آیت الله العظمی جوادی آملی
سالروز ولادت با سعادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان فرصت مغتنمی است جهت کسب فیض و بهره مندی از سخن بزرگان دین در خصوص اهمیت دوران جوانی. از این رو بنا داریم تا از رهنمودهای ارزشمند حکیم متأله حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی که در جلسات متعددی نسبت به اهمیت دوران جوانی متذکر شده اند، بهره مند گردیم:
ایشان درکتاب گرانسنگ مفاتیح الحیات خود در رابطه با اهميت جايگاه جوانان در روایات و ثمرۀ مشورت با آنان چنین آورده اند: امام صادق(علیه السلام) به ابوجعفر أحول پس از بازگشت وي از بصره فرمود: استقبال مردم را نسبت به امر امامت و پذيرش آن، چگونه يافتهاي؟ گفت: سوگند به خدا آنان اندکاند، آنچه خواستند انجام دادند... امام فرمود: به جوانان بپرداز، زيرا آنان به هر کار خيري شتابندهترند.
امام علي(علیه السلام)فرمود: هرگاه در امري که بر تو عارض شده است نيازمند به مشورت بودي ابتدا با جوانان مشورت کن زيرا که آنها تيز هوشترند و سريعتر حدس ميزنند سپس آن را به انديشه پيران و بزرگان واگذار کن تا عاقبت آنرا شناسايي کنند و انتخاب نيکو نمايند زيرا تجربه آنها بيشتر است.
آیت الله العظمی جوادی آملی جوانان را به پاسخگو بودن نسبت به گذرای عمر خود تذکر دادند و ابراز داشتند: در مكتب دين، انسان در برابر تمام لحظات زندگي مسؤول است و از اولين پرسش هاي بعد از مرگ اين است كه جواني و عمرت را در چه راهي صرف كردي. اگر كسي كاهلي كرد يا كار سودمندي براي جاه طلبي و مقام خواهي انجام داد، نه به قصد تقرب به خدا، چنين انساني مسؤول خواهد بود و كيفر خاص خويش را مي يابد. وبالعکس اگردر مسیر درست گام بردارد چون حمران بن اعين خواهد شد که امام ششم (سلام الله عليه) در مورد وی فرمود: من و پدرم شفيع خوبي براي حمران بن اعين هستيم؛ زيرا دست او را مي گيريم، رها نمي كنيم تا با ما وارد بهشت شود. حمران بن اعين جواني عادي بود كه از علما شد و به اين مقام رسيد. اين طور نيست كه انسان بگويد: رسيدن به مقام اوليا دشوار است. روز قيامت معلوم مي شود كه راه باز بود و نرفتيم.
صاحب تفسیر تسنیم، جوانی و خطرات پیش روی آن را یادآور شدند و مرقوم داشتند: تبليغ سوء، آموزش بد، رفتار ناهنجار و بيبند و باري چون نيش پشهٴ آلوده و نفوذ ميكروب سمّي است كه سريع التأثير و بطيء الزوال است. مثلا ً شكستن سر در يك لحظه است، ولي درمان آن به درازا مي كشد يا هبوط از قلهٴ بلندْ يك آنْ است، ليكن صعود به آن در مدت مديد است.شبههٴ علمي يا شهوت عملي نسبت به جوانِ كم تجربه سريعاً اثر مي گذارد، ولي برطرف نمودن آن سهل نيست.
ایشان در به تبیین جهت دهی نیروی آزاد شدۀ جوانان و توجه به مدیریت صحیح آن اشاره کردند و اذعان داشتند: جوان بايد بداند كه يك نيروي آزادشده دارد لكن اين نيروي آزادشده تا در تحت رهبري بزرگواري نباشد هرز ميرود. يك تعبير لطيفي مولوي درباره پير و جوان دارد که ميگويد: جوان يك تير تيزي است اين تير تيز تا از كنار كمان منحني عبور نكند به صيد نميرسد؛ شما اگر يك پير خردمند قد خميده را در كنارش نگذاريد از اين تير تيز كاري ساخته نيست. رهبري مردان الهي، بزرگان فرهنگمدار و خردورز همان كماني است كه اين جوان را راهنمايي ميكند و به مقصد ميرساند.
منبع..................................................................
کتاب انتظاربشرازدين،حضرت آيت الله جوادي آملي، ص150
کتاب حكمت عبادات،حضرت آيت الله جوادي آملي،ص267
کتاب شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی، حضرت آيت الله جوادي آملي،ص246
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
shabaniyeh2.pdf
162.9K
💠 متن #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_مناجات_شعبانیه -جلسه دوم
▪️ تاریخ: 1370/04/24
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
فراتر از زمان و مکان.mp3
1.29M
🔹 فراتر از زمان و مکان
#بیانات
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
zoha 1 SSS.MP3
3.89M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #ضحی
🔹 جلسه : 1
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مساله 10.
اگر در مساًله به فتوای مرجع تقلیدی عمل کرد و بعد از وفات وی در همان مساله به فتوای مجتهد مطلق زنده رفتار نمود ،دوباره نمی تواند آن را برابر فتوای مرجع متوفّا انجام دهد،مگر آنکه مجتهد مطلق زنده،در آن مساله،فقط احتیاط کرده و مقلّد مدّتی برابر آن عمل کرده باشد؛در این حال،مقلّد می تواند دوباره به فتوای مرجع متوفّا رفتار کند.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
✅نشانه صلوات خدا بر مؤمنان: بي تابي براي نماز و لذّت جان دادن
🔸فرمود هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلاَئِكَتُهُ؛ خداي سبحان آن تصليه، آن رحمت خاص را نصيب شما ميكند.
🔸آن رحمت تشريعي را كه نصيب همه كرده است ولي اين گرايش، اين علاقه، اين كوشش [چيز ديگر است]
🔸ميبينيد بعضيها همين كه اول وقت ميشود براي نماز اول وقت بيتاباند.
🔸بعضيها متأسفانه ميبينيد با اينكه دارند اذان ميگويند اينها مرتب اطراف حرم دارند ميگردند، مشغول بيع و شراء هستند، نماز ميخوانند امّا آن حساسيّت را ندارند.
🔸اين گرايش، اين طپش، اين علاقه كه من با خداي خودم در اولين فرصت گفتگو كنم اين يك نورانيّتي است در قلب هر كسي نيست.
🔸اگر اين نورانيّت پيدا شد بداند اين صلوات الهي است ...
🔸اگر كسي مؤمن باشد خدا در دنيا نسبت به او يك برخورد خاص دارد (يك)، بعد از دنيا هم نسبت به او يك برخورد ويژه دارد (دو)
🔸در دنيا اين گرايشها و اين علاقهها و اين محبتها و اين فرصتها را در اختيار او قرار ميدهد؛ بعد از مرگ هم با سلامت هستند.
🔸درست است هنگام مُردن فشار هست، يا در طليعه قبر و برزخ فشار هست، يا در ساهره قيامت فشار هست ... اما در همه اين موارد كه يوماللّقاء است او راحت راحت است، در کمال سلامت است، تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلاَمٌ ... بعد از دنيا هم تَحِيَّتُهُمْ يَوْمَ يَلْقَوْنَهُ سَلاَمٌ
🔸انسان در حال احتضار تمام مجاري ادراكياش بسته ميشود، يعني حتي نزديكترين ارحامش را كه فرزندان او هستند نميشناسد، لكن فرشتههاي رحمت و اولياي الهي را -كه ميآيند در كنار او- ميبيند...
🔸الَّذِينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلاَئِكَةُ طَيِّبِينَ يَقُولُونَ سَلاَمٌ عَلَيْكُمُ؛ فرشتهها با سلام وارد ميشوند، با سلام عرض ارادت ميكنند، با سلام قبض روح ميكنند.
🔸هيچ لذّتي براي مؤمن در تمام مدت عمر به اندازه لذّت جان دادن نيست؛ چنين فضيلتي است! ...
🔸او در كمال راحتي اصلاً يادش نيست كه زن و بچه داشت؛ وقتي يادش نباشد كه نگران نيست!
🔹برگرفته از درس تفسير قرآن حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی /سوره احزاب، آيات 41 الي 48
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
shabaniyeh2.pdf
162.9K
💠 متن #سخنرانی_موضوعی
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔹 #شرح_مناجات_شعبانیه ـ جلسه سوم
▪️ تاریخ: 1370/04/25
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
zoha 02 SSS.MP3
4.79M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #ضحی
🔹 جلسه : 2
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
مساله 11.
مقلد باید احکام امور مورد ابتلای خود را یاد بگیرد،تا هنگام نیاز مطابق حکم شرعی عمل کند و در این جهت،فرقی بین عبادت و معاملات و شئون عادی نیست.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
مسأله 665
مستحب است فروشنده چند چیز را رعایت کند :
1 .بین خریداران در نرخ گذاری فرق نگذارد؛
2 .در قیمت کالا سختگیری نکند؛
3 . پشیمانی خریدار و پسدادن کالا را بپذیرد؛
4 .سوگند یاد نکند.
(توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی ، مسأله 665)
@daftar_ayatollah_javadi_amoli