❇️ دين حتّى در بدوى ترين و منحرفترين شكلهايش حتّى در شكل توتميسم و بت پرستى عامل انحطاط و عقب ماندگى تمدنها نيست.
❇️ اين عقب افتادگى ريشه در همت ملتها و درك از نيازها و احتياجها و درك از تنهايى ها دارد.
❇️ ما كشورهايى را مى بينيم با يك اعتقاد مذهبى ولى با تفاوت بسيار در رشد و انحطاط تمدن و كشورهايى را مى بينيم با شكلهاى گوناگون بى مذهبى و مذهبى، ولى همسان در رشد و انحطاط تمدنها.
❇️ و همين نشان مى دهد كه مذهب حتى در بدوى ترين شكل و منحرفترين صورت، عامل انحطاط نيست. و عاملها را بايد در جايى ديگر جست و جو كرد.
📚 تقیّه، ص 10
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷👈 آيا مذهب عامل انحطاط است⁉️
🔷 كشورهايى همانند ژاپن و آمريكا و ايتاليا و آلمان و انگلستان و فرانسه، با دينهايى در حد خورشيد پرستى و بودايى و ودايى و با دينهايى بسته و دستورى به تمدنهايى رسيده اند و از پيشرفتهايى برخوردار گرديده اند. و اين نشان مى دهد كه انحطاط مادى، انگيزه ى مذهبى ندارد و به مذهب مربوط نيست.
🔷 هنگامى كه يك جامعه ى آماده و مترقى، رهبر خويش را از دست مى دهد و از مديريت بركنار مى ماند، و هنگامى كه بر اثر درگيرى ها و جنگهاى مداوم و حمله ها و هجومهاى خانمان برانداز، يك جامعه از هم مى پاشد و ضعيف مى شود.
🔷 و هنگامى كه بر اثر جهل و نادانى، هدفى اجتماعى پيش رو قرار نمى گيرد، و هنگامى كه به خاطر اتراف و تجمل، هدفها در تاريكى قرار مى گيرند و سستى ها گسترده مى شوند، و هنگامى كه مسأله ى توليد و مسأله ى مصرف، استعمار قديم و جديد را به وجود مى آورد و استعمار، كشورهاى صاحب منابع را به فقر و جنگ و جهل و به ثروت و جنگ مى بندد.
🔷 در اين هنگامه ها، ناچار انحطاط و عقب افتادگى رو مى آيد و گسترده مى شود.
🔷 نبود رهبرى و ضعف و جهل و تجمّل و استعمار، اينها از عواملى هستند كه ما را عقب نگه داشته اند، در حالى كه به خاطر جدا ماندن و جدا كردن از مذهب اصيل، جرم اين عقب افتادگى را به مذهب بسته اند.
🔷 و همين، يك شگرد استعمارى و يك برون فكنى روانى است كه قدرتهاى بزرگ به آن دست زده اند تا خود را تبرئه كنند و سرچشمه ها را بپوشانند.
📚 اندیشه من، ص 63
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ دلهايى كه بر اساس اهميت حادثه ها، كارها را، رده بندى كرده اند، در حالی كه هزار كار دارند، بيش از يك گرفتارى برايشان نيست.
✅ چون در يك لحظه، گرفتارى ما، فقط مربوط به آن كار و آن حادثه ا ى است كه اهميت زيادترى دارد و ضرورت بيشترى.
✅ اگر تمام كارها را انجام بدهيم و اين يك كار، بماند، كارى انجام نداده ايم و بار خود را نگذاشته ايم و اگر آن يك كار را، فقط همان را، بياوريم، ديگر حرفى براى ما نيست و باز خواستى نيست.
✅ و همين است كه ديگر سيل حادثه ها و انبوه كارها، ما را خُرد نمى كند و به بازى نمى گيرد.
📚 رشد، ص13
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 اين درست است كه كارهاى زياد داريم، ولى گرفتارى ما در هر لحظه بيش از يك كار نيست و آن مهمترين كار است، نه تمامى آن همه كار.
🔷 و همين مفهوم از نظم، تو را قادر مى سازد كه اهميتها را بشناسى و از جايى شروع كنى.
📚 صراط، ص 12
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔶 عظمت كار براى آنها كه نظم را فهميده اند، ديگر وحشتى نمى آورد. اين درست است كه تو بى نهايت راه در پيش دارى، ولى در هر لحظه بيش از يك گام برايت نيست.
🔶 نظم به تو كمك مى كند كه بفهمى گام اول را از كجا بردارى و سپس گامهاى بعد را.
🔶 اين درست است كه كارهاى زياد داريم، ولى گرفتارى ما در هر لحظه بيش از يك كار نيست و آن مهمترين كار است، نه تمامى آن همه كار. و همين مفهوم از نظم، تو را قادر مى سازد كه اهميتها را بشناسى و از جايى شروع كنى.
🔶 يك ساختمان عظيم را تو در يك لحظه نمى سازى. اين ساختمان را و اين كار را تنظيم مى كنى و تحليل مى كنى تا آنجا كه بفهمى چقدر مصالح مى خواهى و چقدر افراد و نيرو مى خواهى و مى فهمى كه اين مصالح و اين افراد را از كجا تهيه كنى.
🔶 و اينجاست كه سر چهار راه مى آيى تا عمله جمع كنى و دنبال چوب مى روى كه دسته ى كلنگ و بيل را محكم بسازى.
🔶 و اينجاست كه تو، تويى كه تمامى ساختمان را مى شناسى، در گامهايت آنقدر آسوده هستى كه گويا جز همين يك گام، كار ديگرى برايت نيست. و اين تويى كه آماده شده اى و مسلط هستى.
📚 صراط، ص 12
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 نظم در امور، به معناى مراعات ترتيبهاى قراردادى نيست. كه نظم، مراعات ترتيب واقعى حوادث و كارهاست.
🔷 كارها در واقعيت خودشان بر اساس اهميتها نظام مى گيرند و مرتب مى شوند نه بر اساس قراردادها.
🔷 اهميت قراردادها و عهدها به اين معنى نيست كه هنگام تزاحم «چشم كور» راه بيفتيم و به بهانه ى اين كه قول داده ايم، هزار تكليف ديگر را ناديده بگيريم.
🔷 منى كه براى حفظ يك وجود قرار گذاشته ام. آنجا كه مى بينم اين قرار به مرگ يك هزار نفر ديگر مى انجامد، نمى توانم، قُدّى كنم و چشم برهم بگذارم. و بر سر قرار بايستم.
🔷 كه هنگام تزاحم قرارها و يا تكليفهاى ديگر با اين قرار، نمى توان بدون شناخت اهميت و ميزان گام برداشت.
📚 انتظار، ص 167
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ نظم، در مراعات اهميتها و اولويتهاست. ما با حساب به كارهايى مى پردازيم؛ ولى تمامى واقعيت در حسابهاى ما خلاصه نمى شود و چه بسا حوادثى و يا ضرورتهايى ناخوانده، كه بر سر راه سبز شوند.
✅ در برابر اين ضرورتها، نمى توان سركشى كرد و در برابر اين پيچ و خمها، نمى توان كله شق و يك دنده بود؛ كه بايد از اوّل، با حساب احتمالات و بررسى شرايط گوناگون اقدام كرد.
✅ و در مرحله ى بعد، آنجا كه واقعيت مشخص مى شود و اهميتها چهره مى نمايد، آنها را دنبال كرد و پس از انجام، به كارهاى ناتمام بازگشت.
✅ من براى بهداشت دهانم برنامه دارم. با تصادف و يا خطر مهاجمى روبرو مى شوم. نمى توان از اين حوادث و يا ضرورتها چشم پوشيد و به سفيد كردن دندانها پرداخت.
✅ من براى گچ كارى منزلم و تمام كردن كارهاى آن مى كوشيدم، ولى با خرابى لوله ها و فرو ريختن پايه ها دست به گريبان شدم.
✅ چه كار مى توان كرد؟ كه ادامه ى كار سابق، در واقع بر روى آب نقش زدن و بر روى خرابه ها بساط پهن كردن است.
📚نامه های بلوغ، ص 182
🆔👉 @cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
♦️♦️ ای کاش مادرش زنده بود‼️
✅ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَلَيْهِ السَّلَام قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِه فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا مِنْ عَمَلٍ قَبِيحٍ إِلاَّ قَدْ عَمِلْتُهُ فَهَلْ لِي مِنْ تَوْبَةٍ فَقَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِه فَهَلْ مِنْ وَالِدَيْكَ أَحَدٌ حَيٌّ قَالَ أَبِي قَالَ فَاذْهَبْ فَبَرَّهُ قَالَ فَلَمَّا وَلَّى قَالَ رَسُولُ اللَّهِ لَوْ كَانَتْ أُمُّهُ.
✅ امام سجاد علیه السلام فرمود: مردى نزد رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم آمد و گفت: يا رسول الله هيچ كار زشتى نمانده مگر اینکه مرتکب شده ام، آيا راهی برای توبه دارم؟
✅ پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود: آيا پدر و مادرت زنده اند؟ گفت: پدرم زنده است. حضرت فرمود: برو به او نيكى كن.
✅ راوی گفت: وقتی که آن مرد می رفت، حضرت فرمود: ای كاش مادرش زنده بود‼️
✅ یعنی اگر مادرش زنده بود و به او نیکی می کرد، زودتر آمرزیده می شد.
📚 بحار الانوار ج 71 ص 82
💐💐 میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر و روز زن مبارک باد.
❌ نشر با ذکر منبع👇👇👇
🆔👉 @tavasolitabrizi
✅بعضى نظم را مراعات قراردادها حساب مى كنند و نظم را مراعات ترتيبهاى قراردادى مى شناسند؛ در حالى كه نظم، مراعات ترتيبهاى واقعى است؛ و حادثه ها بر اساس اهميتشان رده بندى مى شوند.
✅ منظم كسى است كه اهميتها را مراعات كند، هر چند قراردادهايش بشكنند.
✅ كسى كه قرار گذاشته در فلان ساعت يك نفر را نجات بدهد، اگر اين اقدامش صد نفر را به مرگ بدهد، آيا او مى تواند قراردادش را دنبال كند و به وعده اش عمل نمايد⁉️
📚 مسئولیت و سازندگی، ص 339
🆔👉 @cheshmeyejarie
🎤👈 حاج آقا حیدری
💟 استاد صفایی رحمة الله علیه روزی در اثر سیره رسیدگی اش به افراد و اهتمامش به حل مشکلات دیگران، دچار قرض شدیدی شد.
💟 به منزلشان که رفتیم، قدری در فکر بود. سپس برخاست و رفت. بعضی از دوستان گفتند: استاد گفته اند: اگر خیلی مستأصل شدم، خانه را می فروشم.
💟 در همین موقع یکی از دوستان که معمولاً خودش کمک می گرفت، وارد شد. وقتی پرس و جو کرد و مشکل حاج شیخ را شنید، گفت: من پولی دارم و حالا به آن نیاز ندارم.
💟 استاد بعد از ساعتی برگشت و خبر گشایش داده شد. یکی از بچهها پرسید: کجا رفتید⁉️
💟 پاسخ داد: حرم حضرت معصومه سلام الله علیها. پرسیدند: برای گشایش در قرضتان⁉️
💟 حاج شیخ جواب داد: نه! برای این مسأله در مسیر، سر قبر مادرم رفتم.
💟 من این مسائل کوچک را از اهل بیت علیهم السلام نمی خواهم،از آنها باید خودشان را خواست.
📚 مشهور آسمان، ص ۸۵
💐 میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر و روز زن مبارک باد.
🆔👉 @cheshmeyejarie
✅ من به خاطر اين كه به دو ساعت درسم برسم و درسم به هم نخورد، استاد يا همكلاسى خودم را كه سه هزار ساعت درس متراكم است با گلو درد رها مى كنم.
✅ او با گلو درد مى ميرد و يا تنهاى تنها و گرفتار هزار بغض و خستگى مى شود كه چه؟ كه من منظم هستم؟ اين نظم است⁉️
✅ حفاظت از يك ساعت و از دست دادن چهار هزار ساعت، اين نظم است؟ اين خود خواهى است.
📚 خط انتقال معارف، ص 125
🆔👉 @cheshmeyejarie