🔰اخیراً نشریه فارن افرز در رابطه با #جنگ_اقتصادی موجود در جهان و اثرات کاهش ارزش دلار بر قدرت اقتصادی و ژئوپولیتیک امریکا، مطلبی منتشر کرده است که گزیدهای از آن در ادامه بیان میشود.
🔹 تصور کنید که سال ۲۰۲۲ است و ایالات متحده از اسرائیل اطلاعاتی دریافت کرده است که ایران در حال تهیه اجزای اساسی سلاح اتمی و موشکی است.
🔸 در حالی که تحریمهای اقتصادی ایالات متحده بر ایران همچنان پابرجاست، اما ایران توانسته بخش اعظم تجارت بینالمللی خود را به یک سیستم مبتنی بر واحد پول چین(یوان) یا #ارز_دیجیتال تغییر بدهد. ارز دیجیتال چینی که به تهران اجازه میدهد از معاملات دلار جلوگیری کند و از این رو از تحریمهای مالی ایالات متحده فرار کند.
🔻 در نتیجه، فروش نفت ایران به چین، هند و... آغاز میشود و منابع درآمدی مهم را برای ایران فراهم میکند که مقامات ایالات متحده قادر به کنترل آن نیستند. خطر کاهش قدرت و نفوذ دهها ساله #دلار آمریکا بر جهان به منزله تضعیف ژئوپولیتیک و اقتصاد آمریکا است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⁉️ آیا بازار سهام محل تامین سرمایه است؟
📸 b2n.ir/422739
🔰 یکی از بزرگترین و کلیدیترین خطاها این بوده که فکر کردیم «شرکتها از بازار سهام تامین مالی میکنند». احتمالا بخشی از این تصور ماحصل القای کتابهای درسی و بخشی دیگر حاصل درک نادرست از قضیه در فضای رسانهای و سیاستی بوده است. ولی واقعیت چیز دیگری است؛ شرکتها عمدتا از «بازار بدهی» تامین مالی میکنند نه از «بازار سهام»!
🔸 به دلایل مختلفی مثل اطلاعات نامتقارن در بازارها، علامت منفی انتشار سهام، رقیق شدن کنترل و معافیت مالیاتی بدهی، تامین مالی از مسیر #بدهی خیلی ارزانتر از تامین مالی از مسیر سهام است. به این خاطر در دنیای واقع کمتر شرکتی از مسیر بازار سهام و انتشار سهام سرمایه جذب میکند.
🔹 در سال ۲۰۱۸، کل سرمایه ناشی از عرضه اولیه در آمریکا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، در حالی که شرکتها نزدیک به ۲۰۰۰ میلیارد دلار اوراق بدهی منتشر کردهاند. ضمنا «خالص تامین مالی از سهام» حدود منفی ۵۰۰ میلیارد دلار بوده است. بلی منفی! یعنی میزان بازخرید و بازنشستگی سهام خیلی بزرگتر از انتشار سهام جدید بوده است. در همین سال در کل دنیا ۱۷۰۰۰ میلیارد دلار اوراق بدهی منتشر شده و حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سهام! خود این ارقام و اعداد به اندازه کافی گویا است.
✍ حامد قدوسی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ امیرالمؤمنین -علیهالسلام- میفرمایند: «به هلاکت انداخته خویش را، کسی که طمع را شعار خویش ساخته است.»
💠 امروزه نیز پایهی ارائهی بسیاری از نظرات و راهکارهای اقتصادی توسط کارشناسان لیبرال، طمع است. در حالیکه همانطور که قبلاً شرح دادیم، جدای از اینکه اقتصاد اسلامی با طمع مشکل دارد، بعضی اقتصاددانان پیشروِ جهان مانند مایک ملونی، با توضیح چگونگی سقوط تمدنها و امپراطوریها با طمع، به این نتیجه رسیدهاند که این مؤلفهی اقتصاد لیبرالی، یک جامعه را نابود میکند.
🔻 اما در هرصورت، خرید، تکاثر و به حداکثر رساندن سود شخصی از اصول #اقتصاد_کلاسیک است که انسان را در مواجهه با منابع کمیاب، خصلتاً «بهینهیاب» و «بیشینهیاب» تعریف میکند و اصالت را به خرید کالای بیشتر میدهد. از اینرو، انسان مانند مورچه یک حیوان است؛ حیوانی اقتصادی که مهمترین ویژگی آن، #طمع است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 مغز متفکر جنگ سرد نوین
🔸 متیو پوتینگر، مغز متفکر سیاستهای اقتصادی آمریکا در قبال چین است؛ چهرهای که در گذشته و در مقام یک روزنامهنگار، چین را به مثابه یک تهدید تلقی میکرد. حال با حضور وی در کاخ سفید، خطمشیهای سختگیرانه ترامپ درباره چین با هدایت و مشاورههای وی صورت میگیرد.
🔹 کسانی که با افکار پوتینگر آشنایی دارند میگویند به اعتقاد وی، رهبران چین به یک پنهانکاری عظیم و جنگ روانی دست زدهاند. پوتینگر از ترامپ و دیگر مقامات ارشد خواست که ویروس را با یک نشانه به یک برند تبدیل کنند تا مشکلی در شناخت منشا آن بهوجود نیاید؛ به همین دلیل این ویروس با نام «ویروس ووهان» شناخته شد.
#فرماندهان_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ترکیه برای سرقت محصولات کشاورزی، دهها کمباین وارد سوریه کرد
🔻 شبکه الاخباریه سوریه گزارش داد ترکیه دهها کمباین برای سرقت محصولات کشاورزی وارد این کشور کرده و همراه با «مزدوران» خود، کشاورزان را تهدید کردهاند چنانچه از دستورات سرپیچی کنند، محصولات آنها را به آتش میکشند.
#جنگ_منابع
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 رئیس اتاق بازرگانی باتوجه به پنجبرابر شدن صادرات ایران به عمان گفت: «در دو هفتهی آخر فروردینماه سال جاری، فقط از طریق دو خط مستقیم کشتیرانی که توسط شرکت المرافی برقرار شد، بالغ بر ۲۷۰۰ تُن مواد غذایی به کشور عمان صادرات داشتیم و عمانیها بهدنبال ایجاد ۲ مسیر دریایی جدید فلّهبر از بنادر ایران به بنادر سویق و سلطان قابوس هستند تا بتوانند کالاهای ساختمانی ما را با قیمت مناسب وارد بازارهای خود کنند.»
🔸 شاید اگر از ابتدا، بهجای گذاشتن تمام همّ و غم کشور بر ارتباط با امریکا و چند کشور اروپایی با همین کشورهای کوچک دور و نزدیک ارتباط میگرفتیم، هم میزان صادراتمان بیشتر میبود و هم طبق الگوی #باشگاه_تحریمی_ها، کشورهایی مثل عمان که نه تحریمکننده بودند و نه تحریمشونده، باتوجه به منافع خودشان زودتر به دور زدن تحریمها میپرداختند و نتیجتاً حربهی تحریمها زودتر بیاثر میشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔻همچنین گفتنیست که طبق آمارها و تحلیلی که در کانال جنبش مطرح شده بود، شوک ارزی برنامه ریزی شده نئولیبرالها، بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رانت افزایش نرخ ارز برای بنگاههای خصولتی و بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رانت برای خریداران سکه و برخورداران ارز دولتی خلق کرد.
#نفوذ
#جنگ_ارزی_۹۷
#توئیت_نگار
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعارف نوشابه کوکاکولا به شهید ابومهدی المهندس
🔹 وقتی به حاج «ابومهدی المهندس» فرمانده شهید الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی عراق، حین بازدید از خطوط نبرد با داعش نوشابه کوکاکولا تعارف میشود، از نوشیدن آن خودداری نموده و میگوید: «نمیخواهم، این آمریکایی است؛ دوغ عراقی مینوشم که بهتر است.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ شلاق سیاستهای اقتصادی نئولیبرالیسم بر تن مردم ایران
📸 b2n.ir/752885
🔰 جورج مونبیو در مقالهای که سه سال قبل در گاردین چاپ شد مینویسد: «مردم شوروی هرگز نامی از کمونیسم نشنیده بودند.» و این حقیقیترین شکل ماجراست؛ مردم در نظامی زندگی میکنند و هنجارهای آن را با گذر زمان پذیرفتهاند که نمیدانند نامش چیست!
🔸 بیش از سی سال است که قواعد اقتصاد نئولیبرالیسم در کشور ما در حال اجراست و ما در حال له شدن زیر چرخهای توسعهای که هرگز محقق نشد، اما نمیدانیم نامش نئولیبرالیسم است؛ نئولیبرالیسم بیش از آنکه یک نظم اقتصادی باشد، یک ایدئولوژی فکری است که مردم را به دو دستهی غالب و مغلوب تبدیل میکند، و دو استراتژی غیرقابل تغییر دارد: مصونیت جامعهی غالب و کسب سود
🔹 در نظم نئولیبرالیسم سنگینی بحرانها باید بر دوش مردم مغلوب باشد، و علاوه بر آن بهانهای برای کسب سود بیشتر شود. افزایش افسارگسیختهی قیمت اجارهخانهها با هر اتفاق کوچک و بزرگی، درآمدهای نجومی بیمارستان های خصوصی از شیوع کرونا، اخراج کارگران در بحبوحههای اقتصادی و... نمونههایی از سیاستهای نئولیبرالیسم است که ما با آنها خو گرفتهایم و فقط نمیدانیم نامش چیست.
🔻 نئولیبرالیسم مثل یک چرخ گوشت دائما بحرانها را به نفع خود چرخ میکند هم سنگینیش را بر قشر محروم جامعه تحمیل میکند و هم از آن برای خود سود بیشتر دست و پا میکند. نئولیبرالیسم که خود از دل بحران اقتصادی ۱۹۸۰ متولد شد، بحرانها همیشه بهانهای است برایش تا آنچه را پیش از این فرصت تحمیلش را نداشتند، اکنون بر مردم تحمیل کنند.
✍ سیده فاطمه حبیبی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 چرا با وجود مازاد تولید حبوبات در کشور، دولت ارز یارانهای به واردات این محصول اختصاص میدهد؟!
📸 b2n.ir/732353
🔰 به گزارش «نود اقتصادی» طی هفتههای اخیر در کنار بازار خودرو، حبوبات نیز بازار پرآشوب و پرهیجانی را داشته است، بهطوریکه گزارشهای مختلف نشان میدهد طی یک ماه اخیر قیمت حبوبات بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است!
🔸 در این مورد، ستاد تنظیم بازار گفته که دلیل این افزایش نجومی قیمتها احتکار محصولات وارداتی است که شوربختانه با ارز ۴۲۰۰ تومانی هم وارد شدهاند؛ درحالیکه گرچه مسئلهی احتکار مطرح هست، اما بررسی آمارها نشان میدهد نیاز سالانه ایران به حبوبات ۵۰۰ هزار تن است که تولید داخلی با ضریب خوداتکایی ۱۴۰ درصدی(!) علاوه بر تامین کامل نیاز کشور، حتی ظرفیت صادراتی هم دارد.
🔻 متاسفانه با وجود این ظرفیت، فقط طی یک سال گذشته، دولت نزدیک به ۱۳۳ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات ۱۶۳ هزار تن حبوبات اختصاص داده است که معلوم نیست این وارداتیها احتکار میشوند یا حبوبات کشاورزان ایرانی روی دست زحمتکششان میماند و فاسد میشود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war