🔶 #انقلاب_اسلامی حرکتی است که در راستای ایجاد تمدن نوین اسلامی شروع شد و در این مسیر برای عرصه های مختلف سیاسی ،فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اهدافی را مبتنی بر اصولی دنبال میکند یکی از اصول بنیادین در مکتب #اقتصادی_اسلام، عدالت اقتصادی و اجتماعی است هرگونه جهت گیری سیاست گذاری و مطالبه ای باید با در نظر گرفتن این اصول در عرصه اقتصاد انقلاب اسلامی همراه باشد. در این میان اهمیت عدالت اقتصادی به عنوان اصلی اساسی غیر قابل انکار است.
🔷 دو مفهوم «#عدالت» و «#مبارزه با فساد» از یک حيث دارای قرابت معنایی می باشند از حیث جایگاه یک عمل در تناسب با حق «عدالت» به معنای قرار دادن هر چیز در موضع حق و «فساد» یکی از مصداق های ظلم و خروج از موضع حق است؛ طبق این معنا دو مفهوم عدالت و مبارزه با فساد دو روی یک سکه اند؛ اما آن مفهومی که از واژه فساد اقتصادی و مبارزه با آن به اذهان عمومی راه می یابد به عنوان جزئی از عدالت اقتصادی است. هر چه باشد، پرداختن به مقوله فساد اقتصادی گامی در راستای تحقق عدالت اقتصادی خواهد بود.
📖کتاب #روسیاهی_با_یقه_سفید به کوشش #جواد_کجوری اثر #انتشارات_کانون_اندیشه_جوان در رابطه با فساد اقتصادی در ایران و راهکارهای مقابله با آن در سه فصل به این مسئله پرداخته است.
💢فصل های این کتاب عبارتند از:
🔸فصل اول: کلیات و مفاهیم
🔸فصل دوم: تبیین وضعیت مفاسد اقتصادی در ایران
🔸فصل سوم: اقدام های لازم برای اصلاح وضعیت موجود
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
🔷 احکام ثانویه بر احکام اولیه نظارت دارند و در شرایط غیر عادی آنها را تغییر داده یا به کلی آنها را بر می دارند. مثلاً وجوب روزه داری در ماه رمضان، از احکام اولیه است که مربوط به شرایط عادی است. حال اگر روزه داری موجب ضرر گردد و سلامتی انسان را دچار مشکل سازد در اینجا حکم ثانوی، یعنی #قاعده_رفع_ضرر وارد عمل میشود و وجوب روزه را از انسانی که روزه داری برای او ضرر دارد بر می دارد و همین گونه است اگر روزه داری بر فرد دیگری ضرر وارد سازد مانند زن باردار یا زنی که بچه شیر خوار دارد، و روزه گرفتن به فرزند او ضرر می رساند.
🔶 اینگونه احکام ثانوی در معاملات نیز جاری است و حکم اولی را تغییر می دهد یا به کلی آن را بر می دارد. مثلاً حکم اولیه خوردن گوشت و دیگر غذاهای مباح، حلیت #حلال بودن است ولی اگر خوردن آن به بدن زیان جدی و مهم وارد سازد، #حرام خواهد بود چنانکه اگر ترک آن زیان آور باشد و خوردن آن برای حیات انسان ضرورت پیدا کند، واجب خواهد شد. در اینجا حکم ثانوی ضرر حکم اولی را تغییر می دهد. در حالی که حکم اولی نسخ نشده و برای همیشه باقی خواهد بود.
📖 کتاب #جامعیت_و_کمال_دین به کوشش #علی_ربانی_گلپایگانی
#اسلام
#احکام_اولیه
#احکام_ثانویه
#آموزش_مفاهیم
📌@canoon_org
45.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰سربازی! مهم است؟
🔶 با گذشت زمان و تحولات مختلف اجتماعی، مسئله سربازی و خدمت اجباری دچار تغییر و تحولاتی شده است؛ به گونه ای که امروزه دغدغه بسیاری از جوانانی ایرانی مسئله سربازی است.
🔷 با این اوصاف آیا سربازی باید همچون گذشته اجرا شود؟ مزایا و معایب خدمت اجباری چیست؟ سربازی چه تاثیری بر زندگی جوانان می گذارد؟ آینده خدمت سربازی در ایران را چگونه پیش بینی می کنید؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به سی و چهارمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#سربازی
#آرش_خلیلی
#خدمت_سربازی
#خدمت_اجباری
#سازمان_نظام_وظیفه
#مجلس_شورای_اسلامی
#ستاد_کل_نیرو_های_مسلح
#سید_محمد_مهدی_آقامیری
#گفتگوهای_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔷 از زمانی که غرب دانست نمی تواند از راه مبارزه با مسلمانان بر آن ها غلبه یابد به شناخت اسلام روی آورد. در این زمینه طبیعی بود که نخستین متنی که توجه آنان را به خود جلب کرد، #قرآن کتاب مقدس #مسلمانان بود اولین اقدامات برای شناخت قرآن با ترجمه آن آغاز شد که از همان ابتدا هدفی خصمانه داشت که همانا نابودی #اسلام ، بود .
🔶 به گونه ای که #پطرس_مکرم پس از پایان یافتن نخستین ترجمه قرآن گفت: «اکنون می توان دشمن را شناخت» به هر روی این مطالعات با هر انگیزه ای که آغاز شد به سرعت گسترش یافت و جنبه های دیگر مطالعات قرآنی، از جمله #حدیث_فقه را نیز در برگرفت و از سوی دیگر مطالعات مستقیم متن قرآن نیز از حوزۀ ترجمۀ صرف متن قرآن خارج شد و جنبه های بلاغی ،مفهومی #شأن_نزول ، بررسی تحریف قرآن و... را دربرگرفت.
💢 در هر کدام از جنبه های یادشده افراد شاخصی پا به عرصه ظهور نهادند و بسیار مشهور گشتند بی آنکه شناخت کاملی از قرآن و علوم مربوط به آن داشته باشند از جمله این افراد می توان #گلدزیهر را نام برد.
📖ماهنامه #زمانه، شماره ۹
📌@canoon_org
🔰 ماهیت و قدرت روایت
🎞فیلم کامل نشست علمی «ماهیت و قدرت روایت»
🔷این نشست با حضور کامران پارسی نژاد «نویسنده، مدرس داستان و منتقد ادبی» برگزار شد.
🔶فیلم کامل این نشست را در سایت و شبکه های کانون اندیشه جوان ببینید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون بخش اول _ بخش دوم ببینید.
#روایت
#ادبیات
#قدرت_روایت
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#داستان_پردازی
#ماهیت_روایت
#نشست_مجازی
#نشست_حضوری
#کامران_پارسی_نژاد
#خبر_نشست_علمی
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰 ماهیت و قدرت روایت 🎞فیلم کامل نشست علمی «ماهیت و قدرت روایت» 🔷این نشست با حضور کامران پارسی نژاد
ماهیت و قدرت روایت.mp3
40.76M
🎧صوت نشست «ماهیت و قدرت روایت» را بشنوید.
👤کامران پارسی نژاد
📌@canoon_org
49.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰روایت یک سنت، آکادمی یا حوزه؟
🔶از ویژگی های بارز حوزه های علمیه حفظ سنت های علمی خود است. سنت هایی که تاثیر عمیقی در انتقال علم و گسترش مرز های دانش علوم مختلف داشته اند. با توجه به تحولات اخیر و تغییرات نظام آموزشی و پژوهشی و ایجاد دانشگاه ها این سنت دستخوش تغییرات شگرفی شد. تغیراتی که علوم را خالی از محتوای اصلی خود کرد و صرفا به فن و تکنیک تقلیل داد.
💢 حال باید پرسید با گذر از دهه چهارم انقلاب اسلامی که داعیه دار مسئله احیای سنت های علمی ست تا چه اندازه این مسیر در جهت خود گام برداشته است؟ نظام آموزشی جدید تا چه اندازه می تواند علوم مختلف را دچار تهدید کند؟
#دین
#حوزه
#سنت
#شابک
#دانشگاه
#سیاست
#معرفی_کتاب
#سنت_و_مدرنیته
#محمد_باقر_پورامینی
#احیای_سنت_های_پژوهشی_در_حوزه_های_علمیه
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰روایت یک سنت، آکادمی یا حوزه؟ 🔶از ویژگی های بارز حوزه های علمیه حفظ سنت های علمی خود است. سنت هایی
روایت یک سنت، آکادمی یا حوزه؟.mp3
4.84M
🎧 صوت کلیپ «روایت یک سنت، آکادمی یا حوزه؟» را بشنوید.
📌@canoon_org
🔸 خوش بینی : ایمان مذهبی از آن جهت که نسبت به جهان شکل خاصی میدهد به این نحو که آفرینش را هدف دارد و هدف را خیر و تکامل و سعادت معرفی میکند طبعاً دید انسان را نسبت به نظام کلی هستی و قوانین حاکم بر آن خوشبینانه میسازد.
🔹 روشندلی : انسان همین که به کمک ایمان مذهبی جهان را به نور حق و حقیقت روشن دید، همین روشن بینی فضای روح او را روشن میکند و در حکم چراغی میشود که در درونش روشن شده باشد .
🔸 امیدواری : در منطق فرد با ایمان، دستگاه آفرینش حامی مردمی است که در راه حق و حقیقت و درستی و عدالت و خیرخواهی تلاش میکنند.
🔹 آرامش خاطر : انسان فطرتاً جویای سعادت خویش است؛ ایمان به انسان اطمینان و اعتماد میبخشد، دلهره و نگرانی نسبت به رفتار جهان را در برابر انسان زایل میسازد و به جای آن به او آرامش خاطر میدهد.
🔸 لذت معنوی : از نوع لذات معنوی که از لذتهای مادی هم قویتر است و هم دیرپاتر. لذت عبادت و پرستش خدا برای عارف حق پرست از این گونه لذت است .
📖 کتاب #ایمان به کوشش #سید_محمد_علی_دایی_نژاد
#ایمان
#مسئله
#روشندلی
#خوش_بینی
#لذت_معنوی
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
49.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰چالش های اجباری
🔶 خدمت اجباری همواره در سال های مختلف با فراز و نشیب های مختلفی مواجه بوده است. چالش هایی که گاها ممکن است آینده جوانان را به خطر بیاندازد و آنها را در فضای نا همگون با گذشته و آینده خود قرار دهد. اما به راستی لغو اجباری بودن خدمت تا چه حد امکان پذیر است؟ سربازی اجباری چه مشکلاتی را میتواند برای جوانان رقم بزند؟ چه گزینه هایی را می توان پیشنهاد کرد تا دو طرف درگیر در ماجرا از آن بهرمند باشند؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به سی و چهارمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#سربازی
#آرش_خلیلی
#خدمت_سربازی
#خدمت_اجباری
#سازمان_نظام_وظیفه
#مجلس_شورای_اسلامی
#ستاد_کل_نیرو_های_مسلح
#سید_محمد_مهدی_آقامیری
#گفتگوهای_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶 تجربه های تاریخی نشان داده که صهیونیسم به عنوان یکی از زیر مجموعه های #یهودیت همواره با استفاده از عنصر #پروپاگاندا به دنبال پیشبرد اهداف خود بوده است. یکی از این تاکتیک ها که همواره نیز انجام گرفته یکی دانستن دو مفهوم یهود و صهیونیسم است.
🔷 سران و متفکران #رژیم_صهیونیستی همواره در تلاشند تا با مظلوم نمایی از کیان خود دفاع کنند و در این راه حاضرند #دین #یهود را نیز قربانی کنند به طور مثال آن ها با بزرگنمایی اتفاق #هولوکاست همواره برای خود از مجامع بین المللی امتیاز گرفته اند و سال هاست به این بهانه درباره مفهومی به نام یهودی ستیزی هشدار می دهند. با این مقدمه باید نگاهی انداخت به وضعیت فعلی رژیم صهیونیستی که سعی میکند خود را بست سر یهودیت استتار کند.
🔻 طبق تخمین های مختلف جمعیت یهودیان جهان در حال حاضر چیزی بین ۱۵ تا ۱۷ میلیون نفر است که از این تعداد ۸ میلیون نفر از آنها در سرزمین های اشغالی ساکن هستند. این در حالی است که جمعیت یهودیان در سال ۱۹۰۰ میلادی نزدیک به ۱۲ میلیون نفر بوده است.
💢 این یعنی آن که علی رغم آن که جمعیت یهودیان در ۱۲۰ سال اخیر نزدیک به ۵۰ درصد افزایش یافته اما نسبت جمعیت آنها به کل جمعیت دنیا کاهش داشته است. براساس بررسی انجام شده، نسبت جمعیت یهودیان به جمعیت کل جهان از ۰/۶۸ درصد در سال ۱۹۰۰ به ۰/۱۹ درصد در سال ۲۰۱۰ رسیده که این کاهش می تواند زنگ خطری برای جامعه یهودیان باشد.
📖 #ماهنامه_زمانه، شماره ۲
#معرفی_کتاب
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔶 #ذهن_خوانی هنگامی است که فرد درباره محتوای فکر دیگران یا چگونگی عمل آنان بدون وجود شواهد واقعی، نتیجه گیری می کند.
🔷 به بیان دیگر، واکنش دیگران را به گونه ای تفسیر می کند که انگار می داند در ذهن آنها چه می گذرد و چه نیتی دارند و این در حالی است که دلایل کافی منطقی برای این تفسیر خود ندارد این نوع تفکر می تواند به عنوان باور مزاحم مانع عملی شدن بعضی از باورهای پسندیده از قبیل بدبودن تهمت و لزوم #صله_رحم شود.
🔺 فردی را تصور کنید که این باور را در ذهن خود دارد: «صله ارحام خوب است و باید آن را به جا آورد»؛ اما وقتی به دیدار خویشاوندان خود میرود، مدام شروع به ذهن خوانی میکند؛ مثلا میگوید میزبان با دیر سلام کردن می خواست به من توهین کند یا خویشاوندان خیال می کنند که من آدم بی عرضه ای هستم و به دیده حقارت به من می نگرند.
💢 طبیعتاً وقتی فردی این چنین ذهن خوانی کند و افکار منفی را در ذهن خود پرورش دهد احساس تنفر یا ترس به او دست میدهد و همین احساس، انگیزه او را برای صله ارحام کاهش می دهد؛ در نتیجه با وجود اعتقاد به صله رحم، اقدام چندانی برای تحقق آن نمی کند.
📖 کتاب #باور_های_نابارور به کوشش #حسین_امیری
#معرفی_کتاب
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org