💟آخر مردم چه كاره اند كه رسول و يا خليفه ى او را كه خليفه ى خداست انتخاب كنند در حالى كه نه به دلها آگاهى دارند و نه بر فردا احاطه دارند.
💟 چگونه مردم مى توانند مرجع در انتخاب خليفه اى باشند كه بايد خصوصيات رسول را دارا باشد، در حالى كه آنها در انتخاب خليفه اى براى خودشان گرفتارند.
💟 و چگونه رسول بى اعتنا به امر مردم مى شود و آنها را رها مى كند در حالى كه ديگر خلفا به فكر مردم بودند و براى آنها برنامه مى گذاشتند.
📚 تقیّه، ص 34
🆔👉 @cheshmeyejarie
❇️ «مَنْ أَحَبَّنَا كَانَ مِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ». امام حسين عليه السلام فرمود:«هر كس ما را دوست بدارد از ما اهل بيت است».
❇️ معناى دوست و مودت، از خواستن و حاجت داشتن جداست
❇️ گاهى كسى را براى خودت مى خواهى، براى اينكه به تو سودى برساند و تو را به خواسته هايت راه بدهد
❇️ گاهى كسى را براى خودش مى خواهى، چون حساب كرده اى و فهميده اى كه اگر براى او بسوزى و حتى نيست شوى او تو را مى سازد و هستى مى دهد.
❇️ در اين مرحله مى توانى خودت را فدا كنى و بخاطر خواسته ى او، از خواسته ى خودت چشم بپوشى.
❇️ بخاطر محبت او با دشمن و بدخواه خودت دوست باشى و برايش اقدام كنى.
❇️ اين نوع دوست داشتن است كه به ولايت و متابعت مى انجامد.
❇️ تو سرپرستى خودت را به او واگذار مى كنى و در زندگى و مرگ و دوستى و دشمنى و قطع و وصلها به او توجه دارى.
❇️ او مدار و معيار زندگى و هستى توست. اين متابعت به وحدت و اتحاد مى رسد و تو را به اهل بيت پيوند مى زند.
📘📘 چهل حديث، ص 97
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔶 حاكم بايد به تمام روابط انسان با هستى آگاه باشد و از تمام نظام با خبر باشد
🔶 و گذشته از اين آگاهى، بايد از جذبه ها و كششها آزاد باشد، كه خلق را به راهى ديگر نكشد و شتر حكومت را بر در خانه ى خويش نخواباند.
🔶 جمع اين آگاهى و آزادى مى شود همان عصمت، كه ملاك انتخاب حاكم است.
🔶 و همين طرح مى شود، طرح حكومتى تشيع و اين چنين طرحى، با چنين بينشى وسيع و مترقى، سزاوار اين همه خون در تاريخ و اين همه شور و حماسه و درگيرى در جامعه ى انسانى است.
📗📙 تو می آیی، ص 65
🆔👉 @cheshmeyejarie
💟 يكى از بزرگان كه به او گفته بودند به من درسى بده
💟 گفته بود به تو درسى مى دهم كه اگر تو، همه اش را در كتابى جمع كنى، كتابها آن را نمى تواند در خود بگيرند
💟 و اگر بخواهى خلاصه اش كنى پشت يك ناخن مى توانى بنويسى.
💟 آنچه كه در همه كتابها هست اگر در يك خط خلاصه بشود و آن خط در دو كلمه خلاصه شود و آن كلمه را بتوان در پشت ناخن نوشت، چيزى نيست جز «ذبحُ النفس».
📕 حقیقت حج، ص 118
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ رندی مى گفت: حيف است كه انسان از غير امام چيزى بخواهد. در حالى كه حيف است از امام، غير از امام، چيزى بخواهيم.
♦️ ما از امام، امامت را مى خواهيم و اين عشق ماست و از او وسيله ى راه يافتن و جهت گرفتن مى سازيم و اين توسل ماست.
♦️ جز اين عشق و توسل، ظلم است، جفاست. امام وسيله است، براى چه؟ براى نان و آب و زن و فرزند؟ اينها كه وسيله هايى ديگر دارند.
♦️ او وسيله ى رسيدن است، جهت يافتن است، حركت كردن است. پس توسل به او، به كار گرفتن او در جايى است كه جايگاه اوست و در خور اوست.
♦️ از او بايد حركت، جهت و هدايت گرفت. او را براى اين كارها گذاشته اند.
♦️ توسل به امام اين نيست كه از او به جاى دست و پا و بيل و كلنگ كار بكشيم و او را وسيله ى هوسها و پل توقعها بسازيم. آيا اين است توسل⁉️
📚 تو می آیی، ص 75
🆔👉 @cheshmeyejarie
🔷 بايد مهم را فداى مهمتر كرد و از آن براى رسيدن به اهميتها وسيله ساخت. ولىّ، وسيله ى هدايت و قرب و لقاء و رضوان است.
🔷 حال اگر از ولىّ، كار زمين و زراعت و تجارت را بخواهى، نمى گويم كه بهره نمى گيرى، ولى بهره ى بيشترى را از دست مى دهى.
🔷 از ولىّ بايد كارى را خواست كه از ديگران ساخته نيست؛ كارى كه از تجربه و علم و عقل و غرايز فردى و جمعى ساخته است، نياز به اين وسائل هدايت و قرب ندارد.
🔷 استاد ما مى گفت: كار مرجع، ساختن مسجد و مدرسه و بيمارستان و ... نيست، اينها كارهايى است كه از يك ثروتمند هم ساخته است.
🔷 كار مرجع، تربيت عالمِ عادلِ عاقل است و اين كارى است كه از ثروتمندان و از ديگران ساخته نيست.
🔷 بايد به هر كس در كارى كه براى آن ساخته شده و خلقت يافته توسل جست و بهره گرفت و از امكانات و نيروها، بى حساب و كتاب و با چشم بسته، برنداشت كه چه بسا توسّل ها، اهانت باشد و هتك حرمت باشد و باعث دورى و محروميّت باشد.
📚 تو می آیی، 22
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️روز عيد غدير امسال، در كردستان، در سقز بودم، در جمع دوستانى كه مهربان و متدين و منصف بودند.
♦️يكى از دوستان مى پرسيد كه آيا شما در موضوع خلافت و امامت تحقيقى داشته ايد و آيا دليل بر خلافت بلا فصل حضرت على فقط همين «مَنْ كُنْتُ مَولاه» و يا «تارِكٌ فِيكُمُ الثِّقَلَيْنِ» است؟
♦️اگر دليل همين هاست، چرا حضرت رسول با صراحت از خلافت نگفت و چرا حضرت على را نصب نكرد و كار را يك سره ننمود تا اين همه مشكل و درگيرى پيش نيايد⁉️⁉️
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️گفتم در موضوع ولايت و خلافت «مثل موضوع رسالت» من از نقل و روايت شروع نمى كنم. من از اين نقطه آغاز مى كنم كه روابطى دارم، با خودم، با اشياء، با افراد و با ملتها.
♦️من در اين روابط امكاناتى دارم: علمى و تجربى، عقلى و فلسفى، قلبى و اشراقى، و احساسى و غريزى. آيا اين امكانات، كفاف روابط من را مى دهد؟
♦️اگر به اين نتيجه رسيديم كه آرى، پس ديگر نه رسول مى خواهيم و نه خليفه. آدمى مى ماند و خودش و رها مى شود و به خود واگذار مى گردد.
♦️اگر به اين نتيجه رسيديم كه خير، اينها كفاف نيازهاى آدمى را نمى دهد، آن وقت هم رسول مى خواهيم و هم پس از رسول به كسى محتاج هستيم كه همان خصوصيات آگاهى و آزادى را داشته باشد و ارتباط با غيب و شهود اين عالم را داشته باشد و آدمى را در تمامى راهش امام و جلودار باشد.
♦️با اين نگاه ملاك انتخاب رسول و خليفه و شكل انتخاب اين دو، مثل هم خواهد بود و همان طور كه رسول خدا را با اجماع مردم و يا اجماع اهل مدينه و يا اجماع اهل حل و عقد انتخاب نمى كنند
♦️همين طور خليفه را نمى توان با اين روشها شناسايى كرد و نمى شود كه رسول خدا به فكر سرپرست امت و خليفه ى پس از خود نباشد و براى پس از وفات كسى را مشخص نكرده باشد و مثل ابوبكر و عمر و يا تمامى خلفاى بعد دلسوزتر از او باشند.
♦️اكنون كه ملاك خلافت و رسالت هم پاى هم گرديد، بايد تعيين سرپرست و وظيفه با نص و با همان ملاك مشخص گرديده باشد.
📙 از معرفت دینی تا حکومت دینی ص 17
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ اين درست كه ما امامان را شفيع و همراه طلب خود ساخته ايم و حتى نمك طعام و رنج فرزندانمان را با آنها در ميان مى گذاريم و اين درست است كه ما جز از اينها نمى خواهيم
♦️ ولى درست ترين اين است كه از اينها جز خودشان را نخواهيم و از آنها براى رسيدن به بتها و عروسك هاى حقير و ناچيزمان استفاده نكنيم و اينها را براى رسيدن به اين آرزوهاى كوچك زير پا نگذاريم
♦️ تا آنجا كه با اشك و سوز بگوييم مهدى جان! آقا جان! اگر جواب مرا ندهى بر مى گردم . راستى به كجا بر مى گرديم؟ به سوى چه كسى و در چه دنياى بزرگ و كوچكى.
♦️ ما همه ى اين راهها را تجربه كرده ايم و از همه ى بن بست ها زخم خورده ايم تا به اينها روى آورديم.
♦️ حال چگونه با برآورده نشدن خواسته هاى كوچكمان و مستجاب نشدن دعاهاى ريز و درشتمان از اينها بر مى گرديم و با آنها قهر مى كنيم.
📕📕 وارثان عاشورا، ص 41
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ آنها كه از ولىّ تمنايى دارند، در واقع ولىّ را نردبان خواسته ها و واسطه ى هوسهاشان كرده اند
♦️ كه سوختگان عشق مى خواندند: ما را از تو به جز تو تمنايى نيست.
📙📗 تو می آیی، 21
🆔👉 @cheshmeyejarie
♦️ اين نكته را فراموش مكن كه از واسطه ها بهره گرفتن، با آنها را حاكم گرفتن و بت گرفتن فرق دارد. هزار نكته ى باريكتر ز مو اينجاست.
♦️ كسانى كه اين نكته ها را در نظر نمى گيرند، يا به كفر مى رسند و انكار و يا به بى كارى و گشادبازى.
♦️ تو از توانى كه در اختيارت گذاشته اند و امكانى كه برايت فراهم كرده اند بهره بردار، ولى گمان نكن كه با تمام وسيله ها، كار تمام است و خيال نكن كه با شكست وسيله ها، بيچاره اى و ماندگارى.
♦️ توكل يعنى اين آزادى از وسيله ها و تكيه بر وسيله ساز، تا آنجا كه با تمامى وسيله ها مغرور نمى شوى كه رسيدم و با شكست وسيله ها مأيوس نمى شوى كه ماندم.
🆔👉 @cheshmeyejarie