💠 چه كنيم كه فرصتها و عنايتهايى را كه براى ما فراهم شده، موانعش را برطرف كنيم تا عنايات او را تحصيل كنيم و بعد از تحصيل، مواظب باشيم كه حبط نشود. انبار كه كرديم مواظب باشيم كه انبارمان را موش نبرد، آتش نيفتد، بيد نخورد، حشرات نبرند و آفتها نابود نكنند.
💠 حال كه ماه رمضان و شهر الله است و فرصتى را به ما عنايت كرده و ما را دعوت كردهاند و با محبت هم بيدار كرده و صدا زدهاند كه «سَمِعْنا مُنادِياً يُنادى لِلإيمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ» و منتظر استجابت ما هستند كه «اسْتَجِيبُوا لِلّهِ وَ لِلرَّسُولِ اذَا دَعاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ» و مىخواهند ما را زنده كنند، اين است كه صدايمان مىزنند و منتظرند كه جواب بدهيم. اما ما، كر هستيم، كور هستيم، لال هستيم. نه مىشنويم و نه مىبينيم و نه آنچه را كه ديدهايم و شنيدهايم، مىتوانيم بازگو كنيم؛ لذا براى ما حاصلى نيست.
💠 اين نكتهاى است كه بايد در آن تأمل بشود. اگر فرصتى پيش آمد و چنين بزمى را براى ما گستردند، چه كنيم كه محروم نشويم؟ فضل و بارش احسان او كه هميشه هست، اما اگر كاسه ما واژگون باشد حاصلى به دست نمىآيد. بارش هست ولى جمع كردن اين بارش احتياج به اين دارد كه ظرف ما معكوس و واژگون نباشد؛ چون ظرف واژگون چيزى در خود نمىگيرد و آنچه را هم كه دارد از دست خواهد داد.
📚 بهار رویش، ص ۲۹
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
🔷 اما عوامل واژگون شدن و بسته شدن ما چيست؟ كفر، وَقر، اقفال و أغلال، مانعهاى بزرگى هستند كه ما را محروم مىكنند و نمىگذارند در كاسه ما چيزى قرار بگيرد و در مشك و انبان ما چيزى جمع بشود. كفر، شرك، نفاق و عُجب، عواملى هستند كه از جمع شدن نعمت جلوگيرى مىكنند و نمىگذارند كه ما حاصلجمعى داشته باشيم، هيچ چيزى را در ظرف ما باقى نخواهند گذاشت.
🔷 مىبينيم عمرى است كه كوشيدهايم ولى حاصلى نبردهايم! ماه رمضان، ماهى است كه فضل و عنايت حق فراگير است. بايد ببينيم كه آيا در وجود ما كفر و شرك و نفاق نيست؟
🔷 يكى ديگر از عواملى كه باعث محروميت ماست، «غِلّ» و كينههاست. آيا در دل ما كينهاى وجود ندارد؟ بايد تأملى كنيم كه ظرف ما واژگون نباشد. با وجود اين همه بارش، انسان مىبيند هيچ چيز در ظرف او جمع نشده كه بماند، حتى ظرفش هم آلوده مانده است.
🔷 كفر، شرك، نفاق، غِلّ و ... باعث مىشوند كه دل ما مختوم و ممهور شود؛ يعنى قفل و بسته شود. حالا هر چه هم كه ببارد، اين دل چيزى به دست نمىآورد.
🔷 كفر هم علائمى دارد، لزومى ندارد كه ما در همه امور كافر باشيم. انسان همين كه يكى از بيّنات و نشانههاى خدا را ببيند و بفهمد و زير بار نرود كافر است.
🔷 كفرِ يك ثروتمند به اين است كه ربا را منكر شود، كفر يك زن به اين است كه از يك غيرتش برآشفته شود، كفر يك مرد به اين است كه به فسادهاى ديگر رو بياورد.
🔷 منشاء هر كدام از اين كفرها هم متفاوت است: منشاء كفرِ شيطان كبر بود كه محرومش كرد، يكى منشاء كفرش حرص و ديگرى بخل است. آن وقت ببينيم كه آيا ما جامعيت نداريم؟ و آيا اين همه را با هم نداريم؟
🔷 تازه اگر از مشكل كفر و نفاق نجات پيدا كرديم، بايد ببينيم كه آيا كينه نداريم؟ در اين ماه رمضان بايد دلهايمان را مطالعهاى بكنيم، شايد يك جمع بندى مناسبى براى اين ماه باشد. بايد ببينيم كينههاى ما نسبت به مؤمنين، نسبت به دوستان، از چه نوع است.
🔷 آيا «لِلّه» است؟ در دعا داريم كه: «خدايا! تو كينهها را ببر، مگر آن كينه و غِلّى كه به خاطر تو باشد». بايد ببينيم كه كينههاى ما به خاطر چيست؟ آيا براى اينكه دعوتمان نكردند يا ديرتر به ما گفتند يا چايى خوب به ما ندادند يا ... اين كينههاباعث محروميتهاست.
🔷 اين سوء ظنها و بدگمانىها باعث محروميتهاست؛ چه به خدا و چه به بندگان خدا. آيا ما به خدا بدبين نيستيم؟ يعنى خدا را مهربان و رحيم مىبينيم، نزديك مىبينيم، مجيب مىدانيم، ته دلمان در پرونده خدا سياهى ننوشتهايم؟ راستى آيا مسبّح هستيم؟
🔷 وقتى همه اين بارشها باشد ولى ظرف من واژگون باشد، چه حاصلى به دست مىآورم؟ در روايت آمده است كه اگر به مقدار كمى كينه مؤمنى در دل تو باشد، به اندازه سالهاى نورى، بوى بهشت را نخواهى شنيد و نخواهى يافت.
📚 بهار رویش، ص ۲۹
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
💠 وقتی که این ماه شروع میشود، ماهی که میهمانی خدا در آن است و بهره های زیادی دارد و رزق های عظیمی میخواهند به ما بدهند، ما هم باید به دلمان و به روحمان برسیم.
💠 چه کنیم که روح ما به آن وسعتی برسد که از یک سلام و یک علیک! و یا ازیک بارک الله و یک فحش، طوفان نگیرد؟!
💠 و چه کنیم که دل ما به آن وسعتی برسد که بت ها در آن گم بشوند و دلدار در آن، خانه بگیرد؟!
💠 و چه کنیم که عقل ما بسنجد: سنجشی که به عشق خدا منتهی بشود؟
💠 و چه کنیم که فکر ما به شناخت برسد: شناختی که یقین را در ما به وجود بیاورد؟!
💠 و چه کنیم که وجود ما غذایی را بخواهد و به دنبال رزقی باشد که این تفکر و این سنجش و این عشق را تقویت کند؟!
📚 بهار رویش، ص ۱۰۹
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
✅👈 اگر کسی به مادر شما لطفی بکند، چکار می کنید⁉️
✅👈 حاضری برای مادر حضرت فاطمه سلام الله علیها یک جزء قرآن بخوانی؟؟
✅👈ختم قرآن به نیابت از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها جهت هدیه به حضرت خدیجه سلام الله علیها برگزار می گردد.
💟 ارادتمندان جهت تعیین جزء به آیدی زیر مراجعه نمایند. 👇👇
🆔👉 @davood_mahdavi
💠 من از فرزندان فاطمه سلام الله علیها، از آن كهكشانهاى حلم و حماسه و فرياد و از آن خانهى مبارك، حرفى نمىزنم.
💠 من فقط از فاطمه سلام الله علیها مىپرسم؟ راستى در او چه درخششى است كه تا امروز در چشمها و دلهاى ما نشسته است و راهها را نشانه مىزند.
💠 بگذار تا تمامى سؤالم را بگويم؛ كه من همين سؤال را در مورد مادر فاطمه سلام الله علیها، خديجهى كبرى هم داشتهام.
💠 خديجه چه كرده كه اين گونه در دل رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم نشسته؛ تا آنجا كه عايشه حتى پس از مرگ بر او حسادت مىبرد⁉️
💠 من از اين سؤال سمج نمىتوانم دامن جمع كنم. اين همه ارزش آيا از معرفت و شناخت و يا عشق و ايمان و يا عمل و تقوا، از كدامين ريشه، سر برگرفته⁉️
📚 روزهای فاطمه، ص ۱۴
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅ قرآن را گاهى براى رسيدن به تسلط و آشنا شدن با تمامش مى خوانيم، در اين مرحله بايد قرائت زياد باشد و مستمر تا آنجا كه قرآن همچون سرودى آشنا در تو جريان بگيرد.
✅ پس از مرحله ى تسلط، مرحله ى تثبيت و بهره بردارى، در هنگام تزلزلهاست، ناچار آنها كه بر آن همه آيه مسلط هستند، هنگام بحرانها آيهاى را مى بينند كه در آنها بزرگ شده و بر آنها جلوه كرده و تمام وجود آنها را گرفته است.
✅ آن آگاهى و تسلط مقدمه ى اين مرحله ى ترتيل، ثبات گيرى و تزلزل زدايى است.
📚 بشنو از نی، ص ۱۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
🔷 قرآن كتاب همه است، «هُدىً لِلناسِ». بايد با همه حرف بزند. هر چند كه حرفهاى بالاترش براى بالاترها و راه رفته هاست، كه: «هُدىً للمتقين» و «هُدىً للمؤمنين» و «هُدىً للمحسنين».
🔷 قرآن براى همه، براى تمام روحيه ها حرف دارد. و اين حرفها را به گونه اى مطرح مى كند كه آنها بيابند، آن گاه خود دانند كه بيايند يا بمانند. «انَّا هَدَيْناهُ السَبيلَ امّا شاكِراً وَ امَّا كَفُوراً»، «مَنْ شاءَ فَلْيُؤْمِنُ وَ مَنْ شاءَ فَلْيَكْفُرْ».
🔷 و همين است كه بايد در به كار بردن آيه ها، روحيه ها را در نظر گرفت و حالتها را شناخت و گرنه طنز و تمسخر پيش مىآيد و زبانها به شماتت دراز مى شوند.
🔷 و همين است كه راه رفته ها با خواندن آيه اى دلها را مى گرفتند و به راه مى كشيدند و ما با خواندن قرآنها، به راه نمى آييم و گمراه تر مى شويم و خود قرآن خواندنمان مى شود سنگ راهمان و مانع حركتمان و حجاب ديدارمان.
📚 مسئولیت و سازندگی، ص ۲۱۸
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅👈 سؤال پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم از شیطان: چرا نمی گذاری مردم قرآن بخوانند⁉️
✅👈 استاد صفایی: شیطان به اندازه ی ارزش نعمت ها، در آنها وسوسه دارد و تو می توانی در هر کاری از مقدار وسوسه ی شیطان، ارزش و اهمیت آن را حدس بزنی. (نامه های بلوغ، ص ۱۲)
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔷 «وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً»؛ ترتيل؛ يعنى اينكه آيات را تقسيم كنى و هر روز را با يك آيه زندگى كنى.
🔷 هنگامى كه تمام آيات در تو جريان و حضور داشتند، وقتى در برخورد با يك حادثه و بحران قرار مى گيرى، آيه اى كه در رابطه با آن موضوع است، در تو زنده مى شود، گويى كه بر تو نازل شده است.
🔷 سيد قطب مى گويد: «قرآن را جورى مى خواندم كه گويا بر من نازل شده و لحظه نزول آن را احساس مى كردم».
🔷 اين احساس براى كسى نيست كه از دم شروع مى كند و قرآن را مى خواند.
🔷 براى كسانى است كه قرآن در وجودشان جريان دارد و با آن زندگى مى كنند يا لااقل همراه آن هستند تا در يك لحظه حساس، آيه اى را كه مربوط به آنهاست و رزق همان لحظه آنهاست، در وجودشان جان گيرد و زنده شود.
🔷 كافران مى گفتند: «وَ قَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلاَ نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً»؛ چرا قرآن يك دفعه نازل نمى شود؟! چرا قرآن يك كتاب منظم و داراى مقدمه و مؤخره و چند فصلِ مشخص در مورد انسان و جهان و تاريخ نيست؟ چرا اين طور پراكنده است؟
🔷 و خداوند مى فرمايد: «كَذلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤادَكَ وَ رَتَّلْناهُ تَرتيلاً»؛ ما قرآن را اين گونه نازل مى كنيم تا به تو ثبات دهيم. وقتى رسول در هر برخورد و درگيرى، آيه ها بر او تلاوت مى شد و ترتيل قرآن را به دست مى آورد، نيرو مىگرفت و توان پيدا مى كرد.
📚 حرکت، ص ۱۸۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
❇️ در خطبه 176 نهج البلاغه، أمیر المؤمنین علیه السلام مى فرمايد: قرآن دلسوزى است دور از خيانت و راهنمايى است بركنار از گمراهى.
❇️ هيچ كس همنشين قرآن نگرديد، مگر آنكه با زيادت يا نقصانى برخاست؛ زيادتى در هدايت و نقصانى در كورى و نابينايى.
❇️ با قرآن كمبودى نخواهد بود و بدون آن، بى نيازى براى هيچ كس فراهم نخواهد شد.
❇️ از قرآن، براى دردهاى خود درمان بخواهيد و از آن برگرفتارى هاى خود كمك بگيريد.
❇️ به راستى در قرآن، درمان درد بزرگتر هست؛ درد كفر و چشم پوشى و نفاق و دورويى و غىّ و خسارت و ضلال و سرگشتگى.
❇️ آنگاه مى فرمايد: هر كشاورزى در كشت خود گرفتار خواهد بود، جز كشاورز قرآن. «أَلاَ إِنَّ كُلَّ حَارِثٍ مُبْتَلًى فِي حَرْثِهِ وَ عَاقِبَةِ عَمَلِهِ غَيْرَ حَرَثَةِ الْقُرْآنِ فَكُونُوا مِنْ حَرَثَتِهِ وَ أَتْبَاعِهِ وَ اسْتَدِلُّوهُ عَلَى رَبِّكُمْ وَ اسْتَنْصِحُوهُ عَلَى أَنْفُسِكُمْ وَ اتَّهِمُوا عَلَيْهِ آرَاءَكُمْ وَ اسْتَغِشُّوا فِيهِ أَهْوَاءَكُم».
❇️ پس، از كشاورزان و همراهان قرآن باشيد. بر پروردگار خود، از قرآن راهنمايى بگيريد. بر خودتان دلسوزى قرآن را بخواهيد.
❇️ رأى خود را در برابر آن متّهم كنيد و خيانت هوسهاى خود را در آن به دست بياوريد.
📚 نامه هاى بلوغ، ص ۱۹۵
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅👈 علامت بلوغ
✴️ باید در شب های قدر هم اندازه بگیرید، هم ارزیابی کنید و هم برنامه ریزی.
✴️ پس جوال عمرتان را، جوال دل تان را، وهم تان را، خیال تان را، کارهای تان را بریزید، ببینید چه چیزی در آن جمع کرده اید؟ بعد از این، آن چه مهم تر است و علامت همه اینهاست همّ و غم های شماست.
✴️ غرض این نیست که یک شبی را به یک صورتی، با حال خوش بگذرانید. این حال خوش گول تان نزند. این که کمی سُک های تان را بگیرید، بعد هم کمی اشکی بریزید و خیال کنید که با ملائکه مقرّبین هم غذا شده اید! نه بابا! این حالتها گول تان نزند، که همین ها جزء فریب ها و فتنه های شیطان است.
✴️ آنچه مهم است، این نکته است که ببینید آیا در شما سعه صدر و ظرفیّت و همّت آمده است؟ غضب تان برای چیست؟ برای این است که چرخ ماشین تان را پنچر کرده اند یا به خاطر این است که از حق دل بریده اند؟
✴️ از چه کسی غضب دارید؟ به چه کسی محبّت دارید؟ بر سر سفره وجودتان چه کسانی مهمانند؟ آیا محبّت شما به خاطر خودتان و زن و بچّه تان است یا به خاطر محبّت و رحمت واسعه حق؟ که، «وَ رَحْمَتي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ».
✴️ پس جمع بندی از خودتان علامت بلوغ شماست و گرنه حالات خوش گول تان نزند. باید همه این چیزها را در جمع بندی تان دور بریزید، که وسیله های فریب و خدعه شیطان است.
📚 فوز سالک، ص ۲۲۳
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅👈 دستورالعمل سرّی برای شب قدر
🎤👈 حاج آقا فاطمی نیا
🔹یک سوره واقعه بخوانید.
🔹بعد از آن یک سوره توحید بخوانید.
🔹سپس هفت مرتبه «یا الله» بگویید.
🔹بعد از آن هرچه میخواهید بخواهید امشب...
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi