هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅👈 سؤال پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم از شیطان: چرا نمی گذاری مردم قرآن بخوانند⁉️
✅👈 استاد صفایی: شیطان به اندازه ی ارزش نعمت ها، در آنها وسوسه دارد و تو می توانی در هر کاری از مقدار وسوسه ی شیطان، ارزش و اهمیت آن را حدس بزنی. (نامه های بلوغ، ص ۱۲)
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔷 «وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً»؛ ترتيل؛ يعنى اينكه آيات را تقسيم كنى و هر روز را با يك آيه زندگى كنى.
🔷 هنگامى كه تمام آيات در تو جريان و حضور داشتند، وقتى در برخورد با يك حادثه و بحران قرار مى گيرى، آيه اى كه در رابطه با آن موضوع است، در تو زنده مى شود، گويى كه بر تو نازل شده است.
🔷 سيد قطب مى گويد: «قرآن را جورى مى خواندم كه گويا بر من نازل شده و لحظه نزول آن را احساس مى كردم».
🔷 اين احساس براى كسى نيست كه از دم شروع مى كند و قرآن را مى خواند.
🔷 براى كسانى است كه قرآن در وجودشان جريان دارد و با آن زندگى مى كنند يا لااقل همراه آن هستند تا در يك لحظه حساس، آيه اى را كه مربوط به آنهاست و رزق همان لحظه آنهاست، در وجودشان جان گيرد و زنده شود.
🔷 كافران مى گفتند: «وَ قَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلاَ نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً»؛ چرا قرآن يك دفعه نازل نمى شود؟! چرا قرآن يك كتاب منظم و داراى مقدمه و مؤخره و چند فصلِ مشخص در مورد انسان و جهان و تاريخ نيست؟ چرا اين طور پراكنده است؟
🔷 و خداوند مى فرمايد: «كَذلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَكَ وَ رَتَّلْناهُ تَرتيلاً»؛ ما قرآن را اين گونه نازل مى كنيم تا به تو ثبات دهيم. وقتى رسول در هر برخورد و درگيرى، آيه ها بر او تلاوت مى شد و ترتيل قرآن را به دست مى آورد، نيرو مىگرفت و توان پيدا مى كرد.
📚 حرکت، ص ۱۸۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
❇️ در خطبه 176 نهج البلاغه، أمیر المؤمنین علیه السلام مى فرمايد: قرآن دلسوزى است دور از خيانت و راهنمايى است بركنار از گمراهى.
❇️ هيچ كس همنشين قرآن نگرديد، مگر آنكه با زيادت يا نقصانى برخاست؛ زيادتى در هدايت و نقصانى در كورى و نابينايى.
❇️ با قرآن كمبودى نخواهد بود و بدون آن، بى نيازى براى هيچ كس فراهم نخواهد شد.
❇️ از قرآن، براى دردهاى خود درمان بخواهيد و از آن برگرفتارى هاى خود كمك بگيريد.
❇️ به راستى در قرآن، درمان درد بزرگتر هست؛ درد كفر و چشم پوشى و نفاق و دورويى و غىّ و خسارت و ضلال و سرگشتگى.
❇️ آنگاه مى فرمايد: هر كشاورزى در كشت خود گرفتار خواهد بود، جز كشاورز قرآن. «أَلاَ إِنَّ كُلَّ حَارِثٍ مُبْتَلًى فِي حَرْثِهِ وَ عَاقِبَةِ عَمَلِهِ غَيْرَ حَرَثَةِ الْقُرْآنِ فَكُونُوا مِنْ حَرَثَتِهِ وَ أَتْبَاعِهِ وَ اسْتَدِلُّوهُ عَلَى رَبِّكُمْ وَ اسْتَنْصِحُوهُ عَلَى أَنْفُسِكُمْ وَ اتَّهِمُوا عَلَيْهِ آرَاءَكُمْ وَ اسْتَغِشُّوا فِيهِ أَهْوَاءَكُم».
❇️ پس، از كشاورزان و همراهان قرآن باشيد. بر پروردگار خود، از قرآن راهنمايى بگيريد. بر خودتان دلسوزى قرآن را بخواهيد.
❇️ رأى خود را در برابر آن متّهم كنيد و خيانت هوسهاى خود را در آن به دست بياوريد.
📚 نامه هاى بلوغ، ص ۱۹۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 علامت بلوغ
✴️ باید در شب های قدر هم اندازه بگیرید، هم ارزیابی کنید و هم برنامه ریزی.
✴️ پس جوال عمرتان را، جوال دل تان را، وهم تان را، خیال تان را، کارهای تان را بریزید، ببینید چه چیزی در آن جمع کرده اید؟ بعد از این، آن چه مهم تر است و علامت همه اینهاست همّ و غم های شماست.
✴️ غرض این نیست که یک شبی را به یک صورتی، با حال خوش بگذرانید. این حال خوش گول تان نزند. این که کمی سُک های تان را بگیرید، بعد هم کمی اشکی بریزید و خیال کنید که با ملائکه مقرّبین هم غذا شده اید! نه بابا! این حالتها گول تان نزند، که همین ها جزء فریب ها و فتنه های شیطان است.
✴️ آنچه مهم است، این نکته است که ببینید آیا در شما سعه صدر و ظرفیّت و همّت آمده است؟ غضب تان برای چیست؟ برای این است که چرخ ماشین تان را پنچر کرده اند یا به خاطر این است که از حق دل بریده اند؟
✴️ از چه کسی غضب دارید؟ به چه کسی محبّت دارید؟ بر سر سفره وجودتان چه کسانی مهمانند؟ آیا محبّت شما به خاطر خودتان و زن و بچّه تان است یا به خاطر محبّت و رحمت واسعه حق؟ که، «وَ رَحْمَتي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ».
✴️ پس جمع بندی از خودتان علامت بلوغ شماست و گرنه حالات خوش گول تان نزند. باید همه این چیزها را در جمع بندی تان دور بریزید، که وسیله های فریب و خدعه شیطان است.
📚 فوز سالک، ص ۲۲۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 دستورالعمل سرّی برای شب قدر
🎤👈 حاج آقا فاطمی نیا
🔹یک سوره واقعه بخوانید.
🔹بعد از آن یک سوره توحید بخوانید.
🔹سپس هفت مرتبه «یا الله» بگویید.
🔹بعد از آن هرچه میخواهید بخواهید امشب...
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 تحوّل در همّت ها
✴️ خدا رحمت كند پدرم را! قصه اى مى گفت كه: كسى را گفتند تو سه تا دعاى مستجاب دارى. آمد پيش عيالش و گفت: عيال! ما سه تا دعاى حسابى داريم، چه كار كنيم؟
✴️ گفت دعا كن من بشوم ماه! خيلى خوشگل بشوم. مرد گفت: خدايا! اين ماه بشود. خيلى زيبا شد. حالا او زيبا شده و بچه هاى دربدرش كثيف مانده اند و خود اين پيرمرد هم گرفتار است.
✴️ شاهزاده اى آمد رد شود، اين ماه را ديد كه نقره اى است. گوهرى است، انگشترى است در زباله دانى، برش داشت. اشاره اى كرد، زن هم پشت او نشست و رفت! بچه ها ماندند، پيرمرد مستجاب الدعوه هم ماند.
✴️ خيلى ناراحت شد، گفت: اين چه وضعى است؟! خدايا! اين زن سگ بشود. زن هم سگ شد و برگشت! بچه ها هم فهميدند كه مادرشان است. بعد گفت: خدايا! دوباره برش گردان به حالت اول!
✴️ يعنى ما مى بينيم دعاهاى آدم همينقدر است؛ يعنى آمدن و رفتن دعايش هيچ تحولى در او ايجاد نكرده. يكى ماه شده، سگ شده و آخر هم برگشته به حالت اول.
✴️ بنشينيم و جمع بندى كنيم! حرفم اين است كه آدم بايد هم تغيير و تحولى در همتش بيايد و هم در دعاهايش و هم در طرحش و هم در عملش و برنامه ريزى وسيع ترى كند.
📚 خط انتقال معارف، ص ۱۵۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
17 حقیقتِ «قدر» در شبِ قدر.mp3
1.36M
✅👈 حقیقت شب قدر
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
💟 در شب قدر، بايد انسان در خود توسعه اى به وجود آورد و محدود فكر نكند كه نان و آب و ... نداريم.
💟 بايد به نيروهاى باطنى خود فكر كند. آنها را بررسى كند و ببيند كه با آنها چه كرده؟ با ذهنى كه خدا به او داده، با قلبى كه داده، چه كرده؟ با تخيّل و توهّم و تفكّر و تعقّل خود، چه كرده؟ با اينها چگونه برخورد كرده است؟
💟 با تعقّل خود، كه ترازو و مكيال است، چيزهايى را كه هيچ ارزشى نداشته اند، وزن كرده ايم. مى گويم پول من كه چند روزى پيش تو بوده، بايد فلان مقدار هم كه سود آن است، روى آن بگذارى و به من تحويل دهى
💟 يا آن روز كه خانه ما مهمان بودى، من سر سفره سبزى گذاشتم و تو نگذاشتى! اين قدر مقايسه كرده ايم! يعنى عقل ما در اين عالم بايد همينها را بكشد و وزن كند؟!
💟 ميزانى كه به ما عنايت كرده اند، براى همين مقدار و همين چيزهاست؟! خيلى عجيب است! اگر اين چنين بود، كه نيازى به ميزان نبود!
💟 بايد در اين وجود تأملى شود، كه چگونه سازمان يابد؟ اعضاء و جوارح آن چگونه باشد؟ چشم و دست و زبان و ... چگونه باشند؟
💟 تمام كارهاى ما از روى عادت است. غذا خوردنمان، خوابيدنمان و ... به صورت يك عادت در آمده و بدون تقدير است!
📚اخبات، ص ۱۰۸
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✴️ تو كه به ضعف و عجزت واقف شده اى و به او روى آورده اى، راه را به او نشان مده. به او واگذار كن و تفويض نما.
✴️ در داستان يوسف آمده كه مى گويد: «رَبِّ السِّجْنُ أحَبُّ الَىَّ مِمَّا يَدْعُونَنى الَيْهِ» و «فَاسْتَجابَ لَهُ رَبُّهُ». زندان براى من بهتر است و خداوند هم اجابت كرد.
✴️ بعد كه زندانى شده و گرفتار شده به جوانى كه همراه او در زندان بوده و نجات پيدا كرده و به خدمت شاه درآمده مى گويد: «اُذْكُرْنِى عِنْدَ رَبِّكَ». از من نزد پادشاه ياد كن و به خاطر همين چندين سال ديگر در زندان ماند؛ «فَلَبِثَ فِى السِّجْنِ بِضْعَ سِنينَ».
✴️ اگر نجات مى خواهى بگو خدايا نجاتم بده. چرا مى گويى زندان برايم بهتر است و بعد متوسّل و متوجّه ديگرى مى شوى؟ كه موسى گفت: «رَبِّ نَجِّنِى مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمينَ» و گفت: «رَبِّ انِّى لِما انْزَلْتَ الَىَّ مِنْ خَيْرٍ فَقيرٌ».
📚 شرحی بر دعاهاى روزانه حضرت زهرا، ص ۶۶
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✴️ نقل مىكنند كه يكى از طلّاب، محتاج به زن بود و گرفتار. آمد حرم حضرت امير علیه السلام و از حضرت خواست كه فرزندى به ايشان عطا كند و پيش خود حساب كرد كه اگر فرزند بدهند، از هوا كه نمىدهند. يك زنى به آدم مىدهند.
✴️ از قضا يك زن خوبى از اشراف عرب نصيبش شد و شش ماهه بچّه دار شد و زن، سَرِ زا از دنيا رفت. بچّه ماند روى دست پدر، گريه مىكند و شير مىخواهد.
✴️ مرد با بچّه به حرم آمد و گفت من نمىدانستم كه شما زبان كنايه متوجّه نمىشويد. من زن مىخواستم، به بچّه چه كار دارم.
✴️ حرف اين است كه چرا راه را نشان دادهاى؟ و بازى در آوردهاى و با كنايه خواستهاى؟ از او بخواه و به او واگذار كن كه حكيم است و به دردها آشنا.
📚 شرحی بر دعاهاى روزانه حضرت زهرا، ص ۶۶
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
💟 «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»؛ يك شب تقدير از هزار ماه بى تقدير بهتر است، چرا؟
💟 چون آنها كه طرح ندارند و نقشه ندارند، مهره ى نقشه دارها هستند؛ چون ساختمانى كه نقشه ندارد و عمله هايش از صبح تا شب كار مى كنند و بى حساب خراب مى كنند و بى حساب مى سازند، عاقبت توالتش در ميان آشپزخانه سبز مى شود
💟 و درِ حياطش در وسط سقفش مى نشيند و دوباره كارى و خراب كارى خواهد داشت و اگر اين هر دو را نداشته باشد كند كارى خواهد داشت
💟 چون حيرت در عمل مانع حركت سريع تو است. تو نمى دانى بايد كجا را بسازى و كجا را خراب كنى. و همين حيرت اگر كارت را خراب نكند، كند و آرام مى كند.
💟 اين است كه عمل طرح مى خواهد. در طرح است كه عمل ارزش مى يابد؛ چون ارزش عمل وابسته به خود عمل نيست، وابسته به محرك و به هدف و به بينشى است كه از رابطه هاى يك عمل دارى.
📚 تطهیر با جاری قرآن، ج ۳ ص ۱۳۴
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
♦️ مایی که عادت نکرده ایم همه لحظه هامان را همراه تأمّل و توجّهی باشیم، لااقل در این شب های قدر دقّت و تأمّلی داشته باشیم
♦️ که آن چه در این زندگی و عمری که گذشته به دست آورده ایم و آن چه در آن سلوک کرده ایم چه چیزی بوده است؟
♦️ و این سلوک چقدر رنج و عذاب گرفتاری برای ما داشته است ؟
♦️ اگر خودمان را در این سلوک و در این دنیا خرج خدا نکنیم، خرج چه کسی کنیم⁉️
♦️ خرج زن و بچّه، خرج خاک، خرج سگ، خرج شغال و...؟! تا کنون خودمان را خرج چه کسی کرده ایم⁉️
📗 فوز سالک، ص ۶۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie