عدالت در دیدگاه مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای
مقام معظم رهبری بارها و بارها از عدالت، نحوۀ اجرا و نهادینه ساختن آن سخن گفته و بر آن تأکید کردهاند. برای فهم صحیح و اجرای دقیق اندیشۀ ایشان دربارۀ عدالت، لازم است که ابتدا سخنان ایشان در مناسبتهای مختلف را در متن واحدی گردآوریم و سپس به برنامهای کاربردی و اجرایی تبدیل کنیم.
آنچه دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای را برجسته میسازد، این است که ایشان، برخلاف فیلسوفان قدیم و جدید، به عدالت بهعنوان یک مفهوم فلسفی و نظری صرف نمیپردازد، چنانکه صرفاً بهمثابۀ یک عالم اخلاق و فقه نشسته بر کرسی تدریس نیز عدالت را مورد مداقه قرار نمیدهد، بلکه از همۀ دیدگاهها دربارۀ عدالت استفاده و آن را بهعنوان اساس ضروری تشکیل نظم اجتماعی مطرح میکند.
ازاینرو در این نوشتار به مباحث مفهومی و نظری عدالت نمیپردازیم، بلکه با استفاده از روش «گراندد تئوری»، صحبتهای رهبر جمهوری اسلامی ایران را مطابق منظور حضرت ایشان تبیین میکنیم و بهویژه ابعاد راهبردی، برنامهسازی و عملی آن مورد توجه قرار میدهیم. نکتۀ پایانی اینکه برای تدوین این نوشتار، همۀ سخنان ایشان را مرور کرده و گزیدههایی از آنها را انتخاب کردهایم که اشباع نظری حاصل شده باشد.
نویسندگان:
حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مهدی رجایینیا؛ دکتر امانالله فصیحی
تاریخ انتشار:
آبان ماه 1400
دریافت متن کامل 👇
#گزارشهای_مرکز
@cmir_parliran
عدالت_در_دیدگاه_مقام_معظم_رهبری_حضرت_آیت_الله_خامنه_ای.pdf
1.52M
عدالت در دیدگاه مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای
@cmir_parliran
برنامه زمانبندی سومین مدرسه پارلمانی در روزهای یازدهم و دوازدهم آذرماه 1400
برنامه زمانبندی سومین مدرسه پارلمانی تحت عنوان "تعامل شرع و قانون و تاثیر آن بر نظام قانونگذاری" که در روزهای یازدهم و دوازدهم آذرماه سال جاری از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار میشود، اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی، در این مراسم ابتدا یکی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ایراد سخن خواهند پرداخت و بعد از آن حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدعلی مدرسی یزدی از اساتید درس خارج فقه حوزه علمیه قم و عضو شورای سیاستگذاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیرامون "ساختار پارلمان از نظر فقه" سخنرانی خواهد کرد.
در ادامه این مدرسه، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدجواد ارسطا دانشیار پردیس فارابی دانشگاه تهران با موضوع "قانونگذاری در حوزه موضوعات فاقد حکم شرعی"، دکتر سید ناصر سلطانی استادیار پردیس فارابی دانشگاه تهران با عنوان "تعامل شرع و قانون و تاثیر آن بر ماندگاری قانون؛ بررسی قانون مدنی"، دکتر فردین مرادخانی استادیار دانشگاه بوعلی همدان با موضوع "بیان شریعت و قانون در عصر مشروطه" مطالب خود را ارائه میدهند.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین حسنعلی علیاکبریان دانشیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با عنوان "نقش کارآمدی احکام شرعی در قانونگذاری"، دکتر احمد حاجیدهآبادی استاد پردیس فارابی دانشگاه تهران با عنوان "نقش اصول عملیه جزایی" و حجتالاسلاموالمسلمین فرجالله هدایتنیا با عنوان "مبانی و معیار مصلحتسنجی در نظام قانونگذاری" سخنرانی میکنند.
@cmir_parliran
#بهروزرسانی
برنامه زمانبندی سومین مدرسه حقوق پارلمانی
تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانونگذاری
@cmir_parliran
نقش کارآمدی احکام شرعی در قانونگذاری، ارائه حجتالاسلاموالمسلمین علیاکبریان
@cmir_parliran
ارائه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر هدایتنیا با موضوع مصلحتسنجی
@cmir_parliran
در پایان سومین دوره مدرسه پارلمانی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی شایسته است از همه اساتید بزرگواری که با ارائه ارزشمندشان ما را یاری رساندند و نیز از همه عزیزانی که در این دو روز در این مدرسه حضور داشتند، مراتب سپاس و قدردانی خود را اعلام داریم.
کلیه اطلاعات درخصوص نحوه دسترسی به محتوای دوره های مدرسه پارلمانی و برگزاری دوره های آتی، در این کانال اطلاع رسانی خواهد شد.
@cmir_parliran
گروه فقه و حقوق پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برگزار میکند:
کرسی علمی - ترویجی
مسئولیت کیفری مطلق در جرایم یقهسفیدان
به شرکتکنندگان مجازی گواهی ارائه میشود.
علاقهمندان به شرکت حضوری در این جلسه میتوانند عدد 1 را به سامانه پیامکی 30001913 ارسال کنند.
@cmir_parliran
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار میکند
نقد و بررسی ابعاد فرهنگی و اجتماعی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
(همراه با اعطای گواهی)
زمان: یکشنبه 00/10/26 ساعت 10:30
آدرس جلسه:
https://b2n.ir/khane2
جهت شرکت در نشست، لطفا اطلاعات خود را در آدرس زیر ثبت کنید
https://b2n.ir/jameiat
@cmir_parliran