34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵 فیلم کامل حضور استاد مرتضی خدامی اعجوبه بابلسری
↩️ در برنامه ↪️
تلویزیونی محفل
که همه را شگفت زده کرد
🔹بخاطر مطالبی که در باب بزرگی اسلام و قرآن در این ویدیو مطرح میشود،
شک نکنید
با نشر حداکثری این ویدئو میتوانید در ثواب آن شریک شوید.
🔹جمعه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
🌹بسم الله الرحمن الرحیم وبه نستعین🌹
🌸 بصیرت و آگاهی در کلام نورانی معصومین علیهم السلام (2):
✍️ آثار دنیوی و اخروی خدمت به مردم:
🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود:
«کسی که در راه برطرف ساختن نیاز برادر خود قدم بردارد، مانند کسی است که سعی میان صفا و مروه به جای آرد».(1)
🌸 و همچنین فرمود:
«فضیلت پاداش برطرف کردن نیاز مؤمن, از هزار حجّی که تمام اعمال آن قبول شده باشد و آزاد کردن یک بنده در راه خدا و صرف بار هزار اسب در راه خدا با زین و لجامش, بیشتر است».(2)
🌸 امام كاظم (علیه السلام) فرمود :
«همانا مُهر قبول اعمال شما، برآوردن نیازهای برادرانتان و نیکی کردن به آنان در حد توانتان است والا (اگر چنین نکنید)، هیچ عملی از شما پذیرفته نمی شود.
سپس میفرماید: اگر روز قیامت میخواهید به ما برسید، به برادران دینى خود كمک كنید و به آنها ترحم کنید».(3)
📚 منابع : ...................
1 - تحف العقول: ص 303. / «... الْمَاشِي فِي حَاجَةِ أَخِيهِ كَالسَّاعِي بَيْنَ الصَّفَا وَ الْمَرْوَة ...»
2 - بحارالأنوار: ج 74، ص 285. / «قَضَآءُ حَاجَه المُؤمِنِ اَفضَلُ مِن اَلفِ حَجَّه مُتََقَبَّلَه بِمَنَاسِکِهَا وَ عِتقِ رَقَبَه لِوَجهِ اللهِ وَ حملانِ أَلفِ فَرَسٍ فِی سَبیلِ اللهِ بِسَرجِهَا وَ لُجُمِهَا».
3 - بحار الانوار: ج 75، ص 379. / «اِنَّ خَواتیمَ أعمالِکم قَضاءُ حَوائجِ إخوانِکم والإحسانِ إلیهِمْ ما قَدَرْتُم و الاّ لَمْ یقْبَلْ مِنْکم عَمَلٌ».
📝کانال #رسانه_بسیج↙️
➥ @bsjghaghazan1
🇮🇷🇮🇷🇮🇷ضعف و کاستیهای ترجمه کتاب در گفتوگو با دکتر مصطفی شهرآئینی؛
ترجمه تفکر یا دستگاه تبدیل واژه؟/ مترجم بخشی از فرهیختگی یک جامعه است
رئیس پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علومانسانی و مطالعاتفرهنگی می گوید: ما نقش اصیلی برای مترجم قائل نیستیم. در حالی که در سنتهای غربی، مترجم قسمتی از دارایی و فرهیختگی یک جامعه است.
سرویس دیدگاه مشرق - نخستین مرحله انجام یک ترجمه موفق، انتخاب و گزینش درست متن ترجمهای است و توفیق در این مهم، به مترجم و اشراف او بر موضوعی که در دست ترجمه دارد و همچنین شناختش از متون زبان مبدأ برمیگردد.
بنابراین، اینکه چقدر مترجم در موضوعی که برای ترجمه برمیگزیند، صاحب فکر، ایده و مطالعه است از اهمیت بسیاری برخوردار است و پرسش اصلی اینجا است که در جامعه ما چقدر مترجمها از توانایی گزینش متون درست برخوردارند؟ آیا برای گزینش درست آثار ترجمهای نیاز به یک نهاد رسمی داریم؟ و اصلاً آیا این امر مدیریتبردار است؟
برای پاسخ به این پرسشها با دکتر سید مصطفی شهرآئینی، رئیس پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علومانسانی و مطالعاتفرهنگی، به گفتوگو نشستیم. او که خود در کارنامه علمیاش ترجمه آثاری چون «قلب اسلام»، «در جستوجوی امر قدسی»، «فلسفه اسپینوزا»، «فلسفه دکارت»، «مابعدالطبیعه ماهیت بشر در فلسفه دکارت» را دارد به نقاط مغفول مانده در فضای ترجمه ما اشاره میکند و بر نقش مترجم به مثابه یک متفکر تأکید می گذارد.
جناب دکتر شهرآئینی، اساساً ترجمه برای یک جامعه فکری و فرهنگی چه ضرورتی دارد؟
اگر زبان یک جامعه با زبانهای دیگر در تعامل نباشد، میمیرد و واژگان زایایی خود را از دست میدهند و امکان تعامل علمی و فرهنگی را با دنیا از دست میدهیم. ترجمه باعث میشود طراوت و نشاط در یک زبان جریان پیدا کند.
اگر دوران طلایی تمدن اسلامی را از لحاظ پیدایش و شکلگیری بررسی کنیم، به نوعی با نهضت ترجمهای که در دوران خلافت عباسیان رقم خورد و ارتباطی که عالم اسلامی با سنت فکری و فلسفی یونان گرفت، همزمان میشود؛ و پس از پاگرفتن این نهضت و ترجمه چندی از متون اصلی اندیشه یونانی است که در جهان اسلام، البته منظور در میان متفکران مسلمان ایرانی آثاری در زمینههای گوناگون بویژه در علوم عقلی و فلسفی با الهام از سنت یونانی به زبان عربی به نگارش درآمد و به دنبال آن بود که سنت فکری افلاطون و ارسطو وارد تفکر اسلامی شد و دوران طلایی تمدن اسلامی در دوران خلافت عباسی شکل گرفت.
اگر هم تأثیر سنت ترجمه را در تمدن غربی بررسی کنیم، درمییابیم که در پایان قرون وسطا و اوایل دوره مدرن، با ترجمه آثار حکمای مسلمان از عربی به لاتین و ترجمه آثار متفکران یونان از زبان یونانی به زبان لاتین، دوره رنسانس، یا همان نوزایی یا بهتر است بگوییم دوره تجدید حیات علمی و فرهنگی در غرب، شکل میگیرد. همچنین، با روی آوردن به سنت عقلی اروپای مدرن در ایران معاصر در اواخر دوره قاجار و پهلوی اول میبینیم که تکاپو و تحولی در تفکر عقلی سنت فکری ایرانی، اتفاق میافتد.
اشاره کردید که ترجمه درست میتواند تحولآفرین باشد. اما ترجمههای سطحی با گزینشگریهای نادرست چقدر میتواند مخرب باشد یا به تأخر فکری و فرهنگی در یک جامعه بینجامد؟
پدیدههای فکری و فرهنگی، پدیدههای دستوری، تجویزی و بخشنامهای نیستند و اینگونه نیست که تصمیم بگیریم فلان بخش از اندیشهای را ترجمه کرده و دیگر بخشهای آن را ترجمه نکنیم. در واقع، ترجمه یک فرایند خودجوش از دل یک ملت است که احساس نیاز میکند و پرسشهایی دارد و پاسخ این پرسشها را از فرهنگهای دیگر میجوید و از آنان میگیرد و این جستوجو باعث میشود تا وجوهی را از دل آن فرهنگ تجربه کند.
طبیعتاً ویژگیهای متون زبان مبدأ بر اساس نیازهای فرهنگ مبدأ تعیین شده است؛ بنابراین آنان نیازهای ما را مد نظر نداشتهاند.
حال که از رهگذر ترجمه میخواهیم وجوهی از آن فرهنگ را به فرهنگ خودمان وارد کنیم، روشن است که بسته به رشد فرهنگی جامعه مقصد، عناصری مناسب و متناسب با نیازهای جامعه خود را از متون زبان مبدأ برگزینیم؛ چنانکه این جنس مواجهه با آثار ترجمهای را در دوران نهضت ترجمه در جهان اسلام میبینیم.
در آن دوره، همه آنچه در متون یونانی بود به عالم اسلام وارد نشد؛ بلکه بسیاری از آنچه با تفکر اسلامی هماهنگ نبود، کنار گذاشته شد. در همه دنیا این گزینشگری وجود دارد. منتهی نکته اینجا است که در این گزینشگری نباید «دستوری» و «بخشنامهای» عمل کرد؛ چراکه در این صورت رسالت و اصالت ترجمه به محاق میرود.
پس گزینش در ترجمه، چه سازکاری باید داشته باشد؟
تأکید من بر دستوری و بخشنامهای نبودن گزینشگری در ترجمه به این معنا نیست که گزینشگری نباید وجود داشته باشد.
من گزینشگری را نفی نمیکنم چراکه انسان اساساً موجودی گزینشگر است و اگر گزینش نکند انسان نیست! اما گاهی این گزینشگری دستوری و از بالا است و گاه از خود متن و بدنه فرهنگی جامعه شکل میگیرد.
مقصود من از گزینشگری در ترجمه نیز وجهه دوم آن یعنی گزینش از متن و بدنه فرهنگی جامعه است و طی آن، اهالی فرهنگ در خلال کارها و پژوهشهای خود، به یک نیاز و ضرورتی پی میبرند و این نیاز را در متون زبان اصلی جستوجو کرده و بهترین آنها را ترجمه میکنند.
گزینشگری در میان خود اهل فرهنگ و فرهیخته باید اتفاق بیفتد.
ترجمه در جامعه امروز ما از چه ضعف و کاستیهایی رنج میبرد؟
آن چیزی که امروز در حوزه ترجمه بشدت با آن درگیر هستیم «به رسمیت شناخته نشدن جایگاه مترجم» است. ما مترجم را متفکر نمیدانیم و گویی صرفاً دستگاه انتقال واژگان است و فکر میکنیم که هر کسی که یک آشنایی حداقلی با زبانهای دیگر داشته باشد، میتواند مترجم باشد.
این در حالی است که ترجمه یک تخصص است و هر حوزه، مترجم متخصص خود را دارد و حتی مترجم آثار فلسفی نیز هر یک حوزه تخصص خود را دارند، برخی مترجم آثار دکارت هستند برخی هگل، هایدگر و...
متأسفانه، ما نقش اصیلی برای مترجم قائل نیستیم. در حالی که در سنتهای غربی، مترجم قسمتی از دارایی و فرهیختگی یک جامعه است، مدتها مطالعه کرده، زبان مبدأ و مقصد را بهخوبی میشناسد و نهایتاً محصول یک عمر تحقیق و مطالعهاش، ترجمه اثر کانت یا دکارت یا... شده است.
نکتهای که در جامعه ما در حوزه ترجمه مغفول مانده، این است که «مترجم یک متفکر است» اگر این جایگاه به رسمیت شناخته شود در آن صورت هر کسی به خود اجازه نمیدهد که به این فضا ورود کند؛ برای مثال، کتاب «دوره تاریخ فلسفه» ده جلدی راتلج که در ایران توسط دو ناشر و با مترجمان متفاوت ترجمه شده است. ترجمه چاپ شده توسط یکی از این دو ناشر، سراسر غلط است و اصلاً قابل استفاده نیست، اشتباههای آشکار دارد ولی ناشر معتبر چاپ کرده و دانشجوهای ما میخرند و میخوانند و هیچکسی هم اعتراض نمیکند.
آیا نبود نظارت بر آثار ترجمهای را میتوان کاستی دیگری در نظام ترجمه در جامعه ما دانست؟
نهادهای نظارتکننده در حوزه ترجمه در ایران گویا تنها نگران پارهای از مسائل ارزشی هستند که مثلاً ترجمه آثار با مبادی دینی و ارزشی ناسازگار نباشد. نظارت بر عدم مغایرت متون ترجمهای با ارزشها و مبانی دینی در جای خود محترم است اما کافی نیست.
ما باید نظارت بر آثار ترجمه را در خصوص کیفیت انتقال محتوا و مفاهیم نیز در دستور کار قرار دهیم و مادامی که مواجهه ما با مترجم و ترجمه به این صورت باشد نمیتوانیم ترجمه اصیلی داشته باشیم.
در کشورهای غربی که سنت آکادمیک دیرپایی دارند هرکسی به خود اجازه ترجمه هر متنی را نمیدهد، کسی کانت را ترجمه میکند که صاحب کرسی کانت باشد، هگلشناس، هگل را ترجمه میکند، ارسطوشناس، ارسطو را ترجمه میکند. این در حالی است که در کشور ما کسی که لیسانس مترجمی زبان انگلیسی دارد، به خود اجازه میدهد که ویتگنشتاین ترجمه کند و این بزرگترین آسیب ما در حوزه ترجمه است که به اعتقاد من در کنار مسأله گزینشگری در آثار ترجمهای باید محل تأمل جدی قرار گیرد.
گفتگو از مهسا رمضانی
🌹باسلام خدمت مردم شریف خوزستان
🎙 موضوع امربمعروف و نهی از منکر فقط در حد حجاب و عفت عمومی خلاصه نمیشود.
کسانیکه با خریدن خانههای متعدد و در برخی از موارد چندصد خانه و خالی گذاشتن (احتکار) آن باعث بالا رفتن قیمت مسکن و اجارهبها میشوند نیز هنجارشکن و درصد متشنج کردن امنیت روانی و روحی شهرها هستند.
❤️ ما هم بیاییم کمک کنیم به این حرکت بسیار ارزنده.
⬇️خبر این است⬇️
مشاور وزیر راهوشهرسازی:
🔹با مشارکت شهرداری و سازمان امور مالیاتی، گشتهای شناسایی خانههای خالی از امروز در تهران و شهرهای اقماری از جمله پردیس شروع خواهد شد.
🔹در ابتدا دو شهر جدید پردیس، پرند و در گام بعدی شهر جدید هشتگرد از نظر شناسایی خانههای خالی مورد بازدید گشتها قرار خواهند گرفت و در کلانشهرها نیز در ابتدا در تهران و سپس سایر کلانشهرها، گشتهای شناسایی خانههای خالی فعال خواهند شد.
باید گروههای مطالبه گری مردمی در همه زمینه ها سازماندهی شود.
#احتکارگر_مغضوب_است
🔗 کانال هدایتگری مردمی خوزستان:
https://eitaa.com/Hdatgari_m_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍درهنگام امربهمعروف و نهیازمنکر یا #تذکر_لسانی با زبان خوش، اگر طرف مقابل اقدام به فحاشی و فیلمبرداری کرد واکنش ما چگونه باشد؟
🔹 حتماً از فحاشی آنها فیلم بگیرد (فقط مراقب گوشی باشید بعضی از اونا دزد هم هستند)
🔸گزارشات عدم رعایت شئونات اسلامی را با ما در میان بگذارید:
@Steadkhz
🔗 کانال هدایتگری مردمی خوزستان:
https://eitaa.com/Hdatgari_m_kh
🔴این اگر جنبش فواحش نیست پس چیه؟
کی زن ایرانی این طوری لباس پوشیده که اینا دارن قبح شکنی میکنن؟
دیشب تهران
#حجاب
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 وقتی که زنان خواسته یا ناخواسته علیه زنان میشن!
🔸ترس از خیانت، یه مانع بزرگ که باعث شده جوانان تن به ازدواج ندهند!
اطلاع رسانی کنید
🚨اخبار تعطیلی/فوری خوزستان👇
https://eitaa.com/joinchat/2656239616C364b5b785b
🌦 کانال #خوزستانیها در ایتا👇
https://eitaa.com/joinchat/2656239616C364b5b785b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ثروتمندترین زن جهان و صاحب بزرگترین کارخانه لوازم آرایش
اگه خیلی ها جای این خانم بودن چیکار میکردن؟!
🆘 @Roshangari_ir
🔜 Rubika.ir/roshangari_ir
🔴 خمینی کبیر منتظر بودجه برای کار فرهنگی ننشست بلکه با اقتدار دستور به اجرای قانون #حجاب داد
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🔴 رزمنده تنها در مبارزه با حرام سیاسی و حرام شرعی بیحجابی....
⏪ هر چه بیشتر از زمان اجرای طرح مبارزه با کشف حجاب میگذرد به این ویراست حاج مهدی سلحشور بیشتر اعتقاد پیدا میکنم :
▪️حاج مهدی سلحشور مداح اهلبیت اخیرا با ذکر خاطره ای از سردار رادان نوشت: درگیری سنگین چند ساعتهای با دموکراتها داشتیم و زیر آتش شدید بودیم.دوشکاچی کنارم کُپ کرده بود. یکنفر پرید پشت دوشکا و در کنار شلیک، نیروها را هدایت میکرد.دیدم سردار رادان است.
▪️۳۰ سال گذشته و او همچنان رزمنده وقت شناس میدان است و جور کپُ کردهها را نیز میکشد.
خدا قوت شهید زنده.
⏪حق با حاج مهدی هست ،همه نهادها و سازمان ها و ارگان ها جا خالی دادند و سردار رادان و نیروی انتظامی را در وسط میدان مبارزه با سرویس های امنیتی غرب در قضیه کشف حجاب تنها گذاشتند و ایشان جور کُپ کرده ها را به تنهایی میکشد
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
💢 امروز جمعه ۲۱ شوال سالروز فتح اندلس به دست مسلمانان (۹۲ ه ق) بود.
♨️ فتحی که با سقوطش موجب عبرتی بزرگ برای مسلمانان شد.
⬆️ سیاست امروز [دشمن] آندلسی کردن ایران است!
🤔 آیا مسئولین نهادهای فرهنگی واقف به مسئولیت خود هستند یا بازهم سهلانگاری را در روند کاری خود دارند.؟!
🎙 رهبری جملهی مهمی در مورد آندلس دارد که در تصویر میخوانید.
📍باید ستاد امربمعروف برخورد جدی با مسئولین و نهادهای مرتبط با موضوع فرهنگ و عفاف و حجاب داشته باشد.
🔸گزارشات عدم رعایت شئونات اسلامی را با ما در میان بگذارید:
@Steadkhz
🔗 کانال هدایتگری مردمی خوزستان:
https://eitaa.com/Hdatgari_m_kh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خانواده
🔻 شیخ حسین انصاریان همان کسی است که یک روزی این حرفو زد و بهش حمله کردند و گفتند داری سیاه نمایی میکنی. اون زمان اگر مسئولین این حرفشو میشنیدن امروز کار به اینجا نمیرسید.
الهی هر دستی که این کلیپ به اشترک میذاره به ضریح امام حسین ع بخوره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قطعا رئیس دانشگاه تهران و دیگر مسئولان این دانشگاه از وضعیت افتضاح حجاب این دانشگاه دولتی کاملا باخبر هستند اما سوال اینجاست چرا برخورد و اقدامی ندارند؟ چرا شخص وزیر علوم ورودی به این ماجرا بر اساس مصوب ۴۲۷ نداشته؟ چرا مجلس شورای اسلامی از وزیران مربوطه مطالبه ندارد؟
✍️عبـدالمـجید خرقـانی 🇮🇷
🆘 @Roshangari_ir
🔜 Rubika.ir/roshangari_ir
مطب پزشک حامی #مهسا_کومله پلمب شد
حالا نوبت ابطال پروانه پزشکیش هست
💡 هوش سفید| سید علیرضا آلداود
🇮🇷 جنگ شناختی | سواد رسانهای 👇
@aledavood 👈 عضو شوید
🔴من دختران کشف حجاب کرده را دعوت به مطالعه زندگی کسانی میکنم که در غرب نخواسته اند مطابق سیستم سرمایه داری عمل کنند
🔹کاش اهالی زن زندگی آزادی فقط یکبار بخواهند سرنوشت کسانی که نخواسته اند از مسیری که تمدن غرب برای زن ترسیم میکند بروند ،را مطالعه کنند تا بدانند چیزی به نام آزادی وجود ندارد، وحقیقت آزادی پوشش در غرب چیست ؟
🔹آنچه که در جنگ زن زندگی آزادی وکشف حجاب ها بسیار آزار دهنده است ،تقلید زن ایرانی از مسیری است که زن را در غرب به بن بست رسانده است و او راه فراری از اسارت سیستم سرمایه داری نمی یابد.
📌برای مثال امروز زن ومرد فرانسوی سنگین ترین و سهمناک ترین اغتشاشات را علیه سیستمی انجام میدهند که آنها را مجبور به کار زیاد وطاقت فرسا آن هم زمانی که قدرت بدنی آنها کم شده است میکند،اما آیا کسی صدای این خشم وناله زن غربی را میشنود، زنی که فریاد میزند من قدرت کار در معدن ،و کارخانه و ساختمان را بیشتر از این ندارم ،کیست این زن را ببیند و به اسارت واجبار کارگری او پایان دهد؟
✍عالیه سادات
___________________
#کانال_شکوه_زن_وزنانگی
به ما بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2336751715C0fba986b70
حتما ببینید.
تاثیرگذار و هشدار دهنده/دوربین مخفی
https://www.alef.ir/news/4020222003.html
اگر برخی هنجارشکنیها را در جامعه میبینیم ریشهاش برمیگردد به سالهایی که تازه ماهواره آمد و بنیاد خانوادهها را دچار تزلزل کرد.
ما ایرانیها اصالت داریم.
ما ایرانیها باید دوباره اصالتها را پرورش دهیم.
ما ایرانیها تمدن بزرگی داریم و باید با آگاه شدن خود و آگاهی بخشیدن به دیگران و جامعه آفتها و مردمآزاریها را از بین ببریم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگفتن چرا گیر دادین به دو تا لاخ مو! برید اقتصاد و اختلاس و ... رو درست کنید!
سوال:
فقط دو لاخ مو موند یا جاهای دیگه رو هم ریختن بیرون؟
اقتصاد و اختلاس درست شد با لخت شدنتون؟!
👤 #سعیدیسم
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴لحظه وحشتناک حمله سگ همسایه به یک خانم در تهران
🔴 وقتی مدام به مسئولین نهادهای مرتبط متذکر میشدیم و هنوز هم متذکر میشویم که دشمن با عادی سازی و فرهنگسازی در حال از بین بردن هنجارهاست برای همین است.
🔷 مجلس قوانین را بروز نماید.
✍ قوهقضائیه وظیفه قضائی خود را عمل کند.
🚫 پلیس هم براساس قانون موجود ، برخورد با کسانیکه حیوان در خانه نگهمیدارند یا آنانی که حیوانات را در خیابان و پارک و خودرو با خود همراه دارند داشته باشد.
🤔 براستی چرا مانند قارچ در شهر اهواز پتشاپ در حال راهاندازی است؟؟
🔶 اماکن وظیفهاش چیست؟؟
🔸گزارشات عدم رعایت شئونات اسلامی را با ما در میان بگذارید:
@Steadkhz
🔗 کانال هدایتگری مردمی خوزستان:
https://eitaa.com/Hdatgari_m_kh
رقاصی و هلهله زنان بی حیا و نامردان بی غیرت در جوار حرم امام رضا ع را چگونه معنا کنیم ؟ آیا ارکان حاکمیت تنها نظاره گر پیشروی وقیحانه جنبش فحشای زنان شده اند؟
این صحنه ما را یاد هلهله و حرمت شکنی اصحاب فتنه در عاشورای سال ۸۸ انداخت. شاید باید منتظر قیامی همانند حماسه ۹ دی باشیم.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat