📝 بررسی ابعاد درخواست وام از IMF
📌 بخش دوم؛ مفاد تخریبی درخواست وام
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/810682
🔻 بررسی تجربه کشورهای آرژانتین و مالزی که سیاستهای وابسته به صندوق بینالمللی پول را اجرا کردند، کاملا نشان میدهد چگونه اخذ وام از این صندوق به مرور زمان باعث خروج #ارز از کشور، افزایش #واردات، کاهش تولید وابستگی به دلار و در نهایت سهلالوصول شدن #جنگ_ارزی علیه کشور میشود.
🔹 با توجه به شرایط تحریمی کشور به احتمال زیاد امکان استفاده ایران از اصل مبلغ دلاری در داخل وجود ندارد و باید خارج از کشور مصرف شود. در صورت تمایل و موافقت طرفین ایرانی و صندوق بین المللی پول، کشورمان باید در قالب سازوکارهایی مانند #اینستکس صرفا به واردات کالاهایی مبادرت کند که توسط طرف غربی تعیین میشود و این درحالی است که بسیاری از آن کالاها ممکن است در اولویت وارداتی کشور نباشد و ایران بتواند از روشهای دیگر آن را تأمین نماید.
🔸 همچنین با آن که گفته میشود، این وام از وامهای غیر مشروط است ولی قطعا لابی مسلط بر صندوق، از شروط غیر مستقیم صرف نظر نخواهد کرد و پیششرطهای #IMF برای اعطای وام نیز از موضوعاتی است که باید در نظر گرفت. از پیششرطهایی که احتمال دارد صندوق به صورت غیر مستقیم و از طرق مختلف مطرح کند میتوان به پذیرش #FATF، آزادی زندانیان آمریکایی در ایران، افشای برخی اطلاعات ملّی، نظارت بر هزینه کرد آن، سهیم شدن در برخی کنسرسیومها، اعمال نفوذ در برخی تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای و ... اشاره کرد.
📎 پایان بخش دوم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📝 بررسی ابعاد درخواست وام از IMF
📌 بخش سوم(پایانی)؛ پیامد اخذ وام
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/799952
🔰 مثال آرژانتین در وامگیری از این سازمان نشان میدهد که این کار، #صندوق_بینالمللی_پول را شبیه به باتلاقی میکند که هرکشوری که از آن وام بگیرد، هرچقدر دستوپا میزند تا از طریق وامهای مجدد، کسریهای قبلی را جبران کند، بیشتر در آن باتلاق فرو میرود.
🔹 مثلا تا سال ۱۹۸۴ ثمره مبادلات و تعاملات #آرژانتین با صندوق بینالمللی پول بدهی ۶۰ میلیارد دلاری بود! دولت این کشور طبق همان مدل مذکور برای درآمدن از باتلاق بدهکاری به IMF، بیشتر دستوپا زد و در سال ۱۹۸۴ موافقتنامهای را با صندوق بینالمللی پول برای دریافت وام ۷.۱ میلیارد دلاری امضا کرد و همزمان مذاکراتی را نیز در ارتباط با بدهیهای این کشور صورت داد تا آرژانتین بتواند با شرایط آسانتری قروض خارجی خود را بازپرداخت و مستهلک کند اما همچنان بدهی به این سازمان و نتایج خرابی این بدهیها بر اقتصاد #آرژانتین گریبان این کشور را رها نکرده است.
📎 در پیوست، تصویری از اعتراض سندیکاهای کارگری آرژانتین علیه سیاستهای #صندوق_بینالمللی_پول را مشاهده میکنید که مشابه این اعتراضات در پرو و اندونزی نیز بسورت گسترده صورت گرفت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
امام خامنهای: «در طول سالهای گذشته، در دولتهای مختلف، چندبار میخواستند از بانک جهانی یا #صندوق_بین_المللی_پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم؛ مقدّمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند. اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است؛ باید اقتصاد درونزا باشد.»
📎 بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی
📎 ۱۳۹۷/۰۱/۰۱
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 جملات پایانی سندرز در مناظره با جو بایدن: «زمانش رسیده بپرسیم چگونه به این نقطه رسیدیم و نه اینکه فقط به مساله عدم آمادگی قبلی برای مقابله با این ویروس بپردازیم. چگونه به اقتصادی رسیدیم که خیلیها به دلیل نابرابری شدید در توزیع ثروت، در سختی هستند؟ بپرسیم قدرت در آمریکا کجاست. چه کسی مالک رسانه، اقتصاد و فرآیند قانونگذاری است؟ چرا میلیاردرها معافیت مالیاتی میگیرند اما حداقل دستمزد افزایش پیدا نمیکند؟ چرا به صنعت نفت کمک میشود درحالیکه نیم میلیون نفر در آمریکا بیخانمان هستند؟»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 یک سلبریتی نمک به حرام که از صدقهسر فیلمهای حزباللهی و انقلابی به یک هنرپیشه دست چندم تبدیل شده، با وقاحت به خودش اجازه میدهد که نامگذاری حکیمانه سالانه رهبری را به تمسخر بگیرد.
🔵 ای کاش وزارت ارشاد جهت درس عبرت شدن این فرد برای دیگران، وی را ممنوعالکار کند و شرط بگذارد که سلبریتیهایی که در رسانه ملی و سینمای ایران چهره شدند، حق ندارند علیه مواضع رسمی نظام صحبت کنند.
این افراد در امور هنری و ورزشی خودشان جاماندهاند، حال در حوزه اقتصاد هم اظهار نظر میکنند!!!!!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️صحبت های دکتر ولفگانگ گدئون پزشک خانواده و نماینده مجلس ایالتی بادن وورتنبرگ آلمان: «ویروس کرونا در دو ماه کاری کرد که آمریکاییها در پنج سال با #جنگ_اقتصادی نمیتوانستند آن کار را بکنند.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اپیدمی کرونا از بحران ناشی از جنگ ارزی سال ۱۹۹۷ بدتر است
🎙 #ماهاتیر_محمد، نخستوزیر پیشین مالزی، با مقایسه تأثیر همهگیری کرونا با دیگر بحرانهای جهانی، آن را بزرگتر از بحرانهای قبلی جهانی دانست.
وی که در بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷ هدایت مالزی را بر عهده داشت، بر این باور است که همهگیری ویروس کرونا با شدت بیشتری نسبت به بحران مالی آسیا به اقتصاد جهانی ضربه میزند. وی گفت که کرونا بدتر از بحران مالی است. این واقعاً ضربهای مهیب به اقتصاد تمام جهان است.
📎 بحران مالی مالزی:
📎 currency-war.ir/تجربه%c2%ad%e2%80%8cی-مالزی-در-جنگ-ارزی/
خبر بلومبرگ:
📎 bloomberg.com/amp/news/articles/2020-03-16/virus-pandemic-worse-than-1997-financial-crisis-mahathir-warns
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📚معرفی کتاب «استراتژی برخورد»
🖋 مؤلف: توماس سی. شلینگ
📇 ناشر: Harvard University Press; Reprint edition
🗓 سال نشر: 1981 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/426218
📓 امروزه از نظریه بازی ها به گستردگی در تحقیقات علمی برای درک انواع و اقسام موضوعات استفاده میشود. درحالی که جایزه نوبل نش در سال ۱۹۹۴، اهمیت ریاضیات را در بنیان نهادن نظریهبازیهای تعادلی نشان داد، جایزه نوبل سال ۲۰۰۵ اقتصاد نیز موفقیت دو تن از پیشگامان کاربرد نظریه بازیها را برجسته کرد.
📔 توماس شلینگ استراتژیست اقتصادی و استاد دانشگاه مریلند، در دهه ۱۹۵۰ بیان کرد که نظریه بازیها زبان ریاضی مناسبی برای وحدت بخشیدن به علوم اجتماعی فراهم کرده است. دیدگاهی که او مفصلاََ در کتابش به نام «استراتژی برخورد» بدان پرداخته.
📕 آکادمی سلطنتی سوئد به هنگام اهدای این جایزه گفت: «کار شلینگ باعث پیشرفتهای جدیدی در نظریه بازیها شد و به کاربرد این نظریه در علوم اجتماعی شتاب بخشید».
📗 شلینگ در ابتدای کتاب خود به تحلیل روابط بینالمللی میپردازد و به ویژه بر روی خطر برخورد نظامی(که در آن زمان چندان دور از ذهن نبود) تمرکز میکند. در وضعیتهای تعارض با بیش از یک تعادل نش، شلینگ نشان داد که چگونه میتوان تعیین کرد که کدام انتخاب تعادلی موجهتر است. او چندین نتیجه متناظر را تشخیص داد که نظریه بازیها درباره استراتژی تعارض روشن کرده بود؛ مثلا محدود کردن انتخابهای نظامی و پیام فرستادن به دشمن مبنی بر این که ارتش در حال حمله راهی برای عقب نشینی ندارد، احتمالاََ تمایل دشمن به جنگ را کاهش میدهد. این روشها در تاریخ نظامی جهان سابقه داشت اما شلینک با آنها بازی جنگ انجام داد.
📘 متودهای مشابهی نیز به حوزه اقتصاد خرد و کلان تعمیم داده شد. مثلا ممکن است شرکتی تصمیم بگیرد کارخانه بزرگ و گران قیمتی برای تولید محصول ایجاد کند _ حتی اگر هزینه ساخت محصول زیادتر شود _ تا با نشان دادن چنین تصمیمی رقیب را بترساند و از بازار خارج کند.
📙 علارغم آن که احتساب تمامی احتمالات و مولفههای سناریوساز در یک بازی جنگ اقتصادی و یا نظامی امکانپذیر نیست و رویکرد شلینگ در علوم اجتماعی مبنی بر فرمولیزه کردن آن کاربردی نمیباشد، اما مطالعه کتاب و بررسی نقطه ضعفهای مدل غربی میتواند ما را به سمت استفاده بهتر از استراتژی اقدام نامتقارن و بازیهای غیر ریاضی رهنمون شود.
#بازی_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
Thomas_C_Schelling_The_Strategy_of_Conflict_1981,_Harvard_University(1).pdf
17.8M
📽 کتاب «استراتژی برخورد»
📚 #کتابخانه_جنبش
📌 #بازی_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊🏻جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⚙ بازار صلواتی؛ درمان اقتصادی ویروس کرونا
🏷 #مبانی_نظری_جنبش
📸 b2n.ir/876182
🔹 باور عمومی در اقتصاد مدرن، طبق قاعدهی «برابر هرچه پول بدهی، آش میخوری» شکلگرفته است. پس بر این اساس، زندگی و حیات بدون پول، امری خندهآور و غیرقابلباور مینماید.
و سؤال اساسی هم آنجاست که آیا حقیقتاً زندگی در عین بیپولی یا با پول بسیار کم میتواند به جریان عادی خود ادامه دهد!؟
▪️ در روزگاری که نوشیدن جرعهای آب برای رفع تشنگی و عبور از فاصلهی کوتاه بین دو چهارراه و کرایهی مضاعف تاکسی در روزهای بارانی، افزایش روزافزون قیمت کالا و اجارهبها و… ملاحظات لازم خود را دارد، تصور زندگی بدون پول دشوار و سخت مینماید و گویا آنچه را که نتوان با پول سنجید اصلا وجود ندارد.
🔸 خب در این چند هفته اخیر که کورونا تمام مشاغل را تحت تاثیر قرار داده است بسیاری از مردم در فشار تهیه اجاره مغازه، اجاره خانه و قشر ضعیف هم در تکاپو برای خوراک روزانه خود هستند. قاعده هر چقدر پول بدهی همانقدر آش میخوری، بسیاری از اقشار را ترسانده است. در همین حین عدهای از بازاریان مذهبی و صاحب خانههای مومن دست به کار شدند و جلوهای حیرت انگیز از انسانیت را به نمایش گذاشتند؛ جلوههایی که در هیچ کجای کرهی زمین دیده نشده است.
🔸 خبرهایی که در این چند وقت به گوش میرسید شامل پخش صلواتی لوازم بهداشتی مثل ماسک و دستکش به نیت حاج قاسم سلیمانی، ارائه آب و مایع دستشویی برای رهگذران در خیابان، ضدعفونی کردن معابر توسط تشکلها به صورت رایگان، به تعویق انداختن قسط وامها، بخشیدن اجاره بهای خانهها و مغازه برای دو ماه فروردین و اسفند، رایگان شدن برخی خدمات رفاهی و ... همگی مؤید نوعی از اقتصاد بود که زمان دفاع مقدس یکبار در جبههها تجربه شده بود.
اقتصادی که برکت، مبنای آن است و پول به حداقل کارکرد خود میرسد.
✅ #استاد_حسن_عباسی، در جلسه ۳۸۵ کلبه کرامت به بررسی الگوی بازار صلواتی اختصاص دادهاند.
این جلسه پاسخ به این سوال است که چرا درحالیکه هزینههای پشتیبانی از پشت خط در جبههها در همهی دنیا برای دولتها کمرشکن و طاقت فرسا بوده است، در کشور فقیر ایران به مدت ۸ سال، بودجهی لازم برای جنگ تنها ۱۲ درصد از کل بودجهی جاری کشور را شامل شد؟! مابقی هزینههای لازم چگونه و از چه منابعی تأمین گردید؟
اقتصاد صلواتی چگونه بازار آزاد #آدام_اسمیت را در جنگ هشت ساله به چالش کشید!؟
📎 این جلسه رامیتوانید در لینک ذیل ببینید:
📎 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/389
📎 همچنین در این رابطه، مقالهای در سایت باشگاه استراتژیستهای جوان منتشر شده است که میتوانید آن را هم در لینک ذیل مطالعه بفرمایید:
📎 b2n.ir/172030
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⚠️هشدار برنده نوبل اقتصاد درباره فروپاشی اقتصاد آمریکا
💠«جوزف استیگلیتز»، برنده جایزه اقتصاد نوبل در اظهار نظر اخیر خود گفت:
🔹مردم آمریکا پسانداز ندارند و جز برای خورد و خوراک پولی ندارند.
🔹او افزوده است: آنها قادر به پرداخت اجاره خانه نخواهند بود و صاحبخانه هم قادر به پرداخت قبوض و هزینههای خود نخواهند بود و کل سیستم ممکن است از هم بپاشد.
#افول_آمریکا
#مرگ_رویای_آمریکایی
____________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
روزی خداوند مقرر شده است؛ برخی گمان میکنند که با حرص و طمع میتوانند بیشتر از تقدیرشان بخورند ولی ناگهان در فراز و نشیب زندگی متوجه میشوند که تقدیر خداوند تغییر ناپذیر است.
اگر قرار باشد تغییری در قضا و قدر الهی صورت بگیرد، قطعا توسط خداوند انجام میشود.
#اقتصاد_اسلامی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 «دن پاتریک» معاون فرماندار تگزاس، در گفتگو با فاکس نیوز: «ورشکستگی اقتصادی ترسناکتر از کرونا است؛ سالمندان باید بمیرند تا اقتصاد برای جوانترها نجات پیدا کند!»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊🏻جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔵 فروشگاههای زنجیرهای، آفت اقتصاد محلی ایران
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/136648
🔸 برای خیلیها در ایران و جهان تعجب برانگیز است که چرا قفسههای هایپرمارکتهای کشورهای اروپایی در پی بحران ناشی از کورونا خالی شده ولی در ایران وضعیت آذوقه در حالت عادی است؟
🔸 از دلایل عدم خالی شدن فروشگاه های ایران ازمواد غذایی و.... را میتوان وجود بقالی وسوپر مارکتهای کوچک محلی دانست. شبکه لجستیک و فروش محلی قدیمی که میراثی است از گذشته، باعث شده کالا به نسبت نیاز محلی توزیع شود و انباشت محلی هم متناسب با ظرفیت محل به وجود آید، چیزی که امروز اروپا آن است.
🔸 سیستم هایپرمارکتی که باعث رواج مصرفگرایی و خرید بیش از نیاز است، هنوز نتوانسته به صورت کامل بر سیستم قدیمی توزیع و فروش چیره شود اما متاسفانه این حرکت چند سال اخیر، بیسر و صدا در حال گسترش بوده و با ادامه روند فعلی و تخفیفاتی که با هماهنگی کمپانیهای اصلی قرار میدهند، دیر یا زود رقبای کوچک و محلی خود را زمینگیر خواهند کرد.
🔸 فروشگاههای زنجیرهای مروج بیش از نیاز خرید کردن و بیش از نیاز مصرف کردن است. همچنین در شرایط ناگوار مثل امروز که درگیر کورونا هستیم، کشور را دچار بحرانهای تاکتیکی خواهد کرد. لذا به خاطر تخفیفی ناچیز خریدهای خود را از بقالیهای سنتی نباید قطع و کاسبان محلی را ورشکست کنیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✍نقش صندوق بینالمللی پول در اغتشاشات آبان ۹۸
رهبر حکیم انقلاب اسلامی آذرماه سال نود و هفت به دولت دستور دادند که در ساختار بودجه اصلاحاتی انجام شود. این دستور برای این بود که برای اشتغال و تولید بسترهای مناسبی در بودجه فراهم شود و بودجه، متناسب با چالشهای کشور تنظیم شود.
طیف نئولیبرال حاکم بر نهادهای اقتصادی دولت اما به جای اصلاح ساختار بودجه متناسب با چالشهای کشور و ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغال و تولید در بودجه، سراغ صندوق بینالمللی پول رفت تا با مشورت این نهاد که آلت دست وزارت خزانهداری آمریکاست، ساختار بودجه کشور را اصلاح کند.
اوایل سال نود و هشت، با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان برنامهوبودجه، یک هیئت چهار نفره از طرف صندوق بینالمللی پول به ایران آمد تا در زمینه اصلاحات ساختار بودجه کشور و برخی مسائل دیگر به مسوولان دولتی مشورت دهد. این هیئت به مدت دو هفته در ایران بود و ماموریت خود را به انجام رساند.
خردادماه نود و هشت، وقتی سازمان برنامه و بودجه، "چارچوب اصلاح ساختاری بودجه" را منتشر کرد، آنها که با صندوق بینالمللی پول آشنا هستند، کاملا دریافتند که این نسخه را صندوق برای ایران نوشته است. راقم این سطور یاد "جفری ساکس" افتاد که برای لهستان، یک شبه نسخه ۱۵ صفحهای اصلاحات نئولیبرالی پیچید و اقتصاد آن را ویران کرد.
در سند ۴۴ صفحهای "چارچوب اصلاح ساختاری بودجه"، ۷۴ بار کلمه #یارانه آمده بود و سند بر حذف یارانه بنزین و سایر حاملهای انرژی، یارانه کالاهای اساسی، یارانه تولید، یارانه کشاورزی و... تصریح داشت.
این سند آنچه رهبر انقلاب میخواستند نبود و همانگونه که انتظار میرفت، ایشان این سند را تنفیذ نکردند. اما طولی نگذشت که اجرای سند توسط دولت آغاز شد و اولین گام، افزایش قیمت بنزین بود که در آن جمعه معروف اتفاق افتاد.
با اجرای نسخه صندوق و افزایش قیمت بنزین، کشور به آشوب کشیده شد و اربابان آمریکایی صندوق، که با علم به آثار نسخه صندوق انتظار این اتفاقات را میکشیدند، وارد صحنه شدند تا از آشوبی که خود برایش نسخه پیچیده بودند، علیه نظام بهرهبرداری کنند.
دقت کنیم که ماجرای اصلاح ساختار بودجه و افزایش قیمت بنزین، صرفا ناشی از تعلق خاطر و اشتیاق تیم اقتصادی دولت به نسخههای صندوق بود. اگر ایران از این نهاد وام بگیرد، اشتیاق ۹۸ جای خود را به الزام و اجبار ۹۹ خواهد داد.
@syjebraily
⚔️ رئیس کل بانک مرکزی فرمودند فرایند دریافت تسهلات 5 میلیارد دلاری جهت مقابله با کرونا از صندوق بینالمللی پول در حال طی شدن است.
🔺آقای همتی خودتان هم میدانید این پول برای ایران پول خرد محسوب میشود، اما اصرار دولت بر دریافت این وام از صندوق تنها منجر به تعهدات سیاسی اجتماعی خاصی از سوی ایران است، اصلا فرض محال هم بگیریم صندوق به ایران نه 5 میلیارد بلکه 50 میلیارد بدهد، با رئیس جمهوری که عوضیترین تصمیمات را اتخاذ و اجرا میکند چه میکنید؟ آنجا که باید مردم را برای گرانی بنزین توجیه میکرد گاز انبری عمل کرد، اینجا که باید قاطعانه مقابل کرونا بایستد تعلل پشت تعلل، سستی پشت سستی، معلوم نیست اگر ارتش، سپاه و خود مردم نبودند چه میشد. در دوره دوست مرحومتان هاشمی هم یکبار طعم تلخ تعهدات بیپایه به این نهادها را چشیدیم، دردی دوا شد؟😏
✳️ میلاد امام حسین-علیهالسلام- بر همهی پاسداران اسلام در میادین نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... مبارک باشد.
✳️ دهه پنجم انقلاب اسلامی، دههای است که پاسداری از آن دیگر محدود به مبارزات سنتی نیست و به میادین نوینی از جمله اقتصاد کشیده شده است. سبزپوشان خود را آماده جهاد در عرصه اقتصاد میکنند که به فرموده امام خامنهای جهاد کبیر است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 سرم خاک کف پای حسین است
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📆#تقویم_جنبش
🔰 آیت الله جوادی آملی:
ﻣﻠﺘﯽ ﮐﻪ ﺟﯿﺒﺶ ﻭ ﺩﺳﺘﺶ ﺧﺎﻟﯽ ﺍﺳﺖ، ﺩﺭ ﻗﺮﺁﻥ #ﻓﻘﯿﺮ ﻧﺎﻡ ﺩﺍﺭﺩ ﯾﻌﻨﯽ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺳﺘﻮﻥ ﻓﻘﺮﺍﺗﺶ ﺷﮑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ؛ ﭼﻨﯿﻦ ﻣﻠﺘﯽ ﻭﯾﻠﭽﺮﯼ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﻫﻞ #ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﻧﯿﺴﺖ!
💰تعبیر قران کریم این است که کسی که دستش و جیبش خالی است اهل ابلاق و چاپلوسی می شود. ملتی که جیبش خالی شد، اشتغال ندارد، ازدواج ندارد و درآمد هم که نداشته باشد، اقتصاد مقاومتی شعار محض می شود. اقتصاد مقاومتی یعنی جیب و کیف پر.
#قدرت_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
♨️با هم نظر برخی صاحبنظران و کاربران را پیرامون اخذ وام از IMF بخوانیم؛
▪️آقای دولت سوای اینکه دریافت وام خارجی بدون مجوز مجلس خلاف قانون اساسی است، خوب است محض اطمینان نگاهی به تجربهی تلخ دهها کشوری که به امید بهبود، دست نیاز به سوی صندوقبینالمللیپول دراز کردهاند بیندازید:
آرژانتین، تایلند،مالزی، اکوادور، آفریقای جنوبی، ایران دوران آ.هاشمی
و...
👤 مهدی عسگری
▪️۱. سياستهای صندوق بين المللی پول برای ۷۵ کشور معادل فلاکت اقتصادی بوده است،
۲. ايران هم در دولت سازندگی قربانی سياستهای اين صندوق شد،
۳. اين صندوق در جريان بحران #کرونا مسير جديدی برای نفوذ پيدا کرده است: وام برای تحميل سياستها،
۴. دولت ما دارد زور ميزند اين وام را بگيرد! همين
👤حجتالله عبدالملکی
درخواست وام از صندوق بینالمللی پول طبق اصل هشتادم قانون اساسی، بدون مصوبه مجلس غیرقانونی است. ضمن اینکه سابقه مداخلات صندوق به بهانه اعطای وام در کشورهای مختلف پیش چشم ماست. نتیجه اجرای سیاستهای صندوق جز ویرانی اقتصاد نیست.
👤 میرسلیم
▪️روحانی غیر از مذاکره و وام گرفتن راهی برای ادره کشور بلد نیستن بعد از درخواست وام از صندوق بین المللی پول درخواست وام یک میلیارد دلاری از صندوق ملی توسعه کردند و اینکه امیدوارند رهبری موافقت کنند آقای روحانی 8 سال با مملکت چه کردید که نمیتونید 2 ماه کشور اداره کنید
👤محمد
▪️وابستگی اقتصادی کشورها به نسخه های نئولیبرالی بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، حاصلی جز ویرانی اقتصاد ملی و بدبختی مردم آنها نداشته است. این خطای بزرگ، امروز در قالب دریافت وام مقابله با کرونا مطرح شده است. از تاریخ عبرت بگیریم و از ترس مرگ خودکشی نکنیم.
👤علیرضا زاکانی
▫️زمانی که رهبری دستور اصلاح ساختار بودجه رو سال۹۸ دادند، دولت رفت سراغ صندوق بین المللی پول تا از اونها مشاوره بگیره،اولین خروجیش شد اغتشاش بنزینی آبان ماه. حالا شنیدیم میخاد ازشون وام هم بگیره. شاید دومین خروجی و ضربه آخر پوکوندن اقتصاد ایرانه، والسلام
👤 احسان
▪️میگویند چرا به درخواست وام دولت روحانی از صندوق بین المللی پول برای مبارزه با کرونا انتقاد دارید؟ تجربه بسیاری از کشورها نشان داده در بازپرداخت این وامها ورشکسته میشوند. منابع مالی جایگزین مشخص است: ۸ میلیون یورویی که میخواهید به ویلموتس بدهید. میلیونها دلار معوقات بانکی و...
👤 امیرحسین ثابتی
▪️زنجیره زیرپاگذاشتن قوانین کشور از سوی دولت حقوقدان روحانی تمامی ندارد. در حالی که به تصریح اصل ۸۰ قانون اساسی، گرفتن هرگونه وام خارجی از سوی دولت مشروط به تصویب مجلس است، دولت روحانی بدون اطلاع و تصویب مجلس، از صندوق بین المللی پول تقاضای ۵ میلیارددلار وام کرده است!
👤سید محمود نبویان
همان جریانی که مدعی بود با برجام و بعد از آن با FATF همه مشکلات اقتصادی کشور حل میشود، اکنون بدنبال تئوریزه کرده استقراض خارجی بمثابه نسخه شفابخش است. آقایان بدانند، حتی اگر با چشم پوشی مجلس کنونی، بصورت غیرقانونی هم استقراض کنند در اولین روز کاری مجلس آینده باید پاسخگو باشند.
👤سید نظامالدین موسوی
▪️یک استراتژی ثابت در فرافکنی نئولیبرالیسم به کشورها، سیستم اخذ وام خارجی است. از ۱۹۷۵ که اقتصاد دانان موسوم به بچه های شیکاگو Chicago Boys در شیلی پینوشه، گرفتن وام از IMF را وظیفه اصلی خود تعریف کردند، تا بعدها در آرژانتین، چین، مکزیک، هائیتی و.. این اصل، لایتغیر ماند. تعهدات خارجی ایجاد شده برای دولتها، وسیله ای برای دخالت در امور داخلی کشورها و بهانه ای برای پیاده سازی کامل اقتصاد نئولیبرال وسلب حاکمیت دولتها بوده است. دولت جناب روحانی حق ندارد قانون را زیرپا گذاشته و بدون تصویب مجلس وام خارجی بگیرد. قطعااخذ این وام بامنافع ملی ناسازگاراست
👤احمد نادری
#وام_استعماری
#IMF_jail
_________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
بحرانی جهانی عمیقتر از بحران مالی سال ۲۰۰۸
متاسفانه به نظر میرسد که در بین بسیاری از سیاستگذاران هنوز فهم صحیحی از ابعاد جهانی و کشوری بحران کرونا وجود ندارد.
این در حالی است که:
🔸 ۱- بازار سهام آمریکا سریعترین سقوط خود را در طی صد سال اخیر تجربه کرده است و تمامی افزایش سهامها از ابتدای ریاست ترامپ از بین رفت.
🔸 ۲- فدرال رزرو آمریکا نه تنها از تمامی ابزارهایی که در بین بازهی ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ و به تدریج استفاده کرد به یکباره استفاده کرده بلکه به احتمال زیاد به زودی شروع به خرید اوراق شرکتی میکند. ولی بر خلاف دوره بحران مالی هیچ یک از این ابزارها در جلوگیری از سقوط شدید بازار سهام موثر واقع نشده است.
🔸 ۳- اولین پکیج سیاستهای مالی آمریکا که گفتگوها بر سر آن در حال نهایی شدن است در حدود دو تریلیون دلار است. این مقدار بیش از دو برابر کل سیاستهای مالی است که در طول بحران مالی ۲۰۰۸ اتخاذ شد.
🔸 ۴- بر اساس تخمینهای اولیه در آمریکا تنها در هفتهی گذشته بین دو و نیم تا سه میلیون نفر شغل خود را از دست دادند و پیشبینی میشود که نرخ بیکاری حداقل به پانزده درصد برسد. برخی تخمینها تا سی درصد بیکاری را پیشبینی میکند.
🔸 ۵- وضعیت مالی دولت آمریکا چه از لحاظ انباشت بدهیها و چه از لحاظ کسری بودجهی قبل از ورود به بحران به مراتب بدتر از بحران مالی ۲۰۰۸ است.
🔸 ۶- تک تک سیاستگذاران فعلی آمریکا به مراتب ضعیفتر از سیاستگذاران دوره بحران مالی هستند. چه در سطح ریاست جمهوری، چه وزیر خزانه و از همه مهمتر در سطح ریاست فدرال رزرو.
🔸 ۷- تخمینها حکایت از کاهش ۶۰-۹۰ درصدی بسیاری از بخشهای خدماتی در فصل پیش رو دارد و ورشکستگی و یا بیل اوت بخش عمده شرکتهای هواپیمایی و هتلها اجتنابناپذیر است. همچنین به دلیل حضور بیشتر قشر آسیبپذیر در بخش خدمات فشار این بحران بر اقشار ضعیف و فاقد بیمه درمانی بسیار بیشتر است.
🔸 ۸- ترکیب نابرابری و عدم وجود نظام درمانی همه گیر با ویروس کرونا آمریکا را مستعد بروز بحرانهای اجتماعی کرده است.
🔸 ۹- نوع سیاستهای پیشگیرانهی مرتبط با کاهش تعاملات اجتماعی بخش زیادی از نیروی کار را از بازار کار خارج میکند و در نتیجه مستقل از سیاستهای پولی و مالی بخشی زیادی از افت تولید اجتنابناپذیر است.
🔸 ۱۰- کاهش شدید قیمت نفت هم مزید بر علت شده و بخش عمده شرکتهای تولیدکننده نفت شیل را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
تمامی این اتفاقات در کشوری میافتد که بیشترین توان را در اعمال سیاستهای پولی و مالی دارد.
🔹 وضعیت کشورهای اروپایی هم علی رغم اتخاذ تدابیر مشابه بسیار بد است.
🔹بسیاری از کشورهای اروپایی حتی قبل از این بحران هم همچنان با مشکلات ناشی از بحران مالی ۲۰۰۸ در حال دست و پنجه نرم کردن بودند.
🔹به نظر میرسد که با شیوع ویروس در کشورهای در حال توسعه این وضعیت ابعاد شدیدتری پیدا بکند.
🔶 به نظر میرسد که کل اقتصاد جهانی با یکی از بزرگترین بحرانهای صد سال اخیر مواجه است.
در چنین شرایطی فهم صحیح از ابعاد جهانی و کشوری چنین بحرانی و بازگشت عقلانیت به نظام تصمیمگیری کشور اولین قدم برای کاهش این بحران است. عقلانیتی که حداقل بروز آن میتوانست استفاده از فرصت طلایی تعطیلات نوروز و تصمیم قاطع برای کاهش سفرها و تعاملات نوروزی باشد. فرصتی که متاسفانه به هدر رفت و اکنون با بحران افزایش کرونا پس از تعطیلات نوروز مواجه خواهیم بود.
👈 در طول تاریخ بحرانها مهمترین نقاط صعود و یا افول تمدنها بودهاند.
بازگشت عقلانیت و اتخاذ سیاستهای مناسب داخلی و بینالمللی میتواند فرصت مناسبی را برای رشد بلندمدت کشور فراهم کند و عدم بازگشت عقلانیت ما را قطعا به نقطه بدون بازگشت میبرد.
@monitoreconomy_ir