🌪خیال خام
🏷#اختصاصی_جنبش
🔼بعد از ایجاد کمپین تعلیق تحریمهای ایران در خارج از کشور، نه تنها کوچکترین ترکی در دیوار تحریمها ایجاد نشد، بلکه آمریکا حتی با درخواست وام ایران از #صندوق_بینالمللی_پول هم مخالفت کرد.
🔘حقیقت تلخ اینجاست که ترامپ اعلام کرد که ایران هنوز از ما نخواسته تا #تحریمها را کاهش دهیم.
البته این اتفاق هم افتاد و ظریف در توئیتی از ترامپ خواست که تحریمهای نفتی، دیگر محصولات و مبادلات مالی برداشته شود.
🚫بماند که منظور ترامپ از درخواست کاملا مشخص است و آن زانو زدن ایران در برابر خواستههای آمریکا است.
🔥موضع آمریکا کاملا روشن است. ترامپ این شرایط را بهترین فرصت میداند تا کرونا کاری با اقتصاد ایران کند که تحریمها نکرد. موضع اروپاییها نیز روشن است، با این که در این شرایط در گامی معنادار #اینستکس را فعال کردهاند، اما صرفا در حد ارسال برخی کالاهای پزشکی غیر مرتبط با کرونا به ارزش 500 هزار یورو بود. بسیار بعید است در آینده هم اگر این کانال معاملاتی دیگر داشته باشد، شامل نفت و دیگر کالاهای تحریمی شود.
☘️راه حل مشکلات ایران فقط در این است که در اقتصاد قوی شود. راهاندازی کمپین لغو تحریمها در خارج از کشور از این جهت خوب است که چهره شیطانی آمریکا را برای مردم جهان عیان میکند؛ اما این که دولت به این دست از کمپینها برای مذاکره مجدد امید ببندد، امیدی واهی است.
🍀ایران باید با پیگیری #دیپلماسی_اقتصادی به دنبال شکستن دیوار تحریمها باشد. سیاست منفعلانه و امید به شکست ترامپ در انتخابات، استراتژی خوبی محسوب نمیشود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️فشار جامعه جهانی به دولت ترامپ برای کنار گذاشتن استراتژی «فشار حداکثری» به ایران در شرایط شیوع جهانی کرونا برای نجات جان مردم ایران
🔺کاخ سفید به نوعی بشدت در بحران قرار گرفته است و در عین حال که با مسئله شیوع کرونا روبهروست بشدت بر کمپین انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا متمرکز است. دستگاه سیاست خارجی واشنگتن متأسف است که ترامپ در این برهه زمانی بحران جهانی شیوع کرونا، عرصه جهانی را ترک کرده است و پرچم حاکمیت جهانی آمریکا را کنار گذاشته است.
🔺بن رودز یکی از مشاوران باراک أوباما در خصوص ضعف عملکرد ترامپ در عرصه سیاست خارجی در برهه زمانی فعلی شیوع کرونا گفت:
💬«ماههای اولیه این بحران نشان میدهد که نظم جهانی... ممکن است که برای همیشه تغییر کند... ریاستجمهوری ترامپ و شکست ما در مقابله کارآمد با کووید-۱۹، خطرات جهانی را نشان میدهد که رهبری آمریکا هیچ تلاشی برای آن نمیکند.»
🔺دولت ترامپ که به دلیل از دست دادن فرصتها برای مقابله زودهنگام با مسئله شیوع کرونا در ایالات متحده آمریکا زیرذرهبین است، تلاش میکند تا خشم خود را بر روی چین و سازمان جهانی بهداشت خالی کند.
🔺شیوع کرونا بر سیاست خارجی «فشار حداکثری» ترامپ از جمله سیاست تشدید #تحریمهای ایران، تلاش برای برکناری نیکلاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا از قدرت، اعمال فشار برای خلع سلاح اتمی کره شمالی و تاکتیکهای زورگویی مورد استفاده در منازعه تجاری با اروپا، چین و دیگر کشورها سایه افکنده است.
🔺شیوع کرونا و بحران بهداشت و درمان عمومی در جهان در واقع محدودیتهای شعار «اول آمریکا » را فاش کرد به طوری که ایالات متحده بعنوان قدرتمندترین کشور جهان در مقابله با ویروس کرونا، به کمک های خارجی نیازمند شده است.
🔺در هر دو سوی آتلانتیک، درخواستها از دولت ترامپ در خصوص تجدیدنظر در تحریمهای ایران در شرایط فعلی مقابله با کرونا رو به افزایش است. تحریمهای دولت ترامپ موجب تضعیف ظرفیت بهداشت عمومی ایران در برهه کنونی که این بخش برای مقابله به کرونا نیاز شدید به تجهیزات دارد، شده است. کادر درمان و پزشکی ایران و کارشناسان بهداشت عمومی جهان معتقدند که تعیین میزان تأثیرگذاری تحریمهای آمریکا بر ظرفیت مقابله ایران با کرونا امکانپذیر نیست اما واضح است که نظام سلامت ایران از دسترسی به تجهیزات ضروری پزشکی برای نجات جان افراد و چلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، محروم شدهاند.
🔺سیاستمداران اروپا و رقبای داخلی ترامپ همگی خواستار تعلیق تحریمها یا دیگر اقدامات موقت برای تسریع فرایند حمایت بشردوستانه از ایران شدهاند. دولت ترامپ نه تنها اقدامی در این زمینه انجام نداده بلکه تنها تحریمهای هر دو کشور ایران و #ونزوئلا را افزایش داده است.
🔺دولت ترامپ اصرار دارد که علیرغم وجود تحریم ها، حمایتهای بشردوستانه از ایران را تسهیل کرده است اما منتقدان میگویند که محدودیتهای آمریکا موجب شده است که حتی تجارتهای مجاز با ایران نیز سرد شده و نهادهای بینالمللی را نگران کرده در صورت تعامل با ایران در معرض تحریمهای آمریکا قرار گیرند. دیپلماتهای سابق آمریکا و اروپا در نامه خود از دولت ترامپ درخواست کردند گامهایی را مورد بررسی قرار دهد تا در عین حال که تحریمها علیه ایران را حفظ میکند، کشورها و دیگر شرکتها را ترغیب کند تا تعاملات مجاز با ایران را ادامه دهند.
🔺کارل بیلت نخستوزیر پیشین سوئیس و از دیپلماتهای ارشد اروپا در توئیتی درباره فعال شدن ساز و کار اینستکس گفته بود: «گرچه طول کشید اما فرانسه، آلمان و انگلیس در حال حاضر تأیید کردهاند که #اینستکس اولین معامله خود را نهایی و صادرات کالاهای پزشکی از اروپا به ایران را تسهیل کرده است و این کالاها هماکنون به ایران رسیده است.» این به مفهوم نوعی پایان کمپین فشار حداکثری ترامپ است.
🗞واشنگتن پست
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔸 کدام شاخص، کدام کمک!؟
✍️ #محمد_وارسته
📸 b2n.ir/006238
⭕️ نمودارهای اواخر هفته گذشته نشان میداد که خرید اوراق قرضه کشورها توسط بانکهای مرکزی خود در بازار روند افزایشی پیدا کرده تا به نقدینگی بورس داوجونز که شاخص صنعت است و میزان عملکرد خرید و فروش سهام شرکتهای صنعتی را نشان میدهد، حدود ۳.۱۸%+ کمک شود.
برخی تحلیلگران معتقدند که این موضوع عامل بازشدن ترازنامه بانکهای مرکزی شده و برای دوره میان مدت نمیتواند پایدار باشد و میتواند عامل تورم باشد.
🔺 یکی از ابزارهای بانک مرکزی، عملیات بازار باز برای کنترل و هدایت نقدینگی است که برای افزایش نقدینگی شروع به خرید یا برای کاهش نقدینگی شروع به فروش اوراق قرضه میکند.
🔺 اما در رابطه با این حرکت باید دو نکته را مدنظر داشت:
▪️ اولا فروش اوراق قرضه به دلیل پرداخت بهره در سررسیدهای مشخص به همراه خود مبلغ اسمی اوراق در سررسیدی که باید به خریداران پرداخت شود باعث افزایش نقدینگی میشود. بهعبارتی این راهکار به عنوان راهکاری زودگذر برای التیام زخم #نقدینگی است اما عملا خود باعث افزایش آن در بلند مدت (تا سر سید اوراق) خواهد شد.
▪️دوما این عملیات به نیت رونق تولید نیست و صرفا برای جمع آوری نقدینگی انجام میشود، لذا شبهه ربوی بودن در آن مطرح است(بهره ثابت و شراکت در سود و زیان مطرح نیست). بورس که خود ابزار جمع آوری نقدینگی است، چگونه بر بستر آن افزایش نقدینگی با خرید اوراق قرضه توسط بانکهای مرکزی رقم خواهد خورد؟
🔹 از طرفی روند کاهش دارایی بانکهای مرکزی در سالهای اخیر، کمک به شاخص داوجونز را نشان می دهد تا فروشندگان اوراق قرضه نقدینگی خود را وارد صنعت کنند.
این فرض که کمک به بورس سبب رونق تولید میشود باعث این تصمیمات شده است ولی باید پرسید که افزایش شاخص داوجونز چقدر بر روی رشد صنعت موثر است؟
🔹 یکی از دلائل افزایش قیمت طلا در سالهای اخیر شاید همین عملکرد بانکهای مرکزی در خرید اوراق قرضه باشد که تاثیر بر کشور ما هم داشته است. فروشندگان اوراق در واقع دولتها را فریب داده و در همان بازار سرمایه گذاری نکردند.
🔸 لذا روند کاهش دارایی بانکهای مرکزی برای افزایش نقدینگی در بازارهای سرمایه برای مثبت کردن شاخص این بازارها لزوماً سبب تخصیص مناسب داراییها به سمت تولید و صنعت نخواهد شد بلکه عموما تنها صرف سفتهبازی و افزایش درآمد سفته بازان سرمایهدار در سایر بازارها خواهد بود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🌏هر بار روابط ایران و چین برای #دور_زدن_تحریم ها در حال شکل گرفتن بود، دستی از غربگرایان وابسته، جلوی آن را گرفت!
💮 ۲۵ درصد صادرات غیر نفتی ما فقط به #چین است، هنوز فتنه شما در سال ۹۴ و جلوگیری از همکاری مناسب با چین را فراموش نکرده ایم. حالا چه کسی کاسب #تحریم است؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📝 علی علیزاده تحلیلگر سیاسی، در بخشی از یادداشت خود خطاب به رشیدپور:
«جناب آقای رضا رشیدپور. رئیس صداسیما، آقای علی عسگری به ناحق و در راستای اشرافی شدن فرهنگ صداسیما و عادی شدن سلبریتی پروری این سالها از جیب فقرا و بیتالمال مردم میلیاردها تومن برداشته و به شما و امثال شما داده. چقدر از این میلیاردها تومن دستمزدی که به ناحق گرفتید را حاضرید به فقرایی که این روزها بخاطر کرونا در معرض گرسنگی و مرگند برگردانید؟»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📚معرفی کتاب «تاریخی از ارز آمریکا»
🖋 مؤلف: ویلیام گراهام سامنر
📇 ناشر: Dodo Press
🗓 سال نشر: 2009 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/084500
📓 ویلیام گراهام سامنر (۱۸۴۰-۱۹۱۰) مدرس و استاد دانشگاه ییل بود. او سالها بهعنوان یکی از معلمین تأثیرگذار شهرت داشت. او دانشمندی جامع و دارای چندین کتاب و مقاله در مورد تاریخ آمریکا، تاریخ اقتصادی، نظریه سیاسی، جامعهشناسی، و انسانشناسی بود.
📔 مقالات پرطرفدارش برای او مخاطبان وسیعی، در حمایت از بازار آزاد، ضدیت با امپریالیسم، و استاندارد طلا ایجاد کرد. گراهام سامنر از سال ۱۹۰۸ تا ۱۹۰۹ رئیس انجمن جامعهشناسی آمریکا بود که دستاوردهای عمده او در جامعهشناسی، حاوی تحقیقات مفصلی دربارهی مفاهیم «نفوذ»، «ارزشهای مردمی» و «نژادپرستی» بود.
📗 او که به شدت از سوسیالیسم و کمونیسم انتقاد میکرد، رابطهی خوبی هم با لیبرالیسم نداشت و گویا در پی یافتن یک مکتب سوم اقتصادی بود.
علارغم آنکه بحثهای بازار آزاد وی قابل نقد و رد کردن است اما در حوزه تاریخ مالی و #استاندارد_طلا مطالبی بیان کرده است که میتواند رفرنس باشد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📝 علی علیزاده تحلیلگر سیاسی، در بخشی از یادداشت خود خطاب به رشیدپور:
«جناب آقای رضا رشیدپور. رئیس صداسیما، آقای علی عسگری به ناحق و در راستای اشرافی شدن فرهنگ صداسیما و عادی شدن سلبریتی پروری این سالها از جیب فقرا و بیتالمال مردم میلیاردها تومن برداشته و به شما و امثال شما داده. چقدر از این میلیاردها تومن دستمزدی که به ناحق گرفتید را حاضرید به فقرایی که این روزها بخاطر کرونا در معرض گرسنگی و مرگند برگردانید؟»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🛢شطرنج نفت با بازی روسیه و عربستان
🏷#اختصاصی_جنبش
🛡روسیه با عدم توافق بر سر کاهش عرضه نفت به دنبال جنگ با تولیدکنندگان نفت شیل است که امروزه نقش تعیینکنندهای در بازار دارند و با روسیه در بازارهای آسیایی نیز رقابت میکنند.
♨️روسیه سعی کرده اقدام پیشدستانهای انجام دهد تا اینکه منتظر بنشیند تا ایالاتمتحده همانند ایران و #ونزوئلا این کشور را هم از بازار نفتی کنار بگذارد.
💢تحتفشار قرار دادن نفت شیل برگ برندهای در دستان روسیه برای مذاکره با رئیسجمهور آمریکا در آستانه انتخابات ایالاتمتحده است.
⭕️کاهش قیمت نفت و به دنبال آن #ورشکستگی صنعت نفت شیل آمریکا و افزایش آمار #بیکاری و از همه مهمتر «استقلال انرژی» که ترامپ بهعنوان یکی از مهمترین دستاوردهایش بر آن تأکید داشت در حال از دست رفتن است و این بر انتخابات نوامبرتأثیر خواهد گذاشت.
♦️این همان چیزی است که مسکو برای آن میجنگد. چیزی که روسها به دنبال آن هستند نابودی یا کنترل نفت شیل است؛ موضوعی که ترامپ به آن آگاهی دارد و سعی میکند با متقاعد کردن طرفها برای کاهش تولید، از کاهش تولید #نفت این کشور بکاهد.
📛مهمترین اثر استراتژیک کاهش قیمت نفت بر منافع انرژی ایران این است که متأسفانه ایالاتمتحده در راستای #جنگ_اقتصادی با ایران اگرچه نتوانست فروش نفت ایران را به صفر برساند اما توانست نفت شیل خود را جایگزین نفت ایران کند و ایران دیگر عملاً جایگاه مؤثری در بازار نفت جهان ندارد.
نفت شیل آمریکا جای مشتریهای نفت ایران در کشورهای هند، ژاپن، کره جنوبی، اتحادیه اروپا و حتی چین را گرفته است. افزایش تولید نفت شیل در پرتو راهبرد عربستان، آینده جایگاه نفت ایران حتی در شرایط غیرتحریمی را نیز در این بازارها تهدید میکند.
📌در سایت بخوانید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🌪خیال خام
🏷#اختصاصی_جنبش
🔼بعد از ایجاد کمپین تعلیق تحریمهای ایران در خارج از کشور، نه تنها کوچکترین ترکی در دیوار تحریمها ایجاد نشد، بلکه آمریکا حتی با درخواست وام ایران از #صندوق_بینالمللی_پول هم مخالفت کرد.
🔘حقیقت تلخ اینجاست که ترامپ اعلام کرد که ایران هنوز از ما نخواسته تا #تحریمها را کاهش دهیم.
البته این اتفاق هم افتاد و ظریف در توئیتی از ترامپ خواست که تحریمهای نفتی، دیگر محصولات و مبادلات مالی برداشته شود.
🚫بماند که منظور ترامپ از درخواست کاملا مشخص است و آن زانو زدن ایران در برابر خواستههای آمریکا است.
🔥موضع آمریکا کاملا روشن است. ترامپ این شرایط را بهترین فرصت میداند تا کرونا کاری با اقتصاد ایران کند که تحریمها نکرد. موضع اروپاییها نیز روشن است، با این که در این شرایط در گامی معنادار #اینستکس را فعال کردهاند، اما صرفا در حد ارسال برخی کالاهای پزشکی غیر مرتبط با کرونا به ارزش 500 هزار یورو بود. بسیار بعید است در آینده هم اگر این کانال معاملاتی دیگر داشته باشد، شامل نفت و دیگر کالاهای تحریمی شود.
☘️راه حل مشکلات ایران فقط در این است که در اقتصاد قوی شود. راهاندازی کمپین لغو تحریمها در خارج از کشور از این جهت خوب است که چهره شیطانی آمریکا را برای مردم جهان عیان میکند؛ اما این که دولت به این دست از کمپینها برای مذاکره مجدد امید ببندد، امیدی واهی است.
🍀ایران باید با پیگیری #دیپلماسی_اقتصادی به دنبال شکستن دیوار تحریمها باشد. سیاست منفعلانه و امید به شکست ترامپ در انتخابات، استراتژی خوبی محسوب نمیشود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️فشار جامعه جهانی به دولت ترامپ برای کنار گذاشتن استراتژی «فشار حداکثری» به ایران در شرایط شیوع جهانی کرونا برای نجات جان مردم ایران
🔺کاخ سفید به نوعی بشدت در بحران قرار گرفته است و در عین حال که با مسئله شیوع کرونا روبهروست بشدت بر کمپین انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا متمرکز است. دستگاه سیاست خارجی واشنگتن متأسف است که ترامپ در این برهه زمانی بحران جهانی شیوع کرونا، عرصه جهانی را ترک کرده است و پرچم حاکمیت جهانی آمریکا را کنار گذاشته است.
🔺بن رودز یکی از مشاوران باراک أوباما در خصوص ضعف عملکرد ترامپ در عرصه سیاست خارجی در برهه زمانی فعلی شیوع کرونا گفت:
💬«ماههای اولیه این بحران نشان میدهد که نظم جهانی... ممکن است که برای همیشه تغییر کند... ریاستجمهوری ترامپ و شکست ما در مقابله کارآمد با کووید-۱۹، خطرات جهانی را نشان میدهد که رهبری آمریکا هیچ تلاشی برای آن نمیکند.»
🔺دولت ترامپ که به دلیل از دست دادن فرصتها برای مقابله زودهنگام با مسئله شیوع کرونا در ایالات متحده آمریکا زیرذرهبین است، تلاش میکند تا خشم خود را بر روی چین و سازمان جهانی بهداشت خالی کند.
🔺شیوع کرونا بر سیاست خارجی «فشار حداکثری» ترامپ از جمله سیاست تشدید #تحریمهای ایران، تلاش برای برکناری نیکلاس مادورو رئیسجمهور ونزوئلا از قدرت، اعمال فشار برای خلع سلاح اتمی کره شمالی و تاکتیکهای زورگویی مورد استفاده در منازعه تجاری با اروپا، چین و دیگر کشورها سایه افکنده است.
🔺شیوع کرونا و بحران بهداشت و درمان عمومی در جهان در واقع محدودیتهای شعار «اول آمریکا » را فاش کرد به طوری که ایالات متحده بعنوان قدرتمندترین کشور جهان در مقابله با ویروس کرونا، به کمک های خارجی نیازمند شده است.
🔺در هر دو سوی آتلانتیک، درخواستها از دولت ترامپ در خصوص تجدیدنظر در تحریمهای ایران در شرایط فعلی مقابله با کرونا رو به افزایش است. تحریمهای دولت ترامپ موجب تضعیف ظرفیت بهداشت عمومی ایران در برهه کنونی که این بخش برای مقابله به کرونا نیاز شدید به تجهیزات دارد، شده است. کادر درمان و پزشکی ایران و کارشناسان بهداشت عمومی جهان معتقدند که تعیین میزان تأثیرگذاری تحریمهای آمریکا بر ظرفیت مقابله ایران با کرونا امکانپذیر نیست اما واضح است که نظام سلامت ایران از دسترسی به تجهیزات ضروری پزشکی برای نجات جان افراد و چلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، محروم شدهاند.
🔺سیاستمداران اروپا و رقبای داخلی ترامپ همگی خواستار تعلیق تحریمها یا دیگر اقدامات موقت برای تسریع فرایند حمایت بشردوستانه از ایران شدهاند. دولت ترامپ نه تنها اقدامی در این زمینه انجام نداده بلکه تنها تحریمهای هر دو کشور ایران و #ونزوئلا را افزایش داده است.
🔺دولت ترامپ اصرار دارد که علیرغم وجود تحریم ها، حمایتهای بشردوستانه از ایران را تسهیل کرده است اما منتقدان میگویند که محدودیتهای آمریکا موجب شده است که حتی تجارتهای مجاز با ایران نیز سرد شده و نهادهای بینالمللی را نگران کرده در صورت تعامل با ایران در معرض تحریمهای آمریکا قرار گیرند. دیپلماتهای سابق آمریکا و اروپا در نامه خود از دولت ترامپ درخواست کردند گامهایی را مورد بررسی قرار دهد تا در عین حال که تحریمها علیه ایران را حفظ میکند، کشورها و دیگر شرکتها را ترغیب کند تا تعاملات مجاز با ایران را ادامه دهند.
🔺کارل بیلت نخستوزیر پیشین سوئیس و از دیپلماتهای ارشد اروپا در توئیتی درباره فعال شدن ساز و کار اینستکس گفته بود: «گرچه طول کشید اما فرانسه، آلمان و انگلیس در حال حاضر تأیید کردهاند که #اینستکس اولین معامله خود را نهایی و صادرات کالاهای پزشکی از اروپا به ایران را تسهیل کرده است و این کالاها هماکنون به ایران رسیده است.» این به مفهوم نوعی پایان کمپین فشار حداکثری ترامپ است.
🗞واشنگتن پست
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔸 کدام شاخص، کدام کمک!؟
✍️ #محمد_وارسته
📸 b2n.ir/006238
⭕️ نمودارهای اواخر هفته گذشته نشان میداد که خرید اوراق قرضه کشورها توسط بانکهای مرکزی خود در بازار روند افزایشی پیدا کرده تا به نقدینگی بورس داوجونز که شاخص صنعت است و میزان عملکرد خرید و فروش سهام شرکتهای صنعتی را نشان میدهد، حدود ۳.۱۸%+ کمک شود.
برخی تحلیلگران معتقدند که این موضوع عامل بازشدن ترازنامه بانکهای مرکزی شده و برای دوره میان مدت نمیتواند پایدار باشد و میتواند عامل تورم باشد.
🔺 یکی از ابزارهای بانک مرکزی، عملیات بازار باز برای کنترل و هدایت نقدینگی است که برای افزایش نقدینگی شروع به خرید یا برای کاهش نقدینگی شروع به فروش اوراق قرضه میکند.
🔺 اما در رابطه با این حرکت باید دو نکته را مدنظر داشت:
▪️ اولا فروش اوراق قرضه به دلیل پرداخت بهره در سررسیدهای مشخص به همراه خود مبلغ اسمی اوراق در سررسیدی که باید به خریداران پرداخت شود باعث افزایش نقدینگی میشود. بهعبارتی این راهکار به عنوان راهکاری زودگذر برای التیام زخم #نقدینگی است اما عملا خود باعث افزایش آن در بلند مدت (تا سر سید اوراق) خواهد شد.
▪️دوما این عملیات به نیت رونق تولید نیست و صرفا برای جمع آوری نقدینگی انجام میشود، لذا شبهه ربوی بودن در آن مطرح است(بهره ثابت و شراکت در سود و زیان مطرح نیست). بورس که خود ابزار جمع آوری نقدینگی است، چگونه بر بستر آن افزایش نقدینگی با خرید اوراق قرضه توسط بانکهای مرکزی رقم خواهد خورد؟
🔹 از طرفی روند کاهش دارایی بانکهای مرکزی در سالهای اخیر، کمک به شاخص داوجونز را نشان می دهد تا فروشندگان اوراق قرضه نقدینگی خود را وارد صنعت کنند.
این فرض که کمک به بورس سبب رونق تولید میشود باعث این تصمیمات شده است ولی باید پرسید که افزایش شاخص داوجونز چقدر بر روی رشد صنعت موثر است؟
🔹 یکی از دلائل افزایش قیمت طلا در سالهای اخیر شاید همین عملکرد بانکهای مرکزی در خرید اوراق قرضه باشد که تاثیر بر کشور ما هم داشته است. فروشندگان اوراق در واقع دولتها را فریب داده و در همان بازار سرمایه گذاری نکردند.
🔸 لذا روند کاهش دارایی بانکهای مرکزی برای افزایش نقدینگی در بازارهای سرمایه برای مثبت کردن شاخص این بازارها لزوماً سبب تخصیص مناسب داراییها به سمت تولید و صنعت نخواهد شد بلکه عموما تنها صرف سفتهبازی و افزایش درآمد سفته بازان سرمایهدار در سایر بازارها خواهد بود.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🌏هر بار روابط ایران و چین برای #دور_زدن_تحریم ها در حال شکل گرفتن بود، دستی از غربگرایان وابسته، جلوی آن را گرفت!
💮 ۲۵ درصد صادرات غیر نفتی ما فقط به #چین است، هنوز فتنه شما در سال ۹۴ و جلوگیری از همکاری مناسب با چین را فراموش نکرده ایم. حالا چه کسی کاسب #تحریم است؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔹"براساس گزارش تفریغ بودجه، ۴.۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۷ ناپدید شد/مبلغ ۲.۷میلیارد دلار نیز خاک، غذای سگ، گربه و نظایر آن وارد شد"
پی نوشت: در سال۹۷ که بحران ارزی داشتیم و قیمت دلار تا ۲۰۰۰۰تومان هم بالا رفت، ۴.۸میلیارد دلار را دولتِ حقوقدان گم کرده!
نمایندگان جدید مجلس با همین یک فقره تخلف میتوانند رئیس دولت را استیضاح کنند.
@ali_gholhaky
♨️اقتصاد جهان در بحران بدهی:
⚠️موسسه مالی بینالمللی (IIF) در تازهترین گزارش خود که روز سهشنبه ۱۹ فروردین منتشر کرد، میگوید حجم بدهیهای دولتی و غیردولتی در جهان طی سال گذشته میلادی ۱۰ تریلیون دلار افزایش یافت و از مرز ۲۵۵ تریلیون دلار گذشت.
💮#بدهی جهان در سال ۲۰۱۹ بیش از سه برابر کل تولید ناخالص جهانی بوده است!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔺اگر هر دلار رو ۱۵هزارتومن و هزینهی ایجاد هر شغل رو صد میلیون در نظر بگیریم، با اون ۴.۸ میلیارد دلار جهانگیری که حیف و میل شده،
🔺حدود ۷۰۰ هزار شغل ایجاد میشد
🔺حدود دویست هزار واحد مسکن صد متری ایجاد میشد
✳️ولی خب، تنها راه نجات اقتصاد ما #مذاکره با آمریکاست.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
💴 عبرت چین از جنگ ارزی مابین ژاپن و آمریکا؛ سالگرد اعلام موضع دفاعی چین
🗓 #تقویم_جنبش
⭕️ در ۲۶ فروردین سال گذشته بانک مرکزی #چین در موضعگیری اعلام کرد که از جنگ ارزی ژاپن و آمریکا در سال ۱۹۸۵ میلادی عبرت میگیریم و اجازه نمیدهیم که جنگ تجاری پکن-واشنگتن تبدیل به #جنگ_ارزی شود.
⚫️ جنگ ارزی ژاپن و ایالات متحده در دهه ۱۹۸۰ میلادی رخ داد که شروع آن، جملهی هشدار آمیز رئیس اسبق بانک مرکزی ژاپن بود؛ «چین باید در مورد مسئله نرخ ارز دقت کند». ژاپن پنجسال بعد، در سال ۱۹۸۵ میلادی معاهده «پلازا» را امضاء کرد که به موجب آن اجازه تضعیف ارزش دلار را داد. در واقع دلار آمریکا، بازار چین و قدرت خرید مردم ژاپن مولفههای دخیل در جنگ ارزی بودند.
⭕️ چین به خطیر بودن مقولهی جنگ ارزی آگاه است و خوب میداند که جنگ ارزی دهها برابر خطرناکتر از جنگ تجاری و مالی هست، لذا سعی دارد جلوی وقوع چنین جنگی را بگیرد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📚معرفی کتاب «تقلای جنگ؛ بحران ارزی جهانی امروز»
🖋 مؤلف: پائول اردمن
📇 ناشر: Palgrave Macmillan
🗓 سال نشر: 1997 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/224906
📓 در سالهای اخیر، ارزش دلار ایالاتمتحده بهطور گسترده در نوسان بوده است. سرمایهگذاران ژاپنی، میلیاردها دلار در بازار ایالاتمتحده ازدستدادهاند، که باعث پایین آمدن بیسابقهی ارزش دلار شده است. رهبران بازارهای ارز جهانی، وادار شدند بهنحوی هماهنگ، ارزش دلار ایالاتمتحده را تحتفشار قرار دهند.
📔 آنچه امروز مطرح است، داستانی پر فراز و نشیب از جریان پولی در سراسر جهان است. دولت مکزیک ارزش پول خود، پزو، را به دلار گره زد. با کاهش ارزش و تقریباً بیارزش شدن پزو، ارزش دلار نیز کاهش پیدا کرد. سرمایهگذاران در سراسر جهان، بهویژه سرمایهگذاران ژاپنی، اعتماد به دلار را از دست دادهاند.
📗 با افزایش ارزش «ین» و کاهش هرچه بیشتر ارزش دلار و وقایع پس از آن در بازارهای ارز جهانی، دلار به سمتوسوهای مختلفی کشیده شده است؛ معاملهگران سرکش میلیاردها دلار را در معاملات بد از دست دادهاند؛ اتحادیه اروپا شروع به تعیین ارزش ارز خود کرده است؛ و بانکهای ژاپنی به مقدار عظیم ضرر و زیانی که پنهانشده بود اعتراف کردند.
📕 پائول اردمن، نویسنده کتاب بهعنوان فردی شناختهشده در تواناییهای خود برای پیشبینی بازارهای مالی، با نوشتن یک داستان پر تعلیق، بر اساس قدرت ادامه بحران ارز، به وضوح آینده را پیشبینی میکند و با دادن مشاوره به استادان بازار آنها را در جهت آنچه باید دنبال کنند، راهنمایی میکند.
اردمن در این کتاب میکوشد روند بحران پولی در جهان را با محوریت دلار آمریکا پیشبینی کند و نقشهی راهی به تصمیم گیران اقتصادی خرد و کلان ارائه دهد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔷دستور ویژه آیت الله رئیسی برای بررسی گزارش رئیس دیوان محاسبات
🔹طی هفته گذشته رئیس دیوان محاسبات کشور گزارشی در خصوص «تأمین ارز به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی و غیراساسی در سال ۹۷» که بابت آن بیش از چهار میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار بلاتکلیف مانده و علی رغم گذشت بیش از یک سال منجر به واردات کالا نشده است به دفتر رئیس قوه قضائیه ارسال کرد.
🔹رئیس دستگاه قضا پس از مشاهده این گزارش، بلافاصله به دادستانی تهران دستور داد موضوع به صورت ویژه در یک شعبه اختصاصی مورد بررسی قرار بگیرد.
📎fna.ir/ewlcwa
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ بقاء با کنترل پول
🏷 #مبانی_نظری_جنبش
📸 b2n.ir/620346
🔰 همواره درطول تاریخ مباحث استراتژیک، «کنترل یا مهار» یکی از عناصر و وجوه قدرت بوده است که پول نقش شگفتی را ایفا میکند. به قول هنری کیسینجر؛ «کسی که منابع غذایی را کنترل کند مردم را کنترل میکند، کسی که #انرژی را کنترل کند کشورها را کنترل میکند و کسی که پول را کنترل کند، تمام جهان را اداره و کنترل خواهد کرد». درواقع سلطه که بهمعنای توان تحمیل اراده بر دیگران است، از طریق همین کنترل بهوجود میآید.
🔸 همانطور که مطرح است درمورد کنترل لوازم قدرت، پول یک استثناء بهشمار میرود. چرا که بقیه موارد (اعم از انرژی، غذا، دارو، زمین و...) وجود واقعی دارند اما «پول» اینچنین نیست؛ در دنیای امروز پول #بدون_پشتوانه صرفا یک اعتبار است که وجود خارجی ندارد و بصورت نامحدود دارای توان چاپ است. این قدرت در بزرگترین مقیاسش که آمریکا و #دلار باشد، در دست عدهایست معدود و غیرپاسخگو (به اذعان آلنگریناسپن، رئیس سابق این مرکز) به دولت ایالات متحده آمریکا.
🔹 امروزه مافیای #چاپ_پول بدون پشتوانه بر تمام جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران سیطره دارد و خود بانک مرکزی ما نیز دچار این #ربای_کلان که همان خلق پول میباشد، شده است و بنابراین، طی این اتفاق قاعدهی #نفی_سبیل و مفهوم استقلال در اینجا نقض میشود.
📎 #استاد_حسن_عباسی در جلسه ۵۱۹ کلبه کرامت به بررسی مستند «بقاء» میپردازند که در در لینک ذیل قابل دانلود هست:
🎞 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/398
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🗓 #تقویم_جنبش
✏️ در ۲۹ فروردین سال گذشته #ریچارد_گلدبرگ کارشناس بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسی و عضو شورای امنیت ملی آمریکا در مورد #جنگ_ارزی علیه ایران و کاهش ارزش ریال گفت: «هر چه #ریال سریعتر سقوط کند، رژیم ضعیفتر خواهد شد. #ترامپ نباید این فرصت را از دست بدهد.»
📎 b2n.ir/184616
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⚫️ ردپای سرویسهای اطلاعاتی در بازار ارز ایران
🏷 #تقویم_جنبش
✅ امام خامنهای در دیدار سال گذشته وزیر و کارکنان وزارت اطلاعات:
«هنگامی که در مسائل اخیر در بازار ارز دقت بیشتری میشود، رد پای بیگانه و دستگاههای اطلاعاتی آنها مشهود است.
باید موضوع مبارزه با فساد بسیار جدی گرفته و با شریانهای اصلی آن مقابله شود، زیرا فساد موجب انهزام و شکسته شدن روحی و روانی افراد و جامعه میشود. اینکه امام بزرگوار بارها بر حفظ زیّ طلبگی و داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تأکید داشتند، به همین علت بود.»
📎 ۱۳۹۸/۰۱/۲۹
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
♨️فارن پالیسی: اقتصاد جهان هرگز به حالت عادی برنمی گردد
💠جهان اکنون با کرونا شدیدترین سقوط اقتصادی خود را تجربه كرده است. آخرین اطلاعات نشان میدهد کرونا مستقیماً بر خدمات - خرده فروشی ، املاک و مستغلات ، آموزش ، سرگرمی ، رستوران ها، باشگاه ها، و صدها شغل دیگر تأثیر مستقیم داشته و آنها را تعطیل کرده است. مشاغلی که برآورد شده حدود 80 درصد آمریکایی ها در آن کار می کنند. بسیاری از فروشگاه هایی که در اوایل ماه مارس تعطیل شده اند ، دیگر هرگز باز نمی شوند. شغل ها برای همیشه از بین می روند. میلیون ها آمریکایی و خانواده های آنها با فاجعه روبرو هستند. ابتدا 3.3 میلیون نفر بیکار شدند ، سپس 6.6 میلیون و به زودی بسیار بیشتر خواهد شد.
🌐این شوک محدود به ایالات متحده نیست و کشورهای اروپایی و آسیایی نیز با کاهش شدید فعالیت های اقتصادی و کسب و کار روبرو هستند. این بزرگترین شوک تاریخ اقتصاد جهان خواهد بود.
#بحران_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war