نشست مشترک مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و رادیو معارف
دکتر مسعود کاویانی مدیر رادیو معارف به همراه معاونان وی با حضور در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در نشستی مشترک با حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز گفت وگو کردند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از رادیو معارف به خاطر برنامه وزین بر "مدار قانون" تقدیر و پیشنهاداتی را برای ارتقای این برنامه مطرح کرد.
کمک رادیو معارف به موضوع اقناع سازی مخاطب در حوزه قوانین، گفتمان سازی و جریان سازی برای جامعه پذیر کردن قوانین از دیگر پیشنهادات دکتر نهاوندی در این نشست بود.
در این نشست زمینههای همکاری از جمله استفاده از نمایندگان مجلس در برنامه بر مدار قانون، پیوست رسانهای نشستهای علمی و انتشار آنها در رادیو معارف و مستندسازی از فعالیتهای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و... مورد بحث قرار گرفت.
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
مقام معظم رهبری: (حفظه الله)
مدرّس خصوصیت عمده اش این بود که هیچ عامل ارعاب و تهدید و تطمیع و فریب گری در او اثر نمی کرد.
( بیانات در دیدار کارگزاران حج؛ ۱۳۷۸)
هفته مجلس بر خانواده بزرگ پارلمان مبارک
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
رسانه با گفتمان سازی به پذیرش اجتماعی قوانین کمک کند/ قانون پذیری اجتماعی در عرصه حکمرانی از رسالتهای رسانه است
حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی در نشست مشترک با رئیس و معاونان رادیو معارف با بیان اینکه در چرخه قانونگذاری علاوه بر مراحل تدوین، تصویب، تایید و اجرا نیاز به گفتمان سازی برای پذیرش اجتماعی داریم، گفت: اگر بخواهیم در عرصه حکمرانی موفق عمل کنیم باید زمینه پذیرش اجتماعی قانون را در جامعه ارتقاء دهیم و رسانه در این زمینه نقش بسیار حساس و تعیین کننده ای برعهده دارد.
وی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماد مردم سالاری دینی، قوانین از ابعاد شرعی و فقهی بررسی و توسط نمایندگان مردم تصویب و بعد از تایید شورای نگهبان برای اجراء ابلاغ میشود، اما گاهی در حوزه اجراء و قانون پذیری اجتماعی با چالش مواجه هستیم.
لینک کامل مطلب:
https://B2n.ir/f13728
https://B2n.ir/j46123
https://B2n.ir/h65602
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
نشست مشترک مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مرکز موضوع شناسی احکام فقهی برگزار و زمینه های همکاری میان دو مرکز بررسی شد.
در این نشست حجج الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، حجت الله بیات رئیس مرکز موضوع شناسی احکام فقهی و محمدحسین فلاح زاده رئیس هیات امنای مرکز موضوع شناسی احکام فقهی و برخی مدیران گروهها و کارشناسان مرکز تحقیقات مجلس حضور داشتند.
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور در مرکز کتابخانه، موزه و اسناد مجلس شورای اسلامی با دکتر مسعود معینی پور دیدار و گفت و گو کرد.
در این نشست راههای همکاری های دوجانبه بین دو مرکز بررسی و بر تقویت همکاری ها تاکید شد.
دکتر نهاوندی با بیان اینکه پایه و اساس قوانین باید بر اساس فقه و شریعت بنا شود، بیان داشت: مسائل جدید و نوپدید زیادی مبتلابه نظام است که بسیاری از آنها پیوست قانونی ندارد، مرکز تحقیقات اسلامی بنا دارد فصل جدیدی از فعالیت ها را در در ارتباط با حوزه تقنین کلید بزند.
وی با اشاره به اینکه کتابخانه های کشور باید با توجه توسعه ارتباطات و هوش مصنوعی نقش فعال خود را در خط علم ایفا کنند، یادآور شد: بهره برداری محققان مرکز تحقیقات مجلس از منابع، اسناد و نسخ خطی کتابخانه مجلس از انتظارات مرکز است.
استفاده پژوهشگران مرکز از منابع دسته اول کتابخانه مجلس، برگزاری نمایشگاههای مشترک در دو بخش ملی و استانی، برگزاری نشست های مشترک نقد و جلسات رونمایی از کتابها از پیشنهادت دکتر نهاوندی بود.
دکتر معینی پور نیز از همکاری مشترک با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اعلام آمادگی کرد و گفت: دو مرکز در ارتباط با انتشار موضوعات مساله محور به صورت مشترک، پشتیبانی فکری از مخققان از طریق در اختیار قرار دادن منابع و نسخ خطی به پژوهشگران مرکز، همکاری پژوهشی دو مرکز در زمینه برگزاری همکاری خوبی داشته باشیم.
در بخشی از این نشست برخی مدیران کتابخانه های استان قم نیز حضور داشتند.
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
در نشست مشترک روسای مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بعد از ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای جدید مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: با توجه به توسعه ارتباطات و تکنولوژیهای جدید فضای مجازی مانند هوش مصنوعی و سمت و سوی پژوهشگران و محققان به سمت این فضاها، لازم است کتابخانههای کشور از جمله کتابخانه، موزه و مرکز اسناد خدمات خود را در حوزه دانشی به پژوهشگران تسهیلتر و بیشتر کنند.
وی در این دیدار خواهان استفاده محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شد.
وی پیشنهاد کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و کتابخانه، موزه و مرکز اسناد در زمینه برگزاری نشستهای مشترک پیرامون موضوعات تقنینی همکاری کنند.
برگزاری جلسات مشترکی توسط دو مرکز در زمینه جلسات نقد کتابهای حقوقی، فقهی تقنینی، رونمایی از آثار و برگزاری نمایشگاههای کتاب به صورت مشترک از دیگر پیشنهادهای دکتر نهاندوی به رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس بود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچین خواستار شد: زمینه استفاده محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از نسخ خطی کتابخانه و مرکز اسناد مجلس فراهم شود
وی تاکید کرد: زمینه بازدید محققان، اساتیدو پژوهشگران همکار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از کتابخانه، موزه و مرکز اسناد نیز تسهیل شود.
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
اعلام آمادگی رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس برای هر گونه همکاری با مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
دکتر مسعود میعنی رئیس کتابخانه مجلس با استقبال از پیشنهادات دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس جهت انجام همکاریهای مشترک، اعلام کرد: برای هر گونه همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس آمادگی کامل داریم.
وی در این دیدار پیشنهاد کرد: برخی آثار مساله محور و موضوعی را میتوان با همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شناسایی و منتشر کرد.
دکتر معینی پور استفاده محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از نسخ خطی کتابخانه که دارای قدمت و منابع غنی و قوی است را نیز مورد توجه قرار داد و اعلام کرد مرکز می تواند از این ظرفیت استفاده کند.
وی همچنین گفت: کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی یک گروه اسلام شناسی دارد که میتواند برای پشتیبانی تقنینی از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همکاریهای را تعریف کرد.
در ادامه دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات مجلس و دکتر مسعود معینی پور پیرامون وضعیت برخی قوانین و ضرورت تنقیح آنها، کاستیها و خلاءهای قانونی در برخی حوزهها و شیوه تاثیرگذاری دو مرکز در مباحث تقنینی بحث و تبادل نظر کردند.
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور در تهران با آیت الله محمدباقر تحریری تولیت مدرسه علمیه مروی و از اساتید درس خارج حوزههای علمیه تهران دیدار و گفت وگو کرد. وی قرار است امروز با آیت الله حسن عالمی عضو مجلس خبرگان رهبری و از اساتید درس خارج حوزه علمیه تهران نیز دیدار کند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیش از این در سخنانی گفته بود: در این دوره، ارتباط مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حوزه علمیه سراسر کشور توسعه پیدا خواهد کرد و از سویی نه تنها از ظرفیت حوزه ها و مراکز تحقیقاتی قم بلکه فراتر از آن در حوزه بین الملل از حوزه های علمی و فقهی شیعه نیز استفاده خواهد شد.
بر همین اساس رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس دو هفته قبل با سفر به مشهد مقدس با تولیت آستان قدس رضوی، مدیر حوزه های علمیه خراسان، مدیر مدرسه علمیه فقاهت و رئیس دانشگاه رضوی و رئیس دفتر تبلیغات اسلامی خراسان دیدار و گفت وگو کرده بود.
دکتر نهاوندی همچنین قرار است در آینده نزدیک با حضور در اصفهان از نزدیک با فعالیت های حوزه علمیه اصفهان آشنا و ظرفیت آنها را برای نهاد قانونگذاری احصاء کند.
#سهشنبههایامید
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
دیدار رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با آیت الله عالمی عضو مجلس خبرگان رهبری
حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی نهاوندی امروز سهشنبه در ادامه حضور در تهران بعد از حضور در حوزه علمیه مروی تهران و دیدار با تولیت این مدرسه، با آیت الله حسن عالمی از مدرسان برجسته حوزه های علمیه تهران و عضو مجلس خبرگان رهبری دیدار و گفت وگو کرد.
این دیدارها در مسیر ماموریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برای استفاده حداکثری از ظرفیت حوزههای علمیه سراسر کشور، علما، فقها و مراکز تحقیقاتی فقهی و اسلامی در قانونگذاری انجام میشود.
آیت الله عالمی مسئولیتهای خطیری از جمله عضویت در اولین کمیسیون ارزیابی وزارت جهاد سازندگی، مشارکت در تاسیس مجله فرهنگ جهاد، حضور یکساله در کشورهای آسیای میانه و چین، تدریس پنج ساله درس خارج فقه طهارت، احیاء موات و مشترکات، عضویت در گروه تحقیق حدیث و روایات حوزه علمیه قم، ارائه مقالات علمی و فقهی و تفسیر قرآن کریم در کارنامه خود دارد.
ایشان در حوزههای علمیه از محضر عالمانی مانند آیت الله العظمی حسین نوری در مکاسب بیع، آیت الله تقدیری در مکاسب خیارات، آیت الله سبحانی در کفایه، آیت الله العظمی وحید خراسانی و مرحوم آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی در خارج فقه و اصول، شهید دکتر مفتح و دکتر احمد بهشتی در حکمت و فلسفه و منظومه، آیت الله مرحوم سیدرضا صدر در حکمت متعالیه (اسفار ملاصدرا) و آیت الله حسن زاده آملی در سیر و سلوک و اخلاق و ریاضیات (هیات و نجوم) استفاده کرد.
#سهشنبههایامید
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمد حسین هاشمیان مدیر گروه آموزش، فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس قانون گذاری را یکی از سه حوزه جدی مربوط به حکمرانی دانست و گفت: قانون در حقیقت محملی برای تحقق سیاست های حاکمیت در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و.... است که در هر کشوری حاکمیت آن را دنبال می کند و آن سیاست ها می توانند جنبه های مختلفی داشته باشند. طبق قانون اساسی، وظیفه مجلس شورای اسلامی فقط قانون گذاری نیست بلکه وظیفه نظارت بر اجرای این قوانین را نیز برعهده دارد، زیرا در حوزه عملیاتی شدن قوانین موانعی وجود دارد که مجلس میتواند با نظارت این موانع را رفع کند.
وی در خصوص ارتباط میان نهاد مجلس شورای اسلامی و نهاد دانشگاه ابراز داشت: قانون در پاسخ به یک نیاز و مسئله اجتماعی تعریف شده است اما اگر یک مسئله ای نیاز به بررسی علمی و پژوهش داشته باشد طبعاً اگر ابعاد مسئله مورد نظر با دقت لازم شناسایی شود تصمیماتی که در قالب قانون اتخاذ می شود جامع تر و با کیفیتتر خواهد بود.
متن کامل:
https://B2n.ir/b75910
https://B2n.ir/m70451
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
❇️ آغاز همکاری های مشترک پژوهشی بین مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی و حوزه علمیه مروی تهران
🟢با حضور آیت الله تحریری تولیت حوزه مروی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات مجلس
https://www.howzehmarvi.ir
💠مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
https://zil.ink/cmir.parliran