🔥حمله موشکی سپاه به مواضع تروریست ها از منظر قوانین بینالمللی
✍:دکتر بخشی، حقوقدان و استاد دانشگاه
🔻پس از پایان جنگ جهانی دوم، در سال ۱۹۴۵ بندی در «منشور ملل متحد» مورد تصویب قرار گرفت که توسل به زور در روابط بین المللی را منع می کرد.
🔻اما «اصل عدم توسل به زور» استثناء مهمی هم در قالب ماده ۵۱ منشور با عنوان #دفاع_مشروع دارد:
🔹در همین زمینه ماده ۵۱ منشور ملل متحد اشعار می دارد که:«در صورت وقوع حمله مسلحانه علیه یک عضو سازمان ملل متحد، تا زمانی که شواری امنیت اقدامات لازم برای حفظ صلح و امنیت بین المللی را به عمل آورد، هیچیک از مقررات این منشور به حق ذاتی دفاع مشروع فردی یا جمعی لطمهای وارد نخواهد کرد»
به ببیانی دیگر با توجه به ناامن شدن مرزهای ایران و همچنین عملیات ایذایی که اشرار و معاندین انجام می دهند و استان های همجوار ایران از ناحیه تروریستهای مستقر در عراق، سوریه و پاکستان مورد عملیات تروریستی و مسلحانه واقع می شود و از طرفی این گروه ها در خاک این سه کشور مراکز آموزشی و جذب نیرو ایجاد کرده اند و علیرغم تذکرهای مکرر دولت جمهوری اسلامی ایران، این دولت ها، اقدام موثری درجهت مهار و توقف تروریست ها بعمل نمی آورند بنابراین و بر اساس منطوق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، ایران این حق را دارد که پاسخ نظامی و بازدارنده ای به تروریست ها بدهد.
🔹شایان ذکر است، دولت پاکستان کمترین نظارتی بر مرزهای مشترک خود با ایران ندارد و گروه های مسلح غیر قانونی، قاچاقچیان مواد مخدر و گروه های مزدوری چون جیش العدل، بدون وجود کوچکترین مانعی در نقاط مرزی ایران و پاکستان آمد و شد می کنند.
🔹عراق بعد از صدام نیز وضع مشابه ای در منطقه کردستان عراق دارد، پس از استقرار دولت محلی خودمختار، در کردستان عراق از آنجائیکه،دولت مرکزی هیچ نظارتی بر مناطق کردنشین ندارد، دولت خودمختار اقلیم ، برخلاف موازین بین المللی و قانون اساسی عراق راسا با دولت های آمریکا و، رژیم اشغالگر قدس رابطه سیاسی و، دیپلماتیک برقرار کردهرو با ارتش آمریکا، و نیروهای امنیتی اسرائيل (موساد) همکاری نزدیکی در آموزش و، تسلیح مخالفین کرد ایران وحتی ترکیه دارد، بگونهای که ارتش ترکیه بارها مواضع PKKدر شمال عراق را آماج حملات هوایی و زمینی خود قرارداده است و جمهوری اسلامی ایران، بارها به دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان راجع به برچیدن پایگاه های معاند ، در این متاطق هشدار داده است اما، خاندان بارزانی هرگز توجه ای به تذکرات مکرر ایران نداشته است، بنابراین این حق، طبیعی ایران است که از امنیت و تمامیت ارضی خود در مقابل هرگونه دسیسه و ماجراجویی دفاع نماید، گفتنی است هنگام تهاجم داعش به شمال عراق، و به ویژه به شهر اربیل مرکز اقلیم کردستان عراق، اگر نبود، مساعدت مستشاری ایران و سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی، مشخص نیست، که داعش این، سگ دست آموز آمریکا و اسرائیل، چه جنایاتی در. این منطقه مرتکب می شدند، در هرصورت مسئولیت، ایجادهرگونه تنش و آتش افروزی در این منطقه که درامنیت پایدار ایران خدشه ایجاد کند برعهده دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق است و ایران حق. دارد، در قبال اقدامات تروریستی، از شهروندان خود دفاع نماید.
🔹بنابر موارد مذکور اقدام موشکی سپاه. از منظر قوانین و موازین بین المللی کاملاً قانونی و مشروع می باشد .
25.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جزئیاتی از حمله سپاه پاسداران به پایگاههای تروریستی در پاکستان
شورای هماهنگی رزمندگان حزب الله (حزب الله ارک):
🌐 الجزیره به نقل از یک منبع نظامی یمنی:
نیروهای انصارالله یک کشتی آمریکایی را در نزدیکی سواحل المکلا هدف گرفتند.
🌐 فــــــــــــوری :
نیروهای مسلح یمن از حمله به یک کشتی آمریکایی در دریای سرخ خبر میدهند.
✅ برنامه ۴۲ روزه برای انتخابات
🔶 انتخابات اسفندماه چون اولین انتخابات پس از سال ۱۴۰۱ است، میتواند محلی برای طنابکشی بین جریان برانداز و تجزیهطلب با نیروهای اصیل انقلاب اسلامی باشد. برای اینکه در راند نهایی پیروز شویم و مشارکت حداکثری شکل گیرد، میتوان اقدامات خوب و اجرایی را شکل داد که به مشارکت کمک کند؛ اما مهمترین موضوعی که میتواند به مشارکت در این مدت کمک کند، دعوت چهره به چهره است. حال این سؤال مطرح است که چگونه چهره به چهره با نزدیکانمان صحبت کنیم؟ با استناد به قرآن ؛
🔹 قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلهِ مَثْنى وَ فُرادى.... «بگو: «شما را تنها به يك چيز اندرز مىدهم، دو نفر دو نفر يا به تنهایى براى خدا قيام كنيد،»
🔶 گام اول: لیستی از نزدیکانمان تهیه وتنظیم کنیم. مشخص کنیم که فرد یا گروهی که میخواهیم با او صحبت کنیم در چه پارادایم یا چارچوب ذهنی است. برای اینکه بتوانیم مخاطبانمان را اقناع کنیم، باید متوجه باشیم که افراد پیرامون ما ممکن است در چهار گروه قرار داشته باشند:
1️⃣ انقلابی باشند.
2️⃣ ارزشی و دغدغهمندانه فکر کنند، اما منتقد باشند؛ یعنی به روندهای موجود نقد داشته باشند.
3️⃣ مخالف باشند، اما نسبت به برخی موارد مانند ایرانی بودن، رهبری نظام، اقتدار کشور یا شهدایی همچون شهید سلیمانی و... تعصب دارند.
4️⃣ معارض هستند و فقط به براندازی و ابزارهای آن، مانند تحریم انتخابات میاندیشند.
🔶 گام دوم: آماده شدن برای اقناع مخاطبانمان است. برای آنکه موفق باشیم چند نکته لازم است. اولاً تمرکزمان را بر کسانی بگذاریم که امکان موفقیت بیشتری وجود داشته باشد. سعی کنیم حرفهایشان را بشنویم، پرخاش نکنیم، برای آنچه میگویند استدلالی به مقتضای پارادایم ذهنیشان آماده کنیم و... . در گردا گرد شنیدن آنچه اهمیت دارد، این است که برآشفته نشویم. شاید در حین صحبت حرفهایی زده شود که با اعتقادات ما همراستا نباشد. سادهترین و بیحاصلترین کار این است که زیر میز بزنیم؛ ولی آشفته نشدن ما موجب می شود که بتوانیم برای پرسشها و دغدغهها جوابهای منطقی بیابیم. عقلانیت و اخلاق به ما میآموزد که باید خودمان را در جایگاه طرف مقابل بگذاریم؛ برخی اوقات به او ظلمهایی شده است که ما درک نمیکنیم. همدلی و همزبانی گاه از صدها استدلال منطقی تواناتر است.
🔶 گام سوم: باید مصداق «طبیب دوار» یا به اصطلاح عامیانه پزشک دوره گرد باشیم. گاه یک فرد با مسکنی التیام مییابد، و فرد کناری با دارویی دیگر. در مواجهه با مخاطب هم باید فهمید که از چه دری باید وارد شد؛ گاه باید ناز خرید و همراهی کرد و گاه باید استدلال آورد و اقناع؛ جنس آدمها فرق میکند. در این زمینه باید بیشتر بنویسیم و تأمل کنیم.