۲۶ مرداد ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای وااااای
گرچه دوریم به یاد تو سخن میگوییم
به نیابت از شما پا به پیاده روی اربعین می گذارم آقای دلم.....
#رهبر_عزیزم
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹جوان غربی: حجاب در انجیل وجود داره ولی در مسیحیت امروز نیست. حالا چه کسانی اینکار رو انجام میدن؟
-مسلمانان امروزی
من دارم بیدار میشم!
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک عدد زائرِ کوچولو
فقط کیفش❤️❤️
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
⁉️آیا توصیه به خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر پشتوانۀ دینی دارد؟
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
‼️در روزهای اخیر، از سوی برخی از سوداگران فعال در فضای مجازی، ادعایی مبنی بر خوشیمن بودن خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر مطرح شده است که پشتوانۀ معتبر دینی ندارد. در نوشتار حاضر، صحت و سقم این ادعا را با هم بررسی میکنیم.
🔹این روزها متنی به صورت انبوه در فضای مجازی منتشر شده که ادعا میکند خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر خوشیمن بوده و سود و برکات فروانی به دنبال خواهد داشت.
🔹در بخشی از این نوشته که در رسانههای رسمی هم بازنشر یافته، آمده: «یکی از مهمترین روزهای این ماه که توصیه فراوانی به اندوخته کردن طلا در آن شده است، خرید طلا در ۱۳ صفر است. حتی خرید یک تکه کوچک طلا در این روز میتواند برکت و فراوانی را به مال بیاورد. لزومی ندارد که حتما سرمایه بزرگی برای خرید طلا در ماه صفر داشته باشید.»
🔹نویسنده که معلوم نیست چه کسی است، برای اینکه به ادعای خود سر و صورتی موجه بدهد مینویسند: «آنطور که در روایات آمده است بهتر است در روزهای خوشیمن از ماه صفر طلا بخریم» و بعد روایتی از امام صادق علیهالسلام میآورد که حضرت فرمودهاند: «در روزهای یکم، دوم، ششم، هفتم، نهم، چهاردهم، هجدهم، نوزدهم، بیستم، بیست و دوم، بیست و سوم، بیست و هفتم، بیست و هشتم و بیست و نهم هر ماه قمری، آغاز هر کاری از جمله خریدن طلا مبارک است.»
🔹اما در این روایت به فرض صحت، اصلا سخنی از ماه صفر به میان نیامده بلکه به مبارک بودن کارها در روزهایی خاص از هر ماه قمری توصیه میکند. همینطور، در آن، هیچ تصریح یا اشارهای به خوشیمن بودن روز سیزدهم صفر نشده است.
🔹نویسنده در ادامه، بیآنکه مستندی ارائه کند، توصیه به خرید طلا در روز چهارشنبۀ آخر ماه صفر را به بزرگان دین نسبت میدهد!
🔹با جستوجو در پایگاه دادۀ جامع الاحادیث، نه تنها چنین روایتی نیافتیم بلکه روایاتی خلاف آن به دست آمد که هم روز سیزدهم را نحس میداند و هم چهارشنبۀ هر ماه قمری را.
از جمله، سید بن طاووس در «الدّروع الواقیة» (ج۱، ص ۱۱۴) این حدیث را از قول امام صادق علیهالسلام نقل کرده که روز سیزدهم نحس است و هر کاری در آن کراهت دارد.
🔹همینطور از امیرالمؤمنین علیهالسلام منقول است که چهارشنبه آخر ماه به این دلیل که در محاق اتفاق میافتد، نحس است و حدیثشناسان از این روز به «اربعاء لاتدور» تعبیر میکنند؛ یعنی چهارشنبهای که تکرار نمیشود.
🔹علامه مجلسی هم در بحارالانوار میگوید: از برخى اخبار ظاهر میشود كه این روزهاى ماه، نحساند: ۳، ۴، ۵، ۱۳، ۱۶، ۲۱، ۲۴، ۲۵ و ۲۶. (ترجمۀ کمرهای، ج۳، ص ۴۷)
🔹به نظر میرسد سوداگران، با برداشت ناصواب از احادیث دینی، برخی از روزهایی را که در احادیث یادشده به عنوان روزهای نحس ذکر شده از روزهای دیگر ماه، استثناء کردهاند و چنین نتیجه گرفتهاند که روزهای باقیمانده، سعید و پربرکتاند!
🔹اما در باب ادعای دیگر آنها مبنی بر خوشیمنی روز سیزدهم ماه صفر و چهارشنبۀ آخر این ماه، چنانکه دیدیم این ادعا، درست در نقطۀ مقابل روایات مشهوری است که روز سیزدهم و چهارشنبۀ آخر هر ماه قمری را نحس میداند (چنانکه به برخی از آنها اشاره شد)
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
✅پاسخ به سوالی مهم دربارۀ سعد و نحس روزها
🔹آیا ایام، واقعاً سَعد و نحس دارند؟ به عبارت دیگر آیا خاصیت خوشیمنی و بدیمنی در ذات روزها نهفته است به این معنا که اگر کسی مثلا در روز سیزدهم، دست به اقدامی بزند، کارش ابتر یا بیبرکت میشود؟
🔹در پاسخ باید گفت: از نظر عقلی چنین چیزی پذیرفته نیست چون طبیعت زمان دارای اجزای واحدی است و بین آنات زمان، از نظر ماهیت، هیچ فرقی نیست بنابراین، اگر خوشیمنی یا بدیمنی، جزو ذات زمان بود باید همۀ زمانها خوشیمن یا بدیمن میبودند در حالی که چنین نیست.
🔹از نظر شرعی هم وقتی به آیات و روایات مراجعه میکنیم میبینیم انتساب روزها به سعد و نحس به خاطر رویدادهای تلخ و شیرینی است که در ظرف این زمانها واقع شده است، نه اینکه این خصوصیت، ذاتی یعنی جزو لاینفک و جداییناپذیر زمان باشد.
🔹در پارهای روایات، برای در امان ماندن از شر روزهای شوم، به صدقه، روزه گرفتن و تلاوت قرآن، توصیه شده است که شاهد بر این ادعاست که صفت سعادت و نحوست، ذاتی ایام نیست و گرنه با این توصیهها قابل رفع نبود.
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📳 آیا پیادهروی #اربعین در زمان معصوم هم بوده ویا اینکه مربوط به عصر حاضر است❓
🔸 چه کسانی پیادهروی اربعین را راه انداختند❓
از جابربن عبدالله و عطیه تا محدثنوری...
#امام_حسین #کربلا
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
9.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📳 میلیاردها تومن خرج #اربعین شد؟!؟
🚩با نزدیک شدن به ایام اربعین، میزان بودجه اختصاص یافته شده به آن توجه کابران مجازی و رسانهها را به خود جلب میکند
✅ آیا این هزینهها صرفا برای اربعین است؟
#امام_حسین #کربلا
@cyberi20
۲۶ مرداد ۱۴۰۳
6.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۲۶ مرداد ۱۴۰۳