تکنیک های رفتار با نوجوانان
❇️فشار مدرسه را مضاعف نکنید
مدارس برای دسترسی به اهداف تحت فشار شدیدی هستند و بخش عمدهای از آن به والدین نیز منتقل شده است و البته طبیعی است که ما والدین برای پیشرفت فرزندانمان انتظاراتی داشته باشیم. ولی خانه باید جایی امن باشد، پناهگاهی که در آن کودکان میدانند ارزششان خیلی بیشتر از تواناییهای تحصیلی آنهاست.»
❇️درباره قوانین استفاده از موبایل و کامپیوتر با هم تصمیم بگیرید.
بهجای حساسیت درباره استفاده نوجوانتان از موبایلش، ببینید که خودتان چطور از موبایلتان استفاده میکنید.گاهی نوجوانان تعریف میکنند که چطور تلاش میکردهاند چیزی به مادرشان بگویند و مادرشان درواقع گوش نمیکرده، چون داشته موبایلش را چک میکرده، یا با موبایل یکسره داشته حرف میزده.
ما برای استفاده از تکنولوژی در زندگی خودمان باید چهارچوب داشته باشیم.
لازم است والدین با کنار گذاشتن موبایلشان هنگام مکالمه یا غذاخوردن در این راه پیشرو باشند.
برای استفاده از تکنولوژی قوانینی داشته باشید، ولی آنها را با هم وضع کنید. «از فرزندتان بپرسید بهنظرش چه روشی جواب میدهد. به این ترتیب قوانینی میگذارید که برای او نیز نفع شخصی دارد و علاقهمند میشود که رعایتش کند.»
❇️برای خودتان وقت بگذارید.
فراموش نکنید که مراقب خودتان و سلامت روانی خودتان باشید. «حواستان باشد که زندگی خودتان سراسر استرس و نگرانی نباشد.» این گفته جاستین رابرتز است که خودش دو دختر دوقلوی ۱۷ ساله دارد. «لازم است نوجوانان بخصوص دختران ببینند که مادرشان برای خودش وقت میگذارد، بهاندازه کافی میخوابد و دائما نگران و مضطرب نیست.
❇️به نوجوانتان نشان دهید که طبیعی است شکست بخورند.
فراموش نکنید که به آنها نشان دهید شکست اشکالی ندارد. لازم است بدانند که شکست خوردن خوب است، که همه ما گاهی در زندگیمان شکست میخوریم، و این که آنچه اهمیت دارد خود شکست نیست بلکه روش کنار آمدن با آن است. «حتما شما هم نمیخواهید شکست چنان چیز وحشتناکی باشد که ممکن نیست اتفاق بیفتد.» این نظر رابرتز است که اینطور ادامه میدهد: «سراغ چالشهای جدید بروید، به آنها نشان دهید چطور باید ماجراجویی کرد. و وقتی کاری به نتیجه نمیرسد – چون همه کارها نمیتوانند به نتیجه برسند – آنها میبیند که شما دوباره سر پا میایستید و راهتان را ادامه میدهید. همهچیز به ایجاد انعطافپذیری مربوط است که برای نوجوانمان واقعا اهمیت بسیار دارد.»
❇️وقتتان را با آنها بگذرانید.
هیچ کاری نکنید، و این هیچکار را هم با یکدیگر انجام دهید. رابرتز معتقد است «کالای ارزشمندی بهنام وقت خالی از فشار و نگرانی بهترین چیزی است که میتوانید به آنها بدهید. به این ترتیب متوجهشان میکنید که فقط به این دلیل دارید وقتتان را با آنها میگذرانید که میخواهید در کنارشان باشید. همه ما مقصریم بابت برنامهریزیهای فشرده و نگاه مدام به ساعت، یا تلاش برای انجام دادن دو کار همزمان، ولی هیچچیز مهمتر از آن زمانی نیست که شما فقط کنار یکدیگرید، بدون هیچ برنامهای.»
❇️با هم غذا بخورید.
سعی کنید همگی موقع غذاخوردن، موبایلتان را کنار بگذارید و دستکم چند بار در هفته با هم به غذاخوردن و صحبتکردن بپردازید. اگر نمیتوانید با هم غذا بخورید، بنشینید یک لیوان چای بخورید و حرف بزنید. موضوع مهم درباره رسانههای اجتماعی این نیست که دختران وقتی در آنها هستند چه کارهایی میکنند، بلکه مهم این است که وقتی در آنها هستند چه کارهایی نمیکنند. و آن شامل وقتی هم میشود که صرف گفتگو با پدرومادر و خواهروبرادر خود نمیکنند؛ کاری که لازم است انجام دهند.
❇️خوب گوش کنید.
نگذارید نوجوانان شما را پس بزنند. «گاهی تلاش میکنند شما را کنار بزنند یا بگویند که علاقهای به صحبت درباره موضوعی ندارند، ولی لازم نیست شما هم حتما قضیه را اینطور رها کنید.» این نظر دکتر کارولین شستر است، روانشناس خبرهای که با کودکان ۱۱ تا ۱۸ ساله کار میکند. «لازم است با آنها وارد مکالمه شوید و ببینید مشکل چیست. خیلی مهم است که بادقت گوش کنید. موضوع این نیست که شما به آنها بگویید چطور از عهده مشکل بربیایند، موضوع این است که گوش کنید و ببینید مشکل از دید آنها چیست. بله، شما میتوانید چیزها را سر جای خود قرار دهید و راهحل ارائه کنید، که البته ممکن است خیلی هم مفید باشد، ولی همیشه به یاد داشته باشید که اول گوش کنید.»
هیچ مشکلی آنقدر کوچک یا آنقدر بزرگ نیست که نشود دربارهاش حرف زد. و آنچه فرزندتان را اذیت میکند، هرچه که باشد، بیاهمیت نشمارید و از آن نگذرید.
⚜⚜⚜
منبع: کتاب درمان شناختی رفتاری برای نوجوانان اثر رونالد ربی
✨✨✨✨✨✨✨✨
برای رزرو نوبت با شماره های زیر تماس حاصل نمایید
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
آدمها فکر میکنند اگر یک بار دیگر متولد شوند، جور دیگری زندگی
میکنند، شاد و خوشبخت و کم اشتباه خواهند بود.
فکر میکنند میتوانند همه چیز را از نو بسازند، محکم و بی نقص!
اما حقیقت ندارد..
اگر ما جسارت طور دیگری زندگی
کردن را داشتیم،
اگر قدرت تغییر کردن را داشتیم،
اگر آدمِ ساختن بودیم،
از همین جای زندگیمان به بعد را
میساختیم ...
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
به فرزندان خود یاد دهیم
به رفتار دیگران "پاسخ" دهند
نه "واڪنش"
واکنش یعنی: زد تو هم بـزن !
پاسخ یعنـی: از عقـل خود استفــاده کـن
و بهترین روش را انتخاب کن
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
#مقالات_روز
✅ انتخاب فرد مناسب برای #ازدواج
با خواندن هر یک از سوال های زیر و پاسخ آن می توانید متوجه شوید که آیا فرد مناسبی برای ازدواج انتخاب کرده اید یا خیر:
1- آیا به نظر شما فرد انتخابی تان، جذاب است؟
اگرچه ظاهر افراد در انتخاب همسر مناسب موضوع مهمی نیست، اکثر زن ها و مردها معتقدند که اولین چیزی که آنها را به یکدیگر جذب کرده، ظاهرشان بوده است. این مساله برای شروع یک رابطه می تواند اثرگذار باشد.
2- آیا در مورد مسائل مهم زندگی با یکدیگر توافق دارید؟
در مورد بچه دارشدن و تعداد آنها، محل زندگی، برنامه های مربوط به جشن نامزدی و ... و مسائل بسیار مهم دیگری وجود دارد که ممکن است با همدیگر در مورد آنها توافق نداشته باشید.
اگر زن و مردی بر سر مسائل مهم زندگی با یکدیگر توافق نداشته باشند، زندگی متاهلی خوبی نیز تجربه نخواهند کرد.
3- چقدر با خانواده او کنار می آیید؟
اگر فکر می کنید نمی توانید خانواده همسر آینده تان را دوست داشته باشید، مطمئن باشید در آینده به مشکل برمی خورید.
اما اگر شرایط به گونه ای است که می توانید برخی ناملایمات و برخی از اخلاق های خانواده همسر آینده تان را تحمل کنید، پس می توانید به ازدواج با فرد مورد علاقه تان ازدواج کنید.
4- او در برابر مشکل و یا بحران چه واکنشی از خود نشان می دهد؟
اگر دچار مشکلی شوید، آیا می توانید به همسر آینده تان تکیه کنید و یا حداقل از او حمایت عاطفی دریافت نمایید.
اگر اینگونه نبود، مسلم بدانید که کنار او زندگی خوبی نخواهید داشت.
5- آیا کنار یکدیگر می توانید لحظات شادی داشته باشید؟
حس شوخ طبعی می تواند به افزایش صمیمیت کمک کند. به ویژه اینکه جذابیت فیزیکی افراد پس از مدتی رو به افول می گذارد.
بنابراین باید بتوانید با شوخ طبعی و بذله گویی، از بودن کنار یکدیگر شاد شوید.
6- سه اولویت مهم تان چیست؟
به طور مثال، اگر ارتباط اجتماعی برای شما مهم است، اما او از تنهایی بیشتر لذت می برد، این نوع تفاوت ها، زندگی تان را به دردسر می اندازد.
بنابراین بهتر است فردی را انتخاب کنید که تا اندازه ای با خواست های شما موافق باشد.
8- نقش هایتان در زندگی متاهلی می خواهید چگونه باشد؟
باید بدانید که دوست دارید در زندگی چه نقشی داشته باشید. می خواهید در خانه بمانید و یا سرکار بروید.
شما و همسر آینده تان باید نوع زندگی متاهلی تان را با هم تصور کرده و بر سر آن توافق داشته باشید. در غیر اینصورت به مشکل برمی خورید.
9- از نظر فرهنگی و مذهبی چقدر به یکدیگر شبیه هستید؟
آیا با عقاید فرهنگی و مذهبی یکدیگر توافق دارید و یا حداقل می توانید در این خصوص نسبت به یکدیگر محترمانه برخورد کنید؟
آیا برای شما شنیدن عقاید طرف مقابل و تفکر در مورد آنها راحت است؟
اگر می توانید یکدیگر را به خوبی درک کنید، ازدواج خوبی خواهید داشت، در غیراینصورت وارد زندگی ای می شوید که انتهای آن بن بست است.
10- اگر زندگی متاهلی خوب پیش نرفت، چه رفتاری خواهد داشت؟
صحبت کردن در این مورد، اصلا رومانتیک نیست. اما بهتر است در مورد آن با همسر آینده تان صحبت کنید.
باید بدانید اگر در ازدواج تان به مشکل برخورد کردید، ابتدا چه راهکارهایی در نظر خواهید گرفت و چنانچه هیچ راهی به غیر از جدایی نبود، در مورد امور مالی، دارایی ها و اگر بچه دار شده بودید، در مورد او چه تصمیمی خواهید گرفت و چگونه عمل می کنید.
اگر در خصوص بیشتر سوال های فوق، مشکلی احساس نمی کنید، پس فرد مناسبی وارد زندگی تان شده است اما اگر بیشتر آنها نگران کننده است، آن را هشدار بدانید و بسیار صادقانه به فرد مورد نظر و ارتباط تان، نگاهی دوباره بیندازید. شاید بهتر باشد که به این ارتباط پایان داده و فکر ازدواج با او را از سر بیرون کنید.
در نهایت چنانچه با حداقل 50 درصد مسائل بالا مشکلی نداشتید، بهتر است با یکدیگر صحبت کنید و ببینید آیا می توانید به گونه ای مشکلات مورد نظر را حل کرده و به نتیجه دلخواه برسید.
اگر گفتگوهایتان به نتیجه ای نرسید، ادامه ندهید. البته گاهی اوقات اولویت های افراد در طول زندگی تغییر می کند و شرایط با زمان ملایم تر نیز می شود و اگر صرفا در برخی موارد با هم مشکل دارید، زمان می تواند به کمک تان بیاید.
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
✨با این تکنیک به نق زدن و اصرار کردن بچه ها پایان دهید.
بیشتر بچهها، در راضی کردن والدینشان تلاش و پافشاری زیاد می کنند. متاسفانه والدین همیشه واکنش خوبی به این پافشاریها ندارند و خیلی زود تسلیم میشوند. بخصوص اگر در شرایط نامناسبی باشند، مثل وقتی که در حال دوش گرفتن، غذا پختن یا خرید هستند. اگر بچهها حس کنند ما نقطه ضعفی داریم، دقیقا روی آن دست میگذارند و سعی میکنند همان وقتی که ما در شرایط نامناسبی هستیم برخواستههایشان پافشاری کنند.
به همین دلیل مهم است به آنها یاد بدهید برای هر چه که میخواهند، پا نکوبند، غر نزنند و بحث نکنند. چند نمونهی معروف و متداول این نق زدنها این است که: " بالاخره کی میرسیم؟"،" میشه برای صبحانه، بستنی بخورم؟ برای شام چطور؟" به خانه دوستم بروم؟" آنها آنقدر از شما سوال میکنند، تا اینکه، شاید شما نظرتان را دقیقهی نود، عوض کنید.
چرا وقتی به بچه ها می گوییم "نه" باز هم اصرار می کنند؟
شما باید ابتدا، ریشه آن رفتار اشتباه را بررسی کنید، تا بتوانید به درستی با آن برخورد کنید. کودک شما، با توجه به رفتاری که با او دارید، در هر سنی ، نق زدن را یاد میگیرد.
اگر کودک شما بارها از شما بپرسد آیا امشب میتواند نیم ساعت دیرتر بخوابد و شما بعد از هر بار نه گفتن، بالاخره تسلیم شوید و به او این اجازه را بدهید، او یاد می گیرد برای رسیدن به سایر خواسته هایش از این روش استفاده کند.
چگونه مانع اصرار کردن کودکان و نوجوانان شویم؟
درست مثل هر رفتار دیگری، بچهها اصرار کردن برای انجام کار دلخواهشان را یاد میگیرند، اما ما به عنوان والدین، نباید این اجازه را به آنها بدهیم. تکنیکی که نه فقط برای کودکان بلکه برای نوجوانان هم مفید است.
برای این کار، فقط به سه کلمهی ساده نیاز دارید: "پرسیدی، جوابتو گرفتی" این کار خیلی راحت است. برای مثال، وقتی دختر هفت ساله شما اصرار دارد که یک چاله بزرگ در باغچه بکند و شما موافقت نمیکنید، شانسش را اینگونه امتحان میکند که پنج دقیقه بعد دوباره به سراغ شما بیاید و این بار اینطور خواهش کند که: "مامان، لطفااا"، و همانطور که میدانید، واقعا دلش میخواهد این کار را انجام دهد. به جای اینکه جوابتان را تکرار کنید، به او یک پاسخ صریح بدهید و نگذارید که نق بزند. سپس، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحلهی اول: از او بپرسید: " تا حالا "پرسیدی و جوابتو گرفتی" رو شنیدی؟" ( احتمالا، میگوید که، نه).
مرحلهی دوم: " آیا از من پرسیدی که میتونی یه چاله بکنی؟" ( میگوید، بله)
مرحلهی سوم: " جوابتو دادم یا نه؟" ( احتمالا میگوید، بله اما، من واقعا...)
مرحلهی چهارم: " آیا به نظرت من مادر/پدر/یا معلمی هستم که با صدبار پرسیدن تو نظرم رو عوض کنم؟" ( حالا تنها گزینهای که فرزند شما دارد این است که از پافشاری دست بردارد و بیخیال انجام آن کار شود و احتمالا با صورتی اخمالو و ناراحت میرود و سعی میکند خودش را سرگرم کاری دیگری کند.)
مرحلهی پنجم: اگر دختر شما دوباره پرسید، خیلی ساده، فقط بگویید: "پرسیدی و جوابتو گرفتی"، هیچ چیز دیگری لازم نیست بگویید. از وقتی این روش را به کار ببرید، فقط با گفتن این سه کلمه، به آن سوالات اشاره میکنید که مانع از اصرار کردنش میشوید.
ثبات داشتن نکته کلیدی است. زمانی که تصمیم میگیرید از روش "پرسیدی و جوابتو گرفتی"، برای جلوگیری از اصرار فرزندتان استفاده کنید،حتما به آن پایبند بمانید. حتی اگر بعد از اینکه با جمله "پرسیدی و جوابتو گرفتی"، جوابشان را دادید و بازهم به سوال پرسیدن ادامه دادند به آنها توجهی نکنید. وقتی او ببیند شما با او بحث نمیکنید، متوجه میشود که اصرار کردن فایدهای ندارد و از این راه به هدفش نمیرسد.
اگر فرزند نوجوان شما اصرار دارد که با دوستانش به یک مهمانی برود که شما میزبان را نمیشناسید و مدام از شما میپرسد، آیا میتواند این کار را انجام دهد. اگر شما، هر بار به سوالش پاسخ بدهید یا از آن بدتر، جوابتان را بعد از هر بار پرسیدن تغییر بدهید، او متوجه میشود که اصرار کردن جواب میدهد.
به عنوان پدر و مادر، سعی کنید تا هر دو از همین روش "پرسیدی و جوابتو گرفتی" برای جلوگیری از اصرار کردن فرزندتان استفاده کنید. وقتی بچههایی ببینند که شما بعد از پنج بار خواهش، هنوز اجازه نمیدهید، اما پدر بعد از سه بار و مادربزرگ بعد از دوبار به آنها اجازه می دهند، دیگر این روش را جدی نمیگیرند.مطمئن شوید که تمام کسانی که از بچه مراقبت میکنند، روی حرفشان هستند و نظرشان را عوض نمیکنند.
با وجود تلاش های والدین، برخی اوقات به نظر می رسد مشکلات فرزندان برای آنها غافلگیر کننده است. در مواجهه با مشکلات رفتاری و هیجانی (مانند رفتارهای پرخطر غیر قابل کنترل) حتماً از روانشناس کمک بگیرید.
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
▫️تاثیرگذاری نگرش برزندگی مشترک
رفتار ما با همسر مان متاثر از سه نگرش زیر است ؛
نگرش به زندگی
نگرش به ازدواج
نگرش به همسر
این ها مواردی هستند که هر کس پیش از ازدواج باخود دارد،
و آن ها را با خود وارد زندگی مشترک می کند،
اگر شما فردی هستید که حتی از قبل از ازدواج با نگرش منفی یا مثبت افراطی به این موارد نگاه می کنید، می توان به خوبی حدث زد که احساس موفیقت در زندگی مشترک را تجربه نخواهید کرد.
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
هدایت شده از کلینیک مهر تفت
معنی اصالت توی رابطه چی هست ؟
در کل یعنی خودمون باشیم همونجوری که هستیم ..
برای اینکه توی رابطه اصیل باشیم اول از همه باید آگاهی خوبی از خودمون داشته باشیم مخصوصا آگاهی از هیجانات و حالات درونیمون. چقدر پیش اومده که درونمون غمگین بودیم اما با خشم واکنش نشون دادیم ؟
ترسیدیم اما با غمگین بودن اون رو نشون دادیم ؟
وقتی تونستیم به هیجانمون آگاه بشیم کار بعدی این هست که اون هیجانمون رو با کلمات و عبارت های مناسب نشون بدیم مثلاً به جای خشمگین شدن یا اجتناب کردن از فرد مقابل بگیم من ناراحتم یا غمگینم ....
اما چی میشه که آگاهی از هیجاناتمون و ابراز اونها برامون سخت میشه ؟ عزت نفس پایین.
☎️ ۰۳۵۳۲۶۳۲۳۵۲
📞 ۰۹۹۱۱۰۳۵۱۲۳
آدرس:تفت،میدان امام حسین،بلوار آیت الله خامنه ای،خیابان شهید امیر حسین قربانی
آدرس پیج اینستاگرام:
@clinic.psy.mehrtaft
آدرس کانال کلینیک خانواده مهر تفت:
https://eitaa.com/clinicmehrtaft
جهت رزرو نوبت در ایتا به آیدی زیر پیام دهید
@adminclinicmehrtaft
❤️
❣اهمیت مهارتهای ارتباطی در ازدواج
در ازدواج بیش از هر چیزی مهارتهای ارتباطی اهمیت دارند، پس مهارتهای ارتباطیتون رو تقویت کنید.
این مهارتها شامل:
گوش دادن فعال
(همدلی)، پذیرش واقعیتهای مثبت، منفی، خنثی.
پذیرش تفاوت آدمها
یعنی به تعداد موجودات زمین، تفاوت نگرش، باورها، عقاید و ارزشهاست.
بیان احساسات
مهارت ابراز وجود، مهارت حل مساله، تفاهم و مذاکره
(اینکه فرد لازمه بدونه در یک جاهایی باید مصالحه کنه و کوتاه بیاد)
تلاش و نگهداری از رابطه و دانه عشق
( اینکه در طول زندگی از عشق مراقبت و نگهداری کند.)
همین مهارتها باید در حل مساله هم به کارتون بیاد.
یک انسان نمونه به جای اینکه بذاره کارها بدتر بشه، اختلافات رو حل میکنه
کتاب تکنیکهای های فرزندپروری دکتر سعید جهانشاهی فرد (قسمت ۱۱ )
موقع عصبانیت بهترین کاری که باید کرد چیه؟
در مشاوره قبل از ازدواج، برای اینکه بفهمم شخصیت عروس یا داماد ، چقدر خوب رشد کرده، یعنی چطور پدر مادرشون تربیتشون کردن، این سوال رو میپرسم، وقتی از دست همسرت عصبانی میشی ،چیکار میکنی؟
جوابهای غلط را حتماً میدونید و مشکل زندگی کردن با این قبیل زنها یا شوهرها را هم میتونید حدس بزنید؛ مثلاً میگن قهر میکنم، لج میکنم، تلافی میکنم، دعوا راه میاندازم، توهین میکنم و...کارها و رفتارهایی که به دنبال احساس عصبانیت بروز میکنه ، اما جواب درست چیه؟
جواب درست اینه که به همسرش بگه : "من از دستت عصبانی هستم! " همین.
✳️به زبان سادهتر وقتی عصبانی میشیم کافیه بگیم عصبانی هستیم ،یعنی بیان عصبانیت این تنها رفتار مجازه!
همه توضیحات برای این بود تا در مورد احساسمون بهتر بدونیم، اهمیت دو چیز رو خوب متوجه بشیم : درک احساس اون و خودمون . یعنی درک اینکه فرزندمون، ممکنه چه احساسی داشته باشه و بیان احساس اون.
اینطور بگم، وقتی ترسیده بفهمیم که ترسیده و بهش یاد بدیم که بگه یا بیان کنه که ترسیده، وقتی خودمون هم ترسیدیم ، بفهمیم که ترسیدیم و بهش بگیم یا بیان کنیم که ترسیدیم تا اون هم ما و دیگران رو درک کنه.
از مهمترین تکنیکهای فرزندپروری از تاکتیک احساس، تکنیک همدردیه.
در تاکتیک احساس، دو موضوع برامون مهم بود: درک احساس و بیان احساس.
تکنیک همدردی، تکنیکیه که با کمک اون میتونیم احساس فرزندمون رو درک کنیم.
برای اجرای تکنیک همدردی و درک کردن احساس آن باید دو کار مهم را انجام بدیم: اول اینکه احساس او رو بفهمیم و بعد اینکه احساس او را هرچی که هست بپذیریم.
احساسش هرچی که باشه ، اول باید فهمیده بشه، مثلاً وقتی غمگینه، بفهمیم که غمگینه وقتی غمگینه، مثل بچهای که شاده با او رفتار نکنیم یا اگه ترسیده ازش توقع نداشته باشیم که درس بخونه.
پس برای همدردی، اول باید احساسش را بفهمیم، یعنی احساسشو حدس بزنیم و اگه ممکنه ازش بپرسیم تا مطمئن بشیم درست حدس زدیم. بعد احساسشو هرچی که هست بد یا خوب، زشت یا زیبا، بپذیریم. در مورد احساس، هرگز نباید قضاوت کنیم. احساس ممکنه بیمارگونه باشه، اما خوب و بد نداره.
تکنیک همدردی خیلی جاها کاربرد داره، تقریباً در اکثر جاهایی که بچه احساسی داره، اول باید احساسشو بفهمیم و یپذیریم، اگه فهمیدیم و پذیرفتیم، یعنی درکش کردیم، اگه درکش کردیم، میتونیم باهاش ارتباط
برقرار کنیم، اون وقت حرف ما رو میفهمه و با ما همکاری میکنه، اگه همدردی نکنه نمیتونه با بچهاش مثل انسان رفتار کنه اگه انسانی رفتار نکنه،بچش باهاش همکاری نمیکنه.
در مثال زیر،این مادر در بازی فرزند پروری یکی از قوانین رو یعنی قانون انسانی رفتار کردن را شکسته!
❌بچه: "من نمیخوام برم مدرسه، خوابم میاد!"
مامان:" چارهای نیست؛ پاشو! باید بلند شی، بری مدرسه.
🔅اینطوری حال بچه خیلی گرفته میشه
این مادر همدردی نکرد، رفتار مادر ، انسانی نیست، اما اگه فقط همدردی کنه، اون وقت ...
✅بچه : مامان! من نمیخوام برم مدرسه، خوابم میاد.
مادر: راست میگی ! صبح، آدم میخواد بخوابه، منم خیلی وقتا برام سخته صبح پاشم، اما چارهای نیست ! باید بلند شی و بری مدرسه.
✨✨✨✨
و یک نمونه دیگه از اجرای تکنیک همدردی در یک شرایط متفاوت
بچه :بابا من میخوام برم مسافرت، ما هیچ وقت مسافرت نمیریم .
پدر: "عجب! پس تو نظر تو اینه که ما کم به مسافرت میریم، تو دلت میخواد بیشتر به مسافرت بریم. خیلی ممنون که اینو بهم گفتی".
✅در نمایش قبل،پدر احساس فرزندش رو فهمید و اون رو پذیرفت.
احساسش این بود که میخواد بیشتر مسافرت بره، پدر، پیشنهاد رفتن به مسافرت رو نپذیرفت. او فقط احساس فرزندش رو پذیرفت.
🔅دقت کنید از نظر بچه، اونا کم به مسافرت میرن، اما ممکنه از نظر پدر و مادر، همه چیز درست باشه ، دفعات مسافرت رفتن یک چیزه همدردی کردن با احساس فرزندشون یک چیز دیگه!
پدر وظیفه داشت این احساس را که او میخواد اونها بیشتر به مسافرت برن،بفهمه و اون رو بپذیره؛ حتی اگه نشه بیشتر به مسافرت رفت. مهم اینه که پدر، هرگز نباید احساس بچه را پس بزنه، ندیده بگیره و یا اونو به خاطر احساسش تحقیر و سرزنش کنه.
✨✨✨✨✨✨✨
🍸یکی از مهمترین جوانب یک رابطه
عاطفی سالم، سازگاری بین دو نفر است.
🪶سازگاری نقطه شروعی برای ایجاد
هماهنگی، احترام متقابل و خوشبختی
در یک رابطه محسوب میشود.
نشانههای سازگاری میتوانند متنوع و
گوناگون باشند و بستگی به شرایط،
ویژگیها و فلسفه زندگی هر زوج دارد
✔️نشانههای سازگاری در رابطه عاطفی
- احترام و توجه به یکدیگر
- اشتراک ارزشها و اعتقادات
- قدردانی و تشویق
- صداقت و اعتماد
- قدرت همدلی و تفهیم
- مشارکت و همکاری
- تحمل تفاوتها
- پشتیبانی و توجه به رشد همدیگر
- حل مسائل به روش سازنده
- شادی و خوشحالی مشترک
🪶برای ایجاد و حفظ سازگاری در رابطه
عاطفی، میتوان از راهکارهای مختلفی
استفاده کرد.
این راهکارها به زوجها کمک میکنند تا
با توجه به نیازها و ویژگیهای خود،
بهبود در رابطهشان ایجاد کنند و با چالشها
بهتر برخورد کنند، مثل:
- ارتقاء مهارتهای ارتباطی
- مدیریت تضادها و اختلافات
- ایجاد فضای امن و با اعتماد
- تعامل و تفریح مشترک
- مدیریت استرس و فشارها
- ارتقاء همدلی و تفهیم
- مراقبت از زمان مشترک
⭐
“صرفا چون برنامهای برای امروز ندارید”
با هرکسی قرار کافه و شام نذارید،
“صرفا چون خوش میگذره”
دورهمی و مهمونی هرکسی رو قبول نکنید،
“صرفاً چون حوصلهتون سر رفته”
با هر کسی حرف نزنید چت نکنید،
“صرفاً چون تنهایید”
با هرکسی وارد رابطه نشید.
اتفاقاً همین ارتباطات سادست
که شخصیت شمارو تشکیل میده.
«نه گفتن» نشونهی غیر اجتماعی بودن نیست،
فقط ثابت میکنه چقدر برای قلب و روح و
افکار و شخصیت و خودتون ارزش قائلید.
📚
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ
یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
سال ۱۴۰۳ هجری خورشیدی، سال مبارک و فرخنده باد🌸🌸
ـ
❤️
💢هرگز از سخنان طعنه آمیز در ارتباط های کلامی خود استفاده نکنیدو در جمع فامیلی یا دوستانه برای خنداندن دیگران همسرتان را تحقیر نکنید
زیرا موجب می شود که ناخودآگاه شما هم در نظر مخاطبان تحقیر شوید.
وظیفه ی ما در رابطه نشان دادن غلط ها و اشتباهات دیگران نیست.
ما همه به اندازه ی کافی واعظ و معلم اخلاق در اطرافمان داریم.
وظیفه ی ما شاید این است که سکوت کنیم و اجازه دهیم دیگران خودشان باشند در کنارمان،
درست همان کسی شویم که هیچگاه نداشتیم!
وظیفه مان این است که دیگری را برای خودمان نخواهیم! بلکه دیگری را برای رها بودنش و شبیه خودش بودن بخواهیم.
آدمها برای کم کردن دردها و تنهایی ها وارد رابطه میشوند نه برای وارد شدن به قفسی دیگر حتی اگر مُهرِ عشق بر سر در قفس خورده باشد.