی نبود بلکه بر سر نحوه بیان و موقعیت سنجی مکانی و زمانی آن بود.
🔸این دو نکته، از آن جهت مورد توجه است که در بسیاری از منابع، از اختلافات آیت الله مصباح و شهید بهشتی تبیین درستی ارائه نشده و یا به شکل غیر صحیح از آن نتیجه گیری شده است.(عمار انقلاب، صص435-430)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
سنجش عملکرد آیتالله مصباح و شهید بهشتی با رویکرد امام/1
بریدهای از کتاب «عمار انقلاب»
🔹دو گروه [از حوزویان در مواجهه با آراء آقای شریعتی] که شامل #آیتالله_مصباح و #شهید_بهشتی است، هر کدام از جهتی به امام شباهت دارند.
🔸دسته نخست از جهت تأکید بر مرزهای عقیدتی و نقد مطالب ناصحیح، جهت پیشگیری از انحراف در صفوف نهضت (که در جای خود قابل دفاع و حکیمانه است) و دسته دوم از جهت مراعات مصالح مبارزه و مواجهه حکیمانه با پدیدههای فتنهگون. آقای #سیدمحمود_دعایی در مورد انگیزه #آیتالله_مصباح میگوید:
🔹«آقای مصباح در حقیقت میشود گفت که یک روحانی آگاه به مسائل زمان خودشان بودند و با احساس مسئولیت مبارزه با شرایط حاکم بر کشور، این یک واقعیت است. در یک مقطعی که مبارزات اوج گرفت و طیفهای مختلف به مبارزه پرداختند یک نگرانی به وجود آمد، نگرانی این بود که جهت مبارزه و سرانجام مبارزه با آنچه که ما به آن دل بستیم و معتقد هستیم نیانجامد و به همین دلیل اینها به این نتیجه رسیدند که ما در عین حفظ مواضع و حمایت از فعالیتهای مبارزاتی گذشته و ادامه راه گذشته باید از اینکه حامی جریاناتی باشیم که در نهایت آنها اگر پیروز شوند اهداف ما را نخواهند پذیرفت پرهیز کنیم.
🔸... آقای مصباح در این زمینه به قدری وسواس و حساسیت داشت که حتی نوآوری های مرحوم آقای شریعتی را بر نمیتابید و آنها را انحرافی میدانست.
🔹حتی در مدرسه حقّانی ایشان به عنوان یکی از مدرسین برجسته مدرسه بودند به این نتیجه رسیده بودند که حرکت مرحوم آقای شریعتی موجش دامن طلاب حقّانی را هم گرفته است یعنی این طلاب گرایشاتی پیدا کردند در جلسات سخنرانی ایشان میروند شرکت میکنند کتابهای ایشان را میخوانند و ایشان نگران بودند و موضع داشتند و در موضعگیریهای خودشان با حساسیتهایی که باز برخی طلبهها داشتند مواجه شده بودند و گاهی مقاومت میکردند».
🔸نمونهای دیگر که امام در جلسات خصوصی نظر خود را در مورد دکتر شریعتی میفرمودند خاطرهای است که حجت الاسلام و المسلمین #فردوسیپور نقل کردهاند. بر اساس گزارش ایشان که خود در نجف بوده و در جریان درگذشت دکتر شریعتی واسطه میان امام و #ابراهیم_یزدی برای درخواست صدور نامه تسلیت به پدرِ دکتر شریعتی و برگزاری مراسم ختم از سوی امام بوده، امام به هیچ کدام از این دو مورد پاسخ مثبت -نداده است. در واقع این خود شاهدی بر مخالفت امام با شریعتی در روزگاری بود که او از محبوبیت بالایی برخوردار بود...(عمار انقلاب، صص487-486)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db