فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«همت بلند امیر المؤمنین امام علی سلام الله علیه در دعا:
نَسْاَلُ اللّهَ مَنازِلَ الشُّهَداءِ وَ مُعايَشَةَ السُّعَداءِ وَ مُرافَقَةَ الاَْنْبِياءِ.»
خطبه های نماز جمعه شهر مقدس قم ٧٢/٧/٢٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
سماحة آیة الله العظمی جوادی آملی:
«الزيارة الجامعة ميثاق علني راق للإمامة والهداية انحدر انحدار السيل من جبل وجود هادي الأمة، الإمام أبي الحسن الثالث علي بن محمد النقي (عليه وعلى آبائه أفضل الصلاة والسلام). هذا الميثاق العظيم وإن جاء في لباس ذكر فضائل و كمالات البشر الكاملين وخلفاء الله العظام، و هم الأئمة الأطهار من آل طه
و يس علیهم السلام ؛ لكنّ معارفه التوحيديّة العميقة والرفيعة عبارة عن سيل هادر، يقتلع أساس الشرك وعبادة ما سوى الله تعالى، ومن ثمّ ينحو إلى مغارس وسهول الأمة الإسلامية؛ ليروي عطاشى الحقيقة والمعرفة النبوية والولوية الأصيلة.»
ادب فناء المقربین الجزء الاول ص ۷۲
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
زيارت جامعه، منشور بلند امامت و هدايت است كه سيل گونه از كوهسار وجود هادی امت، حضرت ابوالحسن ثالث، علي بن محمد النقی (عليه و علی آبائه و ابنائه افضل الصلوة و السلام) سرازير شده است. اين منشور بلند، هرچند كه در لباس شرح فضايل و كمالات انسان های كامل و خلفای برجستهی الهی، يعنی اسرهی طاها و ياسين، ائمهی اطهار (عليهم السلام) بيان شده است، ليكن معارف عميق توحيدی ولايی آن بسان سيلی بنيان كن اساس شرك و دوگانه پرستی و بنياد بيگانه گرايی را برمي كَنَد و با پيشروی به سوی دشت و دَمَن امت اسلام، تشنه كامان حقيقت و معرفت ناب نبوی و ولوی را سيراب میکند.
ادب فنای مقربان جلد ۱ ص۸۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
انسان باید عالم شود بالعدل و عامل شود بالحق / عمده آن است که در جریان عمل، انسان بتواند امام متقیان باشد
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 118 نهج البلاغه [ در برخی نسخ، شماره حکمت 112 هست] پرداختند... . #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
انسان باید عالم شود بالعدل و عامل شود بالحق / عمده آن است که در جریان عمل، انسان بتواند امام متقیان باشد
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 118 نهج البلاغه [ در برخی نسخ، شماره حکمت 112 هست] پرداختند. 🔹 ایشان بیان داشتند: وجود مبارک حضرت امیر(سلام الله علیه) در این کلمه حکیمانه فرمود: «إِضَاعَةُ الْفُرْصَةِ غُصَّةٌ» تعبیر #عمل_صالح و تشویق به عمل صالح در نهج البلاغه مثل قرآن کریم فراوان است، زیرا انسان یک موجود ابدی است و اگر انسان یک موجود ابدی است و حیات او هم به دو بخش تقسیم می شود یک بخشش مربوط به #عمل است یک بخش دیگر مربوط به #نتیجه، و در زمان نتیجه جا برای عمل نیست، لذا در عمل صالح و تشخیص عمل صالح و سرعت و سبقت در عمل صالح، هم قرآن کریم آیات فراوان دارد هم بیانات نورانی اهل بیت مخصوصاً نهج البلاغه. 🔹 اگر انسان معاذالله یک موجودی بود که بعد از مرگ از بین می رفت، خبری از عمل صالح یا طالح او نبود، او رنجی نداشت برنامه ای نداشت اما تمام بهره برداری از عمل او بعد از موت اوست که در نهج آمده است «العمل نبات» یک کشتزاری است انسان... . 🔹 به ما هم گفتند فرصت را از دست دادن غصه است. هم گفتند باید #عالم بشوید بالعدل، و #عامل بشوید بالحق. هم فرمودند اگر عالم شدید عمل بکنید و هم فرمودند به مقدار عملتان بهره می برید. اگر عمل نکردید گرفتار غصه خواهید شد. 🔹 قرآن کریم تنها نمی گوید شما کار خوب انجام بدهید، بلکه برنامه دارد، اول #هجرت است بعد #سرعت است بعد #سبقت است بعد #امامت. حالا یا در روستا است یا در شهر است یا در حوزه است. فرمود اول باید از جهل به علم، از ظلم به عدل،از تنبلی و تن آسایی به کوشش و سعی،از غفلت به هشیاری هجرت کنید... . 🔹 عمده آن است که در جریان عمل، انسان بتواند امام متقیان باشد همین است که درجات بهشت را آرزو می کنیم، در همین دعای کمیل می گوییم نزدیک شما باشیم نزدیک اهل بیت باشیم «وَ أَقْرَبِهِمْ مَنْزِلَةً مِنْكَ وَ أَخَصِّهِمْ زُلْفَةً لَدَیك»، اینها مقامات دنیای نیست اینها انسان را متواضع تر می کند. مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/1955274 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #درس_اخلاق 📚 درس اخلاق تاریخ: 1402/07/20 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی؛ تاکید بر لزوم کمک رسانی به مسلمانان مظلوم فلسطین
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی بر لزوم کمک رسانی به مسلمانان مظلوم فلسطین تاکید فرمودند. متن پیام معظم له بدین شرح است: بسم الله الرحمن الرحيم و اياه نستعين اسلام كه احياى عدل و حيات بخشى حقوق بشر را به جهانيان آموخت اجازه نمى دهد در شرایط دشوار كنونى مسلمانان مجاهد و مظلوم فلسطين تنها بمانند. بر همه مسلمانان لازم است كه در كمك رسانى به اين آزادگان به پا خواسته جهت رهايى قدس عزيز هيچ گونه كوتاهى نكنند. والسلام على من اتبع الهدى جوادى آملى ـ بيستم مهر ١٤٠٢ #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام #فلسطین 🌐 https://esra.ir 👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«گناه تیری از تیرهای شیطان است»
خطبه های نماز جمعه قم
۱۳۷۱/٣/٨
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حدیث_روز
حضرت موسی بن جعفر سلام الله علیه از طریق پدرانش سلام الله علیهم از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چنین روایت کردهاند :
"خدا در روز قیامت بنده ای از بندگانش را بدین گونه سرزنش می کند که بنده من! چرا هنگامی که من بیمار شدم به عیادتم نیامدی! آن بنده پاسخ میدهد : پروردگارا تو منزهی از دردمندی و بیماری، تو پروردگار بندگان هستی و هرگز دردمند و بیمار نمی شوی!
خدا می فرماید : هنگامی که برادر مومن تو بیمار شد از عیادت نکردی. به عزت و جلالم سوگند اگر از وی عیادت کرده بودی، مرا نزدش مییافتی.
سپس من تامین نیازهای تو را برعهده میگرفتم و آنها را برآورده می ساختم و این برای کرامت بنده مومن من است و من رحمان و رحیم هستم ."
وسائل الشیعه ج۲ ص۴۱۷
مفاتیح الحیاة ص ۳۶۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
سماحة آیة الله العظمی جوادی آملی:
الزيارة هي حضور عرفاني للعاشق في ديار المعشوق، هي لقاء الزائر العاشق الحظيرة المزور، هي إظهار الوله والشغف من المحب للمحبوب، هي فتح وبذل القلب المعطى بكلّه في محضر صاحب القلب، هي التسليم المطلق من الجندي المضحي أمام القائد هي إعلان التواضع من المتدين قبال الدين وأئمة الدين هي إبراز للإيمان والالتزام الديني.
الزيارة هي إعلام المريد بالوفاء الصادق للمراد، هي إعلان تعلق المطيع بالمطاع، وإعلام بتجاهل الذات والتضحية بها في سبيل المحبوب.
الزيارة هي عرض الذات على الميزان والمقياس هي الوقوف أمام مرآة الكمال ،ومعياره، هي إراءة صراط الكمال لمن ينشد التعالي؛ ليعلم إلى أي مدى يمكنه الوصول.
الزيارة سفر المشتاق والعاشق العارف؛ تنبع من عمق القلب، وتجتاز طريق القلب لتصل في نهاية المطاف إلى المقصود في منزل القلب، لتحط ركابها فيه.
ادب فناء المقربین الجزء الاول ص ۱۷
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
زيارت، حضور عارفانهی عاشق در ديار معشوق، ديدار عاشقانهی زائر از سرای مزور، اظهار عشق و ارادت محبّ به محبوب، دل دادن صميمانهی دل داده در كوی دل دار، سرسپردن سرباز فداكار در پيش پای سردار، اعلان فروتنی دين دار در برابر دين و پيشوايان دينی و اذان ايمان و دين داری است.
زيارت، اعلام وفاداری صادقانهی مريد است به مراد، ابراز علاقهی مطيع است به مطاع و اعلام خودفراموشی جان بركف مخلص است نسبت به جانان.
زيارت، عرضهی خويشتن بر ترازو و ابزار سنجش است، ايستادن در برابر آينه و معيار كمال و نشانی كوی كمال به انسان تعالی طلب است كه به كجا مي توان رسيد.
زيارت، سفری مشتاقانه، آگاهانه و عاشقانه است كه از سرای دل آغاز می شود، از راه دل عبور می كند و سرانجام نيز در منزل دل به مقصد و مقصود مي رسد و بار بر زمين مي نهد.
کتاب ادب فنای مقربان (شرح زیارت جامعه کبیره) ج ۱ ص۱۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
این مجاهدان، این شهدا، این ایثارگران، چیزی آدم میشنود، بیست سال، سی سال قطع نخاعی باشد و تحمّل بکند این با کدام قدرت دارد تحمل میکند؟ آدم چیزی را میشنود. تا عنایت الهی نباشد، تا تحمل نباشد، آدم یک روز، یک شب، آن ویلچری بودن ، را نمیتواند تحمل کند، بیست سال قطع نخاعی آن وقت نماز خود را هم میخواند و دعای خود را میخواند، زیارت خود را هم میکند، او محبوب خداست. وقتی محبوب شد کار برای او «فَیَسِّرْ وَ لَا تُعَسِّرْ» از همین قبیل است؛ برای او آسان میشود، آن شوق که باشد تمام این مشکلات حلّ میشود؛ «إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفّاً کَأَنَّهُم بُنْیَانٌ مَرْصُوصٌ»
درس تفسیر ۹۶/١٢/۲۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مسأله ۱۰۶۸.ذکر رکوع باید پس از رسیدن به حد رکوع باشد و ذکر پیش از رسیدن به حد رکوع کافی نیست و اگر عمدا به همان اکتفا شود، نماز باطل است.
#توضيح_المسائل
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
مَا اجتَمَعَ ثَلاثَةٌ مِنَ المُؤمِنینَ فَصاعِدا إلّا حَضَرَ مِنَ المَلائِکَةِ مِثلُهُم، فَإِن دَعَوا بِخَیرٍ أمَّنوا، و إنِ استَعاذوا مِن شَرٍّ دَعَوُا اللّهَ لِیَصرِفَهُ عَنهُم، و إن سَأَلوا حاجَةً تَشَفَّعوا إلَى اللّهِ و سَأَلوهُ قَضاها...
اجتماعی از سه نفر از مؤمنان یا بیشتر شکل نگرفته مگر اینکه فرشتگانی همانندشان حضور می یابند که اگر آن جمع دعای خیری کنند آمین میگویند و اگر آنان از شری به خدا پناه برند، از خدا میخواهند که این بدی را از آنها دور کند و اگر آن گروه حاجتی بخواهند نزد خدا شفاعت می کنند تا حاجت آنان را برآورد.
الکافی ج۲ ص ۱۸۷
مفاتیح الحیاة ص ۲۸۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی
«اگر كسی درس بخواند و نتواند مدرّس خوب باشد يقين بداند عمرش را تلف كرده، برای اينكه اين دروس امانتهای الهی است اين را به ما آموختند ما بايد پيش مطالعه كنيم، مباحثه كنيم، خوب درس بخوانيم، با استاد در ميان بگذاريم، اشكالات را مطرح كنيم، دفتر علمی داشته باشيم بشويم استاد، اگر كسی از كتابی به كتاب ديگر رفت و نتوانست آن كتاب قبلی را به خوبی #تدريس كند اين مطمئن باشد عمر را تلف كرده است. به ما گفتند طرزی بايد درس بخوانيم كه اين امانتهای الهی را به ديگری منتقل كنيم. آنها كه كتاب نوشتند لله نوشتند، آنها كه برای ما تدريس كردند لله تدريس كردند، ما هم موظفيم اين علوم را به نسل بعد منتقل كنيم.»
درس اخلاق ٩٢/٧/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمود:
يا مُؤمِنُ إنَّ هذا العِلمَ و الأدَبَ ثَمَنُ نَفسِكَ فَاجتَهِدْ في تَعَلُّمِهِما ، فَما يَزيدُ مِن عِلمِكَ و أدَبِكَ يَزيدُ في ثَمَنِكَ و قَدرِكَ فإنَّ بِالعِلمِ تَهتَدي إلى رَبِّكَ ، و بِالأدَبِ تُحسِنُ خِدمَةَ رَبِّكَ ، و بِأدَبِ الخِدمَةِ يَستَوجِبُ العَبدُ وَلايَتَهُ و قُربَهُ فَاقبَلِ النَّصيحَةَ كَي تَنجُوَ مِنَ العَذابِ...
اى مؤمن! علم و ادب بهای جان تو است، پس در آموختن آن بکوش، پس هر چه بر علم و ادب تو افزوده شود بر ارزش تو افزوده میشود، چرا که از راه دانش به پروردگارت راه می یابی و با ادب خدمت پروردگارت را نیکو به جا می آوری و با این ادب در خدمت است که بنده سزاوار ولایت و قرب الهی میگردد؛ پس نصیحت مرا بپذیر تا از عذاب برهی.
روضة الواعظین ص۱۱
مفاتیح الحیاة ص ٧٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹اهمیت نشر علم در کلام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
درس فقه ١۴٠٠/٩/٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹بیانات آيت الله العظمی جوادی آملی در رابطه با علم نافع
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حدیث_روز
خَرَجَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ و سلم فَإِذَا فِي اَلْمَسْجِدِ مَجْلِسَانِ مَجْلِسٌ يَتَفَقَّهُونَ وَ مَجْلِسٌ يَدْعُونَ اَللَّهَ تَعَالَى وَ يَسْأَلُونَهُ فَقَالَ كِلاَ اَلْمَجْلِسَيْنِ إِلَى خَيْرٍ أَمَّا هَؤُلاَءِ فَيَدْعُونَ اَللَّهَ وَ أَمَّا هَؤُلاَءِ فَيَتَعَلَّمُونَ وَ يُفَقِّهُونَ اَلْجَاهِلَ هَؤُلاَءِ أَفْضَلُ بِالتَّعْلِيمِ أُرْسِلْتُ ثُمَّ قَعَدَ مَعَهُمْ .
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در حالی وارد مسجد شد که در آن دو مجلس برقرار بود یکی مجلس درس معارف دینی و دیگری مجلس دعا. آن حضرت فرمود هر دو مجلس فرجامی نیک دارند؛ در یکی خدا را میخوانند و در دیگری دانش و احکام دین میآموزند و به ناآگاهان یاد میدهند این مجلس [دین آموزان ] برتری دارد! من برای تعلیم فرستاده شده ام. سپس در کنار آنان نشست.
منیة المرید ص۱۰۶
مفاتیح الحیاة ص ۷۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
تاکید آیت الله العظمی جوادی آملی بر جلوگیری از کشتار در غزه
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس فقه امروز خود بیان داشتند: امیدواریم ذات اقدس الهی به برکت قرآن و عترت جریان غزه و امثال غزه را به زودی حل کند و این گونه کودک کشی نباشد، این گونه مسلمانها کشته ندهند و دعاهای حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه) در حق همگان مستجاب شود... . #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
تاکید آیت الله العظمی جوادی آملی بر جلوگیری از کشتار در غزه
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس فقه امروز خود بیان داشتند: امیدواریم ذات اقدس الهی به برکت قرآن و عترت جریان غزه و امثال غزه را به زودی حل کند و این گونه کودک کشی نباشد، این گونه مسلمانها کشته ندهند و دعاهای حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه) در حق همگان مستجاب شود. ایشان بیان داشتند: در بیان اینکه علما وظیفه شان در عصر جنگ چیست؟ با جنگ باید چکار بکنند؟ چگونه حضور پیدا کنند؟ چگونه نصیحت کنند؟ چگونه جامعه را به عدل و صلح دعوت کنند؟ مرحوم کاشف الغطاء در یک فصلی از کتاب خود، تقریباً بیش از سی ماده ذکر می کند که علما وظیفه شان در زمانی که بیگانه حمله کرده است چیست؟ تا می رسد به ماده چهاردهم که می گوید «رابع عشرها انه یجب على العلماء إعانة الرئیس المتوجه لدفع الكفار...» تا اینکه می گوید: «ان ینادوا فی الناس أین غیرة الاسلام والمجتهدون فی نصرة خاتم الأنبیاء أین الآخذون بثار شهید كربلاء» الآن هم همان «أین غیرة الإسلام» را باید به جهان مسلمان نشین گفت که #نباید_غزه_را_تنها_گذاشت، باید همگان تلاش و کمک بکنند و گذرگاه رفح را باز بکنند، این نباید بگوید که او شیعه بود این سنی بود یا امثال ذلک. 🔹 ما دو تا شعار در محرّم داریم؛ یکی اینکه وقتی به یکدیگر رسیدیم میگوییم که «أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا [و اجوركم] بِمُصَابِنَا بِالْحُسَینِ(علیه السلام)». این برای ثواب است اما جمله دوم این است که «وَ جَعَلَنَا وَ إِیاكُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ(علیه الصلاة و علیه السلام)»، دستور یعنی دستور دینی ما در محرم و صفر همین است. یکی درخواست #ثواب است، یکی #مبارز_بودن و درخواست رو به غیرتمندی و #غیرت، غیرت، غیرت، چیزی بالاتر از غیرت نیست. در روایات ما هم هست که از خدا غیورتر کسی نیست. خود حضرت امیر(سلام الله علیه) هم دارند که احدی در بین بشر غیرتمندتر از من نیست. غیرت بالاتر از عدالت است، غیرت بالاتر از سخاوت است، غیرت بالاتر از همه چیز است. 🔹 چرا این قدر از غیرت تعبیر شده که بالاتر از عدالت است؟ عدالت یعنی انسان وظیفه خودش را بشناسد، همین. اما غیرت سه اصل یعنی سه اصل! تا سه صفت غنی و قوی علمی جعل نشود کسی غیرتمند نیست. غیرت این است که ابدا در کار غیر دخالت نکند. چرا حضرت امیر فرمود: «مَا زَنَی غَیورٌ قَطُّ»؟ هیچ آدم غیرتمندی زنا نمی کند. از زنای سمع و بصر تا زنای دیگر. دیگری را نگاه کرد، بی غیرت است. به مال دیگری طمع کرد، بی غیرت است. تنها مسئله جنسی که نیست. به مقام دیگری حسد بُرد و طمع کرد و سعی کرد به آنجا برسد، بی غیرت است. چرا وارد مرز غیر شدی؟ پس اولین کار این است که به حَرم و حریم احدی دخالت نکند؛ نه حریم مالی نه حریم جنسی... . 🔹 ایشان بیان داشتند: دوم اجازه ندهد احدی به حریم او دخالت کند. کسی که بی غیرت باشد بی حجاب بپروراند، #بی_حجابی را امضاء کند، این معلوم می شود که غیرت ندارد، برای اینکه غیر را به حریم خود راه داده، این چه غیرتی دارد؟ اگر بی غیرت بود و دیگری آمد در کشورش، در شهر خودش، در مقام خودش، در حساب خودش، در کتاب خودش، و ساکت بود، بی غیرت است. این دو معنا روشن است. 🔹 سوم «و ما ادریک ما سوم»! سوم این است که تا خودش را نشناسد، معرفت به خود پیدا نکند، محدوده خود را نبیند، محدوده غیر را نبیند، غیرت معنا ندارد. شما به او بگو از مرز خودت به غیر تجاوز نکن، او مرز خودش را نشناخته است! به او بگو نگذار کسی وارد مرز تو بشود او که مرز خودش را نشناخته است! پس اصل اساسی آن است که محدوده خودش، وظیفه خودش، احکام و حکم خودش را بشناسد، بعد دورش را خط بکشد، نه بیرون برود نه اجازه بدهد که کسی داخل شود. 👇👇👇👇
🔹 «فهاهنا امور ثلاثة»: یکی اینکه این دایره و قوس را بشناسد که من چه کسی هستم؟ چه چیزی دارم؟ وظیفه من چیست؟ حق من چیست؟ این یک مداری دارد. از این به بعد آن دو تا نفی هست: نه بیرون برو، نه اجازه بده کسی درون بیاید. لذا غیرت مثل عدالت یک امر ساده نیست که بگویند آقا، مال خودت، مال خودت! چون یک امر ساده ای نیست، گفتند از خدا غیرتمندتر احدی نیست.
🔹 ایشان با اشاره به اوضاع #غزه بیان داشتند: کشور را غیرت اداره می کند، غزه را غیرت اداره می کند، الآن ها همه مسلمان های عالم باید کمک بکنند و سعی کنند اولاً جنگ توسعه پیدا نکند، خدای ناکرده به جاهای دیگر نرسد. ثانیاً هم آتش بس تأیید بشود و اینکه هر روز چندین کودک و بی گناه از یک خانه کشته می شوند، این قابل طاقت نیست. این زودتر إن شاءالله حل بشود اینها که داعیه تمدن دارند بعضا اینها انسان نیستند، اینها حیوان اند، حیوانی هستند که حرف می زنند. این بشر وقتی که الهی نیاندیشد، خیال میکند که تنها همین حیوانی است که حرف میزند و بعد هم بساطش برچیده می شود و دیگر آینده نگر نیست! این است که هم باید دعا کرد مسئله غیرت را، هم باید دعا کرد مسئله عفت عموم را، هم امنیت را!
لینک خبر:
https://news.esra.ir/fa/w/1967032
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 درس خارج فقه
تاریخ: 1402/07/25
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#اطلاعیه
▫️ به اطلاع می رساند در پی حمله وحشیانه به بیمارستان المعمدانی و اعلام عزای عمومی در حوزه های علمیه، درس آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته امروز چهارشنبه 26 مهر تعطیل می باشد.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#فلسطین
#عزای_عمومی
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
جامعه جهانی در لبه پرتگاه است / کسانی که چنین جنگ های نابرابری راه می اندازند، از حیوان پست تر هستند
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جمعی از اعضای شورای علمی #کتاب_شیعه_به_روایت_علامه_جوادی آملی، صبح روز سه شنبه (25 مهرماه) با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند. آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار بیان داشتند: تنظیم کتاب گاهی اثر علمی دارد، مثل کارهای حوزه و دانشگاه که یک خدمت علمی است، ولی یک وقت در شرایط کنونی هستیم که دنیا در لبه پرتگاه جنگ جهانی سوم است، این کشتارهای بیرحمانه در #فلسطین، این کودک کشی در غزه و امثال آن که در این موارد، تنها علم مشکل را حل نمی کند. 🔹 انسان دارای دو بُعد است و اینکه می گوییم برتر از فرشته هست یعنی قوی تر از فرشته است، چرا که دستگاه علمی فرشته از دستگاه عملی او جدا نیست، هرچه می داند همان را عمل می کند، اما انسان آنقدر مقتدر است که دستگاه #علمی او از دستگاه #عملی او جداست؛ یعنی می تواند چیزی را که صد درصد علم دارد، روی آن پا بگذارد و عمل نکند! رازش این است که دستگاه علم و اندیشه و جزم کاملاً با دستگاه عمل و اراده و عزم جداست . 🔹 در حوزه تا حدودی بین طلب و اراده بحث کرده و اما بحث عزم و جزم کجا، این مباحث کجا! ما تا خودمان را نشناسیم، نه می توانیم زندگی کنیم و نه می توانیم جامعه را اداره کنیم! الان جامعه جهانی در #لبه_پرتگاه است، نشانه آن هم همین جریان غزه و کودک کشی هایی است که دارد انجام می شود، سرّش این است که شما هر چه در حوزه و دانشگاه تلاش و کوشش کنید سطح علم و دانش و جزم را می توانید بالا ببرید، ولی بالابردن #سطح_عزم، دست حوزه و دانشگاه نیست، بلکه سطح عزم دست مسجد و نماز شب و دعا و نیایش است! 🔹 همان طور که گوش و چشم انسان از همدیگر جداست و احتمال دارد کسی ببیند ولی نشنود و بالعکس، دستگاه عزم و جزم نیز صد درصد از همدیگر جداست؛ لذا اگر دستگاه جزم و دستگاه عزم را نشناسیم که کجایی هست، هرگز نمی توانیم خود را اصلاح کنیم. به ما گفته اند خود را اصلاح کنید، انبیاء و اولیاء آمده اند و به ما توصیه کرده اند که #تهذیب_نفس و تزکیه داشته باشید اما ما باید بدانیم که چگونه این علم را به عمل برسانیم، باید بدانیم که چگونه کسی که صد درصد می داند حق با کیست ولی در عین حال روی حق پا می گذارد را اصلاح کنیم! 🔹 این مباحث در #علم_کلام بحث می شود که جای آن در حوزه ها خالی است، در حوزه مباحث فقه و اصول هست و اساتید بزرگی نیز تربیت کرده است اما مباحث کلامی و فلسفی در حوزه ها کم است، ما وقتی می توانیم حرف جهانی بزنیم که جهانی فکر کنیم و جهانی کتاب بنویسیم ولی با موعظه و اخلاق به تنهایی، کار جهانی پیش نمی رود. قرآن گفته انسان را خدا آفرید و خدا نیز معرفی کرد که کجا جای جزم و کجا جای عزم است و کجا سلطان نفس نشسته که می تواند جزم و عزم را با هم هماهنگ کند، اینها مباحث کلامی است که باید بحث شود، جای این کار در حوزه خالی است... . مطالعه کامل: https://news.esra.ir/fa/w/1967245 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فلسطین 📚 دیدار جمعی از اعضای شورای علمی کتاب شیعه به روایت علامه جوادی تاریخ: 1402/07/25 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حدیث_روز
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
مَنْ أَخَذَ لِلْمَظْلومِ مِنَ الظّالِمِ كانَ مَعىَ فِى الْجَنَّةِ تَصاحُبا.
کسی که حق ستمدیده را از ستمگر بستاند، در بهشت همنشین من است.
کنز الفوائد ج۱ ص۱۳۵
مفاتیح الحیاة ص ۵۰۹
#غزه
#فلسطین
#بیمارستان_المعمدانی
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی