💠میرزای قمی: فقیه عادل نائب امام معصوم است
💢میرزا ابوالقاسم بن حسین گیلانی قمی، معروف به میرزای قمی از عالمان شهیر قرن 13 است. وی از محضر آقا سید حسین خوانساری و وحید بهبهانی كه از بزرگان علمای آن عصر بودند بهرههای فراوان برد. او بعد از رسیدن به مقامات علمی و کسب اجازه اجتهاد، به چنان محبوبیتی رسید که مسئولیت سنگین مرجعیت شیعه به عهدهاش گذاشته شد. این عالم گرانقدر سپس به كار تألیف و تصنیف، تدریس و صدور فتوا، و تبلیغ و ترویج دین در جوار حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) مشغول شد.
✅مرجعیت میرزای قمی همزمان با سلطنت فتحعلی شاه قاجار بود. در آثار میرزای قمی نسبت به نوع حکمرانی شاه و کارها و اعمال او نوشتههای فراوان وجود دارد. وی در همین نوشتهها به ولایتِ فقیهِ جامعالشرائط تصریح میکند و اطاعت از او را واجب میداند:
👈 «به اتفاق شيعه، مراد از اولوالامر، ائمه طاهرين (عليهم السلام) ميباشند ... و امرکردن الهي به وجوب اطاعت مطلق سلطان (هرچند ظالم و بيمعرفت به احکام الهي باشد) قبيح است. پس عقل و نقل معاضدند در اين که کسي که خدا اطاعت او را واجب کند بايد معصوم باشد و عالم به جميع علوم باشد. مگر در حال اضطرار و عدم امکان وصول به خدمت معصوم، که اطاعت مجتهد عادل مثلاً واجب ميشود»[1].
ملاحظه میشود که مجتهد شهیری مثل میرزا ضمن قبیح دانستن اطاعت از سلطان جائر و ظالم، اطاعت از مجتهد و فقیه عادل را واجب شرعی میداند.
✅در جای دیگری در بحث «جزیه» به صراحت؛ فقیه و مجتهد عادل را نائب امام معصوم (علیهالسلام) میداند:
👈«فان المراد بالإمام فى اغلب هذه المسائل من بيده الامر، اما فى حال الحضور و التسلط فهو الامام الحقيقى؛ و اما مع عدمه فالفقيه العادل فهو النائب عنه بالأدلة؛ وقتی امام معصوم (علیهالسلام) حضور داشته باشد ولایت به دست اوست اما زمانی که امام غائب باشد فقیه عادل نائب او خواهد بود»[2].
🔆آنچه که از این نوشته کوتاه دانسته میشود این است که میرزای قمی در زمان فتحعلی شاه قاجار معتقد به نیابت و جانشینی فقیه عادل از امام معصوم (علیهالسلام) بوده و این را به صراحت در آثار خود بیان فرموده است. بنابراین بحث ولایت فقیه در 250 سال پیش در میان علما رایج بوده است
📚پینوشت:
[1] آیت الله رضا استادی، بيست مقاله، ص 16
[2] گيلانى، ميرزاى قمّى، ابو القاسم بن محمد حسن، جامع الشتات في أجوبة السؤالات (للميرزا القمي)، 4 جلد، مؤسسه كيهان، تهران - ايران، اول، 1413 ه ق.
#ولایت_فقیه #حکومت_اسلامی #میرزای_قمی #پیشینه_ای_ولایت_فقیه
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بررسی روایت اثنی عشر، در کتب اهل تسنن
👈اگر میخواهید به صورت جامعه و کامل به جایگاه این حدیث در کتب اهل تسنن پی ببرید توصیه میکنیم حتماً این کلیپ را ببنید.
#اهل_تسنن #روایت_اثنی_عشر #امام_شناسی
🆔 @kalamema
💠آثار مخرب مشروبات الکلی، سند حقانیت اسلام
💢برخی افراد مدعی هستند که پیشرفت روز افزون علوم سبب نابودی ادیان خواهد شد، این ادعا گر چه در مورد ادیان بشری و تحریف شده صحیح است، ولی در مورد دین اسلام، هرگز صحیح نمیباشد، بلکه پیشرفت علوم هر روز حقانیت دین اسلام را آشکارتر میکند که به عنوان نمونه میتوان از نظریه اسلام در مورد استفاده از مشروبات الکلی سخن به میان آورد.
👈دین مبین اسلام، استفاده از هر گونه مشروبات الکلی را حرام میداند و پیروان خویش را از آن منع میکند و اکنون دانشمندان به مضرات آن آگاهی پیدا کردهاند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1⃣. خودکشی
یکی از مضرات مصرف مشروبات الکلی، آثار زیانبار آن برای آسیب رساندن به خویشتن و افراد خانواده است.[1] بنا بر تحقیقاتی که در دانشگاه آکسفورد انجام شده است، در حدود نصف مردان و یک چهارم زنان که به خود عمدا آسیب میرسانند در طول 6 ساعت قبل از این عمل، الکل مصرف کردهاند.[2]
2⃣.بیماریهای قلبی
مصرف زیاد و مزمن الکل، نارسائی قلبی، افزایش فشار خون، قایع قلبی عروقی، بینظمی قلب(آریتمی) و مرگ ناگهانی را به همراه دارد به گونهای که مشروبات الکلی، علت اصلی بیماری عضله قلبی اتساعی ثانویه در غرب است.[3]
3⃣. سرطان
در افرادی که به طور منظم نوشابههای الکلی مصرف میکنند، احتمال پیدایش سرطان دهان هفت برابر بیشتر از فراد غیر الکلی است.[4]
4⃣. تأثیرات در کبد
شایعترین عارضه اعتیاد به الکل، آسیب به کبد و سیروز کبدی میباشد که به خصوص زنان به آن حساستر هستند و در همراهی با هپاتیت B و c شدیدتر میشود.[5]
📚 پینوشت
[1]. اتکینسون، ریتا و دیگران؛ زمینه روانشناسی، ترجمه محمدنقی براهنی و دیگران، تهران، رشد، 1378، چاپ هشتم، ج 2، ص 243.
[2]. اثرات مشروبات الکلی از دیدگاه دانش پزشکی و دانشمندان غرب، علی اصغر اکبری، پیمان غدیر، ص46 به نقل از روانپزشکی آکسفورد، 1999.
[3]. همان، ص73 .
[4]. همان، ص92.
[5]. تاثیرات مصرف الکل بر بدن انسان، دانشگاه علوم پزشکی فسا، ص5.
#مشروبات #شراب #فلسفه_احکام #اسلام #ادیان
🆔 @kalamema
💠سلطان عادل و ولي فقيه
💢پیغمبر زمانی پیغمبر است که از جانب خداوند متعال اذن داشته و انتخاب شده باشد. این سخن در مورد ائمهی اطهار علیهمالسلام نیز صادق است. آن ذوات نورانی نیز باید از طرف خداوند و رسولش(صلیاللهعلیهوآله) برگزیده شوند. ائمه اطهار(علیهمالسلام) زمانی خلافتشان، ولایتشان و پیشوا بودنشان ثابت میشود که از جانب خداوند و پیغمبرش انتخاب شده و حکم داشته باشند، بنابراین مشروعیتِ ولایت و خلافت فقط به سبب اذن خداوند متعال خواهد بود.
⁉️حال سؤال اینجاست آیا اشخاصی غیر از پیغمبر(صلیاللهعلیهوآله) و ائمه اطهار(علیهمالسلام) از جانب خدا یا پیغمبرش یا ائمه اطهار، اذن ولایت، خلافت و امامت را دارند؟
✅شیخ مفید رحمةاللهعلیه که از برجستهترین چهرههای علم و فقاهت شیعه در سالهای آغازین غیبت کبراست؛ سلطان، حاکم و خلیفه را به عادل و جور تقسیم میکند. سلطان عادل عنوانی است که در کلام شیخ اشاره به حاکمیت و ولایت ائمه(علیهمالسلام) دارد. هر حاکمیتی که به این سلطان متکی نباشد و مشروعیت از او اخذ نکرده باشد، سلطان جور است. در کتاب «المقنعة» شیخ عناوینی مانند «متغلّب»، «ظالمین»، «فاسقین» و «اهل ضلال» نیز برای سلطان جور به کار رفته است که نشان از مشروعیت نداشتن و غیر قانونی بودن سلطانهای جائر دارد. از نظر او تمامی اختیاراتی که برای سلطان عادل شمرده شده، هر کس بدون اذن و نیابت از او، متصدی آن شود، ناروا و غیر مجاز است و جزءِ سلطان جائر تلقی میشود.[1]
👈این فقیه نامدار قرن سوم، در همین کتاب المقنعة مینویسد: «و إذا عدم السلطان العادل فيما ذكرناه من هذه الأبواب كان لفقهاء أهل الحق العدول من ذوي الرأي و العقل و الفضل أن يتولوا ما تولاه السلطان فإن لم يتمكنوا من ذلك فلاتبعة عليهم فيه»[2].
🔆در فراز برگزیده بالا شیخ مفید تمام اختیارات سلطان عادل (امام معصوم) را در صورت عدم دسترسی، برای فقها ثابت میداند. وی با جملهی «انیتولوا ما تولاه السلطان؛ هر آنچه را که امام معصوم متولی آن است آنها – فقها- متولی آن خواهند بود»، به این مهم اشاره دارد.
✳️بنابراین چون پیغمبر فرستاده و رسولِ خداست، و ائمهی اطهار علیهمالسلام از پیغمبری که مأذونِ از طرف خداست؛ اذنِ در ولایت دارند، فقها نیز به دلیلِ اذنِ معصومین در ولایتِ آنها؛ دارای ولایت هستند. این مسئلهی بسیار مهم از طرف فقیهی که 1100 سال قبل میزیسته ثابت شده که برای «اولوا الالباب» و صاحبان عقل سلیم طریقی روشن و آشکار به سوی حقیقت است؛ «وَ مَا يَذَّكَّرُ إِلاَّ أُولُوا الْأَلْبَاب»[3].
📚پی نوشت :
[1] المقنعة شیخ مفید، ص 810 – 812
[2] المقنعة شیخ مفید، ص 675
[3] سوره بقره آیه 269
#ولایت_فقیه #حکومت_اسلامی
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مستند وهابیت و جریان یمانی دو تیغ یک قیچی
📽وقتی وهابیت امکانات خویش را در اختیار جریان احمد الحسن قرار میدهد.
👈و از این فرقه منحرف برای کوبیدن شیعه استفاده میکند، و وی را به عنوان مهدی موعود شیعه معرفی میکنند.
#مدعیان_دروغین #مهدویت #احمد_الحسن #یمانی
🆔 @kalamema