هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️چند نکته درباره فیلترینگ
چرا آمد؟ چگونه باید برود؟
🔻افراطیون مدعی اصلاحات می دانند در شورای موسوم به راهبری کابینه، چه آشی پخته اند. می دانند تیم اقتصادی توانمند و هماهنگی پیشنهاد نکرده اند. بنابراین از دولت می خواهند "رفع فیلترینگ" را جای برنامه اقتصادی برای مردم فاکتور کند!
🔹آنها این گونه وانمود کرده اند که طرفدار فضای مجازی سهل الوصول هستند و طرف مقابل شان طرفدار انسداد است. چرتکه می اندازند که فیلترینگ به کسب و کارها آسیب می زند، مردم را به زحمت می اندازد و بازار فیلترشکن ها را با همه هزینه هایش رونق می دهد.
🔻آنها متاسفانه مانند بسیاری از موضوعات دیگر، هم صورت مسئله را تحریف می کنند و هم ماجرا را از میانه آن روایت می کنند. این گروه، مقصر و متهم هستند و نه مدعی العموم.
🔹تفاوت پیام رسان های جدید با پیام رسان های قدیمی، بر کسی پوشیده نیست. مانند تفاوت جاده مالرو با جاده آسفالته و بزرگراه؛ و یا تفاوت سرعت حرکت اسب با خودرو و هواپیما. کسی نمی تواند اهمیت این ابزار تسهیل کننده را انکار یا رد کند. این یک پیشرفت مهم در زندگی بشر است.
🔻در عین حال، بدیهی است که استفاده از ابزار ها و امکانات جدید، ضوابط و قواعد خود را می طلبد. جاده شوسه یا مالرو، و حرکت با اسب یا حداکثر خودرو های اولیه، قوانین و ضوابط چندانی نمی خواست؛
🔹اما از هنگامی که سرعت بالا و ازدحام تردد کنندگان موجب تعارض و تزاحم شد، پای قوانین عبور و مرور، استاندارد جاده ها و ایمنی بزرگراه ها، و صلاحیت های رانندگی هم به زندگی بشر باز شد، تا فرصت حرکت سریع تر تبدیل به تهدید نشود.
🔻فعالیت های رسانه ای در همه کشورها ضابطه مند است. شفافیت، مسئولیت شناسی و پاسخگویی از لوازم این فعالیت است. با وجود این که بسیاری از پیام رسان ها خاستگاه غربی دارند، اما در همان کشورها موظف به پاسخگویی به حاکمیت و مراعات مطالبات آنها هستند.
🔹در نوع کشورهای غربی، هر گاه پیام رسان ها بستری برای سوء استفاده، ایجاد نا امنی و جنایت و خشونت شوند، مورد بازخواست یا محدودیت قرار می گیرند. توییتر، تلگرام، اینستاگرام و... بارها در کشورهای مختلف فیلتر یا محدود شده اند، تا زمانی که امنیت احیا شود یا پیام رسان ها به قوانین تمکین کنند.
🔻سابقه فیلترینگ برخی پیام رسان های خارجی در کشور ما به دولت آقای روحانی بر می گردد. به ویژه در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ که برخی پیام رسان ها بستری برای آشوب افکنی و جولان گروه های تروریستی و تجزیه طلب شدند و ویرانی طلبان به نیابت از سرویس های جاسوسی متخاصم، کشور را به لبه پرتگاه بردند.
ادامه دارد.... 👇
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️👆چند نکته درباره فیلترینگ
چرا آمد؟ چگونه باید برود؟
🔹اتفاقا اولین مطالبه کننده فیلترینگ، خود آقای روحانی و برخی دولتمردانش بودند، هنگامی که ولنگاری فضای مجازی و تاخت و تاز مغول وار هرج و مرج طلبان، آنها را کلافه کرد.
🔻می شد از ابتداُ فعالیت پیام رسان های خارجی را در کشور ضابطه مند کرد؛ اما ریل گذاری غلط دولت وقتُ موجب غفلت از این مهم شد. دولت می توانست اولا در کنار آزادی فعالیت پیام رسان های خارجی، پیام رسان های داخلی را تقویت کند (خدمات هنگفت اعطایی را به جای خارجی ها در اختیار پیام رسان های داخلی قرار دهد)؛
🔹و ثانیا در کنار تقویت توان داخلی و افزایش قدرت چانه زنی ، مانند بسیاری از کشورها، فعالیت پیام رسان های غربی را به مراعات ضوابط کشورمان مشروط کند.
🔻فعالیت بالغ بر ۶۰ میلیون کاربر ایرانی، یک مزیت و فرصت اقتصادی بزرگ برای پیام رسان هاست و هر دولتی می تواند و باید، در ازای واگذاری این فرصت بزرگی، مطالبه درآمد کند، یا دست کم، این فعالیت را به حضور نمایندگی شرکت خارجی در داخل کشور و رفتار پاسخگویانه مشروط نماید.
🔹متاسفانه چون برخی مدعیان اعتدال و اصلاحات، به موضوع فضای مجازی به عنوان ابزار رقابت انتخاباتی و تسویه حساب سیاسی نگاه می کردند، این حوزه را بلا شرط واگذار کردند و همانند ماجرای برجام و حتی مذاکرات منطقه ای و...، کشور را بدهکار طرف خارجی نشان دادند. طبعا بدهکار هم نه دارای حق است و نه از قدرت چانه زنی برخودار است!
🔻اجمالا این که طیف مذکور، شیپور را از سر گشاد آن می نوازند. آنها مقصر ماجرا هستند؛ هم متهم خسارات مالی و انسانی ناشی از ولنگاری فضای مجازی قبل از فیلترینگ، و هم متهم خسارات پس از فیلترینگ.
🔹امنیت و حاکمیت ملی، محترم ترین سرمایه ها نزد هر ملت و کشور است. نمی شود این سرمایه را به حراج گذاشت و بی قید و شرط تسلیم بیگانگان کرد. این، اول گرفتاری برای هر کشوری است. فیلترینگ حتما باید برداشته شود، اما مشروط به پاسخگویی و مسئولیت پذیری پیام رسان ها.
🔻عقل و منطق و قوانین ما -مانند هر کشور حواس جمع دیگر- تعامل با طرف های خارجی را مشروط به "توافق و قرارداد مشترک" (منطبق با قوانین و مصالح ملی) می کند. نمی شود حوزه رسانه و پیام رسان ها را از این مصلحت بزرگ مستثنا کرد و تحمیل مطلق را پذیرفت.
محمد ایمانی
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
یادداشتی از جنس اربعین
🌹داستان عشق و عقل در پیاده روی اربعین حسینی
در ابتدا بنظر می رسد عشق عامل اصلی تحریک و تهییج برای شرکت در پیاده روی اربعین است چرا که دلدادگی، شیدایی و شیفتگی به ابا عبدالله الحسین عليه السلام، دل ها را روانه محضر ارباب می کند.
اما با اندک تأمل به ذهن متبادر می شود عقل به کمک عشق می آید و به آن وجه عقلانی می دهد که در مسیر عشق، احساسات محض بر آن مسلط نشده و نقش عشق حقیقی را در وصال به عاشق کم رنک نکند و از این منظر عقل، عشق را وزین تر و عاشق را در رسیدن به معشوق مصممتر می کند.
و البته چنانچه عشق و احساس پاک هم در کوی دوست جلوه و خودنمایی نکند، عقل در مددرسانی به عشق، توفیق نخواهد داشت.
حضرت امام خامنهای در این خصوص می فرمایند: " این حرکت، ( پیاده روی اربعین) حرکت عشق و ایمان است؛ هم در آن ایمان و اعتقاد قلبی و باورهای راستین، تحریککننده و عملکننده است؛ هم عشق و محبّت. تفکّر اهلبیت و تفکّر شیعی همینجور است؛ ترکیبی است از عقل و عاطفه، ترکیبی است از ایمان و عشق؛ ترکیب این دو. این آنچیزی است که در سایر فِرَق اسلامی، خلأ آن محسوس است". (بیانات در ابتداى درس خارج فقه درباره پیادهروی اربعین - 1394/09/09)
با این نگاه، می توان گفت؛ عشق زینت عقل است و عقل راهنمای عشق.
و عقل و عشق مسیر وصال را توأمان طی می کنند.
و این کمترین، این امتزاج و آمیختگی را در پیاده روی اربعین حسینی ۱۴۰۳ لمس کرده است.
✍ محمدعلی برزگر
#قم
#یادداشت
#مردادماه_۱۴۰۳
#حب_الحسین_یجمعنا
#تبیینگر_حسینی
@Basijasatidk
سازمان بسیج اساتید دانشگاههای استان قم
هدایت شده از اسماعیل فضلی زاده
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️♨️ پیشنهاد تماشا 👆👆
🎞 #فونت_موشن | پیشبینی یک حرکتِ جهانی توسط حضرت زینب کبری (س)
🔻الگوگیری انقلاب اسلامی از حرکت اهل بیت (ع) در روز عاشورا تا اربعین حسینی
📚 برگرفته از: کتاب "آفتاب در مصاف"
▫️حاوی بیانات آیت الله العظمی خامنهای با موضوع امام حسین علیه السلام و قیام عاشورا
▪️#اربعین | #راوی_اربعین
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
⭕️ رهبر انقلاب: جبهه حسینی در مقابله با جبهه جور و ظلم جهاد میکند/ این دو جبهه امروز هم در دنیا وجود دارد
📩 رهبر انقلاب در جمع عزاداران هیئتهای دانشجویی اربعین حسینی:
✏️ امام حسین علیهالسلام در سفر کربلا، در چند جا مشخص کرده که حرف و هدفش چیست. مسئله، مسئله ظلم و جور است. این جبهه حسینی است که در مقابله با ظلم فعالیت و جهاد میکند.
✏️ نقطه مقابلش هم جبهه جور و ظلم و شکستن عهد الهی است. امروز شما در دنیا این را میبینید. قبل از دوران امام حسین علیهالسلام هم این دو جبههای وجود داشت
✏️ در زمان بعد از ایشان هم وجود داشته، امروز هم وجود دارد و تا آخر هم وجود خواهد داشت. ۱۴۰۳/۶/۴
🖼#قم
#خبر
#مردادماه_۱۴۰۳
#حب_الحسین_یجمعنا
#تبیینگر_حسینی
http://Farsi.khamenei.ir
@Basijasatidk
سازمان بسیج اساتید دانشگاههای استان قم
هدایت شده از یا مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف ادرکنی
7.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به ما میگن از آقای خامنهای بت نسازید
هرچهقدر هم خوب باشه انقدر که شما میگید نیست...
این چند دقیقه رو با دقت ببینید و خود قضاوت کنید...!
اللهم احفظ قائدنا 🙏
#رهبری
#سایه_پدری
#امنیت
#عاقبت_بخیری
#وحدت
هدایت شده از 🎙فصل حضور استادان و مدیران
🔹ماجرای شهرسازی در ایران به یک پینگپونگ بین دو طیف تبدیل شده است. افرادی با نگاه سرمایهداری افراطی و افرادی با نگرش سوسیالیسم با مبنایی ضعیف از نظریه عدالت.
🔻طیف اول معتقدند شهرها نباید دارای تراکم همگانی شوند. متراژ خانهها باید بزرگ باشد و در موارد لزوم، تراکم را با شرط متراژهای بزرگ باید به ثروتمندان واگذار کرد و از مواهب آن به توسعه شهر پرداخت. در این نگاه، مناطق ویژه شهری فقط به ثروتمندان تعلق دارد و اصولا شهر محل مناسبی برای زندگی فقرا نیست. لذا در این نگاه، گرانی توام با متراژهای بزرگ موجب میشود که شهر از ترافیک و آلودگی مصون بماند.
🔸در نگاه دوم، هر آنچه در شهر وجود دارد را باید طبقه متوسط و ضعیف هم استفاده کنند. از این رو آزادسازی تراکم فروشی در همه شهر و ساختن خانههای با متراژ بسیار کوچک قابل پذیرش و توصیه هستند. این رویکرد ترافیک و تراکم بیش از حد را به شهر هدیه میکند و سرمایهداران را به مرور از شهر اخراج میکند و آنها را به ویلاهای خارج از شهر هدایت میکند و شهری پرترافیک و پر از آلودگی را برای طبقه متوسط شهری به یادگار میگذارد. آنچه پس از انقلاب رخ داده است، عمدتا ذیل این نگاه تعریف میشود.
🔰نقطه اشتراک هر دو دیدگاه، جلوگیری از توسعه افقی شهر است. نگاه اول، شهر افقی محدود و گران و نگاه دوم، شهر عمودی با قیمت متوسط را نتیجه میدهد.
ادامه مطالب در کانال ایشان👇
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه قم
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
••✾•🌿🌺🌿•✾•
فصل حضور
https://eitaa.com/faslehozur
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
⭕️یادداشت روز
اسلام آمریکایی، تشیع انگلیسی
🔹اسلام آمریکایی و تشیع انگلیسی، همانطور که از نامشان پیداست راهبردیست که آمریکا و انگلیس طراحی نموده و پرورش دادند تا صرفا جلوگیری کنند از نشر و ترویج شیعه ای که اسلام ناب محمدی (ص)را که عمدتا بر اساس آیات و روایات قرآن و ائمه اطهار(ع) است و آن را در دنیا طنین انداز است، در سراسر عالم می گستراند.
🔹نمونه بارز آن، ندای "هل من ناصر ینصرنی" است که با مفهوم کمک به ستم دیده و مبارزه با ستم و ستمگر و ستمگران، در اربعین حسینی(ع) نمادین شده است و تبدیل به یک نمونه برترین شده است که هر ساله مانند محوری مغناطیسی تعداد بیشماری از عدالت خواهان و ظلم ستیزان سراسر جهان را گرد خود فراهم آورده است.
🔹 دنیای متوحش غرب، از این گونه تشیع هراس دارد، نه اسلام طالبانی که هم و غم خود را در محاسن نسبتا بلند می داند و نه تشیعی که در کشور انگلیس در مراسم عاشورا قمه زدن بر سر را فخر به حساب می آورد. او از پیروان انسان هایی چون (امام موسی بن جعفر علیه السلام) هراس دارد که چندین سال از عمر شریفشان را در سیاهچاله های تاریک و نمناک ظالمان عصر خود (مهدی و... و هارون عباسی) محبوس بودند و از موضع خود که معارف جدشان رسول خدا و امام علی علیه السلام بود، نه کوتاه آمدند و نه تطمیع شدند.
🔹 از پیروان صاحب الزمان(عج) واهمه داردند که روزی خواهد آمد و بساط ظلم آنها را برخواهد چید. آری دشمن، از طالبان و وهابی و امثال آن، واهمه ای ندارد ؛ ترس او از عدالت پیروان راستین ائمه اطهار علیهم السلام است که به تاسی از آن، امروز حتی بی دینان دنیا چونان آزادگان به ندای "هل من ناصر ینصرنی" مردم ستم دیده غزه ندای لبیک داده و علیه رژیم کودک کش در سراسر عالم از اروپا تا امریکا به پا خاسته اند.
🔹 آری دنیای متوحش غرب از یک چنین پیروانی(شیعه راستین ائمه اطهار علیهم السلام) واهمه دارد.
✍:دکتر محمدرضا احمدی_قم
#قم
#یادداشت
#مردادماه_۱۴۰۳
#حب_الحسین_یجمعنا
#تبیینگر_حسینی
@Basijasatidk
سازمان بسیج اساتید دانشگاههای استان قم
هدایت شده از فانوس
🔴 تحلیلی بر یک #رأی_اعتماد پرابهام!
🔹️ مدتی بود می خواستم درباره شکل گیری کابینه جدید نکاتی بنویسم اما بهتر دیدم اندکی صبر کنم تا مجلس نظرش را در خصوص وزرای پیشنهادی اعلام کند و بعد بنده نکاتی را بنویسم.
🔹️ مؤکداً توصیه میکنم محور های ذیل را در ذهنتان کنارهم بگذارید و خوب به آنها فکر کنید تا تحلیل درستی از اتفاقات امروز مجلس داشته باشیم:
🔸1_ پزشکیان در مرحله اول معرفی وزرا نشست هایی را با دستگاههای نظارتی کشور داشت و تا آنجا که بنده میدانم و البته اطلاعات دقیقی هم دارم همه افرادی را که دستگاه های نظارتی در خصوص آنها نظر منفی داشتند کنار گذاشت و انصافا همکاری بسیار خوب و قابل تقدیری در گام اول با این دستگاه ها انجام داد.
اگر افراد لیست اول به مجلس معرفی شده بودند و رأی میآورند کشور دچار چالش بسیار بزرگی می شد. گزینه های اولیه برای وزارت کشور، اطلاعات و دفاع و برخی وزارت خانه های مهم دیگر، بعد از نظر منفی دستگاه های نظارتی، با روی گشاده توسط پزشکیان کنار گذاشته شد. الا یکی از وزرا که به دلیل دوستی و ارتباط شخصی پزشکیان او درخواست داشت تا با یک ارشاد و توجیه و #تعهد، دستگاه های نظارتی صلاحیتش را تایید کنند و به قول معروف، به او ببخشند!
🔸2_کشور به لحاظ شرایط داخلی نیازمند وفاق، همگرایی، #کاهش_درگیری های سیاسی، رفع چالش های حوزه اجتماعی و آرام سازیِ #گسل_های_اجتماعی است. بعد از فتنه1401 کشور به لحاظ سیاسی اجتماعی در وضعیت بسیار بدی قرار گرفت. شکل گیری دولت پزشکیان که تقریبا از عمده سلایق سیاسی کشور در درون آن حضور دارند میتواند تاحدی کاهش دهنده چالش های سیاسی و #فرونشاننده گسل های اجتماعی باشد. وفاق بین مجلس و دولت در این راستا میتواند بسیار موثر باشد.
🔸3_ شرایط بینالملی و منطقه ای پیش روی کشور فوق العاده حساس است، حتی از دوران دفاع مقدس و حوادث چهل سال گذشته نیز این شرایط خطیر تر و پیچیده تر است. کشور اکنون نیازمند یک #وفاق_داخلی و همگرایی سیاسیِ جریان های مختلف سیاسی و تشکیل دولت قوی و یک حاکمیت کاملا همدل و همسو است تا بتوان از این #پیچ_تاریخی حساس عبور کرد. در چنین شرایطی لازم بود مجلس در یک #مصلحت_اندیشی قابل درک و منطقی و تا حدودی تساهل در معیار ها، تشکیل یک دولت هماهنگ با مجلس را رقم بزند. بی شک اگر رأی اعتماد وزرای کابینه چالشی می شد و یک دعوای سیاسی کش دار در قالب رد وزرا و معرفی وزرای جدید شکل میگرفت، کشور دچار ضعف انسجام ملی در داخل می شد و برای نقش آفرینی منطقه ای دچار چالش و ضعف میگشت.
🔸4_ رهبرانقلاب و برخی مسئولین نظارتی، با توجیه رئیس جمهور نسبت به این شرایط خطیر و توصیه به کنار گذاشتن گزینههای پرمسأله، زمینه تسریع و تسهیل شکل گیری دولت را فراهم نمودند.
🔸5_ واقعیت این است که پزشکیان ضعیفترین رئیسجمهور تاریخ پس از انقلاب است، کابینه هم خیلی قوی نیست. در این شرایط مجلس میتوانست برخی از وزرا را رد کند و یا در برخی موارد به بعضی از وزرا مثلا وزیر خارجه رأی پایینی بدهد. اما در این صورت چالش تشکیل کابینه ادامه مییافت و ممکن بود پزشکیان با روحیاتی که دارد به تقابل با مجلس بپردازد و زمینه یک نزاع سیاسی فراهم شود اما به نظر بنده مجلس امروز تقریبا هوشمندانه رفتار کرد و با #درک_راهبردی از شرایط موجود یک #انعطاف_تاکتیکی نشان داد و با این انعطاف هم پزشکیان را به اصطلاح نمک گیر خود کرد، هم نقد های خود را به وزرا پیشاپیش اعلام کرد و از آنها خواست تا در مسیر اجرایی کشور به این نقد ها توجه کنند.
🔸6_ما نیازمند عبور پیروزمندانه از شرایط کنونی هستیم. رویارویی ما با نظام سلطه صهیونیستی عالم در نقطه کانونی فلسطین اشغالی و در برابر #رژیم_کودک_کش قطعیست. بنابراین یک آمادگی ملی و انسجام داخلی نیاز داریم که لازمه اش برخی انعطاف های تاکتیکیست. معنی این انعطاف پایین آمدن از اصول نیست.
🔸7_ دو اتفاق در جلسات رأی گیری اصلا خوب نبود؛ اول انتساب معرفی وزرا به رهبر انقلاب توسط پزشکیان که قرائت درستی از ماوقع رایزنی های رئیس جمهور با رهبری نبود و دوم اینکه مجلس میتوانست در خصوص بعضی از وزرا با صراحت بیشتری نظر بدهد. به نظر یک #رأی_قاطع حمایتی به کلیت کابینه تعارضی با رأی منفی به دو یا سه گزینه پیشنهادی که واقعا حداقل شرایط لازم را ندارند، نداشت. رأی اعتماد لیستی و یکدست شائبه ذهنی منفی در جامعه ایجاد می کند. بخشی از نتایج این رأی اعتماد قطعا توسط جامعه به زد و بندهای سیاسی تفسیر خواهد شد. کاش قالیباف و برخی بزرگان دیگر در مجلس حواسشان به این آسیب بود!/مجتبی صدیقی
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
هدایت شده از اساتید بسیجی دانشگاه (ثامن)
🌹 رهبر انقلاب امروز در جمع عزاداران هیئتهای دانشجویی اربعین حسینی:
🔸🔸🔸
🔺 «حرب لمن حاربکم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست، به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن و دقیق به هدف زدن است
در زیارت عاشورا شما عرض میکنید به امام حسین علیهالسلام: یا اباعبدالله انّی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم الی یوم القیامة. «انی سلم لمن سالمکم» یعنی با هر کسی که در جبهه شماست من خوبم، «حرب لمن حاربکم» یعنی با هر کسی که با جبهه شما میجنگد، میجنگم.
🔹 این جنگ اشکال مختلفی دارد. در دوران شمشیر و نیزه یک جور است، در دوران اتم و هوش مصنوعی و امثال اینها یک جور دیگر است، ولی هست. در دوران تبلیغات به وسیله شعر و قصیده و حدیث و بیان کلمات یک جور است، در دوران اینترنت و کوانتوم و امثال اینها هم یک جور است، ولی هست. در دوران دانشجو بودن انسان یک جور است، در دوران مدیر شدن و مسئول شدن یک جور دیگر است، در همه احوال هست.
🔹 «حرب لمن حاربکم» همیشه به معنای تفنگ به دست گرفتن نیست، به معنای درست اندیشیدن، درست سخن گفتن، درست شناسایی کردن، دقیق به هدف زدن است. بدانید وظیفه چیست، بشناسید راهی را که باید بپیمایید. اگر اینجور فکر و شناسایی و همت کردیم، زندگی معنا و هدف پیدا میکند.
🔹 پول و مقام و قدرت و موقعیتهای اجتماعی حقیرتر از آنند که هدف زندگی انسان قرار بگیرد. هدف زندگی، بندگی و رسیدن به خداست، راهش هم فقط همین است: سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم. ۱۴۰۳/۶/۴
به کانال اساتيد بسیجی دانشگاه بپیوندید.
https://eitaa.com/joinchat/2365522423C8a48834cf1