نور تبیین ۱۰- حکمرانی شایسته.pdf
4.39M
بولتن خبری تحلیلی نور تبیین
بسیج اساتید دانشگاه پیام نور
سردبیر: سعید عبدالملکی
شماره ۱۰
ویژهی حکمرانی شایسته
@cheshmandazsaeid
🔺تحول در حکمرانی و کارآمد سازی
سعید عبدالملکی
✍️ یادداشت تحلیلی روز:
1.نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکلگیری تاکنون همواره بر عملیاتی کردن دو اصل اسلامیت و جمهوریت تأکید کرده است و برای ادارهی امور عمومی کشور این دو را معیار حکمرانی قرار داده است. این سبک حکمرانی دستاوردهای بیشماری در 43 سال گذشته به دنبال داشته است. چه از لحاظ اقتصادی و عمرانی و چه توسعهی مراکز آموزش عالی، پیشرفت صنایع دفاعی و ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه و امثال آن سرمایههای کمنظیری بهدستآمده است.
2.در کنار این پیشرفتهای شگفتانگیز برخی کمبودها و مسائل انباشته نیز وجود دارد که با توجه به دو عامل: الف.فشارهای بینالمللی مثل تحریمها و ب.خیانت افراد غربگرا و لیبرال در برخی دولتهای گذشته، امری طبیعی است و این دو اساساً ـ بهویژه در دههی گذشته ـ هم جمهوریت و هم اسلامیت نظام را با چالش روبرو کردهاند و صدالبته نیازمند آسیبشناسی و ارائه راهکار است.
3. ناکارآمدی چندوجهی پاشنه آشیل کشور است. هم ناکارآمدی فردی و هم ناکارآمدی نهادی وجود دارد. افراد ناکارآمد در چند طیف متفاوت قرار میگیرند. ناکارآمدی غیرعمدی که ناشی از عدم لیاقت و شایستگی و استعداد است که یکی از انواع ناکارآمدیهاست. اما ناکارآمدی نوع دوم تعمدی است و ناشی از خصومت و سیاست زدگی است که جریانهای لیبرال و سکولار در دولتهای گذشته طراح و مجری آن بودهاند تا سرمایههای اجتماعی را به نفع خود مصادره کنند.
4.افراد و جریانهای سیاسی نفوذی بهصورت تعمدی راههای حل مسئله را قفل کردهاند و بحران ناکارآمدی و مطالبات انباشته و نارضایتیهای عمومی و ریزش سرمایه اجتماعی ایجاد کردهاند. دولت روحانی با ناکارآمدی تعمدی مثل عدم ساخت مسکن، عدم اشتغالزایی، عدم ارائه خدمات عمومی شایسته به مردم و مردمآزاری، عمداً نظام را ناکارآمد نشان داد و ناکارآمدی نظام را به نگرش عمومی جامعه تبدیل کرد.
5.نهاد دولت در ایران برای اینکه بتواند وظیفهی سهگانه هدایتی، حمایتی و نظارتی خود را بهدرستی انجام دهد و در نهایت منجر به تشکیل «دولت اسلامی» شود نیازمند تحول جدی در برخی رویکردها و عملکردها و یکپارچه کردن ساختارهای موازی است. همچنین؛ تحول جدی در پالایش مدیران و جایگزین کردن مدیران جوان، مؤمن و انقلابی و پیشکسوتان مجرب و شایسته از ضرورتهاست.
6.اساساً دو نوع باور و رفتار سیاسی در کشور وجود دارد. یکی انقلابی است با باور «ما میتوانیم» و تکیه بر پتانسیلهای درونی و خودباوری و خوداتکایی که خروجی آن میشود ساخت واکسن، ماهواره، پهپاد، موشک نقطه زن، ناو، کمک مؤمنانه، تأمین امنیت، کار جهادی و امثال آن و دیگری؛ وابستگی به غرب و التماس به اروپا و آمریکا و کدخدای جهان خوار که خروجیاش میشود تورم و گرانی و تحریم و چالش سازی برای کشور. ماهیت و باطن این دو رویکرد و عملکرد بر همگان مکشوف شده است و اغلب مردم معتقدند نوع دوم آسیبهای جبرانناپذیری به کشور زده است و بیش از این نباید با آن مماشات کرد و میدان داد.
7.ناآرامیها اجتماعی و اغتشاشات دو ماه گذشته نیاز به تحول و کارآمد سازی نظام حکمرانی کشور را بهدرستی نشان داد. سرعت تغییرات داخلی و بینالمللی شتابان است اما اغلب ما همچنان با همان پشتکار و برنامههای قبلی میخواهیم به ادارهی امور عمومی کشور بپردازیم که یک خطای راهبردی است. واقعیت این است که دروازهی دنیای جدیدی بر ما و تمام جهانیان گشوده شده است. از جمله ویژگیهای این دنیای جدید در بعد بینالمللی چالشهای پساکرونایی(بحرانهای اقتصادی و آسیبهای اجتماعی)، زیست مجازی، تغییرات آب و هوایی، جنگ روسیه و اکراین و در بعد داخلی ورود به گام دوم انقلاب و لزوم جوانگرایی و تحولگرایی در ادارهی کشور و همچنین؛ مسائل فرهنگی و دگردیسی نگرشی در بخشهایی از جامعه و بهویژه نوجوانان و جوانان است.
8. بهمنظور تحول در حکمرانی و کارآمد سازی اجرای چند راهکار عملیاتی ضروری به نظر میرسد: 1.تقویت سرمایهی رابطهای بین دولت، مردم و نخبگان 2.باز توزیع قدرت، ثروت و منزلت و انتقال آن از اقشار خاکستری و مرفه که نسبتشان با نظام و مردم مشخص نیست به طبقات محروم و مستضعف و وفادار 3.عبور از نظام دیوانسالاری(بروکراسی) بیمار که بنبست رشدی ایجاد کرده و جایگزین کردن مدیریت جهادی و انقلابی 4.ادغام نمودن و همافزا کردن سازمانهای موازی که بهصورت جزیرهای عمل میکنند. 5.نظارت قوی و ارزیابی میدانی از عملکرد بخشهای مختلف اداری و مدیریتی 6. پاکسازی مدیران و عناصر نفوذی و غربگرا که در روند امور کارشکنی و چالش سازی میکنند. 7.کادرسازی و کادریابی مدیریتی 8.اجرای دقیق سیاستهای گام دوم و جهاد تبیین اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب.
@cheshmandazsaeid
مطالبات انباشته چگونه شکل گرفت و تبدیل به اغتشاش شد؟!
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز:
بخش اول:
✍️ مطالبات، اعتراضات و اغتشاشات گستردهای که در سه ماه گذشته شاهد آن بودیم نتیجهی سالها مطالبات انباشته و بیپاسخ است که ریشه و مبدأ آن را باید در 18 آبان 1368 جستجو کرد. در چنین روزی آقای هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور وقت کشور و امامجمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه با قاطعیت گفت:«زمان آن رسیده که مسئولان ما به «مانور تجمل» رویآورند.» طرح این موضوع از سوی آقای رفسنجانی با واکنش رهبر معظم انقلاب مواجه شد و امام خامنهای دو هفته بعد در تذکری جدی فرمودند:«اینجانب از اینکه کسانی میکوشند تا در میان مردم ما رسم تجملگرایی و اسراف و ولخرجی را شایع کنند، شدیداً نگران و متأسفم.» مشروعیت بخشی به تجملگرایی و کاخنشینی از طرف مسئول تراز اول مملکت آنهم در تریبون نماز جمعه، همانا، و شروع رانتخواری، حقوق نجومی، فساد اقتصادی و میل مسئولان به ثروتهای بادآورده همانا!؛ پیامدهای این موضوع چنان بود که بسیاری از مسئولان از آرمانهای انقلاب اسلامی و آموزههای مکتب امام خمینی (ره) مبنی بر توجه به محرومان و زاغهنشینان، ساده زیستی و خوی کوخنشینی فاصله گرفتند و مادیگرایی، اشرافی گری و منفعتگرایی و اخلاق سرمایهداری به گفتمان عمومی تبدیل شد و مسابقهی ثروتاندوزی و احتکارگری شروع شد که سه سال بعد اثر منفی آن در شورشهای دههی هفتاد خود را نشان داد. همچنین؛ در دولت رفسنجانی با اجرای طرح «تعدیل ساختاری» تورم 50 درصدی شکل گرفت که منجر به شکلگیری نارضایتی عمومی و مبدأ ریزش سرمایهی اجتماعی نظام شد. طرح «تحدید جمعیت» یکی دیگر از طرحهایی بود که در این دولت اجرا شد و خسارت آن اکنون و در سالهای آینده اثر خود را نشان خواهد داد.
آنچه تأسفبار است؛ این نوع تفکر و جهتگیری زادوولد کرد و به تمام لایههای دولت و بخشهایی از جامعه تزریق شد و بهعنوان مدل توسط دولتهای بعد بهویژه دولت خاتمی و روحانی تکرار شد. در دولت خاتمی در سال 1378 تورم 20 درصدی تجربه شد. دریافت مالیات از ثروتمندان کاهش یافت و موجب افزایش فاصله طبقاتی، کمرنگ شدن عدالت اجتماعی و سلطه اقلیت ثروتمند به اکثریت فقیر و مستضعف جامعه شد. همچنین؛ دروازههای فرهنگی کشور بر تهاجم فرهنگی غرب گشوده شد. دولت روحانی نیز با کاهش عمدی ارزش پول ملی و بهمنظور انهدام اقتصاد کشور به چاپ پول بدون پشتوانه روی آورد و صندوق ذخیره ارزی را تخلیه کرد. به برنامههای پنجم و ششم توسعه بهصورت حداقلی عمل کرد و پس از سالها چشمانتظار غرب و آمریکا بودن، نتیجه مذاکرات برجام «تقریباً هیچ» اعلام شد. ساخت مسکن و اشتغالزایی به صفر رسید. توسعهی عامدانهی اینترنت پرسرعت موبایل حتی در روستاها، موجب ترک خوردن هویت، نگرش و اعتقادات مردم بهویژه نسل جوان شد. همچنین؛ شوک بنزینی 98 و تمسخر مردم توسط شخص رئیسجمهور شعلههای خشم و بیاعتمادی مردم را صدچندان کرد. این میزان از ناکارآمدی تعمدی موجب شکلگیری مطالبات انباشته شد که در سه مقطع زمانی 96، 98، و 1401 خسارتهای جبرانناپذیری برای کشور و ملت به بار آورده است.
بررسیهای منصفانه و عالمانه سه دولت لیبرال غربگرای هاشمی، خاتمی و روحانی گویای این حقیقت است که این سه دولت به این دلیل که در معیار حکمرانی خود مکتب انقلاب اسلامی، آموزههای امامین انقلاب و قوانین و اسناد بالادستی نظام را به حاشیه بردند و آویزان شدن به غرب و آمریکا را سرلوحهی کار خود قرار دادند نتوانستند رضایت مردم را کسب کنند. روند توسعه در کشور بهکندی پیش رفته و گاه معکوس شده است و حتی زیانهای جبرانناپذیر وارد شده است. عدهای بر این باورند که دولت دوم آقای احمدینژاد(دولت دهم) نیز با توجه به اینکه در دام جریان انحرافی افتاد و از سیاست معیار فاصله گرفت زمینه را برای شکلگیری دولت روحانی فراهم کرد.
@cheshmandazsaeid
مطالبات انباشته چگونه شکل گرفت و تبدیل به اغتشاش شد؟!
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز:
بخش دوم و پایانی
،✍️ اما بعد؛ با شکلگیری دولت رئیسی جانی تازه در مردم و جریان انقلاب دمیده شد و همگان منتظر بودند تا دست غیبی برون آید و بساط فساد و تجمل و ناکارآمدی را برای همیشه جمع کند. گرچه شعارهای دولت آقای رئیسی همچون «تحولخواهی»، «عدالت محوری»، «پاک دستی»، «جوانگرایی»، و روحیهی «جهادی و انقلابی» مترقی و خیرخواهانه است اما بررسیهای میدانی نشان میدهد که علیرغم حدود یک سال و نیم از تشکیل دولت در خوشبینانهترین حالت بهطور عموم 30 درصد دولت تشکیلشده است و هنوز مدیران دولت قبل بهویژه در ردههای میانی حضور فعال و مخرب دارند و چون توان هویتیابی با جریان انقلابی ندارند در فضای دولتهای لیبرال و غربگرا سیر میکنند و گاهوبیگاه ترمز پیشرفت را میکشند و روند امور را قفل کردهاند.
این نقد و نگرش و مطالبهی جدی از سوی افکار عمومی وجود دارد که آن نوع تفکری که دههها کشور را به لبه پرتگاه برده است و به معیشت و اعتماد مردم آسیبزده است چرا باید همچنان میداندار باشد؟! جریانات سیاسی و اعتقادی خارج از معیار و دال مرکزی نظام اسلامی همچون لیبرالها، غربگراها، سکولارها، انحرافیها، ناکارآمدها و همچنین؛ افراد و جریاناتی که در تردید 40 ساله به سر میبرند و هنوز در برزخ دوسوگرایی واماندهاند که بین وفاداری به انقلاب، نظام و مردم و سرسپردگی به غرب و آمریکا کدامیک را برگزینند حداقل یک دهه روند توسعهی کشور را به عقب راندهاند و زمینههای شکلگیری مطالبات انباشته، اعتراض، اغتشاش و شورشهای خیابانی را فراهم کردهاند که در سهماههی اخیر سراسر ایران را درگیر کرد. منطق و عقلانیت حکم میکند برای سرگرمی این جریانات فکری مرتجع باید برای همیشه بسترهایی بهغیراز فعالیت در مناصب سیاسی، مدیریتی و اجرایی کشور فراهم شود.
@cheshmandazsaeid
♦️کتاب مبانی روانشناختی سیاست♦️
Psychological foundations of politics
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💢 کتاب «مبانی روانشناختی سیاست» توسط دکتر سعید عبدالملکی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور تألیف شده است.
🔺 کتاب مذکور بر اساس سرفصلهای مصوب وزارت علوم و در ۸ فصل و ۱۹۲ صفحه تدوین شده است و منبع درسی دانشگاهها در زمینهی رشتههای علوم سیاسی و روانشناسی میباشد.
✅ چاپ اول این کتاب در سال ۱۴۰۱ و در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات وانیا منتشر شده است.
🔻 عناوین فصول کتاب به شرح زیر میباشد:
فصل ۱: تاریخچه، تعاریف و مفاهیم
فصل۲: پارادایمها و نظریهها در روانشناسی سیاسی
فصل۳: شخصيت، هویت و جامعهپذیری سیاسی
فصل۴: روانشناسی رهبران و نخبگان سیاسی
فصل۵: رسانههای جمعی، تبليغات، شایعه و افکار عمومی
فصل۶: روانشناسی احزاب سیاسی و رفتار انتخاباتی
فصل۷: افراطیگری و تروریسم
فصل۸: سازوکار رفتار سیاسی از دیدگاه اسلام
@cheshmandazsaeid
استارلینک؛ بازمهندسی فرهنگی و توسعهی اینترنت ملی
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز:
✍️ غرب پس از شکست در پروژهی براندازی و سوریهای سازی ایران اکنون بیش از گذشته به سمت آندلسی کردن ایران از طریق دگردیسی ذهنی، اعتقادی و فرهنگی شیفت کرده است.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال مدعی شده است که آمریکا حدود ۲۰۰ دستگاه دریافت کنندهی اینترنت ماهوارهای استارلینک را به صورت غیررسمی به داخل ایران ارسال کرده است.
با خبر ورود اینترنت استارلینک، فضای مجازی و گوشیهای موبایل به عنوان ابزار مؤثر غرب برای مقابله با ایران وارد مرحلهی جدیدی شده است. غرب در دههی اخیر با همکاری شبکههای اجتماعی و نفوذی ها توانست قلمرو خصوصی بخشی از جامعه را به عرصهی عمومی مردم نفوذ دهد و مسائل خصوصی را عمومی کند و با تابوشکنی قبح خطوط قرمز را بشکند. کشف حجاب، آتش زدن روسری و قیچی کردن گیس توسط عمله های غرب و همینطور فحش های رکیک و پایین تنه در برخی دانشگاهها از مصادیق شستشوی مغزی نوجوانان و جوانان ایرانی در دههی اخیر است که در بستر فضای مجازی مهندسی و اجرا شده است.
اینکه آمریکا پس از وارد کردن اسلحه در جریان اغتشاشات و عدم حصول نتیجه، اینک به طرف وارد کردن تجهیزات ماهواره استارلینک به داخل کشور رفته است نشان میدهد که از نظر آنها تنها راه تغییر و براندازی در ایران ابزار اینترنت و فضای مجازی است.
غرب به امید جامعه آماری محدودی که شیفته سبک زندگی غربی هستند و همینطور اصلاحطلبان لیبرال - سکولار و نفوذی های درون سیستم، همچنان در تلاش است تا با کمک آنها در گام نخست حجاب را یک امر شخصی تلقی کرده و از سیاست جدا کند و سپس در پی تخریب پایههای دیگر برود.
اما؛ برای مقابله و خنثیسازی این حملات فکری و فرهنگی بایستی بازمهندسی فرهنگی صورت گیرد. همچنین؛ ضروریست جذب بخش خاکستری و مدیریت فضای مجازی و توسعهی اینترنت ملی به صورت دستوری انجام شود چرا که روند فعالیت اداری در کشور بخشنامهای و دستوری است و به جز محدودی حرکتهای جهادی و آتش به اختیار بیشتر افرادی که بعضاً در پستهای کلیدی و یا در سرچشمه نشستهاند کمافی السابق تعلل، اهمالکاری و وقت کشی میکنند. یک سال پس از ابلاغ «جهاد تبیین» توسط رهبر انقلاب متأسفانه کارنامهی برخی مراکز فرهنگی و دانشگاهی صفر است.
۲ دیماه ۱۴۰۱
@cheshmandazsaeid
تزریق تورم جهنده؛ القاء فقر و اغتشاش اقتصادی
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز
✍️ یکی از راهبردهای غرب و بهویژه ایالاتمتحده آمریکا علیه کشورهای مخالف خودش تزریق تحریم و تورم فلجکننده است. این مدل در انقلاب کشورهای عربی بکار گرفته شد و بهصورت زودهنگام به نتیجه رسید. اما در کشور ما در طی چهار دهه همچنان اجرا شده است، بهویژه در دهه 90 با عنوان فشار حداکثری به اوج خود رسید اما در تمام این سالها کشور ما به شکل معجزهآسایی از این جنگ بهسلامتی عبور کرده است.
یکی از اصلیترین فرمولهای آمریکا برای تزریق ابر تورم به کشورهایی که باب دلش نیستند، بلوکه کردن داراییهای آن کشور در بانکهای سراسر جهان و قطع دسترسی به سیستم گردش مالی جهانی است. بهعلاوه؛ از بازوی نفوذی خود در درون آن کشور کمک میگیرد تا ارز از کف بازار جمعآوری شود. به این منظور صرافیهای نفوذی و دلالان به بحران ارزی در داخل دامن میزنند. این حرکت باعث میشود کشور هدف به شکل اجباری به سمت چاپ پول برود تا بتواند حقوق و مزایای کارکنانش را پرداخت کند که در نتیجه منجر به رشد نقدینگی و بیپشتوانگی پولی میشود و ارزش پول ملی تا 50 درصد و بالاتر سقوط میکند و قیمت تمام اجناس و کالاها یکشبه چند برابر میشود و در نتیجه، بحران معیشت، مردم را به نقطهجوش میرساند و منجر به شورش و اغتشاش خیابانی و سرنگونی سیاسی میشود.
اینک آمریکا پس از شکست مفتضحانه در ماههای اخیر، در پسا اغتشاش به دنبال کلید زدن یک اغتشاش دیگر با فرمول مذکور است. گرچه این فرمول در زمان دولت حسن روحانی اجرا شد و نتیجه نداد. چرا که برای مردم فهیم ایران امنیت همچون معیشت مهم است. اما چون جو روانی جامعه را به هم میریزد و در نتیجه به القائات و انتظارات تورمی در ذهن مردم دامن میزند در میدان نیز اثر خود را میگذارد. درحالیکه در روز تعطیل هیچ معاملهای انجام نمیشود و همه صرافیها و بنگاههای اقتصادی بسته هستند اما در فضای مجازی نرخهای ساختگی اعلام میشود تا جو روانی لازم برای عملیات در روز کاری فراهم شود.
در کنار بحران ارزی برخی از تاجرها و شبکههای اقتصادی خائن و فاسد که توسط سرویسهای غربی هدایت میشوند یکشبه قیمت کالاها و اجناس را با درصدهای شوکآور بالا میبرند. بنابراین؛ قیمتگذاریهای شبانه و ساختگی توسط دلالان و حامیان پشت پرده آنها، القا فقر به جامعه توسط پادوهای تئوریک داخلی و همچنین؛ موضعگیریهای خصمانه و ساده لوحانه عناصر داخلی و روزنامهها و رسانههای زنجیرهای و برخی نمایندگان مجلس نسبت به دولت، موجب غبارآلودگی بیشتر فضا میشود و عقدهگشایی و تخریب جای ارائه راهحل را میگیرد. گرچه دولت رئیسی راهبردهای خاص خود را دارد و با حرکت بزرگ حذف ارز 4200 تومانی جراحی های زیرساختی اقتصادی را کلید زده است و در آینده نزدیک به وضعیت ثبات و آرامش اقتصادی منجر می شود.
۷ دی ۱۴۰۱
@cheshmandazsaeid
تعارض منافع، ناکارآمدی مدیریتی، انقلاب و کانالهای تخلیه فشار
سعید عبدالملکی
یادداشت تحلیلی روز
✍️ سوروکین جامعهشناس روسی ـ آمریکایی انقلاب را پیامد سرکوب 6 غریزهی انسانی زیر میداند: 1.گرسنگی(تغذیه و دسترسی به وعدههای غذایی) 2.تملک(برخورداری از مسکن، خودرو، دارایی، شغل و ... ) 3.صیانت نفس(عزتنفس فردی، جمعی و ملی) 4.جنسی(فراهم بودن شرایط ازدواج) 5.آزادی 6.اظهار وجود(ایفای نقشهای اجتماعی و شغلی)
بهزعم وی برآورده نشدن نیازهای ششگانهی مذکور ازیکطرف و تشدید ممانعت نخبگان سیاسی تمامیتخواه و مدیران ناکارآمد و فاسد از طرف دیگر جامعه را از شرایط عادی خارج و به شرایط انقلابی نزدیک میکند. اما بالعکس؛ نخبگان عاقل اجازه برآورده شدن نیازهای مردم را میدهند و یا کانالهای تخلیه فشار ایجاد میکنند و موضوع به شکل مسالمتآمیز حلوفصل میشود.
متأسفانه در کشور ما تعارض منافع فردی، گروهی و شبکهای موجب بحران فساد و ناکارآمدی شده است و بهویژه در دههی گذشته نیروهای غربگرا، لیبرال و مدعیان نجات در بدنه دولتها با عملکرد ضعیفشان مطالبات انباشته در زمینه ی مسکن، شغل، فراهم نبودن شرایط ازدواج برای جوانان، بیکاری و امثال آن ایجاد کردهاند که موجب به جریان افتادن انگیزه و هیجان مردم برای اعتراض علیه وضع موجود شده است.
مردم ایران به دلیل اعتقادات مذهبی تابآوری و سعه صدر دارند و فشارهای وارده اقتصادی و معیشتی را تعدیل میکنند چراکه دین و باورهای مذهبی خودش یک کانال تخلیه فشار است اما برای آن بخش از جامعه که غرایز بر اعتقادات غلبه دارد و عزت نفس شان توسط تلویزیون های فارسی زبان و رسانه های بیگانه له شده است، تنش و تشنج ایجاد میشود و شرایط جنبشی میشود.
گرچه اغتشاشات و ناآرامیهای سه ماه گذشته که نتیجه مطالبات بیپاسخ مردم و ناکارآمدی دولت قبل بود و با عقل و درایت حاکمیت و دولت رئیسی خنثی شد و آرامش به کشور بازگشت، اما اگر در رأس هر وزارت خانه و سازمانی و همچنین در مجلس شورای اسلامی اشخاصی با تفکر و عمل شهید قاسم سلیمانی حضورداشته باشد(مجموعاً حدود 500 نفر) تمام مشکلات و بحرانهای کشور حل میشود. گرچه بیش از 5 هزار نفر با تراز کارآمدی و عمل شهید سلیمانی در کشور وجود دارند اما باید شرایط برای حضور آنان فراهم شود.
@cheshmandazsaeid
هدایت شده از اخبار بسیج اساتید
⭕️ کتاب « مبانی روانشناختی سیاست» به قلم سعید عبدالملکی عضو هیاتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور منتشر شد
🔹این کتاب بر اساس سرفصلهای وزارت علوم در ۸ فصل و ۱۹۲ صفحه تدوین شده است و منبع درسی دانشگاهها در زمینهی رشتههای علوم سیاسی و روانشناسی است.
https://basijasatid.ir/node/73499
@basijasatidk