eitaa logo
کلیپ آموز | اقتصادی
45 دنبال‌کننده
115 عکس
74 ویدیو
0 فایل
مرتضی عطایی کارشناس رسانه در اقتصاد @mbm124
مشاهده در ایتا
دانلود
3⃣ 🔵 قوانین و مقررات دستیابی به امنیت اقتصادی ، بدون وجود قوانین و مقررات شفاف و با ثبات امکان پذیر نیست. قوانین و مقررات مبنای عملکرد تمامی عوامل اقتصادی هستند و بدون داشتن قوانینی که از ایجاد ثبات و امنیت در فضای کسب و کار اقتصادی حمایت کند ، سطوح بالای امنیت اقتصادی نیز محقق نخواهد شد . 🅾 قوانین و مقررات مربوط به تجارت ، مالیات ، مالکیت ، سرمایه گذاری خارجی ، کار و مالکیت معنوی ، از مهمترین قوانینی هستند که ارتباط زیادی با موضوع امنیت اقتصادی دارند .
🔴 حبس تجارت کشور در بوروکراسی اداری فرآیند تجاری ایران ، علاوه بر گمرک ، ۲۲ سازمان اقدام به سیاست گذاری ، دخالت و نظارت می کنند. 🅾 شناسایی و حذف ( سازمان های مزاحم ) در روند تجارت کشور به منظور تسهیل تجارت یکی از اقدامات مهمی است که باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد 🟠 رویه های گمرکی : 🇮🇷 ایران : ۱۶ مورد ( صادرات ، واردات ، مرجوعی ، امانات پستی ، مسافری ، پیک های سیاسی ، فروشگاه های آزاد ، ورود موقت ، صدور موقت ، تعاونی مرزنشینی ، پیله وری ، ته لنجی ، مناطق آزاد ، مناطق ویژه ، بازارچه های مرزی ، سوآپ) 🇦🇺 استرالیا: ۴ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، مسافری ) 🇰🇷 کره جنوبی : ۶ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، مسافری ، ورود موقت و مرجوعی ) 🇧🇴 هند : ۵ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، ترانزیت ، مسافری ) 🇸🇬 سنگاپور : ۶ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، ترانزیت ، مسافری و ورود موقت )
🔴 ایجاد سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی با راه اندازی این سامانه به صورت لحظه ای اطلاعات واردات و صادرات کشور قابل رصد است. این اقدام موجب تنگ تر شدن عرصه برای فعالیت متخلفان و شرایطی فراهم شده تا با الکترونیکی شدن رویه ها و ارسال مجوزهای واردات به روش الکترونیکی گزارش های مستند و به روز در اختیار دستگاه های نظارتی قرار گیرد و جلوی گلوگاه های فساد گرفته شود. 🔵 میانگین وزنی زمان گردش اظهارنامه قبل از اجرایی شدن سامانه در رویه صادرات ۷ روزه بوده ، در حالیکه بعد از اجرایی شدن سامانه به یک روز کاهش یافته است. 🔵 ارتباط سامانه گمرک با ۲۱ سازمان همکار: ( سازمان امور مالیاتی، سازمان ملی استاندارد، اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن کشاورزی ایران ، سازمان غذا و دارو ، سازمان توسعه و تجارت ، نیروی انتظامی، سازمان حفظ نباتات و سازمان دامپزشکی
🔴 سامانه بیتا ( بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی ) یکی از ۱۴ خوشه خدمات دولت الکترونیک است . از سامانه بیتا به عنوان شاه کلید پیاده سازی دولت الکترونیک در عرصه اقتصاد نام برده می شود . وزارت اقتصاد و امور دارایی طبق قانون مسئول این سامانه است و وظیفه دارد شرایط را به نوعی فراهم سازد که تمام دستگاه هایی که به نوعی با موضوعات اقتصادی مرتبط هستند ، به این سامانه متصل شوند و از این کانال بر مبنای نیازهای خود به تبادل اطلاعات بپردازند.
🔴 رونق تولید داخلی علاج اقتصاد کشور مقام معظم رهبری : ۹۱ اگر ما توانستیم تولید داخلی را رونق ببخشیم ، مسئله تورم حل خواهد شد ، مسئله اشتغال حل خواهد شد ، اقتصاد داخلی به معنای حقیقی کلمه استحکام پیدا خواهد کرد. اینجاست که دشمن با مشاهده این وضعیت ، مایوس و ناامید خواهد شد . وقتی دشمن مایوس شد تلاش دشمن ، توطئه دشمن تمام خواهد شد.
🔴 اقدام و عمل ✅ برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی با موضوع اقتصاد مقاومتی گردآورنده : مهدی مطهری
🔴 اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری: اقتصاد مقاومتی یعنی ما اگر به نیروی داخلی ، به ابتکار جوان ها ، به فعالیت ذهن ها و بازوها در داخل ، تکیه کنیم و اعتماد کنیم ، از فخر و منت دشمنان خارجی ، خودمان را رها خواهیم کرد ؛ ظرفیت های بی پایان را که در داخل هست جستجو کنیم ، شناسایی کنیم ، با برنامه ریزی درست و صحیح این ظرفیت ها را فعال کنیم ، این استعدادها به کار گرفته بشوند.
🔴 جلوگیری از کالای قاچاق در شرایط ورود کالاهای قاچاق به کشور که تعطیلی تولید داخلی ، پیامد گریز ناپذیر آن است ، بستر لازم برای حمایت از سرمایه گذاران و کار آفرین ایرانی فراهم نیست. سرمایه گذار تا وقتی نسبت به سودآوری کار خود اطمینان نداشته باشد ، دست به سرمایه گذاری نخواهد زد. یکی از وجوه امنیت سرمایه گذاری ، اطمینان از وجود بازار است که وقتی در اختیار محصول خارجی قرار گرفت ، این امنیت و اطمینان خاطر از میان خواهد رفت . بنابراین جلوگیری از قاچاق کالا یکی از وجوه اقتصاد مقاومتی است.
توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه در دولت جدید یک ضرورت است. چابهار با موقعیت استراتژیک خود، می‌تواند به مرکز صادرات و واردات تبدیل شود.سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و تسهیل شرایط برای فعالان اقتصادی، کلید رشد و رونق این استان و تقویت اقتصاد ملی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بنگاه داری بانک ها چه کسی قرار است جلوی دانه درشت‌هایی که در حال نابود کردن کسب و کارهای خرد و کوچک هستند را بگیرد ؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزی فقط یک آرزو بود... از امروز پرداخت کنندگان مالیات اصناف و مشاغل می‌توانند انتخاب کنند مالیات‌شان کجا هزینه شود: در کدام استان؟ در کدام پروژه؟
پاسخ به مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه با ایران 🔰 اخیرا تصویری در فضای مجازی منتشر شده که نشانگر رشد ده‌ها برابری اقتصاد کشورهای منطقه در برابر رشد تنها ۱۴ برابری ایران در ۵۰ سال گذشته است و این مسئله بعنوان نسبت به همسایگان تلقی شده است. 🔻 هر چند که اعداد تصویر دقیق نیست اما برای اثبات نادرستی اصل این منطق تنها کافی است میزان رشد اقتصادی چند کشور مهم اقتصادی را به این نمودار اضافه کنیم. حال مشاهده می‌کنیم که اتفاقا کشورهای مهم اقتصادی دنیا هم در ۵۰ سال گذشته نرخ رشد ۱۰ تا ۲۰ برابری داشته‌اند. بعنوان مثال کشورهای ، آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا به ترتیب ۸، ۱۰، ۱۱، ۱۷ و ۲۰ برابری داشتند. 🔻 دلیل این استنتاج اشتباه عدم توجه به این مسئله است که بسیاری از کشورهای منطقه مانند امارات سابقه اقتصادی طولانی نداشته و در ۵۰ سال گذشته حجم اقتصادی بسیار ناچیزی داشتند. اما ایران در ۵۰ سال گذشته از مهمترین صادرکنندگان نفت دنیا بوده و بیشترین تولید ناخالص داخلی را بخاطر فروش بالای نفت تجربه کرده بود. 🔻 فرض کنید فردی از نمره ۱ به نمره ۵ ارتقاء و رشد ۵ برابری یافته است و فرد دیگری از نمره ۱۰ به نمره ۲۰ رسیده ولی رشد ۲ برابری یافته است. نمیتوان فرد اول را بخاطر رشد ۵ برابری به فرد دوم بخاطر رشد ۲ برابری برتری داد! لذا مقایسه اقتصادی کشورها با ایران با شاخصه‌های اشتباه اقتصادی بسیار گمراه‌کننده است 🔻 همچنین ۸۰٪ بودجه برخی کشورهای منطقه متکی به خام‌فروشی نفت بوده و نه تولید محصول برای کشورشان.
🔴ابرپروژه انتقال گاز روسیه؛ تلاشی برای تبدیل ایران به هاب گازی 🔹اندیشکده راهبردی تبیین نوشت: کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا که به تبع جنگ اوکراین ایجاد شد، ظرفیت مازاد سالانه ۹۵ میلیارد متر مکعبی را برای روسیه فراهم کرده است. 🔹ایران با آگاهی از این موضوع در سفر رییس جمهور شهید به روسیه در آذر ماه ۱۴۰۲، پیشنهاد انتقال روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب معادل سالانه ۱۱۰ میلیارد مترمکعب گاز را به طرف روس ارائه کرد. 🔹این پیشنهاد در سفر الکسی میلر مدیرعامل شرکت گازپروم در تیرماه ۱۴۰۳ به امضاء رسید. مقرر است روسیه پس از احداث خط لوله با سرمایه‌گذاری خود به مدت ۳۰ سال این گاز را در اختیار ایران قرار دهد.
نسخه‌های دقیقا با کشورها چه می‌کند؟ 🔸 داویسون بودهو، اقتصاددان ارشد صندوق بین‌المللی پول و مسئول بخش اجرایی برنامه‌های اصلاح ساختاری این صندوق در امور آمریکای لاتین و آفریقا در دهه‌ی ۱۹۸۰ میلادی، در سال ۱۹۸۸ میلادی، او از سمت خود استعفا کرده و نامه‌ای را به میشل کَمدِسِز رئیس صندوق بین‌المللی پول در آن زمان، نوشت و در آن نامه تصریح کرد: 🔻 «من امروز، بعد از ۱۲ سال کار در جمع کارکنان صندوق بین‌المللی پول و بعد از ۱۰۰۰ روز مسئولیت رسمی در این سمت و یاد دادن ترفندهای شما به دولت‌ها و مردم آمریکای جنوبی،کارائیب و آفریقا، از حضور در صندوق می‌دهم. برای من، استعفا یک است، و برای همین، من اولین قدم بزرگ در این مسیر را به این امید برمی‌دارم که دست‌های خود را از آن چه که در ذهن من، است، پاک کنم. آقای کَمدِسِز، مقدار خون‌ها آن‌قدر زیاد است که از آن رودها جاری می‌شود و خود شما هم این را می‌دانید... این افکار دورتادور مرا فرا گرفته است. بعضی وقت‌ها احساس می‌کنم که در تمام دنیا، آن‌قدری وجود ندارد که بتواند دستان من را از آن چه که با نام شما و با نام پیشینیان شما و با مُهر رسمی شما انجام دادم، پاک کند».
🔴 رشد ۳۱ درصدی صادرات به افغانستان 🔹محمود سیادت، رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: در ابتدای ورود طالبان به دولت افغانستان، تجارت با این کشور به شدت کاهش یافت اما در سه سال گذشته و به مرور روابط تجاری دو کشور با رشد مواجه شد. 🔹طی ۳ ماهه سال ۱۴۰۳، صادرات ایران به افغانستان ۵۱۷ میلیون دلار بود که حکایت از رشد ۳۱ درصدی دارد. 🔹با توجه به شرایط موجود و‏ با وضع عوارض بر واردات کالای نهایی از سوی افغانستان، حفظ بازار و تداوم تجارت با این کشور منوط به سرمایه‌گذاری مشترک است.
🔴 عدم مخالفت رهبری با تجارت جهانی آن روزی که ما بتوانیم با بنیه کافی وارد این میدان شویم ، اگر نشویم به خودمان ظلم کردیم ؛ اما اول باید بنیه اش را ایجاد کنیم
🔴 الگوی اقتصادی مردم بنیاد ؛ اما با نظارت دولت ❇️ مردم بنیاد است؛ یعنی بر محور دولت نیست و اقتصاد دولتی نیست ، اقتصاد مردمی است ؛ با اراده مردم ، سرمایه مردم ، حضور مردم تحقق میابد اما دولتی نیست ؛ به این معنی نیست که دولت در قبال آن مسئولیتی ندارد ؛ چرا ، دولت مسئولیت برنامه ریزی ، زمینه سازی ، ظرفیت سازی ، هدایت و کمک دارد. 🔵 کار اقتصادی و فعالیت اقتصادی دست مردم است ، مال مردم است ؛ اما دولت - به عنوان یک مسئول عمومی - نظارت میکند ، هدایت میکند کمک میکند . آنجایی که کسانی بخواهند سوء استفاده کنند و دست به فساد اقتصادی بزنند ، جلوی آنها را میگیرد ؛ آنجایی که کسانی احتیاج به کمک دارند ، به آنها کمک میکنند ؛ بنابراین آماده سازی شرایط ، وظیفه دولت است ؛ تسهیل میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رهبر انقلاب: کلید مشکلات اقتصادی کشور در تولید است. مسئله تولید را باید جدی گرفت