هدایت شده از ترابیران ... معماریظرفزندگی
#بازنشر به مناسبت روز شهرداریها
پرده اول؛ من پولدارم پس [عاقبت به خیر] هستم!
پرده دوم؛ من پولدارم پس [بالانشین شهر] هستم!
پرده سوم؛ من پولدارم پس [راننده خطرآفرین برای سایرین] هستم!
پرده چهارم؛ من پولدارم پس [خلافکار] هستم!
🎬 پرده اول
کشیش و روحانی در مسیحیت واسطه بین خدا و خلق تلقی می شود و پذیرش توبه و آمرزش گناه در مسیحیت اولیه از مسیر اعتراف به گناه در محضر عموم انجام می شد که به دلایلی بعدها به اعتراف در محضر کشیش و به دور از انظار عموم تبدیل شد.
اما در قرون وسطی موضوع متوقف به همین جا نماند و پاپ و کلیسای کاتولیک اقدام به #فروش_بهشت و #بخشش_گناهان در ازای دریافت پول نمودند، این رفتار کلیسا تا جایی پیش رفت که گفته شده کلیسا اقدام به چاپ فرمهایی نمود که هر گناه و مبلغ آمرزش آن در داخل فرمها درج شده بود و اینها در اختیار پیروان کلیسا قرار می گرفت.
این رفتار کلیسا باعث اعتراض و انشقاق رهبران کلیسای کاتولیک شد که مهم ترین خروجی آن ظهور پروتستانتیسم در اروپای غربی و شمالی و واتیکانیزه شدن مسیحیت کاتولیک بود.
🎬 پرده دوم
با ورود خودرو به شهرهای قرن نوزدهم و مخصوصا قرن بیستم و افزایش سرعت عبور و مرور در شهرهایی که پیاده محوری به عنوان یک اصل مسلم تلقی می شد، مدیران شهری را بر آن داشت تا با وضع جریمه و طراحی #فرم_های_پرداخت_در_مقابل_انجام_عمل_خلاف به کنترل هرج و مرج حاصل از ورود خودرو به #بافت_شهری بپردازند که تا به امروز هم به عنوان یک اصل خدشه ناپذیر ادامه دارد.
🎬 پرده سوم
در همان قرنهای نوزدهم و به خصوص قرن بیستم، با هرچه صنعتی تر شدن جوامع، شهرها فربه تر و روستاها انگیزه کمتری برای ادامه زیست داشتند. افزایش تراکم جمعیت در شهرها، افزایش #تراکم_ساختمانی را هم در پی خواهد داشت و رشد افقی و عمودی شهرها حتی در دورانی که با کاهش نرخ باروری روبرو هستیم دامن گیر شهرها شده است.
اما در ابتدا مدیریت شهری برای کنترل و به سامان کردن این #افزایش_تراکم، جریمه با همان روش کلیسایی را در دستور کار قرار داد و رفته رفته ساختن بر خلاف مقررات شهری و اخذ جریمه به منبع درآمد شهرداری ها تبدیل شد و برای پاک کردن صورت مساله اصطلاح #فروش_تراکم در ادبیات شهری رواج یافت. خلافکار به خلاف ساز و در نهایت به خریدار تراکم تبدیل ماهیت داد.
📌اما در این بین با پرداخت جریمه حریم مخدوش شده همسایگی برنگشت!
📌حق تضییع شده همسایه در برخورداری از آفتاب و باد و نور مناسب احقاق نشد!
📌عدالت اجتماعی در سایه اعمال قدرت و ثروت طبقه بالادست در کنار بهره وری بیشتر از خدمات شهری روز به روز کمرنگ تر شد!
📌و دهها بحران دیگر از جمله بحران محیط زیست در کلانشهرها
🎬 پرده چهارم
در آخرین روزهای پاییز جناب اژه ای در سفر به استان گلستان ایده ای را مطرح کرده که به نظر می رسد بیشتر از اینکه مبتنی بر احکام اسلام باشد، متناظر با سیر تاریخی نگاه کلیسا به جرم و جنایت و اعمال خلاف باشد؛
"به جای اینکه ده سال بروی زندان... شما بیا برو خلیج گرگان را شما که قرار است بیست سال بروی آنجا [زندان] شما که قرار است دوهزار میلیارد... جریمه بشوی، تو زندان نرو، برو وایسا انجا هم خودت هم پولت کار کن آنجا را لایروبی کن..."
بنده از این جملات این را برداشت می کنم: در جامعه اسلامی میزان ارتکاب جرم، تعداد آن، سنگینی آن نسبت مستقیمی خواهد داشت با توان مالی شخص!
📌اگر در جامعه مسیحیِ کاتولیک، گناه و به دنبال آن بخشش، متعلق به افراد ثروتمند و طبقه بورژوا بود!
📌اگر در جامعه شلخته مدرن جولان و تبرج با اتومبیل آخرین قیمت فقط متعلق به طبقه نوکیسه است!
📌اگر در شهرهایی که در تعریف #شهرمدرن بودن، فقط مصرف زدگی را دارند سهم بیشتر از زندگی فقط متعلق به همان طبقه نوکیسه شده است!
📌لطفا شما با این روش اجتهادی به جای حل مساله صورت مساله را پاک نکنید و اجازه ندهید اختلاس و فساد مالی و جنایت به خرید و فروش گذاشته شود و به مصادره طبقه نوکیسه درآید!!!
📎در مساله فروش تراکم و رانندگی و سایر موضوعات مشابه هرچند اغنیا امکان مانور بیشتری دارند و فقرا کمتر، اما طبقات پایین جامعه هم حداقل وجود دارند. اما ظاهرا در این ابداع فقط اغنیا امکان اختلاس و خلافکاری دارند و بقیه جامعه از قلم افتاده اند و این یعنی در این #بازار_آزاد هرکس پول و بازوی قوی تری داشت امکان ادامه زیست #داروینی خواهد داشت.
عضویت در کانال:
@YAZDTORAB
ارتباط، انتقاد و پيشنهاد:
@TORAB91
هدایت شده از ترابیران ... معماریظرفزندگی
#مساجد
▪️مسجد زیتونه، قدیمیترین مسجد-مدرسه جهان اسلام
جامع زیتونه، یکی از بزرگترین جوامع جهان اسلام، در شهر تونس واقع است. سابقه این مسجد به سال ۷۹ ه. بازمیگردد و بدست شیخ حسان بن نعمان غسانی ساخته شده است.
این مسجد یکی از بزرگترین دانشگاههای دینی آفریقا بوده و به احتمال زیاد قدیمیترین نمونۀ مسجد-مدرسه و یکی از قدیمیترین حوزههای علمیهٔ جهان اسلام است که در پیوند با مسجد بنا شده است.
در سال ۱۳۸۹ با فشار سیاستمداران سکولار تونسی تدریس علوم دینی در حوزه علمیه این مسجد پایان یافت و آخرین مرکز سنتی آموزش دینی در این کشور تعطیل شد.
@madineyefazele
@torabiran
هدایت شده از شبکه افسران انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت کانکسهای تاشو توسط سپاه پاسداران، که حملونقل آن آسانتر است
🔺 هر تریلی قادر به حمل ۶ کانکس است که این امکان در شرایط بحرانی، اسکان حادثهدیدگان را تسریع میکند.
🔶🔹شبکه افسران انقلاب اسلامی
🔶🔹 @shabakeafsaran
هدایت شده از افق
⭕️ نکته ای مهم در خصوص مالیدن خون #قربانی به اشیاء
👈 ترجمه بخشی از تفسیر نمونه
◀️ این تعبیر كه #خون آنها نیز به خدا نمیرسد با اینكه خون قابل استفاده نیست ظاهرا اشاره به اعمال زشت اعراب جاهلى است كه هر گاه حیوانى را قربانى می كردند خون آن را بر سر #بت ها و گاه بر در و دیوار كعبه می پاشیدند، و بعضى از مسلمانان ناآگاه بى میل نبودند كه در این برنامه خرافى از آنها تبعیت كنند، آیه نازل شد و آنها را نهى كرد. متاسفانه هنوز این #رسم_جاهلى در بعضى از مناطق وجود دارد كه هر گاه به خاطر ساختن خانه اى قربانی می كنند خون آن را بر سقف و دیوار آن خانه می پاشند، و حتى در ساختمان بعضى از مساجد نیز این عمل زشت و #خرافى را كه مایه آلودگى مسجد است انجام مىدهند كه باید مسلمانان بیدار شدیدا با آن مبارزه كنند.
📚 الأمثل في تفسير كتاب الله المنزل - الشيخ ناصر مكارم الشيرازي - ج 10 ص 353
🌐 واحد افق جنبش مصاف
✅ @masaf_ofogh
هدایت شده از اخبار استراتژیک
💢 تخریب مسجد ۷۰۰ ساله در یمن به دست تروریستهای القاعده
🔻 عناصر تروریستی گروهک القاعده، مسجد «النور» شهر «الخوخه» واقع در استان «الحدیده» یمن را که قدمتی ۷۰۰ ساله دارد، تخریب کردند.
▫️ fna.ir/1q15lc
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
هدایت شده از اخبار بازار
♦️پیشبینی قیمت مسکن
🔹️مرحله دوم ثبتنام در طرح ملی جهش مسکن دولت اجرا شد.
مهرپور، کارشناس مسکن:
🔹️با این طرح، عرضه مسکن افزایش پیدا میکرد و با نزدیک کردن میزان عرضه و تقاضا احتمال کاهش قیمت بالا میرفت.
🔹️اگر سالی یک میلیون واحد ساخته شود، اما این واحدها متناسب با تقاضای متقاضیان نباشد، باز هم تا حدی زیادی نمیتواند روی قیمت اجارهبها تاثیر بگذارد.
🔹️تقاضا برای مسکن وجود دارد و از طرفی خانههای مازادی وجود دارد که با این تقاضاها متناسب نیست.
🔹️در حوزه مسکن حداقل افزایش قیمتی متناسب با تورم عمومی پیشبینی میشود.
#اخبار-بازار
@Akhbarbazar
🔲⭕️مادرم را می کشم تا زنده بمانم!
مجتبی لشکربلوکی
نسل بعد راجع به ما (نسل فعلی) چه قضاوتی خواهند کرد؟ نسلی بی عقل، پرمدعا، فاسد و زیاده خواه که تا می توانست خورد و برد و از خود زمینی سوخته به جای گذاشت!؟ امیدوارم چنین قضاوتی نکنند اما یک بار به این آمار و ارقام نگاه کنیم بعد خودمان را بگذاریم جای نسل بعدی.
از جنگل شروع کنیم: در ایران هر ۲۰ثانیه مساحتی به اندازه یک زمین فوتبال از جنگلهای کشور نابود میشود! طی ۶دهه اخیر، ۱.۵میلیون هکتار از سطح جنگلهای کشور کم شده. هر ۵ سال یکمیلیون هکتار از جنگلهای ایران حذف میشود. اگر با همین روند پیش برویم تا ۷۵ سال دیگر اثری از جنگلهای امروزی ایران باقی نمیماند! تخریب تدریجی پوشش گیاهی طی ۱۰۰ سال بدست ما و پدرانمان بوده وضعیت اسف باری رقم زده است.
به آب نگاه کنیم؛ در سال های گذشته، ۷۴ میلیارد مترمکعب بیش از ظرفیت از سفرههای آب زیرزمینی برداشت شده و این روند در ۱۰ سال آینده ادامه خواهد یافت. به بهانه خودکفایی در کشاورزی، در ۱۰ سال آینده امنیت غذایی را از دست خواهیم داد. چون امنیت غذایی، ارتباط مستقیم با ذخایر آب شیرین دارد.
خاک ایران حال بدتری دارد: بر اساس گزارش ۲۰۱۸ سازمان ملل کل فرسایش خاک جهان ۲۴ میلیارد تن است و یک دوازدهم آن یعنی ۲ میلیارد تن در ایران! در حالیکه ایران یک صدم خاک جهان را دارد. میزان فرسایش خاک ایران ۸ برابر میانگین جهانی است. موضوع وقتی نگران کنندهتر میشود که بدانیم شکل گیری یک سانتی مترمکعب خاک در ایران به طور متوسط ۸۰۰ سال زمان نیاز دارد در صورتی که متوسط شکلگیری خاک در کره زمین ۴۰۰ سال است بنابراین وخامت اوضاع در ایران ۱۶ برابر متوسط جهانی است.
نگاهی به تنوع زیستی کنیم: به عنوان نمونه تعداد سمداران (کَل، بز، قوچ، میش، آهو، جبیر، گوزن، شوکا و..) به نسبت ۴۷ سال پیش که سازمان محیط زیست تشکیل شده ۹۰ درصد کمتر شده. این وحشتناک است. ممکن است از خود بپرسیم حالا چه می شود اگر یگ گونه گیاهی یا جانوری از بین برود. برای تقریب به ذهن بگویم که محیط زیست یک اکوسیستم است اگر یک جز آن حذف شود تمام چرخه هایی که به آن وابسته است زنجیره وار تخریب خواهد شد. این خاصیت اکوسیستم هاست مانند این است که بگویید من تمام بدنم خوب کار می کند فقط معده ام کار نمی کند. خوب چه ایرادی دارد؟
در انتشار کربن نیز پنجمین کشور آلاینده جهان هستیم!
آنچه نوشته شده فقط گوشه ای از فاجعه زیست محیطی است که در رسانه ها بازتاب داشته (منابع: تابناک، ایرنا، همشهری آنلاین، ایمنا، فرارو)
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
▫️بخشی از چالش های زیست محیطی تقصیر ما و نسل ما نیست. مثلا بهطور طبیعی میزان بارندگی ایران یک سوم میانگین جهانی و تبخیر آب، سه برابر حد جهانی است. حالامتأسفانه در چنین اقلیمی دچار خشکسالی هم شدیم. اما آیا این همه ماجرا است؟ اتلاف آب در تامین آب شهری ۳۵٪ است که ۲۰٪ بیشتر از متوسط جهانی است. این هم تقصیر زمین و زمان است؟ یا بی تدبیری و بی ... ما؟ آیا نمی توان با کشت فراسرزمینی، واردات مجازی آب (واردات محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا) و ممنوعیت تولید و صادرات محصولات کشاورزی با مصرف آب بالا و ده ها تدبیر تجربه شده جهانی موضوع را مدیریت کرد؟
▫️فراموش نکنیم وضعیت اقتصادی و فقر، محیطزیست کشور را به خطر انداخته. میلیون ها نفر در کشور زیر خط فقرند و این موضوع میتواند به افزایش شکار و اضافه برداشت آب و قطع بدون مجوز درختان جنگل منجر شود. برخی کارشناسان زیستمحیطی میگویند اگر اقتصاد خراب باشد، فاتحه محیطزیست هم خوانده است.
چه می توان کرد؟
▫️اعتراف میکنم سواد من، مثل عموم شهروندها، در حوزه محیط زیست و تاثیر یک بطری پلاستیکی که در کنار ساحل رها میکنم ناچیز است و مطمئنم اگر بدانم که پسماندها چه بلایی سر طبیعت می آورند معقولانه تر رفتار خواهم کرد. تغییر در جوامع از جمع اندکی که متفاوت فکر و عمل میکنند شروع میشود و سپس مانند ویروس همه گیر می شود. آنچه از دست ما برمی آید: تغییر رفتار فردی (به عنوان آدم های متفاوت از عموم جامعه) در کنار افزایش آگاهی جمعی (برای تشویق عموم جامعه به حفاظت از محیط زیست) مانند راه اندازی پویشهای نجات خاک و جنگل و سرزمین.
▫️نظام حکمرانی توانایی حل مسایل پیچیده را از دست داده. باید به کمک آن رفت. با تبدیل مشکل به مساله، تبدیل مساله به دستورکار و سپس مشارکت در سیاست گذاری منطقی برای دستور کار. راهی جز نتوکراسی (حکمرانی شبکه ای و همکاری چند جانبه دولت، بخش مدنی، رسانهها و بخش خصوصی) نداریم.
کسانی که مادر خود (طبیعت و کره زمین) را می کشند، ممکن است در کوتاه مدت زنده بمانند اما در بلندمدت طبیعت تنبیه سختی برای شان در نظر خواهد گرفت.
شبکه توسعه
@I_D_Network
به نقل از کانال شخصی مجتبی لشکربلوکی
@Dr_Lashkarbolouki
هدایت شده از ترابیران ... معماریظرفزندگی
بازنشر به مناسبت
#قیام_گوهرشاد
📌 شما بگو #حجاب مطالبه بخش مذهبی جامعه است؛ اما #چادر مطالبه همه جامعه ایرانی میشود (به شرط تبیین).
شما بگو #حجاب مساله اسلامی و مذهبی است؛ اما #چادر قبل از اینکه مساله دین باشد بخش ناگسستنی از هویت #زن_ایرانی است.
چادر قرائت ایرانی از حجاب است؛ بنابراین هرآنکس که دل در گرو تمدن #ایرانشهری دارد و دغدغه #میراث_فرهنگی؛ باید در حفظ و ترویج این #میراث_ایرانی بیاید پای کار.
اگر ایران در طول تاریخ هر نرمافزاری را متناسب با سختافزار خود یا بومی کرده یا زدوده، در این مساله هم میتواند دوقطبی تحمیلی و وارداتی را رفع کند و همه آحاد جامعه را یکپارچه پای کار بیاورد.
عضویت در کانال:
@TORABIRAN
ارتباط، انتقاد و پيشنهاد:
@TORAB91