🔷 در چه حالتهایی زمین بخشیده شده قابل برگشت نیست
🔹 موارد قابل رجوع نبودن هبه
🔸 1) در صورتیكه متهب پدر و مادر یا اولاد واهب باشد.
🔸2) در صورتیكه هبه معوض بوده و عوض آن هم داده شده باشد.
🔸 3) در صورتیكه عین موهوبه از ملكیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود؛ خواه قهراً، مثل اینكه متهب به واسطه فلس، محجور شود، خواه اختیاراً، مثل اینكه عین موهوبه را به رهن داده باشد.
🔸 4) در صورتیكه در عین موهوبه تغییری حاصل شود. مثل اینكه در زمین ساختمان، ساخته شود، یا پارچهای، دوخته شود. بنابراین ملاك تغییر عرفی است
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
⛔ خرید اینترنتی و حق مرجوع کالا تا هفت روز
ماده 37 قانون تجارت الکترونیکی: در هر معامله از راه دور مصرف کننده باید حداقل هفت روز کاری، وقت برای انصراف (حق انصراف) از قبول خود بدون تحمل جریمه و یا ارائه دلیل داشته باشد. تنها هزینه تحمیلی بر مصرفکننده هزینه باز پس فرستادن کالا خواهد بود.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
مشاور حقوقی دادِستان
⛔ خرید اینترنتی و حق مرجوع کالا تا هفت روز ماده 37 قانون تجارت الکترونیکی: در هر معامله از راه دور
اینقدر تو پی وی سوال میپرسید که کالا معیوب ه یا اصل نیست شما میتونید کالا رو مرجوع کنید یا ازش شکایت کنید
🕊◍⃟♥️🕊
هر روز را بایاد شهدا آغاز کنیم
🌷 سرباز وظیفه ارتش شهید سید صادق قادری
✍ فرازی از وصیتنامه این شهید عزیز
☑️ اگر هزار گلوله به تنم اصابت کند و اگر هزارها گلوله تانک تکه تکه ام کنند و اگر هزارها بار زیر تانک کافران بعثی له شوم و اگر هزارها بار منافقین این شب پره های استعمار قلبم را از سینه ام در آورند، با هر قطره خونی که از من می چکد، « به امام، این تجسم عینی عزت و شرف و به امت شهید پرور و جمهوری اسلامی وفادار خواهم ماند»
.
🔷نکته ای از حقوق جزا
🔸 صور مجازات شرکت در قتل
🔸 ولی دم میتواند همه شرکا را قصاص کند که در این صورت باید تفاضل دیه قاتلین را پرداخت نماید .
🔸 ولی دم میتواند ازهمه شرکا دیه بگیرد در این صورت شرکا به نسبت مساوی عهده دار پرداخت دیه خواهند بودپس اگر دو شریک باشد هر کدام نیمی از دیه را پرداخت میکند و اگر سه نفر باشند هرکدام یک سوم و هکذا ....
🔸 ولی دم میتواند از برخی دیه بگیرد یا عفو کند و برخی را قصاص نماید که در این صورت باید فاضل دیه قصاص شوندگان را پرداخت نماید .پس اگر دو شریک باشند میتواند نیمی از دیه را از یکی بگیرد یا او را عفو کند و برای قصاص دیگری نیمی از دیه را به وی پرداخت و او را قصاص کند.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
مشاور حقوقی دادِستان
🔷نکته ای از حقوق جزا 🔸 صور مجازات شرکت در قتل 🔸 ولی دم میتواند همه شرکا را قصاص کند که در این صورت
🔷 در سه مورد اولیاء دم باید برای اعدام قاتل دیه بپردازند.
🔸 در صورتی که بعضی از اولیاء دم نخواهند قصاص بکنند و بخواهند دیه بگیرند یا بعضی صغیر و بعضی دیگر کبیر باشند و چونکه قصاص یا مصالحه به مقدار دیه یا بیشتر حق همه اولیاء دم است، در صورتیکه بعضی از اولیاء، تقاضای قصاص کنند باید سهم دیه ی اولیاء دم دیگر را، بپردازند یا اگر اولیائی دم که کبیر هستند تقاضای قصاص کنند باید سهم صغیر را دیه حساب کرده و به حسابی که دادگستری به همین منظور افتتاح کرده واریز نمایند تا بعد از اینکه اولیاء دم صغیر به سن قانونی رسیدند، اگر تقاضای دیه داشته باشند به آنها پرداخت نمایند. پس این پول گرفتن از اولیاء دم بخاطر رعایت حق دیگر اولیاء یا ولی دم صغیر است و در این قسم دیه به اولیای قاتل پرداخت نمی شود و اصلا این دیه مقتول است نه دیه قاتل .
🔸 در صورتی که مقتول یک نفر است ولی قاتل بیش از یک نفر باشد که در این صورت اگر قاتلین دو نفر باشند و اولیاء دم خواستار قصاص هر دو نفر باشند باید به اولیاء دم هر کدام از قاتلین نصف دیه یک انسان را بپردازند تا عدالت برقرار شود زیرا مقتول یک نفر بوده و الان که دو نفر قصاص می شوند باید دیه یک نفر اضافه پرداخت شود.
🔸 در صورتی که قاتل مرد و مقتول زن باشد چون که دیه زن نصف دیه مرد است بنابراین اگر اولیاء دم بخواهند قاتل را اعدام نمایند باید نصف دیه مرد را به خانواده اش بپردازند.
🔹 ملاحظه می شود که تنها در این سه مورد است که اولیاء دم باید پول پرداخت کنند، اینهم برای رعایت حق و عدل است و کاملاً منطقی می باشد، اما در سایر موارد قصاص، اجرای حکم قصاص نیاز به پرداخت پول (دیه) نمی باشد.👇👇👇👇👇👇
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
📚 مهریه باید:
🔹مالیت داشته باشد.
(بتوان قیمت گذاری کرد)
🔹قابل تملك و نقل و انتقال باشد.
🔹معلوم و معین باشد.
(مردد بین این یا آن نباشد)
🔹قدرت بر تسلیم و تسلم داشته باشد.
بنابراین مهریه قراردادن اعضای بدن زوج و یا اشیاء واهی مانند یک کیلو بال مگس قانونا و شرعا صحیح نبوده و مهریه باطل است.
@dadgostar_hoghogh99
درصورتی که مهریه باطل باشد، در نکاح دایم به منزله این است که مهریه ای برای زوجه تعیین نشده است.
#نکاح
#مهریه
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 محجورین چه کسانی هستند و اعمال حقوقی آنان چه حکمی دارد؟
🔸 ۱-محجوران صغیر و سفیه هستند که اهلیت تمتع ندارند و حقیقی ندارد که عمل حقوقی انجام دهند
🔸 ۲-محجوران صغار و اشخاص غیر رشید و مجانین هستند که اهلیت استیفا ندارند اعمال حقوقی صغار ممیز و اشخاص غیر رشید نافذ نیست ،اعمال حقوقی بقیه باطل است
🔸 ۳-محجوران صغار و مجانین هستند که اهلیت تمتع و استیفا ندارند واعمال حقوقی آنان باطل است
🔸 ۴-محجوران صغار و اشخاص غیر رشید و مجانین هستند که اهلیت ندارند و اعمال حقوقی آنان غیر نافذ است
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 تفاوت بین حضانت و ولایت
🔸 در پرداختن به موضوع حضانت باید از تداخل این موضوع حقوقی با مبحث ولایت جلوگیری کرد.
🔸ولایت یک حق و تکلیف قهری (غیر قابل سلب ) است که بر عهده پدر و جد پدری (پدر بزرگ) کودک است و بیشتر شامل امور مالی و اداره اموال کودک است
🔸 در صورتی که حضانت همان طور که پیشتر گفته شد مربوط به نگهداری و تربیت کودک است. نکته دیگر این است که با وجود این که که منطبق بر ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی حضانت بر عهده پدر و مادر کودک است،
🔸 ولایت که صرفا متعلق به پدر و جد پدری است. در واقع ولی کودک اداره امور حقوقی و قانونی و مادی کودک را بر عهده دارد
🔸 درحالیکه حضانت حق نگهداری و مراقبت از کودک است.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
مشاور حقوقی دادِستان
🔷 تفاوت بین حضانت و ولایت 🔸 در پرداختن به موضوع حضانت باید از تداخل این موضوع حقوقی با مبحث ولایت
#تفاوت_حضانت_با_قیمومت_(قیم)
🔺حضانت به معناي نگهداري و مراقبت كامل از طفل ميباشد ، طبق قانون حضانت فرزند چه دختر چه پسر تا هفت سالگي با مادر است بعد از ان دختر تا نه و پسر تا پانزده با پدر و بعد از مدار حضانت خارج و خودشون تصميم ميگيرند .
🔺اما قيم شخصي است كه امور مالي را بر عهده دارد و در واقع نماينده صغير ميباشد و بايد رعايت مصلحت طفل را بكند (براي صغيري كه ولي خاص يعني پدر يا پدربزرگ ندارد دادگاه قيم تعيين ميكند) البته قيم فقط مخصوص صغير يا افراد زير هجده سال نيست و براي افرادي مثل ديوانگان (مجنون) يا سفيه (كسي كه بالاي هجده سال است اما در امور مالي صلاحيت ندارد يا به زبان ساده ارزش پول را درك نميكند) هم توسط دادگاه قيم انتخاب ميشود .
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*آیا میتوان بدون مراجعه به دادگاه سند مالکیت را اصلاح کرد؟*
بر اساس ماده 25 قانون ثبت اسناد و املاک، اگر اشتباهی در سند مالکیت رخ داده باشد، مالک میتواند با مراجعه به اداره ثبت اسناد درخواست اصلاح آن را ارائه دهد. اگر اشتباه ناشی از تقصیر اداره ثبت باشد، این اصلاح بدون هزینه انجام خواهد شد. در موارد اختلافی، موضوع به هیئت نظارت ارجاع داده میشود.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5