🔵استعانت به «صبر» یعنی چه؟
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹 ما در قرآن آنچه آموختيم، اين است که استعانت منحصر به خداست، از خدا فقط بايد کمک بگيريم. ولی در آياتي از قرآن کريم هست که: ﴿وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ﴾، ما اين استعانت به صلات را ميفهميم که از نماز کمک بگيريد؛ اما استعانت به صبر چيست؟ صبر که کار ماست. ما از کار خودمان کمک بگيريم؟! يعني خودکفا باشيم؟ يعني از خودمان عون بگيريم؟!
🔶اين آيه﴿وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ﴾ با کمک آيه سوره مبارکه «مدثر» ﴿وَ لِرَبِّكَ فَاصْبِرْ﴾ حل ميشود:؛ آن وقت اين صبر، مثل صلات ميشود، آن وقت صبري که «لله» است و «بالله» است و «في سبيل الله» است، اين کار صلات را انجام ميدهد. آن وقت آن آيه دارد که ﴿وَ اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ﴾، معنايش درست ميشود. و اگر يکي از مصاديق اين صبر را روزه دانستند، اين هم درست است، مصداق آن است، نه تفسير مفهومي! آن وقت اين صبري که انسان براي رضاي خدا انجام ميدهد، عبادت است. اين عبادت وسيله است، استعانت است، چيز خوبي است! انسان با قرآن استعانت ميکند، با اهلبيت استعانت ميکند، اينها مظاهر قدرت پروردگار هستند.
🔹جلسه درس تفسیر؛1398/1/28
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔰منتظر واقعی امام زمان!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔸منتظِر واقعي امام زمان كسي است كه اهل رزم، جنگ، مبارزه، نبرد و خلاصه مسلّح و بسيجي باشد. كسي كه كاري با جنگ و مبارزه با طاغي ندارد هرگز منتظِر واقعي امام زمان (عليه السلام) نيست؛ چون آن حضرت با نبرد مسلحانه نفسگير جهان را اصلاح ميكند.
📚عصاره خلقت، ص 62
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️ مسئله ۱۴۴۷ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔹️ کسی که چند نماز مثلا صبح یا ظهر از او قضا شده و شماره آن ها را نمی داند _ مثلا نمی داند چهار نماز بوده یا پنج نماز _ چنانچه مقدار کمتر را اقامه کند که به آن یقین دارد، کافی است؛ همچنین اگر شماره آن ها را می دانسته و فراموش کرده، اگر مقدار کمتر را که مورد یقین است به جا آورد، کفایت می کند.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
❇️ امام سجاد(ع) و دستیابی به حكمت عبادات
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹سخنان امام سجاد (سلام اللهعلیه) كه بر منبر شام ایراد فرمود، نشان می دهد كه حضرات معصومین (علیهمالسلام) به حكمت عبادات رسیده اند.
در بخشهایی از سخنان آن حضرت آمده است: «أنا بن مكّة ومنی، أنا بن زمزم وصفا» من فرزند مكه و منا هستم؛ یعنی آن عبادتی كه باید در مكه و منا انجام بگیرد من به آن رسیده ام و آن عبادت مرا به اینجا رساند، نه اینكه من فرزند سرزمین مكه و منا هستم.
آنان كه در منا زندگی می كنند و اهل آن سرزمین اند فرزند منا نیستند؛ آنكه قربانی می دهد تا دین زنده و محفوظ بماند او فرزند مناست. با اینكه در این مسافرت حسین بن علی(سلام اللهعلیه) از مكّه برگشت و دیگر به مشعر و منا و عرفات نرفت و در منی قربانی نكرد، قبل از روز دهم ذی الحجه حضرت از مكّه به طرف كوفه حركت كردند، امام سجاد (علیه السلام) هم به منا نرفت و قربانی نكرد، با این وجود فرمود: من فرزند مكه و منا هستم.
🔹آن كسی كه حاضر است بهترین شهدا را نثار و ایثار كند تا دین خدا محفوظ بماند، او به حقیقتِ قربانی رسیده است؛ او فرزند مناست گرچه منا نرفته باشد.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی ؛
❇️خاستگاه گناه، فراموشی قیامت است
❇️ياد معاد بهترين عامل سازندهٴ انسان
🔰خدای سبحان دنیا را راه و قیامت را منزل و خانه پایانی می داند، وقتی روح و روان انسان براساس یاد قیامت پرورش یابد و ﴿ذكری الدّار﴾ در نظرش باشد، چنین باوری «ضمانت اجرایی» می شود كه همه عقاید و اخلاق و كردار و رفتار خود را براساس این ویژگی پایه ریزی كند.
🔰 اگر انسان یاد قیامت را فراموش كند، دلیلی ندارد كه مقید به ضابطه و قانون باشد و به هر جنایتی دست می زند و چون یاد معاد همان یاد مبدأ است، با نسیان یاد مبدأ جریان معاد هم فراموش می شود، در حالی كه انسان می تواند در پرتو سازندگی یاد قیامت، گذشته از بركات اعتقادی، اخلاقی، رفتاری آتش را بالعیان بنگرد: ﴿كلّا لو تعلمون علم الیقین ٭ لترونّ الجحیم﴾
🔰یاد قیامت به معنای علم به قیامت است، و اگر كسی علم حقیقی به قیامت داشته باشد حتماً جهنّم و جهنّمیان را خواهد دید و چنین انسانی گذشته از بركات اعتقادی، اخلاقی و رفتاری، دیگر معصیت نمی كند؛ زیرا خاستگاه گناه، فراموشی قیامت است. یاد قیامت حضور دائم قلبی است
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️ مسئله ۱۴۴۹ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔹️ کسی که می داند یک نماز چهار رکعتی نگزارده، اما نمی داند نماز ظهر یا عصر یا عشاء است، اگر یک نماز چهار رکعتی به نیت قضای نمازی که بر عهده دارد، انجام دهد، کافی است.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
❇️برای ابديّت، علم ابدی نياز است
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی :
🔹حرمت و ارزش علم به اندازه معلوم است، اگر معلوم, عالِم را بعد از مدتی رها کند، علم هم رهاشدنی است و اگر معلوم همراه عالم به جهان ديگر هجرت کند و همسفر او باشد بلکه بعد از هجرت شکوفاتر شود اين علم، نافع است. زمينشناسی، زمانشناسی، آسمانشناسی، درياشناسی، سنگشناسی، طلاشناسی، نفتشناسی و گازشناسی همه اينها علومی است که سودمند است؛ اما تا صبغه دينی پيدا نکند و تا در اثر آن صبغه پايدار نباشد، سودمند نخواهد بود چرا که بعد از مرگ نه نفت و گازی هست نه آسمان و زمينی و نه دريا و صحرايی!
اگر بعد از مرگ اين معلوم وجود ندارد در نتيجه علم آن هم نخواهد بود؛ آنگاه انسان در آن عالَم، عالِم نخواهد بود و افسوس او اين است که من چيزي تهيه کردم که مرا در اين جهان همراهی نکرده است.
🔹امام معصوم فرمود: علم اصلی تان آيه محکمه است؛ يعنی خدا، اوصاف خدا، اسمای خدا، افعال خدا، اقوال خدا، آيات خدا، در حقيقت جهان را توحيد پُر کرده است.
🔹بايد همواره توجه داشت که ماييم و ابديّت ما و برای ابديّت، ما يک علم ابدی لازم داريم.
🆔@daftar_ayatollah_javad
❇️ هر حرفی را به حرمِ امن دلتان راه ندهید!
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه 71 از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰«إِذَا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْكَلَامُ»؛
🔷اگر عقل کامل شد سخن کم خواهد بود. آدم هر چیزی را که نمیخواند، هر حرفی را که نمیزند!
🔷بزرگان ما در اهل حکمت حرفی زدند که خدا مرحوم آخوند صاحب کفایه را غریق رحمت کند که مشابه این را در کفایه آورده؛ گفته بعضی از کارهاست که اصلاً جلوی فضیلت و واجبات را میگیرد. مثالی ذکر کرده و میگوید: اگر کسی یک مقدار آب شور پای این درخت بریزد، این درخت با این آب شور کمکم بیمار میشود، راهی برای ترمیم او نیست! مگر او چقدر آب میخواهد؟ قدری آب میخواهد که شما از آب شور به او دادی! ذهن هم همینگونه است، مگر ذهن چقدر ظرفیت دارد؟ مدام این قصه را بخوان، آن روایت را بخوان، آن حرف را گوش بده، پر از این جنجالها میشود و جا برای علم نیست.
🔷 گفتند این صندوق درون را، این راز درون را، این محکمه درون را برای شرح صدر حفظ بکنید هر حرفی را نزنید هر حرفی را نخوانید هر حرفی را گوش ندهید
🔷 اگر معارف بلند توحید بود، علم بود، استدلال بود، نفع جامعه بود، آنها را هم بگویید و هم بشنوید؛ اما حرفهایی که سودآور نیست بذله است، خنده است، قصّه است، کذب است، فرمود اینها را به حرمِ امن دلتان راه ندهید.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔰 نماز قضای پدر و مادر
🔸️ مسئله ۱۴۵۴ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔹️ نماز قضای پدر (و به احتیاط واجب مادر) بر پسری که در زمان مرگ پدر از همه پسران بزرگ تر است، واجب است و اگر میت پسر نداشت، قضا بر دختران او واجب نیست. اگر پسر بزرگتر یقین داشته باشد که پدر (و به احتیاط واجب مادر) او به جهت عذری نماز قضا بر عهده ندارند، مانند اینکه نماز آنان در سفر یا در حال بیماری قضا شده یا بر اثر سهل انگاری و یاد نگرفتن احکام به صورت فاسد اقامه شده، بر او واجب است که بعد از مرگش آنها را بهجا آورد؛ یا برای او اجیر بگیرد؛ ولی نمازهایی که از روی نافرمانی و طغیان و عناد ترک شده قضا ندارد؛ نیز روزه ای را که در سفر نگرفته، اگر چه نمیتوانسته قضا کند، واجب است که پسر بزرگتر قضا کند؛ یا برای او اجیر بگیرد.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 در محضر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
🔹 حقیقت و ارزش انسان
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
🔹 شرف انسانی در دفاع از مرز و بوم _ حماسه ۶ بهمن سال ۶۰ آمل
🆔@hayatetayebejavadiamoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تصویری #پیام_موضوعی
🔹 بزرگداشت حماسه ششم بهمن آمل
🔹 تاریخ: 1399/11/06
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
❇️"عفیف بودن" فضیلتی است هم برای مرد و هم برای زن!
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه 68 از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰«الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَی»؛
🔷 عفيف و عفاف، تنها برای زنها و اينها نيست. عفيف بودن فضيلتی است هم برای مرد است هم برای زن که در بعضي از تعبيرات نورانی حضرت امير است که «لَكَادَ الْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ الْمَلَائِكَة»، يک انسان عفيف فرشتهای به صورت انسان است، که گويا عفت يک ملکه ملکوتی است و انسان عفيف فرشتهای از فرشتگان است.
🔹در اينجا فرمود اگر کسی فقير بود، برای اينکه عزيزانه زندگی کند، اين عفت و عدم تعرّض و قناعت، زينت اين حالت فقر اوست؛ چه اينکه زينت غنا و داشتن شکر و سپاسگزاری است.
🔹شکر هم اين است که انسان نعمت را در جای خود مصرف بکند و به داد ديگران برسد.
🔹 کمک به فقرا جزء برنامههای بينالمللي اسلام است، اختصاصی به مسلمانها ندارد، چه اينکه اختصاصی به مسئله زکات و خمس و اينها ندارد. هر انسانی که قدرت داشته باشد به فقير کمک بکند و نکند، در قيامت معذّب است. چه مسلمان باشد چه يهودی و مسيحی و زرتشت باشد و چه ملحد و مشرک باشد،
🔹 در قيامت وقتی از عدهای سؤال میکنند که چطور به جهنم افتاديد؟ اينها چند دليل ذکر میکنند، میگويند ما در محکمه قيامت به چند چيز محکوم شديم: يکی اينکه منکر قيامت بوديم؛ اين معلوم است که در اثر کفر عذاب مي بيند. بعد ﴿لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكينَ﴾ و ﴿لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ﴾، ما به فقرا کمک نميکرديم. ببينيد در قيامت میگويند حالا کافر بودی باش، ولی کمک به فقير وظيفه هر انسانی است؛ چون کفّار هم به فروع مثل اصول مکلّفاند. هم عِقاب میبينند که چرا اصول دين را منکرند هم عقاب میبينند که چرا به فقرا نرسيدند؟ کمک به فقرا جزء برنامههای بينالمللی اسلام است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
❇️اختلاف، دوست آدم را از آدم می گيرد!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه 65 از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰 «فَقْدُ الْأَحِبَّةِ غُرْبَةٌ»؛
🔷 آدم دوستان خودش را از دست بدهد تنها می شود، اختلاف دوستهای آدم را از آدم ميگيرد.
🔹رعايت نکردن آداب و سنن انسانی دوست را از آدم ميگيرد و انسان تنها می شود. انسانِ تنها غريب است.
🔹 حالا لازم نيست که اين به مرگ احبّه منتهی بشود. با اختلاف احبّه که بدترين مرگ است انسان احساس غربت می کند. انسان غريب هرگز به مقصد نمی رسد. تنها و راهگم کرده به مقصد نمی رسد.
#درس_اخلاق
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️ارزش تذکر دادن اشتباهات
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه پنجاه و نهم از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰«مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ»؛
🔶کسی که شما را از عواقب کار بد ترساند، مثل این است که به شما مژده داده باشد.
🔹اگر کسی شما را تحذیر کرد و به شما گفت معتاد نشو، رفیق بد نگیر، حرف بد نزن، یعنی گفت: ﴿خُذُوا حِذْرَكُمْ﴾؛ و به شما گفت هوشتان و عقلتان را بگیرید و با چراغ عقل حرکت کنید؛ مثل آن است که به شما مژده داده است،
برای اینکه وقتی با چراغ عقل حرکت کردید، قطعا به مقصد میرسید.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◾️13 جمادی الثانیه؛ سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهداء
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
❇️13 جمادی الثانیه؛ سالروز وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها و روز تکریم مادران و همسران شهداء
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔰شهید هرگز از بین نمی رود و هرگز فراموش نمی شود و هرگز ما را فراموش نمی کند؛ در مقابل وظیفه ما آن است که شهدا را فراموش نکنیم و این امر، هم با برگزاری بزرگداشت برای آنها و هم با طی کردن راه آنها مقدور است
معظم له مادران و خانواده های معزز شهدا را مورد خطاب قرار دادند و اظهار داشتند:
🔰شما بزرگوران و خانواده های شهداء سرمایه های کشور هستید و می توانید این کشور را از هر خطری مصون سازید، چرا که خدا مهمان دلهای شکسته است و خانواده های شهدا از دلشکستگان هستند لذا همه سعی کنید مهماندار خدای سبحان باشید و از خدا برای این کشور رفع مشکلات را بخواهید
🔹آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی به مصائب حضرت ام البنین و فداکاری آن بانو اشاره کردند و بیان داشتند:
🔰 بعد از جریان عاشورا، وقتی خبر به مدینه رسید، اول كسی كه امّالبنین درباره او سؤال كرد وجود مبارك سیدالشهداء(ع) بود، یعنی نام مبارك قمر بنیهاشم(ع) را نمیبرد گفت، فرزندان من فدای حسینبنعلی(ع).
ایشان ادامه دادند:
🔰 بعدها كه قدری فضای مدینه باز شد، ایشان میرفتند قبرستان بقیع، در بقیع به نام چهار پسرشان چهارتا قبر نمادین درست میكردند، زنهای مدینه را در آنجا جمع میكردند، امّالبنین مرثیه میخواند و میگفت زنهای مدینه از این به بعد مرا امّالبنین صدا نزنید، امّالبنین یعنی مادر پسران! روزی من امّالبنین بودم كه فرزندان من زنده بودند، از این به بعد مرا امّالبنین نگویید «لا تدعونی ویك امّ البنین كانت بنون لی اُدعا بهم و الیوم أصبحت و لا من بنین»
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️مال حرام تا آبروی آدم را نبرد انسان را رها نمیکند
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه قصار پنجاه و هشتم از کلمات حکیمانه #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰 «الْمَالُ مَادَّةُ الشَّهَوَاتِ»
🔷 مال را مال گفتند چون طبع به آن میل دارد، نه چون عقل به آن مایل است. وجود مبارک رسول گرامی(علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثّناء) فرمود: عقل را عقل گفتند برای اینکه دو زانوی سرکش شهوت و غضب، را عقال میکند.
مال که ماده شهوت است، را عقل عقال میکند و نمیگذارد طغیان کند که ﴿إِنَّ الْإِنْسانَ لَیطْغی ٭ أَن رَآهُ اسْتَغْنَی﴾. اما اگر انسان آن را در راه خیر صرف کند یا از راه حلال به دست بیاورد ولو اندک، این عقال شده است وگرنه مال حرام تا آبروی آدم را نبرد انسان را رها نمیکند.
🔷هرگز خیال نکنیم حرفی که زدیم، مال حرامی که گرفتیم و یا آبرویی کسی را بردیم، گذشته، خیر! چیزی نمیگذرد! هر کاری که کردیم بالاخره ثمر آن را می بینیم مگر اینکه با توبه آن را ترمیم کنیم. چون نظام عالم طبیعت، جای تغییر و تبدیل است، شما ببینید بدبوترین کود وقتی تحت تدبیر کشاورز قرار بگیرد، میشود گل یاس یا میشود سیب و گلابی. اینجا جای تبدیل و تغییر است. کار توبه، اِنابه و توجه همین است؛ «إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ انْقَطَعَ عَمَلُهُ» اما تا زندهایم جای تغییر و تبدیل است.
#درس_اخلاق
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
ام البنین.mp3
1.51M
🔹 ۱۳ جمادی الثانی
◾️حضرت ام البنین سلام الله علیها
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
لینک سامانه مجازی سلسله مباحث اخلاقی استاد حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی
👇👇👇👇
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
🔸 پنج شنبه ۹۹/۱۱/۹- ساعت ۱۰ صبح
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی :
🔹تفاوت فن اخلاق و فن عرفان در پرورش انسان | #حیات_عارفانه_امام_علی (ع)
🔸«فن اخلاق» براي پرورش مجاهد نستوهِ جهاد اوسط است تا از كمند هوا برهدو از كمين هوس نجات يابد و به منطقه امن قسط و عدل برسد و «فنّ عرفان» براي پرورش سلحشورِ مقاومِ جهاد اكبر است تا از مرصاد (کمین گاه) علم حصولي برهد و از رصد برهان عقلي رهايي يابد و ازمحدوده تاريك مفهوم و باريك ذهن نجات پيدا كند و به منطقهايكه مساحت آن بيكران است بار يابد و از طعم شهود طرفي ببندد و از استشمام رايحه مصداقِ عيني متنعّم شود.
🔹(منبع : صفحه 26)
_________________
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
✳️انسان، لوح نانوشته نیست!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی :
🔶گوش شنوای مشترک همه مردم جهان همان «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» است؛ یعنی انسان، لوح نانوشته خلق نشده است و خداوند در وجود او این حقیقت را به ودیعه نهاده است، در نتیجه:
🔹اول باید بفهمیم صاحب خانه ای در درون خود داریم که «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» است؛
🔹دوم آنکه مهمانی دعوت کنیم که با صاحبخانه هماهنگ باشد، این که در این آیه مبارکه سه مرتبه «ها» تکرار می شود؛ یعنی ای انسان! تو، رها نیستی! همه هویت تو با این سه «ها» تامین می شود؛ «فَأَلْهَمَهَا»، «فُجُورَهَا»، «وَتَقْوَاهَا» لذا علمی بیاموزیم که با صاحبخانه هماهنگ باشد؛
🔹مرحله سوم آن است که همواره اهل «استخاره» باشیم، نه با قرآن بیرون بلکه با قرآن درون!؛ حضرت امیر علیه السلام که دنیا در چشم او کوچک و خار است درباره یکی از یاران خود فرمود این شخص در چشم من مرد بسیار بزرگی است، چون در کنار سایر فضائلی که دارد همواره با قرآن درونی خود استخاره می کند؛ یعنی همه کارهای خود را به صحیفه دل خود عرضه می کند، اگر مطابق هوا و هوس و فجور بود از آن پرهیز می کند و اگر مطابق تقوا بود به آن عمل می کند.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
✳️انسان، لوح نانوشته نیست!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی :
🔶گوش شنوای مشترک همه مردم جهان همان «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» است؛ یعنی انسان، لوح نانوشته خلق نشده است و خداوند در وجود او این حقیقت را به ودیعه نهاده است، در نتیجه:
🔹اول باید بفهمیم صاحب خانه ای در درون خود داریم که «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا» است؛
🔹دوم آنکه مهمانی دعوت کنیم که با صاحبخانه هماهنگ باشد، این که در این آیه مبارکه سه مرتبه «ها» تکرار می شود؛ یعنی ای انسان! تو، رها نیستی! همه هویت تو با این سه «ها» تامین می شود؛ «فَأَلْهَمَهَا»، «فُجُورَهَا»، «وَتَقْوَاهَا» لذا علمی بیاموزیم که با صاحبخانه هماهنگ باشد؛
🔹مرحله سوم آن است که همواره اهل «استخاره» باشیم، نه با قرآن بیرون بلکه با قرآن درون!؛ حضرت امیر علیه السلام که دنیا در چشم او کوچک و خار است درباره یکی از یاران خود فرمود این شخص در چشم من مرد بسیار بزرگی است، چون در کنار سایر فضائلی که دارد همواره با قرآن درونی خود استخاره می کند؛ یعنی همه کارهای خود را به صحیفه دل خود عرضه می کند، اگر مطابق هوا و هوس و فجور بود از آن پرهیز می کند و اگر مطابق تقوا بود به آن عمل می کند.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔷مراحل پنج گانه تعالی انسان
🔷 تلاش کنید هم خود و هم جامعه را به مقصد برسانید
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار جمعی از نخبگان علمی و دانشگاهی کشور:
🔸شما عزیزان، آنچه در مسیر علم و عمل به دست آورده اید، بدون افراط و تفریط در مسیر پرورش و ترقی خود قرار دهید و همواره شاکر باشید و تلاش کنید هم خود و هم جامعه را به مقصد برسانید.
🔸قرآن و عترت برای تعالی، پنج مرحله را به ما نشان دادند و از ما خواستند در این پنج مرحله گام بگذاریم تا خود و جامعه را دریابیم؛
🔺 اول، معرفت؛ یعنی خود را بشناسیم که از کجا آمده ایم و به کجا خواهیم رفت؛
🔺دوم، حرکت؛ یعنی از خودخواهی، منیت و غرور و دیگر رذائل به ترک آنها هجرت کنیم؛
🔺سوم، سرعت گرفت در مسیر تعالی، چون این مسیر وسیع و باز است و در آن برخورد و تزاحمی وجود ندارد؛
🔺چهارم، سبقت گرفتن؛ این سبقت گرفتن نظیر سبقت در امور دنیایی نیست که فخر کاذب بیاورد به این دلیل که شخص می فهمد از جانب خدا و در مسیر خداست؛
🔺پنجمین مرحله که مهمترین مرحله است، امام المتقین شدن است؛ یعنی الگوی خوبان جامعه باشیم و مورد قبول و پذیرش انها باشیم، این مرحله نشانه این است که چهار مرحله قبلی را نیز به درستی پیموده ایم.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔰 مسائل خرید و فروش
🔸️ مسئله ۲۲۵۰ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔹️ بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقیهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli