فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥هرچی تقلید صدا تا حالا دیده بودین رو بذارید کنار اینو ببینید
-------------------------
شما هم به #خنده_حلال بپیوندید 🔻
😊😊😊😊😊😊
╭┅───────────────┅╮
🕊 خنده حلال؛ سرگرمی؛ خلاقیت🕊
eitaa.com/khandehhalall
eitaa.com/khandehhalall
╰┅───────────────┅╯
♦️ افول آمریکا، خوشحال کننده؟ ناراحت کننده؟ یا غیر مهم؟
🔸 چرا هشدار رهبر ایران درباره ی "افول آمریکا" اشتباه فهمیده شده است؟
🔸 چند نکته درباره ی یک مسئله که بسیاری آن را ناقص فهمیده اند!
#شبنامه
.
🔺در ماه های اخیر روند تحولات در سطح دنیا به شیوه ای طی شده که بسیاری از کارشناسان، رسانه ها و تحلیلگران از تحلیل حقایق وا مانده اند.
صحبت های قابل تامل مکرون و اشاره ی صریح به عدم همراهی با آمریکا در مسئله ی تایوان و تاکید بر ضرورت رفتار "مستقل از آمریکا" (از سوی اروپا) ، چرخش کشورهای عربی به سوی ایران و مواردی از این دست ، همه و همه نشان میدهد که دنیا دارد به سمت یک نظم جدید حرکت میکند.
در همین راستا سال ها قبل مسئله ی افول آمریکا (موضوعی که این روزها از سوی اتاق های تصمیم سازی آمریکا پذیرفته شده و از سوی اندیشکده ها مکرر در قالب گزارش های هشداری مطرح شده) از سوی رهبر ایران مورد اشاره قرار گرفته و تا کنون نیز بارها مورد اشاره قرار گرفته است.
🔺 در اشاره ی رهبر ایران به این مهم یک نکته وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته و آن نکته (فارغ از اینکه چقدر به مسئله ی افول آمریکا که این روزها از سوی بسیاری مطرح میشود باور داریم ) این است:
آیا آنهایی که نسبت به شنیدن و فهم مسئله ی افول آمریکا (بر خلاف آنچه غربی ها به آن اعتراف دارند) آلرژی دارند آمریکا را ابر قدرت میدانند یا نه ؟
قطعا پاسخ مثبت است.
قطعا بسیاری در دنیای سیاست ، آمریکا را یک ابر قدرت میدانند.
اتفاقا با در نظر گرفتن همین نکته حالا جمله ی رهبر ایران وزن پیدا میکند ، هم نگران کننده میشود و هم مهم.
🔺نگران کننده برای کسانی که میدانند آمریکا یک قدرت است و میدانند دنیا دارد از این قدرت عبور میکنند اما فهم دقیقی درباره ی نحوه ی تعامل با دنیای پسا آمریکا ندارند و برای پس از آن برنامه ریزی نداشته اند.
سوال اصلی این است: در ایران (به عنوان پایتخت محور مقاومت) چند جلسه با این موضوع که در نظم جدید دقیقا نقشه ی راه ما چیست و جای ما کجاست ، برگزار شده است؟
آیا دیگر کشورها به این نکته رسیده اند که برای این نقطه از تاریخ باید فکری کرده باشند؟
چرخش کشورهای عربی به سمت ایران و قراردادهای آنها با چین نشان میدهد درک آنها از مسئله این بوده که باید ضمن فاصله از آمریکا ، به سمت همکاری با چین برویم.
🔺 واقعیت ماجرا این است که هرکسی با هر ملیتی که وطنش را دوست دارد اگر دلسوز کشور خود است (فرقی هم نمیکند ایرانی ، افغانستانی ، فرانسوی یا حتی امریکایی) حالا باید افول آمریکا را بپذیرد تا بتواند به این فکر کند: خب در جهان آینده باید برای وطن چه کنیم؟
در شرایطی که رئیس جمهور فرانسه به صراحت میگوید باید به استقلال استراتژیک برسیم و راهی جدید برای خودمان تعریف کنیم، بزرگترین خیانت غربگرایان این است که ما را لجبازانه بر سر این سوال نگه داشته اند که افول آمریکا مبتنی بر حقیقت است یا تخیل؟
🔺 اندیشکده های آمریکایی میگویند: کشوری نرمال شده ایم (ابر قدرت نیستیم) و منظور آنها این است: بیایید برای یک کشور نرمال نقش تعریف کنیم تا در نظم جدید کلاهمان پس معرکه نباشد.
در چنین شرایطی کسی که دغدغه ی فردا را دارد (با هر ملیت) باید از به چالش کشیدن این حقیقت قطعی (که آمریکا به افول رسیده) عبور کرده و صریح بگوید: حالا که به این نقطه رسیده ایم برای کشورمان در آینده ی جهان چه نقشی باید تعریف کنیم...
افول آمریکا همان قدر که برای ایران (به عنوان کشوری که با آمریکا در تقابل بوده) میتواند مهم ، امیدوار کننده و جذاب باشد ، همان قدر برای همین کشور و هر کشور دیگر (اگر برای آینده برنامه نداشته باشد) میتواند پر چالش ، پر استرس و نگران کننده باشد...
جهان در آستانه ی تغییراتی مهم است و ما شایسته ی بهترین ها هستیم. فقط کافی است نقش خود را پیدا کنیم....
#آقای_تحلیلگر
#شبنامه
@mrtahlilgar1
آمار لو رفته از آخوندها
بر اساس آمار از بین ۳۸۸۸ شهید روحانی تاییده شده، ۳۷۳۹ نفر شیعه و ۱۴۹ نفر از هموطنان اهل سنت بوده است. ۵۷ نفر از کل شهیدان روحانی مربوط به مشروطیت یا انقلاب اسلامی هستند. ۴۰ نفرشان در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و پیش از جنگ تحمیلی شهید شدهاند، ۳۶۴۱ نفرشان در دوران دفاع مقدس و ۱۴۹ نفر شهید ترور و شهید مدافع حرم هستند.
۳۳۱۴ نفر از شهیدان روحانی عضویت بسیجی، ۳۸۱ نفر عضویت سپاهی، ۲۷ نفر ارتشی، ۱۶ نفر نیروی انتظامی، ۳۳ نفر جهاد سازندگی، ۲۱ نفر عضویت قوه قضائیه، ۲۲ نفر نماینده مجلس، ۶ نفر صدا و سیما و ۶۷ نفر طلبه وظیفه بودند.
۲۲ نفر از شهیدان روحانی در سطح لشکر، تیپ و گردان، ۲۲۲ نفر در سطح فرماندهی دسته و گروهان، ۹۲۸ نفر در رستههای دیگر نظامی و ۵۰ نفر مسئول تبلیغات داشتیم و در مجموع ۱۲۲۲ نفر از شهدای روحانی دفاع مقدس علاوه بر نقش و رسالت طلبگی خود، دارای مسئولیتهای رزمی و نظامی بودهاند.
بیشترین شهید روحانی مربوط به سال ۱۳۶۵ و ۱۲۱۴ نفر است. همچنین بیشترین شهید روحانی در یک روز مربوط به چهارم دی ماه ۱۳۶۵ است که ۱۳۹ نفر به شهادت رسیدند. در «عملیات کربلای ۵» بیشترین شهید روحانی را داشتیم که تعداد آنها به ۵۶۷ شهید میرسد و اصفهان با تقدیم ۵۴۳ شهید روحانی، بیشتر شهید روحانی را در بین استانهای کشور داراست و در میان شهرها بیشترین شهید متعلق به شهرستان اصفهان است که تعداد شهدای آن به ۱۶۰ شهید میرسد.
۱۷۶۷ نفر از شهیدان روحانی، طلاب رزمی تبلیغی بودند. همچنین ۴۸ شهید غیرایرانی در بین شهیدان روحانی وجود دارند و ۵۴۵ نفر از کل شهیدان روحانی تأیید شده از سادات هستند و پیکرهای ۹۳ نفر از شهدای روحانی همچنان مفقودالاثر هستند.
بیشترین توصیه انجام شده توسط شهدای روحانی در وصیتنامههای آنها مربوط به توحید و ایمان به خداوند است که تعداد این توصیهها ۲۴۰۰ مورد است.
این آمار مربوط به حدود دو سال. قبل است.
#آخوند
#ان_تسامحني_و_ترحمني
#سرباز_نبرد_نرم
@snn313
43.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 موساد هک شد / هکرها زیر ساخت های اسرائیل را شخم زدند / کنترل زیر ساخت های آب دست هکرها
🎥 در روزهای گذشته اخباری از حمله گسترده گروه های هکری به زیرساخت های رژیم صهیونیستی در رسانه ها منتشر شده است. در همین راستا ده ها مرکز از جمله موساد و زیر ساخت های اب زیر ضربه رفته و تحت کنترل هکرها در امده است. همزمان رژیم صهیونیستی در خصوص احتمال نبرد همه جانبه هشدار داده است...
✅ لینک تمام صفحات ما در شبکه های اجتماعی
http://zil.ink/mr.tahlilgar
@mrtahlilgar1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آینده خطرناک دلار در جهان
💬 دکتر سید محمّد مرندی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل بینالملل:
🔻 آمریکاییها در سالهای اخیر دلار را بیش از گذشته چاپ کردند؛ بهخصوص بعد از بحران ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ و بر سر کرونا. الان بر سر بحران بانکی، موجهای بسیار بزرگ افزایش نقدینگی را دیدیم و درعینحال آمریکاییها به شکل روزافزون از دلار بهعنوان سلاح استفاده میکنند.
🔻 در گذشته استفاده از سلاح دلار محدود به ایران بود، بعدا اما بهتدریج از آن بهعنوان سلاح علیه کشورهای دیگر هم استفاده کردند؛ مثل سوریه، ونزوئلا و کوبا. خود این کار آمریکا در میان کشورهای جنوب باعث دغدغه شد؛ چون وقتی دلار بهعنوان سلاح استفاده میشود، این کشورها نسبت به آینده خود دغدغهمند میشوند و در برابر آمریکا حس خطر پیدا میکنند. از یک طرف، رابطه با ایران برای برخی از کشورها مهم است بهخاطر جایگاهی که ایران دارد؛ ولی در کنار آن این دغدغه وجود داشته و دارد که روزی همین سلاح دلار را آمریکاییها به سمت کشور خودشان بگیرند.
🔻 بعد از شروع جنگ اوکراین و تحریم شدن روسیه، نه فقط دغدغهمندی روسیه نسبت به این مسئله بسیار افزایش یافت و به دنبال راهحل برای ادامه فعالیتهای اقتصادی بدون نیاز به دلار بود؛ بلکه کشوری مانند چین نیز که تحریمهایش بهتدریج افزایش مییابد، نگرانیهایش رو به فزون است.
🔻 امروز موجهای بزرگی در مقابل دلار داریم میبینیم؛ هم در آ. سه. آن بحث حذف دلار یا کاهش نقش دلار جدی است، هم در بریکس، هم در تجارت میان برزیل و چین و هم روسیه و بقیه جهان.
🔻 در شرایط کنونی افزایش شدید نقدینگی و کاهش نیاز جهانی به دلار، میتواند برای جایگاه دلار بسیار خطرناک باشد؛ چراکه اگر عرضه دلار زیاد شود و نیاز به دلار کاهش یابد میتواند در آینده منجر به سقوط دلار شود و در کنار آن کاهش نیاز موجب میشود تحریمهای آمریکا نسبت به دیگر کشورها ناکارآمد شود.
متن کامل:
▫️ khl.ink/f/52606
https://eitaa.com/joinchat/1385300150C0940346ec5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نماینده مجلس: آقای فاطمی امین نشر اکاذیب نکنید، کدام قاضی ضرب و شتم معاون شمارا تائید کرده است؟
آزادیخواه موافق استیضاح:
🔹تورا به خدا استیضاح را به حاشیه نبرید و اجازه دهید استیضاح در فضایی آرام انجام شود
📡 @News_Fath
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
# کرباسچی حروم لقمه ادعا کرده #هاشمی_رفسنجانی با بیان و توجیهات قانع کننده
حتی رهبری را هم قانع میکرد😏
👈 مشاهده بفرمائید، یک نمونه از عجز آقای هاشمی در برابر استدلالهای #رهبر_انقلاب😂
🔶 اگر تاریخ را درست روایت نکنیم این جماعت حرامی دست به تحریفات بزرگتر
هم خواهند زد نشر حداکثری با شما🔷#پدرفتنه
#سرطان_اصلاحات
📙مدفن شاهان قاجار!
1️⃣آقا محمدخان: شهر نجف در عراق
2️⃣فتحعلی شاه: شهر قم
3️⃣محمدشاه: شهر قم
4️⃣ناصرالدین شاه: شهر ری در حرم عبدالعظیم
5️⃣مظفرالدین شاه: شهر کربلا در عراق
6️⃣محمدعلی شاه: شهر کربلا در عراق
7️⃣احمد شاه: شهر کربلا در عراق
@History4423📜
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔ جریان یهود از چه میترسد؟
🎥 استاد مهدی طائب
🔹️ ایجاد قدرت
🔹️ تجمع نیروها
🔹️ فراوانی نیروها
🔹️ اشتداد ایمان
🔹️ ابزار
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
https://eitaa.com/GowshaneMoghaavemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حجتالاسلام دکتر رفیعی:
دیکتاتور کیست؟ دیکتاتوری آمریکا در دنیا (در یمن، عراق، افغانستان، سودان و دخالت در امور سایر کشورها)
💬جمهوری اسلامی همه اش رفراندوم است. (انتخابات ریاستجمهوری، نمایندگان مجلس، خبرگان و...)
🔻دکتر رفیعی: خواصی که با همین نظام به قدرت رسیده اند و الان دارن نظام جمهوری اسلامی را تضعیف میکنند را، در دل شب نفرین می کنم.
👌👌👌
🆔 @Shobhe_Shenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 چرا رهبری در برابر انحرافات جامعه سکوت می کنند؟
🔹یا چرا سریع عزل نمی کنند برخی مسئولان را ؟
🚨 کانال تخصصی ضد شایعات:
https://eitaa.com/joinchat/3988652329Ce0f62c7395
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای رائفی_پور
درباره پشت پرده تحریم سپاه توسط اروپا
غدیر که در هیاهوی جاه طلبان فراموش شد سقیفه شد مبنای تصمیم گیری برای حکومت مسلمین و از دلش ۲۵ سال تنهایی و مظلومیت علی زد بیرون
امروز خیلیا میخوان رسالت انقلاب ۵۷ رو تحریف کرده تا از دلش به جاه طلبی های خود برسن مواظب اصلاح طلبا باشید
اینها یک حزب سیاسی نیستند اینها روزنه امید چپاول فکری و فرهنگی غرب در ایران هستند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 نقل خاطره سید قطب از روش جذب خاکبرسری یک کشیش در آمریکا
حسینیه امام خمینی از خنده منفجر شد 😂
حضرت آقا: اگر قرار است ما جوانان رو به فسق و فجور و... بکشانیم، چرا اسممان را بگذاریم اسلامی؟ این دیگر اسلامی نیست. این ضداسلامی است!
🔹 فرق یک مجتهد بزرگ شیعه با عبدالحمید همینه! البته فرقها خیلی خیلی زیاده این هم یکیش!
#پایگاه_نظامی_سجیل
@mensejjil
اگر تذکر لسانی برای شما مقدور نیست، کافی است متن بالا را چاپ و در محل کارتان نصب کنید. میتوانید خیلی محترمانه یک برگه به افرادی که کشف حجاب کردهاند، بدهید.
📢#برای_آگاهی_جامعه_نشر_دهید
🇮🇷 ☫ 🇮🇷 #گروه_گام_دوم_انقلاب
https://eitaa.com/joinchat/1198194870Cc4637fb806
#کانال_گام_دوم_انقلاب👇
https://eitaa.com/joinchat/869073078C29271ed308
در ۱۰ اردیبهشت شاه عباس صفوی موفق به اخراج پرتغالیها از هرمز و خلیج فارس شد و به همین مناسبت در سال ۱۳۸۴ این روز به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری شد.
🆘 @Roshangari_ir
🔜 Rubika.ir/roshangari_ir
🟦🟨🟩هرگز کوتاه نیا/۱۰
کتاب مایک پمپئو: ظریف عاشق رستورانها و هتلهای نیویورک بود/ «رافائل گروسی» با لابی ما رئیس آژانس انرژی اتمی شد +عکس و فیلم
مایک پمپو مینویسد: سال ۲۰۱۹ ظریف میخواست برای کاری که ایرانیها میگفتند مربوط به سازمان ملل است، به آمریکا بیاید؛ اما در واقع وزیر خارجه ایران عاشق نیویورک، رستورانهای خوب و هتلهای پنجستاره بود.
سرویس جهان مشرق – «مایک پمپئو» وزیر خارجهی سابق آمریکا و مدیر سابق سیآیای (هر دو در دولت دونالد ترامپ) یکی از ایرانستیزترین سیاستمداران آمریکاست. پمپئو پس از خروج زودهنگام از دولت آمریکا با تکدورهای شدن ریاستجمهوری ترامپ، اقدام به انتشار کتابی تحت عنوان «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم[۱]» کرد که به تجربیاتش در دوران خدمت در دولت آمریکا پرداخته است. مشرق قصد دارد طی یک مجموعه گزارش بخشهای مربوط به ایران در این کتاب را خدمت مخاطبان محترم ارائه کند. آنچه در ادامه میخوانید قسمت دهم از این مجموعه گزارش است. برای خواندن قسمتهای قبلی میتوانید از لینکهای انتهای همین گزارش استفاده کنید.
جلد کتاب «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم» نوشتهی «مایک پمپئو» وزیر خارجهی سابق آمریکا و مدیر سابق سیآیای (+)
لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیمگیران عرصهی سیاسی کشور از محتوای کتاب مذکور این گزارش را منتشر میکند و دیدگاهها، ادعاها و القائات این کتاب لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.
فصل ۶: «مماشات نکن؛ حمله کن»
تلاش زیادی کردیم تا روسها و چینیها با ایران ائتلاف نکنند. هر دو از اینکه بیشازحد به افراطگرایان اسلامگرا نزدیک شوند بر حذر بودند؛ اما ایران چیزی داشت که به آن نیاز داشتند: در مورد چین، نفت؛ و در مورد روسیه، یک سکوی پرتاب [و راه نفوذ] به خاورمیانه. روسها نیز به نوبهی خودشان تلاش کردند «مشکل پمپئو» را برای ایران حل کنند. نقشهی آنها این بود که با همکاری «جرد کوشنر» [داماد ترامپ و] مشاور ارشد کاخ سفید، یک پیشنویس پیشنهادی تهیه کنند و به دست رئیسجمهور برسانند. اما چیزی که نمیدانستند این بود که بر خلاف «[رکس] تیلرسون» وزیر خارجهی سابق [آمریکا]، من رابطهی کاری نزدیکی با جرد دارم. کوشنر به من گفت که روسیه با او ارتباط برقرار کرده است. هر دویمان اتفاقنظر داشتیم که چنین کاری برای آمریکا منطقی نیست؛ و مشترکاً جلوی آن نقشه را گرفتیم. زمانی مطمئن شدم امید روسها ناامید شده که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجهی روسیه، تماس گرفت و اعتراف کرد که دستمان را خوب بازی کردهایم، و مذاکراتشان با ایران را در نطفه خفه کردند.
«حسین امیرعبداللهیان» (چپ) وزیر خارجهی ایران، طی سفر سال ۱۴۰۱ به مسکو با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجهی روسیه، دیدار و گفتوگو میکند. دو کشور طی سالهای اخیر، جلوی چشمهای نگران کشورهای غربی و از جمله آمریکا، در مقابل فشارهای واشینگتن و تحریمهای آمریکایی-اروپایی با یکدیگر متحد شده و روابط نزدیکتری برقرار کردهاند. (+)

پرتاب ماهوارهی ایرانی «خیام» با پرتابگر «سایوز-۲/۱بی» روسیه؛ نمونهای از همکاریهای نزدیک میان دو کشور که آمریکاییها را نگران کرده است. در تصویر بزرگتر، پرچم ایران روی کلاهک و پرچم روسیه چسبیده به زیر کلاهک قابلمشاهده است. منابع غربی، همکاری فضایی ایران و روسیه را یکی از جنبههای «خطرناک» گسترش تعاملات میان دو کشور میدانند. (+)
در همینباره بخوانید:
›› چرا روسیه و چین، ایران را تقویت میکنند؟
›› پهپاد در ازای سوخو-۳۵/ گمانهزنیها درباره معامله تسلیحاتی میان ایران و روسیه
›› گندم، پهپاد و ماهواره؛ هشدار والاستریتژورنال درباره گسترش روابط ایران و روسیه
›› روابط ایران با «بریکس»: چرا غربیها یک گروه اقتصادی را تهدیدی برای ناتو میدانند؟
›› پیام همکاریهای جدید تهران و مسکو برای تلآویو/ آیا موشکهای ایران میتوانند اسرائیل را نابود کنند؟
دیپلماتهایی که دستخالی به پایتختهایشان برمیگشتند، متوجه نبودند که ایران دغدغهی وسواسگونهی من نیست؛ بلکه یک اولویت آشکار امنیت ملی برای آمریکاست که رئیسجمهور ترامپ کاملاً روی آن متمرکز است. خودش یک روز به من گفت: «مایک! وقتی [ایرانیها] هنوز ساخت سلاح [هستهای] را متوقف نکردهاند، چرا من باید تحریمها را بردارم؟» این یک گزارهی برخاسته از عقلسلیم بود که منطق بنیادین کاملاً متقنی داشت. ما نمیخواستیم سعی کنیم با کسی مماشات کنیم؛ آماده بودیم حمله کنیم. یکی از کارهایی که به طور خاص بیاندازه از آن لذت میبردم، ناامید کردن ایرانیها در مواردی بود که عادت کرده بودند با آنها کنار بیاییم.
ما با هر کدام از این نمایشهای کوچکِ عزم آمریکا، به دنیا میفهماندیم که بر خلاف دولتهای قبلی، حاضر نیستیم برای اجتناب از درگیریهای دیپلماتیک جزئی، خودمان را به کوچهی علی چپ بزنیم [و اقدامات ایران را نادیده بگیریم]، یا مماشات کنیم.
اعلام خروج آمریکا از برجام توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق این کشور، با چاشنی اتهامات بیاساس و تکراری علیه ایران [دانلود]
سال ۲۰۱۹، «جواد ظریف» وزیر خارجهی [وقت] ایران، میخواست برای آنچه که ایران ادعا میکرد «امور مربوط به سازمان ملل» است، به آمریکا بیاید. واقعیت این است که ظریف عاشق نیویورک، رستورانهای خوب، و هتلهای پنجستاره است. به علاوه از فرصت سفر به نیویورک برای زمزمهی پروپاگاندای ایران (مثلاً اینکه «برنامهی هستهای ما هرگز قرار نبوده به تولید تسلیحات هستهای منجر شود») در گوش خبرنگاران پرشوقوذوق و نالایق جریان اصلی آمریکایی هم نهایت استفاده را میکرد. دوست داشت با سناتور «دایان فاینستاین» [جزئیات بیشتر]، سناتور «رند پال» و دیگر رهبرانی هم ملاقات کند که از اعتراف به گستردگی تهدید رژیم ایران امتناع میکنند. و اغلب در جلسات اندیشکدهای با سازمانهایی مانند «شورای روابط خارجی» نیز شرکت میکرد؛ جایی که او و بهاصطلاح نخبگان متهبهخشخاشگذار حوزهی سیاست میتوانستند دور هم، از تعصب رادیکال مسیحی مایک پمپئو افسوس بخورند. سکولارهای نظام [آمریکا] و دینسالاران اسلامگرا؛ یک اتفاقعقیدهی واقعی.
«این نشست طبق رویهی عادی ملاقات نمایندهی ایران با اعضای کنگره صورت گرفت.» واکنش «علیرضا میریوسفی» سخنگوی هیأت نمایندگی ایران در سازمان ملل، به گزارشی که از دیدارهای ظریف با «دایان فاینستاین» سناتور ارشد ایالت کالیفرنیا، پرده برداشته بود. اگرچه این دیدارها در دوران حضور ظریف در نیویورک به عنوان نمایندهی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل رخ داده بودند و تداوم آنها در دوران خدمت ظریف به عنوان وزیر خارجه، اثبات نشد، اما همچنان «رویهی عادی ملاقات نمایندهی ایران با اعضای کنگره» محل سؤال است و این سؤال هنوز بدون پاسخ است که دیدار و صرف شام توسط ظریف با یک نمایندهی مجلس سنای آمریکا طبق کدام تعریف، «عادی» است؟ (+)
در همینباره بخوانید:
›› «دایان فاینستاین» اولین زن یهودی در سنای آمریکا و میزبان ضیافت شام با ظریف کیست؟
›› ظریف و توهم اصالت دیپلماسی/ چرا سیاست خارجی دولت روحانی شکست خورد؟
›› برجام وزیر خارجه را بالا برد و زمین زد/ ظریف در جمع غربیها خوشتر بود تا در میان انقلابیها
من و «برایان هوک» [نمایندهی ویژهی پمپئو در امور ایران و مدیر «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا] دستور دادیم ویزای ظریف رد شود (اقدامی که طبق توافقنامهی مقر سازمان ملل در سال ۱۹۴۷ در چارچوب حقوق قانونی آمریکاست)، چون هیچ کار واقعیای در سازمان ملل نداشت. تیم ما در نهایت از منع کامل سفر ظریف به آمریکا کوتاه آمد، اما توانستیم بسیاری از فعالیتهای او را محدود کنیم و محدودیتهایی علیه کارهایی وضع نماییم که نمایندهی دائم او [و ایران] در سازمان ملل میتواند در آینده انجام دهد. نهتنها فعالیت [نمایندگی] ایران [در سازمان ملل] در آمریکا را محدود کردیم، بلکه در سازمان ملل به جهانگراها [گلوبالیستها] نشان دادیم که تیم رهبری بسیار متفاوتی از دولتهای قبلی آمریکا هستیم. در مورد این مسئلهی تاکتیکی، میتوانستم نهایتاً یک قدم کوتاه بیایم، چون از همان ابتدا خواسته بودم دو قدم پیش بروم.
«مجید تختروانچی» (راست) نمایندهی دائم وقت ایران در سازمان ملل، ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ طی نشست شورای امنیت سخنرانی میکند. «مایک پمپئو» وزیر خارجهی سابق آمریکا، افتخار میکند که کشورش در دوران ریاستجمهوری ترامپ، بر خلاف تعهداتش به عنوان میزبان مقر سازمان ملل، در فعالیتهای نمایندگی ایران در این سازمان اختلال ایجاد کرده و حتی با خودداری از صدور ویزا برای «محمدجواد ظریف» وزیر خارجهی وقت ایران، جهت شرکت در نشست شورای امنیت، دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی را از حقوق خود به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل، محروم نموده است. (+)
در همینباره بخوانید:
›› «برایان هوک» کیست و در «گروه اقدام ایران» چه مأموریتی دارد؟
›› اتاق جنگ آمریکا علیه ایران کجاست و در رأس آن چه کسانی هستند؟
سال ۲۰۲۰ دیگر خبری از ارفاق نبود: زمانی که ظریف، تنها چند روز پس از حملهی ما به سلیمانی [و ترور او]، به دنبال حضور در شورای امنیت بود، اعلام کردیم که به هیچ عنوان به او ویزا نخواهیم داد. طولی نکشید که بزرگترین مماشاتکنندگان جهان با من تماس گرفتند. اول از همه، «آنتونیو گوترش» دبیرکل [وقت] سازمان ملل زنگ زد: گوترش یک رادیکال سوسیالیست پرتغالی مهربان بود که از نظر شخصی [نه کاری] او را بسیار دوست دارم.
التماسهای او به من یادآوری کرد که ما با رد ویزا در واقع داریم یک تیر و دو نشان میزنیم. چند دقیقه بعد، «دومینیک راب» وزیر خارجهی [وقت] بریتانیا زنگ زد؛ تقریباً قطعاً به درخواست گوترش بود، چون معروف بود که راب رابطهی خوبی با من دارد. راب هم همان مسئله را، هر چند با ظرافت بیشتر، مطرح کرد. ابداً؛ اینبار دیگر کوتاه نیامدم.
«مایک پمپئو» (چپ) وزیر خارجهی وقت آمریکا، طی دیدار با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، در اوایل مارس ۲۰۲۰ در مقر این سازمان در نیویورک. پمپئو میگوید پس از خودداریاش از صدور ویزا برای «محمدجواد ظریف» وزیر خارجهی وقت ایران، جهت سفر وی به نیویورک برای شرکت در نشست شورای امنیت در سال ۲۰۲۰، گوترش اولین کسی بوده که با وزیر خارجهی آمریکا تماس گرفته و خواستار تجدیدنظر در اینباره شده است. (+)
ماجراهای ویزا همچنین نشان دادند توقعی که جهان از ایران دارد، چهقدر ناچیز است. بگذارید یک مثال بزنم: سال ۲۰۱۶، من به همراه «فرانک لوبیوندو» نمایندهی نیوجرسی، و «لی زلدین» نمایندهی نیویورک، برای سفر به ایران درخواست ویزا دادم؛ هنوز منتظرم ویزایم را تأیید کنند. اگرچه من درک میکنم که آمریکا باید برای دیپلماتهای جهان تسهیلات ویژه فراهم کند، چون ما میزبان مقر سازمان ملل هستیم؛ اما هیچ دلیلی وجود ندارد که ظریف بتواند آزادانه به آمریکا سفر کند، در حالی که اعضای کنگره یا وزیر خارجهی آمریکا نمیتوانند به ایران سفر کنند. هرچند مطمئنم ایرانیها برای هواداران رژیم مثل «ایلهان عمر» [نمایندهی مسلمان ایالت مینهسوتا]، یا مماشاتکارهایی مانند «جان کری» [وزیر خارجهی سابق آمریکا]، فرش قرمز پهن خواهند کرد.
گفتوگوی «محمدجواد ظریف» (راست) وزیر خارجهی وقت ایران، و «جان کری» همتای آمریکایی وی، در حاشیهی مذاکرات هستهای که منجر به امضای برجام شد. متأسفانه دستگاه سیاست خارجی دولت «حسن روحانی» رئیسجمهور وقت ایران، تصور میکرد مشکلات میان تهران و واشینگتن با استفاده از دیپلماسی و گفتوگو قابلحل هستند؛ در حالی که محتوای کتاب «مایک پمپئو» وزیر خارجهی بعدی آمریکا، و سرنوشت توافق هستهای بهصراحت این نظریه را رد کردهاند. (+)
در همینباره بخوانید:
›› اولین زن محجبه در کنگره آمریکا؛ آنچه باید درباره «ایلهان عمر» بدانید
کار دیگری که برای کارزار دیپلماتیک ما ضروری بود، همسو نگه داشتن نهاد بینالمللی مسئول بازرسیهای هستهای بود. سال ۲۰۱۹، [«یوکیا آمانو»] مدیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درگذشت. مبارزه برای جایگزینی او، در اصل مبارزه بر سر دستیابی ایران به سلاح هستهای بود. جای تعجب نداشت که روسها و حزب کمونیست چین یک نامزد خاص را مدنظر داشتند. ما یک نفر را به نام «رافائل گروسی» مدنظر داشتیم که در سفرم به عنوان عضو کنگره به وین با او آشنا شده بودم؛ همان زمانی که متوجه شدم جان کری و «وندی شرمن» [معاون سیاسی وزیر خارجهی آمریکا در دولت باراک اوباما] با یک سری قرارداد جانبی مخفیانه موافقت کردهاند [ارجاع به قسمت پنجم مجموعه گزارش].
«مایک پمپئو» (راست) وزیر خارجهی وقت آمریکا، اواسط آگوست ۲۰۲۰ طی سفری رسمی، در کاخ «بلودر» در شهر «وین» پایتخت اتریش، با «رافائل گروسی» دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دیدار میکند. پمپئو مینویسد از دوران نمایندگیاش در کنگرهی آمریکا با گروسی آشنا شده و پس از درگذشت «یوکیا آمانو» دبیرکل سابق آژانس، دولت ترامپ با لابی و تلاش بسیار، گروسی را به عنوان دبیرکل بعدی انتخاب کرده است. (+)
گروسی اگرچه بینقص نبود و بعدها تحت فشار شدید ایرانیها قرار گرفت، اما حداقل عروسک خیمهشببازی روسها و چینیها نبود. همین برای من و «جکی وولکات» نمایندهی آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی که یک وطنپرست برجستهی آمریکایی بود، کافی بود. هیچکدام از دولتهای قبلی آمریکا امکان نداشت آنقدر که ما برای دستیابی به یک نتیجهی بهتر در آژانس تلاش کردیم، تلاش کند. تحت رهبری جکی در نوک حمله، رأی جمع کردیم؛ نامزدهای دیگر را خرد کردیم؛ و گروسی را با رأی قاطع، انتخاب کردیم. ایرانیها که دنبال یک مماشاتکننده بودند، حالا بهشدت شکایت میکردند که گروسی «آدمِ آمریکا»ست. امیدوار بودیم که حرف آنها درست از آب دربیاید.
یکی از ناظران آژانس بینالمللی انرژی اتمی فرآیند غنیسازی اورانیوم در تأسیسات هستهای نطنز در ایران را بررسی میکند. ادعای «مایک پمپئو» وزیر خارجهی سابق آمریکا، دربارهی انتخاب «رافائل گروسی» دبیرکل آژانس انرژی اتمی، با تلاش و لابی دولت ترامپ، اگر صحت داشته باشد، مهر تأیید دیگری بر نفوذ آمریکا در آژانس و دلیل دیگری برای بیاعتمادی جمهوری اسلامی به بیطرفی این نهاد بینالمللی است. (+)
در همینباره بخوانید:
›› ژنرال اسرائیلی: به لطف بازرسیهای آژانس اطلاعات زیادی درباره سایتهای هستهای ایران داریم