💠 این حدیث را چند بار و از چند زاویه بخوانید!
🔷 امام صادق عليه السلام:
براى پيامبر صلى الله عليه و آله خبر آوردند كه سعد بن مُعاذ، در گذشت. پيامبر خدا و اصحابش برخاستند [و به خانه سعد رفتند]. جنازه سعد برداشته شد. پيامبر صلى الله عليه و آله دستور داد او را بر روى لنگه در، غسل دادند و چون او را حنوط و كفن كردند و در تابوتش نهادند و به راه افتادند، پيامبر خدا نيز در پى آن، حركت كرد و گاه سمت راست تابوت و گاهى سمت چپ آن را مى گرفت تا به قبرش رساندند.
پيامبر خدا، جنازه سعد را پايين نهاد و او را در گورش گذاشت و اطراف لَحَد را با خشت، محكم كرد و در اين هنگام مى فرمود: «يك سنگ به من بده ... كمى گِل به من بده» و با آنها فاصله ميان خشتها را [با ظرافت] مى گرفت.
كار كه تمام شد و پيامبر صلى الله عليه و آله بر روى قبر، خاك ريخت و آن را هموار كرد، فرمود:
«من مى دانم كه او به زودى مى پوسد و پوسيدگى به سراغش مى آيد؛ امّا خداوند متعال، بنده اى را دوست دارد كه هر گاه كارى را انجام مى دهد، محكم كارى كند».
چون پيامبر صلى الله عليه و آله خاكش را هموار كرد، مادر سعد از گوشه اى صدا زد: بهشت، گوارايت باد!
پيامبر خدا فرمود: «آرام باش، اى امّ سعد! از طرف پروردگارت، چنين با قاطعيت سخن مگوى. سعد، همين حالا دچار فشار [قبر] شد».
پيامبر صلى الله عليه و آله باز گشت و مردم نيز برگشتند. گفتند: اى پيامبر خدا! ما شاهد بوديم كه شما با سعد، چنان عمل كرديد كه با هيچ كس نكرده ايد: [يعنى] بدون عبا و با پاى برهنه، دنبال جنازه اش حركت كرديد!
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «فرشتگان، پابرهنه و بدون عبا بودند. من هم به آنها تأسّى كردم».
گفتند: گاه، سمت راست تابوت را مى گرفتيد و زمانى، سمت چپ آن را!
فرمود: «دستم در دست جبرئيل بود و هر جا را كه او مى گرفت، من هم مى گرفتم».
گفتند: دستور فرمودى و او را غسل دادند، و بر جنازه اش نماز خواندى و خودت او را در گور نهادى؛ ولى سپس فرمودى كه: «سعد، دچار فشار [قبر] شد».
فرمود: «آرى؛ [زيرا] او با خانواده اش كمى بداخلاق بود».
🔶 الإمام الصادق عليه السلام: اتِيَ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله فَقيلَ: إنَّ سَعدَ بنَ مُعاذٍ قَد ماتَ. فَقامَ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله وقامَ أصحابُهُ فَحُمِلَ، فَأَمَرَ فَغُسِلَ عَلى عِضادَةِ البابِ «3»، فَلَمّا أنحُنِّطَ و كُفِّنَ و حُمِلَ عَلى سَريرِهِ تَبِعَهُ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله، ثُمَّ كانَ يَأخُذُ يَمنَةَ السَّريرِ مَرَّةً ويَسرَةَ السَّريرِ مَرَّةً، حَتَّى انتَهى بِهِ إلَى القَبرِ، فَنَزَلَ بِهِ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله حَتّى لَحَدَهُ و سَوّى عَلَيهِ اللَّبِنَ، وجَعَلَ يَقولُ: ناوِلني حَجَرا، ناوِلني تُرابا رَطبا؛ يَسُدُّ بِهِ ما بَينَ اللَّبِنِ، فَلَمّا أن فَرَغَ وحَثَا التُّرابَ عَلَيهِ وسَوّى قَبرَهُ، قالَ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله:
إنّي لَأَعلَمُ أنَّهُ سَيَبلى و يَصِلُ إلَيهِ البِلى، ولكِنَّ اللّهَ تَعالى يُحِبُّ عَبدا إذا عَمِلَ عَمَلًا فَأَحكَمَهُ.
فَلَمّا أن سَوَّى التُّربَةَ عَلَيهِ، قالَت امُّ سَعدٍ مِن جانِبٍ: هَنيئا لَكَ الجَنَّةُ! فَقالَ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله: يا امَّ سَعدٍ، مَه! لا تَجزِمي عَلى رَبِّكِ، فَإِنَّ سَعدا قَد أصابَتهُ ضَمَّةٌ.
قالَ: و رَجَعَ رَسولُ اللّهِ صلى اللّه عليه و آله و رَجَعَ النّاسُ، فَقالوا: يا رَسولَ اللّهِ، لَقَدرَأَيناكَ صَنَعتَ عَلى سَعدٍ ما لَم تَصنَعهُ عَلى أحَدٍ؛ إنَّكَ تَبِعتَ جَنازَتَهُ بِلا رِداءٍو لا حِذاءٍ! فَقالَ صلى اللّه عليه و آله: إنَّ المَلائِكَةَ كانَت بِلا حِذاءٍ و لا رِداءٍ فَتَأَسَّيتُ بِها «1».
قالوا: و كُنتَ تَأخُذُ يَمنَةَ السَّريرِ مَرَّةً و يَسرَةَ السَّريرِ مَرَّةً! قالَ: كانَت يَدي في يَدِ جَبرَئيلَ آخُذُ حَيثُ ما أخَذَ.
فَقالوا: أمَرتَ بِغُسلِهِ و صَلَّيتَ عَلى جَنازَتِهِ و لَحَدتَهُ، ثُمَّ قُلتَ: إنَّ سَعداأصابَتهُ ضَمَّةٌ! قالَ: فَقالَ صلى اللّه عليه و آله: نَعَم، إنَّهُ كانَ في خُلُقِهِ مَعَ أهلِهِ سوءٌ.
🔻 علل الشرائع: ص 310 ح 4 عن عبداللّه بن سنان، بحارالأنوار: ج 6 ص 220 ح 14.
✅ @Aminikhaah
@cherike_del
اگر شخصی را دیدی اهل سخاوت است اما گناه هم میکند و ویژگی های بدی هم دارد امید داشته باش که صفت سخاوت او را روزی هدایت خواهد میکند. که صفت سخاوت سرچشمه بسیاری صفات پسندیده است.
مضمونی از صحبتهای استاد نظافت
@cherike_del
✅ #وظایف_همسران
🔶استاد علی صفایی حائری:
زندگى، درگيرىها و سختىها و برخوردهايى دارد. وسوسهها و تحريكها هم هستند. در برخوردها، غرور خود و غرور همسرت را حاكم نگير. هر دو به حكومت خدا تن بدهيد و كلام او را دنبال كنيد.
تأمين نيازهاى عاطفى و جنسى و روانى، آشنايى مىخواهد. مقدار توجه و هنگام توجه و تعريف و تمجيد و يا گلايه و شكايت، هر كدام حدّ و حدودى دارد. در اين زمينهها مشورت و تجربه كارساز است.
اگر مىبينى كه يك روش حاصل نمىدهد، تكرار نكن و سماجت نكن.
يك دنده راه نرو، كه شرائط، سرعتها و حتى توقفها را مىطلبند.
📚 روابط متکامل زن و مرد، صفحه 24
🌿 @einsad
@cherike_del
✏️ #کوتاه_نوشت_مهم
در هر رفاقتی که به سردی و دوری می گراید؛
اگر خوب دقت کنیم و به انصاف، میدان دهیم
همیشه پای یک #خودخواهی در میان است
#رسم_رفاقت
@cherike_del
#بنده از نظر اخلاقی پس رفت کرده ام؛ مثلا نسبت به #نماز کاهل،
از #عبادت خسته و #اخلاقم تند شده است. حس می کنم #خداوند متعال مدتی است به من کم توجهی می کند. می ترسم که دیگر به
حالت قبل برنگردم. اصلاح خودم را باید از کجا شروع کنم؟
این خرابی از کجا شروع شده است؛ ابتدا باید آن را پیدا کنید. البته طبق قاعده ممکن است یک گناه، یک بی ادبی، یک دل سوزاندن. یک غیبت با... بوده باشد. سعی کنید ان را کشف کنید و اگر یافتید حتما جبرانش کنید.
در قدم بعد بکوشید که همه ی انواع گناه را ترک نمایید. همه ی مشکلات دنیا و آخرت ما از گناه است و هیچ فرض دیگری وجود ندارد. همچنین نمازتان را از جهت مسائل شرعی، از قبیل صحت فرائت و رعایت احكام، با مواظبت بیشتر و در اول وقت بخوانید. در ضمن هروز به امام زمان هم با خواندن زیارت آل ياسين توسل نمایید. زیاد صدقه بدهید مقدار آن مهم نیست، بلکه تعداد آن مهم است. البته بدانید که عمل به این توصیه ها را باید ادامه بدهید تا نتیجه بگیرید.
#استاد_جاودان
@cherike_del
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
✅در كنار قانونمندىها، فقط يك راه هست..
🔶استاد علی صفایی حائری:
وقتى كه مىخواهى به سيم برق دست بگذارى و يا آتشى را بردارى، چگونه حذر و دقّت دارى. تمامى وجود تو و تمامى جهان اطراف تو و تمامى آدمهايى كه با آنها رابطه دارى، همين حذر و دقّت را مىخواهند؛ چون در كنار قانونمندىها، فقط يك راه هست و بىحساب نمىتوان به هر طرف پريد و هر چيز را زير پا گذاشت.
📚 #نامه_های_بلوغ ، صفحه 90
🌿 @einsad
هدایت شده از استاد علی صفایی حائری
✅بار سنگين تكاليف، هنگامى بر تو سبك مىشود، كه...
🔶استاد علی صفایی حائری:
اگر مذهب را امر و نهى و بكن و نكنهاى خشك و زندگى سوز بدانى، كه نشاط و روح تو را به زندان مىافكند؛ ناچار در برابر آن مىايستى و از زير بارَش، شانه خالى مىكنى.
اما اگر جهان قانونمند و رابطههاى پيچيده را باور كردى، آنوقت دقّت و حذر ، در تو زنده مىشود و تو در اين كوير مبهم و جنگل تاريك، به دنبال آشنا و بَلَد و آگاهى مىكردى، كه بهتو بگويد از كجا بيا، از كجا نرو؛ بكن و نكنها را انتظار مىكشى؛ چون پيچيدگى راه و حجم خطر و آشنايى جلودار را مىدانى و محبّت و رأفت او را ديدهاى و امامت و رسالت او را باور كردهاى.
بار سنگين تكاليف، هنگامى بر تو سبك مىشود، كه تو خودت و جهان و آدمها و رابطهى پيچيدهى اينها را شناخته باشى؛ و به نارسايى غريزه و علم و عقل و وجدان خودت رسيده باشى.
📚 #نامه_های_بلوغ ، ص 114
🌿 @einsad
http://soada.ir/parvandeh/%d9%be%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%b1%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%b5%d8%b9%d9%88%d8%af-%da%86%d9%87%d9%84-%d8%b3%d8%a7%d9%84%d9%87-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%af%d8%b3%d8%aa-%d8%a2%d9%88/
سلام اینجا تعدادی پوستر کار شده که آمار ان توسط کشورهایی غیر ایرانی اعلام شده و آدرس آن سایت آن مرکز علمی هم داخل هر پوستر درج شده .میتوان به ان آدرس رفت و سند آن را ملاحضه کرد
#چهل_سالگی
@cherike_del
هدایت شده از Aminikhaah🇱🇧
💠با تو چهل ساله شدیم...
🔷 کلمات بین «گیومه» نام کتاب های حضرت امام ره می باشد.
🔶 تقدیم به تو! به تو که روح خدا بودی بر این جسم بی روح زمین و زمان!
سلام به تو! به تو که چهلمین گردش زمین ، دور انقلابت را هم دیدی!
مرحبا به تو! به تو که ریشه های این درخت را در عرش نشاندی و بر فرش کشاندی!
این چهل سال ، «شرح چهل حدیث» از ماجرای گلاویزی «جنود عقل و جهل» بود. «شرح دعای سحر» تو بود که با اشک و آه ، در میدان «جهاد اکبر» شمشیر می رقصاندی.
در این چهل سال ، هر وقت ما «استفتائات» راه انسانیت برایت فرستادیم ، تو قلم به دست شدی و قدم به قدم ، «رساله توضیح المسائل» مشق کردی.
ما درگیر «استصحاب» بیکارگی و سرگشتگی بودیم ، همه زندگی مان در «کتاب البیع» و کتاب اکل و شرب خلاصه می شد. تو آمدی و با «تفسیر سوره حمد» ، ما را مسافر کوی «آداب الصلاه» و «سر الصلاه» کردی.
بگذاريد كه از بُتكده يادى بكُنم ، من كه با دست بُت ميكده بيدار شدم. هنوز مست و خراب می بارگی های خیابان شاپور و زن بارگی های شهر نو بودیم ، اگر با غزل و قصیده و رباعیِ «دیوان» به دادمان نرسیده بودی.
نه هدف داشتیم و نه وسیله ، اگر «ولایت فقیه» را به «تحریر» نکشیده بودی. رد خون آزادگان ، از فکه تا مکه ، از درعا تا صنعا ، از منامه تا مِنا ، از زاریا تا ضاحیه ، از میانمار تا میشیگان ، همه «تقریرات فلسفه» ای است که تو به بشر آموختی.
هر روز این چهل سال ، برگی از «صحیفه» توست. سفرنامه خلقی است که به شوق رساندن به سرچشمه «طهارت» ، بر مرکب «اجتهاد و تقلید» نشاندی. در این سیر چهل ساله ، هر جا «طلب و اراده» ما فروکش کرد ، به «خلل» مبتلا شدیم و از «انوار الهدایه» محروم ماندیم. اما حالا که پای نخل چهل ساله ات گرد سالخوردگی افشانده ایم ، «مناسک» کوچ تا «نجاة العباد» و «وسیلة النجاة» را خوب آموخته ایم. ما تا «مصباح الهدایه» ای چون تو داریم ، حاجتی به «تعلیقه» و «حاشیه» خار و خس ها نداریم و «رسائل» از بیگانه نمی جوییم.
با تو و آثار تو چهل ساله شدیم. تازه اول عشق است. تا همه عالَم را به «تعادل و تراجیح» نرسانیم ، آرام نمی گیریم.
✅ @Aminikhaah
چــِـcheـــ🖋
💠با تو چهل ساله شدیم... 🔷 کلمات بین «گیومه» نام کتاب های حضرت امام ره می باشد. 🔶 تقدیم به تو! به ت
روایتی متفاوت از کاری که خمینی ره برای ما کرد با رویکرد کتابهایشان...
مرد بی نظیر تاریخ ...🍃
شخصی خدمت آیت الله #بهجت ره گفته بود:
آقا ميخواهم آدم شوم ولی نمیشود. #شیطان نمیگذارد! یک مرتبه ایشان با حالت تغیر و سرزنشی تند به او فرمود: چه کسی جلوی تو را گرفته است؟ بگو تا دستش را بشکنم! شیطان کو! او کجاست! ...؟ تو #خودت نمیخواهی ، کسی مانع شما نیست!
به نقل از استاد آقا طهرانی.
@cherike_del
لو شاء الله لجمعهم علی الهدی
آیه 35. ...سوره انعام
خداوند میتواند همه را هدایت کند ولی حکمت اقتضا میکند که انسان آزاد باشد.
@cherike_del
سلام انشالله اگر توفیق نصیب ما بشود گهگداری به معرفی بعضی از گناهان بپردازیم تا انشالله در مسیر توفیقاتی نصیب ما و شما بشود به نیت قرب الی الله ...
منافذ ورود شیطان را باید ببندیم تا کاسه ما سوراخ نباشد در هنگام جمع آوری ثواب
@cherike_del
هدایت شده از Aminikhaah🇱🇧
💠 وقتی حقد و دیاثت ، دست به دست هم می دهند...
"شرق" که همیشه از تیتر یک سازی سخنان رهبری خودداری می کند ، از آن بیانیه بلند بالا ، چنین تیتری می سازد.
#گام_دوم_انقلاب ، رهایی از بی شرف هایی این چنین است.
✅ @Aminikhaah
چــِـcheـــ🖋
سلام انشالله اگر توفیق نصیب ما بشود گهگداری به معرفی بعضی از گناهان بپردازیم تا انشالله در مسیر توفی
💠 مبارزه با #شیطان
🔹س: چرا دستور دادهاند قبل از این که شروع به قرائت و تلاوت قرآن کریم کنیم بگوییم اعوذ بالله من الشیطان الرجیم؟
🔸ج: چون خدا در قرآن با ما حرف میزند میگوید گناه نکن، این کار را بکن، آن کار را نکن. شیطان هم ما را به عکس خدا میخواهد دعوت کند. لذا میگوید اول از شرّ او به من پناه ببر بعد قرآن بخوان و الّا تا بخوانی نمیگذارد عمل کنی. چقدر افراد قرآن میخوانند و عمل نمیکنند. چون شیطان گولشان میزند...
🔸 فقط یک چیز ما را از وسوسه شیطان نجات میدهد آن هم ایمان در مرحله بالا است. ایمان پایین باشد رفیق شیطانیم. اگر ایمان در اثر ادامه #ترک_گناه بالا رفت او زورش به ما نمیرسد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
به این نکته باید توجه کنیم که موجودی حقیقی هست و باید از شر آن به قدرت محض پناه ببریم.
اولین قانون ما این باشد که در شروع کارها اول از شر او پناه ببریم به پروردگار و بعد نام پروردگار بر زبان جاری و بر آن کار مهر تایید بزنیم انشالله.
خود پناه بردن از شر شیطان ما را نیز متوجه موجودی میکند که سعی و تلاشش دور کردن ما از بندگی است.و این و میتوانیم قشنگ حس کنیم.:)
قانون اول:
از شر او پناه میبریم به پروردگار عالم
@Cherike_del
✅ هیچ کسی نمیتواند به تو رشدی بدهد!
🔸 استاد علی صفایی حائری(عین.صاد)
نباید گرو موقعیتها بود که اگر با فلانى باشم بهتر خواهم بود. اگر با فلانى ازدواج کنم، به من رشد مىدهد و از این حرفها... چون هیچ کسى نمىتواند به تو رشد بدهد. این تو هستى که در هر موقعیتى مىتوانى رشد کنى و یا خسارت ببینى.
گیرم تو در کنار رسول باشى و یا همراه فاطمه، این درست که اینجا زمینه بهتر است، ولى این هم هست که تکلیف بیشترى از تو مىخواهند.
در هر حال این زمینهها مهم نیستند، وضعیتى که تو مىگیرى و اطاعتى که تو خواهى داشت، تو را بالا میبرد و یا پایین مىآورد.
البته این حرفها بر ما که با چیزهاى دیگر مأنوس بودیم، سنگینى مى کند. ما دوست داریم با فلانى باشیم و در فلان جا زندگى کنیم و اسمش را هم مىگذاریم خدا و رشد، غافل از آنکه رشد ما در گرو همین اطاعت و تقوى، همین عبودیت است؛ یعنى اینکه در هر موقعیتى تکلیفمان را بیاوریم و اسیر موقعیتهاى خوب و یا بد نباشیم.
📚 #صراط ، ص ۱۵۰
🌿 @einsad
🍃 @cherike_del