✳در گزارش علمی "جایگاه بهرهوری در نظام اداری از منظر آموزههای اسلامی" مطرح شد:
✅ارزیابی عملکرد در نظام اداری تنها با معیار «بهرهوری» ناصواب است و معیارهای دیگری مانند عدالت، رشد، ارتقا و رضایت نیز قابلیت مطرح شدن را دارد. باید اعتراف کرد که معیار بهرهوری تنها یکی از معیارهاست که البته نقش تعیینکننده و انحصاری (وتویی) نیز ندارد و معیارهای دیگر از اهمیت بالاتری برخوردار هستند؛ یعنی باید علاوه بر معیار بهرهوری از معیارهای دیگر هم استفاده کرد.
نگاهی به عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره مجلس یازدهم(6)
شورای فقهی
✅در راستای افزایش غنای ابعاد فقهی مباحث در بررسی طرح ها و لوایح، شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس متشکل از مجتهدین طراز اول فعال شده و علاوه بر شورای عالی فقهی، کمیته فقهی متشکل از اساتید و مدرسین حوزه زیر نظر شورای عالی فقهی نیز وجود دارد که هر هفته تشکیل جلسه داده و جزئیات طرح و لوایح را مورد بررسی کارشناسی قرار می دهند.
✅شورای فقهی به منظور استفاده هرچه بهتر از اساتید ممتاز حوزه و دقیقتر شدن تحقیقات شورا، اقدام به تشکیل یک شورای علمی (کمیته پژوهشی شورای فقهی) و یک شورای عالی فقهی کرده است اساتید کمیته علمی شورای فقهی ترکیبی از محققین و مدرسین جوان و خوش فکر حوزه و اساتید قدیمی تر و باتجربه است همچنین در این کمیته اساتیدی که در موضوعات مختلف ( مثل حقوق خصوصی، حقوق عمومی ، حقوق بین الملل ،اقتصاد، و...) تخصص دارند حضور دارند که در تبیین موضوعات مباحث کمک بسیاری به شورا میکنند.
✅کارکرد این شورا عمدتا در سه محور شامل "اظهار نظر فقهی نسبت به طرحها و لوایح مورد بررسی قرار گرفته در حلقات علمی مرکز"،" اظهارنظر نسبت به حوزه تقنین ونسبت آن با فقه و بیان دغدغه های بزرگان حوزه و محلوظ داشتن آن ها در مطالعات مرکز" و" ایده پردازی در زمینه موضوعات مختلف نیازمند تقنین و ارائه پیشنهاداتی در این خصوص به مجلس" انتظام پیدا می کند.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
✳️پیام تسلیت دکتر رفیعی آتانی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مناسبت ارتحال دکتر پرویز داودی از اقتصاددانان نامدار کشور.
متن پیام به شرح زیر است:
بسمه تعالی
درگذشت اندوهبار استاد بزرگ جناب آقای دکتر پرویز داودی که یقینا از مدرسان نامدار دروس اصلی اقتصاد و صاحب نظر برجسته در اقتصاد ایران و از مومنان به مبانی و آرمانهای اقتصاد اسلامی و نیز سیاستمدار و مدیر برجسته انقلابی بودند را به همه مردم ایران، به حامعه علمی و به طور خاص به دغدغه مندان اقتصاد ایران تسلیت عرض می کنیم.
هرچند از دست دادن چنین شخصیت و استاد بزرگی به آسانی قابل جبران نیست اما یقینا شاگران او در دانشگاهها و حوزه های علمیه به عنوان مهمترین باقیات صالحات او راه این استاد بزرگ را در همه عرصه های علمی و عملی ادامه خواهند داد.
از خدای بزرگ غفران برای او و صبر و اجر برای وابستگان و دلبستگان به او را خواهانیم
عطاء اله رفیعی آتانی
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
✳عملکرد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم(7)
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در راستای ایجاد ارتباط میان حوزه و پژوهشگران حوزوی با مجلس شورای اسلامی، اقدام به اجرای طرح مفتاح کرده است.
در این طرح، طرحها و لوایح منتخب از گروههای پژوهشی دریافت و از طریق سامانههای برخط نظیر فرم سازهای اینترنتی در قالب یک صفحه اینترنتی طراحی و آدرس این صفحه به شماره همراه بانک اطلاعاتی موجود در مرکز(متشکل از اساتید و پژوهشگران حوزوی داشگاهی) ارسال می گردد.
در گام بعد نظرات دریافتی، به گروههای تخصصی ارجاع می گردد تا ارزیابی شود. در نهایت از نظرات برگزیده تجلیل و تلاش می شود از ظرفیت پژوهشگران شناسایی شده در قالب همکاری با گروههای پژوهشی استفاده گردد.
مرکز در چندین مرحله این طرح را اجرا کرده و خروجیهای خوبی نیز دریافت شده است.
کانال رسمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
✳️مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به منظور تکمیل «شبکه پژوهشگران» خود و بهکارگیری پژوهشگران ب
به اطلاع می رساند، فراخوان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با عنوان " تکمیل شبکه پژوهشگران و به کارگیری پژوهشگران برتر در پژوهشهای مرتبط با نظام قانونگذاری" به دلیل استقبال خوب پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی و درخواست برخی علاقمندان تا ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.
✳️فراخوان:
✳️مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به منظور تکمیل «شبکه پژوهشگران» خود و بهکارگیری پژوهشگران برتر در پژوهشهای مرتبط با نظام قانونگذاری، از میان برادران و خواهران حوزوی و دانشگاهی سراسر کشور در رشته های زیر دعوت به همکاری میکند.
✅کلیه گرایشهای رشتههای:
1. علوم اسلامی و حوزوی
2. حقوق
3. اقتصاد
4. جامعهشناسی و مطالعات فرهنگی
5. علوم تربیتی
6. علوم سياسی
7. مدیریت، سیاستگذاری و حکمرانی
8. معماری، کشاورزی و محیط زیست، صنایع و معادن و فناوری اطلاعات
✳️(زیرشاخههای هر یک از رشتههای فوق، در فرم ثبتنام قابلمشاهده است.)
✳️شرایط متقاضیان: متقاضیان باید علاوه بر شرایط عمومی، دارای یکی از شرایط زیر باشند:
✅برخوردار از هر دو مدرک کارشناسی ارشد دانشگاهی و سطح سه حوزه
✅دانشجو یا دانشآموخته دکتری در رشتههای دانشگاهی یا سطح چهار حوزه
✳️فرایند فراخوان:
✅ارسال کارنامک (رزومه) علمی و پژوهشی (تا پایان فروردین ماه 1403)
بررسی اولیه و دعوت منتخبین به مصاحبه (تا نیمه اول اردیبهشت ماه 1403)
✅مصاحبه حضوری (تا پایان خرداد ماه 1403) (برای متقاضیان خارج از قم، امکان مصاحبه به صورت مجازی فراهم است.)
✅اعلام نتایج نهایی (نیمه اول تیرماه 1403)
✅گذراندن دوره مدرسه پارلمانی (تا پایان مرداد 1403)
✳️برای ثبتنام به آدرس زیر مراجعه فرمایید
formafzar.com/form/hamkary
راههای ارتباط با مرکز
zil.ink/cmir.parliran
✳جلسه کارگروه مدیریت منابع انسانی گروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور اعضای کارگروه و آقای طاهری کارشناس ارشد طبقه بندی مشاغل در سالن جلسات مرکز برگزار شد.
در این جلسه ایشان ضمن تشریح وضعیت طبقه بندی مشاغل، رسته ها، عناوین شغلی، شرح شغل و شرایط احراز به آسیب شناسی وضع موجود طبقه بندی مشاغل در نظام اداری کشور پرداخت.
در ادامه، اعضای کارگروه مباحثی را درباره گنجاندن شایستگیهای روحی، اخلاقی و ارزشی در شرایط احراز و لوازم گنجاندن مشارکت و نظارت مردمی در تحول و ارتقای نظام اداری به تبادل نظر پرداختند.
✳️دکتر عطاء الله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در یادداشتی تحت عنوان " «مشارکت» به مثابه «جان» جمهوری اسلامی" نوشت: شیرین ترین تجربه این روزهای کشور برای نشان دادن نقش مردم در قلمرو «امنیت مردم پایه» خود را به نحو باورنکردنی در حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سرزمینهای اشغالی نشان داد.
به نظر می رسد هر جا که مردم حضور داشته باشند چنین خواهد شد. چنانکه رهبر انقلاب اسلامی فرمودند که اهمیت این حمله به تعداد موشک های شلیک شده و یا به مقصد رسیده – با همه اهمیت کم نظیر فناورانه، نظامی، امنیتی و سیاسی آن – نیست بلکه اهمیت آن به ظهور و بروز قدرت اراده مردم ایران است. بر این اساس هیچگاه اسرائیل – اگر از منافع خود درک درستی داشته باشد – این بازی را ادامه نخواهد داد زیرا نشان داده شد که به نحو فوق العاده ای مردم ایران برای نابودی او هیچ تردیدی ندارند.
لینک کامل یادداشت:
B2n.ir/s09036
✳دکتر محمد منان رئیسی منتخب مردم قم در مجلس دوازدهم در جمع پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس حاضر و از نزدیک در جریان فعالیتهای مرکز و گزارش های گروههای علمی قرار گرفت.
ایشان در جریان حضور در مرکز از ابراز علاقه خود نسبت به فعالیتهای دینی و همچنین استفاده از ظرفیتهای دین مبین اسلام و مراکز تحقیقاتی و علمی در حوزه تقنین سخن گفت.
وی خطاب به محققان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان داشت: یکی از دغدغههای مهم بنده در مجلس شورای اسلامی همین مطالبی است که در این نشست ارائه شده است، در حقیقت از نظر گفتمانی، رویکردی و جهت گیری در یک مسیر هستیم، اهمیت کار مبنایی را می دانم و دست نیاز به سمت این مرکز دراز میکنم.