✳️با این ۶ عادت غذایی سالم بمانید
1⃣ خوردن به قدر اعتدال
2⃣ استراحت کردن پس از غذا
3⃣ پرهیز از خوردن غذاهای مختلف در یک وعده (البته غذاهای چرب با خوردنیهای شور و تند سازگارند وهمچنین به صورت برعکس)
4⃣ بهره بردن از غذاهای متنوع و استفاده نکردن از یک نوع غذا به مدت طولانی بهتر است.
5⃣ به تأخیر نینداختن غذا در زمان گرسنگی (این کار موجب ریزش مواد زیان بار به معده میشود.)
6⃣ بهتر است خوردن غذا در معتدلترین زمان از روز (نه گرم و نه سرد) باشد. مثلا در زمستان غذا باید در نیمروز و در تابستان در دو هنگام صبح و شب صرف شود.
📕کتاب #قانونچه_در_طب
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❓اگر مطمئن شویم گاوی که ازش #شیر تهیه میکنیم تغذیه بدی ندارد، آیا میشود از شیر محلی آن استفاده کنیم؟
✅حکیم #شیرازیان : مشکل [اصلی] در شیر، چربی آن است؛ اگر چربیاش یک درصد باشد هیچ اشکالی ندارد.
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
💠پرهیز از غذای لذیذ در سیره بزرگان
▪️از قول یکی از شاگردان شیخ مرتضی زاهد نقل شده است که: روزی با خودم فکر کردم که امروز یک غذای ساده تهیه کنم و ببرم حجره محل تدریس آقا و به اتفاق ایشان بخوریم.
▪️بالاخره غذایی سادهتر از نان و پنیر و سبزی پیدا نکردم، به اندازه دو نفر تهیه کردم و رفتم خدمت ایشان. وقتی غذا را دید، فرمود: داداشی هر دوی اینها را که نمیشود خورد؛ یا نان پنیر و یا نان سبزی، ولی چون سبزی زود خراب میشود، امروز نان و سبزی میخوریم و فردا نان و پنیر را.
#عارفان
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
🔰۱۱ تیر، سالروز شهادت آیتالله صدوقی
🔻آیت الله خامنهای
میگفتند به هرکدام از افراد شرکتکننده در نماز جمعهی تهران، فلان قدر پول میدهند، فلان قدر جنس میدهند! اینها همان مردمی بودند که با پشتیبانیهای مالی خودشان، آن جنگ عظیم را پشتیبانی کردند.
⬅️در همین نماز جمعهی تهران، انبوه پول و جنس و هدایای مردمی به سمت جبههها روانه میشد. اینقدر این ایرانیناشناسها، دربارهی این مردم اشتباه میکردند، جفا مینمودند و سخن به یاوه میگفتند!
▫️آنها به تبلیغات هم اکتفا نکردند و نماز جمعه را مورد تهاجم خونین قرار دادند. پنج امامجمعهی معتبر معروف را به شهادت رساندند: مرحوم آیتاللّه قاضی، مرحوم آیتاللّه مدنی، مرحوم آیتاللّه صدوقی، مرحوم آیتاللّه دستغیب، مرحوم آیتاللّه اشرفی. پنج عالمِ مجتهدِ پیرمردِ باتقوای پرهیزکارِ پارسا و پاکدامن را که هر هفته مردم با دل و جان پشت سر آنها میایستادند و به آنها اقتدا میکردند، جلوِ چشم همین مردم در نماز جمعه به شهادت رساندند. به بسیاری دیگر هم سوء قصد کردند که بحمد اللّه به جایی نرسید.
1377/08/08 بیانات نماز جمعه
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
🌴فصل تابستان؛ ویژگیها و بیماریهای شایع در آن
#عکس_نوشت
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
▪️پیامبر اکرم(ص): خداوند متعال دوست دارد وقتی بندهاش نزد برادران خود میرود، با هیئتی آماده و آراسته برود.
#حدیث
#آراستگی
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
🌀انواع مالش(ماساژ) و تاثیرات آن بر بدن
١- مالش سخت (صلب): که سبب سفت شدن بدن میشود.
۲- مالش نرم (لین): که بدن را شل میکند.
٣- مالش بسیار: که موجب لاغری میشود.
۴- مالش معتدل: که فربهی میآورد.
۵- مالش زیر (خشن): که به وسیله پارچه زبر انجام میگیرد و موجب جذب خون به موضع مالش میگردد.
۶- مالش نرم (اَملس): که با نرمی کف دست و پارچه نرم انجام میشود و موجب احتباس خون در موضع میگردد.
#مالش
#قانونچه_در_طب
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
💠پزشکی جزء نگر از کجا سر و کلهاش پیدا شد؟
🔻ما هر وقت بخواهیم خاصیت مادهای را ذکر کنیم، میگوییم مثلا هویج ویتامین A دارد. گوشت پروتئین دارد و یا نان کربوهیدرات دارد.
⬅️این طرز تلقی از غذا عمر زیادی ندارد. در غرب در قرون وسطی (قبل از ۱۵۰۰ میلادی) ماهیت غذا براساس طبع آنها، یعنی سردی و گرمی و تری و خشکی توجیه میشد.
🔹در قرن نوزدهم، یعنی در حدود دویست سال پیش، به علت پیشرفت علم شیمی و اختراع میکروسکوپ و اصالت پیداکردن جزءنگری، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که برای شناخت مواد موجود در طبیعت و پی بردن به خواص آنها، مواد مزبور را در آزمایشگاهها تجزیه کنند.
🔸در اولین قدم کالری به عنوان ارزش غذایی یک ماده ملاک ارزیابی قرار گرفت. «لاوازیه» و دیگر دانشمندان با تحقیقات به این نتیجه رسیدند که یک رژیم غذایی کافی باید حاوی پروتئین، کربوهیدراتها و چربیها باشد.
▪️به عبارتی، با کاوشهای آزمایشگاهی و تجربی در مواد غذایی بیش از این سه ماده یافت نشد؛ بنابراین نتیجه گرفتند که انواع مختلف مواد غذایی جز مخلوطی از این سه نیست؛ بنابراین همان طور که از ترکیب هیدروژن و اکسیژن، آب به وجود میآید، از مخلوط کردن این سه ماده به نسبت های مختلف، میتوان به صورت مصنوعی و در آزمایشگاه غذاساخت و به مصرف بشر رساند!
#طب_شیمیایی
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
🔻نمونهای از اشتباهات پزشکی جزءنگر
🔸اسفناج در جدول مواد غذایی، بیشترین مقدار آهن را دارد؛ به طوری که در هر صد گرم اسفناج، چهل گرم آهن هست. از سوی دیگر برای ساخت خون، به آهن نیاز است؛ بنابراین [با دیدگاه پزشکی جزءنگر] پیشبینی میشد که آهن موجود در اسفناج با هموگلوبین ترکیب شود و خون تولید کند. با این حساب اسفناج بهترین داروی کم خونی بود.
‼️از این کشف در کلیه روزنامه و مجلات علمی به بزرگی یاد شد، خصوصا کارشناسان غذایی برای رفع کمبود خون به تجویز اسفناج پرداختند؛ اما دیری نپایید که این نشاط به تلخی گرایید و معلوم شد که اسفناج نه تنها کمخونی را درمان نمیکند، بلکه عامل کم خونی هم هست؛ علت آن هم به وجود ماده ای به نام اسید اگزالیک در اسفناج برمیگردد که مانع رسیدن آهن به هموگلوبین میشود!
💢تصور نشود که ناکارآمدی علم جدید در تجزیه مواد و تبیین خواص آن به یکی دو تا ختم میشود، بلکه اساس کار اشتباه بود؛ چون اسفناج فقط از آهن ساخته نشده و دارای مواد دیگری نیز هست و ترکیب آنها اسفناج را تشکیل میدهد؛ بنابراین حکم جزء (آهن) را نمیتوان به کل (اسفناج) سرایت داد.
👈البته اگر هم فرض شود اسفناج همهاش آهن است و ماده ضد آهن هم ندارد مسئله هضم و جذب و تحولات مواد غذایی در لوله هاضمه مطرح است و معلوم نیست چه موادی در آن جا جذب و چه موادی دفع میشوند، چون هضم و جذب غذاها در روده مکانیسم پیچیدهای دارد.
📙 دارو، مسئله پزشکی قرن ص ۲۱۰ و ۲۱۱
#اسفناج
#طب_شیمیایی
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب
💢حجامت کودکان، ماهی چند بار!
▪️علامه حسن زاده آملی
🔹در یک روایت، شیخ صدوق از امام رضا(ع) نقل میکند که بچههایتان را ماهی چند بار حجامت کنید.
❗️این روایت را اگر به من بدهند میگویم مگر بچه چقدر خون دارد که در ماه چند بار حجامت شود! مرحوم استاد علامه شعرانی میفرمودند: اگر حجامت مطلق ذکر شود یک معنی دارد؛ و اگر همراه لفظ شرط باشد معنی دیگر.
🔹اگر همراه شرط باشد یعنی تیغ زدن و خون خارج کردن؛ ولی اگر حجامت تنها باشد به معنی بادکش کردن است.
#عارفان
🍎 @ehyagaraneteb | احیاگران طب