♨️ویژه♨️
⭕️سپاه ستیزی و حمله به نهادهای حاکمیتی و امنیتی، در تازه ترین جلد از خاطرات منسوب به مرحوم هاشمی رفسنجانی
https://eitaa.com/bonyadtarikh/359
💢واکنش حساب رسمی بنیاد تاریخ پژوهی به سخنان نژادپرستانه عراقچی
https://eitaa.com/bonyadtarikh/358
⭕️ فرجام مذاکره با استکبار; از ترکمانچای تا برجام
https://eitaa.com/bonyadtarikh/355
💢سؤال رئیس بنیاد تاریخ پژوهی از حسن روحانی:
:«ماجرای کنار زدن شما از سرپرستی سیمای جمهوری اسلامی ایران از جانب حضرت امام (ره) به علت چه مسائلی بوده؛ گویا امام در آن ماجرا حتی از پذیرفتن شما برای توضیح نیز خودداری ورزیدهاند.»
https://eitaa.com/bonyadtarikh/351
♨️این مطالب و ده ها مطلب جذاب و سودمند دیگر در حساب رسمی بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️میلاد حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام مبارک✳️
«امام حسن مجتبی کاری کرد که جریان اصیل اسلام - که از مکه شروع شده بود و به حکومت اسلامی و به زمان امیرالمؤمنین و زمان خود او رسیده بود - در مجرای دیگری، جریان پیدا بکند؛ منتها اگر نه به شکل حکومت - زیرا ممکن نبود - لااقل دوباره به شکل نهضت جریان پیدا کند. این، دورهی سوم اسلام است.»(مقام معظم رهبری 29فروردین 1369)
مادر شده ای اهل جهان مادر دنیا
از شوق ببین سبز شده ساغر دنیا
این شاه کرم کیست که از عرش گذشت و
آمد به زمین تا که شود سرور دنیا
میلاد پرسعادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام مبارک.
#امام_حسن
#رمضان
#امام_حسنی_ام
#امام_حسن_مجتبی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆14 گام تا امام🔆
چند روز آینده سالگرد رحلت جانگداز امام خمینی (قدس سره) است و با توجه به دستهای پنهان و آشکاری که سعی در #تحریف_خط_امام و مخدوش کردن چهره مقدس ایشان دارد لزوم بازخوانی ارکان شخصیتی و مکتبی ایشان بار دیگر زنده میشود.
◀️از همین رو بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی پرونده 14 گام تا امام را میگشاید تا قدمی هرچند کوچک به سمت شناخت هرچه بیشتر امام خمینی (قدس سره) و مکتب مترقی ایشان باشد.
✅با ما باشید با آخرین تحولات تاریخ ایران اسلامی
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
✳️14 گام تا امام✳️
گام اول: تقوای فردی و سیاسی
🔵تقوا و #تهذیب_نفس یکی از ویژگیهای بارز و همیشگی امام خمینی (قدس سره) بود. تقوایی که وجه تمایز او با بسیاری از سیاستورزان بود و به فعالیت او قداست و نورانیت ویژهای بخشید.
🔆این ویژگی در تمام حالات امام جلوه داشت. گزیدهای از جلد اول نهضت امام خمینی که توسط حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، هنگام تبعید امام (قدس سره) به نجف نوشته شده است، کوتاهجلوهای است از آن تقوای دائمی و مستحکم:
« امام خمینی در سایه خودسازی و تهذیب نفس موفق شد که از بسیاری صفات و شیوههای ناموزون و رذایلی که دامنگیر بعضی از مقامات روحانی میباشد دور بماند و دامان والای خود را از آلودگیهای نامجویی، خودنمایی، جاهطلبی، ریاکاری و دیگر صفات رذیله، پاک و مبرا نگه دارد و به مشتهیات دنیا بیاعتنا باشد.
🔹از روز جوانی که به مقام اجتهاد رسید تا به امروز که بر کرسی قیادت و امامت نشسته است، در راه شناساندن خود و به دست آوردن مقام و مسند، کوچکترین گامی برنداشته است و وجوهات شرعیه و حقوق نیازمندان و رنجبران را صرف نامجویی، مسندیابی و #تبلیغات_شخصی نکرده است. اصولا از بساط ریاست و مقام و لوازم آن به گونهای تنفر و انزجار دارد و دوری میگزیند که انسان از مردار گندیده فرار میکند و در حقیقت این ریاست است که به دنبال امام خمینی رفته است؛ و اگر احساس خطر برای اسلام و جامعه اسلامی نبود، او هرگز به این وادی قدم نمیگذاشت و این مسند و مقام را به اهلش واگذار میکرد. چنانکه در دوران زندگی 60 ساله خویش چنین کرد و کوچکترین گامی در راه به دست آوردن مقام و مسند برنداشت. عکس و رساله خود را تا روزهای آغاز نهضت (که مردم چاپ و پخش کردند) اجازه چاپ و پخش نداد و تازه در آن شرایطی که فریاد مقلدین از نداشتن توضیح المسائل او به آسمان بلند شد، فقط چاپ آن را اجازه داد و از وجوهات شرعیه صرف چاپ آن نکرد و بودجه اولین چاپ توضیحالمسائل او، از طرف خود مردم جمعآوری و تأمین شد و تا روزی که در قم میزیست، حتی یک جلد رساله به طور رایگان در اختیار کسی نگذاشت و اصولا در منزل او رساله یافت نمیشد.
🔹امام خمینی به سحرخیزی، تهجد و راز و نیاز به درگاه خداوند بینیاز در نیمههای شب از جوانی اهتمام داشته و دارد و این برنامه را هرچند دیر خوابیده و خسته و ناراحت باشد ترک نمیکند و میتوان گفت که هیچگاه پیش از اذان صبح چشمان او در خواب نیست. اکنون در نجف اشرف نیز برنامه ویژه او در امر زیارت، عبادات و اعمال مستحبه هیچگاه ترک نمیشود. در این سالهایی که در نجف ا قامت دارد، در زمستان و تابستان، در شبهای بارانی و سرد و... مرتب سر ساعت 3 (3ساعت بعد از غروب) در حرم مطهر حضرت امام علی ابن ابیطالب (علیهالسلام) میباشد و جز در موارد استثنایی (هنگام بیماری یا برقراری حکومت نظامی) این برنامه را ترک نکرده است.»(نهضت امام خمینی ج1 ص41-40)
البته باید گفت که تقوا و خودسازی عمیق اسلامی دو بعد دارد: «تقوای فردی» و « #تقوای_اجتماعی »و همانطور که تقوای فردی به معنای رعایت احکام الهی و تحقق آیات و روایات شریف در زندگی فردی است؛ تقوای اجتماعی و سیاسی نیز به معنای تلاش برای تحقق آیات و احکام در عرصه جامعه و در سطح جهان است کما اینکه حرکت امام (قدس سره) محدود به مرزهای کشور نبود بلکه ایشان مطابق با آیات قرآن کریم و بر اساس تقوای دینی و سیاسی تحولی اساسی را در جهان اسلام پایهگذاری کردند:
◀️«هرچند که سابقه #بیداری_اسلامی به دو سده اخیر بازمیگردد، اما اگر این حرکت را در یک منحنی رسم کنیم، حرکت امام خمینی (ره) را در قالب انقلاب اسلامی ایران طی این دویست سال در قله این منحنی میتوان ترسیم نمود. با توجه به رهبری امام خمینی (ره) در رویارویی با قدرتها و به پیروزی رساندن یک انقلاب و راهبری موج بیداری اسلامی و مواجهه با مسائل آن به واقع باید عصر حاضر را عصر امام خمینی (ره) دانست که ویژگی مهم آن احیای اسلام و ارزشهای الهی و معنوی، بیداری اسلامی، شجاعت و اعتماد به نفس ملتها در برابر زورگوییهای مستبدان و مستکبران است. در واقع انقلاب اسلامی سرآغاز تحولات عمیق شد که نیروی محرکه لازم را برای حرکتهای انقلابی جدید تحت عنوان بیداری اسلامی بر سه پایه مهم ایجاد کرد:
1. بازگشت به اسلام ناب که در صدر اسلام توانست بر قدرتهای بزرگ آن زمان غلبه کند.
2. وحدت جهان اسلام که استعمار سالیان دراز تلاش کرد تا با تکیه بر اصولی چون تفرقه بینداز و حکومت کن میان فرقههای مختلف اسلامی فاصله بیشتری بیندازد.
3. استکبارستیزی و مقابله با کفر و الحاد و طاغوت.»(شاخصههای تمدن اسلامی و انطباق آن با مؤلفههای بیداری اسلامی، احمدرضا بهنیانفر، ص184، فصلنامه 15 خرداد، شماره 34، زمستان91)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
❇️14 گام تا امام❇️
🔹گام دوم: شجاعت در راه رسیدن به آرمانها
یکی از صحنههای شورانگیز #شجاعت و بلندهمتی امام (قدس سره) مواجهه قاطع ایشان با شورای فرماندهی #حزب_بعث_عراق در زمان تبعیدشان به نجف و مدتی کوتاه پس از پیروزی کودتای این حزب بود. حزب بعثی که هیچ نسبتی با ملت عراق نداشت و با کودتای انگلیسی و جاسوسهاس اسرائیلی پا بر خون ملت عراق گذاشت؛ به ایرانیهای مقیم عراق ظلم عیانی کرد و به قدرت رسید و رعب و ترس خود را در دل آحاد مردم و خواص گذاشت.
◀️این جلوه شورانگیز شجاعت و صلابت روحانی امام (قدس سره) را از کتاب نهضت امام خمینی میخوانیم:
« رئیس سازمان امنیت نجف: ما از طرف #شورای_فرماندهی انقلاب عراق به منظور دادن گزارش خصوصی به حضور شما آمدهایم و ناچاریم که در جلسه سری با شما به گفتگو بنشینیم.
امام: آنچه را که میخواهید با من در میان گذارید پیرامون چه موضوعی است؟ بیان کنید، اگر احتیاج به جلسه خصوصی داشت با آن موافقت میکنم
- در اینجا هیچ چیز نمیتوانیم بگوییم. باید در #جلسه_سری مطالب را به عرض شما برسانیم. از شما تقاضای ملاقات خصوصی داریم.
- آیا در مورد اختلافات مرزی ایران و عراق میخواهید با من گفتگو کنید؟
- بلی در این رابطه است، لیکن مسائلی است که باید در جلسه سری مطالب به عرض شما برسد.
- من در این مورد هیچگونه دخالتی نمیکنم و نیازی به ملاقات خصوصی نیست.
- شما چگونه در این مورد دخالت نمیکنید؟ در صورتی که #رژیم_ایران به حق مسلم عراق تجاوز کرده است و هم اکنون مرتب به مرزبانان ما حمله میکند و سربازان ما را در مرز به خاک و خون میکشد؟ کمترین انتظار ما این از شما این است که طی بیانیهای از اعمال خلاف قانون دولت ایران استنکار کنید و ما را که با شما در دشمنی با رژیم ایران شریک و همراهیم یاری کنید!
امام خطاب به مترجم که در کنارش نشسته بود گفت: من کسی را میخواهم که #بدون_مجامله(تعارف) حرفهایم را برای اینها ترجمه کند.
مترجم: من آمادهام، بفرمایید.
امام: اولا اختلافات ما با دولت ایران یک #اختلاف_اساسی و عقیدتی است و برطرفشدنی نیست.. اما اختلافی که اکنون بین دولتهای عراق و ایران بروز کرده، موسمی و زودگذر است. شما و دولت ایران امروز به هم بد میگویید و یکدیگر را طعن و لعن میکنید و فردا در کنار هم قرار میگیرید؛ اما ما نمیتوانیم هیچوقت با آنها کنار بیاییم و با ظلم تفاهم کنیم و ثانیا شما چه نکردید که ایران کرده است؟ دولت ایران مردم را با شدیدترین نحوی سرکوب میکند شما نیز همین رفتار جائرانه را در این چند روز با ایرانیها کردید و با روش وحشیانهای آنان را از عراق بیرون ریختید، حتی به علما توهین کردید، به بزرگان جسارت کردید. طبق خبری که به من رسیده مأمورین شما در کاظمین زوار ایرانی را حتی از داخل حمام بیرون کشیده و به طرز زشت و زنندهای در ماشینها ریخته، به سر مرز بردهاند.
- دروغ به عرض شما رساندهاند، ما نسبت به ایرانیها هیچگونه رفتار غیربرادرانهای نکردهایم.
- رسوایی قضیه تا آنجاست که حتی رادیوهای خارجی گزارش کردهاند. رادیو لندن خبر رفتار غیرانسانی دولت با ایرانیان و علمای ایران را پخش کرده است. آیا برای مقامات عراقی شرمآور نیست که رادیوهای بیگانه گزارش کنند که دولت عراق نسبت به ملت مسلمان ایران و علمای اعلام چنین اعمالی را مرتکب شده است؟
- رادیو لندن با جمهوری دموکراتیک و ملی عراق مخالف است و علیه آن تبلیغ میکند. ما میگوییم که هیچگونه سوء رفتاری با زائران کشور برادر ایران نشده است، شما حرف ما را نمیپذیرید ولی دروغپراکنی رادیوهای بیگانه را میپذیرید؟!
- منبع اطلاعاتیام رادیوهای خارجی نیست. بدرفتاری مأموران عراقی با ایرانیها را کسانی که در جریان بودهاند و دیدهاند، پیش من آمدند نقل کردند. بدرفتاری مأموران عراقی با ایرانیهای مقیم عراق و با زائران ایرانی را کسی نمیتواند منکر شود.
- آیا شما میدانید که دولت ایران با عراقیهای مقیم آن کشور چه بدرفتاریهایی میکند؟
- اگر آنها بد کردند شما بدتر کردید.»(نهضت امام ج2 صص560-558)
🔴سخن که به اینجا رسید مقامات بعثی که سخت خشمگین شده بودند بلند شدند و در حالی که میگفتند «مو لازم، مو لازم» یعنی لازم نیست بیانیهای در حمایت از رژیم بعث صادر شود، از منزل امام خمینی (قدس سره) بیرون رفتند.
#برخورد_کوبنده و توفنده امام با کودتاچیهای بعثی موجی از شادی و شعف همراه با شگفتی و حیرت در حوزه علمیه نجف برانگیخت و روح همت و حماسه را به آن حوزه بازگرداند.
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکسنوشته: چهارده گام تا امام/ گام دوم: شجاعت در راه رسیدن به آرمانها
🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/376
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔵14 گام تا امام🔵
❇️گام سوم: پایبندی به استقلال همه جانبه❇️
استقلالطلبی یکی از شاخصههای دائمی و همیشگی امام خمینی (قدس سره) بود. ایشان این ویژگی و به طور کلی بینش عمیق خود را سالها پیش از آغاز #نهضت داشت و دیگران را بدان فرامیخواند.
با نگاهی به کتاب #کشف_اسرار امام خمینی، که در فروردین ۱۳۲۳ (حدود دو سال پس از کودتای شهریور ۱۳۲۰ ) در پاسخ به یکی از دگراندیشان درباری با سوابق حوزوی نگارش یافته به خوبی میتوان بینش گسترده و جهشبار و سطح والای اندیشه او را شناخت و پایه برخورداری او از تعالیم سازنده و فروزنده قرآن را دریافت...
امام خمینی (قدس سره) در این کتاب، که در واقع #دفاع_از_مکتب اسلام در برابر کتابی گمراه کنند بود، با استدلالات متقن غبار شبهات از چهره اسلام زدودند و «در پایان کتاب مزبور روی سه آیه از قرآن کریم انگشت گذاشته و عموم تودهها را به عمل به آن فراخوانده است که دو آیه (از سوره مبارکه نساء/1139-138 و مائده/59)، مربوط به بر حذر داشتن مردم از همکاری و #ارتباط_با_کفار و یهود و نصارا و گزینش رهبری آنان میباشد و آیه دیگر(از سوره مبارکه انفال/60) مربوط به واداشتن تودههای مسلمان به آموزش نظامی، تهیه تجهیزات جنگی و مسلح شدن است...
آنگاه (پس از آوردن آیات ذکر شده) چنین آوردهاند:
هممیهنان عزیز!
خوانندگان گرامی!
برادران ایمانی!
جوانان ایراندوست!
ایرانیان عظمتخواه!
مسلمانان عزتطلب!
دینداران #استقلالخواه!
این این فرمانهای آسمانی است، این دستورات خدایی است، این پیامهای غیبی است که خدای جهان برای #حفظ_استقلال کشور اسلامی و بنای سرافرازی به شما ملت قرآن و پیروان خود فرو فرستاده؛ آنها را بخوانید و تکرار کنید و در پیرامون آن دقت نمایید و آنها را به کار ببندید تا استقلال و #عظمت شما برگردد و پیروزی و #سرافرازی را دوباره در آغوش گیرید، وگرنه راه نیستی و زندگانی سراسر ذلت و خواری را خوهید پیمود و طعمه جهانخواران خواهید شد.»(نهضت امام خمینی ج1 ص99-98)
اکنون؛ پس از گذشت بیش از هفتاد سال از این کلمات مشاهده کردیم کسانی که راه عزت و عظمت را در مذاکره و ارتباطگیری با بیگانگان میدانستند چگونه به راهی سراسر ذلت و خواری گرفتار شدند به گونهای که هیچکدام از انتظاراتشان از طرف مقابل برآورده نشد و در پیشگاه ملت نیز پاسخی منطقی ندارند.
◀️اکنون پس از گذشت بیش از هفتاد سال از این کلمات، #ناکارآمدی_تفکرهای_التقاطی و صدق گفتار امام بار دیگر آشکار شده است.
🔽پینوشت:
مذاکرهطلبی و #وابستگی_مزمن در برخی مسؤولین #دولت_اعتدال ریشه در جنس تفکر آنان دارد. به طور مثال محمود سریع القلم، یکی از تأثیرگذارترین مشاوران رئیس جمهور، در کتاب ایران و جهانی شدن صراحتا استقلال ملی را منکر شده است. گفتنی است این کتاب با مقدمه حسن روحانی در سال 1392 چاپ شد و به نوعی #مانیفست_دولت_اعتدال محسوب میشود و مقام معظم رهبری در موارد متعدد بدون ذکر نام به تخطئه این سخن نادرست پرداخته اند. ایشان در سخنانی فرمودند:
«استقلال، مرزی است برای کشور؛ این کسانی که سعی میکنند اهمیت استقلال یک ملت را - بهعنوان جهانی شدن و حل شدن و منطبق شدن با جامعهی جهانی - از بین ببرند و کمرنگ کنند، مقاله مینویسند، حرف میزنند، اینها هیچ خدمتی نمیکنند به این کشور.» (۱۳۹۲/۱۲/۱۵)
و همچنین:
«اگر یک کسی است که روح استقلال ملّی را نشانه میرود ـ الان هستند کسانی که صحبت استقلال که میشود، استقلال را مسخره میکنند، میگویند این عقبافتادگی است، استقلال چیست ـ و میخواهد وابستگی را تئوریزه کند، استقلال را مسخره کند، دلهای جوانان را برای مستقل زیستن متزلزل کند، نمیشود در مقابل او بیتفاوت ماند؛ باید در مقابل او عکسالعمل نشان داد.» (۱۳۹۳/۰۱/۰۱)
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکسنوشته: چهارده گام تا امام/ گام سوم: پایبندی به استقلال همه جانبه
🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/379
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔆14 گام تا امام🔆
✳️گام چهارم: استکبارستیزی✳️
یکی از شاخصههای ثابت و همیشگی امام خمینی (قدس سره) #مبارزه_با_استکبار و استعمار زمان بود. دشمنان راه امام تلاش میکنند این ویژگی و شاخصه را عنصری مزاحم جلوه دهند و اینگونه عنوان میکنند که استکبارستیزی در عصر حاضر موجب انزوای کشور و ملت میشود. امّا تحقیقات علمی و میدانی نشان میدهد که این عنصر نه تنها باعث انزوای کشور نشده بلکه شجاعت ایشان در مبارزه با استکبار #مؤلفه_قدرت امام و امت در چشم #اندیشمندان_حقطلب جهان است. در ادامه گوشهای از نظرات اندیشمندان جهان در مورد امام (قدس سره) و این ویژگی بارز ایشان میخوانیم:
🔹« 1. رحلت امام همانند حیات او در دنیا #انقلابی_بینظیر بود. انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی برای تمام مسلمانهای دنیا و بیتردید برای انقلابیون دنیا، یک #الگو است. امام بدون تکیه به هیچ قدرتی توانست انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برساند و افکار همه مستکبران و کافران را زیر و رو کند. زندگی و مرگ امام یک انقلاب بود... (اسماعیل اوچ ما از دانشمندان ترکیه)
🔸2. غم از دست دادن امام نه تنها برای مردم ایران، غمی جانسوز بود، بلکه برای همه مسلمانان جهان یک ضایعه بزرگ محسوب میشود... امام یکی از #سربازان_واقعی_اسلام بود که با طاغوت، استعمار و استثمار مبارزه کرد و سرانجام پیروز شد...
زندگی ساده امام، بایستی سرمشق تمام مسلمین جهان باشد... (نیمان مایشان-معاون انجمن اسلامی چین)
🔹3. امام خمینی مثل دریای بیکران پرسکون و آرام بود. امام خمینی آمریکا را از ایران اسلامی بیرون راند و ایران را از یوغ استعمار بیرون کشید... امروز اثر این حرکت را ما در آفریقا میبینیم که چگونه یک پزشک مسیحی به یکی از علمای الازهر میگوید ما اسلامی را که در دست اعراب و ایران و شاهان اسیر است نمیخواهیم، ما اسلام خمینی را میخواهیم که در مقابل ظلم میایستد و از مظلوم حمایت میکند. (مولانا سیدصادق علیشاه-از دانشمندان پاکستان)
🔸4. امام خمینی با برپایی حکومت اسلامی و ارائه تئوری #ولایتفقیه که از ویژگیهای ضدغربی و ضداستعماری بالایی نیز برخوردار بود، در برابر سه جریان عمده حاکم یعنی مادیگرایی غربی، نظامهای لائیزم حاکم بر برخی کشورهای اسلامی مانند ایران دوران شاه و ترکیه که تحت نفوذ سیاسی و فرهنگی گسترده غرب نیز قرار داشتند و همچنین جریان افراطی و التقاطی وهابیت که موجب تشدید شکاف و اختلاف در میان جوامع اسلامی گردیده بود، قیام کرد و کوشید #اسلام_واقعی را وارد عرصههای زندگی کند. (دکتر عمران معاولین-استاد فلسفه و ادبیات دانشگاه کاست سات-تایلند) »(فصلنامه تخصصی 15 خرداد صص10-8، شماره 3)
◀️البته باید گفت که این ویژگی امام خمینی (قدس سره)، یک ویژگی شخصی و دارای تاریخ انقضا نبوده و نیست بلکه راهی غیرقابل تغییر برای ما ملت ایران است:
« «من بارها گفتهام...[تا] قطع تمام وابستگیها به تمام ابرقدرت های شرق و غرب، #مبارزات_آشتی_ناپذیرانه ملت ما علیه مستکبرین ادامه دارد. (صحیفه امام، ج12، ص147- 1358/11/22) »
و ایشان با امیدواری و بینشی عمیق این قرن را قرن پیروزی مستضعفین بر مستکبرین نامیدهاند:
««هان ای مسلمانان جهان، و مستضعفان تحت سلطه ستمگران، بپاخیزید و دست اتحاد به هم دهید و از اسلام و مقدرات خود دفاع کنید و از هیاهوی قدرتمندان نهراسید که این قرن به خواست خداوند قادر، #قرن_غلبه مستضعفان بر مستکبران و حق بر باطل است.» (همان، ج15، ص171- 1360/6/15) »
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
📸عکسنوشته: چهارده گام تا امام/ گام چهارم: استکبارستیزی
🔗پیوند مطلب: https://eitaa.com/bonyadtarikh/381
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.
🔻14 گام تا امام🔻
🔹گام پنجم: نفی اشرافیگری؛ حمایت از مستضعفین🔹
🔸«حضرت امام در نهضت و انقلاب شان همیشه اتکایشان بر #ملت_مستضعف و تودههای محروم بوده است و درواقع این درسی بود که امام راحل از مکتب اسلام و قرآن گرفته بود. اسلام بردگی را از چهره مستضعفان در مقابل #زرمداران_قریش زدود و لذا مکتب امام هم برگرفته از اسلام و قرآن بوده است.
🔹اینکه امام (ره) می فرمودند" من یک مویِ #کوخ_نشینان را به کاخ نشینان ترجیح می دهم" برگرفته از قرآن بود. در جایی دیگر هم امام میفرمود کسانی می توانند تا آخر با ما باشند که درد فقر و نداری و گرسنگی را کشیده باشند. در عمل هم به ما ثابت شده است که کسانی توانستند تا آخر خط امام را پاس بدارند و حافظ آرمانهای امام راحل باشند که از سرمایه داری، #رفاه_طلبی و اشرافی گری دوری گزیدند.
کسانی توانستند تا آخر خط امام را پاس بدارند و حافظ آرمانهای امام راحل باشند که از سرمایه داری، رفاه طلبی و اشرافی گری دوری گزینند.
بزرگترین خطری که اشرافی گری و زرپرستی برای یک ملت درپی دارد خطرِ وابستگی است. و نتیجه این اشرافی گری آن می شود ملتی که با دادن جان وجوان و خون خود استقلال را به دست آورده، دشمن از در رانده شده از پنجره برگردد. لذا مردم عزیز ما باید هوشیار باشند و توجه داشته باشند که تفکر اشرافی گری هم بر خلاف موازین اسلام و قرآن است و هم برخلاف آرمانهای امام است؛ حتی کسانی که فارق از اعتقاد به اسلام میخواهند سربلند و باعزت و بدون وابستگی و تعرض دشمن زندگی کنند باید سعی کنند از اشرافی گری و رفاه طلبی دوری کنند.
نفرت امام از زرمداران و سرمایه داران باعث شده بود که ایشان تا روزی که چشم از جان برستند هرگز حاضر نشدند با سرمایه داران و کسانی که اهل آلاف و ثروت اندوزی بودند نشست و برخاست داشته باشند وبه آنها کمکی کنند.
🔸حتی امام به مسئولین تذکر می دادند تا سرمایه داران و مال اندوزان را در کارهای اجرایی ممکلت شریک نکنند و با آنها ارتباط نداشته نباشند. امام روی این موارد بسیار حساس بودند.
آنچه باعث شده بود امام راحل به قشر مستضعف و محروم توجه ویژه ای داشته باشند علاوه بر اینکه دستور قرآن و اسلام بوده، برگرفته از اقتضای انسانیت انسان است.
🔹امام وقتی مطلع می شد انسانی مشکلی در زندگی دارد به شدت رنج می کشید. امام راحل مصداق واقعی " بنی آدم اعضای یکدیگرند " است. امام با تکیه برانسانیت تکامل یافته خود نمی توانست نسبت به محرومین بی تفاوت باشد. لذا امام از همان روز اولی که انقلاب به پیروزی رسید به سازندگی روی آورد. اولین اقدام امام بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بحث سازندگی این بود که شماره حساب 100 را برای مسکن محرومین راه اندازی کرد. امام فعالیت های سازندگی زیادی را برای اینکه توده های محروم جامعه را به حقوق حقه شان برساند و از محرومیت نجات دهد، به سرانجام رساند. » (مصاحبه تسنیم 16بهمن1395: https://b2n.ir/72863 )
@Bonyadtarikh
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی-قم.