❤️
💢هرگز از سخنان طعنه آمیز در ارتباط های کلامی خود استفاده نکنیدو در جمع فامیلی یا دوستانه برای خنداندن دیگران همسرتان را تحقیر نکنید
زیرا موجب می شود که ناخودآگاه شما هم در نظر مخاطبان تحقیر شوید.
وظیفه ی ما در رابطه نشان دادن غلط ها و اشتباهات دیگران نیست.
ما همه به اندازه ی کافی واعظ و معلم اخلاق در اطرافمان داریم.
وظیفه ی ما شاید این است که سکوت کنیم و اجازه دهیم دیگران خودشان باشند در کنارمان،
درست همان کسی شویم که هیچگاه نداشتیم!
وظیفه مان این است که دیگری را برای خودمان نخواهیم! بلکه دیگری را برای رها بودنش و شبیه خودش بودن بخواهیم.
آدمها برای کم کردن دردها و تنهایی ها وارد رابطه میشوند نه برای وارد شدن به قفسی دیگر حتی اگر مُهرِ عشق بر سر در قفس خورده باشد.
▫️سعی در تغییر دادن همسرتان نکنید.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که امروزه گریبانگیر زوجها شده است این است که با علم به تفاوتهای آشکار و بزرگ با یکدیگر ازدواج میکنند و این طور پیش خودشان میگویند که آن تفاوتها و خصلتهایی که به میلمان نیست را در طول زندگی در طرف مقابلمان تغییر میدهیم.
فردی که در بیست و چندین سال با یک خصوصیت خاصی بزرگ شده است، تغییر دادنش مشکل یا غیرممکن است.
به هیچ وجه نمیتوانید کسی را مجبور کنید که فلان خصلتش را کنار بگذارد.
تا زمانی که خصوصیتی از او به شما یا دیگران آسیبی نمیزند، نباید دائما سعی کنید که خصلتهایش را تغییر دهید یا مثلا مدام در حین جروبحث به او بگویید که باید خودش را عوض کند.
اما اگر رفتار غلطی را در همسرتان میبیند که نیاز به اصلاح دارد و به نفع خودش و اطرافیانش است که در آن رفتارِ بهخصوص تجدیدنظر کند، باز هم باید این موضوع را با لحن خیلی محتاطانه و در زمان مناسب با او در میان بگذارید تا نتیجه معکوس ندهد.
معرفی کتاب برای دوران بلوغ نوجوانان
دوران بلوغ یکی از مراحل رشد است که در طول دوران گذر از کودکی به نوجوانی رخ میدهد. دوران بلوغ در دختران و پسران متفاوت است و نشانههای متفاوتی هم دارد. در این دوران هم بدن و هم ذهن کودکان دچار تغییراتی میشود. تغییراتی که ممکن است برای کودک و همچنین والدینش ناشناخته، اضطرابآور و حتی نخواستنی باشد. اما راه فراری از آن نیست.
خوشبختانه کتابهای خوبی وجود دارد که به والدین و نوجوانان کمک میکند تا دوران بلوغ را بشناسند. درباره تغییراتی که در انتظارشان است، آگاه باشند و البته بتوانند این دوره را بدون تنش و استرس پشت سر بگذارند. در این یادداشت، کتابهایی برای دوران بلوغ نوجوانان معرفی میکنیم. اگر نوجوان هستید، میتوانید این کتابها را بخوانید و به جوابی برای پرسشهایتان دست پیدا کنید. اگر پدر یا مادر هستید، میتوانید این کتابها را به فرزندتان هدیه کنید.
🔅🔅🔅🔅
بلوغ به زبان ساده
نویسنده: ماندانا سلحشور
انتشارات نقشونگار
دوران بلوغ با تغییراتی غافلگیرکننده همراه است. بدنتان چنان سریع تغییر میکند که نمیدانید چه باید بکنید. از طرف دیگر، ذهنتان نیز به هم میریزد. چیزهایی که قبلا برایتان جالب بود، جذابیتش را از دست میدهد و ناگهان، علاقهمندیهای جدیدی پیدا میکنید. چه چیزهای دیگری در انتظارتان است؟ تغییر در روابط دوستانه و روابط خانوادگی؟ تغییر در مدرسه؟ هیجانات عاطفی کجای این دوران رخ میدهد؟ اگر بدانید که قرار است با چه ماجراهایی روبهرو شوید، پذیرش بیشتری خواهید داشت و دوران بلوغ را با آرامش بیشتری پشت سر میگذارید.
ماندانا سلحشور در کتاب بلوغ به زبان ساده، تمام آنچه را که نیاز است بدانید، توضیح داده است. این کتاب متن ساده و روانی دارد و خواندنش برای شما که نوجوان هستید، یا فرزند نوجوان دارید، مفید است.
🔅🔅🔅🔅
چگونه از بدنم مراقبت و نگهداری کنم؟ (۱)
نویسنده: کارا ناترسون
مترجم: مهناز جعفری
همانطور که پیشتر هم گفتیم، بدن با نزدیک شدن به دوران بلوغ و آغاز نوجوانی، تغییرات زیادی میکند. این تغییرات در دختران به این شکل نمایان میشود: بدن شما تغییر میکند. موهایی در دستوپاهایتان میروید. ممکن است سروکلهی جوشها نیز پیدا شود. قدتان بلند میشود، وزنتان افزایش پیدا میکند و به طور کلی بدن حالت کودکانهاش را از دست میدهد. بسیاری از دختران در همین سن، عادت ماهانه را تجربه میکنند و احساسات متفاوتی را تجربه میکنند. نیاز به استقلال، تغییرات عاطفی و نیاز به گذراندن زمانهایی به تنهایی بخشی از این تغییرات است.
بدنتان همانطور که تغییر میکند، نیازهای متفاوتی پیدا میکند. حالا مراقبت و نگهداری از بدن، باید متناسب با تغییراتی باشد که در وجودتان رخ داده است. علاوه بر این، مراقبت و نگهداری از بدن میتواند به شما آرامش بدهد و کمکتان کند تا با تغییرات ظاهری و روانی کنار بیایید و بتوانید نگرانیهایی را که دارید، مدیریت کنید.
کتاب چگونه از بدنم مراقبت و نگهداری کنم؟ میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این کتاب به منزله یک کتاب راهنما برای تمام دخترانی است که در آستانه بلوغ هستند. البته تمام مادران و پدران میتوانند با مطالعه این کتاب برای این تغییرات آماده شوند و به سوالات فرزندشان پاسخ بدهند.
🔅🔅🔅
راهنمای نوجوانشدن برای پسران
نویسنده: کیت گروئنوالد ففر
مترجم: محمد ضیایی موحد
نشر تیمورزاده
🔅🔅🔅🔅
بلوغ کتابی راهنما، برای دختران
نویسنده: داویدا هارتمن
مترجم: شیدا معنوی
انتشارات نامه مهر
🔅🔅🔅🔅
بلوغ کتابی راهنما، برای پسران
نویسنده: داویدا هارتمن
مترجم: شیدا معنوی
انتشارات نامه مهر
🔅🔅🔅🔅
آنچه باید پدر و مادر از بلوغ و نوجوانی بدانند اثر احمد پدرام و رقیه منصوری بنی
کتابهایی که در این یادداشت معرفی کردیم، کتابهایی هستند که برای تمام نوجوانان، والدین و حتی افرادی که با گروه سنی نوجوان کار میکنند، مفیدند. این عناوین با نگاه به علم روز دنیا نوشته شدهاند و در آن از باورهای قدیمی و عقاید کهنه و تاریخ مصرف گذشته خبری نیست.
❤️
💢زنهایی که دائما نا آرام و مضطربند، هر چه زیبا و خوش اندام هم باشند هرگز همراه خوبی در زندگی نیستند.
اینها یاد گرفته اند چگونه هر لحظه را با یک غم جدید مخلوط کنند. چنان چه فعلا دلیلی بر خطای همسر نداشته باشند از این می ترسند که همسرشان در آینده تغییر کند.
تغییری که مقابله با آن در اختیار آنها نباشد.
فرض می کنند که اگر همسرم وفادار نماند چه می شود...اگر بیمار شوم و نتوانم دیگر به وظایفم عمل کنم...اگر مهر و محبت همسرم را از دست بدهم و هزاران اگر دیگر که همه روی اخلاق و اعصاب آدم تاثیر می گذارد...
بدیهی است که با وجود چنین اضطرابهایی نمی توان به دیگران محبت کرد یا خوش برخورد بود.
این بی قراریها خود فرد را که از نفس می اندازند هیچ، شریک زندگی را نیز به تنگ می آروند.
کتاب تکنیکهای های فرزندپروری دکتر سعید جهانشاهی فرد (قسمت ۲۳ )
یک تکنیک دیگه که کمک میکنه مطلب، توی ذهن مرتب و منظم بشه، تکنیک منشی است که یکی از تکنیکهای مهمیه که برای آگاهی دادن به کار میره.
تکنیک منشی یعنی مثل یک منشی که به رئیسش کمک میکند تا کارهاش بهتر انجام بشه، به بچه کمک می کنیم تا روال منطقی اتفاقات، رو بهتر بفهمه ؛ اینطور بهتر آگاهی پیدا میکنه که چی باعث چی شده .
مثلاً:
فرزند: ( با اضطراب) مامان، راستش نمیدونم، آقا دعوام کرد. همه خندیدن. آقامون رو دوست ندارم.(با گریه) مامان، حالا چی میشه؟
مادر: خوب، ببینم چی شده ، مشقاتونو ننوشته بودی. معلمتون دعوات کرد. از دست معلم عصبانی شدی. بچهها بهت خندیدن. تو خیلی خجالت کشیدی .راستی، از دست خودتم ناراحت شدی؟
بچه : آره.
مادر: اوه، چه روز سختی داشتی. از من چی میخوای،عزیزم چیکار کنم برات؟
با استفاده از تکنیک منشی، مادر به فرزندش آگاهی داد یا یاد داد که وقتی مشقاش رو ننویسه، معلم از دستش عصبانی میشه. تعجب نکنید، خیلی از بچهها متوجه نمیشن که عصبانیت معلم به خاطر ننوشتن مشق بوده، فکر میکنن معلم دوستشون نداشته یا موضوع دیگری باعث شده یا...
به همین دلیل، مادر برای بچهاش مشخص کرد که مشقها رو ننوشتن، باعث میشه معلم عصبانی بشه ، عصبانیت معلم هم باعث میشه او را دعوا کنه. دعوا کردن آقا معلم، هم باعث میشه بچهها بخندند. خنده بچهها هم باعث میشه او خجالت بکشه.
اینکه گفت: " تو خیلی خجالت کشیدی!" استفاده از تکنیک بیان احساس بود. چون بچه نمیدونه که اون حسی که داشته ، اسمش خجالته . برای همین هم نمیتونه خودش بگه خجالت کشیدم. البته، اگه مامانش درست حدس زده باشه.
و سوال آخرش که پرسید : " از دست خودت هم ناراحت شدی؟" باز هم به کار بردن تکنیک بیان احساس بود و ادامه تکنیک منشی. چون میخواست این معنی رو به حرفاش بده که: " وقتی خودت مشقات رو نمینویسی، معلم عصبانی میشه و ... قاعدتاً باید از دست خودت هم ناراحت بشی، نه از دست بچهها."
دقت کنید چطور مادر به فرزندش میفهمونه یعنی بهش آگاهی میده ، میفهمونه کسی که بره با دوستاش بازی کنه ، خسته بشه و نتونه مشقاشو بنویسه ، باید از معلم میترسه چون معلم دعواش میکنه و...
مادر با تکنیک منشی، عواقب کار نادرست فرزندش را براش برجسته و مشخص کرد، بدون اینکه زخم زبون بزنه، سرزنش کنه، طعنه بزنه یا تنبیهش کنه. راستی چرا پرسید از من چی میخوای؟ درسته ، تا خودش رو دوست و همراه و کمک کار فرزندش نشون بده، نه تنبیه گر اون.
علاوه بر این، یاد داد که اگه در این شرایط قرار گرفت باید واضح ، به مادرش بگه از اون چی میخواد.
مادر فرشته نیست، علم غیب هم نداره که خودش بفهمه. باید بهش بگن. مادر، اینطوری کمک کرد تا فرزندش تلاش کنه خواستهاش رو واضح بیان کنه.
آموزش بیان خواسته، خیلی مهمه و در نهایت به اون کمک کرد که خودش فکر کنه خودش تصمیم بگیره، یعنی از" تکنیک خودت چی فکر میکنی" و "تاکتیک استقلال" استفاده کرد.
استفاده از تکنیک وضوح هم بود. چطور؟ مادر کمک کرد فرزندش ، حرفش، رو واضحتر بیان کنه . در واقع فرزندی با شخصیت سالم، اگه قراره حرف بزنه، به جای این جمله که " مامان، راستش نمیدونم، آقا دعوام کرد. همه خندیدن. آقامون رو دوست ندارم. (با گریه) مامان، حالا چی میشه؟" باید میگفت:"
مشقامو ننوشته بودم. معلم دعوام کرد. از دست معلم عصبانی شدم . بچهها بهم خندیدن . من خیلی خجالت کشیدم. از دست خودم هم ناراحت شدم. روز سختی داشتم."
مسلماً خودش توی این سن، نمیتونه اینقدر راحت و واضح حرف بزنه یا اینقدر منظم بفهمه که چه اتفاقاتی براش افتاده که اینقدر استرس و اضطراب داره، اما از یک مادر خوب انتظار میره که بتونه طوری تربیتش کنه که، همونطور که داره بزرگ میشه بتونه به این وضوح، حرف و خواسته و احساسش رو بیان کنه.
✨✨✨✨✨✨✨
✨برای عوض کردن زندگیمان، برای تغییر دادن خودمان، هیچگاه دیر نیست.
✨هرچند سال که داشته باشیم، هرگونه که زندگی کرده باشیم، هر اتفاقی که از سر گذرانده باشیم، بازهم نو شدن ممکن است.
✨حتی اگر یک روزمان درست مثل روز قبلش باشد، باید افسوس بخوریم. باید در هر لحظه و نفسی نو شد!
#نگی_که_نگفتی
❤️زن و شوهر خوشبخت❤️
زن و شوهر خوشبخت👇
بابت همه داشته هاشون خوشحالن🥰
و حسرت داشته های دیگران رو نمیخورن💙
قدر سلامتی خود و خانواده شونو میدونن💚
و برای رسیدن به اهداف شون، برنامه ریزی و تلاش میکنن💛
اونا باور دارن که جهان، بر محور عشق و پویایی ست💓
💞💍🧕🏻🧔🏻♂💍💞
#پیش_از_ازدواج
#انتخاب_آگاهانه
🌀خِشت اوّل🌀
🔵5⃣
❗️مواظب باش در دام ضدِّ اجتماعی ها نیفتی❗️
🔹 ازدواج با افرادی که شخصیت ضد اجتماعی دارن رضايت بخش نيست👇
🔻 برای اینگونه از افراد، فقط نياز به قدرت و آزادی خودش مهمه
🔻 نيازهای بقیه براش اهميتی نداره
🔻 یکی از ویژگی های برجسته ش اينه كه نيازش به عشق و احساس تعلق، بشدت کم هست و گاهی تقريباً صفر
🔻 آنها از تحقير كردن دیگران لذت می برند و فقط خودش رو انسانی قابل میداند
🔻 در فریب دادن ديگران مهارت داره و اگه در چند برخورد اولیه مهربان بنظر ميرسه برای بهرهكشی ست نه از سر لطف
🔻 وقتی در رابطه، به خواسته هاش دست پیدا میکنه اگه طرف مقابل بخواهد به او تكيه كند از دستش می گريزد و اگه کسی به او متكی و وابسته باشه ممكنه تا حدّ ضرب و شتم نسبت به او پیش برود تا همه خواسته هايش را برآورده كند
🔻 نمیتوان روی شخصیت های ضدّ اجتماعی حسابی باز کرد و قابل اتکا و قابل اعتماد نیستن
💞💍🧕🏻🧔🏻♂💍💞
#نکات_طلایی
🟠همیشه حق با شما نیست🟠
🔸 همیشه این شما نیستین که درست میگین
🔸 یه وقتایی هم از دور به رابطه تون نگاه کنین
🔸 منصفانه ببینین؛ شاید شما هم بی تقصیر نبودین
🔸 اگه هر کدوم از ما انسانهای منطقی تری باشیم روابط مون بی تنش تر میشه
🔸 وقت بذارین، روی خودتون تمرکز کنین و سعی کنین برای اصلاح نقص های رفتاری تون تلاش کنین
#تجربه_ها
🌱 اوایل ازدواج مون، اگه کوچکترین بحثی پیش میومد دلهره میگرفتم...
ولی
الان مثل اون اوایل، بعد هر بگو مگو دست و پام رو گم نمیکنم و تن و بدنم نمی لرزه که وااای ما باهم بحث مون شد! دنیا به آخر رسید! فاتحه رابطه مون خونده شد!
نه.
الان دیگه سنم بیشتر شده و میدونم 👈 یه وقتایی اختلافنظر نمک زندگیه
🌱 در کل میشه گفت در هر تعامل سالم انسانی بالاخره یکسری اختلافنظر دیده میشه...
بعضی اوقات هم ممکنه دلخوری هایی پیش بیاد که تا حدی طبیعیه... امّا
🔻 چیزی که غیرطبیعیش میکنه، شکستن حرمتها ست و
بی احترامی و اهانت به همدیگه وسط بگومگوها
خراب کردن پل های پشت سر برای برگشت و آشتی و ترمیم رابطه...
#پیش_از_ازدواج
#سادگی_زیباست
#برای_شروع_آسان_بگیر
🍃 سادگی زیباست...
🍃 ساده زیستن زیباست...
🍃 آسان تر که بگیری...
🍃 آسان تر شاد میشوی...
🍃 آسان تر ذوق میکنی...
🍃 آسان تر دلت غنج میره برای زندگی...
🍃 برای زندگی کردن...
#آسیب_ها
🟡باجگیر عاطفی نباشیم🟡
🟠2⃣
🔸 باج گیری عاطفی یا گروکشی عاطفی زمانی اوج میگیره که زن یا شوهر، از نقطه ضعف طرف مقابل یا اصطلاحاً با داشتن آتویی از او، مثلاً از احساس ترس یا احساس گناهش سوءاستفاده کند
🔻 این کار میتونه برایش تبدیل به شگردی منفی بشه و ازطریق تکرار مداوم، تهدید مستقیم یا غیرمستقیم، تحت فشار قرار دادن و... همسرش رو برای انجام یا پذیرفتن خواسته های غیرمعقول خودش مجاب کند
🔻 معمولاً خواسته هایی که در این نوع از سوءاستفاده مطرح میشه، خواسته هایی غیرمعقولانه ست که فرد سعی میکنه خوب و موجه جلوه دهد؛ همراه با یکسری اهرم های فشار
🔸 حتی اگه احیاناً خواسته درستی هم باشه، شیوه مطرح کردنش درست نیست چون با تمرکز بر نقطه ضعفی از ویژگی های روحی و عاطفی طرف مقابل و تحت فشار قراردادن مطرح شده
نمونه هایی از باجگیری عاطفی در زندگی مشترک👇
❌ اگه امروز رفتی فلان جا، دیگه منو نمیبینی...
❌ اگه دوستم داشتی، حتماً این کار رو انجام میدادی...
#نگی_که_نگفتی
قرار نیس حتماً در کاری نامبر وان باشی تا بتونی شروعش کنی‼️
👈 قراره با توانایی نسبی شروعش کنی
👈 با شجاعت، پای سختیاش وایسی
👈 باپشتکار تمرین کنی تا در اون کار، عالی و نامبر وان بشی🤩🥳
-----------------------
پ.ن: ناشنوا باش... وقتی همه از محال بودن آرزوهات میگن...
#نکات_طلایی
🌿احترام خودتو حفظ کن🌿
🍃 اهمیت دادن به خودت روی زندگی زناشوییت خیلی اثرگذاره
🍃 هر چی بیشتر به خودت احترام بذاری، در رابطهت هم اثرات مثبتشو میبینی
🍃 روی تقویت اعتماد به نفس کار کن
🍃 بخاطر اشتباهات گذشته، به خودت و همسرت فرصت جبران بده
🍃 صادق باش. مشتریِ صداقت بودن خیلی مهمه
🍃 از افرادی که به زندگی دو نفره شما آسیب میزنن فاصله بگیر
🍃 مراقبت کن از بدنت
🍃 مقایسه نکن. یکبار برای همیشه، دورِ مقایسه کردن خودت و همسرت با بقیه خط بکش
🍃 احساس ارزشمندی در ازدواج و رابطه زناشوییت داشته باش
#آسیبها
❗️خطرسازهای رابطه رو بشناس❗️
👇👇👇👇👇
❌ اولویت قرار ندادن همسر
❌ اجازه به اطرافیان برای دخالتهای مکرر
❌ توهینهای مکرر و شکستن مرزهای احترام
❌ قهرکردنهای مکرر
❌ تهمت
❌ تهدید مکرر به طلاق
❌ انتقادهای مخرب و مکرر
❌ خیانت
❌ دعوا در حضور فرزندان
❌ شکایت از همسر به دوست و آشنا و فامیل
#کودکانه
زمانی که از تلاش برای تربیت فرزندمان دست برمیداریم و روی تربیت خودمان تمرکز کنیم:
● داد نزنیم
● از روی خشم تنبیه نکنیم
● زور نگوییم
● مقایسه نکنیم
● توهین نکنیم
● ناسزا نگوییم
● برچسب نزنیم
● از اشتباهات بی خطر کودکانمان نترسیم،
● خستگی خود را روی آنها خالی نکنیم،
● آنها را مقصر ناکامی های خود ندانیم،
همه چی درست می شود.
کودکانمان را پرورش دهیم و خودمان را تربیت کنیم ....