📖 خوانش کتاب هنر تحریمها؛ نگاهی از درون میدان
🔺 نویسندهاش #ریچارد_نفیو فرمانده و طراح جنگ تحریمی آمریکا علیه ایران و مسئول امور ایران در کاخ سفید است. این کتاب نگاه و تحلیل درست و عمیقتری به تحریم و چه باید کرد میدهد. قسمتهای مهم کتاب رو بهمرور تو این رشتو اضافه می کنم.
این کتاب توضیح میدهد که چرا در عین تحریم اقلام مختلف، واردات کالاهای لوکس باید مستثنا باشند:
1⃣ حفظ بازار کشورهای استعمارگر در اجناس غیر ضروری(و حتا گاهاً مضر)
2⃣ آموزش فرهنگ مصرف زدگی به مردم کشور مورد تحریم
3⃣ کاهش سریعتر ذخایر ارزی کشور هدف
4⃣ افزایش احساس اجتماعی تحریم شدگی
🔻 سرنوشت جنگ تحریمی در سه مرحله دست کشور تحریم شده ست(نه کشور تحریم کننده):
1⃣ هنر استقامت
2⃣ بکارگیری توامان روشهای سنتی و مبتکرانه برای کم اثر کردن تحریم
3⃣ انتفاع دیپلماتیک از خلع سلاح شدن کشور تحریم کننده شروع از گام آخر، باخت حتمی کشور هدف رو نتیجه داره.
📘 در کتاب آمده است؛ «قدرت نظامی میتواند باعث نابودی بخشی از کشور هدف شود حتی اگر مقاومت او را از بین نبرد. اما تحریمها متفاوتند؛خصوصاً در دنیای امروز که ارتباطات جهانی سازی شده و کالاها قابلیت تأمین از منابع متعدد را دارند. کتاب از تاثیر تحریم با تردید حرف زده و بزرگترین نگرانیش استقامت است.
جنگ تحریمی یک نوع جنگ خروسی است که هر طرف فرصت پیدا میکنند تا بصورت طرف مقابل چنگ بیندازند و به او آسیب بزنند.»
⭕️ سوال؛ اگر تیم دیپلماتیک ما توانمند است؛ چرا در تمام این مدت چنگهایی که بصورت دشمن انداختهایم نظامی (و نه دیپلماتیک یا حتی اقتصادی) بوده؟ آیا دیپلماسی ما غلط نبوده؟
✍ احمد دستاران
#محاصره_اقتصادی
#دیپلماسی_اقتصادی
#فرماندهان_جنگ_اقتصادی
📑 بقیه رشتو را میتواند در لینک ذیل بخوانید:
📎 twitter.com/a_dastaran/status/1199228344857968640?s=09
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔵 «محمدباقر نوبخت» معاون روحانی و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفته است: «شدیدترین مرحله، تحریم نفت در برابر غذا بود اما الان در شرایطی هستیم که این بیانصافها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمیدهند.»
🔗 باید روزهایی را یادآوری که کرد روحانی، ظریف، نوبخت، جهانگیری و دیگر وزرا در حال خندههای مستانهی پس از توافق برجام بودند و نمیشنیدند هشدارهای امام جامعه را مبنی بر غیر قابل اعتماد بودن دشمن و تمرکز بر روی #اقتصاد_مقاومتی به جای لبخند زدن به شیطان...
🔸 ما میتوانستیم از برجام به عنوان یک عملیات تأخیری جهت مقام سازی اقتصاد استفاده کنیم، نه آنکه تمام تخم مرغهای خود را در یک سبد بچینیم و اقتصاد را به امضای جان کری شرطی کنیم.
#برجام_خسارت_محض
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🖊اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
📌 بخش اول
📸 b2n.ir/154523
⭕️ اخیرا ادعایی مطرح شده که بانکهای روسی و چینی به دلیل تصویب نشدن الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی #FATF با ایران کار نمیکنند و حتی اگر این مسئله حل نشود، توافق راهبردی با چین نیز اجرایی نخواهد شد!
⭕️ مطرح کنندگان این ادعاها، یا قصد عملیات روانی برای پیشبرد پروژه فشار حداکثری آمریکا را دارند، یا مشکلشان فقر اطلاعاتی و علمی است. اگر قصد عملیات روانی و کمک به آمریکا را دارند، مخاطب این نوشته کوتاه مردم هستند که فریب دیو و دلبر سازیهای تجربهشده این جماعت را نخورند؛ اما اگر مدعیان، واقعا دچار فقر علمی و اطلاعاتیاند، توجه آنان را نیز به نکاتی جلب میکنم.
◀️ آمریکاییها به دلیل مزیت منحصربفردی که در رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی دارند، از سال ۲۰۰۱ تحریمهای مالی را علیه رقبای بینالمللی خود به ویژه ایران، چین و روسیه در دستور کار قرار دادهاند. مکانیسم اعمال این تحریمها نیز اینگونه است که با رصد تراکنشهای بانکی، روابط تجاری را کشف میکنند و هر شخص -حقیقی یا حقوقی- را که با اشخاص تحریمشده توسط آمریکا معامله کند، یا جریمه میکنند یا اموالش در آمریکا را توقیف کرده و از معامله با اشخاص آمریکایی منع میکنند. اینجاست که شرکتها، بانکها و افراد از ترس جریمه شدن، توقیف اموال، یا محرومیت از معامله با اشخاص و نهادهای آمریکایی، از معامله با اشخاصی که در لیست موسوم به SDN وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند، پرهیز میکنند.
🟠 برای اینکه چنین مکانیسمی دقیق عمل کند، آمریکا طی سالهای اخیر تلاش زیادی به خرج داده تا هم زیرساختهای حقوقی برای اشراف بر تراکنشهای بانکی بینالمللی ایجاد کند، و هم زیرساختهای فنی-اطلاعاتی لازم را فراهم آورد. میتوان در یک جمله گفت که زیرساخت حقوقی این اشراف عبارتست از اجرای توصیههای FATF توسط قربانیان، و زیرساخت فنی این اشراف نیز عبارتست از اشراف کامل بر دیتابیس سامانههای پیامرسان بانکی بینالمللی نظیر سوئیفت. خوآن زاراته مشاور وزیر خزانهداری آمریکا در دوره اوباما در کتاب «جنگ خزانهداری» کاملا توضیح داده است که چطور برای رفع نیازهای اطلاعاتی مرتبط با تحریم، آمریکا سوئیفت را وادار به ارائه اطلاعات بانکی مشتریانش کرد و هرجا هم نیاز به شفافیت بیشتر تراکنشها برای رهگیری بود، از دریچه تحمیل توصیههای FATF به قربانیان تحریم ورود کرد.
✍ سید یاسر جبرائیلی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🖊اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
📌 بخش دوم
📸 b2n.ir/154523
☑️ در رابطه با ایران، آمریکا به موجب قوانین متعددی از جمله بخش ۱۰۴ قانون تحریمی سیسادا یا بند «د» از بخش ۱۲۴۴ قانون تحریمی ایفکا، هر بانکی را که با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی تحریم شده یا بخشهای مشخصی نظیر انرژی، کشتیراتی و... ایران، تراکنش قابل توجهی انجام دهد یا خدمات مالی به آنها ارائه کند، تحریم و جریمه میکند.
⭕️ بنابراین، آمریکا از یک سو قوانینی داخلی وضع کرده که بر اساس آنها، معامله و همکاری بانکی طرفهای خارجی با اشخاص و نهادهای ایرانی را ممنوع کرده؛ و از سوی دیگر، از طریق رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی، این قوانین تحریمی را اعمال میکند. لذا هرچقدر مبادلات بانکی ایران با خارج از کشور برای آمریکا شفافتر شود، اعمال این تحریمها بیشتر و دقیقتر خواهد شد. به عبارت دیگر، هرچه ایران بیشتر توصیههای FATF را اجرا کرده و کم و کیف مبادلاتش را برای طرفهای خارجی آشکارتر کند، و از سامانههای نظیر سوئیفت که تحت اشراف آمریکا هستند، بیشتر استفاده کند، ضریب آسیبپذیریاش از تحریمهای آمریکا افزایش خواهد یافت. اینکه در سالهای اخیر و به ویژه پس از برجام، تحریمهای آمریکا علیه کشورمان کاریتر شده، هیچ دلیلی جز اجرای توصیههای FATF و شفافتر شدن مبادلات ایران برای رصدکنندگان آمریکایی تراکنشهای ما ندارد.
💠 بنابراین، واقعیت این است که پیش از امضای برجام، روابط بانکی ایران با بانکهای خارجی تا سطح قابل قبولی برقرار بود، اما پس از برجام که سیاست ادغام در نظم مالی بینالمللی با اشتیاق دنبال شد و بیش از ۹۰درصد توصیههای FATF در ایران اجرا شد، اشراف آمریکا بر مبادلات بانکی ایران افزایش چشمگیری یافت و کانالهای مبادلاتیمان لو رفت. و البته جای سوال است که با اینکه FATF ایران را وارد لیست سیاه خود کرده، چرا ایران همچنان بیش از ۹۰درصد برنامه اقدام توافق شده با این نهاد غیررسمی و غیرالزامآور بینالمللی را که تیزکننده تیغ تحریمهای آمریکاست، اجرا میکند و حداقل تعلیقشان نکرده است!
🔼 در شرایط تحریم، هر اقدامی که موجب افزایش اشراف آمریکا بر مبادلات مالی ایران شود، شرایط را بر ما سخت خواهد کرد و هر اقدامی که مبادلات کشور را از نظام رهگیری آمریکا پنهان کند، تحریمها را بیاثر خواهد کرد. به همین دلیل است که ما از اجرای توصیههای FATF با عنوان خودتحریمی یاد میکنیم.
✍ سید یاسر جبرائیلی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس؛ تا زمانی که #بانک_مرکزی تحت سیطره دولت باشد، نمیتواند #ارزش_پول_ملی را حفظ کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 باربارا اسلاوین متخصص ایران در اندیشکده شورای آتلانتیک گفته است: «سیاستهای ترامپ در مقابل ایران نتیجه عکس داده و بی ثباتی در منطقه بیشتر شده...!»
🔺 وی سال گذشته در همایشی به راههای دور زدن تحریمها توسط ایران پرداخته بود. فرضیههای او در مورد ایران مورد توجه بسیاری از تصمیم گیران ایالات متحده آمریکاست.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 به گزارش منابع خبری، ذخایر ارزی بانک مرکزی لبنان از اول سال جاری تا پایان ماه گذشته بیش از ۲۳ درصد کاهش یافت و سطح آن در پایان ماه گذشته میلادی به نقطه بحرانی ۲۸/۵ میلیارد دلار کاهش یافت.
🔻 این کاهش ناشی از بازپرداخت اصل اوراق قرضه خارجی و تامین نیاز ارزی برای واردات کالاهای اساسی شامل سوخت، گندم و دارو بوده است. همچنین با سرعت گرفتن روند کاهش نرخ برابری لیره لبنانی، دولت دستور فروش بخشی از ذخیره ارزی را صادر کرد.
🔗 ایالات متحده در هر جنگ ارزی در اولین گام، کشور مقابل را وادار به پول پاشی برای تنظیم بازار میکند. در بحرانی که برای چین، ونزوئلا، آرژانتین و ایران ایجاد کرد، همهی این کشورها مجبور شدند ذخایر ارزی خود را باز کنند.
سپس در گام بعد، ذخایر طلا را هدف میگیرد.
#جنگ_ارزی_لبنان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔰 بیش از ۳۰۰ بسیج دانشجویی از دانشگاههای کشور در نامهای از نمایندگان مجلس خواستند تا در صورت فعالشدن مکانیسم ماشه، قوانینی برای جمعآوری دوربینهای نظارتی آژانس، اخراج بازرسان و در ادامه خروج کامل از #برجام، خروج از پروتکل الحاقی و حتی خروج از NPT تصویب کنند.
📎 ydac.ir/xuetj
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ ابعاد محاصره مالی اقتصاد ایران
💠 ایالات متحده آمریکا و یار پوششی خود یعنی سازمان ملل متحد به همراه مجموعههای وابسته به آنها از دو طرف به مانند یک گازانبر، مراودات مالی ایران را با شش معاهده در محاصره قرار دادهاند.
💠 جمهوری اسلامی برای کم اثر کردن محاصره باید از هر سه کنوانسیون سازمان ملل متحد خارج شود تا راههای تنفس مالی باز بماند. یکی از بزرگترین خیانتها آن است که سازمانهای بینالمللی را بیطرف معرفی کنند.
رئیس #FATF به عنوان یک سازمان بینالمللی، به صورت همزمان معاونت یکی از ادارات سازمان اطلاعات مالی آمریکا را بر عهده دارد و در سابق عضو ارتش این کشور بوده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 گزارش تازه #بانک_مرکزی نشان میدهد که با وجود کاهش نرخ رشد پایه پولی به ۲.۹ درصد در ۵ ماه نخست سال ۹۹، رشد نقدینگی همچنان از طریق افزایش ضریب فزاینده از عدد ۷ در سال ۹۸ به عدد ۷.۷۵ در مرداد ۹۹ ادامه دارد و روزانه ۲۲۰۰ میلیارد تومان به حجم نقدینگی کشور اضافه شده است.
🔻 به عبارت دیگر، این تصور که با کاهش رشد پایه پولی از بالای ۸ درصد در سه ماه نخست سال ۹۹ و ۳۲ درصد در سال ۹۸ میتوان به رشد #نقدینگی و تورم کمتری دست یافت، دور از دسترس شده است و اگرچه پایه پولی کنترل شده اما بانک مرکزی عملا با کاهش نرخ سپرده قانونی که قبلا بالای ۱۰ درصد بوده، اجازه گردش مالی بیشتر در اقتصاد و بازار پول را داده و بانکها با رشد تسهیلاتدهی ۵۰ درصدی در سهماه نخست سال جاری، عملا گردش نقدینگی و خلق پول در بازار بین بانکی را افزایش دادهاند.
📎 نود اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ دوباره استیو هانک اظهار نظر کرد
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/162896
🌐️️️ اخیرا استیو هانک استاد اقتصاد دانشگاه هاپکینر، با نقل قولی از مرکز آمار ایران که در آخرین گزارش خود در مرداد ۹۹، مقدار تورم را ۲۵/۸ درصد اعلام کرده است گفته است تورم ایران را با فرکانس بالای دادهها طبق استاندارد تکراری «ppp» محاسبه کرده و مقدار آن ۱۱۴/۸ درصد است.
🔴 گویا استیو هانکه علاقهمند است هر از چندی تورم ایران را محاسبه کند و اعدادی نجومی و عجیب از تورم در ایران اعلام کند. او اعدادی همچون عدد ۵۴ درصد - ۷۸ درصد و ۲۲۰ درصد و اخیرا ۱۱۴/۸ درصد را گزارش کرده است. بیبیسی فارسی به عنوان شاخص رسانههای اپزیسیون و بقیه رسانههای دشمن هم در تعهد نانوشتهای گزارشهای هانک را پوشش گستردهای میدهند!
از طرفی هم مجله تجارت فردا علاقه وافری به اظهارات وی دارد.
📝 مبنای محاسبات او که مدام هم ازش یاد میکند، شاخص ppp میباشد. اما این شاخص چطور کار میکند!؟
او میگوید براساس شاخص ppp یا شاخص «نرخ برابری ریال و دلار» نرخ تورم هر ماه را نسبت به ماه قبل میسنجد. این شاخص، شاخص معیوبی است.
🔺 اگر بخواهیم دلیل عیب این شاخص را بگوییم، میتوان گفت که به طور کلی کالاها در اقتصاد به دو دسته تقسیم میشوند:
1️⃣ مبادلهای (کالاهایی که مردم شخصاً آن را خریداری میکنند. کالاهای عمدتاً تکنولوژیک مثل ماشین، موبایل و اغلب کالاهای مورد استفاده طبقه متوسط رو به بالا) کالاهای ارز بَر که تغییرات نرخ ارز، بر روی این کالاها اثر مستقیم دارد.
2️⃣ غیرقابل مبادلهای است (همچون بنزین، برق، آب، نان، تاکسی، حمل و نقل و... که مردم خودشان شخصاً اقدام به واردات آن نمیکنند. اما برای دولتها کالاهای مبادلهای محسوب میشود). این کالاها عمومی هستند و عمدتاً توسط طبقه مستضعف استفاده میشوند؛ تغییرات نرخ ارز بر روی این کالاها در ایران، دست کم تا امروز اثرگذاری ناچیزی داشته است. دولت فعلا توانسته کالاهای اساسی غیرقابل مبادلهای را برای عموم مردم ثابت نگه دارد و همین سبب شده فشار روی این طبقه تعدیل بشود.
❌ اشکال شاخص ppp در اینجاست که تنها برای محاسبه روی کالاهای گروه اول قابل استفاده است. ولی هانک آن را به کل اقتصاد تعمیم داده و در نتیجه به چنین رقمهای عجیب رسیده است.
🔴 او در مقالهای که سال ۲۰۰۹ منتشر کرده بود، نیز همین آرزوی «چرخهی مرگ کلاسیک» را برای #ریال ایران در دولت دهم داشت: «بحران اقتصادی #ونزوئلا به این علت افسار گسیخته شد که دولت نتوانست کالاهای غیر قابل مبادلهای مثل گندم، نان، آب، بنزین، برق و... را ثابت یا با تورم ناچیز نگه دارد که موجب نارضایتی گسترده عموم شد.»
📌 همانطور که میدانید، عامل روانی حرف اول را در بازار میزند. گاهی میتوان با یک خبر چُنان شوکی به بازار داد و چنان مسیری برای سرمایهها تعریف کرد، که با دهها روش تحلیل فاندامنتال و تکنیکال قابل پیشبینی نباشد.
اعداد و ارقام هانک پیش از آنکه اقتصادی باشد، روانی است و سعی در تغییر تحلیل مخاطب دارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔹 حجتالاسلام محمدرضا میرتاجالدینی در گفتگویی درباره تشکیل کمیسیون ویژه #باشگاه_تحریمی_ها در مجلس، اظهار داشت: «آمریکا اگر با کشوری رابطه خوبی نداشته باشد، آن کشور را #تحریم میکند و در صورتی که کمیسیون اقدام مشترک و یا باشگاه تحریمیها در مجلس شکل بگیرد، میتوان برنامهریزیهای لازم را اتخاذ کرد تا ارتباطات بین کشورهای تحریمی افزایش پیدا کند و شاخ قلدری آمریکا شکسته شود.»
🔸 نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای تحریمی میتوانند روابط اقتصادی با یکدیگر را ارتقا دهند و دلار را از مبادلاتشان حذف کنند، گفت: «در صورتی که کشورهای تحریمی در مبادلات خود دلار را حذف کنند و ارز فیمابین خودشان را فعال کنند، تا حد زیادی میتوان تحریمها را کم اثر کرد.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⏹ تحریمهای اقتصادی آمریکا شامل چه حوزههایی میشود؟
🏷 #اختصاصی_جنبش
◀️ آمریکا در طول عمر ۴۰ ساله جمهوری اسلامی تحریمهای متعددی را در حوزههای مختلف علیه ایران وضع کرده است. تحریمهای ایالاتمتحده علیه ایران شامل نه حوزه کلی اقتصاد میشوند که به ترتیب عبارتند از:
1⃣ تحریمهای مالی و بانکی
2⃣ تحریم تجارت کالاهای اساسی
3⃣ تحریم نفتی
4⃣ تحریم پتروشیمی
5⃣ تحریم صنعت خودروسازی
6⃣ تحریم هواپیمایی
7⃣ تحریم کشتیرانی و بیمه حملونقل
8⃣ تحریم طلا و فلزات گرانبها
9⃣ تحریم ریال
◀️ این نه حوزه تقریبا به صورت کامل #محاصره_اقتصادی ایران را شکل میدهند.
⭕️ سوال آن است که ایالات متحده تا کی میتواند خط محاصره را حفظ کند!؟
آیا محاصره در حال بی اثر شدن است!؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔺 بازارهای مشتقه مالی؛ آفت حکمرانی
☑️ خوب بود مشاوران اصلی اقتصادی دولت که روی نظر روحانی تاثیر مهمی را میگذارند مثل نهاوندیان، غنینژاد، طبیبیان، رنانی و نیلی، قبل اتخاذ یک تصمیم احمقانه و نسنجیده در هدایت نقدینگی به سمت بورس و امنیتی کردن این معضل، حداقل از تجارب شکستهای کپیتالترین کشور جهان و مرکز فساد مالی کرهی زمین یعنی آمریکا استفاده میکردند.
☑️ وارن بافت ابر سرمایهدار آمریکایی و پنجمین نفر پولدار جهان بعد از بحران ۲۰۰۸ گفته بود: «این ابزارهای مشتقهی مالی در اقتصاد غرب و بویژه آمریکا نقش سلاحهای کشتارجمعی مالی را ایفا کردند. آنها از عوامل اصلی بحران بودند.»
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نهادی برای گردش ثروت
⬅️ مجموعهی #کدام_الگو_در_معیشت
◀️ قسمت چهارم
🔹 در هر جامعه با رونق گرفتن كسب و كار و فعاليتهاي مردم در تأمين معيشت، بعضيها به واسطهي فعاليتهاشون ثروت بيشتري به دست ميارن و به تدريج طبقات مختلف درآمدي شكل ميگيره. اين مسئله حتي در جامعهاي كه در اون عدالت هم حاكمه تا حدي طبيعيه، چون استعداد و توانايي افراد متفاوته. اما اگر فاصلهي اين طبقات در جامعه از حدي بالاتر بره، چيزي كه به اون #اختلاف_طبقاتی ميگن، جامعه دچار بحران ميشه.
🔹 اختلاف طبقاتي در طول تاريخ مسئلهي حكومتها بوده، و امروز هم عمدهي دولتها در غرب با اون درگيرند. در آمريكا اختلاف طبقاتي به جايي رسيد كه يك جنبش اجتماعي عليه اون شكل گرفت، جنبش اشغال والاستريت...
#️⃣ #زکات
📖 برای مطالعهی متن این پویانمادانش به این مطلب مراجعه کنید.
🏢 طراحی و ساخت در اندیشکدهی شاخص
📡 @Andishkadehshakhes_ir
🔴 رئیس سازمان بورس خبر از انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار بورس داد
🔺 یک درصد از سهم آینده فرزندان ما، که از فروش نفت و گاز به دست آمده است را قرار است به بازار سرمایه بریزند که بازار تثبیت شود!
💢 حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس که ماه گذشته از رونق نمایشی آن، ماننده بچه در پوست خود نمیگنجید حال گفته است: «به طور جدی پیگیر نهایی شدن انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار هستیم، هنوز ابلاغیه رسمی اعلام نشده اما به محض ارسال ابلاغیه آن به سازمان بورس به طور رسمی جزئیات آن را تشریح میکنیم. شخص وزیر اقتصاد به طور جدی پیگیر این موضوع هستند.»
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔴 منابع صندوق ذخیره ارزی برای روزهای تنگنای ارزی کشور است، نه جبران زیان سفتهبازها؛ دهها بار گفته شده و باز هم باید تاکید کرد که خرید و فروش سهام در بازار ثانویه هیچ کمکی به تولید نمیکند.
🔻 خرید و فروش سهام در بازار ثانویه، مثل خرید و فروش بلیط بازی استقلال-پرسپولیس در بازار سیاه است که قیمت آن هیچ سودی برای فدراسیون و دو باشگاه ندارد. حالا اگر در این میان بلیط روی دست دلالها ماند، منطقیست فدراسیون که برای درآمدزایی بلیطها را فروخته، منابع عمومی را صرف خرید همان بلیطها کند؟!
✍ امید رامز
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
تاريخچه پيدايش بورس در ايران
🟣 مطالعات اولیه بر روی شکلگیری بورس در ایران و صنعتی سازی سهام، در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی مصادف با حکومت رضاشاه پهلوی، آغاز شد.
⚫️ فردی بلژیکی به نام «ران لوترفِلد» پس از انجام مطالعات گسترده درباره تأسیس بورس در ایران، اساسنامه داخلی بورس را تهیه و به مسئولان ایرانی ارائه کرد.
⚪️ با توجه به شرایط آن زمان و وقوع جنگ جهانی دوم، عملاً موضوع بررسی و تأسیس بورس در ایران بیش از ۲۵سال به تأخیر افتاد.
🟣 بالاخره در سال ۱۳۴۱، کمیسیونی در وزارت بازرگانی و با حضور نمایندگان وزارت دارایی، وزارت بازرگانی و بانک توسعه صنعتی و معدنی ایران تشکیل و موافقتنامه اولیه تأسیس بورس سهام در این کمیسیون، تنظیم شد.
⚫️ در اواخر همان سال یعنی سال ١٣٤١، هیئتی از بورس بروکسل به سرپرستی دبیر کل این بورس برای مشارکت در راهاندازی بورس ایران، به کشورمان دعوت شدند و بالاخره پس از چهار سال، در سال ۱۳۴۵ قانون تشکیل بورس اوراق بهادار در مجلس تصویب و برای اجرا از سوی وزارت اقتصاد به بانک مرکزی ابلاغ شد.
⚪️ حدود یک سال بعد از ابلاغ قانون تشکیل بورس اوراق بهادار، در پانزدهم بهمنماه سال ۱۳۴۶، بورس اوراق بهادار تهران با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی که بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی در آن تاریخ به شمار میرفت، بهطور رسمـی فعالیت خود را آغاز کـرد.
🟣 بورس اوج و فرودهای بسیار زیادی را تجربه کرده است. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷، تعداد شرکتها و موسسههای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از ۱۰ بنگاه اقتصادی با سرمایه ۶/۲ میلیارد ریال به ۱۴۲ شرکت با بیش از ۳۰۸ میلیارد ریال افزایش یافت.
⚫️ با پیروزی انقلاب اسلامی، تعداد شرکتهای پذیرفتهشده از ۱۰۵ شرکت، به ۵۶ شرکت کاهش یافته و تا سال ۱۳۶۸ غیر فعال بوده و پس از آن با شاخص ۱۰۰ آغاز بکار کرد.
#مستندات
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
☑️ مبانی قدرت در جهان تولید ناخالص ملی است یا ایدئولوژی!؟
🏷 #اختصاصی_جنبش
📽 aparat.com/v/n7tVT
✡ محمود سریعالقلم استاد نفوذی دانشگاه شهید بهشتی، علیرغم آنکه در پشت صحنه مذاکرات پشتیبان اصلی توافق بود و مذاکراتی را به صورت موازی با هنری کسینجر پیش میبرد؛ امروز به منتقد برجام تبدیل شده است.
این خاصیت منافق است که در لباس خودی، اهداف دشمن را پی میگیرد.
🈵 او که در کنار حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت، در پی اجرایی کردن #سیاست_درهای_باز، مدل ترکیبی چین و تایلند بود، امروز طوری سخن میگوید که گویا برجام را کسانی از مریخ امضا کردند.
🟣 هنر این جماعت لیبرال همیشه آن بوده؛ به جای آنکه پاسخگو باشند، دیگران را پاسخگو میکنند. به جای آنکه پاسخ مشاورههای غلط خود را بدهند و بگویند ره آورد تئوریهای توسعه طی ۲۴ سالی که در کشور پیاده شد چه بود در یک دو قطبی غلط، ایدئولوژی را مقابل تولید ناخالص ملی قرار میدهند و پاسخی هم برای این سؤال ندارند که اگر لیبرال سرمایهگرایی، ایدئولوژی نیست، پس چیست!؟
🔺 قرار دادن ایدئولوژی در برابر اقتصاد، نیز قبلا از زبان روحانی در مجلهی راهبرد بیان شده، تحت این عنوان که «انقلاب اسلامی باشیم، یا جمهوری اسلامی!؟»
سریعالقلم در این سخنرانی نیز این حرف را اینگونه تکرار میکند: «مبانی قدرت در جهان تولید ناخالص ملی است، نه ایدئولوژی!!»
⚫️ این حرف که ایدئولوژی مقدس اسلام انقلابی باید حذف شود تا اقتصاد آباد شود، حرف سرویسهای اطلاعاتی دشمن است که سریعالقلم خود و روحانی را ملزم به اجرای آن کرده است. چرا باید قدرت نرم، در مقابل قدرت نیمه سخت باشد!؟ آن هم در شرایطی که کشورهای آمال و آرزوی این افراد امروز قدرت نرمی به مراتب بزرگتر از قدرت نیمهسخت برای خود ایجاد کردهاند!؟
🔻 ژاپن و آلمانی که بعد از جنگ جهانی دوم، اختیاری بر ناموس خویش ندارند، سوئیسی که سالانه ده هزار نفر به اسب تجاوز میکنند و آمریکایی که ۴۰ درصد کودکانش زنازاده هستند، چه به آن که ارزش مقایسه با انقلاب اسلامی را داشته باشند!!؟
انقلابی که یک قلم انسان طراز آن یعنی قاسم سلیمانی قادر است میلیونها انسان را به اقتصاد الهی و معاملهی با خدا هدایت کند.
#برجام_خسارت_محض
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ نظر ۸ اقتصاددان درباره برداشت از صندوق توسعه ملی برای کمک به بورس
📸 ydac.ir/5qrq6
1⃣ سیداحسان خاندوزی نماینده مردم تهران در مجلس: «غیر از آثار تورمی، حتی از منظر عدالت هم استفاده از منابع سازمان بورس یا خود شرکتها، حتما ترجیح دارد بر برداشت از ذخیره کل ملت ایران (صندوق توسعه ملی) آن هم در شرایط تحریم.»
2⃣ رضا غلامی، پژوهشگر پول و بانک: «دولت قصد دارد از منابع صندوق توسعه ملی که متعلق به من و شماست، داراییهایی را به چند برابر قیمت بخرد تا نگرانی سفتهبازان و دارندگان پس اندازها اندکی ولو بطور موقت، کاهش یابد.»
3⃣ حجتالله عبدالملکی، اقتصاددان: «مادامیکه زیرساختهای قانونی، اداری و فرهنگی برای سفتهبازی آمادهتر از کارآفرینی باشد، تلاش برای تورمزدایی بیش از یک شوخی بیمزه نخواهد بود!»
4⃣ مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: «اگر صندوق توسعه، «ملی» است، یعنی بنده هم بهاندازه یک ایرانی در آن سهم دارم، به سهم خود راضی نیستم هرکس که از سهم من به بورس بدهد و هرکس که از سهم من منتفع شود بداند که غصب نموده و مال غصبی حرام است، اگر هم رؤسا حلال و حرام نمیدانند، خود دانند.»
5⃣ هادی سبحانیان، دکتری اقتصاد دانشگاه تهران: «استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای تثبیت بازار سرمایه به زبان خودمانیاش همان چاپ پول است برای حمایت حداکثر چند روزه از بازار و به بهای برداشت از جیب ملت با تورم.»
6⃣ علی نیکبخت اقتصاددان: «صندوق توسعه بازار باید منابع داشته باشد ولی نه اینکه این منبع از محل خلق پایه پولی به قیمت رشد تورم و تشدید بیماری هلندی اقتصاد باشد. هرگونه تبدیل منابع صندوق توسعه ملی چه برای جبران کسری بودجه دولت، چه هر کار دیگری، از محل خلق پایه پولی و یا نقدینگی اتفاق می افتد.»
7⃣ مهدی حقباعلی، اقتصاددان از دانشگاه جورجیا آمریکا: «اختصاص حتی ۱ ریال پول از منابع صندوق توسعه ملی به بورس، تحت هر قانون و ماده هر سازوکاری یک فاجعه است، چه از بعد درک مبانی فایننس، چه از بعد بازتوزیع منابع کشور؛ از بعضی از مسئولان که انتظار بیشتری نیست، ولی از دکتر قالیبافِ بورس واقعا واقعا واقعا بعید بود حتی فکر به همچین چیزی.»
8⃣ حسینی، کارشناس اقتصاد و مشاور سازمان بورس: «برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای تزریق به بورس، شبیه سیاست دلار ۴۲۰۰ است، که تنها موجب هدر رفت منابع میشود و تاثیری در کنترل بازار نخواهد داشت. جلوی سازوکار بازار را نمیتوان با دستور گرفت.»
📎 نسیم
#حباب_بورس
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 خمس بدهیم یا مالیات؟
⬅️ مجموعهی #کدام_الگو_در_معیشت
◀️ قسمت پنجم
🔹 وقتي عدهاي از افراد تصميم ميگيرن كنار هم زندگي كنند، قطعاً نيازهاي مشتركي هم پيدا ميكنن. مثلاً برقراري امنيت خدمات شهري، زيرساختها، تأمين آب سالم، بهداشت، آموزش عمومي و مواردي مانند اينها. نيازهايي كه مردم براي تأمين اونها، دولتها رو به وجود ميارن، انجام اين كارها براي دولتها هزينههايي داره كه مردم در اون شريكند چون همه از اون استفاده ميكنن و بايد با پرداخت ماليات اون رو تأمين كنن.
🔹 دولتها شيوههاي مختلفي رو براي دريافت ماليات به وجود آوردن، در سادهترين شكل، اونها از درآمدهاي مردم ماليات ميگرفتن، بعدها به تدريج، ماليات بر سود، سرمايه، دارايي و اين اواخر ماليات بر ارزش افزوده هم اضافه شد.
#️⃣ #خمس
📖 برای مطالعهی متن این پویانمادانش به این مطلب مراجعه کنید.
🏢 طراحی و ساخت در اندیشکدهی شاخص
📡 @Andishkadehshakhes_ir