eitaa logo
بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانش‌نامه انقلاب اسلامی
5.6هزار دنبال‌کننده
2.4هزار عکس
652 ویدیو
595 فایل
ناشر اختصاصی آثار تاریخ‌نگار انقلاب اسلامی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی کانال رسمی @bonyadtarikh تازه های پایگاه: http://iranemoaser.ir ارتباط با مدیر کانال و خرید آثار: @nasrollahabadi
مشاهده در ایتا
دانلود
⚫️بازخوانی نقش آیت الله یزدی در به منظور تشکیل ▫️به دنبال تأسیس هسته اولیه، «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم » (موسوم به گروه یازده نفره)، بحث اقتضائات مربوط به، «» به عنوان یکی از بحث های محوری مطرح شد و علی رغم عدم موافقت و همراهی برخی از اعضا، نهایتا به تشکیل گروه ولایت منجر گردید. ▪️ آیت الله شیخ محمد یزدی، از اعضای اولیه (گروه ولايت)، ماجرای تاسیس «گروه ولایت» به محوریت را شرح داده است: ▫️یک بار شهید بهشتی قبل از پیروزی انقلاب به قم آمدند و در جلسه ای محرمانه با حضور ده دوازده تن از علماء از جمله آقایان محفوظی، طاهری، مصباح و آذری، شرکت کردند. بنده هم در آن جلسه احتمالا به دلیل اصفهانی بودن و آشنایی با شهید بهشتی، حضور داشتم. آن شهید در ابتدای جلسه عنوان کردند که ما باید راجع به شکل ، در اینجا بحت کنیم و این بحث تاکنون در جایی مطرح نشده است. برای پربارشدن بحث، باید تمام اسناد و مدارک موجود در این رابطه اعم از قرآن و حدیث گرداوری شود و بعد کار طبقه بندی و تنظیم آنها صورت گیرد تا در نهایت بتوان به شکل کار تحقیقی و دانشگاهی ارائه نمود. ▪️در جلسه دوم ، منابع و ماخذ مشخش و تحقیق در هریک از آنها به عهده یکی از افراد جلسه گذاشته شد و به او مأموریت دادند که کتاب مزبور را یک دوره به طور کامل مطالعه کند و هرجا که به بحث حکومت اسلامی مربوط می شود، یادداشت نماید و فیش برداری کند. در هر جلسه نیز افراد، حاصل تحقیقات خود را ارائه کنند تا پس از جمع بندی و تنقیح، شكل حکومت اسلامی استخراج شود. ▫️این کار مدتها به طول انجامید و بسیار هم ثمر بخش بود؛ تا اینکه به تدریج مسائل انقلاب به وجود آمد و افراد پراکنده شادند و برخی از آنها دچار حبس و تبعید گردیدند و قضیه متوقف شد. به خاطر دارم که در آن جلسه پرفیض، کتاب وافی مرحوم فیض برای فیش برداری به بنده پیشنهاد شد» ▪️ به روایت آیت الله یزدی، این جلسات فکری - مطالعاتی حالت محرمانه داشته است. اما جالب آنکه، محرمانه بودن جلسات تنها از ترم نبوده، بلکه مخالفت های برخی نسبت به مسئله حکومت اسلامی نیز دلیل دیگر این مخفی کاری دانسته شده است: ▫️وجه محرمانه بودن جلسه هم صرفا ترس از ساواک نبود، بلکه واهمه از حضراتی بود که تحقیق در خصوص مسئله حکومت اسلامی را نالازم و مضر می دانستند!»؟. (نخستین پیش نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی، صص۸۱-۸۰) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻همکاری مبارزاتی آیت‌الله یزدی و علامه مصباح ▫️ فعالیت‌های فکری مرحوم همراه با یکی از ابعاد کم‌تر دیده شده از زندگانی مجاهدانه ایشان بوده است که تاریخ‌نگاران متعهد با جست و جو در خزانه تاریخ می‌بایست این جهات از زندگی ایشان و سایر علمای مبارز را بازگو نمایند. ▪️مرحوم آیت‌الله یزدی در این زمینه می‌گویند: «بنده در سنوات اقامت در ، به اتفاق آقایان: مصباح یزدی و وافی، یک هسته سه نفری را تشکیل دادیم و تصمیم گرفتیم که ... فعالیت‌های مشترکی را شروع کنیم. ▫️در گام اول باید یک برای شنیدم اخبار تهیه می‌کردیم. در آن سال‌ها داشتن یک رادیو آن هم برای یک طلبه، جرمی در حد کفر به حساب می‌آمد. ولی ما احساس می‌کردیم که داشتن آن یک نیاز در حد ضرورت است... ▪️به هر حال رادیو تهیه شد و بنده آن را در خفا به قم بردم. قرار شد آن رادیو هر هفته به نوبت در اختیار یکی از ما سه تن (بنده، آقای وافی و آقای مصباح) باشد. حتی مشخص کردیم که در طول هفته وقتی که رادیو در دست هر یک از ماست به رادیوهای بیگانه هم‌چون گوش فرا دهیم و مطالب آن را خلاصه کنیم و در جلسات هفتگی ارائه نماییم. ▫️کار بعدی ما تلخیص کتاب بود که در حال حاضر برخی از جزواتی که بنده در آن ایام تهیه کرده‌ام، در میان آرشیو خصوصی‌ام وجود دارد. بیش‌تر کتاب‌های انقلابی را خلاصه می‌کردیم. مدتی بعد دو تن دیگر از دوستان هم به جمع ما پیوستند و تشکیلات ما پنج نفری شد....»(خاطرات آیت‌الله محمد یزدی، ص181-180) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️راز اقبال مردم به جامعه مدرسین از نگاه مرحوم آیت‌الله محمد یزدی ▫️جامعه مدرسین یکی از حساس‌ترین مراکز حوزوی است.. مرحوم آیت‌الله محمد یزدی در شکل‌گیری و تداوم این نهاد شریف نقش به سزایی داشت. راز موفقیت جامعه از نگاه مرحوم آیت‌الله یزدی «تدین» و «فضل علمی» اعضای آن است و طبیعی است نهادهای نوپا که فعالیت‌هایی با شائبه رقابت ناسالم و کسب مقامات دنیوی داشته و به دنبال مرجع‌سازی در عصر باشند از چنین اقبالی برخوردار نخواهند شد. ▪️«خوشبختانه در خصوص بازوان امام در مبارزه هم، دیدگاه عمومی مردم مثبت بود. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در شمار مراکزی بود که بی آن‌که تبلیغات هنگفتی برای اثبات ارزش و اعتبار خود بنماید، توانست احترام توده مردم را نسبت به خود جلب کند. مردم اعضای جامعه را افرادی و یافته بودند و عمیقا به این باور رسیده بودند که اینان کسانی نیستند که برای قصد و غرض دنیوی و رسیدن به جاه و مقام، از دین دم بزنند و هوادار جمع کنند.»(خاطرات مرحوم آیت‌الله یزدی ص256) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️نقش مرحوم آیت‌الله محمد یزدی در قیام تاریخی نوزده دی ▫️«در قضیه 56، جامعه مدرسین تصمیم گرفت که جلسه‌ای ترتیب دهد؛ تا تصمیمات مقتضی در این خصوص اتخاذ شود. جلسات جامعه معمولا در جای ثابتی تشکیل نمی‌شد و حالت سیار داشت... ▪️به خاطر ندارم که در شب درج مطلب موهن در روزنامه، آیا جلسه‌ای ترتیب یافت؛ یا نه؛ اما به یقین در شب‌های بعد جلسه داشتیم که متعاقب آن جلسات، عده‌ای از اعضای ، به نقاط مختلف کشور تبعید شدند. ▫️جلسات جامعه گاه به صورت مخفیانه برگزار می‌شد. یک‌بار به خاطر دارم که در منزل آقای و آقای جلسه گذاشتیم. منزل ایشان از مرکز شهر دور بود و در جایی واقع شده بود که کسی احتمال نمی‌داد که در آن‌جا جلسه‌ای گذاشته شود. ▪️در آن‌جا که بودیم، وقتی افراد می‌خواستند جلسه را ترک کنند، به آن‌ها سفارش کردیم که نهایت دقت را در خصوص رعایت مسائل امنیتی تا گیر نیفتید. وقتی نخستین فرد از منزل خارج شد، قدری بعد خبر رسید که ایشان را دستگیر کردند. این‌جا بود که به نفر بعد گفتیم که از فلان کوچه استفاده کند. ▫️به همین ترتیب رفتن افراد به خارج از منزل مزبور به تعویق افتاد؛ و کار به جایی رسید که خود بنده سه روز، از آن منزل خارج نشدم. البته منزل ما به آن‌جا نزدیک بود و با منزل در ارتباط بودم. بعدا معلوم شد که برای دستگیری ما هم چند بار به منزل‌مان مراجعه کرده بودند. در آن مقطع سه تن از اعضای جامعه توسط دستگیر شدند. بنده به دلیل مزاحمتی که به خاطر اقامت سه روزه در آن منزل کوچک، برای اهل خانه فراهم کرده بودم، به دفعات معذرت خواستم. ▪️گفتنی است که بعد از سه روز که از منزل مزبور خارج شدم و به منزل خودمان مراجعت کردم، به فاصله ده دقیقه بعد از آمدن به منزل، توسط ساواک دستگیر شدم.» (خاطرات مرحوم آیت‌الله یزدی، ص257-256) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📚پیشنهاد مطالعه به رئیس جمهور توهم زده ترکیه جناب آقای اردوغان که دیروقتی در سودای احیای امپراتوری عثمانی به سر می‌برد به شعرسرایی در این زمینه رو آورده است. هرچند بهتر است به جای خواندن شعر به مطالعه تاریخ ایران و اقدامات ملت ما علیه تجزیه‌طلبان بی‌بنیه بپردازند. 🔻پیشنهاد ویژه بنیاد تاریخ‌پژوهی: «انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب» 🔹فصل اول: جستارهایی پیرامون پیش‌زمینه‌های فکری و عقبه سیاسی-اجتماعی فتنه‌های تجزیه‌طلب 🔸فصل دوم: انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب در 🔹فصل سوم: انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب در 🔸فصل چهارم: انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب در 🔹فصل پنجم: انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب در 🔸فصل ششم: انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب در 📚«انقلاب اسلامی و گروه‌های تجزیه‌طلب» اثری از بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢نشانی: تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢نشانی دوم: قم، خیابان گلستان، گلستان16، پلاک49. 📞تلفن: 32904231-025 @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
خودباوری یا غرب باوری؛ مسئله این است؟! 🔻 | 22 آذر 🔹«‏‏باید ما فکر کنیم که چنانچه خودمان بخواهیم کار بکنیم می توانیم. افکارمان را باید به‏‎ ‎‏کار بیندازیم. شما ملاحظه می کنید در همین چند وقتی که این جنگ بوده است بسیاری‏‎ ‎‏افکار خودشان را به کار انداخته اند و بسیاری از چیزها را درست کرده اند. می توانیم در‏‎ ‎‏طول یک مدت دراز ما از همه چیز مستغنی بشویم، از همه کس مستغنی بشویم. وقتی که‏‎ ‎‏ما می توانیم خودمان را مستغنی کنیم، جوانهایمان را مستغنی کنیم، باید کوشش بکنیم.‏‎ ‎‏باید همه مان دست به هم بدهیم تا اینکه این وابستگی به خارج را از بین ببریم. 🔸آنها هم‏‎ ‎‏همیشه با تبلیغات به ما حکومت می کنند. خارجیها با تبلیغ حکومت می کنند به ما و دامنۀ‏‎ ‎‏تبلیغشان هم بیشتر راجع به این مسائل زیاد بود. شاید بسیاری از این اساتیدی که خیلی بند‏‎ ‎‏و باری نداشتند و متمایل به غرب یا شرق بودند، اینها هم این تبلیغات را می کردند که: «ما‏‎ ‎‏باید وابسته باشیم، زندگی نمی شود کرد بدون وابستگی». خیر، مسئله اینطور نیست.‏» (22 آذر 1360/صحیفه امام، ج15، ص 432) ◀️ پی نوشت: این روزها دولت مردانی که روزهای پایانی حیات سیاسی خود را می گذارنند بار دیگر به مبلغ وابستگی بدل شده، برای تحقق برجام2و3 تلاشی مذبوحانه می‌کنند و وابستگی فکری خود به غرب را در پوشش «رابطه با دنیا» مطرح کرده می گویند : «من بلد نیستم کاری به دنیا نداشته باشم و برای حل مشکلات فقط به داخل نگاه کنم.» هفت سال گذشته ناکارآمدی این فکر و روش را به خوبی نشان داد و غرب‌گرایان حاضر در صحنه اجرایی کم‌تر از یک‌سال دیگر با کارنامه‌ای خالی، اقتصادی ضعیف‌شده و وضعیتی اسف‌بار مناصب اجرایی خود را ترک می‌کنند.امید است هشت سال دولت «وابستگی و برجام‌زدگی» تجربه تاریخی خوبی برای آیندگان باشد. @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📃بسته تاریخی | پیشتاز نهضت اسلامی 🔹🔸بسته تاریخی بنیاد تاریخ‌پژوهی به مناسبت ارتحال عالم مجاهد بازخوانی پیام امام قدس سره الشریف: آیت‌الله محمد یزدی؛ از پیشتازان نهضت اسلامی و مایه سرفرازی حوزه‌های علمیه https://eitaa.com/bonyadtarikh/2098 وقتی ساواک آیت‌الله یزدی را افراطی خطاب می‌کند https://eitaa.com/bonyadtarikh/2099 فهرست سیاه ساواک https://eitaa.com/bonyadtarikh/2100 نامه محبت‌آمیز امام خمینی قدس سره الشریف https://eitaa.com/bonyadtarikh/2105 سند تبعید آیت‌الله یزدی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2110 مرحوم آیت‌الله یزدی و مبارزات انقلابی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2113 شجاعت مثال زدنی در مقابلدستورات رژیم https://eitaa.com/bonyadtarikh/2114 شوق دیدار با امام | گزیده گفت و گوهای منتشر نشده بنیاد تاریخ‌پژوهی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2115 دیداری به یاد ماندنی گزیده گفت و گوهای منتشر نشده بنیاد تاریخ‌پژوهی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2116 نقش آیت الله یزدی در گروه ولایت https://eitaa.com/bonyadtarikh/2117 همکاری مبارزاتی آیت‌الله یزدی و علامه مصباح https://eitaa.com/bonyadtarikh/2118 راز اقبال مردم به جامعه مدرسین از نگاه مرحوم آیت‌الله محمد یزدی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2119 نقش مرحوم آیت‌الله محمد یزدی در قیام نوزده دی https://eitaa.com/bonyadtarikh/2120 🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇 https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
امید امام به طبقه جوان حوزه 🔻 | 23آذر 🔹«امید است ان شاءالله طبقۀ جوان حوزه های علمیه با‏‎ ‎‏ و خلوات با خدای تعالی خود را برای دفاع از احکام مقدسۀ اسلام و‏‎ ‎‏مصالح مسلمین مجهز فرموده تا در آتیۀ نزدیکی که عهده داری و پاسداری از قرآن‏‎ ‎‏مجید و احکام آسمانی به آنها محول می شود مهیا برای خدمت بوده و از بذل هیچ چیز‏‎ ‎‏در راه حراست آن مضایقه نفرمایند. 🔸اینجانب در این تبعیدگاه ثانوی‏ (نجف) چشم امیدم به‏‎ ‎‏آتیۀ طبقه جوان متدین و خصوص محصلین ارجمند حوزه‌های دینی‏‎ ‎‏دوخته شده و در تحت قُباب مطهرۀ ائمۀ اسلام ـ علیهم الصلوة والسلام ـ موفقیت آنها را‏‎ ‎‏خواستار و عظمت اسلام و مسلمین و حوزه های مقدسه را خواهانم.» (23 آذر 1344/ صحیفه امام، ج 2،ص 60) @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم|| دیدگاه مرحوم پیرامون کتاب /بخش نخست 🔻مرحوم آیت‌الله یزدی: 🔹کتاب روزگار قائم‌مقامی به گونه‌ای مستند شده که به هیچ وجه قابل انکار نیست و برای مخاطب قطع‌آور است. 🔹این کتاب کار بسیار سنگینی بود که انجام دادید و بسیار جای تقدیر و تشکر دارد. 🔸این کتاب برخی شبهات را برای خود من رفع کرد؛ حتی در مواضعی که خود من کم و بیش در آن حضور داشتم. 🔹ویژگی مثبت کتاب این است که بسیار مستند است. جوری مستند شده که به هیچ وجه قابل انکار نیست و برای مخاطب قطع‌آور است. 🔻معرفی کتاب : درباره آقای منتظری،قائم مقام مخلوع، آثار متعددی در تمجید یا نقد ایشان نوشته شده است اما در میان تمام آثار گذشته؛ «روزگار قائم مقامی» اثری کاملا متفاوت است...» 📃متن معرفی کامل: 🔹🔸https://eitaa.com/bonyadtarikh/1607 ◀️راه‌های تهیه کتاب: 🏢 تهران، خیابان دیباجی جنوبی، خیابان شهید تسلیمی، کوچه زاور، کوچه گل (سمت راست)، کوچه دادآفرین، پلاک6. 📞تلفن: 22579192_021 🏢قم: 📞تلفن: 32904231-025 🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇 https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پیام هشت ماده ای امام به قوه قضاییه/1 🔻 | 24 آذر امروز سالروز صدور _هشت_ماده_ای به قوه قضاییه درباره اسلامی شدن قوانین است،این پیام را با هم مرور کنیم. 🔹«‏‏‏بسم الله الرحمن الرحیم ‏ در تعقیب تذکر به لزوم اسلامی نمودن تمام ارگانهای دولتی بویژه دستگاههای‏‎ ‎‏قضایی و لزوم جانشین نمودن احکام الله در نظام جمهوری اسلامی به جای احکام‏‎ ‎‏طاغوتی رژیم جبار سابق، لازم است تذکراتی به جمیع متصدیان امور داده شود. امید‏‎ ‎‏است ان شاءالله تعالی با تسریع در عمل، این تذکرات را مورد توجه قرار دهند:‏ 🔸1ـ تهیۀ قوانین شرعیه و تصویب و ابلاغ آنها با دقت لازم و سرعت انجام گیرد و‏‎ ‎‏قوانین مربوط به مسائل قضایی که مورد ابتلای عموم است و از اهمیت بیشتر برخوردار‏‎ ‎‏است در رأس سایر مصوبات قرار گیرد، که کار قوۀ قضاییه به تأخیر یا تعطیل نکشد و‏‎ ‎‏حقوق مردم ضایع نشود، و ابلاغ و اجرای آن نیز در رأس مسائل دیگر قرار گیرد.‏ 🔹2ـ رسیدگی به صلاحیت قضات و دادستانها و دادگاهها با سرعت و دقت عمل شود تا‏‎ ‎‏جریان امور، شرعی و الهی شده و حقوق مردم ضایع نگردد. و به همین نحو رسیدگی به‏‎ ‎‏صلاحیت سایر کارمندان و متصدیان امور، با بیطرفی کامل بدون مسامحه و بدون‏‎ ‎‏اشکال تراشیهای جاهلانه که گاهی از تندروها نقل می شود، صورت گیرد تا در حالی که‏‎ ‎‏اشخاص فاسد و مفسد تصفیه می شوند اشخاص مفید و مؤثر با اشکالات واهی کنار‏‎ ‎‏گذاشته نشوند. و میزان، حال فعلی اشخاص است با غمض عین از بعض لغزشهایی که در‏‎ ‎‏رژیم سابق داشته اند، مگر آنکه با قرائن صحیح معلوم شود که فعلاً نیز کارشکن و‏‎ ‎‏مفسدند.‏ 🔸3ـ آقایان قضات واجد شرایط اسلامی، چه در دادگستری و چه در دادگاههای‏‎ ‎‏انقلاب باید با و قدرت بدون ملاحظه از مقامی احکام اسلام را صادر کنند، و در‏‎ ‎‏سراسر کشور بدون مسامحه و تعویق به کار پر اهمیت خود ادامه دهند. و مأمورین ابلاغ و‏‎ ‎‏اجرا و دیگر مربوطین به این امر باید از احکام آنان تبعیت نمایند تا ملت از صحت قضا و‏‎ ‎‏ابلاغ و اجرا و احضار، احساس آرامش قضایی نمایند، و احساس کنند که در سایۀ احکام‏‎ ‎‏عدل اسلامی جان و مال و حیثیت آنان در امان است. و عمل به عدل اسلامی مخصوص‏‎ ‎‏به قوۀ قضاییه و متعلقات آن نیست، که در سایر ارگانهای نظام جمهوری اسلامی از‏‎ ‎‏مجلس و دولت و متعلقات آن و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیته ها و بسیج‏‎ ‎‏و دیگر متصدیان امور نیز به طور جدی مطرح است و اَحدی حق ندارد با مردم رفتار غیر‏‎ ‎‏اسلامی داشته باشد.‏ @Bonyadtarikh بنیاد تاریخ‌پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.